Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az MMA kirekesztő, a művészet szabad 2012. december 15. szombat 13:30 Forrás: MTI, AN

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az MMA kirekesztő, a művészet szabad

Budapest – Tiltakozók zavarták meg a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) szombati közgyűlését, ahol többen egy transzparenst próbáltak kifeszíteni “Az MMA kirekesztő, a művészet szabad” felirattal.

Fekete György, az MMA elnöke megnyitóbeszédének kezdetekor a “NeMMA csoport” tagjai “Lépjetek ki! A művészet szabad!” felkiáltást skandálva próbálták távozásra bírni az akadémia tagjait, és kifeszíteni a transzparenst, de a biztonsági őrök kivezették őket.

A csoport tagjai elmondták: azért tiltakoznak, mert szerintük az MMA központosított és egyoldalú kultúrpolitikát folytat, tagjai sorába kizárólag ideológiai alapon lehet bekerülni.

Az MMA elnöke az eseményekre reagálva kijelentette: “egy aljas politika van” a megmozdulás mögött.

Mint ismeretes, néhány nappal ezelőtt a Demokrata című hetilapnak adott interjújában az adófizetők milliárdjaiból kistafírozott szervezet elnöke, Fekete György úgy fogalmazott: “azzal számolnunk kell, hogy például Konrád Györgyöt is magyarnak tekintik külföldön”.

A fura kijelentést senki hivatalosság nem magyarázta meg, azóta sem. Igaz, nehéz is lenne mentséget találni rá, ezt a mondatot ugyanis nem lehet másként értelmezni, mint “kódolt zsidózásként”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +11 ( 15 szavazatból)
Az MMA kirekesztő, a művészet szabad, 4.6 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

20 Reader’s Comments

  1. “kódolt zsidózásként”.
    Pontosan az.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  2. Valahogy kezd úgy tűnni, hogy kezd recsegni és ropogni minden, pedig tél van, hideg tél.
    Ma a budapesti diákok vonulnak tanáraik, szüleik támogatásával a Múzeumkertbe, egy Télirózsás forradalom elnevezésű rendezvényre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  3. Fekete egy elvtelen ember a hatalom paprika Jancsija , ebben a szerepben tetszeleg brutalis budzset kapott ezert minden gyenge jellemu tehetsegtelen ember fogja nyalni a logo segget! Ezert nem fulladt teljes botranyba a gyules , jellemes ember nem volt bent! Amugy Balogh Zoltan is zsido de ugy latszik nem zavarjak a rasszista megjegyzesek! Hiaba aki csuzsomaszo az csuszomaszo is marad ez vallastol fuggetlen jellem hiba! Fideszben hemzsegnek a fergek .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  4. Az MMA-ból lépnek ki a gerincesek, Cserhalmi György most kéri a felvételét, ott a helye, közel a Fekete piros pöttyös félázsiai ülepénél!
    Ő a helyzetfelismerésével pont olyan, mint a Martonyi, aki utolsónak lépett be a rendszerváltás előtt az MSZMP-be.)))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  5. Részlet Fekete György naplójából, lásd. a lap alján Boyd Rice “alkotását”, meghallgathatod zenéjét:
    http://feketegyorgynaploja.tumblr.com/page/2

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  6. A kommunisták tanulhatnának ezektől.
    Megint lesz egy nagy-tekintélyű elvtárs, aki a művészet felett rendelkezik, és majd ő megmondja azt, hogy mi a művészet és ki a művész. Persze politikai alapon.
    Ez legalább annyira szánalmas, mint amennyire vérlázító az, hogy történelmi épületeket ajándékozgat a seggnyalóinak a felcsúti paraszt. A Pesti Vigadó és a Műcsarnok után mi következik?
    A parlamentet meg majd a Felcsúti Fociakadémiának fogja ajándékozni?
    Mi van ezzel?
    Azt hiszi, hogy ajándékba kapta az országot, és azt tesz vele amit akar?
    Meddig tűrjük ezt birka magyarok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  7. Miről tanúskodik mai naplóbejegyzése azon kívül, hogy ebből pszichiáterek hada tudna megélni évekig? Kiderül, hogy F.GY. megevett félkiló (!!!) légyölő galócát, de nem halt bele, mint más rendes ember hanem látomása lett: Jézus valójában egy gomba volt

    „Kedves Naplóm!

    A sötétség erői újra támadnak. Aljas politikai támadások próbálják aláásni az Úrjézus igazságát, de hiába! A flesmobbanditákat őreim – hű hazafiak – az Anonímuszhekkereket pedig jó Sándorom tette ártalmatlanná, ígyhát mehet minden tovább a szokott mederbe…..
    …..Nos, drága barátaim, mostanra elmondhatom, hogy álmot, víziót láttam én. …… És akkor derült ki, hogy amit én addig gonosz méregnek hittem, bizony az Úrjézus ajándéka, ha nem maga az Úrjézus!
    Vízióimban Ő jelent meg, és elárulta titkát: valójában ő gomba! Felszólított, hogy vegyem magamhoz a testét, és kövessem.
    Összeállt a kép: a gomba tehát nem más, mint a jó és a rossz tudásának tiltott gyümölcse, amelynek hatására felreped Isten szemhéja és megmutatkozik az Igazság!
    Ami ezután következett, annak egy részéről nem beszélhetek, röviden legyen elég annyi, hogy megbízást kaptam a Magyar Művészet felvirágoztatására. ”

    Ennyi az idézet.
    Aki bírja gyomorral:
    http://feketegyorgynaploja.tumblr.com/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  8. Ööööö
    Mi ebben a kódolt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  9. labanc
    Az a napló egy ál-napló, Egy irónikus-gunyoros görbe tükör FGY-nek, és annak a társadalomnak, aki megtűri, hogy a művészetét egy FGY határozza meg.
    Kétségkívül szórakoztató és hasznos írás, de nem valódi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  10. Szombathelyen az elmúlt vasárnap “engesztelő szentmisét” tartottak néhai Bárdossy László miniszterelnök tiszteletére. Bizonyára úgy gondolkodik a Katolikus Egyház, hogy egyszer úgyis mindennek eljön az ideje, így a milliók haláláért közvetlenül felelős, Népbíróság által halálra ítélt háborús bűnösnek is még itt a Földön kijár a megbocsájtás….
    Ha az Anyaszentegyház II. Világháborún csak magyar áldozatainak a lelki üdvéért – akiket ez az alak küldött a másvilágra – egyenként tartana vasárnapi szentmisét, számításaim szerint több , mint 19′250 évig misézhetnének a . s z e n t . a t y á k .
    Hogy nem sül ki az a sanda szemük !!!
    *
    (utóirat)
    *
    Admin !
    Külön ajánlom figyelmedbe ezt a témát: Szentmise milliók gyilkosáért.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  11. *
    A fenti számítás alapja, a II. Vh. 1′000′000 áldozata, beleértve a zsidókat, a katonákat, a munkaszolgálatosokat és harcok polgári áldozatait is.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  12. *
    Ne bántsátok Feketét, hisz’ Ő csak méltó utódja elődjének, Makovec Imrének. Már egy “konzervatív” hagyomány sem folytatódhat zavartalanul?!
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  13. F.Gy:: „Ami ezután következett, annak egy részéről nem beszélhetek, röviden legyen elég annyi, hogy megbízást kaptam a Magyar Művészet felvirágoztatására. ”
    .
    Jézustól. Vagy Orbántól? Vagy a kettő ugyanaz?
    .
    Mi a szösz? Megnyitották Magyarország összes diliházát?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  14. similis simili gaudet – a hasonló a hasonlónak örül. Az egyik őrült meg a másiknak. Orbánhoz nagyon passzol Fekete!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  15. Az egészben az a szomorú, hogy Feketét a kultúra felügyeletére a főkáderes szemelte ki, ezt bizonyítja, hogy mamelukja, Balogh államtitkár, a kormány nevében egyetértését fejezte ki a Fekete által képviselt irányvonallal. Ennél is szomorúbb, hogy az akadémiai rangra emelt baráti társaság, kinevezéssel akadémikusi babérokra pályázó tagjai mindehhez a gyalázathoz asszisztálnak. Persze ez érthető, mert egyrészt ilyenek az erkölcseik, másrészt a legönzőbben haszonlesők.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  16. EdCarping
    Ebben aztán tényleg semmiféle meglepetés nincs, ezt az egyet előre elárulta Orbán a kötcsei beszédében. Miszerint “bizonyos magatartásokat” a művészek nem választhatnak, már persze ha így-úgy élni akarnak.
    Viszont teher alatt nő a pálma, és Orbán nélkül nem születhettek volna meg a Fülkeforr mesék Parti Nagytól.
    Meg az én egyik kedvenc műfajomban: a műalkotások elemzésében az alábbi irodalmi elemzés:
    http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20121214_bayer_szavaloverseny#rss

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  17. Fekete jövő !
    Ezzel is a legcsúnyább bukáshoz léptek egyet előre. Jóválasztás ez az “ember”!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. “Így szólt vissza Fekete György Szörényi Leventének
    Fekete György visszautasította Szörényi kritikáját
    2012.12.15. – 18:31
    .
    Rendzavaróktól függetlenül is feszült volt a hangulat a Magyar Művészeti Akadémia szombati közgyűlésén, ahol az egyes napirendi pontok tárgyalása után felszólaló akadémikusok mindegyike érintette az elmúlt hetek vitáit, személyeskedéseit. Fekete György önkritikát gyakorolt, de támadta a lapunknak erős szavakkal nyilatkozó Szörényi Leventét; közben Balog Zoltán és a megnyilvánuló akadémiai tagok többsége nyitott, párbeszédre alkalmas köztestület szorgalmazott.
    .
    Nem is Szörényi Levente akart erőteljes és meglehetősen hálátlan kritikát megfogalmazni, csupán az interjút készítő Stumpf András terelte a zeneszerzőt ebbe az irányba – nagyjából így foglalható össze Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnökének válasza a Heti Válasz aktuális számában napvilágot látott interjúra. Az MMA feszültségekkel teli napját záró sajtótájékoztatón Fekete elmondta azt is, hogy a Demokratának mondott szavait félreértelmezték, hiszen valójában nem vonta kétségbe Konrád György magyarságát, még ha fájdalmasnak is érzi, hogy az író Magyarországot támadja külföldről.”
    http://hetivalasz.hu/itthon/feszult-delelott-a-magyar-muveszeti-akademian-58465/
    .
    A lényeg: a riporter, Stumpf a hibás, nem pedig Szörényi, a nemzetiek szent tehene.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Ez a jó taktika. Meg kell zavarni minden öntömjénező együttlétüket. Meg kell botránkoztatni őket!
    Mindezt annyi helyen,amennyin csak lehet. Ne legyen érkezésük felkészülni semmilyen módon a védekezésre.
    És akkor még örülhetnének is!
    Mert ez nem a parlament körbepiszkítása lenne, hanem személyes kontaktus, a kulturáltabb formából.
    Ne legyen semmi kifogásuk ellene, mert az emútnyócévben az Orbán csicskásai, meg lefizetett IQ bajnokai követték a szocikat csak úgy lejáratásilag. ( most mindenhol ilyen csúnya szavakat fogok használni “épülésileg”)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Legalább a rendzavarók egy kis pírt visznek a gerincesebbek orcájára!
    Nehéz ilyen eset után egymás szemébe belenézni – gondolom én!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Tiltakozás Lázár János provokációja ellen 2014. január 24. péntek | AN

Magyar Fruzsina beszéde a Horthy-szobor ellen 2013. november 3. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos