Ronai and Ronai
AMERIKAI

Egyetemisták lázadása kezdődött 2012. december 10. hétfő 20:57 | AN/TM

  • Hozzászólások(126)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Egyetemisták lázadása kezdődött

Budapest – Ma délelőtt elfoglalta a Csongrád megyei kormányhivatal földszintjét a Szegedi Tudományegyetem három oktatója és negyven hallgatója, köztük a Hallgatói Hálózat aktivistái. Az Orbán-rendszer a diákokkal elszámolhatja magát, mert ők nem olyan korruptak és számítók, mint az ellenzéki pártok és a baloldali média egy része. A felsőoktatás szétverése, a fiatalok egy életre való eladósítása, a szegényebbek felsőoktatásból való kizárása, kiverheti a biztosítékot.

“A mintegy negyven aktivista a kormányablaknál – amit a kormány a magyar állampolgárokkal való kapcsolattartás céljából hozott létre – magyarázatot követelünk a felsőoktatást romba döntő intézkedések okaiért” – írják a hvg.hu tudósításában. Az egyetemisták a kormányablak működését nem akarják zavarni.

Sztrájkbzottságot hozott létre a szeged HÖK és HaHa. A Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzata (SZTE EHÖK) és a Hallgatói Hálózat (HaHa) pénteken kötött együttműködési megállapodást a sztrájkbizottság megalakításáról. A két hallgatói csoport elfogadhatatlannak tartja a múlt szerdai kormányülésen elfogadott keretszámokat, amelyek a HÖK és a HaHa szerint “ellehetetleníti a Szegedi Tudományegyetem jövőbeni együttműködését”.

A két szervezet egyetért abban, hogy az új felsőoktatási törvény hozta változások – hallgatói szerződés, részösztöndíj – valamint a jövő évre vonatkozó keretszámok a felsőoktatás és a fiatalok jövőjét veszélyeztetik.

Hétfő délután a Hallgatói Hálózat szervez fórumot, szerdára a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) ígér demonstrációt – a 2013-as keretszámokról szóló döntés után öt nappal megkezdődtek a tiltakozások a felsőoktatást érintő kormányzati intézkedések ellen. Több felsőoktatási intézményben sztrájkbizottságot hoztak létre, a nagyobb vidéki egyetemeken tiltakozásokat és fórumokat szerveznek a hallgatók.

Az egyetemisták azután kezdtek megmozdulásokat szervezni, hogy kiszivárgott az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) készített, december 3-i tervezet, amely alapján 2013 szeptemberétől mindössze tízezer elsőéves tanulhatna ingyen az egyetemeken és főiskolákon.

A dokumentumban az áll: összesen 74 110 állami ösztöndíjas és részösztöndíjas helyet kapnak a felsőoktatási intézmények: ebből 10 480-an teljes ösztöndíjas, 46 330-an pedig részösztöndíjas felsőoktatási szakképzésben, alapképzésben és osztatlan képzésben kezdhetnék meg tanulmányaikat, 16 ezren mesterképzésben, 1300-an pedig doktori képzésben
tanulhatnának.

A HVG értesülése szerint soproni egyetemisták reagáltak a leggyorsabban: a Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának hallgatói flashmobot szerveztek, gyertyát gyújtottak „a régi felsőoktatás emlékére”. Budapesten a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) vezetői – a november közepén bejelentett 7 milliárdos zárolás miatt elrendelt szénszünetre utalva – szórtak szenet a Nemzetgazdálkodási Minisztérium (NGM) bejáratához, majd bejelentették: népszavazást kezdeményeznek a keretszámcsökkentések ellen.

Kiss Dávid, a HÖOK elnökségi tagja az eduline-nak azt mondta, december 8-án döntöttek arról, hogy két kérdésről, a keretszámokról és a hallgatói szerződésekről népszavazást kezdeményeznek, de elképzelhető, hogy a felsőoktatási forráskivonás is téma lesz, bár erről a HÖOK még nem döntött. Kiss Dávid azt mondta, tárgyalásokat kezdeményeznek a
Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetével (FDSZ), a Rektori Konferenciával (MRK), a Pedagógusuk Demokratikus Szakszervezetével (PDSZ) és a Hallgatói Hálózattal (HaHa), a megbeszélések célja egy „közös álláspont kialakítása”. A HÖOK szerdára utcai demonstrációt is szervez, erről azonban egyelőre nem közöltek részleteket.

Hétfő délután a Hallgatói Hálózat tart fórumot az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Karának aulájában, a kezdeményezést az Oktatói Hálózat és a HÖOK is támogatja. A szervezők a Facebookon közzétett üzenetükben az elvonások és a keretszámcsökkentés elleni „országszerte önszerveződésre és cselekvésre” szólítottak fel
mindenkit.

A Hallgatói Hálózat a Pécsi Tudományegyetemen keddre szervez fórumot, az aktivisták „leendő, jelenlegi és volt hallgatók, oktatók, középiskolai diákok, szülők és általában bárki” részvételét várják, akik „pártpolitikai érdekektől mentesen” részt vennének az „aktív ellenállás lehetőségeinek és módjainak kidolgozásában,” a „tandíjjal, keretszámokkal, hallgatói szerződéssel” szemben.

A Pécsi Tudományegyetem hallgatói önkormányzata december 6-án stratégiai bizottságot hozott létre, „melynek feladatai közé tartozik a kormány felsőoktatás körében hozott intézkedéseivel szembeni hallgatói fellépések koordinálása, koncepciók kidolgozása a hallgatói érdekek érvényesítésére, valamint egyeztetés a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával az egységes hallgatói megmozdulások érdekében.”

A Debreceni Egyetemen a hallgatói önkormányzat szervez fórumot december 12-re, este hét órakor a főépület nagyelőadójába. Hamar Attila, a Debreceni Egyetem orvosi kari hallgatói önkormányzatának elnöke az eduline-nak azt mondta: szeretnék, ha minden hallgató és oktató hallathatná a hangját. Hozzátette: a tiltakozásra azért van szükség, mert
a Debreceni Egyetemnek jelentős anyagi hátrányt okozna a keretszámcsökkentés, amelnyek következtében a már bent lévő hallgatók is hátrányba kerülnének. A kvótahiány miatt kevesebben jelentkeznének, sok fiatal teljesen kiesne a felsőoktatásból, mert nem tudná fizetni a tandíjat, a diákhitel2 pedig fiatalok tömegeinek az eladósodást jelentené.

Végre valakik, akikben van egy kis élet!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (21 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +46 ( 46 szavazatból)
Egyetemisták lázadása kezdődött, 4.8 out of 5 based on 21 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(126)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

126 Reader’s Comments

  1. vélemény-vélemény,el vagytok ragadtatva hogy meg van a balhé,lehetne nagyobb is, mindenki(diákok) a maguk javát akarják nem is rosz ez,az egyetemek meg
    kéne hogy gondolják hogy minden végzős diáknak lesz e munka helye és ne munka nélkűlieket maradjanak, azok a családok kiknek gyermekei egyetemet végeznek és munkanélkűl marad biztosan nem őrvendenek,hogy segélyen kell hogy tengődjenek,—————————-Jonesy ur maga nagyon tud kritizálni és el szomoritani,de majd minden rendbe lesz mint az őreg diákokal hogy 3 szor járom az elsőt,és nem is fogok demonsztrálni senki ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (8 szavazatból)
  2. Talán,talán lesz valami, hiszen az 56-os forradalmat is az egyetemisták inditották be. Hacsak nem ez a megmozdulás is nem jár ugy mint rezidenseké. Félő, hogy most is találnak egy Papp Magorkát akivel kiheréltetik ezt a spontán igazságos célokért küzdő megmozdulást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  3. Ott a pont El-Hakim

    Remekül látod a helyzetet!
    Én is ezt akartam írni, szó szerint, csak megelőztél! :)
    Ezért szeretek e forumra járni, mert minden úgy történik , ahogy én is látom a dolgokat!
    Igaz, néha fáziskésésben vagyok, de rendesen!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. sedona
    Hárman.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. Reménykedjünk,hogy tényleg igaz lesz az ifjúság végre megértette mire megy ki a játék?Leginkább az ő bőrükre.Ideje lenne ha valaki végre tudna tenni itt valamit ,ami elindítaná a fideszt lefelé a lejtőn úgy isten igazából.
    Még két év és nem tudunk talpra állni legalább 20évig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  6. gyozike 2012. december 11. kedd 13:49
    Eltévesztetted a címzést! Én nem Trianonoztam, a legkevésbé sem akartam ősmagyarkodni. Egyszerűen a kokárdáról volt egy megjegyzésem, ami évtizedeken keresztül az 1848-as forradalom jelképe volt. Ezt a jelképet, mint az tisztelthölgyeimésuraim fórumtársunk megemlítette, a fidesz kisajátította magának. Szerény véleményem az, hogy legyen ismét az egész ország forradalmi jelképe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. Kedves csatt!

    A mostani helyzetet nem lehet/szabad összehasonlítani 2006-al. Most ugyanis a Nemzet Akaratából történik minden. Ezen Akarat Legfőbb Letéteményese áll a kormányrúdnál és vezeti hajónkat biztos kézzel minden veszélyen át. Népszerüsége töretlen, bármilyen mélyen nyúlkál is a zsebünkben, bármekkora hibákat is követ el (pl. baltás gyilkos).
    Így oszt világos, a fiatalokat a külföldön szervezkedő hazaárulók heccelték fel, de most, hogy a Vezér szelid szózatot intézett hozzájuk, hamarost megvilágosodik zavaradott elméjük. Aki pedig bekerül a zegyetemre, harsány boldogsággal szurkolja le a potom milliócskát Hoffman Rozália nagy. nagy örömére.
    Végtelenül pitiáner ez a fityesz “politizálás”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. Jahh, az ősmagyarkodásról még annyit, hogy igazi kárpátmedencei vagyok. Van bennem lengyel, van szlovák, és magyar. Őseimet nem tudom Etelközig visszavezetni, elképzelhető egy részük már akkor itt volt a Kárpátmedencében, amikor Árpád népe Levédiában cihelődött a nagy útra. A történelmet elnézegetve nem kizárt némi tatár, török, osztrák vér sem, de erre semmi bizonyítékom. Magyarnak vallom magam, de nem tagadom meg lengyel és szlovák őseimet.
    Aki itt ősmagyarnak vallja magát, az hazudik. Egy kiadós családfakutatás után sok jobbikos szemenköphetné saját magát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  9. Találgathatunk itt össze – visszaszerintem attól gügg minden, hogy mi a csuti terve valójában. Mert senkinek ne legyenek kétségei, az elképzelése már ott lapul a fiókjában.
    Ha az a terve, hogy a diákokat sokkolja , heccelje, mert harcot akar, vagy előrehozott választásokat, vagy ha szélesedik, durvul az ellenállás redkívüli állapotot akkor nem alkuszik, nem tárgyal nem tesz engedményeket.
    Ha az a terve, hogy még ennek nics itt az ideje, akkor előveszi a mocskos módszereit és megosztja a diákságot – ez már a szakszervezeteknél bejött párszor – .
    A diákok pár nap múlva szépen hazamennek és folytatódhat az amortizáció a széthuzás . Sok hűhó semmiért.
    Kérdés mennyire bízik a 2014 választások csalások mentén létrejött győzelmében.
    Már a kampányt elkezdte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  10. csatt 2012. december 11. kedd 15:27
    Orbán válasza otromba hazugság, mint minden, amikor a megelőző széleskörű szakmai vitákról beszél. Tudjuk nagyon jól, hogy mást mond magyarul, mint angolul, tudjuk azt is, hogy nem a szavait, hanem a tetteit kell figyelni. Minden bizonnyal mást, vagy részigazságokat mutattak be a HÖOK-nak, és a rektori konferenciával folytatott érdemi egyeztetések sem voltak köszönőviszonyban a felsőoktatási törvény végleges verziójával, illetve az elfogadott keretszámokkal. Pont annyira hazudik, mint az alaptörvény szakmai vitájáról is.
    Remélem az egyetemisták rádöbbentek, hogy a jövőjük a tét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. Hamarosan bezárnak az egyetemek, mint az átkos elején szokás volt, jön a szénszünet, 2-3 hét is lehet.
    Akkor majd egy-két buksi összehajol.
    Nem azt ígérték nekik 2010-ben ott a sorbanállás idején a szavazáskor, hogy eladósodással kezdhetik az életet;
    hol gondolhatnak arra, hogy eladósodottan alapítsanak családot, teremtsenek otthont, mikor, majd úgy ötvenkörül? A fiúk még csak-csak, de a lányok?
    Szóval az amit lenépszavaztak, hogy elsőben nincs tandíj, aztán a második évfolyamnál tanulmánytól függően lesz a tandíj, ez miért is nem tetszett?
    A keretszám 10 500, abba kik férnek bele, a határontúliak, hisz akkor még kevesebbről beszélhetünk, mert azért ebben az országban ne mondják már, hogy csak 10 500 kitűnő tanuló van, aki ingyen tanulhatna!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. Baby, most a diakok is megtanuljak a pavatanc lépéseket…Orban mar küldte is hiénait Selmeczi Gabika személyében, ez nem jelent semmi jot…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. http://www.youtube.com/watch?v=apdHnHUihbY&feature=em-subs_digest
    Niedermüller Péter – 2012.12.10. – Tiltakozás a diákok érdekében

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  14. A szkeptikusak, meg a polgárháború-hívők ismét “okosakat” mondanak, sőt látnoki “babérokra” is igényt formálnak. Holott, lehetne örülni annak, hogy végre feltűnt egy társadalmi csoport a kormány által nyíltan lesajnáltak közül, amely bátran és szervezetten képes megfogalmazni/kifejezni a véleményét, a demokratikus pártelitek a “súgása” nélkül, és őket lényegében meg is hazudtolva!
    De annak is örülni lehetne, hogy már van mihez csatlakoznia, a rezignált felnőtt társadalom aktív, tettekre hajlandó részének.
    Sőt, annak is lehetne örülni, hogy ezzel erősödik annak az esélye is, hogy a diákság példáját más társadalmi csoportok is követni fogják.
    Ezért azután, aki csak ócsárolni képes azokat, akik bátran és tevőlegesen ki merik fejezni az érdekeiket, valójában a progresszió ellen, és Orbánék mellett agitálnak!
    És, még egyszer megismétlem egy korábbi gondolatomat:
    “Mindent csak a maga rendje szerint érdemes megtenni. Először meg kéne próbálni a választói tömegek apolitikus hozzáállását oldani, őket megszólítani, majd meggyőzni, mozgósítani, összefogni, és a tiltakozó megmozdulásokat mind erőteljesebbé formálni. Amíg az egyes polgár nem látja és érzékeli meg az összefogás erejét és értelmét, addig mindenféle továbbiról felesleges ábrándozni, még az erőszakról is! Kikkel akarnak Önök “polgárháborúsdit” játszani? A demokratikus érzelműek undorodnak az erőszaktól, hiszen ők ezért azok, akik, míg a deviáns, mindenre felbérelhető csőcselék ugyan nem undorodik tőle, sőt az erőszakra gerjed, de azt már 2006 őszén láthattuk, hogy ez a csőcselék az Orbán-Semlyén duó oldalán áll!
    Ezért is üdvözlendő az EGYÜTT 2014 mozgalom kezdeményezése, amely láthatóan a fenti, mobilizálási célok eléréséért szerveződött meg, de amely nem tehet mást, mint elfogadja a demokratizmus felfogásának és a képviseletének a sokszínűségét, de ragaszkodik egy közös elvi-erkölcsi alapvetés elfogadásához, éppen a választópolgárok legalapvetőbb érdekeit kifejezendő.
    Ezért tehát, a polgárháborús “forgatókönyvek” helyett végre a felvilágosult, és tettre kész magyarok összefogására kéne koncentrálni -még ha azok egy bizonyos része esetleg a demokráciát igenlő, mérsékelt konzervatívokból kerül is ki- mint a bizonytalan alapokra épített, időszerűtlen, ezért felelőtlenségnek tekinthető “gyújtogatásra” ösztökélni másokat, sőt lefitymálni, megbélyegezni, hitelteleníteni azon keveseket, akik ma hajlandóak tenni is valamit az ügyért, egzisztenciális kockázatokat is felvállalva.
    Nincs nagyobb, az Orbáni rezsimmel szemben felvonultatható erő, minta a választók nagy, demokratikus/emberközpontú viszonyok alapjaiban egyetértésre találó tömegi, amelyek kikényszeríthetik a garanciákkal körbebástyázott, polgárközpontú állami berendezkedés létrejöttét.
    Ha pedig az elégséges nagyságú polgári összefogás nem jön létre, akkor minden marad a régiben, a sok érdekhajhász, “megélhetési” politikussal, vagy éppen hazardőrökkel és szerencselovagokkal a nyakunkon.
    Aki ma nem a választópolgárok összefogásáért szól, vagy tesz a következő két évben, az számomra hiteltelen, legyen ő választó, közéleti véleményformáló, vagy éppen pártbéli funkcionárius.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Nem tehetek róla, akárhányszor diáktüntetést látok – mindíg egy kép villan elém : a legutóbbi parlamenti választások. Televizós riporter kérdezteaz éjjel 11 órakor szavazó fiatalokat: miért állnak sorba , s ők büszkén válaszolva mondták:orbánra akarnak szavazni.
    Azóta én nem veszem komolyan az ilyen / Magor féle? / megmozdulásokat. Majd a rókaképű előveszi azt a “képét “, amitől az ifjoncok máris megnyugodnak.
    Ennyi !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Kedves Citizen, elméletileg nagyon is igazad van, csakhogy csupán az az elmélet hatékony, mely kiállja a gyakorlat próbáját.
    Nincs itt semmilyen ócsárlás, merthogy a tapasztalatokra hivatkozás inkább emlékeztető, mint ócsárlás, nemde?
    Orbán -tetszik, nem tetszik-, a megosztás a felszalámizás nagymestere. Az egyetemisták, önmagukban, pontosan úgy kifulladásra, vannak ítélve, mint az összes többi országot megbénítani képtelen társadalmi csoport. Kit érdekel, kiket érint ez a “tandíj”-ügy?
    Hány felsőoktatási hallgató van jelenleg kis hazánkban? Hányan gondolják közülük úgy, hogy jobb meglapulni, mert akkot talán nem rúgnak ki…
    Ha az összes kivonul is, és senki más, rajtuk kívül, na jó, a DK, meg az LMP, meg az MSZP, meg a Jobbik szerveznek összesen harmincezer tüntetőt, válaszul Szélesék odafuvaroztatnak napidíjjal ötszázezeret, oszt jónapot.
    Megsúgom, nagyon örülnék, ha a te óhajod jönne be, csakhogy arra lekeszellentésnyi esély sincs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. A Mocskos kormány első lépéseit felsorolnám leszűkítették a sztrájk jogot .Balogh ma is arra hivatkozott ,hogy meg kel vizsgálni a bíróságnak ,hogy betartják e az ő szemét sztrájk minimumát.Kettő alkotmány bírósághoz tilos gazdasági kérdésben folyamodni neki abban dönteni.Három népszavazás teljes ellehetetlenítése.Ez a három nélkül nem tudták volna felhergelni a tömegeket anno ,akkor most miről is beszélünk?Antidemokratikus első lépések ,amit nekik szabad volt másnak többé soha.Mindent megtiltottak egyből ,nehogy ők is annak a csapdájába essenek amit anno ők okoztak.Arcpirító ahogy az emberek pofájába hazudnak még akkor is mint a tandíj amiről a mocskos miniszter pár éve egész mást mondott.Azt hiszik ha a megszorítást meg a tandíjat máshogy hívják akkor az már nem is az.Hülye elmebetegek országát akarják létre hozni akik a gondolkodás minimumát se fordítják arra ,hogy feltegyenek egy alapvető kérdést ez igaz vagy nem?A kormány szépen lassan megeszi a saját szarját amit kifőztek nekünk a baj csak az ,hogy az ország ebbe bele fog dögleni,eltelt négy év és nézzétek meg az olaszokat ott most épp a másik szemétláda Berluskoni készül visszatérni ,tisztára mintha a csutit látnánk miután tönkre tett egy országot nagy kegyesen át adja az ellenzéknek a hatalmat de csak addig míg az általa elrontott rendszer újra szét nem esik ,és akkor mint ujj messiás feltűnik a nyomoronc.Sose felejtsétek mert Orbán nagy példaképe ez a szemét…………………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Jaj Istenem , ezeket követelik a Miskolci Egyetemisták :

    · Követeljük a tandíj eltörlését és a keretszámok visszaállítását a 2010-es állapotokra,

    · Követeljük a hallgatói szerződés eltörlését,

    · Autonóm, politikától független felsőoktatást követelünk, melyben a kormány által kinevezett kancellár csinovnyikoknak helye nincs,

    · Követeljük, hogy az ifjúságot romba döntő intézkedéseket azonnal fejezze be a kormányzat, mert aki az ifjúság ellen cselekszik, a Haza ellen tesz,

    · Követeljük, a Miskolci Egyetem Karainak jelenlegi formában történő megmaradását!

    Hallgatói Hálózat elég keményen fogalmazott,
    Nem lesz megértés, „ugyanis nincs mit megérteni. A barbár, átgondolatlan, központosított „reformnak” nevezett felsőoktatási koncepció mögött nincsenek észérvek. A kormány hülyének néz minket és hazudik”

    Megemlíteném, hogy Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora is nyilatkozott:”Nem hallottam egyszer sem, hogy szó lett volna arról korábban, hogy a múlt heti kormányülésen egy lépésben ilyen drasztikusan csökkentik a felvételi keretszámot” ”

    Ugyanis ő azt mondja, hogy a diákok delegációjával történt múlt évi parlamenti tárgyalására visszagondol , amelyen Nagy Dávid is részt vett.
    “”Bizonyára emlékszik rá, hogy az akkor parlamenti vita alatt álló felsőoktatási törvényről szóló megbeszélésünkön részletekbe menően mutattam be önöknek a felsőoktatás több lépcsőben történő átalakításának tervét. A rektori konferencia is megtisztelt azzal bennünket, hogy a felsőoktatás átalakításáról érdemi egyeztetésekbe bocsátkozott. Úgy érzem, döntéseinkkel semmilyen meglepetést sem okoztunk”"

    Most akkor OV igazat mond vagy nem mond igazat?

    Akkor most kinek higgyünk?
    Teszem fel tisztelettudóan a kérdést a kedves forumozóknak !!!
    Ideje lenne az ellenzéknek kivinni az embereket az utcára , mert itt már nemcsak a dikákokról , hanem a mi sorsunkról is szó van!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. Lehet hogy valaki már írta , csak nincs türelmem az indulataim miatt végigolvasni a hsz-eket ! Viszont több helyen is hiányolták a jövő egyetemistáit (a középiskolásokat) , örülök hogy ők is mennek tüntetni ! Az “idegbajom” oka pedig az a mérhetetlen cinizmus amit a KURMÁNY-KORMÁNY alkalmaz ! Ezek tényleg akasztófára érettek !! De jó volna visszaforgatni az idő kerekét és az isteni felcsúti csak traktoros lehetne -mint maga is mondta ! Nem tudta volna így tönkre vágni az országot minden téren !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  20. „Ami pedig a tandíjat illeti: Miniszterelnök Úr, kérem, az nagyon sok gyermek számára és család számára egy felesleges és nehéz teher. Ha egyetértünk abban, hogy az a 2 milliárd forint nem föltétlenül innen kellene, hogy bekerüljön a felsőoktatásba, mert a magyar költségvetés – az előbb csak egyetlen példát említettem, többet is tudnék – tudna segíteni és forrást teremteni erre a 2 milliárd forintra, akkor miért kell, miért kell főiskolát és egyetemet végző diákoknak tandíjat fizetniük?

    Én a Fidesz programjában a legfontosabbnak, a szívemhez legközelebb állónak éppen azt érzem, hogy az első diploma megszerzéséig legyen az oktatás ingyenes! Legyen tandíjmentes! Én akkor leszek elégedett bármelyik kormánynak a működésével, hogyha az egyszerű családokból meg faluról származó emberek, ha tehetségesek meg szorgalmasak, akkor ugyanúgy kiemelkedhetnek, mint ahogyan jónéhánynak talán közülünk a sors ezt lehetővé tette. Ez a legfontosabb, ha úgy tetszik, az én részemről a legszemélyesebb elkötelezettségem, amit a következő kormány működése során mindenképpen szeretnénk érvényesíteni. A tandíjat szeptembertől ne kelljen befizetni!

    Ezzel azt üzenjük meg Magyarország minden családjának, hogy velük van a kormány. Nem tesz a vállukra felesleges terheket. Igenis akarja, hogy a tehetségesek és a szorgalmasak boldoguljanak. Azt üzenjük meg, hogy a kormány tudja, hogy tehetség, szorgalom és vagyon nem azonos arányban osztattak szét közöttünk. Ezért egy olyan oktatási rendszert kell teremteni, ahol nem a családok vagyoni helyzete szabja meg, hogy kiből mi lesz. Ez a célunk. Szeptembertől nagyon remélem, lesz módunk arra, hogy meg is valósítsuk ezt a célt.”
    Orbán Viktor, Horn-Orbán vita, 1998.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  21. lindanna
    Köszike a részletes, mindenre elszánt idézetet. Ha azt hiszed, érdekli a Zorbánt, mit hordott össze korábban, hát meg kell hogy mondjam, tévedsz.

    De ami még rosszat, valójában senkit sem érdekel. Mindig annak kell örülni, amit az előző pillanatban hablatyolt össze.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. Tibor
    Bocsika, de ki foglalkozik EURÓPÁBAN azzal, kiben milyen vér csergedez?

    Mi a fenét görcsölünk mi meg itt a származásunkkal? Kissé nagyon anakronisztikus családfázni a XXI. században, vagy Hunniában nem? Mert eszement “politikusaink” visszalapoztak a kalendáriumban jó néhány évtizedet nem vagyok hajlandó szűrben és menétben szamaragolni.

    Minden tiszteletem a Tiéd, de nem érdekel a származásod. A lényeg nem itt keresendő. Tisztességes, jóravaló, demokratikusan gondolkodó ember (sőt Ember) vagy, avagy nem. Feltételezem, igen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. Tibor
    A kokárda összenőtt a szent koronával, a tururral, Trianonnal, meg minden hasonló nemesb szimbólummal. Nincs tévedés a címzésben.

    Ha már minden áron ékesíteni akarjuk magunkat, bátran ajánlom a Kossuth címert. Korona nélkül, 56 és a respublika jelképét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. El-Hakim
    2012. december 11. kedd
    15:43
    “Talán,talán lesz valami, hiszen az 56-os forradalmat is az egyetemisták inditották be. Hacsak nem ez a megmozdulás is nem jár ugy mint rezidenseké. ”
    .
    Igen, sajnos van esély rá, mert elég (lehet), ha az OVis megfenyegeti őket, hogy kirúgatja őket az egyetemekről. Most , ha lenne komolyan vehető ellenzék, akkor erre rá kellene csatlakozniuk. Nem úgy, hogy a diákmegmozdulásokon közéjük keverednek és átveszik a kezdeményezést, hanem a közelükben külön tüntetéseket szervezni nagy tömegekkel, aztán összeér, aminek össze kell érnie.Akkor az OVis is elkezdene fosni. Így viszont nagy ívben lexarja ezt a pár ezer egyetemistát. Már tegnap óta kint kellene tüntetnie sok ezer Millásnak, Szolidaritásnak, stb. Sajna mindössze annyi történt, hogy az egy szem MSZP-s szépség tette tiszteletét, persze hangsúlyozottan magánemberként. Na így nem lesz ebből semmi, mint majdan 14-ben az OVis-buktatásból sem. Ilyen fatökű vezetőkkel más nem várható.
    :-((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Ezt a pofátlanságot , az eszem megáll:

    2008.02.27.
    http://www.youtube.com/watch?v=nlBSCB5hIEI

    Nem találok szavakat ezekre a mondatokra!!!!
    Most már lépjünk már , könyörgöm!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  26. sedona
    Az én eszem is megáll! Ez a hülye Orbán már tudathasadásos is?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. sedona 2012. december 11. kedd 20:02
    Orbán hazudik, mint azt 16:46-os kommentemben is írtam. Mondhatjuk pávatáncnak is azt, amit a HÖOK-kal, és a rektori konferenciával művelt, de a csupasz igazság az, hogy szemtelenül az arcukba hazudott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. Szófosópéter kijelölt utódja valószínű már ott kavarja a szart már, srácok legyetek észnél ,ennél mocskosabb bandát nehezen lehet kitalálni is.
    Biztos van B verziójuk, félemlítenek, lefizetnek, stb…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. Ion3: bizony, nagyon tudok kritizálni, ez így van. De csakis akkor teszem, ha van mit. Márpedig Önnél joggal gondolom úgy, hogy nagyon is van mit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. ion3 provokàtor

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. gyozike,
    Már miért nőtt össze a kokárda a szent koronával, a tururral, Trianonnal? Nekem a kokárdáról mindig a forradalom jutott eszembe. Az 1789-es francia forradalomtól kezdve a XVIII. XIX. századi európai, és amerikai forradalmak jelképe volt a nemzeti színű kokárda.
    Elég szomorú, hogy a fidesz kisajátította magának ezt a jelképet. Még szomorúbb, hogy egy demokrata, egy baloldali, vagy egy jóérzésű jobbközép szimpatizáns nem tűzhet a március 15-i ifjak emlékére kokárdát, mert egyeseknek a fejében ez már ősmagyarkodásnak számít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. Egy figyelmeztetés!
    Ha egyetlen egyetemistának egy haja szála is meggörbül :
    Az Isten legyen irgalmas annak és családjának, aki felelős érte!
    Ezt azért tisztázzátok Orbánékkal és társaival!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. Lehet, hogy ion3 provokátor, de részemről neki is kijár a méltányos eljárás:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  34. Itt írogatunk. Tépjük a pofánkat.Okosakat mondunk.
    Az orbánbuktatók kussolnak, ülnek a valagukon a jó melegben.
    Gyerekeink, unokáink bátran állnak, mennek előre a hidegben, hóban, sötétben.
    És a nagyik, papik, az apák és anyák elhagyták gyermekeiket.
    Vagy tévedek? Holnap ott fognak állni és védik gyerekeiket?
    A drága jó Bolgár úr, Vicsek úr, Kuncze úr, stb
    a KLUBRÁDDIÓBAN hallgat.
    Németh Sándor úr, a Hitgyülis hallgat.
    NA , EZ A HOZZÁSZÓLÁSOM SE FOG ELTERJEDNI !
    SOK SIKERT LÁNYOK, FIÚK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  35. Gonoszka!
    Nem tudom magam visszatartani!
    +++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  36. M este a Civil a pályán c. műsorban szenzációs volt Lovas Zoltán újságiró.
    Alaposan kiosztotta Stumpf Andrást és valaki végre nevén nevezte a dolgokat,
    főleg ami orbán személyét illeti. Sokáig nem néztem ezt a műsort , főleg
    Havas Gyurcsány fóbiája miatt, de a legnagyobb meglepetésemre Havas
    teljesen OK volt. Mindenkinek ajánlom,hogy nézze meg a műsort legalább a neten főleg Lovas miatt. Ezt az embert szivesen látnám az ellenzéki sajtócsapatban!
    Ezt a szerencsétlen ion3-at pár napja én is kiosztottam, de szerintem nem provokátor, ahhoz túl földszintes, A provokátorok mások. most nem részletezem, gondoljatok csak jogászkára és bankárra! Egyszerűen nem egy észkombájn és azt hiszem fogalma sincs arról ,hogy mi folyik nálunk.Gondolom valami kunyhóban él fent a hegyen. Magyarul meg majd csak megtanul.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  37. Tibor
    A hetvenes évek végén,nyolcvanas évek elején a nejem otthon varrt kokárdákat,azokat bevittem a munkahelyemre és a kollegáim azt viselték.
    Az igazgató behivott és kért(!!!!), hogy vegyük le,én meg mondtam,hogy nem.
    Szó szót követett ,végül a kokárda maradt.
    Azután jött 2002. Na, azóta nem viselek kokárdát és soha nem is fogok.
    Azt hiszem nem kell magyaráznom,hogy miért…………..!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. A biztató az, hogy a hallagatók kinyilatkozták, hogy az OV-val történt korábbi megbeszélésen semmi sem történt, és arra való hivatkozása OV-nak – hazugság.
    Éppen ezért – és ez is biztató – csak nyilvános tárgyalásra hajlandóak. Tudják kivel van dolguk!
    Jó stratégiának tartom, hogy nincs egyértelműen nyilvános vezetőjük, mert tudják, hogy azt hamar leamortizálnák. Mindenhol más nyilatkozik, és eléggé azonos alapon vannak.

    Nekem egy különleges kérdés motoszkál a fejemben. Tudott dolog, hogy a rendeletek, szabályok között rangsor van. Egy helyi rendeletet a miniszteri rendelet felülírja, a miniszteri rendeletet a törvény írja felül, stb. Hol helyezkedik el a NÉPSZAVAZÁS?
    Ki semmisítette meg azt a népszavazást, amely e témában született, és a tandíjmentességet írta elő?
    Kommentelők! Van itt jogász? Hogy van ez? Hol van Kekec, aki ilyenkor mindig frappáns tud lenni?
    Vagy ez hülyeség, rosszat kérdeztem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Barry1
    Én is láttam, és azt a manust élveztem. Csak a Havast nem. Nem bírom azt az embert, többé nem is nézem, mert amikor kezdene kiborulni a bili, akkor tovább megy. Ő menjen a francba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  40. gyozike
    2012. december 11. kedd
    16:00
    négyen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. A népszavazás sajna nem jogszabály, de eredménye az Ogy-ra kötelező: ha az volt a tárgya, hogy valamiről alkossanak jogszabályt, akkor meg kell alkotni, ha pedig az, hogy valamit el kell törölni, vissza kell vonni, akkor ezt meg kell tenni. Ezt 2008-ban meg is tették. Arra nem kötelez, hogy a jövőben nem lehet olyan szabályozás, amely szembemegy vele. Ez egy újabb népszavazás tárgya lehet. Azaz ez a jogintézmény egyszeri hatás kiváltására alkalmas. Jogilag. De erkölcsileg ez most akkor is védhetetlen, amit a kormány csinál: szembemegy korábbi hitvallásával. És mindegy, minek kereszteli el a tandíjat. Az akkor is tandíj marad, így fog rögzülni a köztudatban. Ebből a fidesz épp ezért csak vesztesen jöhet ki. Ezt hívják mélytorkosnak – még a fülükön is folyni fog a…:)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  42. Most nagyon kellene hogy mindenki más aki elégedetlen Orbánékkal szolidaritást vállaljon a diákokkal és jelen legyen a megmozdulásokon. Semmi értelme az elszigetelt tüntetéseknek. Széles bázist kell teremteni, meg kell érteni, hogy a másik “ügye” az voltaképpen közös ügy is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  43. Gonoszka
    2012. december 11. kedd
    23:12
    Ősök merre vannak?
    Ellenzék sunnyog!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. gets
    Nem kell többet adni, mint amennyit a határon túli magyar fiatalok kapnak az itteni tanulásukhoz. Ha a választójog lehet egyenlő, a taníttatási támogatás is legyen az!
    papírvágókés
    Arra a nyilatkozatára gondolsz, hogy 2 hónappal a jelentkezés előtt “nem ildomos”, meg hogy “túl gyors”? Mert abból az derül ki, hogy alapjában egyetért az ámokfutással, a céllal és az iránnyal, csak ő diplomatikusabban kenné a szart.
    Tibor
    Á, nem az összes fiataltól veszik el a lehetőséget! Csak a nemfideszesektől. Majd kell a jelentkezéshez lelkipásztori és pártvezetőségi ajánlás, plusz pontokkal, majd visszahozzák a szóbeli felvételit, amit lehet szubjektíven “értékelni” és csak a nekik parírozó juthat majd diplomához.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. Barry1
    Lovas tényleg OKÉ volt, gondolom ezért aztán most kétszer láttuk: először is utoljára. Túl őszinte, túl bátor, túl nehezen irányítható – és még meg is tudja indokolni. Hát hiányzik a gond Némethnek, amit ezzel okoz? Na ugye?!
    Latyapatya
    A népszavazás “szavatossági ideje” 3 év, addig köti meg a kormány és a parlament kezét. Az már lejárt. De “szó szerint” nem is szegik meg, a kérdés arról szólt, hogy ne kelljen az “államilag támogatott” képzésben hozzájárulást fizetni. Nos: továbbra sem kell, csak éppen a keretszámot szűkítik, ahol nem kell. A többiek meg kifizethetik az önköltséget.
    Hja “nem bontották ki az igazság összes szegletét”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  46. Van ezek után még valaki, aki szerint Gyurcsány nagyobbat hazudott a “nem lesz dobozdíjjal”? Merthogy a vizitdíj sem az volt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  47. Barry1
    A hazai online oldalakon egyre több, ion3-hoz hasonló jelent meg, akik eddig hozzászóltak és fideszes bérbeírók voltak, nagyon megcsappantak – nem tudom, hogy kik ezek az újonnan feltűntek, némely beírásukból úgy tűnik, nem itt élnek, máskor ugyanaz a személy konkrét dolgot is megtud írni. Az biztos, hogy új szerzemények és nagyon durván törik a magyart.
    A vekkeres csapatnak dögivel van pénze, mindent meg tudnak fizetni és mindig is lesznek megvehetők, mert kibicnek semmi sem drága.
    A 16%-os SZJA nem a bérbeírókat gazdagítja…..tehát látják mi van ebben az országban, mi is történik itt a 4 milliónyi megnyomorítottal, csak nem akarják látni…tehát romlottabbak, mint a megnyomorítóink!
    Én belebonyolódtam az ion3 első hsz-nél egy vitába és meg is kaptam a magamét öregszedertől, azóta nem foglalkozom vele, átlépem…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. Azért nem csak az egyetemisták lázadnak, Nagy Navarróék is megérdemelnek némi figyelmet és támogatást:
    http://nol.hu/belfold/rendorok_a_kunigunda_utcaban__nagy_navarrot_eloallitottak
    és ehhez figyelemreméltó (bár kissé drasztikus) kommentelő javaslat, hogy náci egyenruhában bezzeg békén hagyták volna őket. Szerintem meg magyargárda egyenruhában is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  49. https://www.facebook.com/events/363183167111211/
    Szülők, nagyszülők, barátok, haverok, diáktársak pártolhatjuk, erősíthetjük őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  50. Barry
    kedd 23:19

    Igazad van! Baromi jó volt Havas műsora Lovas Andrásnak köszönhetően.
    Már többször felfigyeltem rá, következetesen megmondja a véleményét, igazáért kiáll. Valahogy így képzelem el a demokraciát, hogy szabad a vélemény szabadsága. Nyíltan, őszintén, félelem és retorziók nélkül lehessen beszélni a kormány idióta ténykedéséről. Most, kivételesen Havas Henrick is remekelt.
    Itt az ideje, hogy a Klubrádióban is hasonlóan beszéljenek, ne sumákolva, finomkodva!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Lenne pénz a felsőoktatásra, de másra költik 2012. december 13. csütörtök

Csak a felső tízezer tanulhat ingyen 2012. december 5. szerda | AN

Miért nem beszélhetett Kardos főrabbi? 2012. december 2. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos