Ronai and Ronai
AMERIKAI

Sólyom szerint morális válság van Magyarországon 2013. február 21. csütörtök 22:18 Forrás: AN, Hír24, MTI

  • Hozzászólások(84)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Sólyom szerint morális válság van Magyarországon

Budapest – 2006-ban is ugyanezt mondta, igaz, akkor még köztársasági elnökként. És bízott a Fideszben, pontosabban abban, hogy Orbánék majd a helyén hagyják. A hála azonban, tudjuk, nem politikai kategória. Most már Sólyom László is tudja. Ha máshonnan nem, onnan, hogy a saját bőrén tapasztalja.

Magyarországot ma mélységesen megosztja a pártpolitika és “a megosztottság már az emberek józan eszét veszi el” – nyilatkozta a köztársasági elnök a Népszabadságnak.

Az elnök szerint Magyarországon morális válság van, mert alapvető normák váltak bizonytalanná. Sólyom László emlékeztetett, hogy már a 90-es évek végén szóvá tette, a politikusok egyre kevésbé kezelik méltó helyükön az alkotmányos értékeket. Ez mára “odáig fajult, hogy ha bármilyen alkotmányos elv útjában áll a politikának, akkor könnyen kijelentik, hogy nem baj, majd megváltoztatjuk az alkotmányt”.

A pártpolitikai megosztottság fokozatosan “beégett a társadalomba”, és elviselhetetlen mértékű lett – jelentette ki a köztársasági elnök, aki szerint a demokrácia alapkérdéseire adott válasznak ugyanannak kell lennie a jobb- és a baloldal számára.

Gyurcsány Ferenc kormányfő őszödi beszédének nyilvánosságra kerülése az államfő szerint “súlyos, lappangó gondokat tett láthatóvá”, és mindenki megérezte, hogy “most nem csak elvont alkotmányos elvekről, hanem a bőrünkről van szó”. Az államfő nem reménykedik gyors megoldásban, de leszögezi, hogy a politikai válság alkotmányos keretek közé történő terelésében neki is volt része.

A parlament normális működésének helyreállítását szorgalmazta az elnök, aki szerint az, hogy az ellenzék napi gyakorlattá teszi az ülésteremből való kivonulást, mindkét oldalt megfosztja ettől a kivételes intézménytől.

Saját szerepéről Sólyom azt mondta, hogy figyel a visszhangra is, “de csak akkor, ha érveket is tartalmaz”. “Az elnök nem minden egyes pillanatban áll középen, hanem elveket képviselve szólal meg” – hangsúlyozza Sólyom László, aki szerint a politika irracionális térbe került. “A válság összeforrt a megosztottsággal. A megosztottság már az emberek józan eszét veszi el, és megszüntetése azért is nagyon nehéz, mert a szembenállás intézményesült” – jelentette ki a volt köztársasági elnök.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.8/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +13 ( 21 szavazatból)
Sólyom szerint morális válság van Magyarországon, 3.8 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(84)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

84 Reader’s Comments

  1. A “zöld elnök”…
    Szívesen látnám még, ha a zöldön kívül kékben, lilában és egy kis pirosban is játszana a szeme alja, hisz Ő oly sokoldalú…
    ´
    Schiffer pedig a zöld pártelnök: ————————– ” ——————————-.
    ´
    Minő hasonlóság, nagy jellemek ha találkoznak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  2. Ugy van elnök ur.
    Ön , elnöksége idején, tett is érte a szervilis
    magatartásával, hogy igy legyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  3. Sólyom László, igaz az , h diszidált még a szocializmusban? Aztán haza jött osztani az észt. Azt sem tudta , h segite Orbánt ismét a hatalomba. Elnökké választása szánalmas és mocskos játszma volt. Most meg , siránkozik? Alkotmányos ámokfutását jutalmazza meg most az orbáni politika… Sólyom László műve romokba hever, talán annyit is ért. Legjobb lenne , ha kiállna nyilvánosan kérne bocsánatot Gyurcsány Ferenctől , a szocialistáktól, azért amit ellenük tett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  4. Ez az ember egy szóval jellemezhető – egy olyan élősködő nevével, mely virágokon, az emberek fején és egyéb szőrzetén is él – ennek az élősködőnek az egyes számban kifejezett nevével.
    Azt mondja “az, hogy az ellenzék napi gyakorlattá teszi az ülésteremből való kivonulást, mindkét oldalt megfosztja ettől a kivételes intézménytől” és szorgalmazza a parlament normális működését. Érdekes, abban a négy évben, amikor a kis hitler be se járt, a többi agyatlan meg ki – be vándorolt, akkor ezt a normális ellenzéki megoldások elfogadható mértékének tartotta. Most meg három év alatt volt tíz kivonulás, azt nem normális működésnek tartja. Már a rózsák – kontra Nato háborúja idején elmeorvost kellett volna hívni hozzá. Hát ennyit az állítólagos baloldali sajtó működéséről, mert nem az ellenzéki összefogás és a felcsúti kollégisták mindennapi disznóságainak ismertetése a napi téma, hanem az adónkból élősködő idióták eszmefuttatásainak tartanak fenn felületet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  5. Barry1
    NEM félanalfabéta, jogtudós. Éppen ezért még a “nem értettem” mentség sem áll rendelkezésére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  6. Pulykapipinek ennyi ész jutott.
    *
    Na de drága elnök úr! Ha nem lenne morális válság, akkor ön egy börtönben ülne, reggeli rántottlevesen, frank káván, darabkenyéren és teljes vagyonelkobzással.
    Ad infinitum.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  7. Én azért sajnálom,
    hogy a véleményem többen is elmondtátok.
    Így nekem nem maradt semmi,
    csak az előzőket helyeselni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. Látom sokak és az én számomra is ellentmondásos személyiség ! Ha egy kicsit is komolyan vette volna az ELNÖKI (!) feladatát, bizony nem itt tartana ez a szerencsétlen önsorsrontó (2,7 milió szavazó !) ország.Ha egy kicsit több energiát fordított volna ESKÜVEL (!) fogadott feladatára mint a természetvédelmi propagandára ………..stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Barry1
    2013. február 22. péntek
    16:35
    szerintem tökéletes az elemzés, de bubót ( borosst – fő maffiózót ) kihagytad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. ptg

    Nem hagytam ki. Ott van grosics és lezsák között. Örülök,hogy tetszett.
    Have a nice weekend.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Habsburg Ottó a kínai jellemről azt írja:”…a kínai attól fél, hogy elveszíti az arcát, aztán az “arcátlansága”, erkölcsi hullává teszi, a politikust, de az egyszerű kínait is…” Bizonyára tud kínaiul? Ha nem,akkor így is jó! Nem kell mindenhez érteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. barry1
    bocs, neked is

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. Sólyom, bölcsebb lenne, ha nem szólalna meg! A megosztottság tupírozásában, tökig részt vett! Mondhatnám, elnöki rangra emelte!
    A megosztottság mai kialakulásában tevékeny szerepet vállalt!
    A professzor úrnak, vagy nagyon gyenge lábakon áll a memóriája, vagy hülyének néz mindannyiunkat!
    Ahhoz nem kell az akadémia tagjának lenni, hogy ne emlékezzünk Fekete János megalázására, és az ő elnöki megválasztására. Ahhoz sem, hogy teret engedett a szélsőjobb terjedésének ( a kommenisták ellenében ) az elnöki palota előtti rendezvény engedélyezésével! Az LMP Sólyom kreálmánya volt, csak azt adták, ami a lényegük! Így kellett lennie, csak mi ne pusztuljunk bele!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. Vagy netán Sólyom szemében, normális és tisztességes, amit Schiffer művelt, mert ha igen, akkor már tudom, miért iszonyodtam tőle, első perctől kezdve!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. ptg

    Boross Pétert 1968 óta ismerem, abban az időben nagyon normális és rendes ember volt. Úriember( mint igazgató is),
    Ez a politika teljesen meghülyitette, az utóbbi megnyilatkozásait szörnyülködve olvasom.Olyan,mint egyi teljesen megbolondult ,szenilis vénember.
    Sok minden negativum irható a számlájára, de soha nem volt maffiózó.
    Egy kicsit sem ,egyszerűen nem az a tipus. Hidd el ,én ismerem ill. ismertem eléggé.Nem is náci, inkább tipikus, igazi horthysta ( antall is az volt.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. Ego
    2013. február 22. péntek
    05:15

    Barry1
    2013. február 22. péntek
    10:22

    Tisztelt Ego és Barry1 és Eldrad

    Én is pontosan ezt éreztem – óriási szégyen volt ugyanakkor akadékoskodónak tartották és politikailag botfülünek is – , amikor megválasztották ezt az embert Köztársasági Elnöknek!
    Szégyenfoltja volt az országnak – gárda avatás, nem engedték be Szlovákiába , Vajsaságban ünnepelte március 15.-ét – és borzalmas volt államfőnek is!

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  17. A ” sértődött kisfiúcska ” ezt már egyszer felköhögte , az amúgy a maga nemében páratlanul zseniális Őszödi Beszédet követő mesterséges balhék miatt. Most másodjára próbálja ezt a hülye poént elsütni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  18. Barry1
    “Sok minden negativum irható a számlájára, de soha nem volt maffiózó.
    Egy kicsit sem ,egyszerűen nem az a tipus.” (Boross Péter)
    .
    Nem is kell különösen maffiózónak lennie, ha a busás havi nyugdíja, kormány-tanácsadói és egyéb jövedelmei mellé havonta besétálhat az ´56-os Intézetbe a havi 1 millió forintos járandóságáért. Merthogy besétál érte, s meg is kapja. És a nyugdíjasok ugye nem adóznak, ahogy Boross sem.
    Nem elég maffiózás ez, miért kellene fokozni?
    Ami volt, elmúlt, Borosst már régén megcsapta a harácsolás szele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  19. Barry1
    2013. február 23. szombat
    12:12
    nem a vita kedvéért, az ő égisze alatt ( dél-pesti vv ) kezdődtek 80-tól a későbbi. 90-es évek magyar maffiáinak a pénzmosásai, még a gebines korszakban ( nemrég volt az egyik ilyen leszármazottal tv műsor )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. Kedves Barry1!
    Köszönöm a megjegyzését.
    A többi hozzászólásáért gratulálok Önnek.Egyformán gondolkodunk.
    Tapis32.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. ptg

    Nem a vita kedvéért ,de ezt én jobban tudom. ( már ami Borosst illeti)
    Te ismerted a Dél pesti V. V. -t. ??? Pár évet lehúztam ott,és nem gebinesként Az meg a maffia meg pénzmosás., még viccnek is rossz. dr.( !!!) Különben is,annál a cégnél vacak kis gebinek voltak,talán a Matróz csárda ért valamit egyedül. Boross meg nagyon rendes,tisztességes, korrekt , emberileg és szakmailag is kiváló volt. Egyáltalán nem hasonlitott az akkori igazgató elvtársakra.Személyes panaszomra ő vakarta le rólam a vállati párttitkárt, mikor az megfenyegetett,hogy vagy belépek a KISZ-be vagy kir
    úgnak. Ezt a kiváló embert a politika teljesen megbolonditotta és amit az utóbbi három évben művel az kritikán aluli.Borzalmas. Nagyon sajnálom

    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Proaktiv

    Melyik nyugdijas nem adózik??? Te miről beszélsz?
    A járulékot a BRUTTO után fizetik,a nyugdijat meg a NETTO alapján számolják ki.
    Ez bizony adózás ,kőkeményen!!!!! Na, akkor most ,hogy is van ez????
    Az isten áldjon meg, ha valamit nem tudsz ,akkor miért nem nézel utána?
    Ez nem az echo tv. Remélem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. Proaktiv 15:16

    Ne haragudj,isten látja lelkemet, nem akarlak bántani, de ma nagyon formán (és magadon) kivül vagy. Nem is azzal van a baj amit irsz (azzal is ),hanem a magyar hirlapos stilussal.Ez méltatlan.
    busás havi nyugdij…….
    besétál a járandóságért……..
    megcsapta a harácsolás szele……..
    BBBrrrrrrrr! Kedves Proaktiv, kérlek ezt ne…… igy ne…. itt ne…..szépen kérlek.
    Hidd el nekem, boross péter nem ér ennyit……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Barry1
    2013. február 23. szombat
    18:49
    “Hidd el nekem, boross péter nem ér ennyit……”
    igaz, nem is írom le, hogy az egyik rokonom a belvárosi vv igazgatója volt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Barry1
    “Melyik nyugdijas nem adózik??? Te miről beszélsz?
    A járulékot a BRUTTO után fizetik,a nyugdijat meg a NETTO alapján számolják ki.Ez bizony adózás ,kőkeményen!!!!!”
    .
    1. Milyen stílus ez?
    2. Erre reagáltál fent:
    “És a nyugdíjasok ugye nem adóznak, ahogy Boross sem.”
    A brutto és a netto bér közötti különbség a munkajövedelem utáni levonás, ami újabban adó lett, hogy behajtható legyen. A kifizetett nyugdíjak után tudomásom szerint nincs jövedelmadó levonás. Erről írtam, nem másról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. Sólyomnak igaza van, kétségtelenül morális válság (is) van Magyarországon, amint azt az ő megválasztása és tevékenysége, valamint mostani nyilaktozata is is világosan mutatja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. De ami késik, nem múlik. Már, ami a nyugdíjak adóztatását illeti. Fő cél a 2,9 %-os államadósság orbaneszku módra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. Barry1 2013. február 23. szombat 18:49
    “isten látja lelkemet, nem akarlak bántani, de ma nagyon formán (és magadon) kivül vagy.”
    .
    Újfent kérdem: milyen sílus ez?
    .
    “Nem is azzal van a baj amit irsz (azzal is ),hanem a magyar hirlapos stilussal.”
    .
    Mi köze a tényeknek a magyarhírlapos stílushoz?
    “A tíz legmagasabb öregségi nyugdíj átlagos összege egyébként 679 494 forint.”
    http://www.hir24.hu/gazdasag/2013/02/23/nyugdij-28500-tol-789870-ig/#aktualisdoboz
    .
    Boross Péternek volt miniszterelnökként ennél is magasabb a nyugdíja. Miért ne lenne busás a nyugdíja, ha: “Az összes nyugdíjas közül a negyvenéves szolgálati idővel nyugdíjba vonult nők számíthattak átlagosan a legmagasabb, több mint 108 ezer forintos havi ellátásra. Az öregségi nyugdíjak 95 716 forintos havi átlaga ennél csaknem 13 ezer forinttal volt kevesebb”.
    Továbbá:
    “Tavaly valamivel több, mint hatezer nyugdíjas kapott havi 28 500 forintot, vagy még annál is alacsonyabb összeget havonta.” (Forrás: ugyanott.)
    .
    Ami busás, az busás, a havi nyugdíjfolyósítás estén is, mivel éppen a néhai MDF javaslatára szavaztak meg volt miniszterelnökként neki is havi 1 millió forintos havi nyugdíjat.
    .
    Az, hogy Boross a nyugdíja mellett havonta besétált az ´56-os intézetbe 1 millió forintos havi apanázst felvenni, közismert bizonyos körökben.
    A “harácsolás szele” pedig a konkrét munkavégzés nélküli állami juttatásra utalt. Ami akkor is tény, ha eddig nem tudtál róla.
    .
    Mi lenne, ha társalgásra is képes lennél, nem csak támadóállásból oktalan lövöldözésre? Ne itt és ne rajtam vezesd le a felgyülemlett indulatot, mert a fórum nem feszültségelhárító. Messze kilóg a nemtelen kötözködésed a sorból.
    .
    Azért, mert párszor szóvá tettem az alpári szövegeket, nem jogosít fel arra, hogy a véleményemre allergiás legyél. Milyen alapon? A kisstílûség okán?
    A portált értelmesebb és igényesebb emberek is olvassák, tekintettel kell lenni azokra is, akik vulgármentesen, mégis értelmesen képesek kifejezni magukat, de ezt elvárják másoktól is.
    .
    Emiatt vagy feldühödve, vagy az zavar, hogy a fórumozók többnyire megfelelnek a társalgási elvárásoknak, ami neked néha nehezedre esik? Elég szánalmas hozzállás (lenne).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. proaktiv

    Na most van elegem belőled. Nem az orbán évértékelőn vagy,hogy csak úgy össze-vissza dobálózzál a számokkal, meg ne vedd figyelembe a tényeket.
    Mégegyszer mondom: Amit a nyugdijasok kézhez kapnak az a NETTO összeg. Ha abból adót vonnának ,az olyan lenne, mintha a kifizetett netto munkabérből újra levonnák az adót. Mit nem értesz ezen?
    És igenis nem tetszik a selmeczi féle hatásvadász populista stilusod
    JOGOM VAN HOZZÁ?HOGY NE TETSZEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    A busás helyett mondjuk magas, A besétál helyett bemegy.Meg miféle stilus az ,hogy megcsapta a harácsolás szele. Ezt hagyd meg szerető szabolcsnak vagy torkos matildnak.EZ sem tetszik és ehhez is jogom van:
    Nagyon megkérlek ,hogy ne játszd itt a csőszt vagy a szalai annamáriát,mert ehhez nincs jogod. Arról nem én tehetek,hogy alapvető dolgokat nem értesz és hadoválsz itt össze -vissza, mint valami agit-propos.
    Mutasd meg MOST hol voltam vulgárisTe lehetsz allergiás . Álljon már meg a menet. És most finom voltam ,de ami sok az sok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. VIGYÁZAT!
    Eddig nem sikerült a nyugdíjasok megosztása megfelelő szinten, az ovi rablóbanda újra nekilendült!!!!
    Ennek minden nyugdíjas megissza a levét!
    :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. Tisztelt kommentelő társak,
    Megkérlek titeket, ha van egy kis időtök,kérem olvassátok el 18:38 és 18:49-
    kor proaktivhoz irt szonettjeimet és arra kérnélek titeket,hogy mondjátok meg
    ,hogy ezek az irások:
    vulgárisak?
    közönségesek?
    durvák?
    vagy mi a baj velük?
    Esküszöm, tényleg nem értem .
    Nagyon megköszönném. Üdvözlettel: Barry1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. gets

    Igazad van ,de amit leirtam az TÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉNY!!!!!!!
    Minden munkavállaló a BRutto keresete után fizeti a járulékot, de csak a nettoból számolják ki a nyugdijalapot. (nem a nyugdijat. Ez ugyanaz mintha adózna.
    Azonkivül minden nyugdijas is fizet még jó pár adót.
    ( Áfa, fogyasztási, jövedéki, gépjármű, épitmény, baleseti …..)
    Tehát minden nyugdijas éppen úgy adózik mint bárki más.
    Pontosan azért kaptam fel a vizet proaktiv kommentjére, MERT MEGOSZTÓ!!!!
    Ha nem is szándékosan ,de felelőtlenül úszit a nyugdijasok ellen, és éppen úgy nem veszi figyelembe a tényeket( illetve nem is érti ) mintha egy bizonyos évértékelőn lenne. Igenis dühös vagyok és a jövőben sem vagyok hajlandó az ilyet tolerálni!!!!! Nem és nem!!! De nem voltam vulgáris,ugye???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. Barry1
    Néha hasonlóan sünis a stílusod, mint Eldradé, de nem emlékszem olyanra, hogy nem volt igazatok. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  34. ptg

    A Feleki?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos