Ronai and Ronai
AMERIKAI

Cserhalmi is kilépett a kirekesztő akadémiából 2012. december 18. kedd 11:46 Forrás: AN

  • Hozzászólások(41)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Cserhalmi is kilépett a kirekesztő akadémiából

Budapest – Nemcsak az országból folyik az elvándorlás, de az állami milliárdokból feltuningolt, különleges jogosítványokkal megkínált Magyar Művészeti Akadémiát is egyre, másra hagyják ott a művészek. Szombaton Novák Ferenc koreográfus, Tompa Gábor színházi rendező és Korniss Péter fotós mondott le akadémiai tagságáról, korábban Fehér László festő is bejelentette, hogy kilép, mostanra Cserhalmi Györgynél is betelt a pohár.

A Kossuth-díjas színművésznek elmondása szerint főként a stílussal és a hangnemmel volt baja, valamint Fekete György közelmúltbeli megnyilvánulásaival, amelyek hamar ráébresztették arra, hogy nincs helye ebben a társaságban. Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor az MMA szombati gyűlésén megjelent tiltakozó fiatalokat kivezettették a helyszínről ahelyett, hogy hellyel kínálták volna őket és meghallgatták volna az érveiket- nyilatkozta a Kossuth-díjas színművész.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (22 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +45 ( 47 szavazatból)
Cserhalmi is kilépett a kirekesztő akadémiából, 5.0 out of 5 based on 22 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(41)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

41 Reader’s Comments

  1. *
    NEMCSAK SZÍNÉSZNEK, DE EMBERNEK IS KOSSUTH DÍJAS
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +65 (69 szavazatból)
  2. T. KORDON BLUED!
    Maximálisan egyetéertek, de csak egy támogatót tudtam nyomnyi, ezért +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (35 szavazatból)
  3. És ez megy minden szinten. Én már három éve hadakozok velük. És utánam akarnak nyúlni külföldre is. Azt hiszem meg kell kérnem a politikai menedékjogot, bármi is legyen a következménye az otthon maradottak számára. Ezt már nem tűrhetjük tovább.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (30 szavazatból)
  4. Minden tiszteletem Csarhalmi Györgyé, de azért halkan megkérdezem: Egyáltalán miért lépett be? Ha esetleg azért mert magát konzervatívnak gondolja, tájékoztatom, hogy “ezek” nem azok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (33 szavazatból)
  5. Elindult a süllyedő hajó patkányeffektusa. Most mi lesz, szenté lesznek avatva azok akik eddig nagyban hozzájárultak Orbánék hatalomra kerüléséhez?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (24 szavazatból)
  6. Nem gondolom patkányoknak azokat az embereket, akik gondolkodnak, mérlegelnek, döntenek, sem Novákot, sem Kornist, sem pedig Cserhalmit. Akit, mint tudjuk, a megkérdezése nélkül léptettek be az MMA-ba, és mindössze néhány napig volt tag. Kell ahhoz bizony erő, akarat, elszántság, bátorság, hogy valaki hátat fordítson ezeknek, akik megjegyeznek, fenyegetnek, visszavágnak. Azon meg igencsak elcsodálkozom, hogy valaki konzervatívnak nevezi Cserhalmit. Az SZDSZ-t támogató művészek között volt, ilyen rövid lenne az emlékezet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  7. Az MMA tagjai személyes ismeretségben állnak egymással.Ha látom a járdán a kutyasz@rt és ennek ellenére szándékosan belelépek utólag már nagyon nehéz annak a bűzét lemosni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  8. Elég beleolvasni Fekete György naplójába, és mindenki tudja, mi a teendő!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  9. Cserhalmi,hogy ilyen társaságban megmaradjon? Kizárt! Valahol mindig is lázadó volt.Tévedett, és nem szégyellte felvállalni. Ennyi…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (33 szavazatból)
  10. MMA: Mixed Martial Art .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  11. Rost Andrea a következő kilépő!!!
    A menedzserén keresztül kérte a levelező tagságának a felfüggesztését a kialakult helyzetre való tekintettel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  12. Tessenek csak emlékezni ‘89 màrcius 15-re ! ( különösen most aktuàlis )
    Akkor is, elôtte is és utàna is vilàgos volt, hogy Cserhalmi György szabadsàg-pàrti, nekem legalàbbis .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  13. 89-ben még Orbán is szabadságpárti és liberális volt. Ha ő is lemond a miniszterelnökségről és kilép a Fideszből őt is pajzsra emelitek? :-)))
    Szörényi Levente jobb oldali volt és mai is az. Mégis bátran kiállt Alföld mellett! Ezt lehet értékelni! Hol van hozzá képest Cserhalmi forgolódása?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (13 szavazatból)
  14. anonyme
    Ne légy már elvakult!
    Szörényi sem állt volna ki Alföldi mellett, ha nem ő rendezné majd az István a királyt!
    Amikor ezek előtt kikezdték Alföldit, akkor miért hallgatott? Nem ért rá kinyitni a száját?
    Cserhalmi meg mindig elvetette az éppen aktuális s..nyalást. Most is azt tette. Hibázott, és javított.
    Mi a baj ezzel?

    Én már Haumann Péter kilépését várom. Nem feltételeztem róla, hogy beáll a birkák közé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  15. T. bumburi
    Ha csak a tények figyelembevétele elvakultságot jelent akkor vállalom. Elvakult vagyok mert nem érdekelnek a pótcselekvések, magyarázkodások és egy mára már erkölcsileg eljelentéktelenedett (megjegyzem, eddig is az volt) , halálra ítélt szervezetből való kilépések.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  16. @bumburi
    Haumann most lépett be! A múlt hét végén. Csalódás is volt számomra (és ez a legszörnyűbb, hogy már hiába jó színész, énekes, író, táncos, stb. valaki, ha ezután fenntartásaim vannak vele szemben).
    De vele együtt léptek be: Kósa Ferenc, Bereményi Géza, Kubik Anna, Blaskó Péter, Huszti Péter, Medveczky Ádám és főleg: Marton Éva és Tokody Ilona!
    Egyetlen ember volt, aki elállt: Nagy József. Talán mert Franciaországban sokáig szívott egy kicsit más levegőt. Kérdés, meddig marad ezek után a Trafó igazgatója.
    Na de a levelező tagok között is ott van Cserhalmi mellett: Gyarmathy Lívia, Béres Ilona, Király Levente, Rost Andrea és sokan mások (38-an).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  17. Már azon is csodálkoztam, hogy belépett. Meredtem néztem a névsort, borzasztó csalódottságot éreztem, hogy ennyire félreismertem művészeket. Egy pár kilépésre még várok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  18. Úgy érzem a most kialakult vita az elmúlt napok eseményeit figyelembe véve különösön aktuális.
    A kilépő művészek akkor tettek volna elismerésre szert ha el sem vállalták volna a felkérést az erősen provinciális, konzervatív szervezetbe való belépésre. Hiszen mindegyik tudta, kikkel fognak egy tálból cseresznyézni. Azzal, hogy most sorra kilépnek a sóhivatalból nem tesznek mást mint megtagadják önmagukat, amihez nem sok bátorság kell ebben az erkölcsileg züllött országban. Hozzászoktunk.
    Az én szememben Törőcsik vagy Szörényi kiállása Alföldi mellett lényegesen nagyobb bátorságról tett tanúságot. Még akkor is ha egyesek megpróbálják magyarázni, degradálni tettüket.
    Miért írtam, hogy aktuális? Azért mert jelen pillanatokban láthatjuk, tizenéves “gyerekeket” nem lehet ilyen egyszerű trükkökkel ámítani amiket meglett emberek kritika nélkül megesznek és még tapsolnak is neki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  19. Halad ez, kedves hóvirág!
    “Rost Andrea Kossuth-díjas operaénekes hétfőn levélben kérte a Fekete György által vezetett Magyar Művészeti Akadémia (MMA) vezetőségétől, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel függesszék fel a levelező tagságát.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  20. Elnézést, ha tévedek, de nekem úgy tűnik, mintha ez a belépés beléptetés lenne.
    Nem volt egyértelmű a híradás róla. Csak furcsállok pár emberkét bent látni.
    Lehet hogy kaptak egy levelet, hogy fel vették Őket a tagok közé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  21. Hol voltak a művésznők és művész urak amikor a szocreál kiváló belsőépítészét kinevezték a MMA élére? Akkor nem éreztek késztetést tiltakozni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  22. Mindenkinek ki kene lepni ! Azonnal! Kulonben itt is kette osztja Orban tolvaj tetu a muveszeket . Orszaggal mar megtette! Muveszek meg elutasithatjak! Drukkolok hatha lesz bennuk kurazsi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  23. anonyme
    Sok tagot levélben értesítettek, hogy felvették. Ez volt pár nappal ezelőtt. Cserhalmi is köztük volt. Rost Andrea is köztük volt, meg még páran. Haumann, ha igaz, maga kérte a felvételét. Mondom ha igaz. Én is várom sokak kilépését,mert ha nem kollaborálnak ezzel a diktatúrával, akkor kilépnek. Még ha levélben értesítették őket akkor is!
    Egyébként nem fűződik semmi érdekem a Cserhalmi védéséhez, soha nem is tettem ilyet, csak olvastam valahol, hogy levelező tagként először volt ott, amikor a diákokat kivezettették.
    Fel volt háborodva már ez előtt is a hangnemen amit Fekete György használt,és az eljárási módon is.
    Ennyi a történet.
    Ebből kerekítettél ki magadnak egy negatív véleményt.
    Leegyszerűsítve, elment megnézni, hogy hová vették fel, amiről levélben értesítették, és azonnal meg is volt a véleménye, amit a kilépésével prezentált.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  24. Ne kábítsuk egymást.

    “Cserhalmi és Medveczky is a tagok közt

    Szombati közgyűlésén egyébként negyvenhárom művészt választott rendes tagjai közé a Magyar Művészeti Akadémia (MMA).

    A belépni kívánókról egységes listán szavazhatott a tagság, amely 88 igen, 2 tartózkodás és 1 ellenszavazat mellett az MMA nyolc tagozatába összesen 43 művészt vett fel.

    Az új rendes tagok között van mások mellett Kósa Ferenc filmrendező, Turi Attila építész, Sebestyén Márta népdalénekes, Cserhalmi György, Blaskó Péter, Haumann Péter és Huszti Péter színművész, Bereményi Géza író, filmrendező, Marton Éva és Tokody Ilona operaénekes, Sapszon Ferenc karnagy valamint Medveczky Ádám karmester.”

    Forrás: MTI

    Itt belépni kívánókról van szó az MTI szerint !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  25. Amikor olvastam, hogy Cserhalmi is kilépett azt gondoltam először,
    - ez igen!
    Másodszorra azt gondolom, ez a normális, ez a természetes és igazából sajnálatos, hogy egy alapnak tekinthető megmozdulástól vagyok meghatódva. Mindenkinek aki nem orbán vazallusa ezt kell tennie! Szégyelljék magukat azok a minimum megvehető emberek, rosszabb esetben orbán emberei akik felvállalják ezt a szégyent és maradnak!
    Be kellene őket írni az alaptörvénybe az MMA-ról szóló részhez. Oda valók!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  26. Anonym
    Akkor Rost Andrea is hazudik, amikor azt mondja, hogy levélben értesítették a felvételről?
    Persze ez nem zárja ki azt hogy előtte kérték a felvételüket.
    Ezt meg én nem hiszem.
    Haumannról külön írták, hogy ő belépett.Amiből arra következtetek, hogy a többieket csak “megtisztelték a levelező tagsággal”.
    Ezzel részemről befejeztem ezt a témát.
    Kábítani meg pláne nem akarok senkit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  27. bumburi
    Téves a címzés. Most nem velem vitatkozol, az MTI-vel!!!
    Az, hogy ki hazudik ki nem, nem tudom. Azt tudom, hogy ebben a velejéig romlott, korrupt országban nem bűn és megszokott a közéleti szereplők hazudozása. Némelyikük arcpirulás nélkül meg is teszi.
    Én is befejeztem. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  28. Ne hülyéskedjetek! Tegníap hallgattam a Tatát, amikor elmondta hogy miért lépett be. Annak idején, amikor Makovecz megalakította az MMA-t volt egy sor, magát nemzetinek érző művész akik egyféle módon gondolkodtak a világról, jókat beszélgettek és vitatkoztak egymás között, és senkit nem rekesztettek ki. Az eredendó bűn akkor történt, amikor a csuti-banda köztestületté alakította őket. Közűlük néhány hülye azt hitte magárol, hogy hatalmat kapott, és ezután ő mondja meg ki az igazi magyar, és kik a magyarság ellenségei, továbbá azt, hogy ki az igazi művészi nagyság. A csuti-banda igazi gazembersége az, hogy ezekre az emberekre bízta a pénzosztást. Többen vannak az “akadémikusok” közül, akik evvel nem értenek egyet, de félnek, mert szegények, és ha néhány medrendelést nem ők kapnak meg, éhezni fognak. Az egzisztenciális félelem pedig nagy úr. Ezért inkább tűrnek. Nem lehet mindenki hős, mint azok akik kilépésükkel tiltakoznak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  29. Cserhalmi kilépése nem feledteti a csalódásomat, hogy egyáltalán belépett.
    Persze, tudom, a művészek zöme nélkülözik, a fix havi apanázs sokszor életmentő lenne.
    A másik általam becsült és nagyon szeretett művész Sebestyén Márta.Ő vajon miért tagja még mindig az MMA-nak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  30. Én is láttam a Tatát. Megerősíthetem.
    A MMA alapszabályában ez áll:
    .
    “Az új tagok választására, azaz a rendes, vagy a levelező tagként való felvételére [...]az új tagot jelölő tagozat tesz javaslatot [...]. Amennyiben valamely művész [...] megfelel, [...] az MMA legalább négy rendes tagja által ajánlható. Az ajánlást a művész által megnevezett tagozat részére [...] kell eljuttatni. Az ajánláshoz csatolni kell a művész saját kezűleg aláírt önéletrajzát, a legjelentősebb műveiről készített jegyzéket, továbbá lehetőség szerint a művek bemutatható másolatát, valamint
    .
    a művész írásbeli nyilatkozatát arról, hogy megválasztása esetén magára nézve kötelezően elfogadja a köztestületi tagságból eredő és a tagozatban reá háruló feladatokat, valamint az irányadó szabályokat. “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  31. Megjelent az első óriásplakát Budapesten Orbánról, és Rózsikáról!!!!!!!!!!!!!!
    .
    http://index.hu/belfold/2012/12/18/orban-ellenes_oriasplakat_budapesten/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  32. Neo nacik???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  33. Nagyon tetszik az orias plakat ? Meg sok ilyet meg hasonlot mert lenne mit plakatozni az ellenzeknek. Sok sikert!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  34. Az izzadságszagú kis álakadémiájuk….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  35. Sajnálom, hogy ennek a remek művésznek “…főként a stílussal és a hangnemmel volt baja.” Nekem és még nagyon sok gondolkodó embernek az alapelvek is elfogadhatatlanok. Aki azt gondolja, hogy főként a stílussal és a hangnemmel van baj, az egyetért azzal, hogy a művészek egy csoportja korlátozni akarja a többik művészi szabadságát, műveik bemutatásának lehetőségét. Ez az alapvető baj, nem a stílus és hangnem, bár az is elfogadhatatlan, mondhatnám alpári.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  36. tisztelhölgyeimésuraim

    .
    .
    Azért is értékelem Cserhalmi lépését, mert mos a legfrissebb főnöke a közismerten orbánista Bereményi.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  37. Miért nem lehet feltételezni, hogy Magyarországon is vannak liberális konzervatívok? Makacsul remélem, hogy vannak, különben tényleg elvesztünk. A művészek különben sem arról híresek, hogy naprakészek lennének a politikai történésekből. Szörényit és társait, – akik belebolondultak a pilis csakra elméletbe -, leszámítva, el tudom képzelni, hogy tényleg jószándékúan gondolkodtak a világ, a haza dolgairól. Lehetett kis sértettség is bennük: ha ez meg az befért a Széchenyi Művészeti Akadémiába, akkor én miért nem? Mert biztos vagyok abban is, hogy abban is léteznek Fekete-szintű alkotók.
    A történésekben is Orbán mérhetetlen aljassága mutatkozik meg: összeugrasztom őket, a népség fele megutálja őket, viszont nálam van a kasszakulcs. És annak adok, akinek akarok. Elég a három t-ből (tilt, tűr, támogat) kettő is. Nem kell tiltani se: aki nem jut kiállítóhelyhez, közületi megrendeléshez, kiadóhoz, szerephez, azt elfelejtik, kikerül a körből, örüljön, ha éhen nem hal. Ez a Fekete egy barom, majd idővel hátrébb kell vonni, de most jól teszi a dolgát. Hogy fognak örülni, ha “belátom a tévedésemet”, és a “művészek akaratának meghajolva” mondjuk a Kósa Ferit emelem a székbe: ő végtére is szocialista volt (MSZP ogy. képviselő is), nem mondhatják, hogy fidesz-káder. A Feketének meg majd intézek egy új Gizust Kárpátaljáról vagy Erdélyből, majd úgy csinálom, hogy személyesen, ettől jól meghatódik a marhája. A művészek meg mindig is sültbolondok voltak, legtöbbjüknek fogalmuk sincs arról, hogy mi a szép, csak idegesítik a népet az összevissza mázolmányokkal, meg az otromba szobrokkal. Az meg egyenesen röhejes, hogy némelyek a videót is “művészetre” használják. Jól van ez így, senki nem fog tüntetni ismeretlen költőcskék, meg festőcskék miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  38. Aki ebben az országban még a jövőben szeretne nem szégyenkezni saját maga miatt, az elhatárolódik a fidesztől, és intézményeitől.
    Lassan lejár az idejük, és el lesznek takarítva.
    A jelenlegi gimnazisták 2014-ben lesznek első szavazók,, őket is sikerült már maguk ellen fordítani, minket meg már az elején!
    Szégyellheti magát mindenki, aki ehhez a dúláshoz nevét adja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  39. Anonyme: Nagyon kisgyerek vagy te ahhoz, hogy Cserhalmit megítéld. Honnan ez a fenenagy “erkölcsi tőkéd?”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  40. moment
    Személyeskedünk? Ám legyem, bár nem szokásom, nincs ínyemre.
    Ismerjük egymást?
    Inkább azokkal a bennfentes megmondókkal foglalkozzon akik tévedhetetlennek hiszik magukat de annyi vér sincs a pucájukban, hogy amikor szembesítik őket “tévedésükkel” elnézést kérjenek.
    Sokan mondják, az AN fóruma nagyon belterjes lett, nem tűrik a másként gondolkodókat. Valóban!
    És most ha megengedi, segítek :-)
    Egy “kisgyerek”.

    - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  41. Ezen az oldalon mindenkit ledarálnak, ez meg nekem nincs ínyemre. Ezért veszem a bátorságot, hogy “lekisgyerekezzelek”, mert milyen jogon taposol bele, hogy jössz te ahhoz, hogy egy olyan embert megítélj, akinek az élete, művészete mindig azt üzente, hogy a szuverenitását, autonómiáját semmilyen törpe politikának nem dobta oda.
    Te pedig nagyon kevés vagy ahhoz, hogy megítéld a döntéseit.
    Ha ez személyeskedés, akkor igen, neked sem okoz gondot, mikor játszod az inkvizítort.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Fekete György magyarnak látszik 2012. december 16. vasárnap

Az MMA kirekesztő, a művészet szabad 2012. december 15. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos