Ronai and Ronai
AMERIKAI

MSZP: a Fidesz kérjen bocsánatot a magyaroktól 2013. február 10. vasárnap 20:07 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
MSZP: a Fidesz kérjen bocsánatot a magyaroktól

Budapest – Az MSZP szerint nem Mesterházy Attilának kell bocsánatot kérnie, hanem a Fidesznek és Orbán Viktornak, “a nemzetet megosztó és a magyar embereket elszegényítő intézkedései miatt”.

Török Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője a Kovács Péter fideszes képviselő vasárnapi sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált. A kormánypárti politikus bocsánatkérésre szólította fel az MSZP elnökét Szanyi Tibor szocialista képviselő gyulai kijelentései miatt.

Szanyi Tibor kedden Gyulán, a Fidesz-KDNP-frakcióülés helyszínén azt mondta az Indexnek, hogy anyanyelvükön, románul fogja köszönteni a kormány melletti békemenet egyes résztvevőit. Török Zsolt vasárnapi közleményében azt írja: az elmúlt három év alatt a Fideszt a rombolás, a jogtiprás, a növekvő árak és a csökkenő bérek jellemezték, s mivel ezzel szembesíti őket az MSZP és egyre több ember, így folyamatosan gyűlölködnek, vagy próbálják elterelni a figyelmet károkozásaikról.

Az újabb figyelemelterelő akciók sorába illeszkedik – folytatódik a közlemény –, hogy a külhoni magyarság ügyét helyezik a kommunikációjuk középpontjába. Hiába akarják azonban a valótlan vádjaikkal elterelni a figyelmet, az emberek tudják, hogy Orbán Viktor ki-, és ma már beszámíthatatlan politikája miatt élnek egyre rosszabbul.

Ha valakinek ma bocsánatot kell kérnie, az a Fidesz és Orbán Viktor, a nemzetet megosztó és a magyar embereket elszegényítő intézkedései miatt – teszi hozzá Török Zsolt. Az MSZP felszólítja a Fideszt, hogy kérjen bocsánatot, amiért megalázza és kihasználja a külhoni magyarok ügyét pártpolitikai játszmáihoz; amiért importált tüntetőket használnak fel és finanszíroznak; amiért éket vert magyar és magyar közé itthon és a határon túl.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (14 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +20 ( 22 szavazatból)
MSZP: a Fidesz kérjen bocsánatot a magyaroktól, 4.4 out of 5 based on 14 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

27 Reader’s Comments

  1. Az MSZP csak MSZP marad.
    .
    Silány szellemi színvonal, ötlettelenség, középszerűség, kvalitás hiánya. Szanyi és Mesterházy – a nagy Jolly Jokerek. Huhh.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -26 (40 szavazatból)
  2. Istenem! Hogy ezek mindig mással foglalkoznak, ők pedig nem tudják mit akarnak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -24 (28 szavazatból)
  3. Tőlem ne kérjenek bocsánatot, nekem az is elég ha eltűnnek végre a közéletből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (36 szavazatból)
  4. MSZP azzal törődne inkább hogy olyan körülményeket teremtsen amitől megoldódik ez az őrűlet .
    És Gyulán elkelt volna pár tolmács a birkamenetben , de kár pazarolni rájuk az energiát , ide járnak egy kis nosztalgiás DIKTATÚRÁÉR , mert hogy hiányzik nekik , de a pénzünk jól jön ! Undorító.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  5. Én is úgy gondolom, hogy itt a bocsánatkérés nem elegendő. Ezt a permanens rombolást, csak átfogó, mindenre kiterjedő számonkéréssel lehet helyrehozni. Szanyi “kapitánynak” meg szólhatna már valaki, hogy a meggyőződés, a saját igazába vetett hit önmagában kevés, “elménckedései” olykor kontra produktívakká is válhatnak,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  6. Az MSZP megújulásához az is kellene, hogy találjon egy korrekt, okos és kultúrált szóvivőt, aki nem beszél örökösen sületlenségeket.
    Mesterházynak pedig következetesen ki kellene állnai bizobyos elvek és a saját harcostársai mellett, s nem szabadna örökösen és emelt fejjel besétálnia a FIDESZ által állított csapdákba.
    Az élet igazolta ugyanis, hogy a kettős állampolgársággal kapcsolatos népszavazáson képviselt álláspont helyes volt, mert jól láthatjuk, mire megyünk a kettős állampolgárság intézményével. Arra, hogy a külhoni magyarokat milyen aljas módon használják fel a jobboldali politikusok hatalmi játékaikhoz.Annak a külhoni magyarnak pedig igen csak megkérdőjelezhető a magyarság-tudata, akit könnyedén tudnak megvásárolni bayer- bencsikes gyűlölködők egy kis anyaországi békemenetelésre. meggyőződésem, hogy a Gyulára szállított külhoni magyaroknak és románoknak fogalmuk sem sem volt arról, miért is kell, a “részvételi díjon túl” menetelniük. Ezek az emberek júdás pénzért árulják saját magyarságukat. Mesterházy nem erről beszél, hanem FIDESZ-kérésre elhatárolódik Szanyitól, a legkeményebb harcostársától.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  7. EdCarping
    2013. február 11. hétfő
    07:56
    +++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. Ha lenne vér valamelyik MSZP országgyűlési képviselő pucájában, akkor benyújtana egy egyéni indítványt, hogy Orbán Viktor legyen Magyarország királya.
    .
    Az országgyűlési döntés azért rendet rakna a fejekben és világossá tenné azt, ami sokak számára nem világos. Tessék elképzelni egy nemet – Orbán a fejéhez kapna – és elképzelni egy igent. Alkirály meg lehetne mondjuk a Lázár. Na, mit nyomna a Parlamenti többség: igent, nemet?
    .
    Belejavasolni az Alaptörvénybe: többen odafigyelnének a béna MSZP-re, mint erre a bocsánatkérési borzalomra. Tessék kipróbálni!
    .
    Istenem, Istenem – mennyire hiányzik néha Torgyán József!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  9. commandante
    Szerintem is jobb lett volna a “Hiába is kérnének bocsánatot, mert arra nincs bocsánat, hogy….” szöveg.
    Ducar140
    Valahogy le kell mosni az Mszp-ről, hogy “nemzetietlen” nem érdeklik a nemzeti ügyek és a határon kívüli magyarok. De ennek rossz módját választották.
    HIBA volt bocsánatot kérni a népszavazásért, amikor bebizonyosodott, hogy igazuk volt: CSAK a szavazatokért történik, (inkább erre kellett volna felhívni a figyelmet, és kérni a NORMÁLIS, azaz demokrata érzelmű külhoniaktól, hogy támogassák az ellenzéket a szavazatukkal)
    hiba volt mosakodni Szanyi román megszólalása miatt. Inkább ki kellett volna mögé állni, hogy mégiscsak nonszensz, hogy magyarul nem is tudó ROMÁN tüntetőket “importál” a békamenet.
    caretero
    Ahogy nézem EGYEDÜL Szanyi képes a “nép nyelvén” kommunikálni az Mszp-ből. Nem is csoda, hogy képes volt egyéniben is győzni Angyalföldön, amikor ezt a polgármesterén kívül nem sokan csinálták utánuk. Szerinted is ilyen tesze-tosza lenne még az Mszp kommunikációja, ha Szanyi győz az elnökválasztásukon?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  10. Az MSZP még mindig a saját embereit nyírja. Mentalitásuk nem változott. Igaz Gyurcsánynál is Mesterházi volt a ludas.Nem az emberekért hanem önmaga pozíciójáért küzd még mindig.
    A Magyarországi magyarokat különféle adókkal nyomorgatja ov., hogy a külhoniakat megvásárolja. Meddig tűrjük még?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  11. kekec
    +++++
    Szanyiból kisebb eséllyel lehet kesztyűbábot csinálni. :) :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  12. Én commandante-val értek egyet.
    Tőlem se kérjenek bocsánatot, csak többet ne lássam, és ne is halljak róluk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  13. Félelmetes a hsonlatosság. Mesterházy is elkezdte magát körbevenni nálánál butább emberekkel! Ennek élő példája Török Zsolt.
    Szanyi Mesterházy kihívója volt az elnöki posztér. Szép csendben megkezdődött a párton belüli amortizálása. Remélem, hogy ezt Ő és józanabb páttársai is észrevették!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  14. Szóval az mindig lenyűgöz, amikor más pártok akarják megmondani, hogy miben és mikor kell megújulnia az MSZP-nek. Az én megítélésem szerint Magyarországon semmi és senki nem az aminek és akinek látszik. Ez alól van egy pozitív és egy negatív kivétel. A DK az amely egy demokratikus és a programját figyelembe véve inkább balközép mint baloldali párt. A negatív példa a Jobbik amely egy echte náci párt. A Fidesz egy kft az LMP meg a nagy semmi. Sajnos a Bajnai féle Együtt 2014 egyenlőre a nem tudom micsoda kategóriába tartozik.
    Na most így indulunk neki a 2013. évnek. Egy biztos. Amíg az MSZP-ben nem a tehetség alapján történik a kiválasztódás, addig nem tudnak igazán megerősödni. Törökkel és Nyakóval biztosan nem fog menni, de Szanyi esetében is rezeg a léc. Ha még hozzávesszük az “elnyűhetetlen” Baját, Szekerest és Burány Sándort, hát mit mondjak? Mindenkinek meg van a maga keresztje, na de ennyi?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  15. A lakosság egy részénél, már most jelentkezett, az u.n. Stockholm szindróma, amikor is a túsz, kezd azonosulni a túszejtő céljaival . Úgyhogy, ha legkésőbb jövőre, nem takarodnak el ezek a bélférgek, akkor vége a dalnak. Ez szomorú, de így van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  16. kekec
    Szanyinak én nem általában a stílusát kifogásoltam, mert a nyílt, bátor és egyszerűen – adott esetben keresetlen szavak – használatával kifejtett véleményei valóban “átmennek”. Csak látom, mintha ezek az áthallásos, az irónia megértését feltételező megnyilvánulásai nem igazából lennének sikeresek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  17. Elvagyok képedve…
    de, elsösorban miattatok.
    Ti várjátok, hogy a hazai pártok fogjanak össze az ország érdekében,
    a ti érdeketekben,
    de ti nyirjátok öket a legjobban.
    Nem kell ide a FideSS.
    Már megbocsássatok, de a ti fejetekben is iszonyatos a káosz.
    Jo lenne ha elhajtanák a fideSSt a bánatba, és még sehol semmi,
    de ti, szaglálodtok, és orhuzogatva fanyalogtok, mindenkitöl,
    aki leváltoként szoba jöhet.
    El kell fogadnotok, ez a felhozatal. Nyilván jobb lenne egy még jobb,
    de csak ez van.
    El kellene döntenetek, ti, akik demokratának, öszintének, a demokratikus jogok
    tisztelöének, harcosainak valjátok magatokat,
    szoval el kell döntenetek, hogy valoban orbán menesztést akartok,
    vagy megelégedtek, ha a partvonalrol bekiabálhattok.
    Már megbocsássatok, de ez valahogy igy nincs rendjén.
    Tisztelettel…
    Jusef

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  18. caretero
    Bizonyos közegben csak az ilyen szövegek mennek át, a kis- és nagydoktori esszék viszont nem! A szavazók TÖMEGEIHEz meg nem is érdemes másképpen szólni.
    Jusef
    Most válik el a szar a májtól. Nem fogunk ész nélkül választani, nehogy a trágya jusson. Sok szemszögből megvizsgáljuk a választékot. Azt hiszem, még cipőt is csak így választasz, pedig az nem 4 évre (vagy beláthatatlan időre) szól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  19. Jol van kedves kekec.
    Hajrá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. http://nol.hu/gazdasag/20130211-eluszhat_a_magannyugdij

    Csányi ettárs néhány milliárdot akar Orbánék zsebébe tömni ilyen sunyi módon. Figyelem megmaradt MNYP tagok.,ácsingózik a pénzetekre még mindig Orbán. A héten lehet még dönteni, különben rátok sütik, hogy lusták voltatok elmenni. Rohadt ez a Csányi is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. Az Éhségmenet elé kifüggesztett mélymagyar molinó bizonyítja, hogy a Cikis Összesz@rt F@arkúak még magyarul sem tudnak igazán:
    “Köszöntjük a szoci hataloméhség menetét”
    Lehetett volna nyelvtanilag helyes “a szociK hataloméhség menetét” és lehetett volna nyelvtanilag helyes a “szoci hataloméhség menetEt”
    De a molinóra írt szöveget a legalább 8 osztályt Magyarországon elvégző – de lehet, hogy egy írástudatlan MAGYAR sem tartaná helyesnek.
    Olyan fals, mintha a krétát a táblán csikorogtatnák. Már magyar fülnek.
    A politikai fals-ságról meg említés se essék. Többszáz kilométert eső-hóban–fagyban gyaloglókat sértettek meg vele! És az összes éhezőt, nyomorgót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  22. Jusef
    Ha eddig kételyeim lettek volna (ahogy nincsenek) akkor CSAK ez a szemét molinó eldöntötte volna a kérdést! Ahogy szerintem minden tisztességes és jóérzésű EMBER szemében el fogja dönteni.
    Az utcasarki repedtsarkú anyukájukat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Nem lehet őket perelni emberi méltóság tömeges megsértése címen???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. kekec
    2013. február 11. hétfő
    08:49
    :
    Gondolom Szanyinak is bedurrant az agya amikor meghallotta a birkamenetet “méhkeréki tájszólásban” a kurmányt éltetni , természetesen spontán kerültek oda !
    Pont arra a másfél kilométeres körbe amit hermetikusan lezárt a TEK :)
    MSZP-nek kell !!!!! egy kommunikációs tanfolyam ezt nem szabad csinálni , még kiflicsücsökszenátorasszony is profibb mert a vezérlőcsillag szavait ismételgeti szemrebbenés nélkül :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Az emberek tudják, hogy Orbán Viktor ki-és ma már beszámíthatatlan. Politikája miatt élnek rosszabbul. Plagizálás ez, de rábízom mindenkire elitél-e. Mocskos ez a mai világ, azzá tette ez a kormány, nem tudom lesz-e annyi annyi tiszta víz, hogy lemossuk ezt a gyalázatot magunkról. Minden ehhez vezető utat meg kell becsülni, mert az emberi tisztesség ezt várja el.Aki nem látja a kormány eddigi eszellőségét, az nem érdemli meg hogy jobb ország lakosa legyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. Stáry Lóránt

    Bocsánatkérés nélkül is mehetnek, csak az ajtóban tegyék le a lopott holmit!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. Tibi
    Az “értelmes” emberek tudják. A többség meg még mindig inkább hisz a meséknek, mint a tényeknek!
    És nem ártana tisztában lenni azzal, hogy az alkotmányos puccs NEM 2010 után kezdődött a Parlamentben, hanem 2006-ban az utcán!

    [corsac] [2012.nov.30. 20:41]
    Nagyon sokat árulnak el az akkori állapotokról egy öreg, bölcs ember észrevételei.
    Fejtő Ferencről van szó, akivel 97-ig születésnapja alkalmával interjút készített a Népszava.
    A cikk a Népszava 2006 augusztus 26-ik számában jelent meg.

    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=247759

    “…Amit viszont nem láttam előre, és azt hiszem, senki sem, az a magát hazafiasnak ÁLCÁZÓ, de valójában időnként a húszas-harmincas évekre emlékeztető nacionalista és ókonzervatív erők elképesztő demagógiája volt, amellyel kihasználták és saját javukra fordították az átalakulással járó szükségszerű nehézségeket. Az természetes, hogy nyugaton is időnként rendkívül éles politikai szembenállások vannak, de egy nyugati demokráciában elképzelhetetlen, hogy egy olyan jobboldal, mint amit Magyarországon jelenleg Orbán Viktor személyesít meg, A BALOLDALLAL SZEMBEN GYŰLÖLETKAMPÁNYT FOLYTASSON és az országot időről-időre SZINTE POLGÁRHÁBORÚS helyzetbe hozza. Még szerencse, teszem hozzá, hogy ez a polgárháború javarészt szájalással és (elég gyomorforgató) tollforgatással zajlott és zajlik jelenleg is. De így, ebben a verbális formában is súlyos károkat okoz az országnak.”

    (És lőn este, és lőn reggel… pár nap múlva már nem a szájalás ment, hanem ténylegesen polgárháborús állapotokat rendeztek Orbán Viktorék.)

    “- Ön úgy látja, hogy Orbán Viktorban egy régi nacionalista ideológia testesül meg, vagy pusztán az ő személyes, mértéktelenül eltúlzott ambíciói, politikai-hatalmi aspirációi határozzák meg viselkedését?
    - Nehéz, jóformán lehetetlen a kettőt elválasztani. Eszköz és cél, ideológia és hatalomvágy itt összemosódik, eggyé válik. Igazán nem akarom Orbán Viktort a Horthy-rendszer valamelyik ominózus figurájához hasonlítani, de azért utalok rá, hogy 1942-ben a jobboldali történész, Szekfű Gyula rájött arra és ezt le is írta, hogy Horthy vezetése alatt Magyarország “valahol utat tévesztett”. Véleményem szerint a történelem megismétlődhetik (nota bene: bizonyos fokig meg is ismétlődött): Orbán Viktor antidemokratikus populizmusával Magyarország ismét az útvesztés szélére került….”
    “…Én azt látom, hogy ami a liberálisokkal együttműködő magyar baloldalt illeti, komoly tanulási folyamat ment végbe és mára, noha nem beszélhetünk még egy teljesen átformálódott, homogén pártról, vitathatatlanul nyugat-európai típusú szociáldemokrata párt épült ki. Ugyanakkor A JOBBOLDALON SEMMIFAJTA NYUGATI TÍPUSÚ FEJLŐDÉST NEM LÁTHATUNK. Helyette vannak a népre és nemzetre való üres hivatkozások, a gyűlölködő demagógia, a legrosszabb fajta nacionalista reflexekre való rájátszások. Visszataszító, ahogy ez a jobboldal a nemzeti érdekek álarcába bújtatott szélsőséges propaganda eszközeivel tör a hatalomra. Teszi ezt ahelyett, hogy saját reputációja érdekében s az ország javára önmagát a francia vagy a német jobboldali nagy keresztény konzervatív pártok mintájára formálná át. Ennek a magyar jobboldalnak tizenhat évvel a rendszerváltás után tudomásul kellene vennie, hogy a magyar választópolgárok szabad akaratukból immár másodszor szocialista-szociáldemokrata többségű kormányt választottak. A jobboldalnak természetes és egyenlő versenytársként kellene viszonyulnia a szociáldemokráciához, és az ország érdekében nem szabadna idegenkednie attól, hogy fontos nemzeti ügyekben, miként ez nyugaton is gyakori, együttműködjön a baloldallal. Ilyenfajta normalitásnak, ilyenfajta valóban hazafias gondolkodásmódnak, a balodallal való esetenkénti együttműködésnek nyomát sem látom. Pedig eggyel tisztában kell lenni: Magyarország számára csakis a nyugati modell jelent felemelkedési lehetőséget, és csak azért nem nevezem tragikusnak a jobboldal elzárkózó, nyílt vagy leplezett nyugat-ellenességét, mert reményem van arra, hogy az ország józan többsége a nyitva álló nyugat-európai fejlődés útját fogja járni.”

    És mondta ezt Fejtő Ferenc mindezt még augusztusban!
    Hol volt akkor még a forró ősz?
    http://www.nepszava.hu/articles/comment.php?forum_topics_id=174407&database_id=603815&forum_forbidden=0&no_results_total=168&lstresults=10
    (a cikk Debreczeni 2006-os könyvéről szól)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos