Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bojkottálni kell a parlamenti választást 2012. november 13. kedd 17:08 | AN

  • Hozzászólások(89)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bojkottálni kell a parlamenti választást

Budapest – A Fidesz nemcsak saját testére szabta a választási törvényt, hanem törvénybe iktatta azt is, hogy lopni is akar közben. Nem nyerhet más, csak Orbán, de a kampánypénzeket csak a kezükben levő sajtónak lehet fizetni, ezért a kampányra fordítható pénzből magánvagyont csinálnak. Nem lenne egyszerűbb mindjárt átutalni Orbán és Simicska bankszámlájára az egészet, és majd ők szétosztják? Orbán olyan mecsen játszik, ahol az ellenfelet gúzsba kötötték, kiállították a kapust, megtiltották, hogy a labdához érjenek, és az ellenfél kapuja partvonaltól partvonalig ér. A felcsúti csodacsatár így ontja a gólokat, majd a végén magasba lendíti a karját, felugrik a levegőbe, és teli torokból kiabálja, hogy “győztünk”. A választási törvény nemcsak egy csaló pártot mutat, amelyben egy értelmes hang nem hallható, mert totális terror uralkodik, hanem súlyos mentális problémára utaló jeleket hordoz. Aki ezen a választáson el akar indulni, az sem normális.

Orbán Viktor és a tulajdonában levő párt nem hagy sok lehetőséget az ellenzéknek arra, hogy a bojkotton kívül más választási lehetősége legyen. Ha az ellenzék elvi politizálást folytatna, már az illegtim alkotmányozás után sem lett volna szabad visszamennie a parlamentbe, de a választási törvénnyel kapcsolatos legkisebb csalást is vissza kellett volna utasítania. Az ellenzék ezt nem tette, és Orbán abban bízik, hogy néhány képviselői helyért (és a vele járó kedvezményekért) az ellenzék hajlandó lesz legitimálni a csaló választást és az előre beprogramozott győzelmét a választáson való részvétellel. Ezért egyre durvább módon alakítják át a választási szabályokat, és programozzák be a Fidesz győzelmét.

A legújabb szabályok szerint a kampányidőszakot 50 napban határozzák meg, ami alatt a pártok a plakátokon és szórólapokon kívül csak a nyomtatott sajtóban – az országos napi- és hetilapokban, időszaki kiadványokban és folyóiratokban -, a közszolgálati médiában, illetve a közösségi médiaszolgáltatóknál hirdethetnek. Ellenben a kereskedelmi médiumok és az internetes hírportálok mellett a körzeti, valamint a helyi médiaszolgáltatóknál, továbbá a mozikban sem szabad majd politikai hirdetéseket közzétenni. E médiafelületek többsége a Fidesz és a holdudvara kezében van: a kampánypénzek az ő zsebükbe vándorolnak, és befolyásuk van arra is, hogy ki, hol, mikor, mekkora felületet vagy műsorpercet kaphat.

A közmédia ingyen sugározza majd az országos listát állító pártok hirdetéseit, az erre felhasználható műsoridő a kampányidőszakban összesen nem lehet több 10 óránál, azt pedig a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) határozná meg, hogy az egyes jelölőszervezetek hány alkalommal és milyen időtartamban jelenhetnek meg.  Ez azt jelenti, hogy Orbán a közmédia 24 órájában kampányolhat majd, és a jelzett műsoridőn osztozkodhatnak majd azok a pártok, akikről főműsoridőben korlátlan időben azt terjesztik, hogy eladósították az országot, eladták a nemzetet, hazaárulók, a bankok és az idegen tőke ügynökei, a magyar érdek elárulói, akik tönkretették az országot, akik megszorításokkal sanyargatják a népet, akik el akarták herdálni a nyugdíjat, akik vizitdíjjal és tandíjjal akarták megölni a magyarságot. Ezután napi öt percben megjelenik ezeknek a hazaárulóknak egy-egy hirdetése, hogy szavazzatok rám. Ezek lesznek az egyenlő kampányfeltételek. A kereskedelmi médiumokban és az interneten azért tiltják a kampányt, mert ott nem tudja a Fidesz kontrollálni és korlátozni az ellenzék megszólalási lehetőségeit, ha van elég pénze a hirdetési időre. Emellett a hirdetési pénzeket sem szeretnék olyan kereskedelmi csatornáknál látni, mint például a Klubrádió, amely részben egyébként is az Orbán-rendszer támogatója.

A Nemzeti Választási Bizottságot, amely majd eldönti, hogy ki mennyi műsoridőt kaphat, a kétharmados fideszes parlament választaná meg 9 évre. Más médiumok, így például a nyomtatott lapok csak akkor közölhetnek fizetett politikai hirdetést, ha tarifáikat előre közzéteszik. A nyomtatott sajtóra egyébként is szigorú szabályok vonatkoznak majd, a Fideszes Választási Bizottság pedig akár 4,6 millió forintra is bírságolhatná a szabályszegő sajtótermékeket. A  szavazás előtti két napban politikai hirdetés sehol sem lesz közölhető. Közvélemény-kutatási eredményeket legkésőbb a szavazást megelőző nyolcadik napig lehet publikálni, amely szintén nevetséges. Az amerikai elnökválasztás előtti napon is közölték az eredményeket.

A Fidesz mindenre gondolt, csak a köztéri hirdetésekre nem, itt semmiféle korlátozás nem szerepel, hiszen a köztéri hirdetési felületek Simicska lajos kezében vannak, és minden pénz Simicska és Orbán zsebébe vándorol. Itt nem kötelező közzétenni az árakat, mindenkitől annyi pénzt kérnek, amennyit akarnak, viszont maguknak ingyen is adhatják a felületeket, vagy használhatják a sok cikluson átívelő fideszes gyakorlat szerint pénzmosásra. A Mahir Cityposter, a Publimont, az Euro Publicity, A-Plakat kft.-k, és még egy sor közterületi hirdetési felületekkel foglalkozó vállalat tartozik a Simicska-érdekeltségek közé, így az e cégekkel való szerződés nélkül lehetetlen lesz országos kampányt csinálni. Orbán Viktor lesz olyan kedves, és az általa kitalált összegért lebonyolítja az ellenzék kampányát is úgy, ahogyan ő akarja. Mivel magáncégekről van szó, kötelezni semmire nem lehet őket, a törvény nem ír elő semmit, ezért bármikor azt mondhatják, hogy megtelt a csónak, sajnáljuk, a Fidesz, az LMP-MIlla és a Jobbik plakátjai megtöltöttek mindent, az MSZP-nek, a DK-nak, valamint a Haza és Haladás Pártnak nem maradt hely.

Az egyéni jelölteknek a tervezett 200 helyett 500 aláírást kell összegyűjteniük az induláshoz, ám ajánlás olyan választópolgároktól is kérhető lesz, akik nem iratkoztak fel a választásra, nem regisztráltak. A lényeg az, hogy a Fidesz jelöltje mellett minél több ellenjelölt legyen, és az ellenzéki szavazatok szóródjanak szét. Továbbá mégsem kell majd az ajánlóíven bejelenteni az ajánlások gyűjtésében részt vevők nevét és lakcímét, ez arra utal, hogy később ezeket nem kívánják letartóztatni, vagy más úton is hozzájutnak a nevükhöz. Az elfogadott módosítások alapján a Magyarországon élők csak a települési jegyzőnél személyesen vagy az internetes ügyfélkapun keresztül kérhetik felvételüket a névjegyzékbe, levélben egyáltalán nem. A külföldön élő állampolgároknak viszont lesz lehetőségük az utóbbira és interneten is regisztráltathatják magukat. Ez azt jelenti, hogy aki nem találta a jegyzőt, az úgy járt. De akik azért kaptak állampolgárságot Székelyudvarhelyen, hogy a Fiodeszre szavazzanak, azok bármikor és bárhogyan jelentkezhetnek. Azt még nem tudják, hogy akár erre sincs szükség, mert szavazni akkor is fognak, ha nem szavaztak, mert annyi határon túli szavazatot adnak a Fideszhez a fideszes választási bizottság tagjai, amennyit akarnak.

A parlament arról is döntött, hogy csak a fogyatékkal élők regisztrálhassanak otthonukban, mivel köztük lehetnek fideszesek is. Orbán megemelte a leendő Nemzeti Választási Bizottság választott tagjainak és elnökének tiszteletdíját is, hogy szükség esetén tartsák a pofájukat.

Ha az ellenzék ebben a csalásban résztvesz, akkor semmivel nem különb morálisan, mint Orbán és pártja. Nem méltóak arra, hogy bárki rájuk szavazzon. Aki ezen a választáson részt vesz, az legitimálja a csalást, és lemond arról, hogy utólag ezt szóvá tegye, vagy Orbán felelősségre vonását kezdeményezze. Nyerni nem lehet, csak veszíteni. Aki elindul, mindent veszít, és semmit nem nyer. Kivéve azt a néhány képviselői helyet, amelyet Orbán annak érdekében hajlandó finanszírozni neki, hogy a demokrácia hazug látszatát kifelé és befelé fenntartsa, és tovább hazudozhasson. Aki ezt elfogadja, az kollaboráns, csaló, Orbán-bérenc.

Ha az ellenzék nem vesz részt a választáson, akkor világossá teszi a külföld számára, hogy csalnak. Orbán rendkívül nehéz helyzetbe kerül, Európa közepén nem működtethet egy nyilvánvalóan fasiszta rendszert, nem tarthat fenn az Európai Unióban egy diktatúrát. Hatalma megrövidül, nevetségessé válik, ahogyan egypárti parlamentje megszavazza saját törvényeit. A nép fellázad, a hazugság lelepleződik, a külföld segítséget nyújt az elmozdításához.

Aki úgy döntenek, hogy ezen a választáson részt vesznek, azok ezt akadályozzák meg, és hozzájárulnek egy elmebeteg, önkontroll nélküli diktátor több évtizedes ámokfutásához, amelynek vége emberéletekbe kerülhet, és elpusztítja generációkra Magyarország jövőjét.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (43 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +66 ( 78 szavazatból)
Bojkottálni kell a parlamenti választást, 4.4 out of 5 based on 43 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(89)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

89 Reader’s Comments

  1. Férfi,
    Na és ha kiderül, hogy “orbán egy diktátor”, akkor mi van azon túl, hogy “és kész”?
    Ettől még a helyén marad.
    Nekünk itthon kell annyira megszerveznünk magunkat, hogy el tudjuk mozdítani. A külföld ebben segíthet, de helyettünk nem léphet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  2. Kedves Admin,
    Valóban várhatjuk a “külföldtől”, hogy segítséget nyújtson Orbán elmozdításához, csupán azért mert bojkottáljuk a 2014-es választást? Szerintem minimálisan az szükséges, hogy nagy tömegek lázadjanak fel a rendszer ellen. Ha milliós tömeg követeli a diktátor távozását, akkor látok reményt, de úgy, hogy otthon ülünk, és várjuk a külső segítséget, úgy nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  3. Magyarország miniszterelnöke ma mondá:
    “Milyen megszorítások?
    …a mai magyar gazdasági modell legnagyobb sikere, hogy az ország megszorítások nélkül lábal ki a válságból. Mo-n nincsenek megszorítások, nem voltak és nem lesznek, a kabinetnek csak akciótervei, átszervezései vannak, a terheket pedig kifejezetten a nagy cégekre és a bankokra helyezi, nem az emberekre!”
    Hát most kavarognak bennem a gondolatok, a jelzők, mondhatnám, a szó elakad, az ész megáll ettől az elrugaszkodott (2012. év) megszólalástól.
    Aztán megfogalmazódik bennem a felismerés, hogy egy aljas, az emberi elme, a gondolkodást megvető izé nyilatkozott a magyarokról!
    Egyébként inkább látlelet az ő agyának állapotáról!
    Elhiszem, hogy a megvezetett “2/3″-ja, az altájpucolói, a békamenetelői ilyen agyilag zoknik, hogy elhiszik, nincsenek megszorítások, ez legyen az ő gondjuk, hogy megemésztik ezt a lenézést, megvetést.
    De!
    Magyarország nem csak ezekből az agyhalottakból áll – élnek itt gondolkozó emberek, akikre sértő és megalázó az ilyen hazugság!
    KIKÉREM MAGAMNAK!
    Az ővéit etesse, tegye, de engem ne!
    Hazug és aljas minden megnyilatkozása.
    A Kossuth téri hugyenották ettől kisebb dologért nemzeti vizeldévé tették a teret, törtek, zúztak, kukákat borogattak, TV-székházat fosztottak ki, rendőröket vertek, tankot kötöttek el, molotov-koktélokat dobáltak, traktoros kordont vontak a város köré.
    Ennél a cikknél, egy fideszes hsz-t nem olvastam….az ő szavuk is elakadt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  4. A kép is, az alatta lévő szöveg is a mai rettenetes valóság.
    Nem értem a jobboldali értelmes embereket, egy ilyen országvezetőt akartak, erre bizták az országot, a gyerekeik jövőjét? A pillanatnyi jólétért képesek feláldozni az ország jövőjét, hol a hazaszeretetük?
    Egy pávatáncos, az embereket mélyen megvető és megalázó, harmadosztályú focista játszadozik velünk, 10 millió magyar ember életével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  5. Sajnos tökéletesen igaz.
    Ha pedig bojkottálják, akkor is ugyanaz lesz. Lesznek majd ál-ellenzéki mű-pártok, akik megfelelnek díszlet-ellenzéknek, az Mszp, Dk kimaradását könnyen megmagyarázza Orbán azzal, hogy nem merték megméretni magukat mert tudják hogy nulla közeli a támogatottságuk, egyébként is a múlt illegitim erői, akiket már az alaptörvény is félig törvényen kívül helyezett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  6. A bojkottnak semmi értelme.

    1. Teljes bojkott nincs, mindig lesz annyi bojott-törő, hogy legitimálja a választást.
    2. Nem lehet megállapítani, hogy valaki azért nem megy választani, mert nem érdekli a választás, vagy azért mert bojkottál.

    Eddig se ment el 35% szavazni. Most akkor azok bojkottáltak?

    3. A bojkottra nincs törvény és szabály. Akármilyen kevesen mennek el, a választás törvényes és jogos lesz – legalábbis a bojkottól még igen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  7. A bojkott a küztelem feladása. Minek pártot alapítani azért, hogy azután a párt ne induljon a választáson?
    Az egész ellenzéki mozgalom értelmét vesztené egy bojkott esetén.

    Ha nincs választási összefogás, akkor bojkott összefogás se lesz.

    Ha az ellenzék mégis olyan erős, hogy képes egy klassz és eredményes bojkottot megszervezni, akkor ugyanezzel az erővel a kétharmados nyerést is képes lenne megszervezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  8. Az első fecske az internet cenzurázásában és az internetezők megfélellítésében. Önkormányzati határozattal, mely máig hatályban van. Egy MSZP-s képviselő ellen.
    Majd hatmilliós büntetés és képviselői tiszteletdíj megvonás kezdeményezése a FIDESZ részéről.
    http://mszp.hu/hirek/blogbejegyzese_miatt_56_millio_forintra_perlik_az_mszps_kepviselot
    A betiltás már megváltás lesz?
    Mire tetszenek várni urak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  9. Kedves Pinty,
    Minden bizonnyal nem olvastad még korábban az okfejtésemet, vagy te sem hiszed el a realitását.
    Vegyünk példának egy 10.000 fős választási körzetet. Tegyük fel regisztrál 2.000 fő, akik a bizonytalan szavazók, mármint akikről nem tudja a fidesz, hogy kikre fognak szavazni (már ha nincsenek rajta Kubatov, vagy bármilyen más listán). Bedobnak a kalapba 2.001 fideszes szavazatot, amivel máris megvan a biztos győzelem. Kommunikálják az eredményt, hogy 40,01%-os részvétel mellett nyert a fidesz jelöltje.
    Lehet bonyolítani a képletet, hogy még azt is megnézik, hogy a regisztrálók hol, milyen listán szerepelnek.
    És kérlek, ne gyere azzal, hogy amennyiben megfelelően magas arányú részvételre tudja az ellenzék buzdítani a szavazókat! A realitás talaján maradva, csak a nagyvárosokban várható 50% fölötti részvétel a regisztráció miatt. A fidesz kivonja a legtöbb anyagi hátteret az ellenzéki pártoktól, miközben a saját kezében ott vannak a kormányzati források, és ha még ez sem elég, akkor annyi határon túli szavazatot hazudik be, amennyit csak nem szégyel.
    .
    Szerintem a bojkott sem jó megoldás, de abban is biztos vagyok, hogy a választáson nem lehet Orbán bűnbandáját leváltani. Diktátort még nem váltottak le demokratikus úton.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  10. Na még egyszer!
    Nem passzívan, hanem aktívan kell bojkottálni. Meg kell hirdetni a Magyar Köztársaság országyűlési képviselői választásait, és meg is kell szervezni annak lebonyolítását. Ebben működjenek együtt a demokratikus pártok balról és jobbról! Legyen hozzá időponthirdetés (ne egyeztessenek a fasiszta hatalommal!), választási bizottságok felállása, választói névjegyzék összeállítása, stb. Legyen (minimális költségű) választási kampány, az induló pártok és egyéni képviselők részvételével. Terjesszék az igét szórólapokon, kézzel szóban, interneten, ahogy lehet.
    Ennek lesz hatása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  11. Ultimátum a kormánynak: november 31-re normális választási rendszert alkottok, amiben mindenki egyenlő esélyekkel indulhat, nincs trükközés, nincs magatok felé hajló pálya, nincsenek percenként módosító törvények, ekkor és csak ekkor indul az ellenzék a választáson. ha nem, akkor csináljátok egyedül, még reklámra sem kell költenetek, nem fogy a pártkassza, csak hát a kutya fasza sem fog titeket elfogadni nyugaton ahonnan a pénzt várjátok.
    ezeket csak az erő felhasználásával lehet eltántorítani az elképesztő gazemberségeiktől, más lehetőség nincs. az erő nyelvén értenek a fiúk, ezt tanulták, ezt látták úton-útfélen, éljünk a saját eszközeikkel.
    elég a dumából, a szobaelit udvariaskodó szerencsétlenkedéseiből, a helyzet politológusok általi idétlen és káros elemezgetéséből, oda kell baszni nekik, különben game over.
    ha Amerika nem dobja be az atomot japánban, azok a fanatikus japcsik még több amerikai katonát öltek volna meg 45-ben, és ezt nem lehetett tűrni. egy jó döntés és a háború a távol-keleten is véget ért. merjünk dönteni végre!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  12. titok
    Miért nem tudsz viselkedni társaságban? Elévesztetted a házszámot! Az AN olvasói nem díjazzák a trágár szöveget. Disztingválj, ha megszólalsz, ha figyelsz, mit írsz le, biztosan sikerül. Kösz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  13. csakén
    Miért nem a forrással együtt idézel? Keresgéljen mindenki, hogy vajon hol olvasható az idézeted többi része?
    .
    Lehet, hogy ez az?
    “Mi látjuk rosszul?
    Orbán: Nincsenek megszorítások, nem voltak, és nem is lesznek
    .
    A miniszterelnök szerint a mai magyar gazdasági modell legnagyobb sikere, hogy az ország megszorítások nélkül fog kijutni a válságból, a büdzsé iránya pedig továbbra is az lesz, hogy a terheket nem az emberekre hárítja. A számok mást mondanak: a Bokros-csomag közel dupláját kapjuk az Orbán-kormánytól két év alatt.”
    http://www.168ora.hu/itthon/orban-magyarorszagon-nincsenek-megszoritasok-nem-voltak-es-nem-is-lesznek-105851.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  14. Ebből a szarból többek között úgy tudunk kikeveredni, hogy az általam nagyon tisztelt külföld egy picikét magát Orbánt bojkottálná. Nem kellene mindenhová meghívni, vagy beengedni ezt a félművelt, félnótás, szedett-vedett csűrhét.
    Dehát, sajnos, ez csak egy álom, mert Causescu is szívesen látott vendég volt az USA-ban, meg a művelt nyugaton is, miközben Romániában mindennapos volt a terror és az amiatti tragédiák. Nekem úgy tünik, mi most is kapjuk külföldről a jó tippeket, a kormány meg szintén ugyanonnan a biztatást. Persze mi távolmaradhatunk a választásoktól, csak nehogy közben a fejlett demokráciákban meg arra kössenek fogadásokat, hogy a kormány mikor nyitja meg újból a politikai börtönöket és veti ki a politikai elitélteket támogató, az adók módjára behajtható börtönfenttartási járulékot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  15. Én pedig a korábban rögzített megjegyzésemhez ragaszkodva, szerényen figyelmeztetnék minden türelmetlenkedő és heveskedő kommentelőt: a demokratikus oldal összefogása nélkül semmilyen típusú fellépésbe sem lehet belefogni a siker reményében!
    A meggyőződésében biztos, szervezett és aktív, a saját erejét megtapasztalni képes tömegek aktív támogatása nélküli, elszigetelt, vagy elő nem készített fellépések kudarcra vannak ítélve, úgy a hatalmon lévőkkel szembeni viszonylatban, mint a nyugati demokratikus erők támogatása elnyerése tekintetében.
    Szíves figyelmükbe ajánlom az alábbiak tanulmányozását, elfogadását és propagálását addig is, amíg a kellő háttértámogatást nélkülöző választási bojkott feltételei egy szélesebb társadalmi összefogás talaján meg nem teremtődnek.
    http://www.egyutt2014.hu/hirek/az_egyutt_2014_valasztoi_mozgalom_elvi_erkolcsi_alapvetesei.html
    Arra is szeretném felhívni a figyelmet, hogy az Együtt 2014 Mozgalom nevében nem a “választási” megjelölés szerepel, hanem a “választói” jelző, amely fogalom nyilvánvalóan arra kíván utalni, hogy a magyar nemzet felnőtt tagjainak a legelemibb közös tulajdonsága/minősége az, hogy honpolgár, azaz, rendelkezik választókat megillető jogokkal, és mint ilyenek csupán a választók összegződő személyes értékítélete és elkötelezettsége lehet minden reális célt szolgáló kezdeményezés biztos alapja.
    Elérkezett az ideje, hogy a diskurzus a demokratikus összefogás valódi alapjáról, elemi szükségességéről, és a folyamat előmozdítása és támogatása módjáról szóljon szemben azzal a személyeskedést sem nélkülöző “maszatolással”, ami eddig történt eme üggyel kapcsolatban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Férfi 12:53
    Talán ez a javaslat a legjobb az eddigi hozzászólásokból ami feloldja a részt venni kontra bojkottálni vitát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Hol a bojkottálók hol a részt venni kívánóknak like-olok, Jó lenne idejében egységes, ha kell helyzettől függő világos mindenki számára érthető álláspontot kialakítani. Ha a pártok mégis a részvétel mellett döntenek akkor sem szabad magára hagyni a demokratikus oldalt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. A választás pártiaktól csak azt kérdezném, amit itt és több fórumon is kiértékeltünk sokszor ! Mégpedig azt hogy hogy is volt az a nyugdíjpénztári dolog ??!! Most tessék utánanézni hány regisztrációt lehet majd megejteni mondjuk egy 25000 szavazóval rendelkező városban ?? A fitymaszosok természetesen éjjel is a kubaszós listán nem szereplők meg esetleg hetekig járhatnak a jegyző után mert pont nem ér rá !! Az is valószínű hogy rengeteg külhoninak fogalma sem lesz róla hogy igenis szavazott !! A kádárkori szavazás (ceruzával) az kutya fa..a volt ehhez képest ami itt lesz !! Most is azt mondom az az érzésem hamarosan polgárháborús helyzet lesz , ez a barom ki fogja provokálni !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  19. Tisztelt bolygó!
    Nagyszerű meglátás, remek a kommented !!!
    ++++++++++++++++++++++++++++++

    Fokozzuk egy kicsit, mi a helyzet , mi a szitu egy 140 ezres várossal ?
    A négy hónap alatt , mennyien fognak tudni regisztrálni?
    Mennyi lesz a napi regisztrációs limit?
    Ha a 22 munkanapokat számolom, kb 1600 főnek kell elmenni regisztrálni naponta!!!
    Ha nem kap sorszámot, jöjjön vissza másnap, hátha sikerül?

    Én tuti , hogy egy percet sem fogok sorba állni !!!
    A tisztelt b kommentelő társammal értek egyet, én sem megyek el szavazni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  20. Sajnos nem a meglátásom a jó , hanem a tények azok makacs dolgok ! Nem szabad eljutni 2014-ig , végre elő kell kerülnie annak a kezelési lapnak és minden megoldódna , legalábbis ennek a baromnak a félreállítása . A többi a könnyebb szerintem !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  21. Ez a hozzászólás is tökéletes!
    DE! “Nem szabad eljutni 2014-ig , végre elő kell kerülnie annak a kezelési lapnak és minden megoldódna ”

    Mély tisztelettel teszem fel e kérdést, azt hogyan s miképpen lehetne megoldani?
    Mert ezen megy a huza-vona hetek-hónapok óta , de nem jutunk dülőre ezügyben!
    Én lennék a világ legboldogabb embere , ha el tudnánk jutni odáig , “a baromnak a félreállításáig”
    Sok víz lefolyik még addig a Dunán!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  22. Ezt nézzétek meg: http://www.youtube.com/watch?v=jhGAzO5ijps&feature=g-vrec

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  23. http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=599947

    “Elkövetők”

    “Megtörtént, amitől tartottam: jelentkezett egy olyan olvasónk, akit “kiszúrt magának” a rendőrség a Papcsák Ferenc elleni állítólagos rágalmazás és becsületsértés ügyében. Természetesen nem az a baj, hogy jelentkezett, hanem az, hogy milyen állapotban van: nehéz leírni azt, mennyire fél a számonkéréstől, a büntetőeljárástól. Miközben beszél, remeg a hangja, szinte elsírja magát, és fél a megtorlástól. Még csak négy nap telt el, hogy megírtuk, mi készül, de ő már ott tart, hogy azt fontolgatja, mit mond majd a rendőröknek, amikor dörömbölnek az ajtaján.”

    Döbbenten látom, hogy az ellenzéki pártok részéről milyen “közöny” van ezzel az üggyel kapcsolatban. Pedig látniuk kellene, hogy itt milyen óriási lépés történt a valódi diktatúra kiteljesedése felé. Nem az a meglepő, hogy egy ilyen Papcsák-féle feljelentget, és valószínűleg bármely épeszű bíróság visszadobná a feljelentést. Hanem az, hogy ez egy kisember ellen[/b] történt, és hogy a rendőrség lépett.. Tehát ettől kezdve szegény kommentelő, aki saját helyzetére reagálva leírta, hogy Papcsák “szemérmetlen és népnyúzó”, azt a rendőrség elkezdte vegzálni. Ezzel tulajdonképpen láthatólag tönkretette ezt az amúgy is Papcsák-által vert Zembert, “akivel” Orbán oly bőszen oly bőszen akar “szövetkezni”.

    [b]Mindenki forduljon magába, és gondolkodjon el, hogy az eset kapcsán milyen mértékű “öncenzúrát” gyakorol akaratlanul is, amikor a kormányt bírálja.[/b] Ezt akartuk, ezt akarjuk? Hogy megszólalni se merjünk, mert bármikor megjöhet értünk a most már valósággá vált fekete autó?

    Hát ha valami, akkor ennek össze kell hoznia az ellenzéki pártokat, és most a legaktuálisabb felhívni a figyelmet a szólás- és véleményszabadság haldoklására! Ki fogja megvédeni a kisembert, aki panaszát kimondja? Ki fog merni itt valaki is megszólalni? (Közben Kövér “öszödi böszmének” nevezi Gyurcsányt. Irtózatos anomália!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  24. Külföld már rég segíthetett volna, ha akart volna! Pont elég oka lett volna rá, de nem tette és nem teszi! Vajon miért?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. az MSZP még mindig abban a hiszemben leledzik, hogy kétpólusú a politika és a fidesz-mszp mutyivilág még visszajöhet, ezért ők sokkal jobban tartanak egy esetleges harmadik erőtől, akik végre elszámoltathatják mindkét korrupt oldalt, mint a fidesz esetleges újabb nyerésétől, abban bíznak, ha veszítenek is, annyi helyük még marad amennyivel létrejöhet egy újabb fidesz-mszp tengely
    úgyhogy az MSZP biztos nem fogja bojkottálni a választásokat, a harmadik oldali pártok bojkottja nekik lotto ötös lenne.
    HA a haza sorsa egy kicsit is számítana, a DK és az MSZP kihagyná ezt a választást és egy egyesült harmadik oldal indulna a fidesz ellen, talán így lenne esély, de lehet hogy még így sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. lotusz 2012. november 15. csütörtök 01:48
    A tömbház egyik lakója veri a feleségét, és a gyerekeit, elgáncsolja a szomszéd nénit, rajzszöget szór a szomszéd autója elé, teleszemeteli a lépcsőházat, de minden becsületes lakó csak háborog, de nem jelenti fel. Persze néha rászól a házmester, de semmi komolyabb nem történik. No, vajon miért nem?
    Pont ezért nem segít a “külföld” sem. Azt kéne már megérteni, hogy először az ország népének kell együttesen, és nagy többségben akarnia, hogy el legyen mozdítva a jelenlegi kormány a helyéről. Nem többtízezres tüntetés kell, hanem milliós.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  27. h.kovacs 2012. november 15. csütörtök 08:57
    Az egyesült harmadik oldalnak pont annyi esélye van, mint az MSZP-nek, a DK-nak, vagy bármelyik (akár még meg sem alakult) pártnak. Nagyon nehéz felfogni, hogy bárkinek csak akkor lenne esélye, ha demokratikus választások jönnének? Márpedig az új választási törvény, az új alaptörvény, az új választási bizottság mind azt vetíti előre, hogy meghamisított eredmények lesznek, elcsalt választás jön.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. tibor
    hát persze, ebben egyetértünk én csak azt próbáltam meg leírni hogy az ellenzéki összefogás, vagy a bojkott az MSZP-nek nem érdeke

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. Tibor…egyetértünk, de ne döntsék el helyettünk, hogy mi a helyes és mi nem! 56-ban is azt üzenték, “tartsatok ki,megyünk” , és nem jöttek. Na, erről szól a dolog! És főként arról, hogy ne minősítsítsenek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. Aki a választás bojkottálására szólít fel, az vagy akarva, vagy akaratlanul fidesz-bérenc.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  31. “Aki részt vesz a választáson, az korrupt kollaboráns.”
    .
    Ennyi. Pontosan ennyi. Nem több és nem kevesebb, amit tudni, amit mondani kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  32. Nagyon kényes kérdés ez a bojkott. Egyértelmű, hogy a következő választás európai értelemben nem lesz demokratikus. Ám azt is látni kell, hogy nekünk saját országunkban kell megvívni a csatát. És olyan környezetben, ahol az agymosás miatt teljesen mások az “értékelési szempontok”, mint egy normális országban.

    Ezért magam részéről azoknak adok igazat, akik a bojkott lehetőségét fenntartják, de még próbálkoznak azzal, hogy ezen torz körülmények között is megnyerjék az összefogással a választásokat. Ugyanis az lenne az igazi legitimáció, ha még a “fideszes csalások” (eltorzított feltételek) mellett is sikerülne nyerni.

    De sajnos félő, hogy a FIDESZ a legperverzebb szabályokat is bevállalja saját győzelméért, tekintet nélkül arra, hogy ezzel Európában csak egy “senkiházi zsebdiktátornak” tartják. Az agymosás célszemélyei (mi mindannyian) mindig azok, akiknek a pénzét kívánja lenyúlni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  33. orbánnak és haszonélvező seregének lassan elszáll az utolsó esélye, hogy békésen távozzon a magyar politikából, az ország házából. Lassan felesleges lesz beszélni választásokról, vagy annak bojkottálásáról. Ha a magyar még megőrzött valamit énjéből, hamarosan megismétlődnek az események (1948, 1956)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  34. Aki bojkottra buzdít, nem veszi figyelembe a realitásokat. A fidesznek jelenleg van kb 2 millió szavazója, 2014-re marad 1,5 millió. A jobbikáknak lesz kb. 800 ezer. A külföldi szavazatokkal a fidesznek meglesz a 2 millió, a jobbikáknak 1,3 millió. Ezek a pártok biztosan nem bojkottálnak. Az LMP kérdéses, ha nem bojkottál, lehet neki nagyjából 800 ezer szavazata. Az összesen 4,1 millió szavazat, ami – a külföldiek miatt – mondjuk 9 millió szavazóval számolva több, mint 45 %-os résztvétel. És alakul egy parlament négy párttal: kormányoldalon a fidesz+Kdemokraták, ellenzéknek a jobbikák, meg az lmp. Mi a probléma? Megvalósulna orbán legmerészebb álma: demokratikus ellenzék nélküli parlament.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  35. Kedves talalom, azért számítsd be a legfontosabbat: az egész hercehurca ellenőrizhetetlenségét.
    Ha a demokratikus pártok nem bojkottálnak (a bojkottálás kizárólag azt jelenti ez esetben, hogy NEM indítanak jelölteket, és felszólítanak a NEM részvételre), akkor fidesz-simicskázással előadva akár száz százalékos részvételt is kimutathatnak, azaz a külföldnek igazolandó számadat határa az arcbőrük vastagsága. Soha senki nem lenne képes igazolni, hogy nem regisztrált, és el se ment szavazni.
    Tehát a számadataid mellékvágányra terelnek, és pont ez a mellékvágányra terelés Orbán valódi célja.
    Ugyanis akármennyi létszámot mozgósíthatnának az “ellenzékiek”, a szavazat-simcskaösszesítés ott dől el (külföldről beérkező “szavazatok” (a hamisítás felső határa szintén arcbőrvastagság), ahol rajtuk kívül senki nem ellenőrizheti őket: a levélküldemények postai feladóhelyszínein (egyetlen számítógéppel végtelen mennyiségű “szabályos” regisztráló jelentkezést és szavazatot lehetséges legyártani, amit végigautózva a külhoni településeken postára lehet adni, s ugyanez voksolásként megismételhető.
    A bojkott jelenti Orbánra az egyedüli veszélyt “választás”-témában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  36. Tisztelt Moderátor!
    Miért tüntette el a levelem amit ma 8,18 perckor írtam és küldtem el ? úgy veszem észre,hogy már Ön is részrehajló,mert ami nagyon erős és igaz azt egyszerűen kitörli. mondja akkor ne ennél a lapnál dolgozzon,hanem menjen el a magyar Hír Tv-ez. Zsóka mama.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  37. Nem ertem Orbit magyarorszag leggazdagabb embere! Mennyi kell meg? Amit magaeva tett azzal a penzzel barhol dus gazdagnak szamit. Mennyi kell meg mennyi az eleg? Kapzsisag egy csunya emberi tulajdonsag. Addig jar a korso a kutra amig el nem kapjak !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Orban nem tud vesziteni, megszerkesztettek mar elore a csalast ! Szerintuk az is alkotmanyos joga Orbannak .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. Zsóka mama
    Egy másik cikkhez tetszett írni hozzászólást 8:18-kor, Bartus László “Mohács felé fél úton” cikkéhez: http://nepszava.com/2012/11/uncategorized/mohacs-fele-fel-uton/comment-page-2.html#comment-229554
    .
    És ne tessék bojkottálni a választást mert annak csak Orbán, Semjén és a Vona örülne a legjobban. Életük végéig röhögnének ezen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Katolikus hitvallás Bajnai alapítványánál 2012. november 15. csütörtök | AN

Bajnai Gordon konzervatív pártot épít 2012. november 14. szerda | AN

Magyarország az államcsőd ellen küzd 2012. november 13. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos