Ronai and Ronai
AMERIKAI

Németh Sándor fia megtiltaná a fütyülést 2012. december 2. vasárnap 2:38 | AN

  • Hozzászólások(61)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Németh Sándor fia megtiltaná a fütyülést

Budapest – Németh Szilárd, az ATV hírigazgatója közleményben hívta fel a náciellenes tüntetés résztvevőit, hogy senki hozzászólását, így Rogán Antalét se zavarják meg füttyszóval vagy bekiabálással. Németh Sándor fia, mint “a tüntetés médiapartnere” fojtaná bele a szót a tüntetés résztvevőibe, hogy közös akolba tereljék az ellenzéket a Fidesszel. Egy tüntetés “médiapartnere” nem szólhat bele ezen a jogon egy rendezvénybe, Németh Szilárd megnyilvánulása csak úgy értelmezhető, hogy ő a tüntetés főszervezőjének fia. Apa és fia a szabad polgárok szabad gyülekezését összetévesztik a Hit Gyülekezete és a Fidesz parancsuralmi rendszerével.

Példátlan eset, hogy egy nyilvánosan meghirdetett tömegdemonstráción a szervező és a fia meg akarja tiltani, hogy a résztvevők hangot adjanak a véleményüknek, kinyilvánítsák a felszólalók személyével és mondanivalójával kapcsolatos egyetértésüket vagy nemtetszésüket. Pontosabban: egyetérteni szabad, csak az egyet nem értést nem szabad kifejezni. Ha egy szabad polgár elmegy egy demokratikus tüntetésre, ott szabadon kinyilváníthatja a véleményét. Németh Sándor főszervező és a fia megtiltaná a polgároknak ezt a demokratikus jogát, a Hit Gyülekezetére és a Fideszre jellemző parancsuralmi rendszert kényszerítenék a demokratikus ellenzékre. Ennek az antifasiszta tüntetésnek álcázott mocskos politikai játszmának éppen ez a célja: a Fidesz és a Hit Gyülekezete alá rendelni az egész társadalmat, korrumpálni az ellenzéket.

Németh Sándor fia közleményt adott ki, amelyben azt kérte, hogy a gyűlölt rendszer ellenfelei ne fütyüljék ki a gyűlölt rendszer képviselőjét, aki már egy nappal korábban is a demokratikus oldalt tette felelőssé a Fidesz óvó szárnyai alatt létrejött és megerősödött náci pártért:  “Azt szeretnénk, hogy végre legyen egy ügy az országban, amelyben a demokratikus pártok között nincs vita, hogy a különböző, egymással rivalizáló pártoknak legyen egy egységes kiállása az antiszemitizmus, a rasszizmus és a kirekesztés ellen” – írja közleményében Németh Szilárd, aki a közleményt az ATV hírigazgatójaként jegyzi. “Mint médiapartner, az ATV ezúton is megkéri a résztvevőket, hogy a rendezvény békés jellegét, valamint az ügy súlyát tiszteletben tartva hallgassanak végig minden felszólalót, és senkinek a felszólalását, köztük Rogán Antalét se zavarják meg füttyszóval, vagy bekiabálással. Adjuk meg a lehetőséget, az esélyt a felszólalóknak, hogy határozott nemet mondjanak a neonácizmusra” – áll a közleményben.

Az ATV hírigazgatója meg akarja határozni, hogy a demokratikus pártok között miben ne legyen vita, mintha a demokratikus pártok felelőssége és cselekvési szabadsága azonos lenne a teljhatalmat kiépített Fideszével, amely kódolt nyelven ugyanolyan antiszemita retorikát folytat, mint a Jobbik, valamint nyilasbarát és náci közéleti szereplőket rehabilitált. Ez csalás, és a hamis “egység” szólamával a demokratikus ellenzéket ennek a csalásnak az elfogadására akarják rávenni. Rogán és a Fidesz tisztára mosásával rehabilitálják azokat a nácikat is, akiket a Fidesz rehabilitált, miután a Fidesz továbbra sem határolódik el tőlük. Ezek után pedig azt is megtiltanák, hogy a hallgatóság kifejezze a véleményét, esetleges tiltakozását vagy nemtetszését. Ez az eljárás mélyen sérti a gyülekezési jogot, annak szabad gyakorlását, a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságát, az alapvető emberi jogokat.

Németh Sándor és fia azt képzeli, hogy megmondhatja szabad embereknek, hogy kifejezhetik a nemtetszésüket vagy nem. Azt képzelik, hogy a Hit Gyülekezetében vagy a Fideszben vannak, ahol a vezérelv alapján mindenkinek kötelező végrehajtani az egyszemélyi vezető parancsait. Szolgaságba hajtanák az egész országot, és kiterjesztenék egy szekta és egy antidemokratikus párt belső szabályait az ellenzékre és az egész országra is.

Azt csak Németh Sándor képzeli, hogy egy médiatámogató beleszólhat egy rendezvénybe. Vajon a tüntetés bármelyik más médiatámogatója is adhatna utasításokat a rendezvény résztvevőinek? Nyilvánvalóan nem. Kilóg a lóláb, Németh Szilárd ezt azért teheti meg, mert ő Németh Sándor fia. Ebben az esetben azonban felmerül a kérdés, hogy ez a Németh-família családi vállalkozása, vagy szabad polgárok gyülekezése? Egy családi alapon szerveződő klasszikus szekta, vagy szabadnak született emberek önkéntes csoportosulása?

Most már csak az a kérdés, hogy az ATV nyilvánosságára rászoruló közszereplők és az egzisztenciálisan az ATV-hez kötődő baloldali médiaelit meddig lesz hajlandó megalázni magát, és kiszolgálni egy primitív tekintélyelvű diktatúrát, amely az egész ellenzéket a Fidesszel való elvtelen paktumkötésre akarja – az antifasizmus hazug álcája alatt – rávenni?

Ha valaki mégis elmegy a Németh család és Orbán Viktor által szervezett tüntetésre, akkor az Amerikai Népszava felszólít mindenkit, hogy ha jólesik, akkor megállás nélkül fütyüljön: fütyülje ki mindenek előtt Németh Sándort, aki el akarja mosni a fasiszták és a nem fasiszták közötti határokat, és konszolidálni akarja Orbán-rendszerét, fütyülje ki Németh Szilárdot, aki az apja bábjaként manipulálja az ATV-vel a demokratikus érzelmű nézőket, fütyülje ki Ungvári Tamást, aki Németh strómanja lett az alapítványában, és eladta magát Németh Sándornak, fütyülje ki Mesterházy Attilát, aki a legnagyobb ellenzéki párt elnökeként a baloldalt képes Németh Sándor és Orbán Viktor játékszerévé tenni, fütyülje ki Bajnai Gordont, aki bő egy hónap alatt elveszítette minden erkölcsi tőkéjét, és megcáfolt a személyével kapcsolatos minden pozitív várakozást, és végül fütyülje ki Rogán Antalt, aki a szavak szintjén elítéli majd általánosságban a nácizmust, de már előre megtagadott minden szembenézést pártja kódolt antiszemita retorikájával, a nyilas- és nácibarát közéleti szereplők rehabilitációjának felelősségével.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (35 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +49 ( 69 szavazatból)
Németh Sándor fia megtiltaná a fütyülést, 4.4 out of 5 based on 35 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(61)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

61 Reader’s Comments

  1. Mesterházy:” üzenem barátomnak és képviselő társamnak”. Pont ezzel már nincs mit foglalkozni bevégeztetett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  2. hát, úgy tűnik, ez most a hitgyülinek került utazási költségbe. Vajon, mi lesz a bevétel, a hálapénz a befektetésért?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  3. vigyazo
    2012. december 2. vasárnap
    16:57
    Bocs, te melyik Bajnai beszédet hallgattad? Szerintem egy nagyon korrekt beszéd volt. Mindenféle pártpropagandától mentesen. A nagy kérdés az, hogy Rogán nem a pártja és a kormány nevében beszélt hanem csak a saját nevében. Na ez a probléma. Ő mögött van a 2/3-d amely erejével holnap már a Jobbik már nem is létezhetne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  4. Bajnai nagyon gyengén szerepelt. Mestárházy ugyan felhozta a Horthy, Nyírő, Vass Albert kultuszt és a fIdesz szerepét, de összességében ez a Képmutatás napja volt. Rogánról, csak annyit, mindegy mit mondott: A Fidesz egy fasiszta párt. Nem fog egyébként semmi érdemleges dolog történt a szélsőségek ellen. A Jobbikot nem tiltják be.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  5. Ego
    Igen ennyi.Őszintén sajnálom , hogy nem kekecnek lett igaza. Úgy történt ahogy Bartus úr megjósolta / bár ne lett volna igaza/
    Kekec azt írtam, vagy nagyon optimista vagy naív vagy.Nem láttam a tömegesen hátat fordítóhat, sőt azt sem , hogy el tudták volna némítani ezt a fideszes betolakodót.Akkor kapcsoltam ki az ATv-t mikor a közvetítés itán az első megszólaó a “keresztényes” Pálffi volt. Ekkor már éreztem, hogy a hites ÁTV-ben vagyok A többi szerecsenmosdatás majd ezután következik máris hányingerem van.
    Midezektől eltekintve most kivételesen szerintem legalábbis Mesterházy egész jó beszédet mondott
    Kekec légy szi válaszolj! Nem csalódtál

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  6. ????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Lehet, hogy paranoiás vagyok, de én úgy hallottam, mintha Bajnait szét dobolták -kiabálták volna… Mesterházy elég ügyes kampány beszédet mondott (végre tanul retorikát?) Rogán papírforma frakcióvezető azonban botlott egyet: …”az a lélek tudja, hogy nem volt hiába” (mármint az Auschwitz-ból hozott marék földben lakozó)Azaz volt értelme gázban-tűzben pusztulásának, mert íme: most milyen szépen beszélhet ennek ürügyén a Tóni…Más nem jut most eszembe, mint hogy ‘a pokol tornáca jó szándékkal van kikövezve’.:(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. Azt kell, hogy mondjam, hogy Bartus Lászlónak és az AN-nek megint teljesen igaza volt. Mindenkit megelőzve látták a Hit Gyülekezete és az ATV gyalázatos szerepét a rezsimben. Meg kell követnem őket, mert eddig volt egy kis kétségem, hogy nincs-e az egész eltúlozva, de sajnos megint igazuk lett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  9. Valóban hallatszodott egy kis fütty messziről a Rogán beszéd alatt de a hitgyűlis nagy központi mag mindent elnyomott. Nos akik azt remélték hogy a legkiesebb ellenállást fogják látni vesztettek, sajnos.
    Ezt megint felcsúti nyerte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  10. HIstván
    Szomorúan konstatálom, de +++++++++++++++++++
    salnos ennyi

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. Avi
    Nem minden politika pártpropaganda.
    Aki ebben a helyzetben nem beszél a Fidesz felelősségéről, az elősegíti, hogy immár tiszta lappal folytassák a burkolt náci beszédeiket, és gerjesszék tovább az antiszemitizmust. A szép szavak, a szóvirágok enélkül kevesebbek, mintha nem beszélt volna. De Bajnai ennél tovább ment: Összemosta az “emút12év”-et, ezzel legitimálta mindazt, amit a Fidesz eddig tett a zsidók ellen, és amit ezután tenni fog.
    Így ez a beszéd nem megakadályozza, hanem segíti az antiszemiták további terjeszkedését.
    Csak remélni tudom, hogy nem szándékosan csinálta, hanem egy széplélek, aki nem érti, mi történik körülötte.
    De a lényeg szempontjából mindegy: a hatás ugyanaz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Nyomoznak Bartus hamis 6-os kartonja ügyében 2014. szeptember 29. hétfő | AN

MTI: éjjel, nappal, minden hullámhosszon 2014. április 6. vasárnap

Orbánék megbüntették az ATV-t 2014. április 2. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos