Ronai and Ronai
AMERIKAI

Már Demján sem hisz Orbánék tündérmeséjében 2013. február 23. szombat 16:18 Forrás: AN, Fővárosi Hírhatár

  • Hozzászólások(42)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Már Demján sem hisz Orbánék tündérmeséjében

Budapest – Az egyik leggazdagabb magyar, a már a szocializmus idején is sikeres üzletemberként működő Orbán-közeli Demján Sándor nem látja a növekedést segítő kormányzati intézkedéseket. Ezek pedig elengedhetetlenek lennének az Orbán-Matolcsy tandem által olyannyira megálmodott növekedéshez.

A közmunka szükséges rossz, a bankoknak pedig nem a hitelezés a fő feladatuk. Demján Sándor szerint a magyar gazdaság esélyei borúlátásra adnak okot, mert nem látja a növekedést serkentő intézkedéseket. A Vas Népe internetes kiadásában olvashatóak a nagyvállalkozó alábbi szavai: “Nem láthatóak a növekedést serkentő kormányzati intézkedések, így továbbra is borúlátó vagyok a tekintetben, hogy a magyar gazdaság már ebben az évben elindul egy növekedési pályán”. Az infláció csökkenhet, a hiányt talán sikerül kordában tartani, ám “növekedés hiányában nem számolhatunk a bevételek emelkedésével, így továbbra is nagy nyomás nehezedik majd a költségvetésre” – mondta Demján Sándor.

Véleménye szerint a kormányzat – vele együtt – szükséges rossznak tartja a közmunkaprogramot, hiszen nem befolyásolja közvetlenül a munkaerőpiacot az, hogy a szociális jellegű kifizetéseket társadalmilag hasznos tevékenységekhez kötik.

Az üzletember a magyarországi bankokkal kapcsolatban azt mondta, hogy a hitelezést a rendkívüli adók miatt szűkítik, majd hozzátette, hogy a bankoknak “nem az a fő feladatuk, hogy hitelezzenek, hanem hogy biztonságosan megőrizzék a betétesek pénzét”.

A felsőoktatással kapcsolatos kérdésre azt válaszolta, hogy míg eddig a természettudományos felsőoktatást támogatta kiemelten, most úgy látja, hogy a szakmai képzéssel van a legnagyobb probléma, – félő, hogy a hazai fellendülés biztosításához nem lesz elegendő szakmunkás – így most egy váltáson gondolkodik.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (21 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +27 ( 31 szavazatból)
Már Demján sem hisz Orbánék tündérmeséjében, 4.5 out of 5 based on 21 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(42)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

42 Reader’s Comments

  1. Most egy váltáson gondolkodik… Hát gondolkodjon!
    Gondolja ki, milyen marhaságot fog majd legközelebb sűrű nyelvcsapások mentén mondani a kedves vezető jelenlétében!
    Ha – szerinte – közelednünk kell a kínai dolgozók bérezéséhez ( szerinte egy tál rizs!!!),akkor ne várja, hogy a bankoknak feladatuk lesz a betétesek pénzének a megőrzése, mert nem lesz mit őrizni, ha így haladunk.
    Szintén szerinte, nincs szükségünk ennyi diplomásra – mondta régebben..Minek a tanult fő? Csak viszi a bért!
    Most meg már a szakmunkásokra hegyezi ki a mondanivalóját… Mi lesz ebből??? Parraggal megbeszélte már?
    Tud arról, hogy milyen szintre vitték le a szakmunkások képzését???
    Úgy csinál ez a Demján úr, mintha nem is itt élne!
    Egyébként meg a pálya széléről kiabál be, mert a vállalkozásait – ha igaz a hír – külföldön működteti.
    MERT NEM HAJLANDÓ ILYEN MAGAS ADÓKULCCSAL ADÓZNI!!! – ha igaz a hír…
    Tele van ez az ország megmondó emberekkel, de egy sem akar felelősen,a hazájáért dolgozni! Lenyúlják a támogatásokat, előnyt élveznek a közbeszerzéseknél, oszt annyi a hazaszeretetnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +74 (80 szavazatból)
  2. Ő csak félig unortodox, vagy 2/3-ig? :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  3. Ha már Demján se látja, akkor a Viktor, kit akart, (és tudott) meggyőzni, az évértékelőjében,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (37 szavazatból)
  4. Ezek szerint, Demján mondanivalójának lényege: Orbánék felfalták a jövőt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (45 szavazatból)
  5. >>Az ***üzletember*** … hozzátette, hogy a bankoknak “nem az a fő feladatuk, hogy hitelezzenek, hanem hogy biztonságosan megőrizzék a betétesek pénzét”.<<<
    Na ne. ÜZLETEMBER ilyet nem gondol. Ha ilyet mond, akkor hazudik, félrevezet.
    Aki ilyet gondol, az nem üzletember.
    .
    (Biztonságosan megőrizni TÁRGYAKAT lehet, pl. aranyrudat vagy papírlapokat. A pénzt, mint értéket csak úgy lehet megőrizni, ha felhasználják, vagyis hitelbe adják és kamatoztatják. Enélkül elviszi az értékcsökkenés és a banknak fizetett szolgáltatási díj.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +45 (49 szavazatból)
  6. Ez a Nagy Haszonleső, és kiváló vagyongyarípító, akinél senki nem firtatja, hogyan szerezte a milliárfdjait, mindig ott sündörög a politika közelében és Széles, Parrag és más milliárdások társaságában súgói a jobboldali kormányoknak. Demján annyiban különbözik a mz említett kettőtől, hogy amoikor úgy érzi, megbukhat a kegyence, akkor elkezd finoman elhatárolódni tőle, illetve a politikájától.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +46 (48 szavazatból)
  7. Érdekes ezek a Demjánok, Szélesek, Símicskák, Bencsikek, igyekeztek mindig Orbánhoz dörzsölődni tehát a SUBA a SUBÁHOZ, GUBA a GUBÁHOZ, mindig törekedtek az Orbán retkes seggét tisztára nyalni. Sőt Széles Orbánt Kossuth REINKARNÁCIÓJÁNAK vélte. Pedig Széles az “un.nekik az átkosba” már degeszre tömte zsebét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (39 szavazatból)
  8. Bizony-bizony, recesszióban az ingatlan beruházás nem megy. Plaza építés, irodaház építés stb. Előbb kellett volna gondolkodni. Mindenki mondta, hogy nem lesz fogyasztás bővülés, ha egykulcsos adó lesz, mert a többségnek, 9 millió polgárnak kevesebb elkölteni valója lesz. Akik jobban jártak vele, azok pedig külföldre viszik. Az ÁFA emelés se a fogyasztásbővítés módja. Ha elszedik az MNYP pénzeket, megsarcolják a bankokat, nem kell már annyi OTP-s és egyéb banki dolgozó, azoknak nem kell iroda, ha nem adnak az EÜ pénztárhoz munkáltatói hozzájárulást, az emberek szép lassan megszüntetik a tagságukat.Ez az ember, hogy fenében lett milliárdos, ha ennyi esze van? Mit vált, most a másik csapathoz fog dörgölőzni. Ha meglátom Bajnai, vagy Gyurcsány közelében, feladom. Szavazzon a hóhér rájuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (42 szavazatból)
  9. Bumburi
    ++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  10. Ezek a milliárdosok egymással vetélkednek a mi bőrünkre. A nép erre még nem jött rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  11. Demján, Széles, Csányi és Parragh: sztaniol figurák. Kizárólag az egyéni érdekeik vezetik őket – ezek rendszerint állami megrendelések. Ha megkapják őket, akkor hozsannáznak (Széles és a csillagfényes jövő), ha nem, akkor meg vannak sértve, mint most Demján.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (41 szavazatból)
  12. Demjánék eddig se hittek Orbánék tündérmeséjében. Nem azért támogatják, mert hisznek neki, hanem azért, mert rajta keresztül gazdagodnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +46 (48 szavazatból)
  13. Undorito szelkakas Demjan ! Mindig oda dorgolozik ahol a hatalom van!!! Nincsenek elvei , egy istene van az pedig a PENZ, ZSOZSO, MONEY, SUSKA! Minden as melekes!! ELVTELEN EMBEREKBOL MAR ELEG VOLT! Mit okoskodik most vajon , miert csak most emeli fel a hangjat?? Nem kapott eleg let , a ROHADT NARANCSOS VEZERTOL???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (33 szavazatból)
  14. A legnagyobb baj ezekkel az úgy nevezett országépítőkkel(Demján,Széles,Csányi,Simicska),hogy első milliárdjaikat az átkosban lopták össze na mármost akkor ezek nem olyanok mint az annyira gyűlölt ördögnek kikiáltott Gyurcsány.Az egyik milliárdost utáljuk a másikat meg istenítjük.Adják vissza az országnak amit elloptak tőle és akkor beleszólhatnak a minden napjainkba addig pedig csitu van és lapítsanak mint az a bizonyos a fűben…………………………………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  15. Ha mindenki jól emlékezne rá Gyurcsány Ferenc pont Demjánnal veszett össze aki kifogásolta a magas adót az ilyen gazdagokra. Mire a válasz az volt, hogy el lehet menni. És nem a fiatalokra mondta Gyurcsány.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +51 (55 szavazatból)
  16. .
    .
    bumburi!
    .
    mondasz valamit!
    valamit, amit a DK-nak, meg a többieknek is meg kéne fogadniuk, mint jó tanácsot!
    s ez a következő:
    -
    AZ POFÁZHAT BELE BÁRMIBE IS, EBBEN A KIS KURVAORSZÁGBAN, AKI ITT FIZET ADÓT, RÁADÁSUL A LEGTÖBBET!
    .
    a többinek coki onnat, s kuss!
    .
    ÉRTED, DEMJÁN, MEG CSÁNYI, S KI EGYEBEK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (44 szavazatból)
  17. Ez a Demján véletlenül nem azonos azzal a Demjánnal aki nemrégen még azt mondta, hogy az a jó ha minél szegényebbek az emberek mert akkor olcsóbban lehet foglalkoztatni őket?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (39 szavazatból)
  18. csakigazatmondo
    2013. február 23. szombat
    20:55
    Bocs, véletlenül mellényomtam és leminuszoltalak. Sorry :))))))))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  19. Avi
    Ez a Demján bizony az a Demján….Akkor mondta az egy tál rizst is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (37 szavazatból)
  20. na nézzünk oda! ez a ragacsoskezű megaboltiszarka, akárcsak hasonszőrű társai fújja itt a passzátszelet?! hát passzátszél ez ám, de bizony háturul jő ki és iszonyatosan büdös. ezek a magukat zászlósuraknak képzelő útonállók felső fokon alkalmazzák a síbolás művészetét, de kinek a vagyonával? hát mindannyiunkéval, mert egy büdös kanyi se az övék!!!!!!!!!!!! ha tevékenységükért kéne ezt a haramiabandát javadalmazni, akkor ők összesen egy likas tál rizst sem érdemelnek. és aki ezt a helyzetet tovább tűri, az az ő cinkosuknak számít

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  21. Demján elvtárs soha nem is hitt Orbánnak. Ő csak mindig és mindenki mellett közel akar maradni a tűzhöz, ezért már Kádártól is kapott díjat, aztán a Kanadában élő magyar tőkésekhez csapódott, majd minden rendszerváltás utáni kormánnyal jóban volt. A Művészetek Palotáját még vagy 30 évig fizetjük, mi a magyar adófizetők, hogy neki legyen mit a tejbe aprítania. (Ennek ellenére még mindig egy fokkal szimpatikusabb élőlény mint a Széles-Csányi-Simicska félék, és két fokkal jobb mint a Papcsák-Budai-Lázár-Rogán-Giró Szász félék…..)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  22. Ki tudja ki Demjan felesege??????? Vajon mikent jutott oda ahova? ??? Soha nem irtak rola sehol!! Miert nem????????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  23. csakigazatmondo
    2013. február 23. szombat
    20:55

    Tudod, amíg rokonaim élnek odahaza, addig szavazok, mivel az ő életük engem is érint….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  24. Leo Klein:
    Ne beszélj rébuszokban. Mi van Femján feleségével?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  25. Bocs, Demján

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. Ez a Demján az, aki hat, de akár hét napos munkahetet is elképzelhetőnek tart.

    http://www.youtube.com/watch?v=cByoMuaSJVw&playnext=1&list=PL8CD15EBE001DF26E&feature=results_main

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  27. Én még emlékszem arra, amikor Marjai elvtárs kedvenceként pöffeszkedett és számolatlanul kapta az állami támogatást (ingyenes juttatást) a csomó veszteséges ügyletbe bonyolódó SKÁLA számára.
    Amúgy meg kellene kérdezni az orbáni műveltségű, félművelt észt osztót hány munkahelyet teremtett, mennyi az állódó alkalmazottainak száma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  28. Marjai elvtars lanyat vette el !! Tehetsegtelen embernek tartom de valoszinu ezt sokan cafolnak!! Csak Sanyi tudja mikent kerult kulonbozo helyekre es mikent es miert kezdtek SZTAROLNI ! SEMMILYEN NYELVEN NEM BESZEL ES VMI KRITIKAN ALULI AMIKOR A TOLMACSNORE RASZOL EGY TARGYALASON! O sem tud viselkedni , valoszinu ezert ertik meg egymast a hatterben Orban felcsuti paraszttal! Penzzel nem jar egyutt az inteligencia , kelet europaban meg kulonosen nem. Demjan egy igazi protekcios ember volt mindig, kozben mas tehetseges emberek pedig eltuntek a sullyesztoben!! Ilyen a rendszer , protekcio, gatlastalansag enelkul senki vagy , egalabbis magyarorszagon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  29. Ez a Demján, Pintér, Széles stb. sokat tudnak a hajdani privatizációs ügyletekről Kárpótlási jegyek többszöri árúba bocsátásáról, olajszőkítés. Demján sokat tud arról, mivel az építőiparban érdekelt, hogyan is zajlottak a nagy állami megrendelések, telekspekulációk. Hány Moszkva téri fekete munkás dolgozott az alvállalkozóknál, akik után nem kellett adót , TB-t fizetni? Hány alvállalkozót nem fizettek ki? Persze a drága mossa kezeit, hiszen ő és társai, mint fővállalkozók szerepeltek.Sűrű kulimász volt akkoriban az élet, jól lehetett halászni. Most gebasz van, mert elfogyott a föl a tejről.:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  30. Demján egy műveletlen briganti, aki csak a politikai kapcsolatai lévén gazdagodott meg, és aki legszívesebben ingyen dolgoztatná az összes alkalmazottját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  31. Az alvállalkozóit ő sem igazán szereti kifizetni.
    Egy körbetartozásokkal kapcsolatos rádiós műsorban hallottam, hogy valami ünnepélyre akartak elmenni a vállalkozók, hogy ott megszégyenítsék, ekkor valamit kifizetett.
    Lehet, hogy most nem jutott valami konchoz, oszt berágott….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  32. Madár Zoltán,
    nem csak kedvence volt Marjainak, hanem az egyik törzstagja a hetente megrendezett ultipartiknak, melyen néhány később ismertté vált nagy privatizátor is feltűnt. A nagy gazdasági liberalizálás után a SKÁLA, és néhány Demján kreálta cég közreműködésével igencsak megtömték Marjai, valamint a K.B. tag ultipartnerek bécsi, és zürichi bankszámláját.
    A haszonélvezők egy részét eltették láb alól, így ők már nem tudnak beszélni, mások okosan hallgatnak, és egy-egy MTK meccs kivételével nullára redukálták a nyilvánosság előtti megjelenésüket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  33. A Demján elszolása a bankokrol,miszerint “A bankoknak nem fö feladatuk a hitelezés”ékes bizonyitéka annak,hogy ő nem üzleteléssel szerezte a milliárdjait,hanem csencseléssel.
    Téged “girbegurba” arra kérlek magyarázd már el ennek a zembernek,hogy valojában mi is a bankok feladata és ha a bankok nem hiteleznek,akkor miből kamatoztatja a hozzá beadott betétesek pénzét.És egyáltalán hitelezés nélkül hogyan tudnának a befektetők,válalkozók fejleszteni?Sajnos ilyen “gazdasági???” emberek kezében van az ország gazdaságának a sorsa.Ezek a zemberek csak “a szerzéshez??!!” értenek,semmi máshoz nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  34. Kedves Demján úr! Eddigi hibáit úgy tudná valahogy tompítani ha végre borítaná a bilit és mindent elmondana a korábbi bensőséges viszonyuknak köszönhető tudásából ! Ezt a tudását ne a maga javára fordítsa hanem az Országnak segítsen , mert Ön is jól látja NAGY A BAJ !! Minden perccel hosszabb orbáni uralommal közeledik az összeomlás !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  35. Érdekes dolgok zajlanak kis hazánkban.
    http://nol.hu/gazdasag/20130223-vezetovaltas_utan_partnercsere_
    Csányi bácsi szénája se áll jól. FHB(Németh Lászlóné bankja volt, és ez a bank, amelyik a pénzeket nyomja át a Fideszeseknek, ha jól emlékszem)) megkaparintja a posta pénzforgalmát az OTP elől, az OTP felszámolja az MNYP ágazatát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  36. tapsi32,
    Kösz a megtisztelő bizalmat, de hozzászolásom keltette látszat ellenére nem vagyok közgazdász.Szerintem a jelzett összefüggést mindenki látja, aki egy kicsit belegondol az árutermelő társadalom működésébe. Ehhez nem kell sokat tanulni, elég megérteni, hogy mi a pénz, és mi a hitel szerepe a gazdaságban. Magyar nyelvterületen talán ajánlható olvasmány: Széchenyi István: Hitel. Pest, 1830 (németül: Lipcse, 1830, fordította Paziazi Mihály és Vojdisek József).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  37. girbegurba
    2013. február 24. vasárnap
    18:53

    “……. elég megérteni, hogy mi a pénz, és mi a hitel szerepe a gazdaságban.”

    Mint azt a föníciaiak óta tudjuk, a pénz a becsület, a tisztesség és az erkölcs helyettesítő eszköze………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  38. Hölgyeim, egy kissé off: de látjátok azt a kopasz foltot a füle előtt? Meg az utóbbi képein a “kakastaréjt”? Nem lehet, hogy kopaszodik, és póthajat visel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  39. Kekec: akkor ez mar kezd Matyira hasonlitani kulsoleg is? Rakosira gondolok! Gombolyodik, kopaszodik… :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  40. “nem az a fő feladatuk, hogy hitelezzenek, hanem hogy biztonságosan megőrizzék a betétesek pénzét” – nem, arra a párnaciha való. Ezt az ordas baromságot tényleg Demján nyilatkozta? Lesújtó… Azért tesszük bankba a pénzt, hogy a bank kihelyezze oda, ahol a pénz termel, és kamatostul kerül vissza a bankba, aki ebből a kamatból fizet nekünk is a pénzünkért. Ha csak őrizni kellene, felkopna a bank álla is, na meg teljesen felesleges lenne kiadni a pénzt a kezünkből, őrizni mi is tudjuk, és még az állam sem tud belőle lecsipegetni közben (illetve de, azt inflációnak hívják).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  41. És banki adónak…..!!!!!!!!!!!!!!!
    És ez a közgazdaságilag falsul nyilatkozó Demján ember ott ült a vezér évértékelőjén az első sorban és lelkesen tapsolt az elhangzott szavak hallatán.
    Én ezt a magatartást kétszinüségnek nevezem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  42. Kép alávaló:
    *
    IGYÁL JÓ BARÁTOM! TŐLED NEM SAJNÁLOM…!
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos