Ronai and Ronai
AMERIKAI

Matolcsy és a négyek bandája 2013. február 11. hétfő 22:12 Forrás: NOLblog

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Matolcsy és a négyek bandája

Budapest – „Négy oka volt annak, hogy a gazdaság az elmúlt évben másfél százalékkal visszaesett: a mezőgazdaságot sújtó aszály, a bankrendszer hitelforrás-kivonása, a belső fogyasztás csökkenése és 500 milliárd forintnyi tervezett uniós forrás befektetésének elmaradása.”

Ezt mondta Matolcsy György, aki jelenleg miniszter, és aki nemsokára, isten kegyelméből, a Magyar Nemzeti Bank elnöke lesz. Csak akkor következik be a várt növekedési fordulat, tette hozzá Orbán Viktor jobbkeze, ha ez a négy tényező megfordul.

Matolcsy mesterben sok más mellett az a jó, hogy – más tudós elmékkel ellentétben -, nem bújik el egy hűvös elefántcsonttoronyba, hanem gyakorta megnyilvánul a köz előtt: amikor nem sajtótájékoztatón teszi közkinccsé az okosságot, akkor a Heti Válaszban osztja az észt. Heti rendszerességgel írja jegyzeteit, állítólag havi százezer forintos honoráriumért. Nem mintha rá lenne szorulva erre a csekély összegre, inkább csak azért, hogy neve legyen a gyereknek.

Most már konkrétan tudjuk, amit eddig is sejtettünk: hogy négy tényező miatt nem hasítja a vizet a fürge kis gyorsnaszád, a négyek bandája miatt nem tud beteljesülni az egyébként csodálatos tündérmese.

Az aszályról nincs mit mondani, tudja mindenki: Gyurcsány a hibás. A bankrendszer valószínűleg Bajnai sara, az uniós befektetések elmaradása pedig feltehetőleg a szociknak köszönhető.

Maradna a belső fogyasztás csökkenése, amivel nem nagyon lehet mit kezdeni. A belső fogyasztást, illetve annak csökkenését nem nagyon tudjuk másokra kenni, mert nem más, hanem mi magunk, magyarok vagyunk azok, akik nem fogyasztunk eleget. Abba most nem mennék bele, hogy szándékos szabotázs áll-e e szégyenletes nem-fogyasztás hátterében, s hogy vajon direkt kitolásból nem fogyasztunk eleget, mert így próbálunk keresztbe feküdni a fülkeforradalom unortodox vívmányainak. Nyilván vannak köztünk ilyenek is, akik, bár megtehetnék, inkább nem vesznek semmit.

Pedig, nyilvánvaló, csak közösen léphetünk ötről a hatra, mindenkinek a maga frontján kell helytállni, legyen az illető a munka világába visszavezetett közmunkás,  a korábbinál kevesebb pénzért pedálozó pedagógus.

Szálljon mindenki magába, biztosan van még egy kis tartalék, tessék többet fogyasztani! Különben nem indul be a gazdaság, nem nő a GDP, és akkor mindenki megnézheti magát. Mert már tényleg csak ez hiányzik a boldogsághoz, minden más megvan. A rendszer kész, a jogállam, és az alkotmányos keretek lebontva, kiterítve ott fekszenek, mint a lelőtt nyulak a vadászat után. Csupán a fogyasztással kellene valamit kezdeni, hogy a lakosság többet költsön, mint eddig.

Alapvetően kommunikáció kérdése az egész, magyarán: a mostaninál jobb propagandára lenne szükség. Mert jók ezek az óriásplakátok, miszerint Gyurcsány és Bajnai együtt tették tönkre az országot. Szépek a szemnek, és tartalmilag is nagyon szignifikánsak, de mindez önmagában kevés. Több kell ennél, hogy beinduljon a fogyasztás.

Például az, hogy ismert, a fülkeforadalomhoz hű és minden tekintetben hiteles hírességek hirdessék: fogyassz ma többet, mint tegnap! Ez lehetne a jelszó, többféleképpen variálva. Például: vettél ma már új lakást? Nem felejtetted el befizetni a luxus utazásod előlegét? Lecserélted már az autódat egy vadonatúj terepjáróra, vagy még mindig azzal az ótvar tizenkét évessel jársz?

A plakát bal sarkába pedig, mintegy rásegítésként, egy szemrevaló Matolcsy-fotót tudnék odaképzelni. Nem is az esztétikai élmény miatt elsősorban, bár nyilván ilyen esetekben az is számít. Hanem, mert mint már volt róla szó, ha isten is úgy akarja, nemsokára ő lesz a Magyar Nemzeti Bank elnöke.

Gondoljátok meg, proletárok! Fogyasszatok többet, mint ma, a nem-fogyasztást pedig hagyjátok meg a hanyatló nyugat ópiumának!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +17 ( 19 szavazatból)
Matolcsy és a négyek bandája, 4.6 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

25 Reader’s Comments

  1. Ezek komolyan gondolják!
    Még mindig nem azt kell nézni, hogy mit mondanak, …
    :(((((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  2. „Négy oka volt annak, hogy a gazdaság az elmúlt évben másfél százalékkal visszaesett …”
    .
    TÉVEDSZ QSZASZEM ! !!!!!!
    Mert ÖT ok, az a négy ok.
    Név szerint:
    - Orbán Viktor
    - Matolcsy György
    - Lázár János
    - Kósa Lajos
    - Rogán Antal.
    .
    Ha ezt az ÖT OKOT “megszüntetnénk” (fizikailag), akkor már SOKKAL közelebb kerülnénk az általad vizionált TÜNDÉRORSZÁGHOZ :-))))).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (30 szavazatból)
  3. Báthory Ödönke

    Valaha a mezőgazdaság visszaesésének is négy okot mondtak: a nyár, az ősz, a tél és a tavasz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  4. Pedig csak 1 ok van!
    A neve FIDESZ!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  5. bumburi
    Tévedsz bumburi. No nem abban, hogy csak 1 ok van, hanem abban, hogy létezik egy formáció, amit fidesznek hívnak. Orbán és bandája- ha kérhetném. A többi csak megélhetési bűnöző.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  6. kekec
    Te tévedsz!
    Az a bandatag, amelyik nem óvja meg a vezér agymenéseit, azt csak gyűjtő fogalomba lehet besorolni,és ez a gyűjtőfogalom a fidesz!
    Jó éjt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  7. Érik az embert meglepetések. Itt van ez a Matolcsi. Anyagot gyűjtöttem egy blogíráshoz. Történetesen “A rossz kormányzásról” Erre bukkantam:?” 2002 és 2003 együtt negyvenszázalékos reálkereset-emelkedést hozott a közszférában, és közel harmincszázalékos növekedést a gazdaság egészében… Nem kell megijedni a növekvő inflációtól és az emelkedő államadósságtól, mert beindul az európai konjunktúra, és az majd megjavítja szépen a magyar makrogazdasági adatokat./Matolcsi György vg.hu 2004. 1. 21./
    Gazdasági elemzők szerint azonban:”Magyarország nem tudott profitálni az európai fellendülés hasznából, mert a Járai vezette Jegybank a maga szemellenzős politikájával rabul ejtette a magyar gazdaságot.”
    Meglepődtem. És aki elolvassa a galamuson “A rossz kormányzásról” szóló blogot az is meg fog lepődni. Sőt aki a DK Komárom-Esztergom megyei honlapján hozzáolvas egy másik kapcsolódó cikket Lásd: “Mit csináltak rosszul a szocialisták a nyolc év alatt” még jobban meg fog lepődni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. http://komaromesztergom1.dkp.hu/ Almasikommentjéhez. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. Sommas teljesen jol latod! Ez az 5 tetves bunozo az origo! Oket kell letartoztatni azonnal! Maris fellelegezne az orszag!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  10. Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra!
    Fogyassz!
    Ki tudja, holnap megteheted-e…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. 3xbóvlis kategória, melyet most megint megerősített Moody’s, ezzel lehet vitatkozni és értetlenkedni csak nem érdemes!
    4 millió a létminimumon, ebből már 1 millió ott sem…ez is sikereink csúcsa!
    Nem leszünk gyarmat, gyarmat leszünk, ezt dobolta a sámán?
    Nyitónap az OGY-ben:
    Nem volt szó a KDNP-s ofshore lovagról – mert csak pár cégben érdekelt.))))
    Nem volt szó a bogaras kijelentésről a 3 milliónyi az út szélénről.
    Kíváncsi vagyok ezekkel mikor foglalkoznak ott a Parlamentben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  12. Szerintem egyetlen egy oka van annak, hogy a magyar gazdaság visszaesett, ez pedig a minden áron gazdagodni akarók öncélú politikája.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. A fogyasztásról csak annyit, hogy ahhoz pénz is kell amiből vásárolhatnak, és a munkanélküliek és az éhezők fogyasztása valóban csekély. Ha túlnyomórészt ők alkotják a köznépet akkor szegény Matolcsi panaszra fakad és folyót sír.
    .
    Matolcsy lángeszének kiegészítéseként idézném Henry Ford egy mondását:

    “Nagyon meg kell fizetnem a munkásaimat ha azt akarom, hogy vegyék a autóimat”
    .
    Úgy látszik Matolcsy időnként takaréklángra kapcsolja lángeszét, mert ezt az apró kérdést, hogy miért nem fizetik meg az embereket és miért nem teremtik meg a beígért munkahelyeket, elfelejtette megválaszolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  14. „Négy oka volt annak, hogy a gazdaság az elmúlt évben másfél százalékkal visszaesett: a mezőgazdaságot sújtó aszály, a bankrendszer hitelforrás-kivonása, a belső fogyasztás csökkenése és 500 milliárd forintnyi tervezett uniós forrás befektetésének elmaradása.”
    1, mezögazdasag mindig idöjaras függö volt(nem biztos bevetel).
    2. különadokal a hitelezestöl veszik el a pezt erre mindenki figyelmeztette öket.
    Egy befektetö sem vesztesegert, rafizetesert, vagy csödbefektetesert hozta Magyarorszagra a penzet.
    3, Negy millio ember el a letminimumon, vagy alatta ök nem szabotalok, csak keveseb a penzük. Nöt a munkanelküliseg, inflacio, 16%-os adoval csökkent a fizetesük, harminc korüli uj ado,es negy Bokros csomagnyi Orban csomag.
    4, Orban kormany elvette a forrasokat az elöfinanszirozastol azert nem valosultak meg. Beruhazasok egy resze (utak) felbevannak a kormanyvaltas ota, majd 2014-es valasztasok elött fogjak befejezni, hogy a populista zseb diktator szelyesen tudja atadni mindet a valasztasokra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Focinyelven 4:0 kikapot Orban-Matolcsi diletans nem ortodoksz gazdasagpolitikaja. Az elsö golt a szel becsavarta, masik harom pedig öngol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. gets
    Az oldal erre a linkre vezet:
    http://nol.hu/velemeny/20111021-valookok
    Bauer Tamás cikk az Mszp-Dk különbözőségéről. Érdemes újra elolvasni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. kekec
    Olvasói levelek menüt is nézd meg. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. Pontosítok: http://komaromesztergom1.dkp.hu/olvasoi-levelek/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. gets
    ott 11 ilyen levél van. Melyikre gondolsz? (nem vagyok gondolatolvasó)
    No sebaj, elolvasom mind!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Almasi a Vasárnapi újságot ajánlotta. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. gest
    A Vasárnapi Hírek oldaláról a “Mit csinált rosszul az Mszp 8 év alatt” nem található. Néhányat korábban már olvastam, de együtt érdekes képet ad!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. http://www.vasarnapihirek.hu/cikk_8017

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. javítottam. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. gets
    A galamus-os “Rossz” kormányzáshoz hasonló, de mégis más szemszögből írja ugyanazt. Sok ilyen kellene, ha ugyanis nem küzdünk meg a múltunkért, nincs esélyünk a jövőre sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. Almasit dicséri. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Matolcsy államtitkot sértett 2014. március 14. péntek

Matolcsy, az őrült Néró 2014. február 4. kedd

Mennek a bankok, jönnek a tankok 2013. december 22. vasárnap

Rekordmagasságban az államadósság 2013. december 22. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos