Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az Európai Unió figyelmeztette Orbánt 2013. február 15. péntek 9:57 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az Európai Unió figyelmeztette Orbánt

Budapest, Brüsszel – Hannes Swoboda, az Európai Parlament (EP) szocialista frakciójának vezetője csütörtökön nyilatkozatban ítélte el a Fidesz alaptörvény-módosítási tervét, és arra figyelmeztette Orbán Viktor miniszterelnököt, az EU nem ad támogatást ahhoz, hogy az Alkotmánybíróságot megfosszák jogosítványaitól.

Swoboda szerint az Országgyűlés elé terjesztett javaslat jelentős mértékben csökkenti az Alkotmánybíróság kezében levő jogi eszközöket. Összeomolhat az igazságszolgáltatás, ha megfosztják jogköreitől az Alkotmánybíróságot – közölte.

Az alaptörvény-módosítás azzal is fenyeget – tette hozzá -, hogy annak elfogadása nyomán lényegesen romlik a legsérülékenyebb csoportok helyzete, valamint sérül a véleménynyilvánítás és a média szabadságának európai alapelve.

“Orbán Viktornak nem kellene téves módon úgy értelmeznie közelmúltbeli tárgyalásait Brüsszelben, illetve az Európa Tanáccsal, hogy az bátorítást jelent negatív, veszélyes politikájához” – fogalmazott közleményében az osztrák szociáldemokrata politikus.

Hannes Swoboda felkérte az Európai Bizottságot, hogy kísérje szoros figyelemmel a magyarországi fejleményeket. ”Az alkotmány módosítását nem a parlamenti többség érvényesítése révén, hanem az ellenzékkel és a civil társadalommal folytatott vitában kell elérni” – hangsúlyozta az EP szocialista frakcióvezetője.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (47 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +52 ( 60 szavazatból)
Az Európai Unió figyelmeztette Orbánt , 4.8 out of 5 based on 47 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

53 Reader’s Comments

  1. Vagyonelkobzást nehéz lesz, mert minden mozdítható vagyonuk már kinn van Svájcban, meg más olyan országokban ahonnan nem lehet megtudni mi mennyi és kié. Ezeknek egy dolog járna, amit itt nem írhatok le, gondoljon mindenki arra amire jólesik neki!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  2. Egyértelműbb figyelmeztetés kéne, mert a diplomácia nyelvén nem ért ez a pávatáncos félkegyelmű. A mi vezérünk csak a pénz nyelvén ért, ezért az uniós pénzek folyósításának felfüggesztését kéne kezdeményezni és akkor valószínűleg észhez térne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. Az egy béna szervezet,Pont olyan mint 38-ban a népszövetség..Merkel diktál, és ő meg Orbánt küldi előre módszer próbára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Az utolsó csepp pálinkáig harcolunk 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos