Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hogyan manipulálja Orbán a magyarokat? 2012. december 22. szombat 7:50 Forrás: AN

  • Hozzászólások(60)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hogyan manipulálja Orbán a magyarokat?

Magyarország (ex Magyar Köztársaság) – Noam Chomsky a Massachusetts Institute of Technology nyelvészeti és filozófiai tanszékének előadója. Nem szobatudós, társadalmi kérdések is foglalkoztatják, ebből kifolyólag mintegy 25 évvel ezelőtt megalkotta a mindenkori politikai hatalom tömegeket manipuláló mesterkedéseinek természetrajzát, amelyet azóta Chomsky tízparancsolatának is neveznek. Nehéz nem észrevenni a hasonlóságot az Orbán hatalomgyakorlása és Chomsky tanításai között – nem benne van a hiba.

Nézzük meg tehát, Chomsky után szabadon, hogyan lehet egy országot magunk alá gyűrni. Következzék Chomsky tízparancsolata.

1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz.

2.) A népnek úgy kell tekintenie politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nemlétező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.

3.) A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a „fehér” propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a „szürkét” (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a „feketét” (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezeknek karöltve azon kell munkálkodniuk, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentse a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.

4.) A nemzetet meg kell győzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek: évszázadokon keresztül hajlandók benyelni és elfogadni ezt az érvet („majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk”).

5.) Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetőknek egyszerűen kell megfogalmazniuk üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naív lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.

6.) Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.

7.) Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.

8.) A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.

9.) A nyájszellem erősítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülöző nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenőrizni és befolyásolni.

10.) Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében. Ezt elérendő belső (és titkos) nyilvántartásokat kell felfektetni az egyén különféle (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban megismerjük az egyént, mint ahogy ő ismeri önmagát. Fel kell használni a társadalomtudományok (szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb.) legújabb vívmányait céljaink elérése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (43 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +62 ( 68 szavazatból)
Hogyan manipulálja Orbán a magyarokat?, 4.9 out of 5 based on 43 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(60)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

60 Reader’s Comments

  1. Orbán jó tanítvány lenne, ha már maga is nem gyakorolná ezeket.
    Akkora méretűvé vált már így is a butítás minden téren, hogy évtizedek kellenek ennek legyőzéséhez.Ha, egyáltalán!
    Napról napra jönnek az új, és még újabb technikák, hogy teljesen uralmuk alá vonjanak mindent, és mindenkit.
    Megoldás?
    Fel kell ébredni ebből a kilátástalan apátiából, mert ez már a létünket fenyegeti.
    Akinek módja, és lehetősége van, az kongassa a harangot, mert mindenki számít!
    .
    Itt kérek meg mindenkit, hogy a tagdíjat ne felejtse el senki befizetni,mert ha ez a lehetőségünk elveszik a tájékozódásra, akkor semmi rálátásunk nem lesz a saját helyzetünkre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (29 szavazatból)
  2. A diákok egyik tábláján olvasható volt:
    “Ha nem hagytok minket tanulni, akkor az ország teli lesz hülyékkel!
    Kell nektek a konkurencia?”
    Humán Platform vezetője, Gulyás Márton: “Ez a garnitúra biztosan bukni fog!”
    Ők nem csak a diákság problémáival foglalkoznak, sokkal többről szól a küzdelmük!
    Talán ez valami bizakodást nyújt, de amit a magyar értelmiség művel, az valami borzasztó, hogy ennyire nem látják, hogy mit tesz a Fidesz ezzel az országgal?! Tényleg csak magyarkodók, mert ez nem hazaszeretet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +44 (46 szavazatból)
  3. no, ezt kellene szórólapon a nyáj tagjainak postaládáiba bedobni

    hetente

    de szerintem sajnos hatástalan lenne, mert a birka jól érzi magát birkaként, megtiszteltetés számára, ha finom pörköltet készítenek belőle

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (37 szavazatból)
  4. Szerintem ez inkabb egy bunlajstrom , ha meg hozzateszem az allami kozvagyon vmint unios tamogatasok teljes lenyulasat kesz is az evszazad buncselekmenye Magyarorszagon! Orbant ezert nem kene maskent hivni mint KERESZTAPA bar ez nem teljesen megfelelo mert o annal sokkal tobb sokkal rosszabb egy felresikerult korcs! Magyarorszag szegyene , gatlastalansagat, tudatlansagat, nap mint nap bizonyitja!Teljesen mindegy mit csinal az koszono viszonyban nincs a kozerdekkel! Az a kerdes meddig lehet buntetlenul meguszni ekkora nagy mennyisegu buncselekmenyt amit Orban nap mint nap elkovet ! Gatlastalan haracsolo, koztorvenyes bunozo . Nem tudom mi lehetett ott abban a Bibo nevu szakkolegiumban de vmit nagyon elronthattak , hogy ennyi TOP BUNOZOT termelt !Egy biztos gatlastalan barmire hajlando igazi rossz embereket termelt ( nyilvan van talan kivetel)ki az a kozeg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  5. Ovi jó tanítvány volt. Amikor a Soros ösztöndíj lehetőséget adott neki nyugaton folytatandó tanulmányok elvégzéséhez, módjában állt megismerni a díktatúra lélektanát és módszertanát is. Talán Soros György legrosszabb befektetése volt, a mi legnagyobb tragédiánkra.
    Nem tudom, hogy mi lesz, nem vagyunk összefogásra képesek. Én elképedve nézem a minden napos apró tiltakozásokat, és arra gondolok, hogy ha egyszerre képesek lennénk ezt tenni, menyire más lehetne.
    Lehet hogy mégiscsak alattvaló (ázsiai) nép vagyunk. Milyen érdekes aki alattvalóként jellemezte a magyart, annak szednie kellett az irháját, és aki ugyanezt a fogalmat félázsiaiként definiálta azt élteti a többség. Nem furcsa?
    Egyetlen egy szerencsénk van, éspedig hogy foci rajongó csak.
    Gondoljunk Néróra!!!!
    Ha a bikaviadal lenne a kedvenc szórakozása, ugrálhatnánk el az utcán kóborló bikák elől. És a lehetőségek tárháza végtelen. Így csak focipályákat építünk egyre gyorsabb ütemben.
    Szerintem aki nem tud tagdíjat fizetni, mert sok, bármennyi hozzájárulás megteszi.
    Ne hagyjuk veszni az az utolsó hiteles hírforrást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  6. http://profitline.hu/hircentrum/hir/279187/Allami-tulajdonba-kerult-a-www.valasztas.hu-honlapot-mukodteto-ceg
    többek között ÍGY

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  7. “Nép és kormány,még soha nem forrott olyannyira egységbe,mint napjainkban.Pedig demokráciánk belső, és külső ellenségei, hol nyiltan,hol burkoltan,megpróbálták keresztezni, a kormány üdvös céljait. Hol letompítani,hol visszatartani,hol pedig túlhajtani igyekeztek a kormány célkitűzéseit, nyilván azzal a szándékkal, hogy aláássák a kormány tekintélyét, és megrendítsék, a néptömegek beléje vetett bizalmát. A zavarkeltő kísérletek a kormány tevékenysége nyomán, szégyenteljes kudarcba fulladtak. Az az öröm, és lelkesedés, amely a kormányprogram nyomán, a lakosság körében országszerte ,osztatlanul megnyilvánul, mutatja,hogy azok a mélyreható változások,amelyeket a kormány politikája elindított,mennyire időszerűek,és szükségesek.” ” Államapparátusunk munkájának eredménye, döntően attól függ, hogy a feladatok közvetlen ellátását végző, községi, vagy városi szervek, és az őket közvetlenül irányító, állami szervek, milyen erősek. A járásoknál, a megyéhez hasonlóan ,tagolt szervezet működik. Az ágazati feladatokat, osztályok látják el. Ez egyrészt biztosítja ,hogy a járási végrehajtó bizottság, megfelelően tagolt, szakfeladatok ellátására képes,szervezettel rendelkezzék,másrészt biztosítja azt is,hogy a minisztériumok,a megyei osztályokon keresztül, a legalsóbb fokozatig irányítsák, ellenőrizhessék, és kézben tarthassák, a vezetésük alatt álló apparátust.” Nagy Imre: Egy Évtized. Szikra Kiadó . 1954. Most olvastam, és írtam is. Jöhet a szórakozás! Semmi Led Zeppelin, vagy Floyd, vagy sátáni Stones! Dankó Rádió! Hogy ne lötyögjön! Nótás kedvű volt az orbánc, elmulatott pár éven át. Az lett a sok nóta vége, bevitték az elfekvőbe!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  8. Ha egy kormány 200 milliót költ lejárató-kampányra az IMF., Gyurcsány és Bajnai ellen, az már megbukott!
    Ezen sok, sámános békemenet sem tud segíteni, ez önkábítás, mert a megfélemlített és a megfizetett támogatókkal feltupírozott tömeg inkább nevetséges vagy már inkább szánalmas!
    Ha így kell fényezni, ha már csak így lehet domborítani a hatalmat, akkor ott már lefelé van az út!
    Az pedig egyenes bűn, hogy mindezt az adófizetők pénzéből teszik!
    Nem tudom, hogy ezt miért is nem látja a sok fideszes fan?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  9. Lehet,hogy Orbán Viktor nem olvasta Comsky tízparancsolatát de a tanácsadói bizonyára igen,sőt a Jobbik-Fidesz bibliáját a Mein Kampf-ot is,mert abból is jó néhány ötletet komolyan átvettek . Például: ,,- – - a nemzetiszocialista szakszervezet számára a sztrájk olyan eszköz,amelyet csak addig szabad alkalmazni,amíg a nemzetiszocialista népi állam meg nem alakul.” Azt a Hitleri igét is keményen betartották, hogy hogyan kell az ellenfelet amortizálni . Aztán: ,,- – - egyetlen személynek van döntési joga,annak, aki aztán vagyonával és életével felel határozataiért .”
    Nem vagyok biztos benne,hogy Orbán Viktor e mondat második felével is egyet ért . Jól megtanulták a leckét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  10. szenzor
    Erről írtam már jóval korábban, amikor itt az AN-n sokan arról értekeztek, hogy el kell menni regisztrálni!
    Amikor úgy lehet majd manipulálni az informatikai rendszer bekebelezésével a szavazást, hogy az nekik tetsző legyen, ott a 8 millió ember regisztrálása sem vezethet győzelemhez, ezt nem látni, butaság!
    A megoldást nem tudom, csak azt, hogy a nyerő az, akié az informatikai rendszer – ügyeskedésben szerveranti meg a kubászov ebben már egyszer bizonyított!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  11. Ha már a tízparancsolatnál tartunk álljon itt a kormány hét fő bűne is.

    Csak a teljesség kedvéért:)

    http://www.demokratikuskoalicio.hu/index.php/2011-12-05-15-42-05/hirek/3921-a-kormanynak-het-fobune-van-gyurcsany-szerint

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  12. csakén
    Nekem is ezek a gondolataim. És a regisztráció is egy kubatov lista, csak másféle.
    Aki nem regisztrált, helyette megtesszük, hiszen nem megy szavazni, mert nem regisztrált, szavazunk helyette. Ha meg mégis elmegy szavazni mert nem tudta, hogy regisztráció nélkül nem szavazhat, nem derül ki, hiszen regisztráltak helyette.
    Az informatika pedig a markunkban, ezt a pár bakit kiszűrjük, mintha nem is lett volna.
    És két megnyert választás után, a nép a tenyerünkből eszik önként, vagy jön a mustárelv, akar még valaki valamit? (ha valaki nem ismeri a mustárelvet leírom, ha jelzi) Szar ügy?
    Ha előtte nem történik semmi, nagy a baj betonba öntve minimum 20 év.
    Van valakinek ötlete?
    Én csak a diákok által kezdeményezett lehetőségben bízom, csak sok a buktató.
    Tudnia kell az ellenzéki politikának, mikor áll mellé, tudnia kell a díákság vezetőinek mikor kell ezt elfogadni, és nekünk a tömegeknek melléállni, és menni menni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  13. Kísérteties…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  14. Először arra gondoltam a hszemben szépen felsorolom miket tettek Orbánék ezen pontok szerint,

    pl.: a 2.) es pont amikor Orbán ellen nemzetközi puccskísérletet hajtottak végre de ügyesen visszaverte, vagy most Matolcsi ugyanezzel állt elő, hogy ő is visszaverte a pénzpiac támadását, hogy szándékosan megöljék a magyar gazdaságot, nagy horderejű titok, csak annyit mondhat, hogy ügyesen kivédte, de a részleteket, hogy mi történt majd műskor, egyenlőre titok. Hisztériakeltés, üres hősködés.
    -
    De most arra gondolok hagy talán jobb lenne végigmenni a pontokon – akár a hozzászólok, vagy profi cikkírók – és egyenként ellenmérget adni mindegyikre és tanítani részint a diákokat is részint az egész magyarságot, hogyan ismerjék fel ezeket a manipulálásokat, hogyan lássanak át rajta és milyen választ adjanak.
    .
    Ha ezeket itt közösen ki tudjuk dolgozni és közzétenni az egy igazán nagy lépés lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  15. óh, viktor ezt már rég kitalálta , mi több régóta alkalmazza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  16. Bízom, már csak a kisebbik részét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  17. 1., Álnáci tüntetéssel elfedni a választásicsalás-törvényt
    2., Szabadságharc Brüsszellel
    3., Nemzeti Hírközlési-és MédiaTanács, média törvény
    4., Emútnyócévezés, unortodoxia
    5., Töténelem hamisítás, feudális viszonyok visszaállítása
    6., 2006-os zavargások
    7., Felsőoktatási “reform”, MMA
    8., AN-szerű tájékoztatás (ami a korszerű társadalmakban természetes elvárás) elnyomása
    9., Békemenet
    10., Kubatov-lista, választási regisztráció

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  18. telekis, 13:10
    klassz
    sajnos

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  19. Orbán Viktor, a történelmi bűnöző.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  20. Ha a diakokkal nem lesz megegyezes az az nem fognak a diakok megelegedni a felkinalt reszeredmenyekkel, akkor Orbanek elkezdik majd terelni a figyelmet. Erre ket “jo” tema celpont van amire az orszagot konnyen lazba lehet hozni. Az egyik a ciganyozas a masik a zsidozas. Nem csodalkoznek ha kiderulne valami cigany zsido disznosag vagy eppen tortenne valami friss esemeny ami altal Orban poziciot tudna szerezni a tarsadalom tamogatasaban es igy nyomni le a diakokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  21. Úgy, hogy a hülyéket (ők vannak sajnos többen) hívővé teszi, az inetelligenseket pedig lelki beteggé, gyakorta halottá…..A minap viszont már a csepeli piacon is hangosan szidalmazták ezt a gazembert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  22. Nem a magyarokat csak egy részüket! van akinek rögtön világos volt mi történik mások ébredeznek.Remélem hamarosan megtörténik a nagy katarzis amikor mindnyájan rájönnek kegyetlenül át lettek , úgy is írhatnám verve!
    Ébresztő Magyarország, ébresztő magyarok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  23. “kiváló” nevelőik hatékony munkája alapján felismerték a szocialista világrendszer várható összeomlásában rejlő lehetőségeket, majd elhatározták, hogy megszerzik a hatlmat, annak érdekében, hogy a felső tízezet csúcsára emelkedjenek. Bárhonnan vették a hatalom megragadásához ésbebetonozásához szükséges ismreteket, azt hatékonyan sajátították el.Hazug forradalmuk kikiáltása óta hozott intézkedéseiben felfedezhető Mussolini fasiszta, Horthy autokrata, Rákosi padlások lesöprő és a másképp gondolkodókat kirekesztő és Kádár klientúraépítő rendszerének szinte teljes repertoárja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  24. Az önkényuralmi kommunikáció mestereivel csakis a demokratikus kommunikáció mesterei vehetik fel a harcot. Öles léptekkel közeledik a letépett és átragasztott kormányplakátok, a kormányellenes graffitik és röpcédulák, a sokak által egyszerre feltett és levett kitűzők, a sebtiben lepedőre mázolt és a városon végighurcolt transzparensek kora.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  25. Soros már rájött, hogy kígyót melengetett…, de késő bánat….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  26. @vicsi
    A kettő nem mosható össze: akkor uis pont azok lázongtak ‘45 után a kormány ellen, akik ma hatalmon vannak. Az a kormány munkahelyeket és társadalombiztosítást, tudományos oktatást, népművelést létesített, ez lerombolja. Az egalitárius elvű volt, ez elitárius. Az univerzális emberképpel operált, ez keresztyénnel/fajelméletessel. (Ld. pl. a hajléktalanság mint egyéni “tévelygés”…vagy a gyógyítandó melegség tézise. Vagy a “genetikai” baloldal…)
    A kettőt épeszű ember nem mossa össze, legfeljebb ha műveletlen, és nem tudja, miről beszél…és itt értünk el az idomítottakhoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  27. Nem kigyo az hanem egy parazita !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  28. OFF- de most jött le h a HÖOK áprilisig tartó tárgyalási sorozatba kezd a kormányzattal – na, ennek annyi. Ezeket is bedaraltak. 4 hónap tilitoli utan semmi eredmény nem lesz . OV mentőövet kapott, addig tuti nem lesz diáklázadás, stb. Egyirányú utca, diákok ezzel csak veszeihetnek. Kar értük

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  29. A HÖOK puha volt és az is maradt, és csak az elszigetelődéstől való félelmében csatlakozott a diáktüntetésekhez. Minél tovább alkudozik a kormánnyal a HOÖK, annál inkább kiderül, hogy nincs valódi tömegtámogatottsága, és annál jobban erősödik a megalkuvást nem ismerő Hallgatói Hálózat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  30. Letörtem.
    Magam részéről már csak Orbán gyógyíthatatlan betegségében bízok.
    Szomorú,hogy ez a rezsim már bármit megtehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  31. Chomsky tizparancsolata valojaban Orwell Allatfarmjara emlekeztet. De a lenyeg ugyanaz. Orban szinte lepesrol lepesre koveti azt amitol minden tarsadalomnak rettegnie kene. Sajnos a magyarok soha nem olvastak az allatfarmot, vagy ha igen, nem ertettek meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  32. Kérem az eredeti, angol nyelvű forrás megjelölését! Alig lenne hihető, hogy Chomsky mindezt két évnél régebben leírta volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  33. Egész életében erre készült!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Hát igy manipulálják a magyarokat. Ettől féltem, ettől féltettem őket. Ezekkel csak semleges pályán szabad tárgyalni és kihangositva! És nincs miről tárgyalni sem a 6 ponton túl.- Az a 6 pont egyértelmű.
    És szóljatok hozzám! Kérlek benneteket! Mert én másban látom a felsőoktatás lényegét. Úgy gondolom, hogy a felsőoktatást meg kell hitelezni a mindenkori kormánynak a gyakorlati létszámok alapján. A meghitelezés azt jelenti, hogy minimális tandijjal inditva, sikeres felvételi mellett annyi hallgatót vehessen fel a főiskola, amennyit elbir. Aztán a második évtől kell szelektálni. Aki a vonal alatt van kiszáll, vagy fizet a továbbiakban vaskosan. Aki a vonal felett van, az u.ú fizet, kivéve a szociálisan rászorultakat, a kiválóakat ösztöndijjal támogatnák.
    Ebben az a hitelezés, hogy nincs felvételi korlát és nem lehet tudni, hogy mennyi lesz a használható végzős – nem csak szám hanem szak és minőség szerint is. Ezt csak utóbb a piac fogja eldönteni, legitimálni. De el fogja dönteni!
    Ekkor fog realizálódni a “befektetés”. És persze ezen túl sem lehet belepofázni az egyetem dolgaiba.
    Igen, a vége mindenképpen azon múlik, hogy lesz-e működő gazdaság.
    Tudom, hogy a rezsimnek nem a reform a célja, hanem a saját kutyakölkek kitanittatása és a plebsz kiszoritása. Dehát éppen ezért kell az ifiknek most küzdeni, de úgy, hogy maguk dolgozzák ki és fogalmazzák meg a részletes reformot és ne várjanak kinyilatkozásokat a kormánytól.

    Tudom, hogy néhány

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Nincs hosszú “i”-m ezen a gépen. Sory!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  36. Emberek, barátaim, gondolkodó társaim, figyelem!
    El kell olvasni Tamás Gáspár Miklós: Száz esztendő című, Ady Endrének egy száz esztendeje megjelent írását idéző esszéjét a Népszabadság online dec. 21-i számában!
    Aki csak az Amerikai Népszavában megjelent hozzászólásaimat ismeri, az is tudja, hogy sokszor és keményen bíráltam TGM cikkeit. Azt állítottam: hatalmas tudású ember, de az óriási ismeretanyagot, amivel rendelkezik, sokszor nem képes rendbe rakni az elméjében, ezért az ismeretek, eszmék, igazságok és tévedések káosza jellemzi írásai egy részét. Anélkül, hogy a már bírált megnyilatkozásairól írottakat visszavonnám, ünnepélyesen ki kell jelentenem: Tamás Gáspár Miklós most jó helyre nyúlt, a legfontosabbakat fedezi föl számunkra újra, minden mondata helytálló, következtetései, bármily fájdalmasak is, kristálytiszták, és félelmesen aktuálisak.
    Szörnyű jelenünk nem az alcsúti törpe tirannus kétharmados fülkeforradalmával kezdődött, szörnyű jelenünk legalább olyan szörnyű múltunk következménye, amiről, jaj, de nagyon szeretünk elfeledkezni! Mert a múlt ismertéhez némi intellektuális erőfeszítés kellene, tudás és kutatás, és a történelem ismerete és tudomásul vétele, bűneink bevallása, töredelmes megbánása, de erre még a leghaladóbb magyarok is lusták manapság; könnyebb rinyálni, és az ordas rendszert szidalmazni, mint végiggondolni, hogy jutottunk ide.
    Most Tamás Gáspár Miklós egy ilyen „végiggondolásra” mutat nekünk példát Ady Endre ürügyén, aki TUDTA. Döbbenetes, hogy ez a közhely mennyire igaz, Ady csakugyan próféta volt, iszonyú, hogy mi mindent tudott és mi mindent mert kimondani, amit nemhogy mondani, de titkon gondolni sem mer a magyar értelmiségnek a krémje sem. Sem akkor, sem azóta.
    Kutatom a cikket, mit idézzek ide kedvcsinálónak, de alig találok olyan mondatokat, amelyek kapcsán biztosan tudnám, hogy az összefüggései közül kiragadva is megérti a mai olvasó. Egy olyan részlettel próbálkozom, ahol az általam nagyon nagyra becsült Szalai Erzsébet és TGM gondolatai összefutnak.
    »Nemcsak nekem tűnik föl – legutóbb Szalai Erzsébet beszélt erről nagyon okosan a Klubrádióban –, hogy a válság újra fölveti a kelet-európai és délkelet-európai együttműködés szükségességét, hiszen a „periféria” kis államai egyedül, külön-külön nem tudnak védekezni, ki vannak szolgáltatva a gazdagabb és erősebb „centrumnak”. De ez a vakság, nemtörődömség, közöny csak a sovinizmus kezére játszik. Ady írja Erdély-esszéje végén: „Hogy múljanak el, oh, már a srapneles igazságok, s hogy engedjenek bennünket a magunk srapneleivel, emberszerető és fölszabadító munkánkkal tovább munkálkodni nemzettelen népboldogságokért.” Nemzettelen népboldogságok – ki meri ezt ma lenyomtatni, hacsak nem idézet formájában?«
    Európa, a botránytól rettegő, a közönyös Európa, az önvédelemre rest Európa ismét jó alkut köt Orbanisztánnal (mint 1938-ban Hitlerrel Chamberlain), máris itt izzik az új, mégis a száz esztendős rothadásától bűzlő nacionalista tűzfészek Európa közép-keleti peremén, csak találjanak elég vizet a tűzoltásra. Brüsszel érzékeli a fertőzés veszélyét, s hogy nem csak a gazdasági nehézségek terjedhetnek tovább, hanem a demokrácia leépülésének a veszélye is, és az egyáltalán nem korlátozódik a keleti végekre. A demokrácia-gyilkos mozzanatok nacionalista ihletésűek, a hamis nemzeti mítoszban gyökereznek, és az elzárkózás és xenofóbia (kooperáció helyett), a nemzeti gőg és a fajgyűlölet (a tolerancia helyett), a szeparatista agresszió (a szövetkezés eszméje helyett) egymást erősítik.
    Legjobbjaink a hajukat tépik tehetetlenségükben, jajgatnak vagy elmenekülnek. S mit tesz Európa? Amit szokott. Semmit.
    A helyi, nemzeti értékeket csak az integráció ereje lenne képes megőrizni a jövő számára. Pofonegyszerű, nem? De ennek a felismeréséhez csoda kellene, csoda márpedig nem jön.
    Ady a csoda. De csak annak él, aki magához öleli. Jól mondja Tamás Gáspár Miklós.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  37. Irén
    Dehogy térnek észhez.Azok az ismerőseim,akik már ott voltak a Kossuth téri
    “2 millióban”,és azok is akik 2006 óta gyurcsányoznak és öszödöznek,nos azok közül EGY SEM változott semmit sem, illetve még sokkal erősebben nyomják a fideszes mantrát.Ez teljesen független attól,hogy miképpen alakult a személyes sorsuk.Néha a Bolgárúrnál vagy az atv fórumon is orditanak ,mint a sakál és lelőhetetlenek. Emútnyóc meg libajnai meg komcsik meg ájemef meg multik meg bankok. Szabályszerűen transzban örjöngenek.
    Van olyan amelyik hetente küld nekem papplajos idézeteket ,hozzáfűzve,hogy na ugye?Volt már ,hogy elküldtem az anyjába,de azóta is küldi. Egyszerűen nem lehet beszélni vele. Szerinte matolcsyt az isten küldte. meg ilyeneket mond és 1000%,hogy meggyőzhetetlen. Persze azok, akik a népszavazáskor csapódtak hozzájuk,olyan tessék-lássék módon azok nem ilyenek,de ők sem fordultak szembe ezekkel igazán. Az ő dumájuk: Egyik 19 …a másik eb,nem szavazok senkire,elegem van mindenkiből, miért kell állandóan az orbánt szidni? Én nem tudom,hogy még minek kell történni ahhoz,hogy ez a balf@sz
    nép felébredjen. Ahogy mondtam, bambulja az X-faktort és közben csendben
    éhen döglik.Borzasztó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  38. Na Ki
    “Kérem az eredeti, angol nyelvű forrás megjelölését!”
    .
    Parancsolj:
    A linken felül németül, alatta angol nyelven olvasható a pontok szövege, ami
    Noam Chomsky “A média nyilvánosság-manipulációjának 10 stratégiai pontja”
    címû könyvében jelent meg, talán 2011-ben. (A cím fordítása: sk.)
    .
    http://newsempoerenvernetzenveraendern.wordpress.com/2011/11/26/noam-chomsky-10-strategien-der-medien-manipulation-an-uns-sehr-wichtig-zum-verstandnis-der-politischen-vorgange-massen-ungebildet-halten-damit-sie-nicht-die-machenschaften-der-eliten-verstehen-u/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. oldberg
    “mit tesz Európa? Amit szokott. Semmit.
    A helyi, nemzeti értékeket csak az integráció ereje lenne képes megőrizni a jövő számára. Pofonegyszerű, nem? De ennek a felismeréséhez csoda kellene, csoda márpedig nem jön.”
    .
    Az EU-ban az integráción – közvetve a béke fenntartásán – dolgoznak, mert politikai és gazdasági téren is az a leghatékonyabb. Csak éppen Magyarországon nem veszik észre, vagy a fülkeforradalmárok nem akarják észrevenni. Inkább szítják a nacionalista magyar tüzet, amíg lángra nem lobbantják. (Vele Európát is.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. Noam Chomsky hirhedtte valt mint Holocaust tagado, es a munkaiban smicpalos konnyedseggel rugta fel az akademiai szabalyokat, hivatkozasai gyakran nelkulozik a hiteles forras megjeloleset.
    Lehet, hogy a “tizparancsolata” talalo a magyarorszagi allapotokra, de nekem igy is meglepo a nevet es az irasat latni a Nepszavaban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. Amitől a kormányzat tart, hogy mivel jelenlegi hazugságai elkoptak és időszerűtlenekké váltak, még nem régen eszméknek hirdetett tételei merő szólamokká lettek, a behódolás aktusa már senki részére sem jelent különösebb izgalmat, nemcsak nevetséges, hanem unalmas. Azt az embert, aki behódol, az aktus már nem mocskolja be, és morálisan nem alázza meg, emberi rangjában nem degradálja eléggé. Ezért olyan újabb hazugságszisztémára van szükség, amely az ámításnak mérgezettebb módszereit alkalmazza, s amely az embert még az eddiginél is sokkal becstelenebbé, s ezzel a kormányzást könnyebbé és biztosabbá teszi, hiszen a polgárság minél korruptabb, a hatalom helyzete annál szilárdabb. Egyébként is, a kormányzat nem elégszik meg azzal, hogy a nép engedelmeskedjék, arra is szükség van, hogy a kormányt dicsőítsék.
    Különös nehézséget jelent, hogy az ellenállás emberének organizáltsága növekszik, és egyre hatékonyabban védekezik a kormányzat hazugságrendszere ellen. Félő, hogy a közöny máris igen nagy.
    Hamvas Béla: Az államvezetés hazugsága, részlet

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. “Április végéig tartó, a felsőoktatás átfogó kérdéseit érintő egyeztetés-sorozatban állapodott meg az emberi erőforrások minisztere a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnökségi tagjaival szombaton. Tárgyalásukon döntöttek arról, hogy két témát még januárban megvitatnak: a hallgatói szerződések ügyét, valamint az egyetemi autonómia kérdését”
    Oszd meg és uralkodj!
    Most éppen a HÖOK lesz ennek az eszköze!
    Meghátrált a kormány, de ezzel, ha hagyjuk nyer is.
    Gyerekeinket állítják velünk, és fiatalabb társaival szembe. Ha harcolsz, nem lapítasz, eléred a célod. Ez nemes dolog, de mi értük félünk, értük harcolunk, éppen ő miattuk nem megyünk ki az utcára. A bázis, mi vagyunk. Háttér nélkül – ingyenes tanulás ide, ingyenes tanulás oda – nem tudnak működni.
    Ugyanakkor, mégis gyávák lehetünk a szemükben, hisz valahol a saját szemünkben is azok vagyunk.
    Van mit veszítenünk, Őket!
    De hisz ők megtették a magukét. Mondhatják. Egyenlőre, visszaszorulóban a kormány, jelen életük, a jelen közös életünk egy szűk szegmensében.De ez csak egy mikronyi rész, az egészből.
    Merünk e mi lépni? Ettől a pillanattól kezdve, a gyerekeink még mindig a mi részünk, vagy egymásról lehasítva, egymás ellen fordítanak?
    Itt az idő, hogy összefogjon apraja- nagyja, mert többet veszíthetünk, mint amit sejteni képesek vagyunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. proaktiv
    2012. december 23. vasárnap
    02:45

    oldberg
    “mit tesz Európa? Amit szokott. Semmit.”
    Európa, nem fog Magyarországért,kirobbantani egy térségi háborút.
    Ezt tudomásul kell tudnunk venni.
    Európa, megteszi amit megtehet! Az IMF nem tárgyal. Ennek, és saját klientúrájának helybehozása okán vérezteti ki az országot Orbán!
    Orbán, demagógiájának egyik eszköze, EZ.
    Van aki ebből biztos stabil jövőt teremthet, utódai számára, az ország vére árán, a többség az ország elcsorgó vérét képezik.
    Ezt a harcot magunknak kell megvívni.
    56-ban sem lépett közbe Európa.
    Ahogy Kádár mondta – utolsó nagy BBC interjújában – nem következhet be, hogy Budapesten törjön ki a III. VH
    Most egy a pechünk, nincs Kádár, aki mocsokba taszítaná a nevét, értünk, sem a jelen, sem az utókor számára.
    Ez a mi közös ügyünk, nekünk kell ezért megharcolnunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. Kedves Gyöngyi Péter, mit kellett volna tennie a HÖOK-nak?
    A felnőtt társadalomnak fel volt dobva a labda, eszükbe se jutott lecsapni. (KiI lehetett volna terjeszteni általános sztrájkká, országmegbénítássá a diáktüntetést.)
    Az egyetemisták, a tovább tanulni szándékozók a társadalom bénasága miatt kivéreztetésre vannak ítélve. Kénytelenek tárgyalóasztalhoz ülni, mivelhogy ezt kérték: ne nélkülük döntsenek róluk. Hát most majd úgy tesznek Orbánék, mintha… aztán pedig minden úgy alakul, ahogy eredetileg is akarták.
    A vitaindító kérdésére pedig a válaszom: Orbán a saját helyzetét tekintve nagyon is jól (sikeresen) osztja meg, manipulálja a társadalmat. Az ország sikere neki egyáltalán nem fontos, saját hatalmát pedig azért nem veszélyezteti semmi, mert az ellenfelei nem hajlandók felkészülni azokból a módszerekből, gondolkodásmódból, amit Orbán alkalmaz. A gyűlölet soha nem vezetett eredményre, ha nem párosult felkészültséggel. Orbán mindig előttünk jár pár lépéssel, mert hagyjuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  45. Latyapapa
    Egyszerűen nem értem, hogy miért nem teszed fel az IGAZI kérdést: Ha El Tolcsy szerint olyan jól fog teljesíteni a magyar gazdaság már a következő években, hogy hosszú tömött sorokban fognak visszatérni külföldről a most kimenekültek – akkor mi a francnak a röghöz kötés?
    Magyarán: Maga a röghözkötés TÉNYE igazolja, hogy szerintük sem várható még a következő ciklusban sem (amikor a jövőre felvettek ideális esetben végeznek) olyan gazdasági fejlődés, ami képes lenne a fiatalokat itthon tartani.
    Azaz ezzel beismerik a saját GAZDASÁGPOLITIKÁJUK KUDARCÁT, valamint azt, hogy olyannyira elszúrták, hogy még egy szakértői kormány is csak több éves távlatban tudna azon valamicskét javítani.
    Ezt is csak olyan országban teheti meg, ahol a nép többsége híjján van az elemi józan észnek és logikának.
    Ahol a Békés Birka Battyogást elég röviden Békemenetnek hívni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. oldberg
    Érdekes, nekem a felütés maradt meg és annak kitárgyalása: El fogják venni Erdélyt – írta Ady már 1912-ben (tehát száz éve) Meg hogy a világsajtóban már akkor nyíltan tárgyalták, hogy a cseh, román, délszláv nemzetiségi JOGOS igények szétfeszítették a Monarchia kereteit, és csak idő kérdése a szétesés.
    http://nol.hu/lap/forum/20121222-szaz_esztendo

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Gyöngyi Péter
    A HÖOK vezetők (ha hinni lehet a Magyar Nemzet listázásának) már erősen túl vannak diákkoruk delelőjén (azaz már mind végeznek lassan és már a jövőbeli álláshelyeiket látják veszélyben) Viszont már erősen nyomul a Hallgatói Hálózat, és a GIMNAZISTÁK is rájöttek, hogy az ő bőrükre megy a játék! Márpedig a jelentkezési határidő SOKKAL hamarabb lejár, mint április, tehát ahogy közeledik a határidő: kénytelenek lesznek beleerősíteni! Ezen némi egyezkedés a túlkoros HÖOK-vezetőkkel nem fog segíteni. Az a gim,is, akinek MOST kell kitölteni a jelentkezési lapot és MOST kell befizetnie a jelentkezések díját: azt nem lehet semmiféle egyezkedéssel megvezetni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. csatt
    A Barry1 által leírt Orbánhívőkkel akarsz te “általános” sztrájkot?
    Akikre fokozottan hat a cikkben idézett 10 pont? Amire igaz: bárki mondta, akkor is IGAZ!
    Nem az a fontos ugyanis, hogy ki mondta, hanem hogy MIT mondott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. Hát ennyi volt a HÖOK ellenállása.
    Az IMF-s egyéves pávatánc áprilisig tartó oktatási pávatánccal kiegészül!
    Aki ezekkel tárgyal, mind így jár!
    A “hátulról manipulált” HÖOK rájött, hogy a jóságos Orbán akarja nekik a jót, csak értük teszi, amit tesz!)))))))))))
    Jöhet a következő békemenet – jó hangos sámándobbal, hogy a fázó-síró gyermekek hangját legalább elnyomja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  50. csatt
    2012. december 23. vasárnap
    07:53
    Kedve Csatt!
    Én nem mondtam azt, hogy a HÖOK rosszul cselekedett. Én csupán annyit mondtam, ha nem állunk mögéjük, saját jól felfogott érdekünkben, akkor megosztanak bennünket! Ez egy megfoghatatlan dolog. Éreznünk kell! Mert ez a “játék”, az idáig eltelt és ezután következő éltünkről szól.
    Értékeinkről szól,amilyenné neveltük gyerekeinket, és értékeinkről, hogy milyennek láttatjuk magunkat, gyerekeink szemében!
    Ez már sokkal többről szól, mint a tandíj kérdése.
    Mire neveltelek? Minek nevezzelek?
    A gyerekeink, megtették belső értékeikből azt, amit meg kellett tenniük.
    Mi képesek vagyunk e rá, hogy összefogjunk, vagy tűrjük e a virtuális lemészárlást?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos