Ronai and Ronai
AMERIKAI

Antiszemita sajtómunkást díjazott a kormány 2013. március 14. csütörtök 21:32 Forrás: AN

  • Hozzászólások(83)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Antiszemita sajtómunkást díjazott a kormány

Budapest – Kitört a botrány a nemzeti ünnep előtt, sorra adják vissza a Táncsics-díjas újságírók díjaikat a Szaniszló Ferenc kitüntetése miatti tiltakozásul. Balog miniszter, aki március 15 alkalmából Táncsics-díjjal tüntette ki a rasszista és antiszemita nézeteket terjesztő újságírót, azt állítja, nem tudott Szaniszló ilyesfajta megnyilvánulásairól. Ez annál is furcsább, hogy Szaniszló közismert náci és nyilas kommentárjairól, amelyeket már évek óta hangoztat. Azt is érdekes lenne tudni, hogy melyik újságíró szervezet terjeszt fel egy nyilast kitüntetésre. A díjat visszavonni a miniszternek nem áll módjában, pedig lehetne erre is precedenst teremteni. Kertész Ákos díszpolgárságát például vissza tudták vonni, és emigárciója előtt a Kossuth-díját is készültek visszavonni. Balog állítólag sajnálja a történteket.

Elsőként a Népszava főszerkesztője jelentette be, hogy visszaadja 1995-ben kapott Táncsics-díját. Németh Péter így kíván tiltakozni az ellen, hogy Szaniszló Ferenc, az Echo Televízió munkatársa is megkapta hétfőn ezt a kitüntetést. Ezt követően a Klubrádió két munkatársa, Rangos Katalin és Bolgár György is úgy döntött, hogy visszaadják a saját Táncsics-díjukat.

Elfogadhatatlan, hogy olyan valakivel legyen egy sorban, akinek szinte egyetlen gondolatával sem tud egyetérteni – így indokolta Németh Péter azt, hogy lemond a Táncsics-díjról. A Népszava főszerkesztője elmondta, hogy természetesen „nem a nézetkülönbségekről van szó, hanem azokról a taszító eszmékről, amelyeket folyamatosan hirdet a műsoraiban. Ezt a nehéz döntést azért hoztam meg, mert semmilyen módon nem akarok azonos lapon szerepelni egy ilyen emberrel. Számomra eddig büszkeség volt, hogy Táncsics-díjas vagyok, de ez mostantól, sajnos, vállalhatatlan.”

A Klubrádió Megbeszéljük című műsorában is erről beszélt Németh Péter a Népszava főszerkesztője. Rangos Katalin és Bolgár György, a Klubrádió munkatársai is bejelentették, hogy visszaadják a Táncsics-díjukat.

Vince Mátyás, a HVG alapító főszerkesztője, aki szintén visszaküldte a díjat, azt mondja, hogy a MÚOSZ-nak idén semmi köze nincs a Táncsics-díjhoz. A tavaly decembertől érvényes új felállás az, hogy a miniszter Balog dönt a díjról a hazai újságíró-szervezetek képviselőiból álló, általa kinevezett tagokat magába foglaló kuratórium javaslata alapján. A MÚOSZ által e kuratóriumba jelölt Domány Andrást a miniszter nem nevezte ki a kuratóriumba, így egyetlen személy sem volt a kuratóriumban, aki a legnagyobb magyar újságíró szervezetet képviselte volna.

Balog Zoltánnak nem volt tudomása az egyik Táncsics-díjazott sértő megnyilvánulásairól. Az emberi erőforrások minisztere a díj odaítélésével kapcsoltban azt mondta: Szaniszló Ferenc nyilatkozatai “mind személyes hitvallásával, mind a kormány értékrendjével összeegyeztethetetlenek”.

A miniszter közölte: “2013. március 15-e alkalmából egy újságírói szervezet javaslatára Táncsics Mihály-díjat adományoztam Szaniszló Ferenc újságírónak. Ezt a döntést úgy hoztam meg, hogy nem volt tudomásom a korábban komoly szakmai színvonalon dolgozó külpolitikai szerkesztő és újságíró elmúlt időszakban tett, az emberi méltóságot sértő nyilatkozatairól. Ezek mind személyes hitvallásommal, mind a kormány értékrendjével összeegyeztethetetlenek.”

“Ezen nézetek ismeretében nem fogadtam volna el az elém terjesztett javaslatot. Mivel a jogszabályok nem teszik lehetővé a kitüntetések és díjak visszavonását, így csak sajnálatomat tudom kifejezni a rossz döntés miatt” – közölte Balog Zoltán. “Ez az eset még inkább tudatosítja bennem azt a felelősséget, melyet a több száz jelölt közötti választás jelent úgy, hogy nincs lehetőségem mindegyikük teljes életútjának megismerésére” – áll a miniszter nyilatkozatában.

Időközben Hardy Mihály és Nej György újságírók is visszaküldték a díjat. A lista nyilván nem végleges, egyre bővül.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (35 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +37 ( 47 szavazatból)
Antiszemita sajtómunkást díjazott a kormány, 4.4 out of 5 based on 35 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(83)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

83 Reader’s Comments

  1. Gyula Bognar, Jr.

    Szaniszló Ferenc képviseli a jelenlegi kormány ideológiáját, legmagasabb értelmi színvonalát és stílusát. Méltó a Fidesz/KDNP/Jobbik kormány által adott díjak akármelyikére, hisz az azoknak jár, aki kimagaslanak társaik közül bármivel. Remélem a sok visszaküldött Táncsics díj kitüntetéseiből jut a Szaniszló Ferencnél egy árnyalattal kevésbé ismert, de hasonló színvonalat inteligenciát képviselő kultúrembereknek, a békemenet nagy jelentőségű, fontos üzeneteinek megfogalmazóinak, az Újszinházban a vastapsok fáradhatatlan dirigálóinak, mindazoknak, akik a kormány kultúráját terjesztik, szélesítik. Hajrá Fiúk! Erre vártak sokan, sok évet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  2. Szegény megvezetett Balog miniszter nyilván arról sem tudott, hogy a másik nyilas kitüntetettje Petrás János a Kárpátia zenekar gitárosa kizárólag durván nacionalista, revíziós dalokat ír és előad így például legutóbbi albumuk a Justice for Hungary cím mindent kifejez. De Petrás írta és komponálta a Fidesz által betiltott(?) Magyar Gárdának az indulóját is „nyilván azért, hogy belülről bomlassza őket”. Vicc ez a Balog (Soprontól nyugatra ilyen nem kicsi bakik okán a lemondás a szokás) és vicc a kormánya, amely nos-stop pettingel a nyilasokkal, antiszemitákkal, rasszistákkal, nacionalistákkal, revíziósdit játszó elmebajosokkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  3. Németh Péternek, miután ezt a díjat is amortizálta a jelenlegi kormány!
    Hofi: Ezzel a kitüntetéssel jár pénz is vagy csak a szégyen?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  4. Állitólag Balog nem tudta…
    .
    Ezzel kapcsolatban adnám Simicska első törvényét: Mindenkinek jogában áll hülyének lenni !
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  5. telekis
    Addig jó, amíg nem kötelező!
    .
    Azért milyen érdekes, hogy csak ebbe az irányba tévedett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  6. azt állítja, nem tudott Szaniszló ilyesfajta megnyilvánulásairól.
    Ez a bagazs mindenkit teljesen hülyenek nez. Nem elösször hazudik ez a lelkesz gatlastalanul az emberek szemebe. Hiaba a mentegetözese ez büncselekmeny, naci haborus bünösök is hiaba mentegetöztek, hogy nem tudtak a nepirtasokrol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  7. Ez a Szaniszló nagyon elfajzott. 20 éve a Panorámában még kifejezetten kedveltem. Nekem egyébként az a véleményem, hogy ő olyan személyiség, aki a megrendelő igényeinek megfelelő szöveget szajkózza. Moszkvában tanult, és moszkvai tudósító volt Kádár idejében, akkor biztos azt mondta, amit azok vártak. Most egy szélsőjobbos tévében is “tudja, mit kell mondani”. Lehet, hogy azt is megérjük, hogy szélsőbalos nézeteket hangoztat, ha épp olyan lesz a munkaadója.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  8. [miniklinik] [2013.márc.15. 18:50]
    Balogh Zoltán “monyon le!”! Több okból is.
    1. Ha nem tudta mit ír alá, akkor az Öntől elvárható maximális gondosságnak nem megfelelően járt el.
    Miniszter Úr! Az Ön felügyelete alá tartozó egészségügyben ezt a mondatot számtalan orvosper elmarasztaló indoklásában lehet hallani. Tudom, Ön “csak” a lelkekkel foglalkozik hivatásszerűen, higgye azonban el itt lehet csak igazi károkat okozni. Tehát ha Ön nem vizsgálja/vizsgáltatja meg miket ír alá, akkor mit várhat a felügyelete alá tartozó oktatás és egészségügy Öntől. Lássa be , Ön alkalmatlan, mondjon le!
    2. Ha tudta mit ír alá, hogyan mehet ennyire szembe a gazda többször elmondott a szélsőjobbtól való elhatárolódásával. Ha nem tudja a hivatalos vonalat tartani, mondjon le! Vagy esetleg nem olyan határozott az elhatárolódás? Igaz OV megmondta, ne azt nézzék mit mondok, hanem azt, mit teszek!
    3. Ha mint lelkész mindazt amit ez az ember közvetít elfogadja, mi minden reményünkről lemondunk, ehelyett kérem mondjon le!
    4. Ha tudatosan írta alá, nos akkor valóban jó lenne ha lemondana, talán még van remény a társadalom gyógyulására Ön után!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  9. Lassan minden díjat leamortizálnak. Demján és Széles is díjat kapott, ez az érdemrend valami fideszes huncutság? Ki tudja jobban szívatni a dolgozókat érdemérem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  10. Szaniszló Ferenc (Csenger, 1960. október 7. –) Táncsics Mihály-díjas újságíró, riporter. A szamosháti Csengerben született, Csegöldön, Fehérgyarmaton nevelkedett. Moszkvában végzett egyetemet, majd 1986-tól az akkori Magyar Hírlap moszkvai tudósítója lett. Később a Magyar Televízió Panoráma című külpolitikai adásának a munkatársa. Szaniszló Ferenc az 1990-es években, a délszláv frontokon háborús tudósítóként vált ismertté.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  11. na akkor Ő is kommunista volt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  12. Erre mondta Kerényi a nagy népművész ,hogy most nekik jön a 7 bő esztendő.No de arról nem volt szó ,hogy Orbán gyóntatója náci eszméket hirdető ujságirókat tüntet ki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  13. Gondolom, ez a nagyra nőtt csótány, ez a balog akkor ezekről az újabb díjazottjairól sem tudott semmit:
    .
    http://atv.hu/belfold/20130315_krisztus_nem_volt_zsido_kituntettek_bakay_kornelt
    .
    Legyen ez mind átkozott, gebedjen meg mind, aki ehhez asszisztál.
    .
    Ez már tényleg Mordor földje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  14. Bolgár György és még mások is, nemcsak a díjat (oklevél? plecsni?), hanem a vele járó 400 EFt-ot is visszaadják (na nem a fidesznek), a rossz anyagi helyzetbe jutott ujságíróknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  15. Miért ez a nagy felháborodás? Nem csak a Szaniszló antiszemita. Az éppen regnáló magyar kormán is az, csak alkalmilag titkolja. Kértek már bocsánatot a holokausztért? Elitélték az antiszemita Hothy-rendszert? Nem! Most akarják visszahozni. Az hogy Rogán kiáll a pódiumra és maga és családja nevében elitéli a zsidók listázását, nem mjelent semmit. A magyarok nagy része is antiszemita. A csutival együrr gyűlöli a piszkos zsidó bankárokat, akik kirabolják a magyar nemzetet Aki meg esetleg nem antiszemita, az meg rasszista. Utálják a piszkos munkakerülő cigányokat. Ez van! Ilyenek vagytok ti magyarok! Tisztelet a ritka kivételnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  16. Mist
    Ez nagyon szép gesztus – a Kunigunda-i tüntetőknek biztosan jól fog jönni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  17. Egyszerű ez. Az előterjesztésen két rovat volt: hol publikál és a neve.
    Mivel az első rovatban az Echo szerepelt, a többi már nem érdekelte, a tiszteletes úr elégedetten aláírta
    Pássz..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  18. nyul györgy

    nem vagytok,hanem vagyunk. sajnos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  19. aristeides Te egy pillanatig is azt gondoltad, hogy ez a balogh tényleg
    nem tudta, ki is ez a szaniszló? Jézusom, ezt nem hiszem el.Nyugtass meg
    légyszives.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  20. *
    Balog azt állítja, hogy Szaniszló csak az utóbbi időben terjesztette mételyes, antiszemitizmusát. Hát ez aztán szemenszedett hazugság.
    *
    Az illető firkász és fecsegész különféle és fajta, sötét tévéknél és rádiókban már a rendszerváltás hajnalán nyíltan zsidózott Lovas István és Bayer Zsolt [a Führer barátja] társaságában, vagy egymagában – ahogy éppen lehetőség kínálkozott e beteges hajlama kiélésére. Erről volt Szaniszló már akkor is hírhedt.
    *
    ui.: Ennek a kitüntetésnek a tényét nyugat-Európában terjeszteni kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  21. Számomra a nagy kérdés az, hogy balogh tisztelhetetlen uraság ezen kívül hány ilyen (megalapozatlan, felelőtlen, tudatlan, buta, aljas, stb.) döntést hozott és mikor jön el a számonkérés ideje!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. Most komolyan azzal takarodzik Balog hogy nem tudja miket mondott Szaniszló. Ez az ember hol el es hogy lett miniszter ?
    Teljesen alkalmatlan akkor feladata ellátására – márcsak ezért is v mert hazudik h mentse a bőrét. Szaniszlorol köztudott h mik a nézetei

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. “…így csak sajnálatomat tudom kifejezni a rossz döntés miatt” – közölte Balog Zoltán. “Ez az eset még inkább tudatosítja bennem azt a felelősséget, melyet a több száz jelölt közötti választás jelent úgy, hogy nincs lehetőségem mindegyikük teljes életútjának megismerésére” – áll a miniszter nyilatkozatában…”

    Egy megoldás van: meg kell válogatni, hogy kitől fogad el az ember utasításokat és milyeneket, továbbá azt is, hogy kiknek az ítéletében bízik fenntartás nélkül. Ezt a kínos helyzetet és a magyarázkodást elkerülhette volna, ha megbízható íránytűje lenne Tisztelt Miniszter Úr!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  24. Balog úr nem tud semmiről. Én megértem. Iletékes elvtársként minden hozzá tartozik: az egészségügy, az egyházak, az iskolák, a kultúra, stb. Annyi mindenben kompetens, hogy egy-egy területre max. napi negyedóra juthat. Fogadjuk hát el, hogy tényleg nem hallott a jobboldal egyik főideológusáról.
    Amúgy nem is e “naívan és jóhiszeműen” kiosztott kitüntetés a legnagyobb probléma, hanem az, hogy Szaniszló tévéje mennyire frekventált hírközeggé vált, és nem csak a jobboldali szereplők számára. A szocialista képviselők éppolyan hévvel magyarázzák álláspontjukat az Echo tévében, mint Kálmán Olga stúdiójában. A haknizó politológusok is szívélyesen mosolyogva hablatyolnak az árpádsávos díszletek közt.
    Aki ott fellép, maga is legitimálja Szaniszló ideológiáját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  25. BánkiSzilárd filrendező

    Az EchoTv tulaját Széles Gábort kell megkérdezni antiszemita Tv -tarsaság e Hirkőzlő cége?Ha a kormány demokratikus ezt büntetné ,de Orbán V.-Szalai A.Mári hallgat! Miert? A nép hatalmát képviselőknek mindent lehe? A nép tőrvényességet kővetel. ! ! ! Bánki Szilárd filmrendező akinek a 11 db filmjét a z MSZ M P. hatalma idején betiltották! Elvtársak ugyan azok vagytok szemléletben mint a régiek?Ri-ri-HUNGARIA!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  26. Szolid 2o13.o3.16.
    JAJ., NE NAIVKODJUNK MÁR!!!Balogok, Zsótik, Szaniszló, Szélesek , Kerényik st. pontosan azt teszik amit a VEZÍR elvár tőlük, amivel ők is nagyonis egyetértenek! Mert mi a cél? KIrúgatni az országot az EU-ból, és akkor kezdődik az Ő nagy hatalmuk. Egy igazi tisztamélyszívű Magyarország! Kis ember nagyot álmodik: trónt akar! Az egyházakkal maga mögött miért is ne! Hát ez ellen kellene egy erős ellenzék. Így érzem, hogy csinálni hogyan kellene? Azt bíznám a szakemberekre.Politikusok, újságírók , igazi keresztények, stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  27. Osztrák külügyminiszter:
    Orbán intézkedései elérkeztek az elfogadhatóság határára!
    Ezek a kitüntetések is adalékok ahhoz, hogy mi történik nálunk!
    Ehhez adalék még, hogy vannak akik visszaadták a kitüntetésüket, mert nem akarnak ilyen klubhoz tartozni!
    Az nem mentség, hogy a miniszter nem tudja kit tüntet ki….a nyilatkozatával pedig még alá is támasztotta kontárságát!
    Akiben zűrzavar van az zűrzavart kelt a környezetében – így az egész országban zűrzavar van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. A hatalom kitüntetettjei mindent el árulnak a hatalom mivoltáról. A Kádár rendszerben munkásokat, parasztokat, művészeket, tudósokat tüntettek ki, az ” elmúlt 20 évben” alkotókat, a mostani orbániában fasisztákat.
    A tiszteletes úr védekezése nem fogadható el, mert a kuratóriumot ők menesztették, tehát a teljes felelősséget vállalnia kell. Vagy lemond, vagy önkritikát gyakorol és vissza állitják a tanácsadó testület működését. A harmadik út tisztességes ember számára nem járható.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  29. Na persze, nem tudta szegény… Még akár el is hihetem, hiszen oly sok minden tartozik hozzá. De ez IS a a dolga. Ha nem győzi, ne vállalja. Olyan zseniális elme, mint az isteni Orbán csak tízezer évente születik (mint tudjuk, ő mindennel személyesen foglalkozik egészen a a nyugdíjas korú orvosok és tanárok kérelmeinek egyedi megítéléséig). Nem tudom ugyan, hogy működik manapság egy minisztérium, de máshol és máskor sem mindent a miniszter intéz személyesen. Nem kevés pénzért komoly apparátust üzemeltetnek.
    .
    Ami Szaniszlót illeti, erről az elmebetegről (mert szerintem valami defektje is van, nem csak szimplán aljas) szerintem lehetetlen, hogy ne hallott volna legalább annyit, hogy szöget üssön a fejében.
    Bár a Szaniszló családot eléggé jól ismertem, ezzel az alakkal nem igazán kerültem kapcsolatba (éppen egy évvel idősebb nálam). A családi hátteréről még annyit, hogy a szülei tanárok: az apja ráadásul történelem szakos (iskolaigazgató és alapszervezeti párttitkár volt), az anyja magyart és oroszt tanított. Lehetetlennek tartom, hogy tőlük kapta a muníciót. Igazán rendes embereknek ismertem meg őket, azt hiszem nagyon szégyellhetik mostanság magukat, a húgával és öccsével egyetemben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. Na ez a másik egyházszégyene! (az első a lovag Semjén). Ez a kivetkőzött csuhás is úgy hazudik, hogy nem csoda, hogy még az egyházból is kiutálták! Még hogy nem tudta ki is ez a Szaniszló!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. A Centrum Párt kiveti az ilyeneket. Nem akarunk bolsevistákat közöttünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Még egy lék a hajón .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. Furcsa dolog, hogy Magyarorszagon miniszter lehet vaki Altzheimerrel vagy Parkinsonnal…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos