Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mit ad Putyin Orbánnak Paksért cserébe? 2013. február 3. vasárnap 10:45 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mit ad Putyin Orbánnak Paksért cserébe?

Budapest – A Demokratikus Koalíció (DK) véleménye szerint a paksi erőművel kapcsolatos döntéseknek nyilvánosan kell megszületniük, látni kell az előnyöket és hátrányokat, ismerni az ajánlattevőket, tisztában kell lenni a költségekkel és a kockázatokkal.

Molnár Csaba, a párt ügyvezető alelnöke vasárnapi közleményében a miniszterelnök szavaira reagált, aki csütörtökön Moszkvában tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Orbán Viktor Moszkvában úgy fogalmazott: az atomenergia kérdésében az együttműködés legfontosabb része a Paksi Atomerőmű két blokkjának felújításával.

„Ez orosz technológiával épült atomerőmű, ezért az oroszok is újítják most fel” – közölte Orbán Viktor. Arról is beszámolt: hamarosan döntés születik a bővítésről, amelyre nemzetközi pályázatot írnak ki.

Molnár Csaba közleményében azt írta: a döntés a kormány joga, de a polgároknak látniuk kell, hogy az a következő nemzedékek biztonsága, és az adófizetők pénztárcája szempontjából egyaránt optimális lesz-e. “Elfogadhatatlan, hogy a miniszterelnök az ország háta mögött alkudozzék az orosz féllel a paksi bővítésről, ajánljon az atomerőműben tulajdonrészt gázárkedvezményért cserébe”—tette hozzá.

A DK azt is furcsállja, hogy az az Orbán Viktor készül szorosabbra fűzni az energetikai kapcsolatokat Oroszországgal, aki hat éve ugyanezért még élesen bírálta a Gyurcsány-kormányt. Molnár Csaba azt írta: a jelenlegi miniszterelnök akkor azzal érvelt, hogy a kormány kiszolgáltatja az országot az orosz energiafüggőségnek, az európai piacon megjelenő orosz cégek hátterében ugyanis orosz állami befolyás húzódik meg, márpedig Oroszországban nem a piaci, hanem állami, politikai alapú logika működik.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (14 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +20 ( 24 szavazatból)
Mit ad Putyin Orbánnak Paksért cserébe? , 4.7 out of 5 based on 14 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

32 Reader’s Comments

  1. Ha jól emlékszem a hírre, ov magához vonta a Pakssal kapcsolatos döntés jogát. Valamikor még tavaly olvastam erről. A nemzetközi pályázat ennek alapján üres szöveg. Bele sem merek gondolni, mi történik akkor, ha olyan cég építi meg az új blokkot, amelyik nem ért ahhoz, hogyan kell atomerőművet építeni.
    Naivitás azt kérni, hogy nyilvánosak legyenek a döntések bármiben is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  2. Orbán minden megszólalásánál és cselekedeténél egy most már történelmileg is igazolt tényt kell figyelembe vennünk: Orbán folyamatosan hazudik. Hazudott akkor amikor bár mely ígéretét tette vagy tenni fogja, hazudik a vallásosságáról, a származásáról, a katonai múltjáról, ellenőrizhetően és gátlás nélkül hazudik lefolytatott tárgyalásairól, sőt maga is nyíltan kijelentette hogy mást mond és mást csinál. Ez a hazudozás nyílt bevallása! A magyar és a nemzetközi politikában egy ilyen senkiházi csibész még nem szerepelt!
    Igaz, az „okos magyar nép” választása tette lehetővé neki hogy hivatalosan szélhámoskodjon Istenre és a Hazára hivatkozva!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (47 szavazatból)
  3. Putyinnak megéri, hogy nem a saját területén élőket teszik ki veszélynek az elkövetkező évszázadra. Orbánnak is -magánemberként – megéri, nyilván. Akiknek nem éri meg, azok mi magyar adófizetők vagyunk, oszt’ jónapot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (30 szavazatból)
  4. Hazudik ez a pondró orbán!
    .
    Először is nem éri meg euró milliárdokért erőművet építeni, bővíteni -
    legalább is most, nekünk nem.
    .
    Másodszor nem az a kérdés Putyin mit ad, hanem az, hogy orbán mit ad a mi kontónkra az oroszoknak!
    Persze egészen biztos, hogy orbán még jobban a a mocsárba süllyeszti a Magyar nemzetet, és abban reménykedik, hogy tud pénzt kuncsorogni azért mert az oroszoknak adja az üzletet.
    Hogy a pénz, kölcsön, kötvény vagy az ő fennhatósága alá eső „építési” vállalkozások … az mindegy, egy kutya mert így is úgy is lopja a nemzet pénzét.
    .
    nem mellesleg ez a féreg addig igyekszik eladósítani, gúzsba kötni a Nemzetet, míg csak hatalmon van!
    Ha rajtam múlana – már pedig nem vagyok gyilkos elme – kiküldeném Szibériába, hogy a szó szoros értelmében ott pusztulna el ez a haza és nemzetáruló!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (30 szavazatból)
  5. neveletlen!
    Ne is gondolj bele! Egy ilyen pályázat nyertese nem is lehet más csakis orosz! Csak nem hiszi bárki is, hogy egy orosz létesítményhez mondjuk francia létesítményt kapcsolnak! Az ilyesmit a MÁSIK fél el sem vállal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  6. csatt!
    Ne aggódj! Annyira az oroszok sem hülyék, hogy csernobilból – de akár még fukusimából is – ne tanulnának.Fejlődésre még ők is képesek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  7. Szerintem Putyin is undorodik ettől a magyar pondrótól és nem tud olyan üzletet ajánlani, amitől Putyin hanyatt esne. A világon mindenütt köpnek rá, mindenhol undorodva fordulnak el ettől az eszementtől. Putyinnak többet ér a saját önbecsülése, minthogy lealacsonyodjon egy ilyen ilyen sültparaszthoz. A feltételeket ő diktálja, és tisztában van az atomerőmű fontosságával, veszélyességével és a felelősséggel, amiről orbán még csak nem is hallott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  8. NYELVES PUSZIT!!

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  9. topi mackó
    +++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  10. Latyapatya, nem az oroszokra gondoltam, amikor azt írtam, hogy bele sem merek gondolni, ha olyan cég építi meg az új blokkot…
    A döntés ov kezében van, mint minden.
    *
    Paks jelenlegi erőműveit is az oroszok építették, nem a franciák. A jelenlegi blokkok működnek, termelik az elektromos energiát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  11. Kedves Latyapatya, nincs normális ember, aki ne igyekezne legbiztonságosabbá tenni erőművét: eszemben sincs feltételezni, hogy hogy bárki előre megfontolt szándékkal a saját népét veszélynek tenné ki. (Bár szovjet hagyomány az emberélet olcsó piaci értéke…)
    A japánokról meg különösen nem feltétezném, hogy ne tettek volna meg minden óvintézkedést. Ezzel együtt azért mégis az atomerőmű a legveszélyesebb energiaforrás. Szükséges rossz, ami akkor a legjobb, ha távol van. Szerintem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (8 szavazatból)
  12. A helyzet az, hogy Putyin úr ismeri a csuti hazudozót, ezért nincs híre annak hogy egyáltalán volt Moszkvában, az ottani médiákban egyetlen szó sem esett róla, ugyanúgy mint évekkel ezelőtt, amikor valamilyen kongresszus kapcsán nem találkozott Putyinnal, csak a jobbos hírek hamisítottak találkozást megrendelésre, mert hogy néz az ki, hogy Putyin Gyurcsányéknál ebédelt mikor itt járt, utány pedig Moszkvában előkelő étteremben vacsorázott a két házaspár!
    Nem 15 perces protokoll, hanem baráti megbeszélések, amit akkor orbánék egyenesen hazaárulásnak mondtak!
    A sukorói állítólagos majdnem elkövetett ügylet összesen talán 1 milliárd forint aminek csak kis része lehetett egyáltalán az állam vesztesége a munkahelyekért mekkora felháborodást keltett, most hogy a fidesz 800 milliót akar fizetni 300 millió helyett teljesen feleslegesen az nem számít!

    Persze elfogyhatott a Grippen 182 millió schillinges kenőpénze, kell az utánpótlás!

    A Paksi ügyről, MOL-ról, egyebekről ne is beszéljünk, ez a kormány nevezetű orbán eddig legalább egy évi nemzeti jövedelmet síbolt, készül elsíbolni!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  13. OROSZ RULETT EZ, amit orbán játszik :-((( !!!
    CSAK annyi vele a probléma, hogy a pisztoly csöve NEM ORBÁN FEJÉHEZ SZORUL, hanem ismét a magyar nép kobakja a célpont :-((((.
    A ravaszon (akik nem voltak katonák: elsütő billentyűn) pedig ORBÁN UJJA remeg.
    Istenem, kegyelmezz ! !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  14. tfejszes
    2013. február 3. vasárnap13:53

    “most hogy a fidesz 800 milliót akar fizetni 300 millió helyett teljesen feleslegesen ”

    Ki akar fizetni 800 milliárdot (nem milliót!), a Fidesz?
    Te fogod fizetni, és mi mindannyian anélkül, hogy senki meg nem kérdezett erről. Mi fizetjük a piaci hitelek után a többszörösen nagy kamatokat is, mint amennyit a világbanki hitelek után kellene kinyögnünk. Büszkélkedhet Orbán a világ előtt, hogy képesek vagyunk meglenni az IMF segítsége nélkül, neki személy szerint nem okoz semmilyen anyagi hátrányt ez a sok fölösleges pénzkidobás, nem ront az életszínvonalán, csak mi süllyedünk egyre mélyebbre a lehetőségeinket tekintve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  15. ” Keresztes S.” Teljes mértékben egyetértek! Európában vagy talán a világban nincs ismereteim szerint egy ilyen nap mint nap ekkora tehetségesen hazudozó MINISZTER mint O. Orbán aki még nem lepleződött le, és verték volna ki a parlamentből furkósbottal. Olvastam a beszéde fordítását, amit Putyin látogatás-kor felolvasott, egyszerűen megdöbbent ez a 180 fokos fordulat. Továbbá több mint egy évig FOLYAMATOSAN HAZUDOTT / páva táncot járt/ az IMF tárgyalást illetően, még a reklámra sem sajnálták a több mint 100 milliót, hogy az IMF milyen feltételekkel ad olyan hitelt ami a hitelezési palettáján sincs. Tehát érthetően egy pénz intézettől akart olyan terméket vásárolni, amit még nem is forgalmazott! Nem értem mért kellett több mint egy évig ámítani a népet, és a partnereit. Milyen feladata van volt Varga Mihálynak, mert ha jól tudom az Ő feladata lett volna az IMF tárgyalás tető alá hozása. Ugye büszkén jelenti ki nincs szűkség IMF hitelre míg kötvényeket bocsájt ki melynek kamata, sokkal magasabb mint az IMF hitel. Ilyen gazdasági növekedés mellett őrültség, ez a kötvénykibocsájtás. Mikor ébred már fel a nép? persze a fizetett DISZNÓKÉPŰ statiszták még békemenetet szerveznek a HAZUDOZÁS zsonglőre mellett. Még mindig nem látja a nép ezt az ámokfutást. ÉÉÉÉÉBRESZTŐŐŐ!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  16. Nem ad semmit, mert majd 2014-ben lesz téma ez a projekt!
    Viszont más országoknak adott árengedményt, de Magyarországnak nem!
    Putyin fogadta, mert Ő nem egy diplomáciai analfabéta, partnernek tekinti a külföldi politikusokat, még akkor is, ha netán hányingere van tőlük!
    Azok után, amiket köpködött ez a szánalmas vekkeres, más oda sem menne, igaz nem is köpködne….mert az nem egy országáért felelős vezető!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  17. Engem inkább az érdekelne, mit kért Orbán cserébe. Biztos amikor mentek elé a repülőtérre más mondták egymás között, ” na itt jön a tarhás”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  18. Ezt a szkizofrén kettősséget, amit ezek csinálnak, ezt megérteni, hasonló örültnek kell lenni. Bratyizunk, éltetjük, mindent megígérünk a stratégiai orosz partnernek és közben:
    - meg akarnak szüntetni minden orosz emlékművet.
    - kijelentik, hogy a németek védték az országot az orosz imperializmus és kommunizmus ellen.
    - hősi halottak (sajnos, nem önszántukból lettek azok) akik megtámadták Oroszországot.
    - hazaárulásnak minősítettek minden előző kapcsolatot amit nem ők kezdeményeztek
    Stb., stb. stb………………………………………ezek után, még van pofa oda menni..

    Az oroszok nem hülyék, nem adnak semmit üres szavakra és amit adnak annak rendesen megkérik az árát. A másik, hogy nem süketek és feledékenyek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  19. Az,hogy az oroszok építik,az műszakilag azt jelenti hogy ők szállitják majd főberendezéseket,a technológiát,valamint adják a vezető mérnökszolgálatot,irányítják az üzembehelyezést.De a tényleges kiviteli munka zömét magyar cégek fogják végezni.Na,ez lesz benne a hatalmas üzlet azoknak,akik részt vehetnek a projektben..Vaslogikával kikövekeztettem,hogy mely cégek eséyesek.
    Ezek okozzák a valódi rizikót,nem az oroszok,legalábbis gazdaságilag.Az olvastam,Németh Lászlóné ís tagja volt delegációnak.Úgy látszik,Simicska már Orbánban sem bízik,odaküldte az emberét.Megértem a gyanakvást,a maffia tagjai is átverik egymást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  20. “Mit ad Putyin Orbánnak Paksért cserébe?”…ahogy a képen látszik is: a jobb mellső mancsát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  21. …no meg egy kis lét…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  22. Allitolag teljesen fenyesre nyalta peldakepenek a feneket , amikor kettesben maradtak!Orban fitogtatta erejet es a KGB-hez hasonlitotta a TEK-et! Kissebsegi erzesbol folyamatosan nyalogatta a szajat, zsebre dugott kezzel. Putyin ezek utan megdicserte a demokracia leepitese miatt , megsimogatta pici tanitvanyat akit tavoktatasban tanitott! Aztan elarulta a valasztasi csalas titkait ,Orban interORBAN HIVTA KUBATOVOT AKI ITTHON BOSZEN JEGYZETELT!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  23. Zorka!

    „most hogy a fidesz 800 milliót akar fizetni 300 millió helyett teljesen feleslegesen, az nem számít!”

    Bocs, a 800millió és a 300 millió is Euró, és nem a fidesz, hanem orbán orozza el az adófizetők pénzét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  24. tfejszes2013. február 3. vasárnap17:49

    Így igaz, ahogy írod. Korábban az EON 1.2 milliárdot akart kapni (euró) , ez csökkent “mindössze” 800 millió körüli összegre, ami így is többszöröse a hozzáértők szerint a valós értékének.
    Mennyi is valaminek a “valós értéke”? Hát annyi, amennyit adnak érte.
    Orbán szerint nagyon kedvező áron történt a vásárlás. Egyik remek üzlet a másik után, MOL, EON…….
    Szinte az isztambuli bazárban érezhetjük magunkat :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  25. zorka
    Kedvező ár – hát persze, hogy az, neki, lassan az utolsókat rúgja, nemzetközi porondon már biztosan, de még mindig zsebre dolgozik, mert megérdemli, nyócévig éhkoppon volt, most büntet, kilopja még a szemünket is!
    Nagyon magyar, meg haza, meg nemzet – ja, ha megtehetné, akkor nem csak a 3 milliót lökné a gödörbe, utálja, megveti és lenézi ezt a népet. A sok tapsikoló miért nem látja, hogy csak egy-pár ember számít neki, pár család – a többiek akik jól jártak, azok csak járulékok, köszönjék a szerencséjüknek, de a többiek mind rosszul jártak, miért nem lehet ezt felismerni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  26. Putyin semmit nem ad a csutinak. Semmibe nem tartja. Az ő multjával ésKGB-s tapasztalataival jól informált, ezért semmibe nem veszi. A paksi erőmű felújítása nem akkora üzlet, hogy azért törje magát. Mi vagyunk az oroszokra szorulva, ha fel akarjuk újítani. Ezt tudva egész biztosan meg is kérik az árát. Most búsásan fogunk fizetni a “Tovariscsi konyec-ért. Meg majd azért is, mert az EON-t kivásároltuk a Gázüzletágból. Többszörösen túlfizettük az értékét, és majd meglátjuk ki köt jobb üzletet az oroszokkal a gázszállításról. Mi biztosan többet adunk mint az EON. Igy mulat egy hitványr miniszterelnök. Elszórja,, eltőzsdézi a pénzünket. Mint egy igazi magyar úr!.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  27. Az igazi kérdés persze az, hogy vizierőmű, vagy atom? Ez igen jó kérdés, amikor Németország éppen leállítja mind a 40 atomerőművét! Ami felértékeli majd a gázbeszerzését – nekünk pont akkor kell leválni az E-on-ról, amikor az nagyobb tételben szerez be gázt? Egy pimfli kis 10 milliós piaccal akarunk jobb árakat elérni? Aki ennek tapsikol, annak még alapfokú közgazdasági ismeretei sincsenek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  28. Aztán az is lehet ,hogy 3-500 000 fő közmunkás, áramot termelő szobakerékpárokat fog 49000ft-ért tekerni, a keleti nyitás jegyében ez is megtörténhet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. Ez az elmebeteg barom megint nyilatkozott:
    “Orbán: „Az első siker az, hogy nemcsak kimentünk Moszkvába, hanem haza is jöttünk”
    2013. február 02. szombat, 06:27

    Hát ezt egyre nehezebb megbocsátani Putyinnak, hogy hazaengedték őket!
    A magyar nemzet rengeteg problémáját megoldották volna az oroszok, ha úgy bánnának a Viktátorral mint korábban R. Matyival!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  30. “. . . haza is jöttünk. . . “Ez még a sok ezer halottat is képes gyalázni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. Tisztelt Keresztes S:! Ehhez csak nagyon sok +++++++++++++++++++++++++++
    jár , mert én is ezt sajnálom ! Az igazi siker számunkra az lett volna ha egy szál alsó gatyában kidobják valahol -40fokban !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. zorka
    2013. február 3. vasárnap
    14:17
    tfejszes
    2013. február 3. vasárnap13:53
    “most hogy a fidesz 800 milliót akar fizetni 300 millió helyett teljesen felesleges
    Bocs. 800 millio helyes, csak nem forint, hanem euro.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos