Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán diktátor: választási csalásra készül 2012. november 26. hétfő 18:10 | AN

  • Hozzászólások(107)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán diktátor: választási csalásra készül
Budapest – Orbán Viktor nem hagy kétséget afelől, hogy vele szemben választáson nyerni nem lehet. A Demokratikus Koalíció által nyilvánosságra hozott információk szerint kész a konkrét választási csalásra is. Az utolsó láncszem is bekerül a rendszerbe: az Orbán-kormány államosítja a választások informatikai hátterét bonyolító céget, ezzel megnyílik a lehetőség a konkrét csalásra is: úgy változtatják meg a szavazás eredményét, ahogyan akarják. Nagy bajba kerültek azok az ellenzéki pártok, amelyek részt akarnak venni a választáson. Orbán nem enged más alternatívát: vagy a férfias nyílt konfrontációt választják a diktatúrával szemben, vagy az elvtelen megalkuvást és a rendszer díszletként való legitimálását néhány egyéni képviselői helyért és pártjaik támogatásáért a demokrácia hazug látszatának fenntartásáért.

A Fidesz a kopogtatócédulák számával, a kampányszabályozással, a regisztrációval, a választói körzetek átírásával és a választási bizottságok elfoglalásával nem elégszik meg. Semmi esélyt nem ad arra, hogy választásokon legyőzhető legyen, ezért a felelősség egyedül őt terheli azért, hogy néhány “ciklus” után forradalom söpörheti csak el a diktátort és gyűlölt rendszerét, amelynek következményei beláthatatlanok. Mostantól kezdve nem hivatkozhat egyetlen ellenzéki párt sem arra, hogy abban reménykedett: az egyenlőtlen feltételek mellett is leváltható az Orbán-rendszer. Orbán Viktornak a “keresztény Magyarországra” és a “keresztény Európára” épülő antiszemita ideológiája felmentést ad számára minden csalás és bűncselekmény elkövetésére. Bármilyen eszközt elfogadhatónak és megengedhetőnek tart annak érdekében, hogy távol tartsa a hatalomtól azokat, akik a “kereszténynek” nevezett antiszemita ideológia alapján idegenek a hazában, és az idegennek minősített nyugati demokratikus rendszer hívei. Orbán Viktor kiépülő diktatúrája mögött tőrőlmetszett, hamisítatlan náci ideológia áll. Rendszere bújtatott náci rendszer.

Azok az ellenzéki pártok, amelyek a választási csalás előkészületei után is részt akarnak venni a választáson, felelősei lesznek az Orbán-rendszer legitimálásának. Orbán Viktorra nézve a legnagyobb csapás az lenne, ha a demokratikus ellenzék pártjai egyöntetűen bojkottálnák a választásokat, nyíltan kimondanák, hogy diktatúra jött létre Magyarországon, és élesen konfrontálnának a rendszerrel. Orbánnak ugyanis szembe kell néznie az európai politikusokkal, akiktől rendszere anyagilag függ még mindig, és azzal az Európai Unióval és NATO-val, amelynek még tagja Magyarország. Addig tud hazudni demokráciáról, új magyar modellről, “keresztény Magyarországról”, amíg az ellenzék bemegy díszletnek a parlamentbe, részt vesz a választási csalással megtartott választáson. Ha az ellenzék (elsősorban a legnagyobbak, az MSZP, a volt miniszterelnökök, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon nevével fémjelzett DK és Együtt 2014) egységesen bojkottálja a választásokat, akkor Orbán nem tud tovább hazudozni Merkelnek, Barrosonak, Hillary Clintonnak és másoknak: világossá válik, hogy a nagy szólamok mögött csupán egy közönséges diktatúra jött létre. Ha ezt ezek a pártok nem teszik meg, fel kell szólítani a híveiket, hogy hagyják el őket, mert a diktatúra kollaboránsai. Olyan pártok létrehozására van szükség, amelyek nem hazudoznak a demokráciáról, nem fekszenek le pénzért hazudva a választóiknak. Ha az ellenzék megtesz mindent, hogy a választások tisztaságát szavatolja, és erre nem lesz lehetősége, bojkottot kell hirdetnie. Az az ellenzéki párt, aki ezt nem teszi meg, az többé nem ellenzéki párt, hanem Orbán Viktor fizetett bérence. Szavazóinak és támogatóinak szembe kell fordulnia vele.

Mindennek bizonyítéka a választási csalás nyilvánvaló előkészülete. A Demokratikus Koalíció (DK) szerint választási csalás előkészületeinek gyanúját veti fel, hogy a kormány meg akarja vásárolni a választások informatikai hátteréért felelős IdomSoft Zrt.-t. Molnár Csaba, a DK alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján arra szólította fel a kormányt, hogy vonja vissza a cég megvásárlásának szándékáról szóló határozatát. Az IdomSoft Zrt. 2001 óta működtet állami informatikai rendszereket, felel a választások lebonyolításának informatikai hátteréért, működteti a www.valasztas.hu honlapot. A cég egymást követő kormányok szerint jól végzi a munkáját – mondta Molnár Csaba, megjegyezve, hogy a vállalkozás tevékenysége ellen senki sem emelt kifogást.

A kormány most legfeljebb másfél milliárd forintért akarja megvásárolni az IdomSoft Zrt.-t, és a Magyar Közlönyben november elején megjelent határozatban erre december 10-ei határidőt szabott – ismertette. A DK alelnöke szerint ez választási csalások előkészületeinek gyanúját veti fel. Bár a kormányoldal saját érdekeinek megfelelően alakította át a választási szabályokat, a választókerületek határait, ám “választást elcsalni csak az informatikai rendszer ellenőrzése mellett lehet. Abban a pillanatban, hogy Orbán Viktor, Kubatov Gábor vagy bárki más ráteszi a kezét a választási informatikai rendszerre, mindenkiben felmerül a gyanú, hogy választási csalás készül Magyarországon” – jelentette ki. Mi szükség egy jól működő vállalkozás “államosítására”, éppen a választások előtt? Az IdomSoft Zrt. kezeli a személyiadat- és lakcímnyilvántartást, valamint az internetes ügyfélkaput is, ahol az emberek kérhetik felvételüket a választói névjegyzékbe. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a szavazatokat, hanem a regisztrációt is manipulálni tudják. Számítógépes program segítségével akármennyi extra regisztrációt készíthetnek a hozzá tartozó “fideszes” szavazattal együtt.

A DK független képviselői nem vesznek részt a választási eljárási törvényjavaslat hétfői zárószavazásán. Emellett szerdára demonstrációt szerveznek a Köztársasági Elnöki Hivatal elé, és “hosszú jogi érveléssel alátámasztott” petícióban kérik fel Áder János államfőt, hogy ne írja alá a jogszabályt, hanem kérje az Alkotmánybíróság előzetes normakontrollját.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (29 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +37 ( 47 szavazatból)
Orbán diktátor: választási csalásra készül, 4.2 out of 5 based on 29 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(107)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

107 Reader’s Comments

  1. Egyetértek csatt-tal, hogy a demokratikus ellenzéknek bojkottálnia kellene a választást.
    A gond az, hogy a Fideszen kívül legalább egy párt, a Jobbik el fog indulni. Megkockáztatom, hogy a KDNP is: eddig teljes joggal műpártnak tartották, amelynek nem mérhető a támogatottsága — hát most majd azt lesz. Úgy szerzik majd meg a mandátumokat is, mint Semjén a doktorit.
    És az LMP sem biztos, hogy nem indulna.
    Ha fentiek bejönnek, akkor áll, amit csatt mondott, hogy ha csak egy ellenzéki párt is elindul, a bojkottnak annyi.
    Ettől függetlenül a demokratikus ellenzéknek nem szabadna indulnia.
    A játék mindenképpen mocskos lesz, de akkor legalább csak azok mocskolják be a kezüket, akik csinálják vagy cinkosok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. Az ellenzék miért nem kéri a tavalyi népszámlálási adatokat!

    Ez egy össznépi regisztráció volt!!!!!!!!!!
    Semmit nem tudunk még az adatokról, csak a születési és a halálozási statisztikát ismerjük, amit egyébként minden évben közzé szoktak tenni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. csakén
    Állítólag a katolikus egyház taglétszámára vonatkozó adatok annyira dehonesztálóak, hogy nem merik közzé tenni. A kormány egyre magasabb állami juttatását a népszámlálási adatok katolikusai alapján semmi nem indokolja.
    A katolikus túlszámlázáshoz újabban még az álkeresztény Semjén áldoktorija is hozzáadódik. Emiatt is egyre nagyobb a blama, mi lenne, ha még valós számokkal is fokoznák?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. Mindegy, hogy a fidesz egyedül indul a csalásokon, vagy osztódással szaporodva. A bojkott jó esetben ketté választja a palettát: Csak a diktatúra, az önkény pártjai indulnak. A bojkott akkor is bojkott.
    Ha csak az MSzP egyedül bojkottálna, már az is feltűnő lenne. De amilyen hülyék, megvárják, hogy a diktátor tiltsa be őket, akkor aztán hiába mondják, hogy bojkott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. Ismétlem: nem egyszerű passzív bojkottra lenne szükség, hanem aktívra. A csalások helyett ellenzéki választásokat kellene rendezni. Az lenne az igazi mozgósító esemény.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  6. csatt
    Elnézést, de csak most vettem észre miket írtál.
    Ellenérveimet nem ismétlem meg, csak arra figyelmeztetlek, hogy egyedül bojkottálsz egy nagyon kis csoporttal.
    .
    – Az LMP és a Jobbik biztos nem bojkottál.
    – A DK nem deklarált soha bojkottot (és egyedüli aki lebegteti), sőt mind több körzetben indít saját jelöltet és mind erőteljesebben harcol a tisztességesebb választásokért.
    – Bajnai nemrég szállt ringbe és óriási tömegeket mozgosított pusztán azzal, hogy visszaadta a reményt egy választási győzelemben. A Fidesz is pánikba esett és óriási pénzeket költ Bajnai-ellenes kampányra.
    – Az MSZP többször és ismételten deklarálta, hogy a bojkott ostobaság és harcolni fog a végsőkig. A bojkottot több, az atv.hu által megszólaltatott szocialista politikus is kizártnak tartja. „Lekerült a napirendről a bojkott. Szó sincs róla.” Az MSZP egyik nagy öregje szerint „ez hülyeség”.
    .
    Ha nagyon akarod, hát bojkottálj, de csináld csendben és ne szédítsd a járókelőket! Azzal csak Orbánnak segítesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Hadd fogalmazzak sarkosan.
    Bojkottnak csak akkor van súlya, ha hitelt érdemlően bizonyított, hogy a rezsicsökkent-elméjűek nem lennének többségben egy demokratikus választáson.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos