Ronai and Ronai
AMERIKAI

Segítséget kérünk Szalkai Hubának 2013. február 8. péntek 3:15 | AN

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Segítséget kérünk Szalkai Hubának

New York – Lapunkhoz az alábbi levelet jutattta el egy olvasónk, a segítségünket kérve. Kérését továbbítjuk nyomtatott lapunkban az amerikai magyar olvasók, online kiadásunkban pedig a világ minden részén élő magyarok felé. Kérjük, hogy aki teheti, segítsen ennek a kisfiúnak.

Tisztelt  Amerikai Magyar Népszava Szerkesztősége!

 Segítséget szeretnék kérni Önöktől egy kis barátomnak, Szalkai Hubának. Ez a kisfiú most hatalmas bajban van. Ő és a szülei életük legnagyobb háborúját vívják. Kérjük Önöket, segítsenek, minden apróság számít, egy internetes megosztás is, vagy – amennyiben lehetőség van rá – az irodájukban egy-egy plakát kihelyezése is.

Huba barátaim kisfia. Édesanyja Magyar Szilvia, édesapja Szalkai Károly várpalotai lakosok (illetve a család 2012 nyarán Berhidára költözött, az apai nagyapa házába).

Szilvike 2012 elején vette észre, hogy Huba furcsán megy, bal lábát, csípőjét furcsán dobálja, miközben derekában fokozatosan erősödő fájdalmat érzett a 8 éves kisfiú. Természetesen egyből orvoshoz fordultak, de sajnos augusztus végéig több orvos sem ismerte fel a tünetek mögött rejlő betegséget. Félrediagnosztizálták, félrekezelték a gyermeket. Bárcsak nekik lett volna igazuk, és elegendő lett volna a gyógytorna! De szeptemberben egy kiváló neurológus orvos végül diagnosztizálta a baj valódi okát: osteosarcoma (csont daganat).

A daganat ekkorra már olyan méretű volt Huba keresztcsontjában, hogy a csont egyébként lapos felszíne kitüremkedett, és a gerinccsigolyák idegeit nyomta, ezzel hatalmas fájdalmat okozva a kisfiúnak. Bénulástól tartva az orvosok azonnali műtét mellett döntöttek, melyet Debrecenben végzett el Dr. Bognár László professzor.

Két hét múlva érkezett meg a szövettani eredmény, ami a korábbi diagnózist igazolta: osteosarcoma (csontdaganat, egy viszonylag ritka, de igen agresszív rák fajta). Így a komoly gerinc-táji műtét sikeressége után nem lélegezhetett fel a család, azonnal menniük kellett Budapestre a Tűzoltó utcai Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekgyógyászati klinikára, ahol Dr. Csóka Mónika egyetemi docens szárnyai alá kerültek. Itt számtalan vizsgálat után megállapították, hogy Hubánál nincs sehol sem áttét (ennél a betegségnél ez igen ritka, hogy így legyen, tehát ennek a sok baj közepette szívből örültünk). Viszont a gyógyszeres kezeléseket azonnal el kellett kezdeni, hogy ezt az előnyt meg is tartsa a kicsi Huba a betegséggel szemben.

A kemoterápiából a jelenlegi kombinációk közül a legerősebbet és a leghosszabb ideig kapja Huba, összesen 21 kezelés van tervezve. Mivel a legerősebb „koktélokat” adják neki infúzióban, ez bizony a szervezetét jelentősen terheli (gondolom, ezeket ma már senkinek sem kell magyarázni, hogy mivel járnak ezek a kezelések).

Szalkai Huba az én szememben egy hős, mert végtelen fájdalomküszöbbel, hiszti, nyafogás nélkül, bátran néz szembe minden nappal, minden újabb kezeléssel, minden fájdalmas, kellemetlen gyógyszer-mellékhatással. Gyakran az ő kitartása ad erőt a körülötte lévő felnőtteknek is. Pedig fiatal kora ellenére ő is tudja, hogy messze még a kezelések vége, jelenleg a kemoterápiás kezelések mintegy harmadán van túl, ha jól bírja a kicsi szervezete, akkor július végére fejezik be az infúziós gyógyszerezést.

 Amiért pedig segítségre lenne szükségük!

Hubának szüksége van egy kezelésre, ami esélyt adna neki a teljes gyógyulásra. Proton sugár-kezelést kell kapnia, mivel a gerinc közelsége miatt nem tudták a keresztcsontjából kioperálni az összes rossz sejtet. Ez a sugárkezelés milliméter pontossággal tudja pusztítani a rákos sejteket, ami a gerincben futó idegpályák miatt nagyon fontos szempont.

Ezen kezelés Magyarországon nem elérhető, Ausztriában és Németországban van ilyen orvosi eszköz. Magyarországon az OEP (Országos Egészségbiztosítási Pénztár) támogatja Huba külföldi gyógykezelését, de nem a teljes összeget. A család önköltsége 5.000.000 Ft. Ez az összeg meghaladja a család lehetőségeit. Ezért több magyarországi közösség (főleg a család ismerősei, várpalota lakosai) döntött úgy, hogy segít az összeget összegyűjteni, hiszen egy kisgyermek egészsége nem múlhat a pénzen!

A család minden segítségnek nagyon örül, a legkisebb összegeknek is, hiszen mind közelebb viszi őket a nélkülözhetetlen kezelésre szükséges összeg eléréséhez.

Ezért kérem az Önök segítségét is, hogy segítsenek abban, hogy minél többen megismerjék Huba történetét. Kérem, amennyiben lehetőségük van rá, osszák meg web-lapjukon, illetve a mellékelt plakátokat helyezzék ki irodájukban.

Nem titkolom, hogy azért keresek meg minél több amerikai magyar oldalt, mert az itthoni emberek sokkal nehezebben élnek, a családoknál egyre kevesebb az az összeg, melyet rászorulók megsegítésére tudnak fordítani.

A történet valódiságát igazolva küldenék néhány linket, amelyeken Magyarországon próbálnak Hubának segíteni:

http://veol.hu/hirek/osszefogas-hubaert-hosiesen-kuzd-a-gyilkos-korral-a-nyolceves-fiu-1518255

http://hu.pokerstrategy.com/news/content/%C3%9Ajra-a-j%C3%B3t%C3%A9konys%C3%A1g-%C3%BAtj%C3%A1n:-adom%C3%A1nygy%C5%B1jt%C3%A9s-Huba-m%C5%B1t%C3%A9tj%C3%A9re_67147/

http://hu.pokerstrategy.com/forum/thread.php?threadid=125672

Az én adataim: Németh Judit

            Várpalota, Mátyás király u. 8.

E-mail: htiduj@citromail.hu

Facebookon: https://www.facebook.com/judit.nemeth.54 így találnak meg. Ismerőseim között megtalálhatóak Huba szülei is, mindkettejüknél több képpel Hubáról (még a betegség előtti időkből).

 Segítségüket előre is köszönöm! Amennyiben nem tudják kérésemet teljesíteni, úgy köszönöm, hogy időt szenteltek a levelemre!

További eredményes munkát kívánok és mindenkinek jó egészséget!

 Üdvözlettel: Németh Judit

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +8 ( 8 szavazatból)
Segítséget kérünk Szalkai Hubának, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. Sajnos egyre több Hubáéhoz hasonló esetről kapunk hírt a médiából. Rendkívül elkeserítő és megalázó, hogy csak adakozásból lehet a Magyarországon élő, arra rászoruló beteg gyermekek külföldi gyógykezelését megoldani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  2. Szávay Ágnes a napokban bejelentette visszavonulását. Ha Rónai ügyvéd úr esetleg a sportolónő svájci gyógykezelésére felajánlott összeg egy részét átirányítaná a kisfiú megsegítésére, annak is volna némi reklámértéke. Mindezek mellet arról feltétlenül biztosíthatom, hogy minden eddigi tiszteletem mellett, az én szemeben igazán nagyot nőne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  3. Na ez maga a borzalom.Hát mi a legfontosabb a világon?Az élet mert megismételhetetlen!Kedves politikusok ha olvassátok mert tudom hogy olvassátok az AN-t és el lehet gondolkodni és az elcsalt pénzekből szépen adakozni mert ha nem azzal beismeritek hogy magatokon kivül számotokra más nem létezik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  4. Én itt nem értek valamit. Ha meg van a mód a teljes gyógyulásra akkor a TB miért nem támogatja? Ha nem veszik igénybe a kezelést akkor még inkább kifizetnek 1–5-10-30- milliókat más kezelésekre? Vagy hagyják meghalni a gyereket? Fel nem fogom ki az az idióta vadbarom aki ilyen szabályokat hoz. Egy társadalomnak minden tagjáról gondoskodnia kell, de különösen a gyerekekről. Így is kevesen vannak. Ez a sok gyereksegély alapítvány is megérne egy misét, hogy miért kell bárkinek kuncsorognia az életéért. Vagy csak szerintem nem normális ez?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  5. Szeretném ha Demján,Csányi,Simicska urak is elolvasnák ezt a szomoru kérést!
    Meg a Vezérünk is olvassa el,ha ékszerdobozra telik,azt hiszem ez fontosabb egy kisfiu élete!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Egy adományozás anatómiája 2012. november 24. szombat | AN

Adakozás Izsák-Bács Jeremiás számára 2012. június 23. szombat

Lady Gaga teát kortyolt Tokióban Japánért 2011. június 23. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos