Ronai and Ronai
AMERIKAI

Abella Veronika: Volt egyszer egy Rádió… 2012. december 22. szombat 18:09

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

A Dankó Rádió margójára
- “Barb
ár örömök”

Rossz kedvem van. De nagyon. Ordítani tudnék. Vagy sírni.

Huszonkét évesen 1995. novemberében kerültem az akkori Magyar Rádióhoz a Kossuth Adóra. Konkrétan a “Magyarországról jövök…” szerkesztőségébe, ami a vidéki stúdiókkal szimbiózisban működött. Emberi, testközeli műsorokat készített a szerkesztőség, el kell ismerni, klubhangulat volt.  P. Andris csábított át a televízióból a “vidék magazinjába” – ezért egy életre hálás leszek neki. Köszönöm.

Aki ismer, tudja rólam, hogy 22 évesen semmi más nem érdekelt, csak az, hogy jól érezzem magam. (Mint minden egészséges fiatalt.) Az első héten Andris bejelentette, hogy akkor mostantól hetente leutazol egy-egy vidéki stúdióba és megismerkedsz az ottani kollégákkal. Velük fogsz minden nap dolgozni, ismerned kell őket és a vidéket. Tősgyökeres pestiként nem értettem, hogy ezért miért kell nekem Pécsre, Nyíregyházára, Miskolcra, Kaposvárra, Szolnokra, Szegedre, Szombathelyre, vagy akár Debrecenbe elutaznom hajnalban; például szakadó hóban. Miért nem elég, ha telefonon tartom velük a kapcsolatot, úgy is lehet “kedves” az ember.

Első utam a debreceni stúdióba vezetett. Természetesen reggel elaludtam, a főnököm várt rám egy órát a szolgálati autóban, amit az út során sikeresen majdnem felgyújtottam egy cigarettacsikkel. Hihetetlenül hosszúnak tűnt amíg a kényelmetlen csendben odaértünk. Aztán megláttam a rádió épületét és megértettem, hogy miért kellett odautaznunk. Mert ott is emberek élnek. Fontos emberek. Nekünk fontosak. Emberek, akik ugyanúgy éreznek, mint mi, nekik is van családjuk, munkájuk és azt nagyon jól végzik. A Rádióban eltöltött éveim alatt váltam felnőtté, alakult ki szociális érzékenységem és a mai napig szeretettel gondolok az akkori vidéki kollegákra: Laci, Judit, Rita, Márti, Feri, Zoli, Szabolcs, Bea, Balázs, Feri, Tamás, Margit, Évi, Rita, Miki, Judit, Barna . . . Nem akarok mindenkit felsorolni, tudjátok, hogy Rólatok van szó.

Sajnálom, hogy így lett vége. Sajnálom, hogy vége lett.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (18 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +28 ( 30 szavazatból)
Abella Veronika: Volt egyszer egy Rádió..., 4.8 out of 5 based on 18 ratings

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

22 Reader’s Comments

  1. Bocsánat, a világvége tegnap volt. Ma már ugye tudjuk, hogy nincs vége a dolgoknak. Orbán átmeneti állapota nem a vég. :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  2. Az átmeneti időszak hosszúságát hogy tudnánk rövidíteni??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  3. Nem baj, kell a magyar nóta, cigányzene – amit eddig szórakozásként hallgattunk, majd építkezni is megtanulunk belőle, vagy nem? :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  4. Orban centralizalt erotereben nincs helye, a tehetseges, gondolkodo, gyakorlatias emberekre! Agymosott zombik kellenek akik nem kerdojelezik meg az idiotizmusat semmilyen szinten! Most a droid zombik helye biztos, ok kellenek a nemzeti tolvajnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  5. Nagyon vigyázni kell Orbánnak.Nehogy már valamelyik vidéki adó észhez térjen, és elkezdje a realitást közvetíteni.
    Szarvas hiba lenne. Napóleon ( a gumiszobából) nem engedhet meg ilyen malőrt a környezetében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  6. Nincs vége.
    Csak egy kicsit még várni kell…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  7. Nagyon kéne már a szabad-Europa-Rádio!! A BBC meg a Luxenburgi adó!!!!
    èn azon nöttem fel, ismertem a világ dolgait. De Magyarországon a tájékoztatás egyenlö a nullával, ha nincs atv – klubradio és internet :-( Az emberek egy évvet veszitettek a tájékozodásbol, sajnos ezt fidesz elöre kitervelt modon semmisitette meg! Hol van már a Media szabadság?Sajnos az emberek még Balázsék mellett sem állnak ki-szégyen ez nagy szégyen! Ez mind gyávaságra val!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  8. Ennek az “országvezető” galerinek az kell hogy nagy legyen az iskolázatlanok száma, mert így nem lázadnak azért az éhbérért amit méltóztatnak adni. És a “kuss” az elsődleges parancs. A közmédia már nem kíván a határon belüli problémákkal foglalkozni. Nagyon akarnak MAGYARNI, vagyis azon túl, hogy a nagymagyar területeken élőkről szóló zöngeményekből kihagyják a kismagyar (határon belüli) embereket, még a szomszédos országok belügyibe is bele kívánnak szólni. Szisztematikus lejárató riportokat adnak azokról akik nem hódoltak be ennek a sleppnek.
    Valóban jók voltak a vidékről szóló műsorok, az igazi élő kontaktus, mert rólunk, magyarokról beszélt, mesélt, nem a Venezuelában élő cserkészvezető nosztalgiáját ajnározta. Az archaikus népzenével nem lenne baj, de a “távolba szakadt” új magyar állampolgárok csak arra emlékeznek (ha egyáltalán szabadidejükben hallgatják még), ami az ő idejükben népszerű volt (cigány nóta, operett, nosztalgikus filmzene). Vagyis irányított narancsos információ múlt századi zenébe csomagolva. Az igazi magyar értékekből pedig giccset csinálnak (kalocsai mintás divatcucc).
    Bocs, a világvége hangulat nálam még megvan….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  9. tisztelhölgyeimésuraim

    .
    .
    Sajnos “a Petőfit” senki nem siratta el, pedig az is rádió volt a javából.
    A magyar rádió-kultúra a Kossuthtal, a Petőfivel és a Bartókkal együtt, a szinte minden műfajt – ami belefért – felölelő műsorpolitikájával együtt a világon egyedülálló kultúr-bravúr volt.
    A “Kondor-légiót” a jobboldalról valakik(?) azért hozták létre, hogy ezt a szervesen alakuló szép hagyományt kegyetlen tudatossággal szétbombázzák, hogy se mi, se a felnövekvő nemzedék már ne tudjon tovább ezen szocializálódni. ..
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  10. tisztelhölgyeimésuraim

    .
    .
    Nem véletlen az sem, hogy a JOBBOLDALI HATALOM A privát tulajdonú rádiókat is be akarja szorítani az úgymond zenés – maximum hülyeségeket . f e c s e g ő . – agy nélküli műsorpolitika poklába.
    A kimondottan beszélős Klub rádiót is ebbe a kalodába akarták (volna) zárni ami egyelőre nem sikerült nekik. Hogy meddig nem sikerül, az számunkra még titok…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  11. tisztelthölgyeimésuraim
    Márpedig LEHET beszélgetős műsorokat csinálni, és UGYANERRŐL pl magyarul RAP-pelni. Ahogy pl Dopeman rakpesítette Bayerzsóti SMS-ét. A háttérben az tényleg Török, vagy pedig egy jó hasonmás?
    http://www.youtube.com/watch?v=aNtF5IvBZKM&feature=endscreen&NR=1
    Ehhez elég 1 mondatos felvezetés – és megvan a “kívánatos arány”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  12. Stumpné Bekes Margit

    Orbán minden rádiót ellenőrizni akar,igy jobb,ha csak zenélni hagyja őket! Semmi politika,hirek és észrevételek,birálatok,netán a vidéki valóság bemutatása! Hát igy gyarmatosit Orbán a saját hazájában,mi pedig mint a birkák hagyjuk,hogy igy legyen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  13. “Mert ott is emberek élnek!” Igen valóban, de nem mindenki gondolja így! Orbán biztosan nem, ezért akarja elhallgattatni a Klub rádiót. Reméljük nem fog sikerülni neki, de ezért össze kell fognia a demokratikus ellenzéknek. Nehéz harc lesz, de feltétlenül sikeres, mert a demokrácia nem lehet ellenzékben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  14. "tisztelthölgyeimésuraim"

    Stáry Lóránt !
    .
    Nem lehet eléggé dícsérni előbbi kommented utolsó mondatának második felét, a hirhedt orbáni mondat ellenpróbáját:
    .
    “… A DEMOKRÁCIA NEM LEHET ELLENZÉKBEN ! …”
    .
    5 ****************************************************************************************
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  15. "tisztelthölgyeimésuraim"

    .
    .
    Bocsánat !! Az előbbi címzettem: T. Stáry Lóránt.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  16. Orbannak nem szabad hallania a kritikat ! Ezt a kezelo orvosa szigoru utasitasba adta! Fidesz meg egy nagy robot csalad odafigyelnek a fonokre aki joystickkel iranyit egyszemelyben minden robotot ! Marpedig ha megorul mert kritizalni merik ohatalmassagat, 1 magyar nemzeti rablo kiralyt akkor jajj lesz a robotoknak meg a vegen gondokozniuk kene az meg nem megy , nem is fog nem arra vannak beprogramozva! Szegeny robotok , igy leelni egy eletet , de hat oveke a mennyeknek orszaga ami azert jobb mint robotolni egy csunya munkahelyen a versenyszferaban?Ez igy idealis ahogy van maradjon igy mindorokke amen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  17. Magyarok,értsétek már meg végre,a 4 év,amit a valasztasokon gyöztes part megkap,azt lelehet röviditenetek,ha ellenkezö dolgot tesz kormanyon,mint amit igert a kampanybanEz a demokracia!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  18. “tisztelthölgyeimésuraim”
    Ne bocsánatozz, mert az ütődött hozzáállás így is, úgy is zavaró, hanem legalább válaszd szét két sorba ezt a maratoni pocsékságot, amihez annyira ragaszkodsz. Ha a nicknévben a helyesírási hibát végre sikerült kijavítanod, a két sorba írás is menni fog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  19. ” 22 évesen semmi más nem érdekelt, csak az, hogy jól érezzem magam”
    “nem értettem, hogy ezért miért kell nekem”
    “Természetesen reggel elaludtam, a főnököm várt rám egy órát a szolgálati autóban, amit az út során sikeresen majdnem felgyújtottam egy cigarettacsikkel”

    Remélhetőleg azóta sokat fejlődőtt, minden területen. !!!
    Ezzel a hozzállással nem sokáig maradt volna állásban sehol a világ fejletteb felén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  20. Az információ centralizálása, ezzel a társadalom atomizálása a diktatúra alapfeltétele. Emiatt mondta Rákosi 1954 táján, hogy Magyarország telefonnal való lefedettsége befejeződött – akkor, amikor a telefon “penetráció” úgy 12% körül volt. Egészen a diktatúra végéig a telefonvonalhoz jutás azok privilégiuma volt, akik megbízhatóak voltak.

    A helyi rádiók a helyi társadalom “kályhái” voltak, összetartó erő volt a létük. Sok helyen kiváló műhelyek alakultak ki, “hub”-ok, tudásközpontok. Ezeket egy pillanat alatt szétrúgták, a hagyományaikkal, és a hallgatók hozzájuk kapcsolódó szokásaival együtt. Lehet, egyszer újból felélednek, de az már nem lesz ugyanaz.

    Amíg egy diófa megnő, sok év telik el. Kivágni nem kell több mint egy óra. Hány ilyen diófát vágtak ki barbár módon az elmúlt években? Hirtelenjében a Földtani Intézet jut eszembe, aztán a Lipót, a Műszaki Könyvtár… pótolhatatlanok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Jó hír is van: tavasszal indul az Euronews hírtelevízió magyar nyelvű adása.

    http://index.hu/kultur/media/2012/12/11/magyarul_is_megszolal_a_euronews/

    Itt van a site-ja: http://www.euronews.com/

    “Jó közszolgálati médium akarnak lenni, és az objektivitáshoz hozzátartozik, hogy lehetőleg minél kevesebb hírt vegyenek át másoktól, és minél több beszámolót készítsenek el saját maguk. A többi nemzetközi hírcsatornához képest is az lehet az előnyük, hogy a helyszínről tudósítanak majd a magyarországi eseményekről.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  22. A Kossuth és Petőfi a fidesz propaganda rádiója lett. A kormányra hátrányosnak gondolt hírek események nem hangzanak el.
    Aki csak ezeket hallgatja (a fidesz vallás hívei) azt hiszi, ez az ország rendkívül eredményes, sikeres.
    Pedig csak a felső pár ezernek kánaán, akik korlátlanul tudnak lopni, csalni, földhöz (földtámogatáshoz) jutni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos