Ronai and Ronai
AMERIKAI

Székely zászlót lenget a szél Erzsébetvárosban 2013. február 6. szerda 0:33 Forrás: AN

  • Hozzászólások(185)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Székely zászlót lenget a szél Erzsébetvárosban

Budapest, Fidesztán – Egy bolond százat csinál, terjed az őrület, megállíthatatlanul, a hülyeség nem ismer határokat. Most éppen a székelyzászló a trendi, ilyet tűznek ki az önkormányzatok épületeire. Hogy miért, azt nem tudja senki. Valamelyik nagyokos kitalálta, és senki sem akadt, aki azt merte volna mondani, hogy ne röhögtesse ki magát ilyen baromságokkal. De a Dob utcában azért ennek üzenetértéke is van.

Úgy kell Erzsébetvárosnak a székelyzászló, mint ablakos tótnak a hanyattesés, de, ahogyan Pesten mondják: egy székely zászlótól még senkinek sem lett gyereke. Úgyhogy hagyjuk is az értelmiségi nyavalygást, és örüljünk annak, hogy milyen szépen mutat a székelyzászló Budapest hetedik kerületében, az erzsébetvárosi polgármesteri hivatal épületén.

A kerületet közismerten ősidők óta székelyek lakják, itt volt a gettó, ahová a székelyeket zárták a vészkorszak idején. És rájuk vonatkozott a numerus clausus is, őket szabadították meg vagyontárgyaiktól és életüktől a derék hungaristák. Érthető hát, ha Budapest hetedik kerületében székelyzászlóval emlékeznek az áldozatokra.

S ha valakinek még ez sem elegendő, annak eláruljuk: a székelyzászlókat ingyér lógatják ki az épületekre, nem az adófizetőknek kell összedobni a rájuk valót. Az ötven lobogót ugyanis a Tisztességes Választásért Alapítvány ajánlotta a magyar önkormányzatoknak. Vajon mit értenek tisztességes választások alatt ezek?

Az elsőt kedden tizenegy óra után tűzték ki a budafoki Polgármesteri Hivatal épületére, maga Pozsgay Imre is ott integetett az erkélyen – az erzsébetvárosi lobogó a második lett a sorban.

Nem öncélú dolog ez a székely zászlós projekt: Szabolcs Attila, Budafok-tétény polgármestere az M1 Ma reggel című műsorában elmondta, hogy a zászló kitűzésével szolidaritásukat fejezik ki a székely, tehát erdélyi települések mellett.

A polgármester kifejtette, hogy az Európai Unióhoz való csatlakozáskor az elvesztett országrészben élők helyzetének javulásában bíztak, igazi változás azonban nem történt: Erdélyben azokat a polgármestereket, akik a hivatal épületére kitűzik a román zászló mellett székelyt is, pénzbüntetés fenyegeti. Lehet, hogy azért, mert az ország, amelyben élnek, Románia, és nem Székelyország. Boldog emberek, akiknek élete attól javul, ha kitűzhetnek egy zászlót.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.8/5 (24 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +16 ( 30 szavazatból)
Székely zászlót lenget a szél Erzsébetvárosban, 3.8 out of 5 based on 24 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(185)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

185 Reader’s Comments

  1. romániai MAGYAR
    Kedves fiatal romániai MAGYAR barátom! Szörnyű gyanú sejlik fel bennem hozzászólásaid olvasása közben! Talán még azt sem érted, hogy te mit írsz ide, de azt már egészen biztosan nem tudod értelmezni, hogy mi itt miről beszélünk. Egyébként is valami frusztráltság érződik ki minden mondatodból, de ha pontosabban akarok fogalmazni azt mondom, egy kicsit hisztis vagy. Nyilván ezért próbálsz érvek helyett olyan butaságokat belelátni többek között az én válaszaim mögé, amik nincsenek is ott. Attól tartok, hogy a fejedben összeállt valami zavaros kép, és ettől bizony nem tudsz szabadulni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  2. miaszösz
    2013. február 7. csütörtök
    12:32
    .
    - Elég baj, hogy egy “…Nektek Orbán nem jó (szerintem sem, mert ha rendes ember lenne már rég kiszállt volna az EU-ból)…”- kezdetű kommentre kell reagálni…
    .
    Nézd, tőlem úgy bünteti magát mindenki, ahogy akarja, tőlem aztán orKbán hiktoros alsógatyában nézhetnek orKbán hiktoros pornófilmet, miközben orKbán hiktor összes műveit hozza nekik a postás.
    .
    De engem senki se gyávázzon le, még közvetetten sem, amiért örökre el akarom hagyni azt a Zországot, amelyik sok éve teljes erővel ássa a saját sírját…
    .
    És ehhez az önpusztításhoz a nagyrészt beteg lakosság többsége valamiféle kollektív, öngerjesztett, delirium tremens jellegű állapotban asszisztál lelkesen.
    .
    Még hogy orKbán hiktor amúgy “rendes ember” lenne… minden idők egyik legszemetebb, legócskább, legtehetségtelenebb, retardált, magyar (vagy milyen) származású népvezére… áh, hagyjuk már.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  3. Palek:
    .
    - Ez is lehet, de szerintem itt most a legegyszerűbb magyarázat az igazi:
    .
    Szimpla idiotizmusról van szó.
    .
    Ezeknek a retardáltaknak a fejében most éppen a székely zászló egyenlő a nagymagyar álmokkal, meg a Zelnyomókklal (bankok, zsidókok, ájemef, EU, USA, mindenki más) szembeni sikeres “harccal” (WTF???), és ezért lengetik ész nélkül.
    .
    Ennyi…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  4. Ez a romániai magyar azt írta, hogy szatmári. Én úgy látom az írásán, hogy minden hozászolással kevesebb marad abba a jófajta szatmári pálesszal teli üvegből. Mintha akadozna a nyelve………..Hukkk!.. már a pálesz beszél… hikk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  5. Barry!

    A 97. kommentet neked szántam!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. Egyébként az egésznek olyan a látszata mint egy jó kocsmai csevejnek………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  7. Mi, magyarországi magyarok e hazában, 4 milliónyian a létminimumon, ebből 3 milliót az út szélén szándékoznak hagyni, a gödörbe csak azer nem löknek be, mert megtelt és akkor ezek a szomszédos országok belügyeibe kavarnak be, zászlókkal, hamvakkal, kihelyezett pártgyülésekkel!
    Idejönnek a romániai magyar “testvéreink” ellenünk bértüntetni, vajon tudják-e, hogy a béke/birkamenet, a milliomosok által szervezve, a kormány mellett vonul az elégedetlen, nyomorba taszított emberek ellenében!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  8. gusztavnagy.

    Erdélyben( és nem romániában )már a XIX. század elején román többség volt.
    Sajnos. A székelyek vezető szerepet já tszottak volna bármikor is.? Próbáld ezt mondani egy kolozsvári magyarnak! Lenyel keresztben! Koszovó nagyon rossz példa. Ott az albánok (92%) szakadt el Szerbiától. Azt kérdezed mit tenne Erdély kormánya a teületén élő román kisebbséggel( vagy már többséggel? Na ,akkor most kapaszkodj meg . De jó erősen!!!!!
    Erdélyben a 2002 -es népszámlálás szerint 75% román és csupán 20%
    magyar volt!!!! Akkor miről beszélünk? Az a baj ,hogy az emberek beszélnek össze -vissza, fogalmuk sincs az egészről. Nagy magyar matrica,székely himnusz, szar Szlovákiázás meccseken ( a családom kassai származású ,Kassán már 5% magyar sincs!!!) Üdvözlettel: Barry1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  9. ajanaim

    Ez a szatmári jóember egy picikét gyanús nekem, lehet,hogy sokat ivott ,de
    Szatmár akkor sem Erdély. Nincs annyi pálesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  10. Sokaknak tudom ajánlani Csernok Attila számadatokkal alátámasztott történelmi áttekintését, három kötet – kész magyar történelem, ezekből jól látható, hogy milyen összetételű volt Magyarország lakossága az elcsatolt területeken.
    A számok embere, nem ködösít, minden adata tény.
    Még senki nem cáfolta meg az írottakat! Csak próbálkozások voltak…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. A XIX.sz elején ez az aràny kb. 60% romàn és 30 % magyar volt, ha jól emlékszem, hozzàvatôleg kétszer annyi romàn lakta Erdélyt màr 200 éve is .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  12. Kedves romániai! “Szerinted mi eladtuk magunkat, ti meg bátran, egyenes derékkal viselitek a sorsotokat. Ettől aztán természetesen jobb magyarok is vagytok, mint mi.” – szerinted ebben mi a lenézés? Bizonyos, hogy a ROmániában – és másutt a Földön élő emberek között is vannak jobb emberek, meg rosszabbak is, és ebből a szempontból tökmindegy, hogy magyarok, székelyek, hottentották vagy pirézek.
    De lenne egy kérdésem, ez viszont komolyan: A galamus.hu-n (hálistennek megint működik) részletesen ismertetik a székelyzászlós történetet, és két fotó is van hozzá. Az egyiken a lobogó csíkja és rajzolatai (félhold, csillag) fehérek a kék alapon, a másikon sárgák. És másutt is láttam a kék-sárga variációt. Melyik az igazi?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. ajanaim
    Egy jóízű kocsmai csevej még mindig sokkal jobb, mint egy jókora kocsmai verekedés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  14. A Románia magyar hozzászólóknak egy valamiben igazuk van.Semmivel nem élnek jobban mint mi.Erdély minden szépségével kultúrális örökségével és természeti kincsével jelenleg Románia része.A múltat nem tudjuk megváltoztatni hogy mi miért történt és hogy miért vesztettük el Erdélyt de bizony beszélni kell arról is és legjobb bizonyiték erre az elmúlt 93-év hogy egy ilyen kincs birtokában Románia hogyan bánt vele.A világ egyik leggazdagabb államának kéne lennie és miért nem az?Ha annyira ősi földnek tekintik akkor miért kevesebb beruházásokat eszközöltek mindig is ezen területen mint Havasalföld és Moldova tekintetében?Ezek tények.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. Én azt kívánom a nagyon székelyezőknek, hogy napjában ötször egyenek, de csak székelykáposztát! Hogy fognak fingani egy-két nap múlva ezek az új székelyek istenkém! Igaz most sem jön ki más a szájukon, de hátha kigyógyulnak a székelyezésből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  16. És a magyar zászló hol van az Önkormi ablakából?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  17. Azt hiszem a jövőhéten áttérek a kelta eredetű runen (rovás) írásra és beiratkozom román nyelvtanfolyamra. Ki tudja mit hoz a jövő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  18. romaniai MAGYAR 09:59
    A magyarok lépjenek ki az unióból te meg No.-ba jársz megélhetésedért. Az RMDSZ-re szavazol pedig azok csak a pénzt akarják, … Elmondanád mire jó az állampolgárságod Azt mondod nem akarsz Mo.-i szolgáltataásokat. szavazni sem akarsz, az anyaföldedet sem akarod elhagyni, …
    Hát elég fura világlátásod van az “mán” igaz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  19. Ez is egy mesterségesen kreált műbalhé, egy előre megtervezett gumicsont.
    Meg már kezdenek hangolni március 22.- re, a zártkapus
    magyar -románra. (Utána meg visszavágó Bukarestben, húúha!!) Szerintem szándékosan feszitik a húrt. A végén még nemcsak zártkapu lesz, hanem kizárás. Valahogy van egy olyan érzésem, hogy Pontával
    ráfáznak. Ebből nem “mi” fogunk jól kijönni,és főleg nem az ottani magyarok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  20. Barry1! Mi a Csonka Magyarországon kivül élö magyarok többségében tisztán látjuk és ennek megfelelöen is fogunk szavazni a megkapott szavazojogunkkal:
    a 2014-es csonkamagyarországi választások egyik nagy tétje lesz: Nagy Magyarország visszaállitására irányulo revizios politika folytatása, akár hidegháboru utján is, ennek része a magyar állampolgárság és szavazojog kiterjesztése a határontuli és külföldön élö magyarokra, Székely autónómia követelése, Székely zászlók kitüzése, Székely himnusz éneklése – ezt a politikát képviseli a fidesz és a jobbik vagy csak a Csonka Magyarország problémáival foglalkozni (mondván a határontuli és külföldön élö magyarokkal nem kell foglalkozni, oldják meg maguk a problémáikat) – ezt képviseli a magyar baloldal. A 2014-es választás a Csonka Magyarországon kivül élö magyarok és Csonka Magyarországon belül élö baloldali magyarok egymás elleni küzdelme is lesz

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (15 szavazatból)
  21. Revíziós politika, az, te szerencsétlen… na jó, ez már nekem sok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  22. Eldrad,
    Az atomerömü és egyéb tárgyalások oroszokkal, az AB újabb megregulázása, a Nemzeti Bank elnöksége mind olyan témák, amikröl Viktor és bagázsa el akarja terelni a figyelmet. Biztos van még más téma is böven.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  23. Barry1 írta:
    »Koszovó nagyon rossz példa. Ott az albánok (92%) szakadt el Szerbiától. Azt kérdezed mit tenne Erdély kormánya a teületén élő román kisebbséggel( vagy már többséggel? Na ,akkor most kapaszkodj meg . De jó erősen!!!!! Erdélyben a 2002 -es népszámlálás szerint 75% román és csupán 20% magyar volt!!!! Akkor miről beszélünk? Az a baj ,hogy az emberek beszélnek össze -vissza, fogalmuk sincs az egészről.«

    Tisztelt Berry! A történelmi Magyarországtól Romániához csatolt terület kb. 101.000 km2. Ehhez képest Szerbia mindössze vagy 80.000 km2 volt Koszovóval és Vajdasággal együtt. Namármost: Szerbia egészén belül az albánok jelentéktelen kisebbségnek tűntek. DE, ahogy ön is mondja Koszovóban többségben vannak. Ugyanakkor Koszovó területe kisebb mint Székelyföldé. Koszovó területe 10.908 km2. A jelenlegi Kovászna + Hargita + Maros megye: 17.045 km2, és ott bizony abszolút magyar többség lakik. De ha csak Kovászna és Hargita megyéket vesszük is, már az is eléri Koszovó méretét: 10.349. A Koszovó közelében fekvő Montenegró is ilyen kicsi. És akkor még nem beszéltünk Szlovénia méretéről. Vagy az enklávéként létező picike San Marino-ról. Vagy Luxemburg méretéről, és így tovább. Tehát Koszovó egyáltalán nem „rossz példa”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. romániai (magyar)
    latom hogy bele pottyantál a beszélgetésbe úgy mind a légy a tejbe, vigyázzál mert meg megfulladsz és kar volna érted. mit szolnál ha én be pottyannék a te otthonodba és minden házi rendet megváltoztatnék, csak azért mert én így akarom és kész, mert az én életmódom jobb a tiednél. téged küldelek a pajtába aludni, én meg a nejeddel alszom stb. ezt teszitek ti, a kinti magyarok, nem járultok hozza a közöshöz, de mar bele is szólnátok a mi ügyeinkbe. kérlek, gondoskodjál a saját portádról, a mienkről gondoskodunk mi magunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  25. https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4rtrqydCmDY

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. Románia belügyének nevezte a kisebbségi jogok tiszteletben tartását Victor Ponta miniszterelnök. „Nincs amiért beleszóljon a magyar miniszterelnök, és nem vagyok kíváncsi a véleményére ebben a témában” – mondta arra a kérdésre, tervez-e miniszterelnöki szintű tisztázást a székely zászlóról kirobbant magyar-román vitában.

    Elmondta, nem hiszi, hogy Romániával valami gond lenne: kiegyensúlyozott állásfoglalásokat hallott a romániai magyar közösség képviselőitől. „Úgy vélem, ez a provokáció a magyarországi választásokkal és politikai helyzettel függ össze. Nem örülünk annak, és nem tartjuk korrektnek, hogy Romániát felhasználják a szomszédos ország választási küzdelmében” – mondta a román kormányfő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. istvan55
    A MAGYAR országgyűlés a kiegyezés után (kb 140 éve) megszüntette ezt a “székely önállóságot” Akkor még volt tengeri kikötőnk is. Most nincs, és nem is lesz. Ezen némi zászlólengetés nem változtat. Lassú, türelmes munkával el lehetett volna érni némi korlátozott autonómiát, és ha sikerült volna csillapítani a többségi nemzet fenntartásait, akkor azt lehetett volna lassan növelni. Ezzel a zászlólengetéssel szerinted mennyivel zuhant ez az esély?
    Aki nem látja, hogy a “nemzeti” érzelmek feltupírozásával a fidesz csakis a 14-es választási kampányát akarja Romániára is kiterjeszteni – az politikailag analfabéta. Magasról és nagy ívben tesznek rá, hogy az autonómia ügye ezzel a ködös távolba vész! Már reálisan. Elmebeteg hőzöngők ezt persze láthatják másképpen.
    Van az a régi tanmese, hogy a Vihar és a Nap fogadnak, hogy melyik szedi le előbb a vándor köpenyét. A Vihar minél jobban cibálta, annál jobban kapaszkodott bele a Vándor. Amikor viszont a Nap kisütött, akkor önként levette.
    Röviden: Több legyet lehet fogni egy csepp mézzel, mint egy hordó ecettel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. commandante + Eldrad
    Gratulálok a precíz diagnózisért! Bizony ez a tünetegyüttes jellemzi a fideszes
    agymosottitiszben szenvedőket. Olyan, mint az alkoholizmus: közben nincs betegségtudat, és nem kell szembenézni a valósággal. Csak mindig jön a másnap…
    Amikor a betegségtudat megjön, akkor a beteg már el is indult a gyógyulás útján. A módszer a szigorú megvonás. Nem nézni SEMMI médiát, amihez a fidesznek köze van. Egyszerűen felemelni a fejet, és a TÉNYEKET értékelni.
    “Szappanozott lejtőn csúszunk lefelé”
    csakén
    Már rá is mutattál a lényegre: a sajnálatos hazai tényekről akarják terelni a figyelmet ezzel a cirkusszal. Azt, hogy a kenyér egyre kisebb, az egyre nagyobb cirkusszal próbálják elfedni.
    euguy
    CSONKA AZ AGYAD! Mi egészmagyarország vagyunk. Még egy ideig. De ha ez a nemzetvesztő kormány marad, már nem sokáig. Az utolsó meg ,eloltja a villanyt.
    A baloldal azt akarja, hogy mindenki a SZÜLŐFÖLDJÉN boldoguljon.
    Annak meg nem az a módja, hogy provokálják a többségi nemzetet. Az hogyan esne, ha itthon a román származású magyar állampolgárok kitűznék a román zászlót az önkormányzatra? Nem esne jól, mi?
    Nekünk meg az nem esik jól, hogy a MI MAGYAR ZÁSZLÓNKAT vették le, hogy a HELYÉRE tűzzék a “székely” zászlót. EZ ITT NEM székelyföld, hanem MAGYARORSZÁG! Követelem azok megbüntetését, akik LEVETTÉK A MAGYAR ZÁSZLÓT, hogy egy idegen állam területének a zászlaját lógassák ki helyette.
    Lógatásra lennének egyéb ötleteim is! A gatyájukban azt lógatnak, amit csak akarnak. De el a kezeket az ország zászlójától!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  29. A szüleim azt ismételgetik, hogy nem értik a Romániában élők újabbkori viselkedését…
    Nem telt még el pedig oly sok idő, hogy el kellene felejteniük, az egyszerű választópolgárok élelmet, gyógyszert, szappant hordtak át nekik rendszeresen. Átcsempészték a magyar nyelvű kiadványokat, ami halálos véteknek számított, mert még azt is üldözték, aki megszólalt magyarul. De egyetlen egyszer nem mentek át Nicolea Ceaucescut támogatni hozzájuk. Eszükbe sem jutott volna azon a csodálatos téli felébredésen, amikor tüntetni kezdtek ott a téren (mert ők ismerhették leginkább saját belügyeiket), ellenbékemenetezni a gyűlölt házaspárt éltetni…
    Hát, tényleg ekkorát változott a világ. Egyetlen Pesten lobogó zászlóval meg lehet alapozni azt a csalássorozatot, ami itthon készül. Ez a zászló is hivatkozási alap lesz arra, hogy a székelyek egyemberként Orbánra voksolnak. De hogy szám szerint hányan, az persze titkos lesz…
    Ekkorát változott a világ…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  30. Hagyd őket romániai magyar…
    Ők nem magyarok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  31. Azer ez a belügyekbe beavatkozás, ami nem először történik, egyszer tényleg kiutasítják a nagykövetet.
    Amikor kötelesék a hamvvederrel és külön a hamuval futkároztak és volt pofája kijelenteni, hogy kinevették a román határőröket – hát az sem volt kis ügy!
    Na, + idevágó téma:
    Az örmények nem engedik feledésbe merülni a baltás kiadatását – nemzetközi szakemberekkel dolgoznak az ügyön.
    Szóval, a Spiegel megállapítása – ismétlés a tudás anyja, apja, vagy valami ilyesmi:
    A diplomáciai követelmények meghaladják Orbán és munkatársai képességét. Leesett már nekik is a tantusz.
    Sikerhegyek, amiket produkálnak)))))
    Isszuk is majd a levét, mit rákentek a századok, lemossuk a gyalázatot, kezdhetjük elölről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  32. kekec, ne sértegessük egymást. A magyar revizios politika elkezdödött akkor amikor Antall miniszterelnök kijelentette hogy 15 millio magyar miniszterelnöke. Az Antall kormány idején a magyar követség egyik fogadásán az akkori magyar kulturattasé elmagyarázta nekünk meghivott vendégeknek, hogy a magyar külügyminisztérium fö célja magyar területi autonomiákat létrehozni az elcsatolt területeken, amiket a jövöben népszavazás utján vissza lehet csattolni Magyarországhoz ugy ahogy Sopron is vissza lett szavazva a 20-as években. A revizios politika jegyében lett bevezetve késöbb a magyar igazolvány intézménye majd a magyar állampolgárság és szavazojog kiterjesztése. A Székely zászlokkal kapcsolatos akcioknak a célja az elsö magyar területi autonomia létrehozásának megvalositása. Ezek tények – ez a jelenlegi magyar revizios politika.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  33. https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=m-zV59scVsI#at=267

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  34. euguy!

    Sopron úgy sajnálja, mint a kutya amelyik hetet kölyközött. Egyébként az egész székely autonómia Erdélyen belül is egy nagy háborús árok. A kolozsvári, temesvári, aradi, váradi és a három székely megyén kívüli magyarok milyen autonómiát kapnak?
    EU-s törvényvények alapján a 15% alatti arányban nem kérhetnek semmit, legfeljebb minimális kisebbségi jogokat. Amit a magyar baloldal kér, hogy mindenki maradjon otthon nagyon helyes. Minél többen mennek el Erdélyből, vagy a magyarlakta területekről, annál kevesebben maradnak arányában.
    Egyébként mit csinálna Magyarország egy esetleges csatolás esetén 6-7 millió románnal? Röhej…………….Ezt csak az aberrált szittyák képzelik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  35. *
    A magyar jobboldalnak nem más a külpolitikája, mint a szomszédok
    permanens b @ ogatása. Úgy gondolják, hogy hosszú távon csak bejön valami, miközben elfeledkeznek arról, hogy 19-ben a románok már Budapesten voltak.
    Csak a nyugati hatalmakon múlott, hogy kivonultak azért,hogy átadják az elfoglalt fél országnyi területet és a hatalmat a Horthy ellentengernagy által toborzott szabadcsapatoknak.
    Tehát nem ők verték ki a románokat, hanem azok akik hatalomra juttatták, ámde ez mit sem változtat azon, hogy azt a horthista irredenta gyakorlatot tovább folytatják és élezik, hogy hűek maradhassanak az észveszejtő, két háború közti “konzervatív” hagyományhoz. – Az se számít, hogy az ország bukik bele.
    *
    Meggyőződésem, hogy ezt a agyament agresszivitást folytatja a mai szélsőjobboldali kurzus is mindaddig, amíg megint bele nem törik a mindannyiunk. b i c s k á j a .
    *
    Van még egy rossz előérzetem, hogy majd a Magyar Nemzeti Bank tartalék széfjeinek feltörése után, nemcsak a szociális pénzszórás kerül további napirendre, de a fegyveres erők . f o k o z o t t . fejlesztése is…, hogy végül is Orbán az utánam vízözön taktikáját fogja folytatni. [Ne legyen igazam !!!] Hogy tervezik az biztos, csak a tartalék nagyságán múlik, nem az ő belátásukon.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. "tisztelthölgyeimésuraim"

    .
    .
    Előre eltervezett és az erdélyiekkel összehangolt akcióról van szó, amelyet az is bizonyít, hogy odakint és egyszerre több budapesti kerületben is kitűzték a félholdas zászlókat, amelyeket előbb le kellett gyártatni és kiszállítatni a kerületekbe a címzettekhez.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. Mi van? Orbán már minden belföldi csatát megnyert?
    Kezdődik a külföld elleni háború? Vagy ez még belföldinek számít bomlott agyában?
    Ez elképesztő. És mi még mindíg nem akarjuk érteni, mi történik. ez is elképesztő.
    http://www.hir24.hu/belfold/2013/02/08/szekely-zaszlo-kituzeti-polgarmestereivel-a-kdnp/~~fokusz

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. Még meg se nyertük a ZIMF szaaccsagharcot, még be se vagtuk az ajtot Brüsszlre, Moszkvara és maris frontot nyitunk a romanokra! Japan szövetségeseink a piros pettyel a farukon hol késlekednek? Irany kelet, egy-két, egy-két… Pozsgay hadnagynak tiszteeelegj!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Akiknek fáj majd 100 év után is Trianon, akiknek fáj 2004.dec. 5. azok miért jönnek ide és birkaügetnek a kormány mellett pénzért a kisemberek ellenében?
    Hol az együttérzésük a megnyomorított itt élő magyarsággal?!
    Nekünk az emlékezetünkbe majd úgy vonulnak be, mint a magyar testvéreik kifosztását elkövető kormány támogatói, még pontosabban a 4 milliónyi létminimumon élő és a nélkülöző magyar gyermekek ellenségei.
    Én biztosan nem fogom elfelejteni nekik és gondolom nem vagyok egyedül ezzel, hogy mit követnek el most ellenünk és, ha 2014-ben a Fideszre szavaznak – azzal végképp bizonyítják, hogy a testvéri szeretet olyan messze áll tőlük, mint ide a Tejút!
    Azzal, hogy állampolgárságot kaptak mindenki tudta, hogy nincs kétféle állampolgár, tehát lesz szavazati joguk is! Az előrelátók tudták ezt és nem akarták, hogy itt olyanok szavazzanak a sorsunkról, akik nem hoznak, csak visznek! Sajnos nem állunk olyan jól, mint az ábra mutatja.
    Aztán nekem sírdogálhatnak Trianonról és 2004. dec. 5-ről…mert ami velünk most 2013-ban itt történik az egy rémálom és ezt nekik is látniuk kell, ha nem vakok!
    Az igazi magyarságuk ezekről is szólna…..látni, hogy a politika szavazógépnek akarja csak őket, ezért bármire képesek.
    Csak játékok lelkiismeretlen emberek kezében!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. Jöhetnek azeri diákok az orvosi egyetemre.
    Fellendül a baltagyártásunk! Ja, meg a zászlógyártó kisipar is fellendül.
    Lesz itt munkahely: zászlóvarrás, zászlórúd faragás, baltafej, baltanyél.
    Örményország pedig dolgozik a baltás kiengedésének nemzetközi elítéltetésén.
    Azeri diákok jönnek, örmények pedig itt élnek közöttünk, mint honfitársaink
    Magyarország egy kis ország, de nagy keverőgépek élnek benne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. Most érkezett hír, képet még nem kaptam.
    Egy fehér alapon két kék csík között, kék 6 ágú csillaggal , zászlót lobogtat a szél
    a VII. kerületben, a Dohány u és Síp u. sarkán a 3. emeleten.
    Most mi lesz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  42. Giap
    És abból milyen botrány lenne, ha Izrael hivatalos úton járna el, a szélsőséges megnyilvánulások miatt!
    Pedig a székelyeknek még senki sem ajánlott vonatot és útirányt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  43. Kecskeméti Károly vontolla

    Normális országban ez az újabb nacionalista, a békés egymás mellett élés elleni akciója az orbán klánnak az egyik vádpontja lenne az ellene már régen megindított ügyészségi eljárásnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. Ugye Szenzor, hogy ugye?
    Csak egy iciri-piciri humor, mekkora beszarás lenne! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  45. Giap
    Igen a humor lehet gyilkos eszköz valaki ellen, de ha kell lehet a túlélés eszköze is.
    Ha az előbbi nem sikerül ,még itt az utóbbi. (nekünk.)
    Nevetségessé kellene tenni, putyin csók még nem vált MÉM-mé? Nosza rajta, ki tudja!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. Szolid 2o13.o2.o8.
    Kecskeméti Károly vontolla

    Normális országban van “ÜGYÉSZSÉG”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Kecskeméti Károly vontolla

    Kedves “Szolid”, természetesen van, méghozzá a hatalomtól FÜGGETLEN ügyészség. Az AN is közölte az egyik legjobb sajtófotót: a magyar miniszterelnök találkozik az émelyítően megalázkodó magyar legfőbb ügyésszel a Parlament folyosóján. Normális országban óriási botrány lett volna……..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  48. Szolid 2o13.o2.o8.
    Kecskeméti Károly vontolla
    Értem! Ön hisz a színjátékban!Így biztos könnyebb elviselni az t amiben élünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. euguy,
    te nagyon beteg vagy, mondd csak, sokan vagytok ?

    A soproniak pedig, ha màr szóba hoztad, biztosan verik a fejüket a falba egy ideje…….
    ….
    Olyan, hogy “Csonka” Magyarorszàg meg “Nagy” Magyarorszàg, nem létezik.
    Olyan van, hogy Magyarorszàg, egyelôre.
    De te szívesen eljàtszanàd még ezt is, mint ahogy a hozzàd hasonl☻ tudatlanok elherdàltàk màr az orszàg nagy részét, és próbàljàk azt ràkenni mindenkire, még aki arra sem jàrt, vagy meg sem született , arra is.
    Ez a szomorú valósàg, de ez neked egyelôre nagyon magas.
    Kàr.
    Tudjad, hogy a demokrata hazafiak józanul azon ôrködnek, hogy legalàbb ez a 93 000 km² megmaradjon.
    És màr megint ti ( te és Pazman ) vagytok azok, akik megmondjàk, hogy ki magyar !
    Ezért van az az orszàg pusztulàsra itélve, de te ezt sajnos nem làthatod !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  50. Giap, és mi a helyzet az arpadsavossal? Az hol lobog?
    Mas:
    orban levelezik a székelyekkel: erre van pénz.
    http://hvg.hu/itthon/20130208_orban_konzultacio_level
    Nna, mar megérte felvenni az allampolgarsagot. Borzalmas ami itt megy! Ez az allat mindent szétrugott hataron innen és tul is…!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos