Jávorék kiléptek az LMP-ből 2013. január 27. vasárnap 18:21 Forrás: MTI

Jávorék kiléptek az LMP-ből

Budapest – A Párbeszéd Magyarországért Platform tagjai kilépnek az LMP-ből és új pártot alapítanak — jelentette be vasárnapi sajtótájékoztatóján Jávor Benedek, a kilépők egyike.

Az új párt nevén még gondolkoznak, számos ötlet felmerült, de ebben a platformnak közös álláspontra kell jutnia — mondta Szabó Tímea. Jávor Benedek ehhez hozzátette, szükség van még két-három hétre, hogy meghozhassák a megalakuláshoz szükséges döntéseket.

Hozzászoktak ahhoz, hogy minimális pénzből is pártot üzemeltessenek — felelte Karácsony Gergely arra a kérdésre, hogy miből finanszírozzák az új szerveződést. Szabó Tímea ehhez hozzáfűzte: véleménye szerint adománygyűjtő munka fog indulni a párton belül.

Először az új pártnak meg kell alakulnia, amíg ez nem történik meg, addig korai tárgyalásokat folytatni az együttműködésről — mondta végül Jávor Benedek. Hozzátette ugyanakkor, hogy a választások nincsenek messze, ezért ha részt akarnak venni az ellenzéki együttműködésben, akkor az év második feléig tisztázni kell annak formáját.

A platformhoz tartozó politikusok a sajtótájékoztató után azt közölték az MTI-vel, hogy csatlakozik hozzájuk az LMP fővárosi kerületi képviselőinek körülbelül fele és a vidéki politikusainak hozzávetőleg negyven százaléka.

Somfai Ágnes, a fővárosi önkormányzat tagja az MTI-nek azt mondta, hogy miután a budapesti frakció mindhárom tagja a platform alapítója, ezért ők is kilépnek az LMP-ből és csatlakoznak az új párthoz.

Címkék:

54 Reader’s Comments

 1. Az LMP-vel kapcsolatban nekem mindig az volt az érzésem, mintha szűzlányok beszélgetnének a prostitúciótól. Vagy mint amikor az Orbáni “csuhások” adnak házassági tanácsadást :-)
  Ezzel kapcsolatban megjelenő ál-naivitást még el lehet nézni a fiatalabbaknak (vagy csak fiatalosabbaknak?), de egy Szakasits unokának már nem!
  Nem kell nagy ész ahhoz hogy felismerjük, míg a korrupció minden formája, kétely nélkül elítélendő, addig nincs a világon olyan szervezet, organizmus, mely a “lánglelkű”, “tiszta-szívű”, “megszállott” stb. vezető, vezetők mellett a szervezet működéséhez szükséges, a tömegeket mozgató apparátushoz elegendő “tiszta” embert találjon.
  Ez ugyanúgy igaz az egyházakra, az oktatásügyre, egészségügyre, politikára stb., stb.
  És még akkor nem is beszéltünk, az eleve haszon reményében csatlakozókról, a “húsos fazékhoz” tolakodókról stb., stb.
  Az emberiség történetében, hosszútávon, ez még sohasem sikerült, azaz a labor tisztaságú szervezet létrehozása.
  Természetesen ez nem jelenti azt hogy feladjuk a küzdelmet a szervezeti, de a közélet tisztaságáért sem, de arra is vigyáznunk kell, hogy ez soha ne csaphasson át boszorkány-üldözésbe. Erre is bőven találhatunk példát az emberiség történetében.
  Egy szó, mint száz. Mindig volt egy furcsa érzésem az LMP-vel kapcsolatban, hogy olyasmiről beszél, amiről fogalma sincs. amit még soha sem próbált. aminek sohasem volt “kitéve” és nem elvi szinten ami helyzetében elfogadható, helyeselhető, hanem a mindent próbáltak magabiztosságával. Ez tűnt számomra disszonánsnak.
  Aki pedig, akik pedig minden felróható hibája netán bűne ellenére nem tud különbséget tenni, az MSzP, a DK és a FIDESz kötött az “egyéb aljasságra is képes”. De ugyanez az érzés a millás Juhász Péterrel kapcsolatban is “zavar”.

 2. Schiffer azzal, hogy “kilépőkről” beszélt, próbálja másolni Mesterházyt- aki ezzel verte át Gyurcsányékat. Csakhogy az Mszp vita nélkül felül maradt a kilépések után is a frakció-létszámnak, amit Schiffer nem mondhat el a saját részéről. Akik egyébként sem 16, csak 15 fő, amiből 8 fő megy el.
  Közjogilag egyetlen tisztességes megoldás maradt, ami nem támadható (és amihez Gyurcsánynak is ragaszkodni kellett volna) PÁRTSZAKADÁS. Akkor a kialakult mindkét párt a JOGUTÓDJA az LMP-nek. Viszont a frakciólétszámot (szintén lex DK) már 12-re emelték, tehát minden második kilépőt meg kellene győzni, hogy maradjon. Viszont jogutódként akár maradhatnának is egy frakcióban…..

 3. kekec
  Ehhez lesz majd egy – két szava febr. 11.-én a nagybajúszú, nagyfőméltóságú házelnöknek. Kétségem sincs afelől, hogy majd az ő mérlege kinek a javára fog billenni, hogy aztán majd 2014 után benyújthassa a számlát a kebelbarát Schiffernek

 4. Schifferék valóban csak szavakban váltanák le az Orbán kormányt. Ők a hatalmon szeretnének osztozni, méghozzá ezzel a rezsimmel. A baloldalon sokan vannak, nem teremne nekik sok babér, de így a jobboldalon talán ők lehetnének a mérleg nyelve. Legalábbis erre gondolhatnak. A probléma csak az, hogy a szakadással a maradék népszerűséget is elvesztik. A két párt egy frakció nem fog működni, szerintem az lenne ésszerűbb, ha a kilépők a frakciót is elhagynák és függetlenként folytatnák. Ezzel Schifferéket politikailag ellehetetlenítenék és hónapokon belül mérhetetlen lenne az LMP népszerűsége. Ez a pofon legjobban a Fidesznek fájna, mert a Jobbikon kívül nem számíthatna koalíciós partnerre. A Jobbik meg szalonképtelen, velük lehetetlen lenne kormányozni. Jávor Benedekék új pártja szerintem meg át tudná venni a legközelebbi választásokon az egész egykori pártot legfeljebb nem LMP lenne a neve.

Kapcsolódó cikkek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:



Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók