Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Papp László Tamás esete a puccsal 2012. október 12. péntek 3:16

  • Hozzászólások(54)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Papp László Tamás esete a puccsal

Papp László Tamás (PLT), Tamás Gáspár Miklós (TGM) gyenge utánzója, eddig sem hagyott kétséget afelől, mit tárol a fejében. Nekem ez eddig is világos volt, de azért most megdöbbenhetnek néhányan.

Papp a HVG-ben most ezt írta: “Sokan gondoltuk úgy 2008-2009 körül, hogy a huszadjára elsütött szakállas poénok, a lapos, műnépies bölcselkedés, az áljoviális adomázgatás, a jámboran mosolygó erősebbet kóstolgató üres hetvenkedés, a használtautó-kereskedő szintjén mozgó dumák mögött csak van valami. Taktika, stratégia, műhelymunka. Az elmúlt idő arról győzhette meg a reménykedőket: a díszlet egyben maga a tartalom. A jobbos konteósoknak (sőt általában a konspiráció-egyház híveinek) örök kérdése: mi van itt a háttérben? Nos, Orbán Viktorral kapcsolatban az a szomorú válasz, hogy nincs a háttérben semmi. Az van, amit látsz.”

Pappot soha nem tartottam lángésznek, az üres szófacsarás mögött mindig láttam az ürességet, a megbízható iránytű hiányát. De azt hittem, hogy ennél azért több esze van. Ez az ember úgy ítélkezik itt élők és holtak fölött, hogy 2008-2009-ben még azt gondolta, hogy Orbán Viktor és bandája mögött több van, mint ami látszik. Ez az ember 2009-ben még azt gondolta, hogy Orbán Viktor egy demokrata? Egy államférfi? Egy ország vezetésére alkalmas politikus? Papp 2009-ben még azt hitte, hogy Orbán egy csodarabbi lesz?

Én ezt már 2000-ben sem gondoltam. Mondhatnám, hogy előtte sem, mert attól kezdve, hogy liberálisból átvedlett kereszténydemokratává, kitaposott ösvényre lépett. De nem akarom, hogy nagyképűnek mondjanak. 2003-ban ez számomra már olyan riasztó realitás volt, hogy azt mondtam a feleségemnek: ennek az országnak vége, mert bedől egy tehetségtelen szélhámosnak, aki olyan ideológiát tett magáévá, amely népirtásokért felelős. Két megoldás van: vagy azért veri szét az országot, mert nem engedik a hatalom közelébe, vagy azért, mert hatalomra jut. Ezért arra kértem a feleségemet, keressen magának egy jó ösztöndíjat, és menjünk innen, mert ez az ország elveszett. Pusztulás vár rá.

Örömmel vettem volna, ha az idő nem engem igazol, de nem így történt. Pontosan úgy történt, ahogyan megmondtam. Meg lehet kérdezni a feleségemet. Ha figyelembe vesszük, hogy én egy nagyon átlagos képességű ember vagyok, akkor elborzadhatunk azon, mennyire vak az a Papp, aki magát zseninek tartja. Most ébred rá, hogy kivel áll szemben. Elég későn érő típus. Én 2003-ban azt mondtam, hogy itt fasizmus lesz. Pedig utána még hét évig kormányzott a balliberális koalíció. A fasizmust pedig még most sem hiszi el nekem senki, pedig már a Horthy-szobrokat állítják, és zsidókat támadnak meg az utcán.

Mindezt nem azzal a kárörömmel teszem szóvá, hogy most elégtételt kaptam azért a sok aljasságért, amit Papp elkövetett ellenem (de azért annyit megjegyzek, hogy ezek a nagyokosok neveztek bérretegőknek engem, Debreczeni Józsefet és másokat). Csupán arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy az a doktriner liberális firkász társaság, amely a verbális maszturbációját szellemességnek véli, és Orbán Viktor módszereit idéző módon karaktergyilkolja azokat, akik nem osztják a nézeteiket, 2009-ben reménykedve várta a felcsúti konkvisztádor hatalomra jutását. Nemcsak várta, hanem a maga módján, mindent meg is tett érte. Ezek Orbánban hittek. Sokan pedig azt hitték, hogy ezek liberálisok.

Papp és eszmetársai nagy szívességet tettek Orbán Viktornak, amikor minden erejükkel, teljes vicckészletükkel támadták a törvényes és demokratikus hatalmat. Két évvel azután, hogy Orbán egy demokratikus választáson aratott győzelmet forradalomnak nevezett, és bejelentette egy új rendszer létrehozásának szándékát, még meg sem közelítik azt a mocskos stílust, alpári gyalázkodást és méltatlan támadást, amelyet az akkori, demokratikus kormánnyal szemben megengedtek maguknak. Még ma sem írnak olyanokat Orbánról, mint ahogyan meggyőződéses demokratákkal szemétkedtek, pedig Orbán már úgy lenyelte a demokráciát, hogy a füle se látszik. De Orbánnal még mindig kesztyűs kézzel bánnak. Igaz, amazoktól nem kellett félni, hogy bajuk lesz abból, ha mocskolják őket. Ilyen bátor gyerekek ezek. Csak azokba marnak bele, akik nem harapnak vissza. A Papp-féléknek kitüntetett szerepük van abban, hogy a demokrácia hívei is elerőtlenedtek, a liberálisok is kiábrándultak, elcsüggedtek, összezavarodtak, és reményvesztettek lettek. Hatékonyan utáltatták meg a demokráciát a cinikus, nihillista, esetenként kíméletlen és durva cikkeikkel. Védelmezték azokat, akik nem a rossz kormányzást támadták, hanem a rendszert: a hatalmi ágak szétválasztására épülő demokráciát. Azok jogaiért harcoltak, akik náci uszításokat folytattak. A megvédett náci beszéd után lőtték hátba az 5 éves Csorba Robikát. Nincs az a szellemesnek hitt szófosás, amely ellensúlyozhatná az okozott kárt.

A mai napig azt gondoltam, hogy ez csupán a doktriner liberalizmusból, az anarchizmusból, az értékvesztett cinizmusból, a buta önteltségből következik, és abból az egyszerű tényből, hogy ezek az emberek nem tudják megkülönböztetni a jobb kezüket a baltól, a jót a rossztól, az igazat a hamistól (mellesleg, a szakma, amelyet művelnek, mindösszesen ezeket a tulajdonságokat követeli meg). Alkalmatlanok arra, hogy a kígyótojásból megtippeljék: a születendő lény kígyó lesz. A mag természetéből nem látják a fa természetét. Ám ennél többről van szó. Papp László Tamás saját bevallása szerint illúziókat táplált Orbánnal és fideszes szektájával szemben. Vártak tőle valamit, reménykedtek benne, azt akarták, hogy hatalomra jusson. Azért is ocsúdnak ilyen nehezen. Nem látták, hogy emit ez az ember tesz a családjában, azt teszi a pártjában, és amit tesz a pártjában, azt teszi az országgal. Ehhez pedig nem kell egyetem.

Ebben az esetben arra kell következtetnünk, hogy nemcsak a butaság íratta ezekkel az emberekkel a cikkeiket a Hírszerzőben, az Indexben és másutt. Nemcsak azért rombolták a demokráciát, nulláztak le demokratákat, végeztek ki morálisan náluk és bálványuknál százszor tisztességesebb embereket, mert csak ennyi eszük van, hanem azért, mert Orbánt akarták hatalomra juttatni. Ezért utálták a szocikat, a szadeszt és mindenkit, függetlenül attól, hogy mikor tettek jót vagy rosszat, mert illúziókban ringatták magukat. Azt gondolták, hogy Orbán majd egy modernebb és szakszerűbb kormányzást folytat. Ezért nem védték meg a demokráciát Orbántól akkor sem, amikor még ellenzéki politikusként egyértelmű jeleket adott, hogy puccsra készül. S talán ezért vették védelmükbe a kocsmanáci csürhe romboláshoz, tomboláshoz, gyilkos uszításhoz való jogát, hiszen azok Orbán rohamcsapatai, üdvöskéi voltak, akik sokat tettek azért, hogy kedvencük és reménységük hatalomra jusson. Habár Papp és társai vannak annyira korlátoltak, hogy a gyilkos gyilkoláshoz való jogáért harcoljanak.

Ha ez így van, akkor ez nemcsak arra utal, hogy vakok. Hanem arra, hogy tisztességtelenek. Ennek a szakmának minden szabályát és normáját megszegték. A sajtó hatalmát – akaratlanul akár – nem a jogállam védelmére, hanem annak megdöntésére használták. Ebben az esetben most kellene ezt a szakmát elhagyni. Elég gyorsan. Ha Papp publicistaként, 2009-ben nem volt tisztában azzal, hogy Orbán Viktor kicsoda, és milyen rendszer lesz az, amelyet építeni készül, akkor azért távozzon. Ha szándékosan – vagy ösztönösen – segítette is abban, hogy hatalomra jusson, akkor pláne.

Papp úr és társai: viszlát!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (60 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +110 ( 116 szavazatból)
Bartus László: Papp László Tamás esete a puccsal, 4.8 out of 5 based on 60 ratings

  • Hozzászólások(54)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

54 Reader’s Comments

  1. Orbánt (és maffiáját) teljesen egyformán látjuk. Azt is,hogy meg kell szabadulnunk tőlük. Mi személy szerint megtettük, de egy ország nem foghat vándorbotot. Nem számíthatunk , csak magunkra..Európa elárulta a magyar népet, amikor Orbánt nagy vihogással fogadták. Hiába kiabálunk. Ők is csukott szemmel rohannak a vesztükbe.
    Így csak azt látni, hogy az a “fasizmus” nincs is annyira ellenükre.
    Tanácstalan lettem.
    Bajnai? Ne komolytalankodjunk, ennek nincs itt az ideje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (32 szavazatból)
  2. A végkövetkeztetéssel nem tudok egyetérteni, attól, hogy PLT és az a csapat dilettáns, miért ne írkálgathatna? Jó, kárt okoznak – de legalább ott vannak intő példának.
    A magam részéről ugyanúgy kiröhögöm őket, mint eddig – bár jobbára már el sem olvasom a sületlenségeiket.
    A reakció csinál belőlük valakit, pedig senkik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (17 szavazatból)
  3. Szuper írás. Gratulálok. Minden szava igaz. Ha valaki akarja latni az orszag jovojet, nezze meg a jelnlegi Esztergomot. Koszonjuk fidesz. Koszonjuk Victor. Ha lesz eronk akkor visszafizetjuk, ha nem akkor majd Isten fizet meg maga. Megjegyzem velunk jobban jartal volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (44 szavazatból)
  4. Kétlem, hogy velünk jobban járna! :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  5. Én már nagyon régen kint élek, nem tudtam olyan tisztán látni a dolgokat mintha otthon lennék, nem is figyeltem annyira, mert Gyurcsányt átlagos miniszterelnöknek tartottam, nem tett őrült vagy vad dolgokat, de azért 2009 ben már innen a világ végéről is lehetetlen volt nem észrevenni, hogy Orbán első számú veszélyforrás. Nem is részletezem de kívántam, még ha esetleg a Fidesz is győzne legalább ne lenne Orbán.
    .
    Megértettem, hogy sokan kiábrándultak az MSZP ből és sokan az uszítás hatása alá kerülve jobb híján a Fideszre szavaztak, de hogy Orbán jöjjön vissza mint miniszterelnök, ráadásuk két harmaddal, ez minden rémálmom felülmúlta.

    Mert az látható volt a vaknak is, hogy Orbán uszít, gyűlöl, megoszt, rombol, hazudik és vitaképtelen szakmai dilettáns aki az erőszak híve és skizi téveszmékben él. ahogy szoktam mondani, politikai Neander-völgyi.
    .
    Beszéltem sok átlag semleges és Fidesz hívő magyar ismerősömmel. Hát, mit mondjak, az szándékos érteni nem akarás amellyel szembetaláltam magam, az a mértékű notorious ignorance amelyet tapasztaltam, egyszerűen megdöbbentő.
    .
    Olvasom gyakran Bartus úr cikkeit, szeretem a tisztánlátását és szókimondó stílusát és utálom az előrejelzéseit, mert azok rendszerint beválnak. És ugyan mást, mi jót jelezhetne előre mint a közelgő realitásokat?

    A szívbajt hozza rám. Szóval valahol itt lehet a kutya elásva, hogy olyan idők jönnek ránk amitől mindenki szívbajt kap ha belegondol és senki nem akar már belegondolni. Én vállalom a szívbajt, összeszorul a torkom is ha olvasom cikkeit, de talán így lehet még valamit tenni. Az a stubborn nationwide disregard ahogyan a magyar nép nagyrésze hozzááll az kész öngyilkosság.
    .
    Bartus úrnak szánva egy kérdés. Mit lehet tenni a zombi üzemmódra kapcsolt közel tízmillió emberrel? Bartus úr egyedi példákon keresztül felvilágosít, bemutatja ki hol hazudik, hol csal, mi hozzászólók is hasonlóan tesszük a hszeink ben ha nem is profi módon, de nem kellene inkább a tényektől elvonatkoztatva egy semleges oktató jellegű írást publikálni a hazugság, társadalmi félrevezetés, tömeghipnotizálás, tömegek uszítása, megvezetése technikájáról annak felfedéséről, mert ha azt alapjaiban nem értik és személyekre vonatkoztatják, akkor jön a harag, az elégtétel keresés megint uszíthatókká válnak azt követ a fideszes belső puccs, majd Orbán utódja és ugyanazt eladja újból. Csak átfestik a cégtáblát.
    .
    Nem tudom ez jó ötlet-e, én nem vagyok író tehetség ilyet nem tudnék írni, de utána, hogyan tovább? Még ha tudomásul is veszik és megértik a tényeket, még ha tanultakká válnak is, hogyan lehet áttörni a tudatos másra várás és nemakarás falát????
    .
    (minden kommentelőtől bocsánatot kérek egy két helyen cserbenhagyott a magyar tudásom, és kénytelen voltam egy két szót angolul írni)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +57 (61 szavazatból)
  6. Kedves Eagle,
    talán észrevette, jó ideje nem írok elemzéseket, egyrészt azért, mert leköti minden energiámat a könyvem, amit írok, másrészt amiről Ön szólt, ott akarom kifejteni, aztán majd itt is közlök részleteket.
    Üdvözlettel, Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  7. Kedves Bartus úr,

    köszönöm a válaszát és akkor kíváncsian várom a könyvet.

    Üdvözlettel, Eagle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  8. Nincs mit elemezni.
    Ahogy megszoktuk, telibe talál a cikk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  9. CommonSense
    Orbánnak nem kell köszönni semmit, ő olyan, mint a skorpió, amelyik a folyó közepén csípi meg a békát,”mert ilyen a természete” Viszont őt köszönheted az ilyen PLT féléknek, akik rábeszélték a békát, hogy vegye a hátára a skorpiót.
    Gondolom a weimari köztársaságban is volt jó sok hasonló liberális “véleményformáló” aki a valós visszásságok felnagyításával, és a “Jöjjön végre egy erős ember, aki rendbe tesz mindent” ismételgetésével előkészítették a talajt a náci hatalomátvételhez. “Nincsen új a nap alatt” bár az csak a NET-es MÉM-eken látszik, hogy másodszorra komédiaként ismétlődne. Ott legalább kínunkban jól elröhögcsélünk egy egyáltalán nem vicces helyzeten. De gondolom a náci Németországban is viccelgettek az emberek – amíg el nem vitték őket IS.
    Bár ez úgyí viszonyulhat egymáshoz, mint a kommunizmus és a szocializmus építése. Mi MÉG nem náci rendszert, hanem “CSAK” fasisztát építgetünk. Ha ez
    ellen sokan szavaznak a lábukkal – kevesen maradunk itthon demokraták A “Szeretett” Vezér leváltásához.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  10. Bartus úr
    Ez megint telitalálat (és a sas igenis elkap jómadarakat) Valakinek végre rá kellene ébreszteni ezeket a … öntelt, önjelölt, önfuttató közéleti írogatókat, hogy mekkora a felelősségük abban, ami bekövetkezett, abban, ami eddig történ, sőt abban is, ami még ezután is történni fog. Nem moshatják a kezüket Pilátusként!
    Addig hiteltelen bármi, amit írnak, amíg nem járnak Canossát, nem kérnek elnézést az olvasóiktól, hogy tévútra vezették őket, és mindenkitől, akit besároztak.
    Amíg nem ismerik el, hogy karaktergyilkosságot végeztek a “bérrettegő” minősítéssel és ezzel is hozzájárultak az orbánjáráshoz – és nem kérnek ezért töredelmesen bocsánatot.
    Viszont ez az írás egy jó diagnózis – és kíváncsian várom a terápiáról írt részleteket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  11. Teljesen egyetértek Bartus úrral abban, hogy akik nem látták előre 2010-ben, hogy miféle alak Orbán, és miféle szervezet a Fidesz, azok ostobák voltak. Egy újságírótól, közéleti szereplőtől ekkora baklövés nem fogadható el.

    Az azért vigasztaló, hogy lassan mind többen jönnek rá a tévedésükre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  12. Sajnos borzasztó az a sötétség, ami a magyarok fejében van.
    A sok segglyuk még mindig nem látja mi folyik körülötte, még mindig arról beszélnek, hogy Gyurcsányék 4x-es áron építettek autópályát (ez konkrét példa).
    Egy kommentet idézek máshonnan:
    “Neked nem tűnt fel, hogy szétbaszták a jogállamot és a demokratikus berendezkedés alapjait Magyarországon? Te nem vetted észre, hogy elvonták az alkotmánybíróság jogköreit? Nem tünt fel, hogy totális állami kontroll alá vonták a médiát? Nem lengett be a szemcsid elé, hogy az ügyészségtől a bíróságig, a pszáf-tól az ászig mindenhol Orbán embere csücsül kilenc évre kinevezve? Nem vetted észre, hogy az uralkodó párt saját magának csinált választási törvényt? Nem tűnt fel, hogy a három legfőbb közjogi méltóság három egykori koleszos szobatárs? Nem vetted észre, hogy az alkotmányt lenullázták és kényük kedvük szerint változtatják, miközben ez jelenti (jelentené) egy demokratikus jogállam alapjait?! Nem tűnt fel gondolom az sem, hogy szétbarmolták az ombudsmani rendszert és a költségvetési tanácsot! Most éppen a 2014-es választások elcsalásán dolgoznak a regisztrációs törvénnyel, de téged ez sem zavar. Tudod miért nem? Azért, mert Orbán Viktor csinálja.”
    Ezek a dolgok nem zavarják a magyar parasztot, a gyűlöletük sokkal erősebb a józan észnél.
    Talán mert az utóbbival nem rendelkeznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (49 szavazatból)
  13. Kedves admin!
    Ugye a könyv azért nem ennyire szomorú hangvételű?
    Gratulálok ehhez a cikkhez is! :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  14. Ez (is) jól kijött belőled, Laci!
    Hányan, de hányan drukkoltak azért, hogy meglegyen a 2/3!
    Mint pl. Babarczy Eszter. Aki legalább utóbb elismerte, hogy nem teljesültek a reményei.
    A sort folytatnám. De nincs sor.
    noam2

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  15. Tisztelt “antifülke”!
    Sajnálatomra,önnek minden mondata fedi a valóságot.A komment idézet peddig telitalálat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  16. T. Admin!
    .
    Kérünk majd a könyv beszerzési lehetőségéről információt! Köszönettel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  17. A cikknél csak Lengyel szövege szomorított el jobban:
    http://atv.hu/cikk/video-20121011_lengyel_laszlo

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  18. Akik most olyan tisztán látnak vajon miért nem állították meg időben ezt az őrületet?Sokan észleltük a problémákat már 2010 őszén kimentünk és ordítottunk de nem elég hangosan sajnos.Élhetetlen ország lett szegény kis Magyarországunk.Sajnos én már nem tudok különösebben tenni érte se szívvel se ésszel.Meggyűlöltem itt élni de időközben az egészségem is megromlott sajnos.Csak nézem hazám lerombolását és vérzik a szívem.Mi mindent csinálhattunk volna egy szabad demokratikus hazában.Vissza a múltba most legalább 30-40 évet megyünk hátrafelé.Én azt hittem megérem még,hogy büszke lehetek a sikerekre amit elérhettünk volna.Ma már csak az álmaim kategóriájába tartozik és könny nélkül zokogok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  19. Kísérteties a dolog – vagy nem is az – mert erről beszélgettünk tegnbap este s ma reggel itthon, családi körben is. TGM “kommentje” váltotta ki, aki nem kíván egy színpadon szerepelni, merthogy nem támogatja Bajnai kampányát… Nem az a fontos, hogy meghívták egy tömeg (?) elé beszélni, hanem az elhatárolódás. bajnai mondhatná, jogosabban (!), hogy nem szeretné, ha pragmatikus politikai mondanivalóját szellemes bon mot-okkal és kevesek által érthető könyvízű filozofálgatással higítaná egy ilyen fontos fordulóponton akár TGM is. (váratlanul nem barátja a NATO-nak sem, meg az IMF-nek sem, dehát ki az? viszont mi lenne ha a való világban élne??? ) Az ilyen kizárólagos vélemények, majd mi megmondjuk az okost, meg a tankönyvi definíció számonkérése egy baloldaltól, NEVETSÉGES. Az egész világ tanácstalan mi merre és hogyan, totál újrarendeződés folyik nagyban és kicsiben, nincs nagyipari munkásság, a koldusnak is csúcstechnológia van a kezében a mobillal, stbstb.több milliárd ember azért ruházkodhat olcsón, mert a knaiakat/indiaiakat/törököket kizsákmányolják stb stb., ahol az USA és Japán fejlődése Kínától és Szaud Arábiától függ…lényeg, ami lényeg, a magyar ballib sajtónak nevezett pesti társulat végig sokat ártott s ma is, mindennap. Most Bajnait nyúzzák, simfelik, meg még Gyurcsányt , holott tetszik nem tetszik, pillanatnyilag nekik van tapasztalatuk és európai/euatlanti felkészültségük ahhoz, hogy egy országot nagyobb faksznik nélkül elvezessenek. A többi NEM politikus,hanem közember, vágyakkal és halvány sejtésekkel arról, mit kéne tenni. Nemcsak az Orbán kormányban van dilettantizmus, hanem az ellentáborban is. nagyon jól jön nekik, hogyha azt sugallják az embereknek, hogy mindennek A POLITIKUSOK az okai. NEM a szekértelem hiánya, illetve, hogy megtanulni sem igyekeznek, mit kellene tenniük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  20. Kedves Laci, nagyon jó írás megint, tökéletes meglátás és megfogalmazás 2003-ból, hogy így vagy úgy de rombol ez a szörnyszülött. Azt ne felejtsük el, h politikustársak és választók nélkül csak egyedül masírozhatott volna – idővel a diliházba. De Mo-on a demokrácia hosszas hiánya a felnőtt, autonóm, kritikus és érzékeny társadalom hiányát is jelenti, ahol az agresszió, a bűnbakképzés, az irigység, a bizonytalanság, a szorongás a társadalmi atmoszféra meghatározó elemei. Erre könnyű volt ilyen segítőtársak mellett, mint egyes újságírók és stb. ráépíteni az őrület rdsz-rét, hiszen a társadalom ilyen regresszív, megnyomorított állapotban élt. A”káoszból” láthatták talán ezek a szerencsétlenek a kivezető utat, de reménykedjünk, h ez a fasiszta válasz elindítja a társadalom nagyobbik részét a felnövekvés, a demokrácia irányába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  21. Véleményem szerint Bajnainak nincs még itt az ideje. A kialakult helyzetet nem egy szakember fogja megoldani, az ő ideje majd békeidőben jön el. Ha most belép, le fogják darálni kiméletlenül.
    Ne feledjük. hogy a II.világháborúban is Hitlert csak egy Churchill és egy Sztálin ( később Roosevelttel ) együttesen tudták legyőzni !
    Ide most nem csak egy tisztességes, hanem egy elszánt és rendkivül bátor ember kell, aki meghirdeti azt amit Churchill is: “Harc mindenütt, szárazon, vízen, levegőben.”
    De jelenleg nem ez van, hanem a finnyáskodás, hogy ki kivel nem hajlandó összefogni. ( Bár az is igaz, hogy a magyar társadalom támogatása sem olyan, mint amilyen Churchillnek volt.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  22. Túlzásnak érzem ezt az ítéletet PLt és társai felett.
    Sajnos sokakkal együt magam is tévedésben voltam Orbánnal kapcsolatban, és bár egy percig nem kívántam a győzelmét, de nem gondoltam katasztrófának sem – előre.
    A szimbolikus gesztusai, a mondatai, a körötte feltűnő figurák ellenszenvesek voltak, de úgy gondoltam, nyilván az ország másik fele a megelőző 8 évben érezte ilyen rosszul magát, azt gondoltam, ennyit egy demokrata kénytelen elviselni.
    És én is elhittem, hogy a rengeteg átlátszó hazugság mögött kell lennie valamilyen titkos tervnek, mert hogy hihettem volna normális aggyal, hogy valaki ezt a sok sületlenséget valóságnak gondolja? És a Superman-jelmezben nem csak bohóckodik, hanem tényleg kilép a századik emeleti ablakon?
    Azt hittem, 1998-2002-höz hasonlóan a felszínen folyni fog a magyarkodás és a hazudozás, kicsit megúsztatják a koronát, a seggükre is kokárdát ragasztanak, de a háttérben csendben megteszik az elkerülhetetlen lépéseket.
    És bizony, még arra is gondoltam, hogy úgy látszik itt csak hazudva lehet megtenni a szükséges lépéseket, mert akik igazat mondva próbálták meg – Bokros. Gyurcsány – azok belebuktak.
    Úgyhogy lehet hogy én is hülye vagyok, de vigasztal a tudat, hogy nálam tájékozottabb és okosabb embereket – Dávid Ibolya, Torgyán, Sólyom, Mellár, Ángyán, stb – is át tudott verni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  23. ElPocoLoco,
    Engem is átvert – ELŐSZÖR, vagyis első kormányra kerülése idején. Nem szavatam rá (mert ismertem sleppjének mentalitását), de el tudtam képzelni, hogy minden lózung mellett kormányozni fog, és megvalósít egy konzervatív jobboldali programot. Vártam, hátha jobb lesz, mint elődje.
    Nagyot csalódtam, és MÁSODSZOR már nem tudott átverni. Addigra tudtam, hogy erkölcstelen, gátlástalan hazug, és császár akar lenni.
    Nem értem, hogy nem lehetett ez látni AZ ELSŐ 4 ÉVÜK UTÁN, ÉS AZ UTÁN, AHOGY A BUKÁSRA REAGÁLT.
    Utána is minden tette igazolta, hogy ilyen.
    A felsorolt személyeket nem ő verte át: azok saját magukat csapták be, és csatlakoztak a zsákmányszerző kalandhoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  24. antifülke+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Köszi!
    Akik még mindig nem akarnak látni, azok semmivel nem különbbek a sohasemhazudtamnál!!!!!!!!!!!
    Amikor kivitte a 72 órás ultimátumra vekkerel az embereket a Kossuth teret leamortizálni és ott fenn a pulpituson egyiknél sem volt vekker – szégyenkeztem, hogy micsoda emberek vannak: megvezetők és megvezetettek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  25. A gets által belinkelt Lengyel László -interjú megvilágító erejű.
    Nyugati barátaink egyelőre védik Magyarországot, nem akarják bedönteni, és a fideSS-t sem akarják megbuktatni, míg nem látszik, hogy utána kormányzóképes hatalom jöhet létre. Utóbbinak két felétele van. A kisebbik egy olyan személy vagy csoport, akiből kinézik, hogy ért hozzá, és jó gazdasági döntéseket hoz. A nagyobbik olyan többségi támogatás, ami biztosítja e személy vagy csoport működését.
    Ez forog kockán most, amikor az “ellenzéki” pártok és “nempárt” izék huzakodnak, és Bajnai beszédre készül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  26. girbegurba: annyira nem vert át minket, hogy higgyünk neki, hogy rá szavazzunk. Csak annyira, hogy nem üvöltöttünk elég hangosan, hogy mások se tegyék. De ha még jó páran előre láttuk volna, mi jön, akár néhány szűk olvasótáború újságíróval együtt, mint PLT vagy Babarczy – valószínűleg akkor is ugyanez lett volna. A milliókat nem a PLT-k mozgatják meg, se ide, se oda. Nem az így vagy úgy gondolkodó, különböző színvonalon elemző újságírók, akár rettentő okosakat írnak, akár rém butákat.

    Hogy akkor kik? A gondolkodás nélküli hírgyárosok, akik kényelemből, butaságból, gyávaságból elfogadják és szajkózzák a közhelyeket, a “hazug Gyurcsányt”, a “Nemzeti Kormányt”, a “magyar érdekek védelmét”, a “nyugdíjak eltőzsdézését” és a többit. Nem a markáns véleménylapok, a Magyar Nemzet vagy a Népszava alakítja a közvéleményt, hanem az a zenei rádió vagy kertévé, amelyik két zeneszám vagy reklám között kritikátlanul és kommentár nélkül beolvassa Orbán legnagyobb hazugságait is, csak mert az MTI kiadta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  27. “antifülke
    2012. október 12. péntek
    08:54

    Sajnos borzasztó az a sötétség, ami a magyarok fejében van. ”

    Pontosan. Most már csak az örményekben reménykedhetünk, hogy megbosszulják a hőssé avatott aljas gyilkost. ( Nemsokára Orbán “kiadja” a 4 embert szándékosan halálra gázoló szlovák milliomosnőt, vagy a tegnap egy rendőrt a Hummer-jével szándékosan halálra gázoló osztrák gyilkost, lesznek megint, akik Orbánt a temetőben szeretnék látni. De ők magyarok.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  28. Jó írás!
    De! Nem alapvetően a publicistákkal van baj! ők írjanak amit akarnak, majd az okos nép kiválogatja, hogy mit hisz el, és mit nem! Vagy mégsem olyan okos a “nép”? Sajnos a mai magyar nép csodaváró, azt hiszi, hogy van ingyenebéd, nem kell megdolgozni az eredményekért, jön majd egy “csodamágus” és majd minden jó lesz, kánaán lesz az országból! És még csak nem is a csodavárókat, a fidesz”hívőket” kárhoztatom, hogy a csodamágusra szavaztak. Joguk van rá, hogy buták legyenek, egy neves fideszes politikus szerint mindenkinek alkotmányos joga hülyének lenni. Azokra haragszom, akik közönyből, nemtörődömségből nem mentek el szavazni, s hagyták, hogy a hívők megszavazzák azt, akit ők nem akartak! Nekik mindegy volt, mert utálják a polititikát, a politikusokat, majd dönt más!
    Sajnos a mai magyar népességnek a demokrácia egyáltalán nem érték, fel sem fogják mi az, miért kellene megvédeni. Sajnos ez még jó néhány éves -évtizedes- tanulási folyamat lesz, és már most nagyon magasra nőtt ennek tandíja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  29. Bartus úr: telitalálat.
    PLT és Tallián Miklós valamint sokak számára minden szar. Bajnai szar, LMP szar, MSZP szar, a Fidesz is, de azért nem állnak vele szembe igazán. A magyar újságírás egy szeméthalom lett. Az nyomtatott hvg még hozza a formáját, de a hvg online egy rakás szerencsétlenségbe oltott okádék.
    Hogyan kerültek ezek az emberek az újságírás közelébe? Kik ők? Sokuk még csak nem is közgazdász, politológus, egyszerűen csak jókor voltak jó helyen.

    Miért nem írnak érveket? Figyeljük meg: legfeljebb látszatérveket írnak. A vélemény számukra a másik megalázását, sárba tiprását jelenti.

    Pártállástól, világnézettől függetlenül egyet értünk abban hogy hová süllyedt a magyar zsurnalizmus és vele a közbeszéd és vele a demokrácia. Sokban nem értek egyet Bartus Lászlóval de sajnos az ilyen helyzetfelmérései mindig igaznak bizonyulnak. Legfeljebb később jövünk rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  30. Olvaslak bennekteket, és szomoru vagyok.
    Az Antal kormány hatalomra jutása után megkezdödött a régi két
    világháboru közti szellemiség vissza álmodása.
    Jól lehetett látni szó sincs semmi féle modern jobboldali konzervativismusrol.
    Tisztán látható volt, a hatalom araszol a Horty tipusu társadalmi berendezkedés
    felé.
    Volt kommunistákbol átvedlett ujkersztények Uram- Bátyám érának törték az utat.
    Ehhez csatlakozott Orbán pálfordulásakor, a 1998-as választások elött.
    Ezek után jogos a kérdés.
    Mégis… mit vártak az emberek?
    Mit és hogyan hihették el, hogy nem Orbán dicstelen gerinctelen sima cseléröl
    van szo, amikor átlavirozott a jobboldalra?
    Amikor 98-bana két forduló között belehazudta a tv nézök szemébe, hogy Torgyánékkal koalicio semmikép?
    Amikor egy ötéves gyerek is pontosan tudta hogy Torgyánék nélkül nem lessz
    meg a többsége?
    A számok, tények.
    Nekem kétségem sem volt mi jön ha Orbán nyer 98-ban.
    Dühös elkeseredéssel néztem amint egy cinikus szükkörü banda, eteti
    idióta ideologiával az országot.
    Hosszu Bájtok Éjszakája, Orbán törölteti az adóhivatalban, avolt, fideSS cégek
    összes adatát. Cserébe beveti a nem létezö megfigyelési ügyet.
    De nem sorolom…
    Igaza van az általam nagyra tartott Bartus Lászlónak, ehhez nem kellett egyetem, hogy tisztán lássa az ember mi jön.
    Tarson beképzeltnek ezért aki akar.
    De csak megjegyzem, 2010 Márciusban amikor láttam, tapasztaltam a magam
    baráti, ismerösi , és tágabb körében az emberek ujjabb vak örületét….
    Amikor elöre látható lett hogy Orbán ujra hatalomra jut, fogtam a holmimat,
    és csomagoltam.
    Nekem elég volt. Nem akartam ujra átélni 1998-2002 – öt.
    Csak a vak, és az alulinformált nem láthatta, tudhatta, mi jön, mi készül, amihez
    aszisztál , hetykén leadott szavazatával.
    Jol is tettem sajnos.
    Orbán azt csinál az otthon maradottakkal amit csak akar.
    Az ellenzéki pártok marakodnak, a köznép gyülölkodik, morog, csendes magányában, és Orbánék elégedett vigyorral cserditenek ujra és ujra, ujjab és
    ujjab elképesztö törvényeket a nyakuk közzé.
    A nép csak hallgat.
    Irogat , fórumozik, a FideSS banda meg elvan.
    Ez az ország 20 – 30 évre elveszett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  31. Orbánt soha nem kedveltem, átláttam rajta. A Nagy Imre temetésén mondott beszéde amelyet oly sokan megtapsoltak, megmutatta az igazi orbáni duma láda képességeit. simlis, hatalom éhes diktátor igazolta azóta minden szereplésével önmagát. Akik mint sportolok vagy ujságirók, tőkések Orbán mögé álltak, mind mind várták hogy mikor nyúlhatnak a húsos fazékba, pénzéhségük nem ismer határokat. Akik meg elvhűségből állnak Orbán mögött azokról nem tudok semmit irni, csak szomorúság uralkodik el rajtam, h vannak ilyen emberek is. De tudjuk hányan menetek a háború vágóhidjára örömmel dalolva ,csupán azért mert elment az józan eszük…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  32. Azthiszem, 2010-ben igen sokan láttuk a problémát, amit Ovi személyisége jelent. A kérdés az volt: Mi a jobb? egy 2/3 orbánnal, vagy atovábi dagonyázás egy tehetetlen kormánnyal?
    Véleményem szerint ezt a “gordiuszi csomót” sokan úgy vélték elegánsan kezelni, hogy nem mentek el szavazni. Ez a felelőtlenség zúdította ránk az orbáni 2/3-os diktatúrát.
    Nagy a felelőssége a médiáknak, de úgy látom, hogy ezt még mindig nem ismerték fel. Nem tudom míért kell megvárni, amíg néhány úszító ujságírót súlyos börtönbüntetéssel súlytanak, amit néhányan -vagy inkább néhány kivétellel- mindkét oldalon kiérdemeltek. Nem tudom, meddig lehet úszítani, és tudatosan félreinformálni büntetlenűl kis hazánkban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  33. Mai napig, folyamatosan sulykolja az “ellenzéki sajtó” és abban megszólalók, hogy OV diktatúrája még demokrácia, nem kell támadni, várjuk meg a végét, jót akar, csak rossz a módszer, stb. Ilyen agyatlansággal nem lehet ellenzéki médiát működtetni. Sőt, ellenzéki összefogás sem lehet. Még az esélye sem látszik OV leváltásának, de az ellenzéki oldal már most nem áll szóba egymással, nem jelenik meg egyszerre, egy helyen. Teljes a káosz, a jobb oldal a hasát fogja, és a térdét csapkodja a röhögéstől. Már most, olyan pecsenyét akarnak sütögetni, amiért meg sem szolgáltak. Elkeserítő. Ez a nép megérdemli a kormányát is és az ellenzékét is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  34. Sajnos, amit Eagle mond, abban van valami .
    Augu .sztusban voltunk otthon, vidékre legalàbbis még nem ért oda teljesen a fény

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  35. Hát, a fene se érti ezt…
    .
    Mikor ez a tapló, láthatólag ápolatlan, nagypofájú suttyó orKbán feltűnt a magyar tévében, nekem már akkor rendkívül ellenszenves, gyáva, ordítozó, alattomos, ótvar, ganaj alaknak tűnt. Bandájával együtt.
    .
    Abból a fajtából, akik imádnak nagy pofával ordítani valamire- valakire, aki- ami valamilyen oknál fogva már nem tud, nem akar visszaszólni. És akkor megy a nyolcdanos szájkarate.
    .
    Én ezt már a nyolcvanas évek végén láttam, namost, akkor voltam tizenegykétpár éves.
    .
    Akkor én most okosabb voltam Pappnál már akkor is?
    .
    :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  36. A hazai iskolai történelmi tananyagból hosszú évtizedek óta tudatosan kihagyták a diktatúrák ismérveinek, a diktátorok felismerhetőségének tanítását, így aztán a lakosság nem képes felismerni és beazonosítani a közeledő veszélyt. Nem volt ínyére a tankönyvíróknak sem Horthy, sem Szálasi, se Rákosi, se Kádár alatt, de a rendszerváltás óta még mindig nem lett aktuális foglalkozni vele. A papok azt hirdetik, hogy tűrd békével nehéz sorsodat, ne lázadj, a politikai hatalom pedig nyílt, vagy sunyi retorziókkal és erőszakkal hallgattatott el minden rebellis gondolkodót. De sok a gerinctelen, számító senkiházi is, aki tehetsége nem lévén így próbál meg érvényesülni.
    Ma is sokan vannak, akik azért nyalnak be a diktátornak, mert azt remélik, hogy jut nekik is a koncból, leesik egy zsíros állás, jut pár milliós Júdás-pénz, megbízás számukra is.
    Csak azt felejtik el, hogy a mentálisan beteg diktátorok legjellemzőbb tulajdonságai között dominál a teljes érzelemmentesség és a bizalmatlanság mindennel és mindenkivel szemben, a legtöbbjük hatalma csúcsán börtönbe csukatta, tönkretette, vagy kivégeztette a leghűségesebb talpnyalóit is.
    .
    Az ellenzékinek mondott csoportosulások nyilatkozatait olvasva-hallgatva az az érzésem másfél évvel az Orbán által eleve amúgy is kiherélt 2014-es választások előtt, hogy Orbán marad. Abban az országban, ahol a demokratikus sajtót csak pár tízezren olvassák, ahol eltűrnek az emberek minden gyalázatot és megaláztatást, szó nélkül végignézik a demokratikus intézményrendszer porig rombolását, ahol minden ellenzéki vezető fanyalgást és kritikát vált ki, ahol ezek a szervezetek és vezetőik nem állnak szóba egymással, ahol a gyáva és közönyös tömegek legjobb esetben csak otthon morgolódnak és a meghirdetett tömegdemonstrációktól távol maradnak, ott semmi okunk nincs abban bízni, hogy végre megszületik a várva várt összefogás és együttes erővel elzavarhatjuk a beteg pszichopatát és bűnbandáját.
    Ne áltassuk magunkat, készüljünk a legrosszabbra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  37. gets
    2012. október 12. péntek
    09:34

    “A cikknél csak Lengyel szövege szomorított el jobban:”
    Én Lengyel Lászlót,Kéri Lászlót,Avar Jánost és társait,már rég leírtam! Ezek mind összekeverik a szezont a fazonnal,az idd ki a bilit,a vidd ki a bilivel! És ezek alakítják a közvéleményt,mutogatva – lekicsinylő módon – az ostoba,birka emberekre,azokra az emberekre,akik az ő véleményük hatására szavaztak,vagy nem szavaztak és lett az a 2/3,amelynek most fizetjük meg az árát! Viszont nagyon jól meg él illetve megélnek belőle! Ha bármelyikünk ekkora kárt idézne elő a munkájában,mint ezek az emberek,akkor már a kukából sem tudnának megélni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  38. kedves Laci,
    .
    amit leírtál, egy az egyben igaz még Babarczy Eszterre, jelentős részben igaz TGM-re, és sajnos beugrik Bauer Tamás neve is.
    .
    Eszter kerek perenc megmondta, hogy jó lesz a fidesz kétharmad, ő már nagyon várja, legalább végre lesz erő rendet tenni.
    .
    TGM feladata ismételgetni, hogy orbán tehetséges, és hogy ez nem diktatúra (“én éltem abban, tudom, milyen”). Köré írhat bármit, ha ezeket kellő gyakorisággal beleszövi.
    .
    Bauer Tamás számámra érthetetlen módon védte sólymot, amikor az alkotmányellenesen dobált vissza törvényeket, majd kiírta a népszavazást. Hogyan védhet felelős, liberális újságíró alkotmányellenesen működő köztársasági elnököt? Szerintem sólyom terelte vissza a fidesz tüntetőit az utcáról a házakba (sic).
    .
    Ezen emberek egyik fele mentálisan sérült, a többi annyira belesüppedt az előző és a mostani rendszerbe, hogy szeretné kitalálni, pontosan mit mennyit mondjon. TGM, a híres filozófus, ha ír, figyel arra, hogy ő TGM, a híres filozófus maradjon. Drága Bolgár Úr Drága Bolgár Úr akar maradni. Arató áldozat akar lenni, nem ellenforradalmár. Gondolom, van miért vezekelnie. Ettől vár megváltást?
    .
    A HVG-s szerzőket hagyjuk, a hvg lett az új lipót. Szóra nem érdemesek. tótát beleértve. viktor győzelme után meddig is gyurcsányozott még?
    .
    ********
    .
    orbánon csak a sík ostobák nem látják, hogy 2002 óta antiszemita retorikát folytat. Azon gondolkodtam, hogy az egyetlen magyarázat, hogy ez ilyen kevés feltűnést kelt – a zsidó barátaim köreiben is – az, hogy már hozzá van szokva az ország az általános antiszemita beállítottsághoz, és orbán csak hozzá szólt, újat nem tett hozzá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  39. Én, nem mondom,hogy megmondtam,de megmondtam! Ugyan,nem 2002-ben,hanem 98-ban,amikor a Fidesz megnyerte a választásokat! Én azt mondtam akkor,hogy ez a győzelem,a történelem legnagyobb igazságtalansága,mondhatnám nyelvöltése azoknak,akik bevállalták az Antall és Boross kormány romjainak eltakarítását! Nem felejtem el soha Hankis Elemér cikkét – 98 nyarán – amelyben Horn Gyulával kapcsolatban írta,hogy a király meztelen,pedig annak már semmi de semmi értelme nem volt,mert győztek! Végig lehet kutatni,az akkori Népszabadságot! Felfordult tőle a gyomrom! De azt mondtam,hogy ez csupán egy érzés,lássuk a medvét! Akkor zajlott a megfigyelési ügy is,amiről kiderült,hogy szemen szedett hazugság,de mindezt felülírta az a gondolat,amely a Golding: Legyek ura könyvének szemléleti tartalmához hasonlította az akkori jelent,valamint ahhoz az amerikai filmhez,amelyikben egy albérlő,akit a házzal együtt adtak el – hogy kiüldözze az új tulajdonosokat – bogarakkal lepette el a házat! A Fidesz,már akkor áthatolt,minden írott és íratlan szabályon,már abban a ciklusban is félni kellett a vélemény nyilvánítástól,csak nem az akkori regnáló kormány,hanem már az akkor is megosztott közhangulat miatt! Amiért nem nyertek 2002-ben annak az volt az oka,hogy túlságosan elszaladt velük a ló,és még Meggyesi is vitaképesebb,de még mindig hitelesebb személyiség volt,mint Orbán! Ha az emberek az érzéseikre és nem az agyátmosókra hallgatnának,többre mennénk mindannyian!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  40. Milyen jó cikk megint. Emlékszem, amikor ez a Pappp (elég a pé?) először ment neki a fenti szerzőnek az itt leírt nyegle, gúnyoros stílusban és írományában világosan látható volt, hogy az értelmiség (értelmiség??) ezen része semmit nem vesz észre abból ami történik és történni fog. Nem baj, majd az utókor talán feleszmél, sajnos az nekünk kicsit késő lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  41. Kedves Bartus Úr!
    Ezt írom, mondom évek óta, ahol csak módomban áll! De nem teszünk semmit, ha csak azokat kárhoztatjuk, akik visszaélnek azzal, hogy valaha megismerkedtek a betűkkel, és egymás után tudnak rakni néhány kifejezést. A nyilvánosság szerepe és eszköztára alapvetően megváltozott, ezzel ugyan még csak egy nagy közhelyet mondtam. Magam is gyakran találkozom azzal az érveléssel, ha egy ordas hazugságot akarok cáfolni, hogy: De megírta az újság, a net, bemondták a tévében. És sajnos nincs más orvosság – hacsak nem akarjuk “betiltani” a kommunikációt -, mint az, hogyha kell, mániákusan ismételgessük a tényeket, rámutassunk a hamisságokra.
    A jelenben ilyen – akár szándéktalan – hamisságnak tartom az Orbánt ellenzők feltétel nélküli összefogásának sürgetését, a politika, a politikusok gyalázását. Ebben a Millának – amelynek két tüntetésén magam is lelkesen vettem részt – nagy szerepe van. Hogy TGM nem akar felszólalni a 23-iki megmozduláson, megértem. TGM az elvek embere, nagyjából anarcho-szindikalistának tartom, világos, hogy nem akar beszélni a neoliberális közgazdásszal egy színpadon. Ugyanis az ünnepi nagygyűlés könnyen éles szócsatába fordulhatna, hiszen TGM-nek nem kenyere a mellébeszélés.
    Tudomásul kell vennünk, hogy az Orbánt ellenzők sokfélék, még a demokraták is. És más és másfajta kiutat találnak célravezetőnek a jelenlegi helyzetből. Az MSZP szokott pragmatizmusát veszi elő: adórendszert, törvényeket elemez részletezően, a nyugdíjasok, a szegény társadalmi csoportok megvédéséről beszél, visszaállítani akarja a 2010 előtti körülményeket. Holott, ha valamiben Orbánnak igaza van, az az, hogy az eddigi értelemben vett jóléti társadalomnak leáldozott. Az LMP – amennyiben érdemes egyáltalán beszélni róluk -, amolyan “újságíró-párt”. Hatásosan tud poénokat gyártani, zsigereiben érzi a közvélemény elvárásait (multiellenesség, plázaundor stb.). Viszont láthatóan jól érzi magát a kipárnázott székekben, fontossága tudatában igen megfelel neki az “őfelsége ellenzéke” szerep. Még megérhetjük, hogy szenvedélyesen ostorozzák a Patyolatot, meg az IKV-t:))
    A DK kapiskálja ezt a trendet, és egyelőre még mindig keresi az elvi kapaszkodót. Megszólalásaiból úgy látom, Gyurcsány Ferenc tisztában van ezzel a dilemmával, viszont azt is megtapasztalta, hogy a sokaságnak fogalma sincs ezek legtöbbjéről, sőt a demokrácia mibenlétéről sem. A mára kiépült fasiszta államot le kell dózerolni (ha kell, Nyerges-vontatókkal elhordani:))), ez világos. De azután ki kell egyezni a társadalom többségével, néhány fontos alapkérdésben. Nemzetköziség, jogállam, alkotmány, független intézmények. És eközben nem lesz kolbászból a kerítés, sőt, ha a borúlátó prognózisok jönnek be, a gazdasági helyzet bőven romolhat.
    A Jobbikákról nincs mit beszélni: a nemzetközi szerződések alapján be kell tiltani és kész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  42. “sajnos nincs más orvosság – hacsak nem akarjuk “betiltani” a kommunikációt -, mint az, hogyha kell, mániákusan ismételgessük a tényeket, rámutassunk a hamisságokra.”
    .
    Tudatosítani kellene az emberek tömegeiben, amit egyébként már tudat alatt “tudnak”, éreznek, de nem merik bevallani maguknak, vagy nem vonják le a következtetéseket, hogy
    vvvvv
    a mai média ugyanúgy, vagy még inkább hazudik, mint a kádári. Nem csak a közvetlen politikai ügyekben, hanem a legegyszerűbb tényekben, már a kérdésekben és a témaválasztásban is.
    *****
    Tudatosítani kell, hogy
    vvvvv
    ez ellen nem lehet egyszerű kétkedéssel védekezni. Nem elég kételkedni a média “hírei”ben, mert az alattomos agymosás miatt nem is vesszük észre, milyen alaptalan szlogenek ragadnak meg a fejünkben. Csak az győzheti le ezt a szellemi erőszakot, aki saját gondolataiban is kételkedik, azokat belső, logikai próbának veti alá.
    *****.
    Erre a belső kételkedésre a legképzetlenebb, iskolázatlan emberek, írástudatlanok is képesek, ez elsősorban elhatározás kérdése. Mindenkinek megvan a magához való esze, ha nem lesz is atomfizikus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  43. kedves talalom !
    Tök jól látod a dolgokat – végig olvasván a kommenteket, néhol egyetértettem, egy- egy gondolat erejéig, és volt ahol nagyon nem – de ez az első igazán lényegre törő és telitalálatos összefoglalása a jelen helyzetnek ! Nem tudom jól értettem e amit a Milláról írtál – vagyis, hogy nagy szerepe van az Orbánt ellenzők feltétel nélküli ” összeterelésében ” mikor azok igen különbözőek, és így ez nem szerencsés ! Függetlenül attól, hogy épp nem feltétel nélküli az egybeterelés – én legalábbis az első kettő után épp emiatt nem leszek jelen az okt. 23.-i rendezvényen, azaz a feltételek m iatt – még hamis illúziót is eredményez !
    Egyetlen, magát jelenleg civilként meghatározó szervezet sem rángathatja önös érdekből a zembereket, ha végül is nem tud – nem akar megoldást , vagy valamiféle irányt mutatni nekik !
    És épp ez a gond, amelyről ez a cikk is szól, melyet Bartus L. a tőle megszokott alapossággal ” követett el “megint -: azaz a sokat emlegetett, és sokadszor is lerágott csont: az írástudók felelőssége ! Olyan sokszor hangzott el, olyan sok helyzetben, hogy lassan értelmét veszti, amolyan üres szlenggé avanzsál, pedig nagyon komoly a tétje. Jól látod, az LMP szerepét, engem határtalanul idegesít ez a szedett vedett , látszólagos ideológiával rendelkező önelégült plénum, akiknek halvány segéd fogalmuk sincs mi is a valóságos probléma, és mint ilyenek hét gyártanak néhányat, hogy látványosan küzdjenek ellene ! Mondhatnám, majd jól kipotyognak, de ez egyáltalán nem biztos, az emberek egy csoportja még mindig vevő a megoldások nélküli szordínóra – hogy ez sehova nem vezetnek az nem tűnik fel, de legalább nem szélsőségesek ! ( jó példa erre a patyolat… !)
    Az MSZP szerintem jelenleg a legkisebb rosszra koncentrál, nem igazán döntötte el még, hogy merre meddig, de igyekszik addig is valamit csinálni – DK pedig a maga szűkre szabott lehetőségeinek megfelelően hallatja a hangját : per pillanat az igazat mondják ! Ha még most sem az igazat mondják a politika szerte, akkor ennek az országnak tényleg annyi !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. Öreg pg !

    Tulajdonképpen sokan látták hogy milyen Orbán és milyen is lesz ha hatalomra kerül, – mégis hitegették magukat és mentegették a helyzetet, mert nem tudtál eldönteni melyik lenne jobb : a 2/3 os önkény, vagy a “lehetetlen kormány dagonyázása “…. – és az még lehetőségként sem merült fel, hogy a 2/3 -bárki kapja is – már eleve egy lehetetlen kormányt eredményez már önmagában, dagonyázás nélkül is – tehát szóba sem jöhet !
    Világosan lehetett látni, és tudni hogy aki az első 4 éve alatt is a szakadék felé vezette az országot ( minden hevedert és egyéb mentő eszközt magának és köreinek fenntartva ) az a második országlása után sem fog hirtelen “fájront -ot” csinálni ! Kivált az után a 8 év után, melyet a hatalomból kiesése után produkált – ha még addig kétsége is lett volna bárkinek, az intő jel kellett hogy legyen ! Valaki, aki kormányrúdtól való kétszeri ellökése után felgyújtja, és legszívesebben a földdel egyenlővé tenné ezt a bűnös országot a népével együtt, csak mert nem kért belőle – hát az majd hatalomra kerülvén ontatni fogja a jó cselekedeteket köszönet képen ! Ép ésszel hogyan lehetett ezt feltételezni ? Az meg mellébeszélés, hablaty, hogy a sajtó, meg a média így meg úgy – oké, hogy óriási a felelőssége, és a szerepe a dönteni nem tudók , nem akarók, pláne a könnyen befolyásolható egyének szempontjából, de azért jó lenne már egyszer és mindenkorra szembenézni nekünk, választóknak azzal, hogy nem lehet a saját felelősségünket és hülyeségünket valakin folyamatosan leverni, valakit bűnbakként megnevezni, ha valamit elszúrtunk ! A nép az mindig áldozat, az sosem tehet semmiről azt mindig megvezetik ? Gondolkodni lusta, vagy nem tud ? Nem kell ahhoz a valószínűségszámításhoz professzionálisan érteni, hogy tudja, érezze az ember az előzmények után mi várható ! Befolyásolható, mindent könnyen beszippantó emberek mindig is voltak – Orbánék ezzel számoltak, azért hordtak össze mindent a választások előtt – na de ennyien? Ide már több kellett, a kánaán ígéreténél !
    De,hogy folyamatosan a sajtót és a médiákat ekézzük, mert az a gombóc a két vállunk közepén csak arra való, hogy nagyra tátsuk a röpülő sült galamb befogadására – az tényleg ergya dolog !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  45. Mathlock
    Sokan látták a veszélyét, de úgy gondolkodtak, hogy “Na jó, ha annyira akarja, jöjjön Orbán, akkor majd lenyugszik és lesz egy kis békesség, és hát 8 év alatt csak kitaláltak valamit a gazdaságról is” Ne ezek azok, akik jelenleg a bizonytalanok táborát szaporítják, mert a békességből semmi nem lett, de megkapták hatványozottan az “egész pályás letámadást” a folytonos harcot valakik, vagy valami ellen, a gazdaság meg lejtmenetben, mert AZZAL nyilvánvalóan nem foglalkoztak (hacsak az államcsőd elérése nem szerepelt a tervükben, mert afelé egyenesen haladunk)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Mostanában azért már egyre többen mondják és írják, hogy nem elég Orbán szakrális autokráciáját leváltani, hanem programot is kell kitalálni arra, hogy utána mi legyen. Mármint ha tényleg sikerülne leváltani. Amiben nem hiszek, mert korántsem fejezték még be a demokratikus választási rendszer nyomait sem őrző, a hatalmukat (ha nem is a kétharmadost) bebetonozó 2014-es cirkusz lebonyolításával kapcsolatos ötleteléseiket.
    Bajnait is az említett “hogyan tovább” megmondó-embereként szedik elő. Szerintem túl korán.
    Bartus László úrnak ebből a kétségbeesett cikkéből is azt vélem kiolvasni, hogy ma már nem is a “hogyan tovább” a fő kérdés, hanem egyenesen a MEGMARADÁSÉ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. Remélem 2014-ben ez a gárda is Hágában végzi Orbánustul, Sintérestül, Navracsisostul.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  49. Ezt a két részt szórólapokon kell(ene) terjeszteni, annyira világosan rámutat a honi sajtó szellemi niemand publi-firkászainak legalább egy évtizedes Orbánnak szalutálására és annak egyenes következményeire (kiegészítve Kéri L., Lengyel L., Török G., stb. nevével):
    .
    “A Papp-féléknek kitüntetett szerepük van abban, hogy a demokrácia hívei is elerőtlenedtek, a liberálisok is kiábrándultak, elcsüggedtek, összezavarodtak, és reményvesztettek lettek. Hatékonyan utáltatták meg a demokráciát a cinikus, nihillista, esetenként kíméletlen és durva cikkeikkel. Védelmezték azokat, akik nem a rossz kormányzást támadták, hanem a rendszert: a hatalmi ágak szétválasztására épülő demokráciát. Azok jogaiért harcoltak, akik náci uszításokat folytattak.”
    .
    “Nemcsak azért rombolták a demokráciát, nulláztak le demokratákat, végeztek ki morálisan náluk és bálványuknál százszor tisztességesebb embereket, mert csak ennyi eszük van, hanem azért, mert Orbánt akarták hatalomra juttatni. Ezért utálták a szocikat, a szadeszt és mindenkit, függetlenül attól, hogy mikor tettek jót vagy rosszat, mert illúziókban ringatták magukat. Azt gondolták, hogy Orbán majd egy modernebb és szakszerűbb kormányzást folytat. Ezért nem védték meg a demokráciát Orbántól akkor sem, amikor még ellenzéki politikusként egyértelmű jeleket adott, hogy puccsra készül. S talán ezért vették védelmükbe a kocsmanáci csürhe romboláshoz, tomboláshoz, gyilkos uszításhoz való jogát, hiszen azok Orbán rohamcsapatai, üdvöskéi voltak, akik sokat tettek azért, hogy kedvencük és reménységük hatalomra jusson.”
    .
    Aki Orbánban sem 2000-ben, és még 2006-ban sem látta a Tirannust, az nemhogy nem zseni, de logikus gondolkodásra és megalapozott értékítéletre teljességgel alkalmatlan. Publicisztika írására pedig végképp.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  50. Bartus L. írásainak plusz hozadéka, hogy magához vonzza az értelmes hozzászólásokra képes kommentelőket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos