Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kis piros pont az ország fenekén 2012. november 18. vasárnap 21:35 | Föld S. Péter

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kis piros pont az ország fenekén

Arra ébredt a Kedves Vezető, hogy egy kis piros pont van a fenekén. Japán vagyok én, vagy magyar, futott át rajta rögvest a gondolat. Ezer éve gyötörte már a kérdés, lehet az is, hogy ősidők óta.

Így jött rá, hogy szomorú az ő népe. Nem örült ennek, mert nem azért volt neki küldetése, hogy egy szomorú nép fölött páváskodjék.

Gondolkodóba esett hát a Kedves Vezető, mit is tehetne, hogy a népe kedvébe járjon. De úgy, hogy annak majd öröm üljön ki az orcájára, és vidám nótaszó halljék minden hajlékból.

Azután beugrott neki valami. (Nemhiába ő a Kedves Vezető, amikor más már rég kifogyna az ötletekből, nála még mindig akad használható agyszülemény.) Előbb egy vicc jutott az eszébe, hogy péntek reggel elmondja a közszolgálatiba’. Hadd nevessenek a népek. Régi volt a vicc, Rákosival mesélték először, aztán megvolt Hornnal, Gyurcsánnyal, de még Kádárral is.

A Rákosis változatot mondom majd el a rádióban, gondolta a Kedves Vezető. Miszerint Rákosi Mátyás hajt a sofőrjével a pártállami Volga névre hallgató gépjárművel. A rakparton mentek, zavaros nagy és bölcs volt a Duna, mint József Attila óta mindig. Nem volt még lézerblokkolójuk, mint a Lézer Janinak, de nem is kellett: ki merte volna mérni a haladásukat? Mély gondok redőzték a Rákosi elvtárs homlokát, míg végül, hosszú és bölcs hallgatás után kiszakadt belőle a gondolat: hej, de szeretném, ha az én népem végre boldog lenne! Mire a sofőr: hajtsak a Dunába Rákosi elvtárs?

Tetszett a vicc a Kedves Vezetőnek, de elhessegette magától. Mégsem mondja el a rádióban. Még félreértenék az emberek, félázsiai népség, mindent összekutyulnak.

Jobb jutott az eszébe: magához hívatja hűséges alkutyáit. Matolcsy Gyurit legelébb, annak mindig van valami vicces történet a tarsolyában. Tündérmese, gyorsnaszád, kis piros pont a gyerekek fenekén. Nem csomag, pekidzs, ju nó, – vicclapot lehetne alapítani a Kusza Szemre, gondolta a Kedves Vezető. (Kusza Szemnek hívták egymás közt a kormányban a Tündérmesélőt, barátilag persze, nem bántásiból.)

Azért volt benne egy kis hezitálás: mi van, ha már az emberek könyökén jön ki Kusza Szem a bugyuta vicceivel. (Ez tetszett a Kedves Vezetőnek, látta maga előtt a magyar emberek könyökét, mindből Kusza Szem kászálódott elő.)

Majd azt mondom a rádióban, hogy nem lesznek megszorítások, gondolta a Kedves Vezető. Nem is voltak, és nem is lesznek soha.

Elpróbálta a tükörben, hogy megy-e ez neki, röhögés nélkül.

Ekkor toppant be a Petifiú, egyenest a meccsről jött, rúgott két gólt, meg egy balhátvédet. Parancsára főnök, mondta a Petifiú.

Még nem is hívtalak, válaszolta a Kedves Vezető.

Te engemet mindig hívni méltóztatol, mondta a Petifiú. Tisztára Szijjártóra hajazott a fizimiskája, kiköpött.

A Kedves Vezető elmondta neki, hogy mi a baj. Hogy búval béleltek az emberek, és ő ezt nem szereti.

Majd pukedlizek a tévében, mondta a Petifiú. Vagy pukizok, ha ez sem elég.

Mosolygott a Kedves Vezető. Tudta, hogy a Petifiúra mindig számíthat. Ha meg majd rá sem, akkor úgyis mindegy lesz már minden.

Hívták a Kövér Lacit, szkájpon, spórolásból. Odahaza volt, épp a táltos-nézést gyakorolta. Mert ez sem magától jön, munka van mögötte, verejtékkel teli.

Be kell tiltani a rosszkedvet, javasolta a házelnök. Írók, alkossatok remekműveket!

Ez előremutatónak látszott, csak nem tudták, hogyan lehet. Felhívjuk a Szájer Józsit, ő majd beleírja az alaptörvénybe. Tetszett a Kedves Vezetőnek a témázás, érezte, hogy jó az irány, megmarad a magyar.

Csak az nem volt jó, hogy a fenekén a kis piros pont vándorolni kezdett. Végig a combján, fel a derekán és a nyakán, egészen az orra hegyéig.

Ott is maradt, az idők végezetéig. Nem akadt senki, aki szólni mert volna neki, hogy beleért az orra a kecsápba.

.

A cikk eredetije a Nolblogon olvasható.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (20 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +34 ( 38 szavazatból)
Kis piros pont az ország fenekén, 4.6 out of 5 based on 20 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

15 Reader’s Comments

  1. ++++++++++++
    Ez a kép! Ezek után ahányszor MATTolcsyra nézek ez fog előttem lebegni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  2. Jóóóóóó!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  3. Az ajemef kalozai lottek seggbe a semjemtol elkobzott furjolovel, amikor a magyar kincsesladaban csak arvalanyhajat, turuluruleket es szenteltvizet talaltak. A piros pontot csak rafogja a japanokra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  4. Kenyszerzubbonyos kep jobban allna neki mint egy artatlan csecsemos ! Kedves szerkesztoseg nem lehetne egy olyan kepet felrakni ????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  5. Zseniális! Gratulálok!Csak ne lenne olyan életszerű…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  6. Sok piros pöttyöt a túrórudi bébinek. Re.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  7. Én azt hittem, hogy az utolsó mondat az lesz, hogy “és eldördült az országot megváltó lövés”…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  8. Ha Matolcsy nem érdemelné meg, hogy hülyét csináljon belőle még a saját párttársa is már sajnálni is lehetne. Viszont ő annyira szolgalélek, hogy fel sem tűnik neki, hogy a kebelbarátai porig alázzák!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  9. Kecsap! Megvan a magyarázat! Hogy hogy lehet a piros folt az egyiknek a fenekén, a másiknak az orrán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  10. Föl S. engem legalább 10 percre kormánypártivá tett! Szétröhögtem magam, bár nem pontosan úgy, ahogyan azt a túrórudik elképzelték.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  11. Ilyen ökörséget más politikus is mondott már nyilvánosság előtt. Torgyán doktor például olyat mondott, hogy Ő olyan a Kisgazda pártnak, mint a vőlegénynek a szerszámja.

    Ja! tudjátok e, ki volt a Torgyán?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  12. Torgyán Dr. értelmes emberként beszélt hülyeségeket. Ez a selejt meg hülyeként akar értelmeseket mondani. Persze sohasem sikerül neki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Megfejtettük a piros pötty titkát!
    A piros pötty egy pici kis narancs és csak a Fizess hívők frigyéből fogant gyermekeken jelenik meg. Mire a kis popsi felcseperedik és elég nagy segg lesz belőle, akkora a pici piros pötty is narancsá növekszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. “a fenekén a kis piros pont vándorolni kezdett. Végig a combján, fel a derekán és a nyakán, egészen az orra hegyéig.”
    Vándorolna inkább a homlokára…az azt követő dörrenést már sokan várjuk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Nem tudom a japánokhoz eljut e ez a kép, de ha igen akkor valószínűleg kiveri náluk a biztosítékot. Nem csak a a Matolcsy valagán ( bocsánat, hogy nem feneket írok,de az csak az embereknek van, az állatoknak seggük vagy valaguk van) látható japán zászló szimbólum miatt, hanem mert az Matolcsy, egy magyar kormány minisztere által elhangzott valós rasszista jellegű beszéd illusztrálása.
    -
    A japán zászló szimbólum csúfondáros felhasználására volt már példa talán több mint tíz évvel ezelőtt valamelyik észak európai ország ízetlen viccnek szánta, ha jól emlékszem az udvarra száradni kitett fehér lepedő közepébe helyezte a japán vörös szimbólumot, amire nagyon keményen reagáltak a japánok. Az adott ország nyilvánosan bocsánatot kért.
    -
    Ugyancsak bekeményítettek a japánok amikor egy magyar TV személyiség, bocsánat nem emlékszem a nevére, egy Amerikában tanult szakácsnő japán paródia sorozatot mutatott be ami extra csúfondárosra sikerült és akkor az általuk Magyarországnak fizetett éves magas összegű kulturális segély megvonását helyezték kilátásba, ha tovább folyatjuk a gúnyolódást.
    -

    A jelenlegi nem egy szakácsnőtől hanem egy minisztertől jött, egy kulturálatlan, tahó, buta, rasszista megnyilvánulás volt, ezért gondolom nyilvánosan bocsánatot kell kérnie.

    -
    Meggyőződésem, ha a japánok megfelelő forrásból értesülnek róla, nem hagyják annyiban. Nem tudom az AN vagy valamelyik lehetőséggel rendelkező kommentelő vagy olvasó tud e valami ötletet, hogy milyen megfelelő módon lehet a japánok tudomására hozni a történteket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Matolcsy államtitkot sértett 2014. március 14. péntek

Matolcsy, az őrült Néró 2014. február 4. kedd

Mennek a bankok, jönnek a tankok 2013. december 22. vasárnap

Rekordmagasságban az államadósság 2013. december 22. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos