Ronai and Ronai
AMERIKAI

Takaríts, zsidó – folytatódik a BKV-per 2013. január 19. szombat 14:13 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(62)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Takaríts, zsidó - folytatódik a BKV-per

Budapest – Folytatódik a fülkeforradalom számára kínos trend az un. BKV-perben: a vádlottak sorra vonják vissza a nyomozati szakban tett vallomásokat, nyomásgyakorlásról, zsarolásról beszéltek. Hagyó Miklós egykor sajtósa, Horváth Éva, az előzetesben töltött megpróbáltatásairól beszélt, ahol lezsidózták, megfélemlítették, és arra akarták rávenni, hogy főnökeire tegyen terhelő vallomást.

H. Éva vádlottnak – a közmédia szemérmesen így említi a 2010-ben még teljes nevén meghurcolt Horváth Évát -, Hagyó Miklós egykori sajtósának vallomástételével folytatódott a BKV-per tárgyalása csütörtökön, a Kecskeméti Törvényszéken. H. Éva tagadta bűnösségét minden vádpontban. H. Évát több, az ügyészség szerint szükségtelen BKV-s szerződés megkötésére való utasítás adásával vádolják, ill. a vádirat szerint a sajtós valós munkavégzés nélkül vette fel fizetését.

A tárgyaláson H. Éva hosszan sorolta, hogy miért képtelenség az ellene felhozott vád. Egyebek mellett olyan időpontokat jelöltek meg több esetben, amikor H. Éva még együtt sem dolgozott Hagyó Miklóssal, illetve az ügyészség szerint olyan embereknek adott utasításokat Hagyó nevében, akik nála jóval régebb óta ismerték a politikust.

H. Éva részletesen beszámolt őrizetbe vétele és előzetes letartóztatása körülményeiről. Emlékeztetett rá, hogy meggyanúsítása után hónapokkal, Hagyó Miklóssal egy időben vették őrizetbe, és előzetes letartóztatását az azóta alkotmánybíróvá emelt Szívós Mária rendelte el.

“Aztán jött az előzetes letartóztatás, ami alatt vallásom miatt hetente tartottak zárka ellenőrzést” – mondta megtörten H. Éva a bíróság előtt. “Megjegyzéseket tettek a könyveimre, öntötték a szemetet a zárka közepére, belekeverve a személyes dolgaimat, hogy “takaríts zsidó”. Mondták, hogy ha továbbra is bejön hozzám a rabbi, a törvényes lehetőségeken belül, nem tudnak esetleg megóvni attól, hogy “leesek” az ágyról és megüssem magam, de mégis vállaltam a hitemet. “A börtönorvosok próbáltak – a tudtom nélkül – bekábítószerezni.

Hiszen úgy kezdtek el adagolni Rivotril gyógyszert, hogy arról nem tudtam, nem igényeltem semmilyen bódító, kábító gyógyszert, sőt hangsúlyosan elleneztem, amikor felajánlották. Láttam, hogy néznek ki azok, akiket leszedáltak ott, én ép elmével szerettem volna hazakerülni a családomhoz. Előfordult, hogy 54 C fok volt a 4 fős 6 m2-es zárkában, ránk csukták az egyetlen levegőt szolgáltató nyílást, az étkezéshez használt kisablakot a zárkaajtón és még sorolhatnám tovább.” – fogalmazott Hagyó egykori sajtósa.

“Kihallgatásokra teljes bilincsben vittek, mint a gyilkosokat ezzel tályogos – és kezeletlen – sebeket okozva a testemet. Mozgásom indokolatlanul szoros korlátozása miatt, estem – keltem a szállítások közben. Egy alkalommal annyira, hogy baleseti sebészetre is kiszállítottak, mert a járdaszegélybe vertem be a fejemet esés közben a lábbilincsben. Amikor ezt szóvá tettem a kísérő BV őrnek, akkor azt válaszolta kussoljak, mert úgy veszi megtámadtam és akkor törvényesen rám is lőhet.) Szeretném itt megjegyezni, hogy sosem az elítéltektől és az előzetes letartoztatásban lévő raboktól kellett tartanom. Ez alatt 26 kilót fogytam.” – mondta.

H. Éva vallomásában korábbi, nyomozati szakban tett, majd később visszavont állításaira is magyarázatot adott: “Amikor megjelentünk a kihallgató szobában az ügyészségen, akkor a nyomozást felügyelő – korábban vezető – ügyésznek sírva mondtam, hogy haza akarok menni a fiamhoz a családomhoz, látni szeretném közel 4 hónap után a gyerekemet. Viszont higgyék el, hogy tényleg nem tudok Hagyó Miklósra olyan terhelő vallomást tenni, amit bizonyítékokkal alá is tudnék támasztani, vagy ténylegesen igaz is lenne.

Azt mondta erre, ha jól emlékszem a BRFK-s nyomozók egyike, akiket kölcsön adott a saját szervezetük a KNY Főügyészségnek a további nyomozás ellátáshoz, hogy akkor mehetek vissza és majd a 6 hónaposon találkozzunk. Erre még jobban sírtam, majd az ott jelenlévő ügyész megkérdezte, ha nem tudok Hagyóról, akkor ismerem -e Puch Lászlót? Ők úgy tudják igen. Mondtam ismerem igen, de ő hogy jön a BKV-s ügyhöz? Azt mondták sehogy, de Őket érdekli, ha mindent elmondok, amit tudok róla és az elegendő lesz számunkra, akkor hazamehetek a családomhoz.”

A vallomás zárásaként H. Éva felolvasta azóta szívbetegségben elhunyt édesapjától, a börtönben kapott utolsó levelét. Ezt a vádlottak és védőik egy része sírva hallgatta végig. A bírónő a tárgyalás elnapolása előtt ismét jelezte, hogy a hamis vád – utalva a kényszervallatás leírására – bűncselekményének következményeire legyen tekintettel, ám Hagyó egykori sajtósa fenntartotta az elmondottakat. A BKV-per a jövő héten H. Éva – részben visszavont – nyomozati vallomásainak ismertetésével folytatódik a Kecskeméti Törvényszéken.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (29 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +25 ( 35 szavazatból)
Takaríts, zsidó - folytatódik a BKV-per , 4.3 out of 5 based on 29 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(62)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

62 Reader’s Comments

  1. "tisztelthölgyeimésuraim"

    .
    Csacsika !
    .
    Meg – az irigységtől – Ződdek, azaz az LMP Schifferestűl, sukorói feljelentőstűl hún van ilyenkor?
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  2. "tisztelthölgyeimésuraim"

    .
    Csacsika !
    .
    Meg – az irigységtől – Ződdek, azaz az LMP Schifferestűl, sukorói feljelentőstűl hún van ilyenkor?
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  3. "tisztelthölgyeimésuraim"

    .
    .
    Bocsánat a duplázásért,de olyan pipa voltam (vagyok), hogy kétszer sült el a billentyűm.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  4. Ha hazánkban a bíróságok függetlenek lennének, akkor a perbe fogott ártatlanokat felmentenék, és a perbe még nem fogott, valódi bűnösöket elítélnék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  5. Van egy kérdésem és lehet, hogy csak nekem. Miért nem olvashatunk erről a magyar sajtóban? Ha mindez igaz, akkor a teljes magyar sajtó bűnt követ el és minimum kollaboráns.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  6. Traianus
    Jó a meglátásod. Ez még csak most tűnt fel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  7. Traianus
    Arról amit tesznek, soha nem kapunk tőlük információt.
    Ami lejön egyenesben, az az , hogy az miért jó nekünk az ami nem jó nekünk.
    “A negatív gazdasági növekedés is növekedés”
    És a sok marha még helyesel is hozzá!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  8. Micsoda ocsmány, aljas ez az Orbán rendszer. Rákosiék ÁVH -ja is tanulhatott volna ezektől a mocskoktól. Amennyiben ezek a vadállatok maradnak hatalmon a következő ciklusban, akkor ennek az országnak a sorsa megpecsételődik.
    Nem véletlen, hogy a Horthy rendszert imádják és mindenben, még külsőségekében is azt utánozzák. Na persze, ha nem lennénk az Unióban, akkor Szálasi se lenne nekik perszóna non grata. Nem szégyenli magát ez a miniatűr nagyúr, mit akar tenni a hatalmával, talán ott van az igazság amit Bogár barátja vizionált, hogy hárommillió ember végleg leszakadt és ezekre már nincs semmi szükség a társadalomban. Persze a kérdés, hogy mit terveznek velük. Koncentrációs táborok, esetleg a megsemmisítés vár rájuk? Orbánéktól kitelik ez is!
    A bíróság meg fenyegetőzik, hogy a kényszervallatás vádja az bűncselekmény, na persze a szerencsétlen hölgy miként tudja bebizonyítani az igazságát? Különösen akkor, ha direkt vitték el az ügy tárgyalást Kecskemétre, hiszen ott vannak a csókosaik Orbánéknak, már ami a bíróságot illeti.
    Nagyon remélem, hogy ez az idegbeteg figura is hamarosan hasonló körülmények között fog számot adni rémtetteiről!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  9. Látjátok kedveseim.Ezen a tárgyaláson fel emlegeti a biró /nő/ /Ur/,hogy a hamis vádaskodás büntetendő cselekmény.Ezt azért tartom érdekesnek,mert a feljelentgető Budai emberkének hány hamis vádja bukott már meg a biroságon.Érdekes,hogy őkelme ezekért még egyszer sem lett megbüntetve.Ugy látszik a hamis vádaskodás a Budai féle emberkékre enyhitő,elnézhető körülmény.Bizony lehet előre félni egy ujabb fideszes gyözelem utáni helyzettől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. Nagy dilemma előtt áll a bíróság. Amennyiben megkérdőjelezik H.Éva szavahihetőségét, akkor mennyire vehetik figyelembe a visszavont vallomását. Ilyen helyzet tényleg akkor állhat elő, mikor konkrét bizonyítékok nélkül csakis “vallomásokra” építenek ,mondhatnám koholnak egy vádat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Csillagszemű Szarvaslány

    Szenzor
    2013. január 20. vasárnap
    17:11

    Tulajdonképpen igazuk van.
    “A negatív gazdasági növekedés is növekedés”
    A matematikában a kivonást is összegnek nevezik csak éppen negatív előjelű összegnek… :D De összeg!
    Inkább megyek aludni, nagyon gáz vagyok ma! :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. Meddig tűrjük még ezeket a gyalázatosságokat? Rákosiéknak mennie kellett és soha sem jöhettek vissza. Ez a birka nép meddig tűri még az Orbán bandáját? Rákosi alatt mindenkinek dolgoznia kellett, akkor nem gazdagodhattak meg a naplopók. Azokat vitték a börtönbe. Aki dolgozott annak biztonsága volt. Természetesen Rákosi is paranoiás volt, de OV is az!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos