Ronai and Ronai
AMERIKAI

A horvátok szerint vesztegetett a MOL 2012. november 21. szerda 10:17 | AN

  • Hozzászólások(36)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A horvátok szerint vesztegetett a MOL

Zágráb – Egyelőre beláthatatlanok a következményei annak, hogy a Zágráb Megyei Bíróság első fokon hét év és hat hónap börtönre ítélte Ivo Sanader volt horvát miniszterelnököt, mert az ítélet szerint teljes mértékben bizonyítást nyert, hogy a MOL megvesztegette. Az ítélet szerint a vesztegetést a másik oldalról az állami tulajdonban levő MOL vezérigazgatója, Hernádi Zsolt követte el. Egy vesztegetésnek mindig két elkövetője van: aki kapja, és aki adja. Ha Sanader bűnös, akkor Hernádi is az. Az Orbán-kormány által irányított főügyészség az első horvát megkeresésre tisztára mosta Hernádit, de ha a horvát hatóságok következetesek, akkor a bűncselekmény másik elkövetője ellen is eljárást kell indítaniuk, ahogy az már egy évvel ezelőtt is felmerült, hogy Hernádit az Interpol körözheti. Nem lenne nehéz megtalálni: a Videoton díszpáholyában Orbán Viktor miniszterelnök melletti széken letartóztatható.

Bűnösnek mondta ki a Mollal kapcsolatos megvesztegetési ügyben Ivo Sanader volt horvát miniszterelnököt kedden a Zágráb Megyei Bíróság. Korrupció, valamint – egy osztrák vonatkozású ügy kapcsán – háborús nyerészkedés miatt első fokon összesen 10 év börtönre és komoly pénzbüntetésre ítélték a politikust. A bíróság bizonyítottnak találta, hogy Sanader a magyar Mol olajipari társaságtól 10 millió euró kenőpénzt kapott, hogy ennek fejében a Mol irányítói jogokat szerezzen az INA horvát olajipari cég felett. Az INA-Mol ügyben Sanader hét év hat hónap, egy másik vesztegetési üggyel összevonva 10 év börtönbüntetést szabott ki a bíróság. Sanader azzal érvelt, hogy az eljárás mögött politikai okok állnak.

A bíró az ítélet indoklásában kifejtette, a Mollal kötött szerződés nyomán bekövetkezett változásokkal az INA három-három tagú igazgatóságában egyenlő arányú szavazatok esetén a magyar elnök-vezérigazgató szavazata a döntő. A horvátoknak a veszteséges gáz üzletág kiszervezése a legfájóbb, mert azzal a veszteségek 100 százalékban Horvátországot terhelik. Amennyiben ez az üzletág az INA-n belül maradt volna, a horvát állam INA-részesedésének megfelelő hányadban, 44 százalékban hárulnának rá a veszteségek – mutatott rá a bíró. Ez ellentétes Horvátország érdekeivel – szögezte le. A bíró indoklása szerint kétséget kizáróan megállapítható, hogy Sanader kenőpénzt kapott.

A bíróság elfogadta Robert Jezic, a vád tanújának vallomását, kitérve az azt alátámasztó bizonyítékokra is. Sanaderen kívül valószínűleg csak Jezic tudott még a pénz útjáról. Az ő tanúskodása nélkül valószínűleg nem került volna sor büntetőeljárásra. Ez esetben az INA átengedése a Molnak és a gázüzlet kiválása csak katasztrofális politikai döntés lenne. A kenőpénz ténye miatt azonban bűncselekményről van szó – magyarázta a bíró. A bíró szerint nem igaz Sanader állítása, miszerint Hernádi Zsolttal, a Mol vezérigazgatójával Jezic közvetítőjeként, annak üzleti ügyei miatt találkozott. A két ciprusi cég – amelyek a Sanadernek szánt 5 millió eurót átutalták a Jezic tulajdonában álló svájci Xenoplast számlájára – és a Xenoplast között fiktív szerződés köttetett – állapította meg. Hozzátette a bíró azt is, hogy a két ciprusi céget – és azokhoz köthető Mihail Guceriev és Fazekas Imre üzletembereket – szoros üzleti és egyéb szálak fűzik a Mol-hoz.

Horvát megkeresésre a Központi Nyomozó Főügyészség indított egy vizsgálatot, de az ismert magyar viszonyokból következően a kézzel vezérelt magyar főügyészség vizsgálata enyhén szólva nem tekinthető objektívnek: 2012 januárjában bűncselekmény hiányában megszüntető határozatot hozott. Azóta nem érkezett Hernádi ügyében újabb megkeresés, de az furcsa lenne, hogy egy vesztegetési ügyben a bíróság megállapítja az egyik fél bűnösségét, de a vesztegető szabadlábon marad. Ha Horvátország következetesen jár el, akkor előfordulhat az a helyzet, hogy a magyar olajtársaság vezérigazgatója körözött bűnöző lesz, akit a magyar kormány fedez. A MOL többségi tulajdonát ráadásul megvásárolta nagy veszteségekkel az Orbán-kormány, így a bűncselekményben áttételesen maga is érintett, ha Hernádit nem adja ki, és nem határolódik el. Független és objektív vizsgálat a magyar hatóságok részéről, miután Polt Péter fideszes főügyész Orbán közvetlen kézi vezérlése alatt áll, nem várható.

A magyar olajtársaság visszautasította az ítéletben foglaltakat, azzal, hogy nem adott pénzt senkinek azért, hogy megszerezze a horvát INA-ban az irányítási jogokat. A Mol úgy fogalmaz: “Nem tisztünk minősíteni az elsőfokú döntést, Horvátország legnagyobb befektetőjeként tiszteletben kell tartanunk a Horvát Köztársaság független igazságügyi testületének döntését. Mindazonáltal úgy gondoljuk, az ügy kevésbé szól a Molról vagy az INA-ról, hanem sokkal inkább egy horvátországi politikai ügyről van szó”. Ez a közlemény így nagyon szegény, mondhatni szánalmas. A társaság úgy véli, nem lehet úgy elítélni valakit, hogy sem indíték, sem bűncselekmény, sem bizonyíték nincs. Márpedig szerintük nincs indíték, “hiszen a Mol komoly áldozatvállalásokkal a csőd veszélyétől mentette meg az INA-t, amikor átvette felette az irányítást 2009-ben”. A horvátok talán még nem ismerik, mit jelent a magyar kormány szóhasználatában az, amikor ők “megmentenek” valamit. Az eddigi gyakorlat szerint az primér lopás.

A közlemény szerint az ügyben a horvát ügyészség kérésére korábban a magyar ügyészség is vizsgálódott. Tavaly novemberben tanúként kihallgatták Hernádi Zsoltot, a Mol elnök-vezérigazgatóját, mert a horvátok gyanúja szerint személyesen ő vesztegette meg Sanadert. A Központi Nyomozó Főügyészség végül megállapította: “a Mol érdekkörében nem valósult meg a horvát ügyészség által felvetett bűncselekmény”. A zágrábi ítélethirdetést követően egy óra alatt 600 forintot esett a tőzsdén a Mol. Elemzők szerint az még kérdéses, hogy a cég INA-ban meglévő pozíciója sérül-e az ügy miatt, és ez a részvénypiacon mibe kerülhet.

A MOL vesztegetési ügye a jéghegy csúcsa lehet. A magyar kormányhoz kapcsolódóan ez már a második jelentős vesztegetési ügy, annak ellenére, hogy a baltás gyilkos szabadon engedése ügyében egyelőre nem merültek fel konkrét információk, de Safarov kiadatása mögött vélhetően valaki megvesztegetése áll, mert egyelőre a magyar államnak eddig csak kára származott belőle, haszna nem. Azóta történtek olyan kísérletek az Orbán-kormány részéről, amelyek arra irányultak, hogy valamilyen magyar érdek teljesülésének látszatát keltsék. De ilyen egyelőre nincs.  A döntést személyesen Orbán Viktor hozta.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +17 ( 19 szavazatból)
A horvátok szerint vesztegetett a MOL, 5.0 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(36)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

36 Reader’s Comments

  1. Személyesen Orbán Viktor fogja megmenteni Hernádi Zsoltot is. Szól a főügyész barátjának, és ezzel az ügy el lesz sinkófálva.
    De nem csak ez a 2 ÜGY van ( volt). Ne felejtsük el a Gripen ügyet sem. Ott is azt vallották, hogy 5 magyar érintettje van a korrupciónak,de azt is figyelmen kívül hagyta a szelektív igazságérzettel rendelkező főügyész úr.
    Pedig ott is volt aki korrumpált, és ott is volt aki korrumpálódott.Valahogy lejt a magyar főügyész úr eljárási rendje.
    Minő érdekes dolgok ezek.
    Ha visszamegyünk az időben, akkor meg azt olvashattuk, hogy e nemes úr fiókjában pihentek elévülésig a fideszes fiúk aljasságai.
    Valahogy nem lepne meg az sem, ha Hernádit kivakarnák pusztán az úri gőgjükkel a pocsolyából. Elvégre amire ők azt mondják nincs, az nincs!
    Egy díszpáholyos haverért mindent! Akár az igazság megerőszakolását is! Mit nekik!
    A pávatáncos meg még be is vitte az államot ebbe a mocsokba,jó sok pénzért. Vajon mennyit kaszálhattak azóta a bizniszen?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (33 szavazatból)
  2. Csak egy apró kiigazítás: nem a MOL többségi részvényt vásárolta meg Orbán, csak a kisebbségét. De már azzal is meg tudja akadályozni a haverok leváltását a vezetőségből. És csak az számított.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (32 szavazatból)
  3. Szemétláda banda…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  4. Ezek ellen csak 1 megoldás van.(moderálva), mert diktatúrában jogi eszközökkel (bíróság, ügyészség, stb.) vagy választással nem lehet elérni semmit. A román barátaink (az aberrált orbáncnak testvérei, mert ők levélben is regisztrálhatnak, mi nem) már ezt 23 éve sikeresen megoldották Targovisten.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  5. Kekecnek igaza van, a Magyar Állam csupán 24,6% MOL részvénytulajdont vásárolt.
    Azért ritka nagy biznisz lenne most eladni a részvényeket. a haverok, és szobatársak jó áron juthatnának a jelenleg állami tulajdonban lévő csomaghoz. Nem is csodálkoznék, ha ez bekövetkezne…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  6. pulcsi
    2012. november 21. szerda
    10:54
    Târgoviște nem annyira jó példa. Már máskor is kifejtettem, hogy ott szépen kivárta Ceaușescu slepje, hogy 1989-re az államadósság nulla legyen – ebbe a román nép belegebedt, de ez a vezetést nem érdekelte. Volt egy főbűnös, egy bűnbak, akit a kellő pillanatban rögtönítélő bíróság elé lehetett állítani, és olyan gyorsan kivégezni, hogy nehogy magával rántson bárki mást. Szóval több évtized viselt dolgaiért a Ceaușescu házaspár vitte el a balhét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  7. Nem azt a részt tartom követendőnek, hogy CSAK diktátort kell kivonni ilyen módon a forgalomból, de ellene csak ez a megoldás (szerintem). A slepp utána számonkérhető lenne a sok jogtiprásért, és főleg azért, hogy nem mondták meg neki, hogy meg van lágyulva az agya, mert addig ők még sütögethették a pecsenyéjüket. Én seciel az Anikót sem bántanám, elég bántás neki egy ilyen férj, aki választási bukásnál kiveri belőle a gyereket.
    Tibor, így már jobb?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  8. Ez a kép is sok mindent elárul a diktátor épeszűségéről. Így nem vigyorog egy mentálisan egészséges ember. Ennek gumiszoba kell (moderálva) nem parlament.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  9. Véleményem szerint ez nem pusztán pénz lenyúlás, hanem a gazdasági gyarmatosítás, azaz függővé tétel felé tett első tudatos lépés. Egy hosszú távú terv első lépése, bármilyen vérfagyasztónak tűnik is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  10. pulcsi,
    Az egész fidesz vezérkart kell kivonni a forgalomból. Aki eladta a lelkét az ördögnek – bárki is legyen épp az ördög – az nem beszámítható soha többé. Márpedig ezek eladták a lelküket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  11. .
    én a horvátok helyében, csak úgy játszásiból, a vitézy klán , melybe a zorbán is benne van, lévén a vitézyék csak strómannok, összes horvátországi tulajdonát, érdekeltségét államosítanám, amúgy magyarosan, MAL zrt módra!
    aztán közölném a férgekkel, ha kő a cucc, a herdádi zsótikát szépen becsomagolva kérjük ide, a böribe, a vár legsötétebb pincéjébe.
    ott a zsótika elgondolkodna a vezír segge nyalásának következményeiről, s hirtelen megvilágosodva erősen közölni kívánna egynémely dolgot.
    csak úgy játszásiból, hogy ő is jácchasson, hasson arra, akire kő!
    akire kő kell egyenkint az egész petreputtyával, haverjaival egyetemben!
    aztán a nagy kupac követ leönteni egy még nagyobb kupac betonnal, hogy maradandó emlékműve legyen az orbáni dúlásnak, mely ennek a kis kurvaország történelmének legnagyobbika!
    meg ugyi, egy gát is lenne, s nem tudnának a mélyből, a beton, s a kövek alól előhömpölyögni a rothadékok.
    na, címszavakban ennyi, mit most hirtelen tenni kőne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  12. Hernádit mindenki ismeri. A korsó ugye addig jár a kútra…..Nem hiszem, hogy örökre megúszná, csak addig, amíg a felcsúti és Polt hatalmon vannak. De mindennek vége lesz egyszer…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  13. Ez a kép mindent elárul.Milyen gondtalanul tudnak vigyorogni a tettestársak egymás közt /igaz az egyik vicsorog/ , miközben az ország népe a megszorítások alatt nyög. Aztán a képről leolvasható a felsőbbrendüségük, a magabiztosságuk. Ki árthat nekik?Polt vagy a Szájerné?
    Csak egy remény éltet, hogy egyszer a pofájukra fagy ez a önelégült vigyor.
    Abban pedig hiába reménykedünk, hogy itt is megtörténhet az ami Horvátországban, hogy lesújt rájuk a törvény szigora. EGYENLÖRE.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  14. Szép kép három hízott disznó röhög.

    -
    pulcsi
    2012. november 21. szerda
    11:51
    -
    Orbán arcán tényleg van valami kimondhatatlanul kellemetlen, aberrált, aggasztó kifejezés főleg amikor kárörvendően teleszájjal röhög. Nem tudom milyen hangot adhat ki közben, és milyen testszagokat bocsájthat ki, de pofára úgy néz ki mint egy alien az álarcosbálban. Ha nem lenne közismert személy és miniszterelnök és ilyen pofával ráröhögne mondjuk egy rendőrre az vagy beviszi, vagy jogos önvédelemből ott helyben lelövi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  15. “A MOL vesztegetési ügye a jéghegy csúcsa lehet. A magyar kormányhoz kapcsolódóan ez már a második jelentős vesztegetési ügy…”
    Gripen?

    :O)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  16. “egy politikai ügyről van szó”
    Mondja a magyar társaság. Persze Pityu !
    Azért ez valójában nincs így, ez mellébeszélés.
    A horvát népnek elege lett a korrupcióból.
    Míg sokan életüket vesztették a nemrégi délszláv háborúban, addig egy réteg meggazdagodott a háborús nyerészkedésből.
    Ezért váltották le az előző kormányt.
    Az új horvát kormány elkötelezett a korrupció felszámolásában, és senkit nem kímélnek. Sanader mellett már börtönben ül az egykori miniszterelnök-helyettes Polancsec, becenevén Rumenige. Rózsaszínű arca miatt nevezték el errő a német focistáról. Rumen = rózsaszínű. Korrupciós ügyekbe keveredett a Podravka céggel kapcsolatban.
    Legújabban 78 orvost vettek eljárás alá korrupció miatt.
    Nemrégen az egyetemeken a professzorok voltak soron : pénzért adták a diplomákat.
    Peresztrojka folyik a korrupció ellen.
    Hogy itt Magyarországon mikor kerül sor a korrupció felszámolására, nekem úgy néz ki sohanapján. Ugyebár nálunk divatban vannak a titkosítások, pl. olajügyben 85 évre. Ez Horvátországban nem menne keresztül.
    A lejtőn vagyunk tovvábbra is, az ország szekerén nincs fék.
    Vajon ki fogja már felszerelni azokat a fékpofákat?
    Csak a pofánk jár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  17. A bevezetőben az szerepel, hogy a vesztegetésnek két elkövetője van. Ez alól a Polt ügyészség és a szintén teljesen független igazságszolgáltatás hazai joggyakorlatában akkor van kivétel ha a megvesztegetettnek kikiáltott elkövető nem fideszes vagy fidesz közeli. Ebben az esetben a megvesztegetőt mégcsak tanúként sem idézi meg, sem az ügyészség,sem a Handó Tünde által kijelölt kecskeméti bíróság. Lásd a több mint két éve folyó Hagyó ügy.Senkit nem érdekel, hogy ha adott is valaki pénzt a nokiás dobozban, az vajon ki volt, annyit adott-e, amennyi a nokiás dobozban volt, vagy már menetközben kapott más is.Ezek a tapasztalatok alapján komoly összegben mernék fogadni, hogy a Polt féle ügyészség “vizsgálata” alapján a Mol vezér símán megússza,hiszen ő csak a megvesztegető lehetett és a kép alapján nemhogy fidesz, de Orbán közeli.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  18. Ha az azeri baltás gyilkost ki lehetett adni, vagy a halálos közúti balesetet okozó horvát miniszterelnök-helyettest börtönbüntetésre lehetett ítélni, akkor nehogy már ezzel a Hernádival szemben ne lehessen eljárni!!!
    Jogállamban élünk, vagy nem? De! Nem? De! Vagy mégsem? De!
    Akkor?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  19. Hármak bandája!!!!!!! / az öregek még biztos emlékeznek/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  20. Ha Horvátország kéri ki kell adni Hernádi Zsoltot. Ha nem megy magától elviszik.
    Oszt jó napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  21. Nem várják meg a jogerős ítéletet, a horvát főügyész már kéri Hernádi kiadatását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  22. Csak annyit h a beceneve: Hernyó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  23. A Mol 40 országban van jelen, Nagyon előkelő helyen szerepel az európai multik listáján! És folyamatosan terjeszkedik… vele együtt az OTP és Demján ingatlan-beruházó is hódit. Hiába, egységben az erő!
    Ez lenne Európa elfoglalásának unortodox módja!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. Gazemberek , orszag verszivoi, haszonelvezoi! Ez a felcsuti paraszt mit kepzel o a mindenhato? Csanyi pedig fenyesre nyalja csak nem ertem miert nem eleg ami van Sanyikam? Kell meg zsozso, akkor nyald addig amig nem fustol a nyelved te is egy jellemtelen kapzsi tetu vagy! MLSZ munkajahoz mi a szart tud hozzatenni , total hulye a focihoz, de azert unott fejjel mindenhol ott van ahol a furer.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  25. Ezek a nemzet-összeugrasztó politikai, hivatali és gazdasági kalandorok egyszerűen nem ismernek semmiféle határt. És mindezt a magyar nemzet megmentőinek az undort keltő póza mögött, és az EU-t “megmenteni hivatott” keresztényi politika jegyében teszik. Az önmagában is tetemes, törvényesen szerzett tőke- és munkajövedelem, meg a zavarosban megszerzett kenő pénz nem elég.
    A Tax Justice Network nem régen közreadott, offshore tevékenységet elemző tanulmánya szerint az utóbbi 25 évben mintegy 242 milliárd dollárnyi vagyont tüntettek el, menekítettek ki a magyar adóhatóság szeme elől, amely révén a dicstelen 12. helyre küzdötték fel hazánkat, megelőzve ezzel számos, sokkalta nagyobb, korruptabbnak tartott államot. Ez az alávaló banda és érdekköre zavartalanul folytatja az offshore-business adata előnyök kihasználását, noha éppen az lenne a kötelessége, hogy betömje a vagyonkimentés csatornáit és erősítse a tisztességes verseny feltételeit.
    Mára már egyre mélyebb szégyenérzettel kell viseltetnie azon magyaroknak, akik valaha, éppen a maguk eredményeiből kiindulva is, reális célnak érezték a fejlett nyugathoz való, fokozatos felzárkózás lehetőségét. A magyar nép egészének azonban nem sikerül különbnek lennie, mint az őt újból és újból kijátszó/hátba támadó politikai-gazdasági haszonlesők, hangadók és díszvirágok. Magyar közviszonyok: szégyen és gyalázat a neved.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  26. Ha tiszta miért nem adják ki? Jobb lesz, ha körözteti az Interpol?
    Csak baltásokat adnak ki, kecsegtető ajánlatokért?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  27. És, hozzátéve a fenti észrevételemhez, azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a mai, a lakájoknak kedvező, elv- és törvénytelen gazdasági rendszerben, a ki nem érdemelt előnyök szinte csak a versenyképtelen, a puszta harácsolást szolgáló, és vagyonkimentő vállalkozások létrehozásának kedvez! Ugyanakkor halálra ítéli azon tisztességes, a versenyt felvállaló, a valóban támogatásra érdemes, a jövőbe való reális befektetést és tisztes hozamot kínáló vállalkozásokat, velük együtt pedig a közösségi büdzsék megbízható mértékű gyarapodását is. Mindez, a gátlástalan jogtiprással és a mértéktelen harácsolással együtt ténylegesen azt a sorsot vetíti előre számunkra, amit Bartus úr, jó néhány írásában, oly szemléletesen körülírt.
    A demokraták, ha egyáltalán demokraták ők, e kiélezett, történelmileg is egyre sorsfordítóbbá váló helyzetben egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, hogy a Fidesz-KDNP alantasságát kopírozó módon, minősítésekkel és félremagyarázó állításokkal illessék egymást, ezekre hivatkozva elzárkózzanak az aktív párbeszéd, az egymás megismerése és elfogadása elől, mert holnapra a mindannyiunk elenyészünk abban a testvérgyűlölettel felélesztett máglyában, amelyet az Orbán-Semlyén vezette maffia mind gátlástalanabbul táplál, a magyar többség, sőt a felvilágosult Európa akarata ellenére!
    Mert igen, lehet, hogy már holnap lesz a napja, hogy betiltják a baloldali, a jogi értelemben vett utódpártokat, az általuk lakájszerveknek aposztrofált szakszervezeteket és civil szervezeteket!
    Tisztelt Mesterházi, Gyurcsány és más egyéb, demokratikus pártokat vezető Urak! Nagy, és kis vezetők, párttagok! ÉBRESZTŐ!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. “És, hozzátéve a fenti észrevételemhez, azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a mai, a lakájoknak kedvező, elv- és törvénytelen gazdasági rendszerben, a ki nem érdemelt előnyök szinte csak a versenyképtelen, a puszta harácsolást szolgáló, és vagyonkimentő vállalkozások létrehozásának kedvez!”

    nem csak a mai! igy van ez minimum 22 eve!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (6 szavazatból)
  29. Nikos Galis után a rendes nevemen kívánok ezentúl kommunikálni az AN-en. Remélem ezzel nincs baj.
    Hernádi letartóztatása júliusban lesz esedékes.
    Hernyó ellen már több mint egy évig folytat eljárást a horvát hatósság. Az világos, hogy a horvát igazságszolgáltatás arra a megállapításra jutott, hogy Hernádi résztvett a korrupciós ügyben. A horvát ügyészség már négyszer megkísérelt nemzetközi jogi segítséggel megkérni a magyar ügyészséget, hogy kérdezzék ki Hernádit, de a végeredmény az volt, hogy a magyarok ezt elutasították.
    Horvátország uniós felvételével megnyílik a lehetőség, hogy kiírják az európai elfogató parancsot. Magyarország megint elutasíthatja Hernádi letartóztatását, de akkor fennáll az a lehetőség, ha Hernádi belép bármelyik uniós ország területére, akkor kiírják az elfogató parancsot. Nincs semmilyen “kereskedelmi” lehetőség. De, előbb meg kell várni azt, hogy Magyarország elfogadja-e azt, hogy Csacsics Horvátországban töltse le a fogságát.
    Forrás : glas-slavonije.hr

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  30. Szia Géza!
    Te legalább jól értesült vagy a gyökereid által.( nem rossz értemben)
    Figyeld meg, milyen parasztvakítást fognak ezek előadni a hernyó védelmében. Még szerencse, hogy határainkon túl nem érvényesíthetik a maffia kapcsolataikat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. xy (14:07) A kissé korábban, 01:36-kor rögzített hozzászólásomban én is az utóbbi 25 év gyalázatos, magyar offshore-business-re utaltam vissza, amely 25 év az egész magyar politikai és közszférára árnyékot vet, mert az aktuálisan hatalmon lévők mindegyike megtűrte az össznépi méretű korrupciót, annak fejében, hogy a pártok pénzügyi manőverei ellenőrizhetetlen legyen a civil szféra számára, és maguk, valamint a támogatóik szabadon kivonhassák a, jobbára feketén szerzett jövedelmeik jó részét.
    Ugyanakkor, 2010. évi választásokig meg volt a mindenoldalú lehetősége annak, hogy a mindenkori ellenzék, valamint a sajtó feltárja a disznóságok jó részét és ügyet csináljon belőlük. Mára viszont már csak egyetlen, politikai-gazdasági-bürokrata maffia uralja a terepet, mindennemű kontrollt félre söpörve.
    Itt az idő tehát, hogy a demokratikus civil szféra, azaz, mi magunk, a választói tömegek kikényszerítsék a saját politikai oldalunk egészének, a gáncsoskodást mellőző összefogását, amellyel már ma is tetemes mértékű késésben vagyunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  32. Bumburi!
    Nem vagyok biztos abban, hogy határainkon túl nem tudják érvényesíteni a maffia kapcsolataikat.
    Pár napja arról számolt be egy magasrangú egyiptomi politikus Moszkvában, hogy magyar és bolgár vállalatok fegyvereket adtak el török cégeknek, akik továbbították a szír ellenzéknek.
    De az arab kapcsolatokat sem számolták fel, melyeket még Király B. Izabella kezdett kiépíteni és Vona folytatta. Vona G. első útja Jemenbe vezetett, miután megalakult a Jobbik, de szívesen utazik Clevelandba is, Pákh Imre köreihez, akik szoros kapcsolatot ápolnak a dúsgazdag magyar hungaristákkal.
    Pákh Imre az őssejtbotrányban is kivette a részét, harkovi klinikáról szállították a nem természetes halállal halt csecsemők sejtjeit.(mint utólag a rendőrségi nyomozás kiderítette)…. De nem folytatom, mert belegabalyodom ebbe a förtelmes kapcsolati hálóba!:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. vidéki
    Valahol olvastam a honvédelmi miniszter jelentését ezekről a fegyvereladásokról.Ezek szerint itthon lepapírozzák, a külföldi kapcsolataikon keresztül meg maffiáznak?
    Ügyes…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  34. *
    Az ügyet a katolikus egyház fogja megoldani – a háttérből. Ez az a szál amely a két országot valójában összfogja és nem számít itt a Jellasiccsal fertőzött múlt, de a Hernádikkal fertőzött jelen sem. Az egyház amőbaként mindenhol befolyással bír, és ezt a státuszát tíz körömmel meg is védelmezi.
    *
    Apropó ! Két napja mentette föl a Hágai Nemzetközi Bíróság Ante Gotovinát a háborús bűnösség vádja alól, melynek hatására szerte Horvátországban örömtüzeket gyújtottak… Szerintem ebben a döntésben is ott volt az anyaszent egyház óvó keze. Feszültségkeltő ítéletnek lesznek még következményei a térségben. Nem hiszem, hogy a szerbek ezt csak úgy szó nélkül hagyják. Túl sok az olyan intézkedés, amely az ő nemzeti önérzetüket mélyen sérti: Koszovó (őshaza); Montenegró (tengeri kapu); Macedónia (sosevolt ország); Ante Gotovina ˙(háborús bűnös, a horvátok szemében háborús hős); stb… Hamu alatt izzik a parázs.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Horvat ugyeszsegen nem ul egy POLT PETER part komisszar ezert fog ulni a korrupt politikus.MEGERDEMLI!! Nalunk is eljon majd a nap amikor igy lesz! Erdekelne honnan volt 10 millio euro kenopenz a MOLNAL?? Ezt miert nem vizsgaljak?? Fekete penz egy tozsdei vallalatnal? Nalunk errol is kuss van! Eliteltek Sanadert akkor itthon miert nem nyomoznak a Molnal?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. A kimoderált “Hernádi”-nak:

    Mi köze volt ahhoz, hogy a horvát bíróság szerint Hernádi Zsolt megvesztegette a volt horvát miniszterelnököt, hogy ki volt akkor a magyar miniszterelnök? Csak nem ő kényszerítette a drága Hernádi Zsolt, a makulátlan és becsületes üzletembert, hogy bűncselekményt kövessen el? Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Tesz a törvényre a médiatanács 2012. május 11. péntek

Ítélet várható Damu Roland ügyében 2011. augusztus 21. vasárnap

Eddig 150 milliárdot buktunk a Mol-paketten 2011. augusztus 19. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos