Ronai and Ronai
AMERIKAI

Székely zászlót lenget a szél Erzsébetvárosban 2013. február 6. szerda 0:33 Forrás: AN

  • Hozzászólások(123)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Székely zászlót lenget a szél Erzsébetvárosban

Budapest, Fidesztán – Egy bolond százat csinál, terjed az őrület, megállíthatatlanul, a hülyeség nem ismer határokat. Most éppen a székelyzászló a trendi, ilyet tűznek ki az önkormányzatok épületeire. Hogy miért, azt nem tudja senki. Valamelyik nagyokos kitalálta, és senki sem akadt, aki azt merte volna mondani, hogy ne röhögtesse ki magát ilyen baromságokkal. De a Dob utcában azért ennek üzenetértéke is van.

Úgy kell Erzsébetvárosnak a székelyzászló, mint ablakos tótnak a hanyattesés, de, ahogyan Pesten mondják: egy székely zászlótól még senkinek sem lett gyereke. Úgyhogy hagyjuk is az értelmiségi nyavalygást, és örüljünk annak, hogy milyen szépen mutat a székelyzászló Budapest hetedik kerületében, az erzsébetvárosi polgármesteri hivatal épületén.

A kerületet közismerten ősidők óta székelyek lakják, itt volt a gettó, ahová a székelyeket zárták a vészkorszak idején. És rájuk vonatkozott a numerus clausus is, őket szabadították meg vagyontárgyaiktól és életüktől a derék hungaristák. Érthető hát, ha Budapest hetedik kerületében székelyzászlóval emlékeznek az áldozatokra.

S ha valakinek még ez sem elegendő, annak eláruljuk: a székelyzászlókat ingyér lógatják ki az épületekre, nem az adófizetőknek kell összedobni a rájuk valót. Az ötven lobogót ugyanis a Tisztességes Választásért Alapítvány ajánlotta a magyar önkormányzatoknak. Vajon mit értenek tisztességes választások alatt ezek?

Az elsőt kedden tizenegy óra után tűzték ki a budafoki Polgármesteri Hivatal épületére, maga Pozsgay Imre is ott integetett az erkélyen – az erzsébetvárosi lobogó a második lett a sorban.

Nem öncélú dolog ez a székely zászlós projekt: Szabolcs Attila, Budafok-tétény polgármestere az M1 Ma reggel című műsorában elmondta, hogy a zászló kitűzésével szolidaritásukat fejezik ki a székely, tehát erdélyi települések mellett.

A polgármester kifejtette, hogy az Európai Unióhoz való csatlakozáskor az elvesztett országrészben élők helyzetének javulásában bíztak, igazi változás azonban nem történt: Erdélyben azokat a polgármestereket, akik a hivatal épületére kitűzik a román zászló mellett székelyt is, pénzbüntetés fenyegeti. Lehet, hogy azért, mert az ország, amelyben élnek, Románia, és nem Székelyország. Boldog emberek, akiknek élete attól javul, ha kitűzhetnek egy zászlót.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (21 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +15 ( 25 szavazatból)
Székely zászlót lenget a szél Erzsébetvárosban, 4.0 out of 5 based on 21 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(123)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

123 Reader’s Comments

  1. istvan55
    Aligha azzal van a baj, hogy van székely zászló!
    Olvasd végig a többi hozzászólást.
    Barry1, miaszösz +++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  2. bubu64
    2013. február 6. szerda 18:25
    Már a fidesz is elismeri, hogy az elmúlt néhány évben 500 000 munkavállaló hagyta el az országot. Tessék számolni, ez több mint 10% a munkaképes lakosságnak, 10% feletti a munkanélküliség. Most itt a nem termelő szféráról, a nagyszámú köztisztviselőről, és a hivatalnokról nem szólnék, de ki fog itt egyáltalán dolgozni? Ki fogja előállítani azt a GDP-tt, amiből akár csak egy fillér adósságot tudnak törleszteni matolcsyék a nagy szabadságharcos hevületben. Na én megmondom! Ne legyen senkinek illúziója, csúnya összeomlás, és nyomor következik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  3. barry
    székelyföld igenis kiváltságos terület volt.
    “A magyar országgyűlés 1876-ban szüntette meg a székelyek sajátos önrendelkezési jogait és jogi intézményeit, az addigi autonómiájukat teljesen felszámolta, a modernizáció és a reformok jegyében”
    ha nem értesz hozzá, ne szólj hozzá, féligazságokra nincsen szükség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  4. istvan55
    2013. február 6. szerda 20:27
    Kezeltesd inkább magad, ne ide írogass te náci fattyú! Itt nem faji, vagy vallási alapon osztják meg egymással a véleményüket a hozzászólók, hanem gondolkodó, a hazájuk sorsáért felelősséget érző magyar állampolgárként. Ellentétben veled, aki nem csak önmagad, de azt az eszmeiséget, és természetesen alantas gondolkodású elvbarátaidat is minősíted, amit ezzel az ocsmány megnyilvánulással védelmezni vélsz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (13 szavazatból)
  5. Erdély gyakorlatilag soha nem volt a történelmi Magyarország része, de Vattamány és a többi primitív Fidesz-bunkó sem volt soha tanult, művelt, intelligens ember. Ezek ezer évekkel vannak lemaradva,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  6. istván55
    Valaki hibázott és kiengedte, de legalább a gyógyszerét vegye be!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  7. István 55 ,te tényleg nem vagy az eszednél . a székely zászló mióta magyar jelkép? a többi röfögésed meg nem érthető.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  8. Barry , ugy töri meg az ellenzéket ponta, hogy mig az RMDSZ-szel haverkodik (pavatanc, ismerös?) addig tôkés laszlot a fene eszi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. “Erdélyben azokat a polgármestereket, akik a hivatal épületére kitűzik a román zászló mellett székelyt is, pénzbüntetés fenyegeti”
    A VII. kerületben pedig azokat a szerencsétleneket, akiknek már csak egy reklámszatyornyi cókmókjuk van és nyilván nem kalandvágyból alszanak közterületen, Vattamány Zsolt – aki hatóság lett az önkormányzat rendelkezése értelmében – 150.000 Ft-ra büntetheti. Az a marha nagy szolidaritása csak a székelyzászlóra terjed ki ennek a nagymagyarnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  10. hóvirág
    Ezt kérdezem! Mikor foglalkoznak már az itt élőkkel?
    A szociális hálón akkora lyuk tátong, hogy kiesnek rajta az itt élők, a tőlünk lefaragott pénzekből finanszírozzák a kintieket, a béke/birkamenetelőket, az itt élő 3 millió problémát jelentőt pedig simán csak leírják, dolgozik a kurmány, oszt hullik a forgács!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. Na kérem, erről beszéltem én 2004-ben, amikor arra agitáltam, hogy szavazzunk a külföldiek állampolgársága ellen. Erről, amiről Ti is beszéltek most.
    Romániai magyarnak: És Te mit szólnál ahhoz, ha a magukat magyarnak nevező, és ezen ürügyön itt zsíros állásokat betöltő megélhetési hazaffyak románra fordítják a szót, hogy ne értse a más hiten lévő, ellenzéki magyar. Nem Romániában, itt, Magyarországon.
    Székelyekről. Egy kolozsvári asszony kifőzdéjébe jártam (már nem, mert egyre rosszabbul főzött, a végén már ehetetlen dolgokat adott kajának). Egyszer bejött egy székely népviseletbe öltözött asszony, mire a kolozsvári figyelmeztetően a szájára tette az ujját (addig beszélgettünk, nem voltak sokan az üzletben). Amikor a népviseletes elment, ezt mondta: Ez székely volt, azok rettentő irigy, rosszindulatú népek, az isten mentsen meg tőlük!
    Egyébként meg: követelem, hogy tűzzék ki a középületekre a Mókus őrs zászlaját! Legalább a nyóckerben, ahol működött!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  12. miaszösz

    Mondtam,hogy ismerem a helyzetet. Ponta ezer klasszissal jobb.
    Persze a miénket elnézve ,ez nem nehéz Nála még bármelyik BKV ellenőr is jobb lenne..Megállapodtunk. Adjunk Pontának
    egy évet!Tőkést meg üsse meg a gúta(kolárovo).Nagyon helyes!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  13. Tibajovics

    Például a hajdúknak is voltak kiváltságai,és néhány szepességi városnak is.
    Én a székelyfölddel kapcsolatban arra utaltam,hogy nem volt önálló, mint például Erdély,és nagyon sokan keverik a kettőt.Azt hiszik, hogy Erdély az Székelyföld és minden romániai magyar az székely is. ( Partiumról,Bánátról,Bánságról nem is beszélve.)Csak erre akartam felhivni a figyelmet. Persze voltak ilyen-olyan időszakos kedvezmények ,kiváltságok, de azok voltak máshol is. Székely önállóság vagy autonómia ( Erdélytől elkülönülve) nem volt.Volt Gheorgiu Dej idején egy bizonyos ” Maros Magyar Autónum Tartomány,” amely lényegében a székelyföldet fedte le, de azt hiszem te nem arra gondoltál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  14. sydney
    2013. február 6. szerda
    21:08
    .
    Azt írod: „Erdély gyakorlatilag soha nem volt a történelmi Magyarország része,…”
    .
    Erdély már a honfoglalás századában afféle határvédelmi végvidék volt, állandó készültségben, mint valami felvonulási terület, de e minőségében is mint Magyarország része. V. István királyunk egyben Erdély fejedelme is volt, és ez a fejedelemség az országa része volt (amúgy változó önállósággal, mint vajdaság, később fejedelemség). Károly Róbert alatt egy bizonyos László vajda meghódolásával ismét maradéktalanul szerves része lett Magyarországnak. Erdélynek változatos sors jutott, Bethlen Gábor fejedelemsége alatt pl. nehéz is lett volna valami egységes Magyarországhoz tartoznia, ismert okokból… de a tőled idézett mondatrész úgy hamis, ahogy van. A történelmi Erdély múltja egyértelműen a Magyarországhoz tartozás.
    Emellett objektív tény az, hogy most ez területeileg nem így van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  15. (És egyre inkább etnikailag sem így van, ha már a tényeknél tartunk…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  16. talalom
    Talán inkább a cigányok zászlaját. A magyarországi magyar cigányokét. Ahhoz kissé több közünk van, mint a “soha nem rész” Erdélyhez.
    https://www.google.hu/search?q=cig%C3%A1ny+z%C3%A1szl%C3%B3&hl=hu&tbo=u&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=h-4SUfXlI_T24QS-x4DIBA&ved=0CEQQsAQ&biw=1016&bih=669

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  17. Marcus Aurelius
    2013. február 7. csütörtök
    00:26
    “A történelmi Erdély múltja egyértelműen a Magyarországhoz tartozás.
    Emellett objektív tény az, hogy most ez területeileg nem így van.”
    .
    Hát, hogy román sose volt, az is igaz.
    No de!
    Mikor zavarjuk el Orbánt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Kiutasíthatják Romániából a magyar követet!
    Ugye, hogy mennyire igaz az a megállapítás, amit a Spiegelben írtak?
    A diplomáciai követelmények meghaladják Orbán és munkatársai képességét!
    Diplomáciai analfabéták – pávatáncosok és sallerosztogatók, oszt jónapot!
    Ezek tetszenek a birkameneteseknek, a 300 Ft-os Kossuth téri hugyenottáknak és azok támogatóinak!
    Romániai bérmenetelők, bérszavazók – ettől nem háborog a gyomor?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. Nem vagyok se FIDESZ, se MSZP, se LMP, se MPP, se EMNP párti, legfőbbképen nem vagyok ZOMBI!!!!
    Minden választáson az RMDSZ-t támogatom, mert ők tudnának rajtunk legjobban segiteni de sajnos ők is mint az összes többi mar csak a pénz miatt teszi amit tesz és ne maz emberek érdekeit nézik.
    Nektek Orbán nem jó (szerintem sem, mert ha rendes ember lenne már rég kiszállt volna az EU-ból), Gyurcsány megint akkor ki lenne nektek jó?

    Kedves commandante, mit vittem én el tőled? Egy árva fityinget se, ahoz hogy megtudjak élni minden évben Németo.-ba megyek mezőgazdaságba dolgozni és nem LOPNI!!! Ebből tartom el a családomat és nem a te pénzedből!!

    A másik dolog és a Partiumból vagyok Szatmár megyéből,szerintem ez is Erdély!

    Az állampolgárságról meg annyit, hogy én azért veszem fel, mert MAGYAR vagyok, nem azért hogy szavazzak, nem kell szavazati jog!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  20. romaniai MAGYAR
    2013. február 7. csütörtök 09:59
    Orbánról írod “mert ha rendes ember lenne már rég kiszállt volna az EU-ból”
    Érdekes meglátás annak tükrében, hogy
    “hogy megtudjak élni minden évben Németo.-ba megyek mezőgazdaságba dolgozni”
    És ha a magyar állampolgársághoz jár majd pénz és ellátás, természetesen azt sem veszed majd igénybe. Még el is hiszem….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  21. Hova menjek, ha itt nincs munkahely, mert mindet privatizálnak?!
    Nem mindenki teheti azt meg, hogy ott aludjon a parlamentbe és felvegye a nagy fizetéseket ha csinál valanit ha nem, mint …..
    Milyen pénz jár vele? Ne beszélj már butaságot. Több ismerősöm is felvette már, még az elején egy szóval ne mmondták hogy osztogassák azóta a pénzeket.
    Tudod nem mindenki pénz éhes mint…. Lehet ha te a helyembe lennél azért csinálnád hogy pénzt keress vele!
    Megadom a cimemet és gyere személyesen beszéljünk erről, hogy lásd igazat mondot mert igy bárki bármit irhat.Elbujunk egy álnév mögé és okoskodunk.
    Ja a valódi nevem Csabi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  22. Rendes ember, igaz magyar, rendes orszàg nem tagja az EU-nak ! :)))))))
    ( és mint Szenzor ràmutat…..)
    Alig nevetséges !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. romaniai MAGYAR
    Lám, lám kedves romániai magyar barátunk! Te nagy hangon általánosítgatsz, sértegetsz, majd amikor jön egy neked nem tetsző keményebb vélemény, rögtön érzékeny lesz a hallásod, és próbálod magyarázni a bizonyítványt. Én ugyan nem sajnálom tőled, de nem illik azt mondanod, hogy te nem kaptál semmit tőlünk. Elég szomorú, hogy elfeledkezel az ingyenes orvosi ellátásról, a gyermekek beiskolázási segélyéről, az évente járó ingyenes magyarországi vasúti utazások lehetőségéről, az állampolgárság felvételekor tartott traktákról, és még néhány olyan apróságról, amit a magyar adófizetők, -így bátran mondom, hogy én is-, fizetnek a határon kívülieknek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  24. Kedves romániai magyar, Romániában tessen az észt osztani.
    Nekünk itt van elég. (Vagy legalább is, azt hisszük.) Egy magyarországi magyar.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  25. Én sértegetőzök?!?! :D:D
    Ha már személyeskedünk.
    Sorba:
    1. Még nincs gyerekem, ugyh nem vettem el az adóból befizetett pénzedet.
    2. Korházban voltam már, de soha nem nálatok, messze is van és itt is meg van az az ellátás, ugyhogy nem vettem el a pénzedet.
    3. Egyszer utaztam a MAV-val, Debrecenből Budapestig és többe került mint elmenni Budapestről Velencéig és vissza, ugyhogy itt se volt semmi elvéve az adóból befizetett pénzedből

    Ugyhogy te sem kell általánositgas!

    Na de ha ezek fájnak nektek akkor menjetek és tiltakozzatok, mert ezellen csak ti tudtok tenni senki más.
    Ha lenne összefogás nálatok is és nem csak a széthúzás mint itt is akkor minden másképp menne és lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  26. romaniai MAGYAR
    Olvasd el korábbi megszólalásodat amire elsőként reagáltam, majd mint mondottam kicsit szerényíts.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  27. Kedves romániai MAGYAR (vagy Csabi)! Az a szédületes katyvasz, ami a hsz-eidből sugárzik, sajnos nemcsak a romániai, hanem az itthoni magyarok egy jó részére is jellemző. Szerinted mi eladtuk magunkat, ti meg bátran, egyenes derékkal viselitek a sorsotokat. Ettől aztán természetesen jobb magyarok is vagytok, mint mi. Ez a hülyeség, az pedig az aljasság, hogy ezt a csőlátást lovagolja meg egy korrupt és cinikus politikai erő, közben dörzsölgetve a kezeit, hogy mi egymásnak ugrunk. És a tisztánlátást nem segíti az sem, hogy jónéhány állampolgár-társad bizony erre a “jobb” magyarságára hivatkozva építgeti a vagyonát, ráadásul arrogánsan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  28. romaniai MAGYAR
    Ja, és amint jó magyar emberként anyanyelvünk helyesírási szabályaival is jóban leszel, akkor esetleg beszélgethetünk komolyabb dolgokról is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  29. romániai MAGYAR.Egy erős Magyarország stabil gazdasággal ahol érdemes minden nap felkelni na akkor lehetne a Pátriumban és Székelyföldön élő magyarok sorsáért többet tenni.Egy gazdaságilag és morálisan haldokló országnak nincs joga bele avatkozni egy másik ország belügyiben még akkor sem ha jelentős lélekszámú kisebbség él ott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  30. romaniai ! « (szerintem sem, mert ha rendes ember lenne már rég kiszállt volna az EU-ból),»
    1. akor miért mész te az eu-ba , németorszagba dolgozni? az is a zeuba’ van, vagy nem ?
    2. olyan jo volt Caucescu idején? hja, azok a szép idök, ö bezony be nem tette a labat a zeuba…
    3. nem nagyon értem, hogy kit tamadsz ezen a forumon?? Mit akarsz azon kivül, hogy lépjünk ki az eu-bol, mi a program? Ezt a “programot “a nagy marhak terjesztik, gondolkozz mar el rajta egy percig hogy aztan mi lesz? Albania, Észak-Korea ? Ha visszaépitik a vasfüggönyt akkor hogy mész Németorszgba dolgozni??
    4. a pénz nem minden, a demokraciarol mit gondolsz? (altalaban ahol demokracia van ott a pénzszerzés is kevésbé körülményes)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  31. Van egy olyan pumpás “vizipisztolyom. Na jó, kicsit nagyobb. 0 m-re hord.
    Fölfele is Két emelet az 8 méter. Ja, benzinnel is működik, meg alkohollal.
    Tudjátok, hogy ég a benzines rongy?
    Nem?
    Próbáljátok ki! :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  32. commandante

    Nem irok helyesen?? :D:D:D
    Elnézést kérek, nem tudtam hogy tanárral van dolgom.
    Én megtanultam irni, te meg tanulj meg olvasni. Erről ennyit.

    talalom

    Tőled is elnézést kérek, nem tudtam, hogy egy felsőbbrendü lény rejlik benned.Lenézed a saját “testvéreidet” ez igen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  33. KISÉRTET

    Igzad van!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. “4. a pénz nem minden, a demokraciarol mit gondolsz? (altalaban ahol demokracia van ott a pénzszerzés is kevésbé körülményes)”

    Kevésbé körülményes?
    Van biztos, stabil munkahelyed?Na akkor csak örülj neki és vigyázz nehogy elveszisd. Mert a nagy demokráciádban könnyen megtörtlnik, persze ha nem egy párt tagja vagy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  35. romaniai MAGYAR
    2013. február 7. csütörtök
    10:52
    én tényleg se bántani, sem vádolni nem akarlak téged, de az egyik írásodra reagálnék. Ezt írtad:
    “Minden választáson az RMDSZ-t támogatom”
    Nagyon helyes támogasd is.
    utána ezt írtad:
    “Ha lenne összefogás nálatok is és nem csak a széthúzás mint itt is akkor minden másképp menne és lenne.”
    ebben is igazad van! De pl. mi?
    De emlékeztetnélek, hogy az általad támogatott RMDSZ, tudomásom szerint, nem egy kovász, ami össze tartaná őket, tehát van ott is széthúzás rendesen, ezért a mi részünkre se ródd ezt fel. Sajnos ez van.
    Ne vedd személyes támadásnak, amit a többiek leírtak, de sajnos te vagy jelen, és az utóbbi 10 évben ez a tapasztalat, hogy már a tartózkodási engedélyeket is kijátszották, és dolgoztak honfitársaid feketén, le verve az árakat, és sajnos még mindig azt csinálják, a legtöbben. Ki használva a jogi kiskapukat, az itteni emberek pénzén élnek, olyan pénzen, amire legtöbb ember szerint sem jogosultak, mert se adót, se TB nem fizetnek, de minden szolgáltatást, ők, és a hozzátartozóik igénybe vesznek, sőt, még elégedetlenkednek is sokszor.
    Ezért méltán morog a Magyar, ha a határon túliak, még szavazati jogot is kapnak.
    Lehet hogy te nem fogsz élni a jogoddal, de más igen, és ez dönthet is a 2014 választáson.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  36. romaniai, ezt nem értem?? (egy szot sem értettem… )
    ezekszerint te diktatura parti vagy??
    én kifejezetten eu-parti vagyok és demokrata. Egyébként az eu-ban, ha a paria allamok mint magyarorszag, stb nem jatszanak az agyukat sokkal könnyebb lenne a munkaeröaramlas, de itt a diakokat is röghöz kötik, sarcoljak a külföldi tökét, a magyarkodokat meg azzal etetik, hogy Brüsszel = Moszkva, vagy forditva, aztan orban most csak Brüsszel és Moszkva között utazgat hetente többször is. Kezelni kell öt is és valasztoit is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  37. romaniai magyar!
    Kérlek olvasd el, ezen a forumon ez az alapszabaly (ettöl vannak pici eltérések…node)
    http://nepszava.com/2011/06/magyarok-amerikaban-informacios-portal/a-kohanyi-tarsasag-bemutatasa.html
    Itt diktaturat épitenek és az itt hozzaszolok ezzel nem értenek egyet. Az, hogy te romaniai vagy mas magyar vagy az teljesen mellékes, ha ezzel egytértesz, akkor ide valo vagy. (ha nem… hat akkor…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  38. hamond

    Megértelek és ebben igazat is adok neked és bárkinek is!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. miaszösz

    Természetesen nem vagyok diktatura párti, örültem is az EU-nak.
    De amiket most csinálnal, hogy tönkreteszik az országokat (legyen az bármelyik), nyomják ránk a rengeteg megszoritásokat, mindent az egekbe emelnek és ugyan ugy hazudnak mint a komunisták meg a demokraták meg az összes többi …….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  40. romaniai MAGYAR szerintem egy ràérô provokàtor és szàndékosan hord össze hetet-havat az EU-ról, amelyik tönkreteszi az orszàgait ( bàrmelyiket !!! ) stb., sok tintàt nem érdemel……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  41. http://www.pupublogja.hu/2013/02/csomor.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  42. Komolyan, ötödször olvasom az utolsó mondatàt : egy gyöngyszem !
    :)))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  43. Ilyen katyvasz van sokak fejében is, mint a romániainak!
    Akárcsak a rosszabbikék, erősen EU ellenesek, de az ajrót aztat azer szeretik osztogatni és le nem mondanának róla….pl. Morvai hiszti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  44. "tisztelthölgyeimésuraim"

    .
    .
    Ma én is romániai magyar sőt, “párciumi” lehetnék, ha a korabeli – horthista – magyar hatóságok Szatmárnémetiből el nem vitték volna az ott – akkor még – élő rokonaimat.°°°°°IIIIMÁV>…….._ ……….._ ……….._ ……….._ ……..°°°°°IIIIMÁV>
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. romániai magyar:
    .
    - Engem nem érdekel, min mentetek itt össze páran, mindent nem is fogok visszaolvasni, sőt, még azt is megmondom, hogy van igazságod sok mindenben.
    .
    De ez nettó baromság:
    .

    “…Nektek Orbán nem jó (szerintem sem, mert ha rendes ember lenne már rég kiszállt volna az EU-ból)…”
    .
    - OK, ha jól érte, orKbán azért nem “rendes ember”, mert nem lép ki az EU- ból, amúgy minden rendben van vele, ugye.
    .
    1, Áruld el, mi a reteknek kellene kilépnie az EU- ból? Hogy a magyar haramiaállam nem dőlt még össze, az részben a célzott EU támogatásoknak köszönhető. Az EU páratlan lehetőségeket nyújt mindenkinek, akik tudnak ezzel élni, és nem a pénztermelő országok lehúzása miatt léptek be. Vagyis, nem rablóállamok. Vagyis, nem olyanok, mint a teljes közép- kelet európai régió.
    .
    Nehogy már az EU tehessen arról, hogy a magyar állam rendszeresen szétlopja a támogatásokat, a célzott támogatásokat meg rosszul használja fel… hogy az átlagmagyar mentalitás az, hogy az EUnak kötelessége adni, de nehogy már cserébe kérjen is valamit… ez az ősemberek mentalitása, és a jelenkori lúzernépeké.
    .
    Inkább az EU- nak kellene ezeket az országokat kivágnia a francba, nem pedig a legnagyobb haszontermelőt, az UK- t hagyni veszni… fel sem kellett volna ezeket az országokat venni. Ezt az EU csúnyán elqrta. De nagyon. AZ eredeti szándék az volt, hogy felzárkóztassa KK- Európát, ehelyett, ezek húzták le az egész EU- t.
    .
    Most meg, az UK ki fog lépni pár éven belül, érthető okokból, akkor pedig az EU- nak lőttek. Nem baj, fontosabb az EU adminisztrációnak, hogy a lúzer- tarháló államokat megtartsa, és tovább zárkóztassa. Gratulálok nekik…
    .
    2, Hogy orKbán nem “száll ki”, annak egy oka van; lúzer országa, rabló államgépezete még mindig gigantikus támogatásokat kap az EU – tól. Ennyi.
    .
    Az meg, hogy te magyar ősföldet emlegeted, meg hogy mi “feladjuk”, az megint csak nettó baromság. Mi nem “feladjuk”, hanem menekülünk, mivel nem vagyunk hajlandóak még a Zősföld miatt sem végignézni, hogy sorvad el lassan a családunk, munka, jövedelem, és egyéb, alapvető szükségletek hiányában, miközben az orKbán- prostuituáltak kitartotti hálózata lassan valamiféle keleti despota szintjén tobzódik.
    .
    Na.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  46. Eldrad köszönet ezért a hozzaszolasért is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  47. Barry1.

    Bocs csak most reagálok!
    Hibába estem volna!?
    Én csak az ezer éves történelmünkre tekintettem vissza!
    Az ezer év alatt Magyarország a nagy Magyar térkép szerinti egységeges államként még 100 évig sem állt fent önálló független államként!
    Azt a híres jobbik által emlegetett 64 vármegyés visszasírt állapotot is a kiegyezés után, Osztrák Császári felügyelet alatt élhettük!
    Ami pedig Erdélyt illeti abban igazad van, valóban nem Székelyföld, csak az is része Erdélynek! Valóban magyarok lakják, de Erdély a lehetőségeihez képest mindig is önálló szeretett volna lenni, akár a Törökkel, akár a császárral, akár Budával, akár Budapesttel, vagy Bukaresttel szemben is!
    Na én ezt állítom és ez nehezen vitatható!
    Ugyanakkor van személyes érintettségem is, mert az egyetlen menyem román állampolgárságú erdélyi magyar! Ja és nagyon szeretem őt is és népes nem akármilyen magyar nevű családját!
    De ettől még elég sokat élcelődtem a nászommal, abban a tekintettben, hogy “Ti János annyira vagytok magyarok, mint amennyire a svájciak németek!!
    Tehát Erdély ha elég erős lenne, akkor épp úgy mint Koszovó, vagy a többi újdonsült apró állam, igenis szeretne független önálló állam lenni. Ha és amennyiben valami oknál fogva Magyarországhoz tartozna, úgy velünk kezdené meg függetlenségi harcát!
    Az meg hogy Erdélyen belül a Székelységnek ekkora hangsúlya van, hát istenem! A vezérszerepért mióta ember él a földön dúl a harc!

    Épp ezért magamat józan embernek vélvén inkább hiszek és híve vagyok egy határtalan Európának, de ha ez nem lenne lehetséges akkor Erdély önállóságát támogatnám!
    Ez esetben kíváncsian nézném, mit kezdene Erdély népe és kormánya, a területén élő román kisebbséggel, hacsak nem többséggel!?
    Hát hirtelen ennyit, ha félreérthető voltam!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  48. Szegény ország Magyarország. Nincs egy liter benzine, nincs egy szál gyufája és ha volna, még ötlete sincs, hogy mit csináljon vele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  49. Talán nem csak én figyeltem fel arra, hogy már megint van itt egy józan ember számára értelmetlennek tűnő balhé, amit a Fidesz és haverjai kezdeményeztek. Rövidtávon sok gyakorlati jelentősége nincs, azon túl, hogy felkorbácsolja az érzelmeket, megint egymásnak ugratja az embereket. Persze hosszútávon borzaszó károkat okoz a nemzetközi kapcsolatokban. Akkor miért is csinálja ezt a Fidesz?

    Egy szó: figyelemelterelés. Valami hatalmas disznóságra készülnek, és amíg elcsámcsog ezen a csonton a hazai és külföldi média, ők és az oligarcháik röhögnek halkan és végbevisznek valami egetverően óriási lopást vagy egyéb szélhámosságot, fényes nappal, mindenki orra előtt, de az egész ország elvakultan székelyzászlózik.

    Csak én gondolnám így?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos