Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: Körséta 2012. október 16. kedd 17:12

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: Körséta

Hát legyen így. Pendlizni fogunk, császkálunk fel-alá, keressük, hajszoljuk az ellenzéket, át a ködös, fekete nagyvároson. Emitt egy darab, amott egy töredék, itt egy fél jó szó, ott egy döcögős, ostoba beszéd, sehogy sem akar ez a zavaros-zűrös puzzle összeállni. Két mondatot képtelenek egyeztetni, nemhogy alanyt és állítmányt folyamatosan.

- Kimegyek majd a Milla bulijára, és ha ugyanolyan bugyuta, jó szándékú szövegeket hallok, mint általában, lehet, hogy fütyülni fogok. Elég volt – mondja elkeseredett ismerősöm, aki eredetileg Messiást várni ment volna. De nem jön az a Messiás. Miközben persze valóban nem ízléses, hogy október 23-át egy Bajnai nevű, derék, jó szándékú ember kampányindítójává avatná, az egész hercehurca egyre zavarosabb. Október ünnepében, mint cseppben a tenger, benne van az egész bizonytalan, arc és karakter nélküli ellenzék szociológiája. Kezdőpontján a zsigeri tehetségtelenség. Hogy nem ismerik a tér és az idő fogalmát. Legalább időt adhatnának arra, hogy átérhessünk innen amoda, amonnan emide, hogy megtapsoljuk, ami tetszik, leordítsuk, amit le kell ordítani, hogy érezzünk legalább szemernyi jótékony együttműködési szándékot, minimális elfogadást, halvány győzni akarást. Többet nem is vártunk volna.

Mondhatja kedves olvasó, hogy türelmetlen és elkeseredett vagyok, hogy „kiforrja az idő”, összeterel bennünket a kényszer és a kétségbeesés. Csakhogy én nem hiszek a sorsszerű forgatókönyvekben, a mindenáron hepiendben. Nem hiszem, hogy a közreműködésem, erőfeszítéseim nélkül is győzni fog a jó. Hogy elkárhozik a gonosz. Ellenkezőleg, elképesztő fölényben vannak: stratégiai szövetségesük a közöny és a gyávaság.

Pendlizünk fel- alá az utcán, szövetségeseket keresünk. Jószerivel csak egymást találjuk. TGM nem kíván asszisztálni Gordonnak, Gordon maga sem tudja, mit akar, a Milla fenntartja magának a pártmentesség szent jogát. A Szolidaritás mindenkit szeretettel vár. Gyurcsányt nem várja senki. Az MSZP zászlóján egy zselés hajú, délceg póttartalékos proletár, Mesterházy zsúrfiú. Ők egyedül akarnak majd győzni. Nem mondom, szép dolog az önbizalom. Vagy ma már úgyis mindegy? Csak még egy kérdés: ezek akarnak kormányozni két év múlva? Hogy lesz ebből koalíció? És meddig tarthatja magát?

Hideg van, kószálunk fel alá, szemben velünk a Jobb Békemenet égő tekintetű és elszánt, fekete tömbje, a tuti regisztrátorok. Ők nem fognak majd finnyáskodni, ha végszükségben a Jobbikot kell segéderőnek behívni. Hideg van. Hallgatunk. A háttérben a Gólem árnya: Orbán mosolyog.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (18 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +19 ( 23 szavazatból)
Buják Attila: Körséta, 4.6 out of 5 based on 18 ratings

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

10 Reader’s Comments

  1. Ehhez a gyászos időhöz illő írás és sajnos nagyon igaz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  2. A DK állásfoglalása hibátlan:
    http://www.youtube.com/watch?v=AMd02VK0Tx4
    Molnár Csaba – 2012.10.16. – ATV Start – Rosszabbul élünk, mint a kormányváltás előtt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  3. Mi a manó !
    Ilyen kevés Reader Comment erre a témára?
    Igaza van az írónak, nemigen lesz összefogás.
    Ez azt jelenti felfogásom szerint, hogy még nem vagyunk olyan mélyen, hogy ne lehessünk még mélyebben.
    De majd ejön az az idő is.
    Pedig nagyon jó lenne azt megelőzni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. Nikos Galis
    Igaza van és nem is. Most még tényleg nem látszik egy elsöprő erejű összefogás – de már legalább a reménye felcsillant. Csak éppen le kellene mondani végre a rétesvacsiról, az “aki nem lép egyszerre” igényről. Tudomásul kell venni, hogy a demokrácia vitakultúra, és nem a viktatúra egységes bólogatása. Legitimnek kellene elfogadni, hogy más láthatja ugyanazt a dolgot más szemszögből is, és joga van annak hangot is adni, még ha az nem is egyezik a mi véleményünkkel.
    És igen: a koalíció ilyen vitákban fog létrejönni (ha egyáltalán) és minden kis részproblémán így fognak vitázni. Mert így lehet kialakítani okos kompromisszumot, ami senkinek sem lesz maradéktalanul jó és előnyös, de mindenkinek elfogadható lesz. Ez nem úgy megy, hogy egy orbánszerű alak megmondja a tutit, és a többi egy ütemre bólogat a fejével.
    Ha mi, a választók egyértelműen összefogást akarunk – akkor a pártok ahhoz alkalmazkodni fognak. Juhásszal is ez a bajunk: hogy a pártok kizárásával éppen a megosztás irányába tesz lépést – pedig a maga szempontjából igaza van: ő a pártot nem választó, bizonytalan tömegeket akarná képviselni, a civil szférát. És nincs igaza, amikor azt hiszi, hogy a MILLA lájkolói és a tüntetésein résztvevők MIND ugyanezt akarják, és nincsenek köztük pártválasztó és összefogás párti tömegek IS.
    De most van egy alkalom, egy lehetőség, hogy az ellenzék tömegesen megmutassa magát, támogatást adjon a viktatúra ellen. Demokrata ezt minden fanyalgás nélkül meg fogja ragadni. Ahogy Gyurcsány is úgy időzítette a saját külön gyűlését, hogy az kb a Szolidarítás külön gyülekezésének felel meg: át lehet vonulni onnan a Millához IS.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  5. kekec,
    Jól hangzik, amit leírtál.
    “Pártot nem választó, bizonytalan tömegek”.
    Ezzel a gyakran használt “bizonytalan” jelzővel vagyok mindig kiakadva.
    Úgy hangzik ez nekem, mintha hozzá nemértő emberekről lenne szó, hogy ne mondjam butákról.
    Sokszor azonban értelmesebb emberekről van szó, mint az elkötelezett szavazók. Ezek a “bizonytalanok” egyszerűen nem látják értelmét a pártokra való szavazásnak, hiszen pártok váltakoznak, az ország pedig egyre lejjebb megy.
    Szerintem népszavazással “mellékvágányra” kellene tenni a politikusokat. Az ország gazdaságpolitikáját egy hozzáértő, becsületes, korrupciót kiiktató válságkezelő kormány vezesse. Erre fölöttébb szükségünk van minél előbb, mert így garantáltan csődbe megyünk.
    A politikusok foglalkozzanak egyéb társadalmi problémával, ne ők vezessék a gazdaságot, ne ők üzleteljenek. Elsősorban a jogállamot építsék ki, nélküle nincs eredményes gazdaság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  6. Nikos Galis

    Én tenyleg tisztellek téged,de ébredj fel,légyszives! Az ország pedig NEM egyre lejjebb megy,hanem az elmúlt húsz évben ,kisebb- nagyobb problémákkal is ,dea viz
    felett sikerült maradni. Az utóbbi két évben pedig ZUHANUNK egy szakadékba!
    Ezt a két évet egybemosni a rendszerváltás óta eltelt idővel (benne az első
    orbán kormánnyal) BŰN ÉS HIBA is!( Ez a fő bajom a millával és schifferrel is!!)Politikusok nélkül ez nem megy. Korrupció
    meg volt 5000 éve is és lesz 5000 év múlva is Ez az egyik alapvető emberi tulajdonság Sajnos,de ez van!!!Hol nincs?? Skandináviában?
    Tudtommal a Gripen sem kelet-albán!Maradjunk a realitásoknál! A legfontosabb a csuti hordát elzavarni!! Hidd el, a többit megoldjuk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. Orbánnak pont megfelel Juhász szövege, hiszen összemossa az elmúlt húsz évet, minden politikus hibás szöveggel. Aki bizonytalan az most még inkább nem megy el szavazni, hiszen pártokra kell a voksunkat leadni. No és mi a jó Orbánnak, hogy minél kevesebben menjenek el a bizonytalanok közül. Lehetőleg Fidesz és Jobbik szimpatizánsok szavazzanak csak, szükség estén össze lehet borulni. A külföldi szavazatokat lehet manipulálni, lehet, hogy az itthonit is, főleg, hogy a választási bizottságot is kiherélték.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. Barry1,
    “A legfontosabb a csuti hordát elzavarni”.
    Ez tényleg a legfontosabb, max egyetértésem ebben !
    A többi az részletkérdés, de örülök optimista nézetednek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Október 23-án még nem lesz választás! Megemlékezés lenne és egyben demonstrálása annak, hogy egyre többeknek nem jó ez a kormány!
    Ki kell menni, mert megy a békemenet, a nem leszünk az IMF és az EU rabszolgái tábláikkal és a sámándobokkal, megmutatják, hogy mennyire sokan vannak a Fidesz, de legfőképpen Orbán mellett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Kösz Kekec+++++++++++++++++++++++++++!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos