Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Mephisto a hálószobában van 2013. február 3. vasárnap 1:06

  • Hozzászólások(161)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Mephisto a hálószobában van

Nem állom meg, hogy néhány szóval ne kommentáljam Alföldi Róbert bejelentését, miszerint bemutatják a Mephistót a Nemzeti Színházban. Abban is lehet bízni, hogy Alföldi kezében mának szóló üzenete lesz a darabnak. Ez alatt azonban nem azt értem, mint általában a baloldali-liberális közönség, hogy a mű majd jól odamondogat a jelenlegi zsarnok jobboldali kiszolgálóinak, és lehet ujjal mutogatni rájuk. Ha csak ennyire vállalkozik, az nagyon kommersz lesz, s a mai magyar helyzetben még hazugság is.

Az Orbán-maffia merőben más jellegű, mint a náci birodalom volt (noha ideológiailag nem áll távol tőle). Nem ugyanaz a struktúrája, a hatalomhoz való viszony egészen más. Nem azért, mert ma nem terem meg ugyanaz a Mephisto, aki kész alkut kötni az ördöggel, kiszolgálni a zsarnokot. Hanem azért, mert ez a hatalom nem elégszik meg a szerepjátszással. Az Orbán-rendszerben azonosulni kell a vállalt szereppel, nem lehet csak alkalmazkodni. Az alkalmazkodás itt nem elég, aki csak alkalmazkodni próbál, azt kivetik maguk közül. Aki viszont azonosul a szerepével, az már nem Mephisto, hanem – a regény alapjául vett történet szereplői közül – Göring. Függetlenül attól, hogy a rendszer melyik részén szolgálja a zsarnokot. Navracsics ugyanúgy Göring, mint Vidnyánszky, mert az Orbán-rendszer nem tűr Mephistókat a bandán belül, neki annyi nem elég. Aki nem azonosul, azt nem fogadja be a rendszer, és kívül marad. Mephisto nem náci, hanem olyan, aki a rendszerben is boldogulni akar. Az Orbán-rendszerben is vannak Mephistók, de azok nem tudnak a rendszerrel baráti viszonyba kerülni. Ennek ellenére Mephisto lesz belőlük. Ez a döbbenetes.

Ha a mai korról szól a darab, akkor róluk kellene szólnia.

Ezért bármily furcsa, az igazi Mephisto ma nem a jobboldalon van, hanem az ellenzéki oldalon. Az Orbán-rendszerhez nem lehet kívülről dörgölőzni, akit elfogadnak, azt a rendszer beszippantja, és része lesz az elnyomó hatalomnak. Aki nem lesz a rendszer szerves része, az nem tud hozzájuk úgy idomulni, mint Klaus Mann Mephistója. Aki kívül marad, azzal nem állnak szóba, nem kapja meg a Nemzeti Színházat, annak nem osztanak szerepet, nem kap a zsákmány elosztásakor semmit. A Simicska-Orbán maffiának nem lesz része. Megmarad önszorgalmú hülyének, aki mephistói lélekkel, de a hatalom birtokosainak elfogadása nélkül lapátol nekik. Ennél nyomorultabb és szánalmasabb szerep nincs, mert Klaus Mann Mephisto figurája legalább a berlini állami színház intendánsa lett. Tudta, hogy miért csinálja, ráadásul a gyávasága és a félelme sem volt alaptalan, mert kifejlett gyilkosokkal állt szemben.

De ezeket a mostaniakat nem fenyegeti a deportálás, sem a kivégzés, csakis eddigi életük hazugságának, a látszatnak és a kicsinyes karrier elvesztésének a veszélye, a megszokott jólét csökkenése. Nem is kapnak cserébe semmit, csak a szánalmas kis pénzüket, a túlélés hamis látszatát és a közszereplés, az ismertség nyomorát. Ezek elhitetik magukkal azt, hogy így tudták megmenteni magukat, másokat, az életüket, de ez merő hazugság.

Klaus Mann Mephisto figurájában van drámaiság, mert a dolognak van tétje. De a mai Mephisto súlytalan, jellemtelen figura. Azt hazudja magának és a külvilágnak, hogy megment valami fontosat, és hogy hasznos, amit csinál. Miközben az egész mögött kizárólag mephistói jelleme áll. A ma Mephistója úgy jellemtelen, hogy azt a hatalom nem is értékeli, nem is jutalmazza, hanem megveti, és tudomásul veszi, mint rendszerének fontos külső támaszát. Klaus Mann Mephistójához képest éppen úgy operettfigura, ahogyan Orbán operett-diktátor egy Hitlerhez képest. Még súlyukat is a zsarnok határozza meg: akkor lesznek majd drámai figurák, ha a zsarnok is bekeményít, és a rendszerét arra használja, amire való. Majd ha totalitárius rendszert vezet be, és nem akarja fenntartani a demokrácia hazug látszatát.

A mai magyar Mephisto ehhez nyújt segédkezet, és ez a ki nem mondott egyezsége a zsarnokkal: eljátszom a hülyét, demokráciának nevezem a diktatúrádat. Amíg ezt teszem, addig te nem bántasz engem. Hagyod, hogy keressek egy kis pénzt, eljátsszam az eddigi szerepemet, mintha semmi nem változott volna. Az enyémek előtt megmarad a presztízsem, ismertségem, befolyásom. Cserébe féken tartom azokat, akik pontosan tudják, hogy te egy zsarnok vagy, a rendszered egy diktatúra, és az államformád egy köztörvényes maffia uralma. De erről nem beszélünk. Csak annyira bírálunk, amennyire úgy gondoljuk, hogy lehet. Amíg nem kérdőjelezzük meg rendszered legitimitását, és nem kényszerülünk konfrontálódni veled.

Ezek a ma Mephistói. Ezek nem a Fideszben vannak, nem az Orbán-rendszer talpnyalói és kiszolgálói, hanem az ellenzék politikusai és az ellenzéki média megmondó emberei. Mielőtt bárki eltévedne, szeretném jelezni, hogy a ma Mephistói az ATV-ben és a Klubrádióban vannak, nem Orbán mellett. Tisztelet a kivételnek, akik korpa közé keveredtek, és még nem ismerték fel, hogy ezt nem szabad. Vannak ilyenek is, ők előbb-utóbb távozni fognak. De a mai Mephistók ott szerepelnek, ott beszélnek, ott hazudoznak, ott sunnyognak, ott alakoskodnak, adnak interjúkat, de az egész képmutatás mögött semmi más nincs, mint a fenti kimondatlan egyezség, és a gyáva, haszonleső, mephistoi jellem, amely egy tál lencséért kiegyezik a zsarnoksággal, és naponta ezt az egyezséget kínálja fel. Ezt pedig azért tehetik, mert a hallgatóik és a nézőik nagy része a maga helyén éppen olyan kis Mephisto.

Ahogyan Klaus Mann műve, és Szabó István kiváló filmje sem csak egy szakma, vagy a hatalomba került Mephisto jelleméről szól, hanem mindenki jellemtelen megalkuvásairól és elvtelen kompromisszumairól, amelyeket naponta megköt a rendszerrel. Az igazi Mephistók ma azok, akiknek Önök naponta tapsolnak, akiket néznek és hallgatnak az ellenzéki médiában, akikben bíznak és reménykednek, akiknek a hazugságait elhiszik a választási győzelemről. Ezért felhívnám a figyelmet, hogy akik az ATV-t nézik, és a Klubrádiót hallgatják, azok majd ne tapsoljanak a Mephisto előadásán, mert a zsarnok még ki is röhögi őket.

Olvasom néha elszörnyülködve, hogy egyesek arról beszélnek, mi változik majd meg a kormányváltás után. Milyen kormányváltásról beszélnek? Ezt a kormányt demokratikus úton soha a büdös életben nem fogják leváltani. Nemcsak azért, mert többen vannak, akik az antiszemita retorika miatt a „nemzeti” kormányra szavaznak, és mint a Pavlov kutyája, azonnal elfelejtenek mindent, ha beindul az idegen gyarmatosításról szóló propaganda. Hanem azért, mert ezek soha nem fogják átadni demokratikus úton a hatalmat. Aki ezt nem látja, az vak, aki ezt látja, de nem ezt mondja, az gazember. Ez már egy alkotmányosan kiépített zsarnoki rendszer, formálisan egy fasiszta diktatúra, amely azért nem vezet be totalitárius uralmat, mert a külvilág miatt a látszat fenntartásában érdekelt. Másrészt a sok Mephisto miatt nem is kényszerül erre. De eljön majd ennek is az ideje.

A klasszikus fasiszta rendszerektől abban is különbözik, hogy azok egy ideológia megszállottjaiként ragadták meg a hatalmat, de ez egy bűnszervezet is, amely elfoglalta az államot, és az állam kifosztására szerveződött. Minden maffia állandó harcban áll az állammal, megpróbál egyes embereken keresztül beépülni, összefonódni az állammal. Ez az első maffia, amely nem vacakol ezzel, hanem az állam egészét foglalta el, és rabolja ki. Akik erre nem mutatnak rá, és nem úgy viszonyulnak hozzá, ahogyan ehhez kell, azok szekértolói és külső támogatói, fenntartói ennek a rendszernek. És emögött Mephisto áll, aki alkut köt az ördöggel.

Sok Mephisto okoskodik az ellenzékinek hazudott tévében és rádióban, de őket nem érdekli semmi más, csak a pénz, a hatalom látszata, a szereplési vágy. No, meg a celebkedés, a fontoskodás és a befolyás megtartása. Nem akarok hinni a szememnek, amikor azt látom, hogy újságokban fényképezik őket, mint a hollywood-i sztárokat, akiknek már régen az utcai tömegtüntetéseket kellene vezetni, a politikai bűnözők ellen kellene fellázítani a népet. Feltárni a valós helyzetet és kimondani a leplezetlen igazságot. Ehelyett részt vesznek a rendszer hazug konszolidálásában. Nézem a szerencsétlen embereket, akik a magyar film megszűnése miatt rendezett flashmobon tüntetnek. Szegények. Meglett emberek arcán a szerencsétlen bárgyúság, a bambaság. Mögöttük ott az üveg. Hát miért nem törik be? Miért nem kiáltanak akkorát, hogy beleremegjen a föld? Miért nincs erő? Mitől vannak ennyire beijedve? Ezek pedig még a legjobbak, ezek a bátor és merész derékhad. Azt hiszik, hogy meglehet úszni? Úgyis az lesz a vége, csak minél tovább várnak, annál több vért fognak ezek ontani. Ez az ember bármire képes.

Van még egy különbség Klaus Mann Mephistója és a mai Mephistók között. Hendrik Höfgen csak magát adta el. De ezek, akik szerint demokrácia van, ezek eladják az országot, az egész ellenzéket, ennek az országnak a jövőjét, maradék becsületét, ezek a kezükben tartják és lefojtják az ellenállást. Van egy nagy ellenzéki párt, amely a Fidesz és a zsarnok foglya. A törpepártok közül pedig senki nem meri vállalni, hogy következetes elveket vall, hanem beleolvad a rendszerbe. Ahelyett, hogy kiállna bátran az igazsággal, függetlenül attól, hogy ma hányan követik, és mit beszélnek a jól öltözött Mephistók az ATV-ben és a Klubrádióban, mismásol.

Ha ez az ország nem szűnik meg, és egyszer lesz demokratikus vezetése, annak az országnak azok lesznek a vezetői, akik nem halandzsáznak, hanem egyformán konfrontálnak Orbánnal és az ellenzéki Mephistókkal is. Van egy ember, aki alkalmas lenne miniszterelnöknek, mert már bizonyított egy év alatt, a legrendesebb ember, akit valaha politikában láttam, de totálisan alkalmatlan politikusnak. Nem tud különbséget tenni igaz és hamis, jó és rossz között, és azt gondolja, hogy a tüzet és a vizet ki lehet egyenlíteni. És ezt a kínálatot veszi körül a Mephistók hada az „ellenzékinek” mondott médiában. Tragédia.

Igazi tragédia persze majd az lesz, ami ebből következik. Én csak arra kérek mindenkit, hogy amikor fegyverek ropognak az utcán, amikor halottak lepik el a kövezetet, akkor emlékezzenek meg ezekről az újságokról, tévéműsorokról és rádiókról, és a benne szereplő Mephistókról, akik nem vezényelték ki időben az utcára az embereket, asszisztáltak a diktatúra kiépítéséhez, hazudoztak és alakoskodtak, magukat mutogatták, a hasznukat keresték, és előidézői voltak a tragédiának. A nagy keresztény országban, amelynek még az alaptörvénye is Istenre hivatkozik, a klotyópapírra is kereszteket rajzolnának, ha nem arra használnák, engedtessék meg, hogy bibliai képeket használjunk.

A jelekből azt lehet kiolvasni, hogy megvakította Isten a szemeit ennek a népnek, hogy ne lásson, bezárta a füleit, hogy ne halljon, felemelte a gonoszokat, és nem adott szabadítókat. Ez arra utal, hogy ennek a népnek betelt a gonoszsága, a hazug mentalitása, az ítélet kimondatott és várja a beteljesülését. Ennek a színjátéknak a legszánalmasabb és legkártékonyabb figurái a Mephistók, akik elhiszik, hogy valami fontosat és jót tesznek, és ők az események formálói. Az ő ítéletük lesz a legnagyobb, mert ők ennek a vámszedői.

Mivel ez a bűnszervezet szeret a kereszténységre és Istenre hivatkozni, hadd hívjam fel a figyelmet arra, hogy a Biblia szerint olvasni kell a jelekből, és a természeti jelekből különösen. Jézus elmondja, hogy milyen természeti jelek lesznek, amelyekből például megismerhető lesz a világvége. Emlékeztetnék a 2006. augusztus 20-i viharra, amelyben többen meghaltak. Ez megelőzte a 2006-os őszi eseményeket, amikor elindult ez a lavina. Nyilván megvannak a megfelelő természetes magyarázatok a viharra. De azért az eltelt idő távlatából felhívnám a figyelmet arra, hogy a vihar szinte a semmiből jött, az alkotmány napján, Szent István napján, a magyar államiság napján. Az emberek kiszolgáltatottan menekültek, rohantak, kerestek menedéket a túlélésre. Ennek ellenére többen meghaltak. Én már akkor azt írtam az Amerikai Népszava nyomtatott lapjába, hogy ez azt jelentheti, hogy az államiság kerül veszélybe, az alkotmányosságot éri valami nagy támadás, borzasztó katasztrófa következik be, és ennek halálos áldozatai lesznek. Ez ennek a prófétikus jele is lehet.

A történtek eddig nem cáfolták annak a viharnak a prófétikus jellegét. Az egy főre eső Mephistók számából és magatartásából pedig arra lehet következtetni, hogy a katasztrófa be fog következni. A mai Mephisto ellenzékinek mutatja magát, ezért sokkal kártékonyabb, és megakadályozza azt, hogy az igazságot hirdetők és az igazi ellenzékiek színre lépjenek. Ezek ugyanis a Mephistók egzisztenciáját és bizniszét veszélyeztetik. Ezért nincs az ellenzéknek se vezére, se igazi, egyenes úton járó szervezett ereje. Ha lenne, akkor is kinyírnák.

Ezzel a kör bezárult. Ez arra utal, hogy ennek az országnak vagy vége lesz, vagy ennek a generációnak ki kell halnia, és utána jön a szabadító. Ebből a mai ellenzékből senki nem fogja leváltani Orbán Viktort. Úgy tűnik, nem is érdemli meg, nem is jelentene megoldást. Ezek olyanok, mint a Titanic zenekara, amely még mindig hegedül, pedig a hajó már süllyed. Így volt ez Noé idejében is, kiröhögték, amikor a bárkát építette. Sodoma lakosai is csak röhögtek, amikor Lót kifutott belőle. Hogy a nagy keresztény országban Jézus nevét még egyszer ki lehessen ejteni, megemlítem, hogy ő azt mondta: az idők végén is így lesz, az emberek semmit nem vesznek észre, esznek, isznak, házasodnak, és akkor jön el a vég.

A magyarok ugyanígy viselkednek. Minden jel arra utal, hogy a magyarok válaszút előtt állnak. Vagy megváltoznak, vagy eltöröltetnek. Orbán után már nem lehet úgy folytatni, mint eddig. Nem lehet egy választással mindent úgy visszacsinálni, hogy ez a nép nem változik meg. Ha alaptörvényünk szellemében értelmezzük a valóságot, akkor Isten azért vette el Orbán Viktor eszét, mert válaszút elé állította ezt az országot. Ha fasiszta múltjával nem számol le, ha antiszemitizmusából nem vetkőzik ki, és a haszonleső korrupt, mindenki mást pedig lenéző és megvető mentalitásával nem szakít, megszűnik.

Ha ez a nép az “ősmagyarok” által hirdetett Nimród természetével és turulos identitásával azonosítja magát, akkor pusztulásra van ítélve. Aki pedig nem azt hirdeti, mint Jónás Ninivének, az vagy hülye, vagy vak, vagy korrupt gazember. Ez az egyetlen esély. Csak az egyenes igazság megmentheti meg ezt az országot, a mellébeszélés, a Mephistók hazugságai nem. Aki a választásoktól reméli a változást, és nem attól, hogy ez a nép zsákba öltözve hamut szór a fejére, az szemfényvesztő csaló. Ezért nevetséges az összes ilyen Együtt 2014, 2016. 2032. Ez mind egy vicc. De jól elvannak belőle, akik ezt játsszák. Mi közünk nekünk ehhez?

Hogy mit tehetnek ilyenkor azok, akik ezt látják? Ha most már maradunk a Biblia logikájánál, akkor az azt mondja, hogy az igaz ilyenkor elrejti magát és elmenekül. Ha azt látja, hogy nincs szabadító, nincs egyetlen igaz hang, hanem a gonoszokkal szemben a vakok, a hazugok és a korruptak hitegetése áll, akkor nincs remény. Akkor ítélet van. Valami olyan történik, amire nekünk már nincs befolyásunk. A tisztességes emberek mind el fognak hallgatni. Ezt mutatja a Galamus is. Szerintem Mihancsik Zsófia legszívesebben ezt tenné, de az első bukott választás után abba is hagyja, mert rájön arra, hogy ez másról szól.

Ez az ország nem a fasiszta zsarnok miatt reménytelen. Ezért nincs sok értelme őt tovább elemezni, nem ezen múlik. Aki nem tudja, hogy egy elmebeteg diktátor, az ettől már nem fogja megtudni. A mindennapi ügyködését elemezni pedig telejesen haszontalan elfoglaltság, pótcselekvés, gittrágás, és egyesek megélhetése. Ez nem vezet sehova. Csak a totális konfrontáció, a teljes elutasítás. De akik ezt mondják, azokat lehülyézik. Maradnak a Mephistók a porondon, de ennek nagy ára lesz, mert a hatalomban levő emberek el fognak jutni az emberölésig. Nem lehet más. Ez nem tud másképp végződni. Ez a rendszer egyik oldalon a rablásra, másik oldalon a gyűlöletre alapul. A gyűlölet maga gyilkosság. Idő kérdése, mikor válik tetté a szívben levő gyilkos indulat. Csak rá kell nézni ennek az embernek az arcára.

A sok Mephisto ennek is a jele. Olyanok, mint a dögkeselyűk. Már érzik a hulla szagát.

De mielőtt bárki tévedésbe esne, soha nem buzdítottam fegyveres harcra és erőszakra. Minden írásommal annak elkerülését szertném elérni. Én a szókimondás, az igazság megalkuvás nélküli képviselete, minden együttműködés felmondásának, az illegitim hatalommal szembeni egyértelmű, határozott és passzív ellenállásra buzdítok. Olyan tüntetésre, olyan tiltakozásra, amelyben elszántság, határozottság és erő van. Amit komolyan kell venni, és amely azt mondja, hogy nincs tovább.

A rendszerbe való korrupt besimulás, a demokrácia hazugság és a fegyveres lázadás között még sok minden húzódik. Amikor elutasítom a megalkuvó, hazug, korrupt magatartást, azzal nem azt mondom, hogy fegyveres erőszakot kell alkalmazni. Éppen azt szeretném, ha azt el lehetne kerülni. Mert ha megvárják, hogy ez a végére érjen, akkor fennáll a veszélye annak, hogy a hatalom fegyvert fog ragadni, mert annyira beágyazza a diktatúrát.

Az, hogy dühös emberek egy-két ablakot is betörnek, hogy megértse a hatalom, hogy itt komoly elutasítás van, az még jól nevelt demokráciákban is előfordul. De ez nem jelent fegyveres harcot, a fegyveres erőszakot mindig is elleneztem.

Ha már a fentiekben is Jézust idéztem, hadd emlékeztessek az ő példájára: nem egyezett ki se a vallási, se a politikai hatalommal, nem kötött négyszemközt paktumot Pilátussal, soha nem fogta be a száját, soha nem mondott mást, csak az igazat, soha nem hazudott azért, mert félt volna bármitől, vagy haszna származott volna belőle, mindig az ellenségei szemébe mondta az igazságot, nem úgy, mint az ATV-ben és a Klubrádióban, hanem úgy kezdte, hogy “mérges kígyók fajzatai’. De soha nem emelt kezet senkire, nem alkalmazott fegyveres erőszakot, hanem vele szemben alkalmazták azt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (67 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +97 ( 123 szavazatból)
Bartus László: Mephisto a hálószobában van, 4.6 out of 5 based on 67 ratings

  • Hozzászólások(161)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

161 Reader’s Comments

  1. Latyapatya
    Nem is azt mondtam, hogy győzött – mert ez azért vereség volt (vagy “rugalmas elszakadás” avagy “taktikai visszavonulás”). De nem “lemondatták”
    Bár az Mszp elnökség esetében már nem tenném tűzbe a kezem!
    A lemondása igazolta, hogy demokrata: a demokraták emelt fővel távoz/hat/nak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  2. Mielőtt bárki tévedésbe esne, soha nem buzdítottam fegyveres harcra és erőszakra. Minden írásommal annak elkerülését szeretném elérni. Én a szókimondás, az igazság megalkuvás nélküli képviselete, minden együttműködés felmondásának, az illegitim hatalommal szembeni egyértelmű, határozott és passzív ellenállásra buzdítok. Olyan tüntetésre, olyan tiltakozásra, amelyben elszántság, határozottság és erő van. Amit komolyan kell venni, és amely azt mondja, hogy nincs tovább. A rendszerbe való korrupt besimulás, a “demokrácia van” hazugsága és a fegyveres lázadás között még sok minden húzódik. Amikor elutasítom a megalkuvó, hazug, korrupt magatartást, azzal nem azt mondom, hogy fegyveres erőszakot kell alkalmazni. Éppen azt szeretném, ha azt el lehetne kerülni. Mert ha megvárják, hogy ez a végére érjen, akkor fennáll a veszélye annak, hogy a hatalom fegyvert fog ragadni, mert annyira beágyazza a diktatúrát. Az, hogy dühös emberek egy két ablakot is betörnek, hogy megértse a hatalom, hogy itt komoly elutasítás van, az még jól nevelt demokráciákban is előfordul. De ez nem jelent fegyveres harcot, a fegyveres erőszakot mindig is elleneztem. Ha már a cikk is Jézust idézi, hadd emlékeztessek az ő példájára: nem egyezett ki se a vallási, se a politikai hatalommal, nem kötött négyszemközt paktumot Pilátussal, soha nem fogta be a száját, soha nem mondott mást, csak az igazat, soha nem hazudott azért, mert félt volna bármitől, vagy mert haszna lett volna belőle, mindig az ellenségei szemébe mondta az igazságot, nem úgy, mint az ATV-ben és a Klubrádióban, hanem úgy kezdte, hogy “mérges kígyók fajzatai’. De soha nem emelt kezet senkire, nem alkalmazott fegyveres erőszakot, hanem vele szemben alkalmazták. Ezt olyan fontosnak tartom, hogy ezt a bejegyzésemet a cikk végére is bemásolom. Mindig is ezt az álláspontot képviseltem, az erőszakot elutasítom. De az nem azonos a sunyi megalkuvással, helyezkedéssel, haszonleséssel, és korrupt magatartással.
    Üdvözlettel, Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  3. admin
    2013. február 3. vasárnap
    19:43
    Mahatma Gandhi példája is igazolja.
    “Indiába sóért …” Gobbi Hilda

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. Úgy gondolom, Magyarországon megint megjelent a FÉLELEM.
    .
    Orbánék kiépítettek egy olyan fasisztoid jellegű államuralmat, aminek a lényege a megfélemlítés. (Csak utalnék természetes szövetségesükre, a Jobbikra és példaként a Magyar Gárdára.) Miközben ők – és az impotens ellenzék – demokráciáról papol, az igazi probléma már nem a demokrácia, hanem a SZABADSÁG.
    .
    Félelem és szabadság: tűz és víz.
    .
    Aki nem érti meg, hogy 2013-ban már nem a demokráciáért, hanem a szabadságért kell küzdeni, az nem érti az egész magyar politika helyzet lényegét. És a feltétel bizony soros: nem a demokrácia vezet el a szabadsághoz, hanem a szabadság a demokráciához.
    .
    Miután a szabadság súlyosan megsérült, demokráciáról sem beszélhetünk. És ha nincs demokrácia, akkor tisztességes választások sincsenek és nem is lesznek. Nem pártokban és szavazásban kellene gondolkodni, hanem a szabadság újbóli kivívásában. Ez Orbánék – ha kell, akkor erőszakos – elkergetését jelenti. Utána lehet majd demokráciában utazni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  5. kekec. Egyetértünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  6. Ha jól értelmezem B.L. hozzászólását.
    az a tüntetés, amely azzal végződik, hogy:
    Kérünk mindenkit, hogy nyugodtan menjen el, a tüntetésnek vége, és ne legyen semmilyen rendbontás,
    az csak legitimizálja a kormány demokrácia jellegét, hiszen itt lehet tüntetgetni.
    Mindíg hiányoltam a tüntetéseken a gyútó mondatokat, és a mondatok végén azokat a szavakat, melyeket skandálni kellene.
    Ha viszont így van, akkor a csendes tüntetés is többet árt, mint használ????
    Mert elérni nem sokat sikerült eddig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  7. 1/”Van egy ember, aki alkalmas lenne miniszterelnöknek, mert már bizonyított egy év alatt, a legrendesebb ember, akit valaha politikában láttam, de totálisan alkalmatlan politikusnak.”
    2/a Mephistókról, akik nem vezényelték ki időben az utcára az embereket, asszisztáltak a diktatúra kiépítéséhez, hazudoztak és alakoskodtak, magukat mutogatták, a hasznukat keresték, és előidézői voltak a tragédiának.”
    3/Minden jel arra utal, hogy a magyarok válaszút előtt állnak. Vagy megváltoznak, vagy eltöröltetnek.
    4/A tisztességes emberek mind el fognak hallgatni. Ezt mutatja a Galamus is.
    5/Csak a totális konfrontáció, a teljes elutasítás. De akik ezt mondják, azokat lehülyézik.
    1/ Van egy ember aki alkalmas lenne…de rossz politikus. Teljesen egyetértek igaz. Nem kellene mindenkinek megfelelni és huszadrangú kérdésekkel foglalkozni akkor amikor 4 millió ember él a létminimum alatt .
    2/ “Akik nem vezényelték az utcára az embereket”. Igaz. Csakhogy manapság Magyar honban a “fortélyos félelem igazgat.” Akinek még munkája főleg állami állása van az nemhogy nem mer ellenzéki hívószóra utcára menni,de annak édesanyja is fél egy ellenzéki politikussal szóba állni. Viszont aki állásban van kénytelen a diktátor hívó szavára a “Békemenetre” elmenni./ A legutóbbi ilyen menetről egy hosszabb TV felvételt láttam ezt tükrözi a résztvevők arca.is/
    3/ Igen mi magyarok szemlélet váltásra vagyunk ítéltetve. De a Diktátor a magyar nagytőke segítségével kiépített médihada segítségével mindent lehengerlő “sikerpropagandájával” próbálja megvédeni saját hadállásait. /Lásd Göbbelsnél/
    4/ Elhallgatni? Ezt prédikálta a Hit Gyülekezete Isten ajándéka is szilveszterkor.
    Mert mint mondá hallgatással is lehet kapcsolatokat építeni. Meg, hogy becsüljük meg a SZABADSÁGOT mert itt szabadság van hisz szabadon gyakorolhatjuk vallásunkat. Szóval ebben nem értünk egyet. A galamus is újra indult. Őszinte szót ma a DK tól hallani. És itt ismét utalnék a Diktátor minden őszinte szót elhalványító propaganda hadjáratára. De azt is látom egyre több ember ismeri fel a “hamis prófétát”.Éppen ezért még beszélni kell amíg lehet.Azt még úgy ahogy lehet.
    5/Csak a totális konfrontáció? Ez viszont ellentmond az előbbieknek és most még nem megvalósítható. Akkora a megosztottság, hogy a lakosság teljes támogatása nélkül – nagy demonstrációk,sztrájkok stb. szervezése jelenleg számításba sem jöhet. Viszont egyre szélesebb körre terjed ki Diktátor nyomorgató politikája és a sok sértett rákényszerül az összefogásra. Ha nem akkor valószínű a végítélet.
    Így vagyunk eleresztve az Úr 2013. éve februárjának elején.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  8. admin,
    Persze, nem szabad fegyveres harcra buzdítani, ha van lehetőség békés megoldásra. Van lehetőség?
    Aki ma nem simul a rendszerbe, hanem bátran szól, azt majd gazdasági eszközökkel teszik tönkre, és minden eszközzel akadályozzák, hogy szava sokakhoz eljusson. De tegyük fel, hogy eljut. És akkor? Ha tömeg meghallgatja, megérti, igazat ad neki, majd békésen hazamegy, akkor mi lesz? Változik valami?
    Attól tartok, hogy a tömeg nem marad békés. Jézus nem buzdított harcra, de a “mérges kígyók fajzatai” olyan beszédmód, ami szándékától függetlenül is tettlegességet von maga után. Aki igazat mond, az akár akarja, akár nem, tettleges ellenálláshoz szolgáltat ideológiai muníciót.
    Egyelőre azért nincs tettleges ellenállás Magyarországon, mert a tömegek még nem jutottak el az elkeseredésnek erre a fokára, és/vagy még látják a csapatot és a vezért, ami és aki mögé felsorakozhatnának. Az is közrejátszik, hogy a fasiszta és a náci ideológia úgy megy át, mint kés a vajon – éppen a cikkben leírt jelenségek miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  9. .
    .
    jelentkezzen e cikk elolvasása után, aki az általam a Bajnaira alkalmazott egyszavas, tömör, ám a LÉNYEGET magát tartalmazó “puha…” kitételemet vitatni merészeli!
    sajnálom az itt, e helyt is okoskodó, észt osztogató vakokat, kik nem látnak nemhogy az orrukig, de még a szemükből ki sem.
    vagyok bátor közölni az olvasó közönséggel, hogy anno, a rendszerváltáskor az általam akkor elérhető legnagyobb nyilvánosság előtt kifejtettem azt a véleményemet, hogy Magyarország egy dél amerikai típusú katonai diktatúra felé halad.
    ebből mára majdnem minden sz, szó szerinti értelemben véve beteljesedett!
    diktatúránk már van.
    a dél amerikaihoz hasonlatossá vált teljesen a magyar társadalom összetétele, hála az elmúlt három évnek, melyben a rothadék csüngőhasúja végleg rabszolgasorba taszította a népet. ma már zselléreknek, cselédeknek tekintik az új fideszes földesurak, gyárosok, politikusok – a határ ezen pozíciók között teljesen elmosódik! – a közmunkás nyomorultakat, s mi sem számíthatunk semmi jóra, kik még verjük itt a billentyűket!
    megjegyezni kívánom, hogy mintegy öt-hat éve, vagy tán régebb óta papoltam itt és máshol is az általa bevezetni kívánt XXI. századi feudalizmussal, s lám, ma ebben élünk Európa közepén. pofáztam, pofázok eleget arról is, hogy ez a félázsiai horda, mely magát magyarnak nevezi, el kell tűnjön a Föld felszínéről,
    mert tán a legkártékonyabb vírus e bolygó szervezetében!
    SENKI SE SIRASSA SOHA, E MOCSKOS KÁRTÉKONY MAGYARSÁGOT! PUSZTULNIA KELL!
    .
    közlöm, hogy eleddig sem tekintettem magamat magyarnak, hiszen soha nem éreztem jól magam közöttük, így végleg eltöröltem őket a tudatomban!
    .
    írtam már, lusta, semmirekellő, mindig a máséban turkáló, mást hibáztató, a másikat letaposni akaró, tisztességtelen, hazudozó, undorító férgeknek tartom a magukat magyarnak vallókat!
    lehet kikérni e véleményemet, ám előtte mélyen magába szállva gondolja végig mindenki, ki kikéri, hogy mit, miért, s kikért akar kikérni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  10. Csakigazatmondo, van igazságod a sok-sok csúfságban, de azért én szeretem magunkat, ha szomorúan is. Hogyha már itt vagyunk, és ennyien, nincs más választásunk, mérgelődve is a civilizálódásra kell törekednünk. Hitler nevezte bűnös népnek a sajátját a vesztés küszöbén, és ítélte volna (ő valóban szó szerint) pusztulásra, de csak a maga belső világát vetítette ki. Nem egészséges így kirohanni, ettől semmi se lesz ám jobb…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  11. csakigazatmondó
    TAK-olj már, lécci! (T isztelet A K ivételnek) Vagy legalább egészítsd ki a “mély”jelzővel. A mélymagyarokra ugyanis áll, de azért ne feledd, hogy volt vagy 1 millió ember, akik minden orbánmákony ellenére az Mszp-re, és vagy 400 ezer
    az LMP-ra (tehát Orbán ELLEN) szavazott!
    Már többször írtam: vevő lennék egy kitűzőre:
    “Engem ne hibáztass, és NEM EZEKRE szavaztam!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  12. Szóval tudom, hogy nem illik ilyet írni, de a remény hal meg utoljára. És bízom abban, hogy a szavazófülkén lesz függöny ( ha lesz választás, ha nem kell bemutatni a szavazatot, ha nem csalják el az eredményt) és azt is remélem, hogy a kinevezettek beosztottjai, meg mindazok akik túlélik a kis magyar borzalmat, amit át kell élnünk még 1 évig és pár hónapig tudja mit kell tennie. És akkor lehet reménykedni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. .
    .
    aki ÉRTI, amit írtam, írok, az NEM TARTOZIK a magyarok közé!
    az inkább egy européer, egy európai polgár, egy kultúrember, nem pedig a magyar söpredék része, mely pusztuljon teljesen!
    ha és amennyiben valaki NEM TUD SZABADULNI a magyarság gondolatától, annak mindenek felettiségétől, az SOHA nem lesz európai polgár! polgár sem lesz soha, csak egy primitív alattvaló.
    az européer, európai polgár olyan kategória, amin túl kell lépnie annak az egyednek, aki a maga fizikai valójában, s szellemi, érzelmi identitásában meg akar maradni.
    azt gondoltam, vannak itt néhányan, kik már túlléptek ezen a magyar kérdésen!
    kinek nem inge, ne vegye magára!
    akinek inge, annak nincs menekvése, ha nem is akarja magára venni!
    én, mi TUDJUK, hogy ők kik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  14. Csakigazatmondo, a “nagy magyarok” attól azok, hogy hiszékenyek, nincs kritikai érzékük, olyan nincs, hogy egy ország főleg intelligens népekből álljon, mindenki hülye a maga módján, pláne ekkora szegénységben, még az egér is frusztrált a lukban, az emberek is belehülyülnek, ezt tudhatnád. Mi bajod van evvel a pusztulásmániáddal? Felment a cukrod, vagy mi? Nyugi már.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. kekec
    2013. február 3. vasárnap
    17:56
    “Nem álltak Rákosi mögött az ország nagyurai – mert nem voltak? No ne mán!
    Az államosításokat követően a Párt VB volt a “nagyurak” és azok Rákosi mögött álltak. Mögöttük meg egy világhatalom állt”
    .
    Adom Litván György felszólalásának részletét 1953 márciusából.
    .
    “Így vezettem le azt az előkészített mondatomat, hogy itt ugyanaz a vezetés az,
    - amelyik Sztálin halála előtt és Sztálin halála után minden fordulatot végigcsinált – teljesen elvesztette a hitelét.
    És akkor jött ez a mondat: hogy teljes felelősséggel ki kell jelentenem, hogy ma már sem a nép, sem a párttagság zöme nem bízik többé a jelenlegi pártvezetésben, és nem bízik személy szerint elsősorban Rákosi Mátyás elvtársban. Ez volt a bomba, amit odadobtam, és ami azt hiszem jól volt megfogalmazva.
    Mintha ezer palackból húznák ki a dugót, olyan fölhördülést okozott. Még mondtam egy-két mondatot: lehet, hogy ezért megköveznek, vagy sokan elítélnek, de elég volt abból, hogy az ember másképp beszél otthon, másképp a barátaival, és másképp a taggyűlésen.
    Taps is volt. Körülbelül egyharmada a jelenlévő két-háromszáz embernek tapsolt. Láttam csillogó szemeket, és gyűlölködő tekinteteket ugyancsak.”
    .
    Ennyi elég volt, és elindult a “lavina”.
    Tehát Rákosit saját elvtársai buktatták meg…
    .
    Ezzel szemben Orbánnál nem az látszik, hogy sajátjai fogják megbuktatni. Mindenki tudja, ha ő bukik, akkor bukik a Fidesz is. Bár világhatalom nem áll mögötte, a hazai gazdasági elit/maffia mindennél nagyobb erő/érdek.
    Orbán = Simicska, ezt sose felejtsd el! Ebből ered a fidesz-diktatúra…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  16. admin
    2013. február 3. vasárnap
    19:43
    “Olyan tüntetésre, olyan tiltakozásra, amelyben elszántság, határozottság és erő van. Amit komolyan kell venni, és amely azt mondja, hogy nincs tovább.”
    .
    Ehhez adtak mintát az egyetemista tüntetések 2012 decemberében.
    Pedig ők nem profi politikusok!
    Ha csak ezt vesszük: miért nem tudja a demokratikus ellenzék, hogy mi a teendője? Miért?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. telekis
    Bocs, nem engem kérdeztél. A válasz a kérdésedre: mert nem akarja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Az utolsó bekezdésben hozott példán elgondolkodtam és a következtetésem (inkább kérdésem):

    Ki tud a mai Magyarországon és ki mer Jézus-szerű szerepet vállalni?

    Ja, és ki akar?

    :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. “Vagy megváltoznak, vagy eltöröltetnek…. Ha fasiszta múltjával nem számol le, ha antiszemitizmusából nem vetkőzik ki, és a haszonleső korrupt, mindenki mást pedig lenéző és megvető mentalitásával nem szakít, megszűnik.”
    ***
    A lényeg itt van, én részemrôl nem vagyok túl optimista…..
    Elég sok kommentemben ugyanezt duruzsolom, mint Bartus úr, miért nincs az utcàn màr több szàzezer ember, olyan vàlaszokat kaptam, hogy ez nem Franciaorszàg, itt nem lehet, hogy lesik az alkalmat az emberek, nem is sorolom…
    Kertész Imre Berlinbe menekült – ennél tömörebben ezt nem lehet jellemezni !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  20. bumburi
    2013. február 3. vasárnap
    22:11
    Valóban azoknak kellene válaszolniuk, akik puhítani próbálják azt, amit mi itt alapvető hibának látunk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. csakigazatmondó
    Csak megemlítem, hogy én elsősorban a Föld nevű bolygó polgára vagyok, ezért tarthatom a magaménak a “Világörökséget” És csak azután európai és legvégül (de nem utolsósorban) magyar. Ami egy születési véletlen, de én ettől nem érzem magam semmivel sem alábbvalónak, mint bármely más ország polgára. De mondjuk felsőbbrendűnek sem senkinél. (no: az egybites agyú fideszesektől azért mégiscsak!)
    telekis
    Simicska (és Orbán is) egy ócska kis maffiózó, aki jól helyezkedett. Simicskának valamivel több esze van a gazdasághoz (legalábbis a megcsapolásához) és mindig is az volt a véleményem, hogy az Unióban addig maradunk, amíg Simicskának esélye van az Uniós források megcsapolására.
    Ezért nagyon nem értek egyet, hogy néhányan baloldalról is kezdik átvenni a “Minél rosszabb az országnak, annál jobb az ellenzéknek” orbáni mentalitást.
    “A víz elszalad, a kő ottmarad” Putyin is és az Unió is azoknál jobban tisztában van azzal, hogy Orbán és bandája nem Magyarország, a magyar nép, csak egy nüansz a nép életében. Rákosi “aranykora” csak 5 évig tartott: 48-53-ig! Bár egy korszak névadója volt, de azon is túlestünk hamar! Bár sokaknak nem eléggé időben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  22. A mai nap tényleg nem az én napom. Kezdődött Leo Kleinnel?aki annyi okosat mondott ,hogy még ronisize csodálatát is kivivta. Ebben a mai magyar helyzetben ,csaknem 3év orbánia után ,valaki a “mi oldalunkon “ilyen hévvel ilyen agyatlanul legyen képes gyurcsányozni,ilyen elvakult gyűlöletet képes érezni,az sok mindent megmagyaráz,legfőképp azt,hogy miért is tartunk itt.Elkeserit, hogy az általam egyébként tisztelt latyapatya puhapöcsösködve próbálja bagatelizálni ezt az ősbűnt.! Ez a klejn azt irta,hogy semmiképpen nem szavazna Gyurcsányra soha!!!
    Ez magyarul azt jelenti,hogy ha ez lenne az ára,hogy a neandervölgyi rablóbanda eltakarodjon , akkor sem??????Mert szó szerint ezt jelenti.
    A Gyurcsánnyal kapcsolatos hozzáállás alapvetően meghatározza a jövőnket.
    Amig ezt nem tesszük helyre( és itt abszólute nem Gyurcsányról van szó!!!)
    addig nem is leszünk képesek változtatni.
    Amit csakigazatmondó ir úgy alles zusamenn a magyarokról,az egy kétségbeesett, kiábrándult ember orditása. Én például magyarnak tartom magam és 100% európainak is,és még nagyon sokan vannak igy.
    Nehogy már átengedjük magyarságunkat ennek a csürhének,mert ők ezt akarják. Nehogy már ,,fekete,kerényi,papcsák meg zazrivecz mondja meg ki a magyar. Meg ez a tőkés, szőcs, hende, vidnya, illés féle IMPORT majmok.
    telekis (most nem fog tetszeni,az tuti!!)
    Amit a diákok eddig csináltak,az egy lepkefing,az egy rakás sz@r!!!!
    Teljesen bedőltek a pávatáncnak, és még csak ezután jön a parragh nevű csempeárus, és bizony óriási kuss van. Jó, majd lesz februárban egy néhány száz fős giga,mega, XXXXXXL tüntetés és annyi ( A multkor egy szál pedellus hazazavarta őket).Majd közli a balog, hogy ha 500 pont a megszerezhető maximum, akkor a 16 szakra 501 kell a finanszirozott helyekhez. És,mi a gond?
    Apropó, láttad azt a fotót,ahol a HÖOK-os Kiss Dávid van a képen parraghal és baloggal?????? Hogy mi van a diákokkal?? NO COMMENT!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  23. pogács
    Már nem olvastam, de ideillőnek érzem: A róka ravasz állat, de azok között is akarnak butább egyedek.
    telekis
    A szinte korlátlan hatalmú Robespierre-t néhány no name nemzetgyűlési képviselő buktatta meg és juttatta vérpadra. És a fidesznek a 2/3-os többséghez csak 6 fős többsége van! És több császárt intéztek el a pretoriánusai, mint ahány természetes úton távozott az életből.
    No és aki igazán istenhívő: bízhatna egy jó kis stroke-ban is!
    halandor
    Pedig törökgábor elég jó magyarázatot ad:
    “A kormány eddigi politikája valóban sok szavazót eltántorított, de arra alkalmas volt, hogy az elkötelezett szavazóinak többségét megtartsa. Ebben az értelemben kulcskérdés a következetesség: azzal, hogy a Fidesz kommunikációs narratívájában, valóságmagyarázataiban egy tapodtat sem engedett, megadta az esélyt ezeknek a szavazóknak arra, hogy legyen egy sziklaszilárd kapaszkodójuk. A „nincs megszorítás – nincs tandíj – gazdasági siker van – szabadságharc van – újjászervezés van” típusú kommunikáció kétségtelenül nem bontja ki az igazság minden részletét, de azok számára, akik elfogadják, hisznek benne, stabil és barátságos otthont ad. A Fidesz 1,5-2 milliós tábora láthatóan azonosul ezzel a képpel, vagy ha nem is érzi minden elemében valósnak, a célokat támogatja, s legfeljebb a kivitelezést bírálja.”

    és ehhez vedd hozzá az átlag népesség szisztematikus elzárását az információktól, a kormányzati sikerpropagandát, a rejtett, letagadható megszorításokat: a legtöbben nem tudják, de főleg nem hiszik, hogy baj lenne azzal, ahogy Orbán kormányoz. Az a csoda ilyen körülmények között, hogy a többség szerint rossz irányba mennek a dolgok! Ez szerintem a nép önvédelmi
    ösztöneinek működését bizonyítja. Ahhoz ugyanis az ellenzéki kommunikációnak nem sok köze van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  24. Barry1, kekec
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Kekec

    A stroke ról,jut eszembe,becsszóra,minden reggel úgy kapcsolom be a tv-t vagy a rádiót,hogy reménykedek,hátha…..,egyszer ennek a népnek is lehetne…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  26. bocs pogács: már nem tudom hol, de nyilvánvalóan olvastam.
    és szerintem a fidesz kommunikációs stratégiája önként adja annak támadási módját: cikivé kell tenni annak elfogadását! Elmagyarázni, hogy a hülyegyerekek heti adójával többet szed be Orbán, mint Gyurcsány, tehát nemhogy nincs mexorítás, hanem nagyobb, mint korábban, nincs tandíj helyett megfizethetetlen költségtérítés van, és az is hülye, aki ezt nem veszi észre, gazdasági siker nincs, hanem leszakadás van, Szlovákia után Románia is kezd minket lehagyni. ami felér egy hazaárulással, a szabadságharc pedig félmilliós emberveszteséggel járt, ami a fiatal adófizetők kimenekülésével a nyugdíjak kifizetését is 2-3 éven belül kétségessé teszi!
    És főleg: ideje lenne, hogy az ellenzék ne egymással legyen elfoglalva! Szarunk a piti kis pozició harcaikra, helyezkedéseikre, és BÜNTETNI fogjuk, aki nem egy irányba húz!
    Legalább azok mellé álljunk oda, akik hajlandóak térdig hóban, esőben is napokig gyalogolni. Könnyű a meleg szobában a klaviatúrát püfölni: tessék legalább az utolsó nap/ok/ra csatlakozni az Éhségmenetekhez. Vagy közbenső szakaszokra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  27. Barry1
    Elfogadva a magasabb pontszámokat, mint amennyit egy “közönséges” érettségivel el lehet érni – elfogadták a diákok a vagyoni cenzust. Olyan pontszámot ugyanis csakis szülői finanszírozással, nyelvtanfolyamokkal és nyelvvizsgákkal lehet elérni. A hangadók ránézésre is nem a mélyszegénységben élők közül kerültek ki, és a szolidaritásuk kimerült a saját rétegüknek kiharcolt eredményekben.
    Radikalizálódás csakis az érettségi feladatok és pontszámok ismeretében várható. Romániában tudtak olyan feladatsort összeállítani, hogy csak a töredék volt képes megoldani. A licenc seperc alatt lenyúlható!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  28. SziaT. Kekec! Nem azokkal van igazán a baj, akik a klaviatúrát püfölik. Hanem azokkal, akik nem püfölik! Jobbik esetben a kereskedelmi elhülyülést választják, rosszabbikban az M1-et,Dunát, vagy a a legrosszabbikban a két agysejtromboló csatornát, bár ezek már úgyis javíthatatlanok. Iszonyú a közöny. Tudják ezt orbáncék, egy kis ellenségkép a pórnépnek, egy kis keményítés a jobb képességűeknek, és már működik is minden. “Anyukám(vagy apukám) örüljünk hogy még nekünk van munkánk, kicsit drágább minden de ezt már megszoktuk, aztán meg várjuk ki a végét, látod az energiaárakat is csökkentették, legyünk türelemmel,ne keveredjünk semmibe bele.” N a ez a gondolkodásmód a legveszélyesebb, és ebből igen sok van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  29. vicsi
    Ez a TÖBBSÉG! Vagy lehet ezen a mentalitáson tömegével változtatni, vagy nem jutunk előbbre. Hiába tudjuk, hogy aktivitás kellene: az ellenzéki pártok és aktivistáik létszáma összesen nem éri el a százezer főt. Kb ennyi volt mozgósítható a legnagyobb ellenzéki megmozdulásra (ahol a pártok is beszálltak: az Opera elé) Erre nem lehet tömegtüntetéseket, általános sztrájkot, netán bojkottot szervezni.
    Az ellenzék az ugrókötelezéssel ehhez a keretfeltételhez alkalmazkodik: ugrálás, lihegés: semmi haladással. Mert nincs kikkel!
    Bár szerintünk a tényleges összefogással lehetne haladni is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  30. kekec!
    Igazad van, külföld boldogan elfogadja Orbán bukását, ahol lehet már most a fityiszt mutatják neki…
    barry1!
    Saját magad lőtted főbe: én az egyetemisták 2012 decemberi tüntetéseiről írtam és nem a 2013 januári behódolásáról. No meg, ha (úgy általában) a tüntetéseket profi politikusok vezetik, akkor azok eredményesebbek lehetnek (pl.Orbán így megbuktatható).
    .
    De mivel a lényegtől elkanyarodtak a dolgok, belinkelek a cikkből:
    .
    “Aki kívül marad, azzal nem állnak szóba … nem kap a zsákmány elosztásakor semmit. A Simicska-Orbán maffiának nem lesz része. Megmarad önszorgalmú hülyének, aki mephistói lélekkel, de a hatalom birtokosainak elfogadása nélkül lapátol nekik. Ennél nyomorultabb és szánalmasabb szerep nincs… Nem is kapnak cserébe semmit, csak a szánalmas kis pénzüket, a túlélés hamis látszatát és a közszereplés, az ismertség nyomorát. Ezek elhitetik magukkal azt, hogy így tudták megmenteni magukat, másokat, az életüket, de ez merő hazugság… A mai magyar Mephisto ehhez nyújt segédkezet, és ez a ki nem mondott egyezsége a zsarnokkal: eljátszom a hülyét, demokráciának nevezem a diktatúrádat. Amíg ezt teszem, addig te nem bántasz engem. Hagyod, hogy keressek egy kis pénzt, eljátsszam az eddigi szerepemet, mintha semmi nem változott volna. Az enyémek előtt megmarad a presztízsem, ismertségem, befolyásom. Cserébe féken tartom azokat, akik pontosan tudják, hogy te egy zsarnok vagy, a rendszered egy diktatúra, és az államformád egy köztörvényes maffia uralma…Ezek a ma Mephistói. Ezek nem a Fideszben vannak, nem az Orbán-rendszer talpnyalói és kiszolgálói, hanem az ellenzék politikusai és az ellenzéki média megmondó emberei. Mielőtt bárki eltévedne, szeretném jelezni, hogy a ma Mephistói az ATV-ben és a Klubrádióban vannak, nem Orbán mellett. Tisztelet a kivételnek, akik korpa közé keveredtek, és még nem ismerték fel, hogy ezt nem szabad. Vannak ilyenek is, ők előbb-utóbb távozni fognak….Olvasom néha elszörnyülködve, hogy egyesek arról beszélnek, mi változik majd meg a kormányváltás után. Milyen kormányváltásról beszélnek? Ezt a kormányt demokratikus úton soha a büdös életben nem fogják leváltani…
    Aki ezt nem látja, az vak, aki ezt látja, de nem ezt mondja, az gazember. Ez már egy alkotmányosan kiépített zsarnoki rendszer, formálisan egy fasiszta diktatúra, amely azért nem vezet be totalitárius uralmat, mert a külvilág miatt a látszat fenntartásában érdekelt. Másrészt a sok Mephisto miatt nem is kényszerül erre. De eljön majd ennek is az ideje…Ez az első maffia, amely nem vacakol ezzel, hanem az állam egészét foglalta el, és rabolja ki. Akik erre nem mutatnak rá, és nem úgy viszonyulnak hozzá, ahogyan ehhez kell, azok szekértolói és külső támogatói, fenntartói ennek a rendszernek…Igazi tragédia persze majd az lesz, ami ebből következik. Én csak arra kérek mindenkit, hogy amikor fegyverek ropognak az utcán, amikor halottak lepik el a kövezetet, akkor emlékezzenek meg ezekről az újságokról, tévéműsorokról és rádiókról, és a benne szereplő Mephistókról, akik nem vezényelték ki időben az utcára az embereket, asszisztáltak a diktatúra kiépítéséhez, hazudoztak és alakoskodtak, magukat mutogatták, a hasznukat keresték, és előidézői voltak a tragédiának…
    Minden jel arra utal, hogy a magyarok válaszút előtt állnak. Vagy megváltoznak, vagy eltöröltetnek…Ezért nevetséges az összes ilyen Együtt 2014, 2016. 2032. Ez mind egy vicc. De jól elvannak belőle, akik ezt játsszák. Mi közünk nekünk ehhez?…Ez az ország nem a fasiszta zsarnok miatt reménytelen. Ezért nincs sok értelme őt tovább elemezni, nem ezen múlik. Aki nem tudja, hogy egy elmebeteg diktátor, az ettől már nem fogja megtudni. A mindennapi ügyködését elemezni pedig telejesen haszontalan elfoglaltság, pótcselekvés, gittrágás, és egyesek megélhetése. Ez nem vezet sehova. Csak a totális konfrontáció, a teljes elutasítás. De akik ezt mondják, azokat lehülyézik…
    De mielőtt bárki tévedésbe esne, soha nem buzdítottam fegyveres harcra és erőszakra. Minden írásommal annak elkerülését szertném elérni. Én a szókimondás, az igazság megalkuvás nélküli képviselete, minden együttműködés felmondásának, az illegitim hatalommal szembeni egyértelmű, határozott és passzív ellenállásra buzdítok. Olyan tüntetésre, olyan tiltakozásra, amelyben elszántság, határozottság és erő van. Amit komolyan kell venni, és amely azt mondja, hogy nincs tovább.”
    .
    Mindenkinek jó éjt!
    telekis

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. Az egész cikk Faustról szól -és Mephistót ír.

    Ebbe a tévedésbe egyébként sokan beleesnek, mióta megy ez az Alföldi -Nemzeti -Mephisto ügy. Éppen csak kommentekben ez nem akkora hiba, mint egy cikkben.

    A helyzet ugyanis az, hogy Mephisto – maga az ördög, ugyebár, a rendszernek behódoló művész ezt a főszerepet játssza a színpadon, és eközben adja el éppen fausti módon a lelkét…
    Kicsit nagyobb figyelem és utánanézés a nyamvadt tényeknek -nem ártana, az egyszer biztos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (14 szavazatból)
  32. Faragó Zsuzsa, mi a baj? A mű címe Mephisto. A Faust más, azt Goethe írta. De nem a Faustot akarják előadni. Hol a gond?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  33. Faragó Zsuzsa nem mer tükörbe nézni,mert ott is Mephistot lát. Bárhogy nem is akarja…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  34. Telekis

    Én a decemberi ÉS januári egyaránt szánalmasan vérszegény diák cincogásokról irtam. Ezt nevezi bárki is valami falrengető dolognak? Ez viccnek is rossz.Még a Ha Ha vagy O Ha TALÁN!!!!!! képes lenne valamire ,(??) de a HÖOK???!!! A két dávid? Na,ne!!
    Nem hiszem el ,hogy se te ,se más nem látja ,mi folyik itt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  35. Végre megismertem egy igaz Istenhivő”Zsuzsa /:február 3.EMBERT”Elolvastam hozzá szolását.Öszintének és az isteni tizparancsolatnak megfelelőnek találtam.Én csak az ilyen Istenhivőket tisztelek.Aki nem igy gondolkodik a vallása alapján az kétszinü és aljas gazember.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  36. Faragó Zsuzsa

    Ez nem Faustról szól még csak nem is a “klasszikus Mephistóról.”
    Ez egyértelműen a Klaus Maria Brandauer által alkitott Hendrik
    Höfgenről és a szenzációs NDK szinész ,Rolf Hoppe által játszott
    Hermann Göringről szól.Ahogy összehúzott szemmel sziszegi : Maga sziiiiiiinéééééész! A hideg futkos a hátamon. ( Ne feledkezzünk el Cserhalmi Györgyről sem
    az ő általa alakitott figura és főképpen annak sorsa meghatározó.!!!)
    Szabó István szenzációsat alkotott. Nagyo ,de nagyon érvényes és időszerű!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  37. Barry1!
    A HÖOK januárban valóban elárulta a diákokat, de decemberben nem ezt lehetett látni.
    De én nem erről írok!
    Hanem arról a MINTÁRÓL, amit a diákok mutattak decemberben. Arról a békés tüntetésről, aminek mintájára elvárom a profi/demokratikus politikusoktól, hogy lépjenek. Járjanak (és nem tárgyalgassanak) egy jól megszervezett és békés tömegdemonstráció élén.
    Sajnálom, ha ezt nem tudtam/tudom érthetőbben megfogalmazni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. Kedves Bartus Úr! Elszomorított a levele de amilyen okos embernek tartom Önt úgy belátom biztos igaza van az orbánizmus bukásával kapcsolatban. Az a mondata,hogy ez a jelenlegi ellenzékben nincs senki aki letudja váltani ezt az elmebeteg magyar ceausescut nagyon szíven ütött de biztos igaza van.,mert ez a torzszülött nem fog békés törvényes választással elmenni.Rá uszítja a népre a fegyveres alatt valóit.,de szerintem sokan már azt sem bánják,csak eltűnne már ez a kormány még a föld színéről is.Továbbra is írjon Bartus Úr ilyen cikkeket mert ez a birka magyar népre ráférne az ébredés. Tisztelettel !! Zsóka mama.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  39. Telekis

    Mit nem lehetett látni? Itt. a fórumon mondtam el,hogy szerintem a HÖOK
    ( és a 2 dávid) kicsoda és mi lesz ennek a vége. Szó szerint ezt irtam:
    “orbán megeszi őket reggelire.”.Nem emlékszel?Mondj egyetlen eredményt is
    (akár a legkisebbet is, a keretszám izét ne mondd, mert az cumi). Az autonómia és a finanszirozás pedig majd parraghék feladata lesz. Pofára és kizárólag az oligarchák érdekei szernt. Meg az egésznek olyan házibuli feelingje volt. Arról most nem is szólok, hogy amig a diákok nem értik meg ,hogy a felsőoktatás kérdése nem választható el a többi társadalmi,szociális és gazdasági problémától, addig semmi esélyük nincs. Magyarul: Egy országban ,ahol a “hivatalosság” szerint 47 ezerből meg lehet élni ,nos ott senki ne számitson semmi jóra. Nem beszélve arról ,hogy a diákok cehheit apuka meg anyuka fedezi ( kivétel erősiti……),nekik sokkal nagyobb a felelősségük .Mikor a csuti totálisan hülyének nézve őket kb 10 fidelitaszossal
    “egyeztetett”, két nap alatt nyolc félét igérve, mi volt a reakció?????
    Semmi. Egy nagy nulla!!!!!! Úgyhogy megkérlek ,hagyd ezt a rizsázást
    a mintáról. Isten őrizzen meg minket attól,hogy ez legyen a minta.
    Nem a te hibád,hogy nem tudtad jól megfogalmazni. Ugyanis nincs mit!
    Legalább magunkat ne hülyitsük! Nagyon szépen kérlek! Üdv. Barry1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  40. Barry1!
    .
    Én rizsázok? Linkelek -csak Neked- ebből a cikkből…
    “De mielőtt bárki tévedésbe esne, soha nem buzdítottam fegyveres harcra és erőszakra. Minden írásommal annak elkerülését szertném elérni. Én a szókimondás, az igazság megalkuvás nélküli képviselete, minden együttműködés felmondásának, az illegitim hatalommal szembeni egyértelmű, határozott és passzív ellenállásra buzdítok. Olyan tüntetésre, olyan tiltakozásra, amelyben elszántság, határozottság és erő van. Amit komolyan kell venni, és amely azt mondja, hogy nincs tovább.
    A rendszerbe való korrupt besimulás, a demokrácia hazugság és a fegyveres lázadás között még sok minden húzódik. Amikor elutasítom a megalkuvó, hazug, korrupt magatartást, azzal nem azt mondom, hogy fegyveres erőszakot kell alkalmazni. Éppen azt szeretném, ha azt el lehetne kerülni. Mert ha megvárják, hogy ez a végére érjen, akkor fennáll a veszélye annak, hogy a hatalom fegyvert fog ragadni, mert annyira beágyazza a diktatúrát.”
    .
    Talán nem figyeltél! A tavalyi diáktüntetések tapasztaltai alapján (magam is részt vettem rajtuk…) már legalább 2hónapja kommentelem, hogy békés és folyamatos tömegdemonstráció megoldás lehet.
    Te ezt hogy láttad és hogy látod?????????????????????????????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. Ismét egy jó cikk, bár igen lehangoló. Anélkül, hogy pesszimistának tűnnék, az a véleményem, hogy bizonyára ezt érdemeljük, mi magyarok. A gerincünk mindig hajlott, a nyelvünket inkább elharapjuk, minthogy kimondjuk az igazat, mert akkor nem lesz fizetésünk, s a szemünket inkább becsukjuk, hogy ne kelljen meglátni a gonoszt. Hát ez van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  42. telekis
    “Linkelek -csak Neked- ebből a cikkből…
    “De mielőtt bárki tévedésbe esne, soha nem buzdítottam”
    .
    Csak hogy tudjad: ez nem linkelés, hanem kopizás, másolás, idézet stb.
    A link, a (be)linkelés a http://…-s cím, a konkrét forrás elérhetősége, ami az internetes címsor bemásolását jelenti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  43. Egyetlen elszigetelt társadalmi réteg sem veheti fel eséllyel a harcot Orbánnal szemben, kár tehát szapulni az egyetemi ifjúságot. Bárkit – ha nincs mögöttük, mellettük össztársadalmi támogatás -, Orbán, a fülkeforradalmárok vezéreként tízóraiként elfogyaszt.
    Ott volt (van) a lehetőség, hozzá kell kezdeni támogatni az egyetemi ifjúságot személyes jelenléttel.
    A HÖOK, a HAHA példát mutatott, tessék utánuk csinálni. A HÖOK tárgyalóasztalhoz hívta a kormányt, a tárgyalópartnerek közé bevették az ő követeléseiknek eleget téve (és persze közben hülyének nézve mindenkit), azokat, akiknek dokumentálható felhatalmazásuk van arról, hogy választott képviselői azoknak, akikre hivatkoznak, tehát a HÖOK kénytelen volt leülni az asztalhoz, hiszen ők követelték ki a tárgyalást. A részfeladatokban megegyezés már a tárgyalódelegáció feladata.
    Ha nincs társadalmi támogatás (borítékolható, hogy nem lesz), a tárgyaló delegáció semmilyen eredményt nem fog elérni.
    Ez most azt jelenti, hogy az egyetemi ifjúság bűne az, hogy Orbán ellen nem hajlandó összefogni a lakosság nagyobbik része?!…
    Ez semmi mást nem jelent, csak azt, hogy Orbán jól számol. Túl jól ismeri (a fasiszta és bolsevik példaképei által alkalmazott) harcmodor fázisait: a megosztott, egymást gyűlölködéssel szemlélő tömegben annyi szolidaritás sincs – éppen az egymással vetélkedés miatt -, mint a birkanyájban, amikor szembe találkoznak a farkassal.
    Gyurcsány ellen sem volt össztársadalmi elégedetlenség: kábé százötven orcáját sállal eltakaró focihuligán balhézott a békés tüntetők között, és a közhivatalokban pöffeszkedő Orbánkatonák vezényelték le a “szabadságharcot”.
    Nem az egyetemi ifjúságon kellene elverni a port, hanem értékén kezelni Orbán szerepét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  44. dr Váradi András (kardiológus)

    Kedves B.L.,

    a 29-30-as években a kommunisták hasonló vehemenciával szidták a “megalkuvó” (mephisto-i?) szocdemeket. Az eredményt 1933-ban megláttuk…

    üdvözlettel V.A.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  45. proaktiv
    2013. február 4. hétfő
    13:41
    Ok! Igazad van…pedig “igazi”-linkelni is szoktam…
    Innentől erre is figyelek.
    Kösz, hogy szóltál: telekis
    .
    dr Váradi András (kardiológus)
    2013. február 4. hétfő
    14:38
    Lehet párhuzamot vonni, de a két dolog mégsem ugyanaz…
    Az orbáni-rendszer, idézem a cikkből:
    “A klasszikus fasiszta rendszerektől abban is különbözik, hogy azok egy ideológia megszállottjaiként ragadták meg a hatalmat, de ez egy bűnszervezet is, amely elfoglalta az államot, és az állam kifosztására szerveződött. Ez az első maffia, amely nem vacakol ezzel, hanem az állam egészét foglalta el, és rabolja ki.”
    Ezt a rendszert, saját maga túlélése érdekében, szolgálja ki a mai ellenzék, idézem:
    “De ezeket a mostaniakat nem fenyegeti a deportálás, sem a kivégzés, csakis eddigi életük hazugságának, a látszatnak és a kicsinyes karrier elvesztésének a veszélye, a megszokott jólét csökkenése. Nem is kapnak cserébe semmit, csak a szánalmas kis pénzüket, a túlélés hamis látszatát és a közszereplés, az ismertség nyomorát. Ezek elhitetik magukkal azt, hogy így tudták megmenteni magukat, másokat, az életüket, de ez merő hazugság.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  46. Kekec,
    a logika, az okfejtés vilàgos !
    Csak egy nullàval több van sajnos a végén, mint amennyit egy egészséges tàrsadalom el tud viselni !
    És nyilvàn ebben a 1,5 – 2 millióban nincsenek benne a szülôket majmoló 8 éves gyerekek, mint ahogy a gyerekeket úgy ahogy van , ki kell venni a szàmítàsból és ezek szerint nem az összlakossàghoz képest mérni azt a 1,5-2 milliót , hanem a szavazàsra jogosult felnôtt àllampolgàrok szintjén, na így az igazàn ijesztô a szàmaràny.
    Ezért vagyok pesszimista, meg azért, mert màshol ( làsd, Németorszàg ) nincs ilyen durva antiszemitizmus, itt folyton visszanô, ez màr-màr hungarikum !!! (na jó, talàn a szerbek még Európàban úgy-ahogy, de ebben sem vagyok olyan biztos )
    Megdönteni Orbàn rendszerét – lenne kapàsból 2 millió elégedetlen !!!
    Akik akkor is elégedetlenek lennének, ha úgy élnének, mint mondjuk a japàn arisztokràcia, mert akkor kit gyûlölnének, kitôl lennének jobbak és magasabbrendûek ugyanakkor “méltatlanul” a nyomorban – értem én ezt is .
    Csak nem làtom a megoldàst, azzal együtt úgy gondolom a kivàràs és a tökölés a hatalmon lévôknek kedvez, bebetonozzàk magukat még jobban !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  47. Egy végtelenségig megosztott gyülölködő ország.
    Tele kétségbe esett lecsuszott és lecsuszó családdal,
    magányos, vagy pusztito magányba menekülő emberrel.
    Csörtetö ujmagyarokkal, kiknek egyetlen, hivatástudatukbol eredő
    kényszere, uj igazságként hirdetni a kézenfekvö, éppen ezért undorito
    hazugságokat.
    Tombol az örület.
    Örület határáig ismételt aljasabnál aljasabb már nem is emberi,
    már csak a szolgalélek hitével igazolhato mondatok.
    A szavak, mint megrészegült böffentöik, kivetkeztek eredeti jelentésükböl.
    Már nincs is jelentésük.
    Tolerancia. A másik ember tisztelete. Istenben valo hit, és a hitben valo
    élet.
    Erkölcs, keresztény, vagy csak egyszerüen kulturember erkölcse.
    Ahogy Bartus Lászlo mondja … hagyjuk most a hatalmon levö orbánt,
    vele kár már foglalkozni.
    De veletek, velünk, kis és nagy emberekkel, mi lessz ?
    Meddig lehet még egy országban élnie, egy ennyire megosztott , felhergelt
    tömegnek?
    Meddig várhato el még, hogy négy millio ember étel helyett jollakik estére
    a sikertörténettel?
    Meddig várhato el, hogy kisemmizett, magára hagyott tömegek masirozzanak
    el példamutato belátással önként a hulla házba, ha már tudják elérkezett
    az utolso orájuk, és hazaszeretetböl maradék erejüket arra forditják,
    hogy önként feküdjenek a hulla ház padlojára, mert koporsora ugysem tellik.
    Utolso utjukat természetesen magasláb emeléssel teszik, nehogy zajongásukkal
    megzavarják a siker Magyarország győztes befutoit.
    Elszabadult a legaljasabb indulat, amire csak ember képes.
    Gyülölni teljes eröböl, mert egy mindegy melyik, de másikoldalon állsz.
    Életem összes bánatát, gondját baját rád fogom.
    Miattad, miattatok jutottam jutottunk ide, minden bajért te, ti vagytok a hibásak.
    És holnap? Holnap, ha csak nem alakul kicsit is jobban az életem, akkot még
    jobban gyülöllek. Vagy, éppen azért.
    Valahogy, mégiscsak el kellene hallgattatnom a lelkiismeretemet.
    Tudod mit? Jobb lenne ha nem is lennél.
    Sött. Követelem. Ha csak egy kicsit is igaz magyar lennél belátnád mennyire terhünkre vagy.
    Igy él, ma, a magyar.
    Ez az ország, amely nemrég még egy nemzet volt,
    most készül elkövetni ujra a holokauszt bünét.
    Csak most önmaga ellen.
    Jelenidöben, a lekiterror, az anyagi megsemmisités fegyverével.
    De ha nem érzi elég sikeresnek az eredményt, tovább is lép.
    Mindig, minden nap egy kicsivel.
    A gyülölet, a kisszerüség, a nagyravágyás, a hatalom mámorito tudata,
    elég municio lesz ehhez.
    S mi , mindanyian, beállunk, beálltunk a zászlok alá.
    Jozan ész, tisztelet, emberség, már azt sem tudjuk mit is jelent.
    Nálunk már semmi nem az ami. A szo sem.
    Nem kellene hogy igy történjen.
    De igy fog.
    Kedves Bartus Ur.
    Szomoruan kell megvallanom, eggyet értek minden sorával.
    Innen.. a távolbol keserüen kell megállapitanom, ez az ország
    rohan megállithatatlanul a végzete felé.
    Csak idö kérdése, és a gyülölködö szavak, a lelkeket mételyezö álszent
    hazug dogmák, mikor válnak ölni képes akarattá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  48. Orbán és bandája az óriáskígyók technikáját alkalmazza: minden kilégzésnél, engedménynél, alkalmazkodó gesztusnál egy kissé összébb vonja a gyűrűit.
    Minden alkalmazkodó gesztust az áldozat ellen fordít. Legtöbbször csak idegen segítséggel lehet megszabadulni. Vagy fegyverrel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  49. Kecskeméti Károly vontolla

    Kedves “Jusef”, monológja legalább annyira indokolt és merendítő, mint a szerző mondatai. Egy újabb shakespeare-i opus kellene a kibontásához. Látszólag totál csőd, de emlékezzünk a hogyishívják preambulumára, vagy máshol hol írták/vallják ők: az Isten a történelem irányítója?!? Ha valóban, akkor csak idő kérdése és a helyére teszi a dolgokat.
    Ugye lehetetlen, hogy ök lennének a nagy beteljesülés?!?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  50. Kecskeméti Károly vontolla
    “Isten a történelem ura” ami eleve blőd szöveg: a megtörtént dolgokon már Isten sem változtathat, legfeljebb a történelem írók torzíthatják. És eléggé messzire esik attól is, hogy az ember szabad akarattal rendelkezne, és a sorsát maga alakíthatná. Ha minden “előre meg van írva” akkor Sztálin és Hitler is Isten
    “írói munkásságának” része lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos