Ronai and Ronai
AMERIKAI

Stumpf Washingtonban védte a tákolmányt 2012. október 12. péntek 9:55 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Stumpf Washingtonban védte a tákolmányt
Washington – Az új alaptörvény az 1989-es magyar alkotmánnyal szemben nem pusztán technikai szöveg, hanem kifejezése azoknak a gondolatoknak, amelyek összefogják a nemzetet, jelentette ki csütörtökön Washingtonban Stumpf István alkotmánybíró, Orbán Viktor miniszterelnök bizalmasa.
.
A konzervatív Heritage Foundation által az amerikai alaptörvény nemzetközi hatásairól megrendezett panelvita nyitó előadásában Stumpf István úgy fogalmazott, hogy Magyarországon az amerikai alkotmányhoz hasonló „erős dokumentumot akartunk megalkotni, amely a hazafiasság forrása és a nemzetünk közös összekötő ereje lehet”.
.
Stumpf István emlékeztetett, hogy Magyarországon a képviseleti kormányzás létrehozására az első jelentősebb kísérlet 1848-49-ben történt, és az emigrációba kényszerülő Kossuth Lajos a washingtoni kongresszusban 1852-ben elmondott beszédében elismeréssel szólt az Egyesült Államok alkotmányának alapelveiről.
.
Mint mondta, a rendszerváltó demokratikus ellenzéket ugyanazok az elvek inspirálták, mint Kossuthot, vagyis a szólás, az egyesülés szabadsága, az elnyomástól való szabadság.
.
„Mint olyan valaki, aki ott volt az elejétől a Bibó kollégiumban, ahol ezek a gondolatok magyar kontextusban alakot öltöttek, tanúsíthatom azt a tényt, hogy az ifjú rendszerváltók – olyan személyek, mint Orbán Viktor jelenlegi miniszterelnök, Áder János elnök, Kövér László parlamenti elnök és Szájer József, az Európai Parlament tagja – szenvedélyes elkötelezettjei voltak ezen egyetemes értékeknek. Most is azok” – jelentette ki az alkotmánybíró.
.
Stumpf István az új alaptörvény elfogadásával kapcsolatban rámutatott, hogy a Fidesz a 2010-es választás után „történelmi lehetőséget látott arra, hogy befejezze a rendszerváltást politikai, szimbolikus, jogi és gazdasági értelemben”. Az alkotmánybíró idézte az alaptörvény megalkotásában kulcsszerepet játszó Szájer Józsefet, aki szerint az amerikai alkotmány egyike volt azoknak a dokumentumoknak, amelyek a legnagyobb hatást gyakorolták a szövegezésre.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.3/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -20 ( 22 szavazatból)
Stumpf Washingtonban védte a tákolmányt, 2.3 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

30 Reader’s Comments

  1. Az legnagyobb baj hogy a Bibó kolégiumban taj részegen megálmodott baromságokat a kedves vezér most valósitja meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (30 szavazatból)
  2. Arra kíváncsi lennék, hogy az amerikai alkotmányt, melyhez “hasonló” a fideszé, hányszor módosították… pl 200 év alatt. (az 1787-ben keletkezett dokumentum a világ legrégebbi, működő írásos alaptörvénye)
    … és még egy gondolat. Nagyban hiányolom ebben a szövegben a konszenzus szót, de legalább egy kis nemzeti együttműködést hazudhatott volna :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  3. A mellette ülők is doktorok szerintem, mégsincs kinn a Dr a nevük előtt. Egy magyar doktori cím schmittpali után elég necces. Stumpf, mint alkotmányjogász – ha-ha-ha.
    Szem a láncban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  4. Ez a féreg demagógia tanszék vezető ugyanúgy hazudik alkotmánybíróként is, mint a vezére. :(((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  5. És Stumpf ellen senk sem szólalt fel? Senki nem vitatta, amit hazudott?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  6. Stumpf megdolgozik a pénzéért… Dicséri a vezért , na ná , ha nem ezt tenné mehetne közmunkásnak. Hogy milyen szépen fényezik egymást. Majd meglátjuk a választók mit húznak be!
    De vigyázat ,ki számolja meg a szavazatokat???
    Amerika segits, Merkel segit -e azt nem tudni.
    szerintem nem , mert Orbán van olyan dörzsölt, mélyen hajlong Merkel előtt, na és komoly pénzeket kapnak a német befektetők hazánkban.
    Voltunk és maradunk , mint utolsó csatlós…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  7. Hányinger! Már csak azért is, mert képzettsége ellenére került az alkotmánybírák közé. Hányinger azért is, mert azt hiszi, hogy a világot is úgy megvezethetik, mint a magyar népet! Hányinger még a haveri felsorolásért, mert láthatóan a Bibó kollégisták teszik tönkre az országot!
    Továbbá az is hányinger, de nagyon, hogy nemzeti összefogásról beszél pofátlanul, és soha nem volt olyan kettészakított az ország, mint most az ő ténykedésüknek köszönhetően!
    Miről beszél ez a századvéges?Alkotmánynak meri nevezni a tákolmányt?Pláne az amerikai alkotmányhoz meri hasonlítani?
    A jelenlevők gyávaságát bizonyítja, hogy senki nem mert nyíltan beszélni a fidesz kormány alkotmányellenes regnálásáról, sem az általuk meghozott törvényekről, amivel megnyomorítják az embereket, és egy dzsentrivilágot építenek ki a saját maguk, és lieblingeik számára.
    Szép dolog a diplomácia. Azért a diplomácia nyelvén is értésére lehetett volna adni a századvéges havernak,hogy nem vevők a hazugságokra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  8. Tuskó Hopkins ismét kitett magáért. Nem hazudtolta meg magát.
    Úgy tudom ő is okvetetlenkedett a tákolmánynál, mint Tündike
    férjeura. Ugyan mit várhatnánk tőle. Tudjuk, mit tett az első Orbán
    kormányban. Ezért érdemei elismerése mellett kapott egy csaknem
    örök tagságot több alkalmatlannal, kiknek – hasonlóan – hiányzik
    a birósági gyakorlata, ami előfeltétele volt a szervezethez tartozásnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  9. Az még hagyján, hogy Orbán bizalmasa és állampénzen utazgat ide-oda. De van egy fia, az a rettenetes Stumpf András, akit a szerencsétlen Havas többször meghív egy vitaműsorba. Ahol ez a kis pökhendi fajankó állandóan magához ragadja a szót, és olyanokat oktat ki, mint az oxfordi professzor Róna Péter. Hiába fognak ezek a Stumpf-Orbán-Áder-Polt félék kihalni, itt vannak nagyszámú utódaik, (általában 4-5 gyermeket nemzettek ezek az “urak”) akik ugyan mind külföldön tanulnak, de azért Kim Dzsong Ilek maradnak. Az a fickó is Svájcban tanult, vélhetőleg nyelve(ke)t is tud, de mi változott ettől Észak-Koreában? A legnagyobb baj ezekkel nem az, hogy lopnak-csalnak-rabolnak, hanem hogy primitív, tanulatlan, műveletlen családokból származnak. Egyszerűen bunkók. Budapesten is, Brüsszelben is, Washingtonban is. De még Bakuban is, amint láttuk………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  10. Szégyenteljes seggnyaló, szervilis patkány = fidSS Stumpf nyilas testvér!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  11. Azért a rendszerváltásnál a “fiúkon” kívül többen is tevékenyen részt vettek. Nagy kár, hogy Stumpf – ha már felsorolásba fogott – legalább egyet meg nem nevezett közülük. Pár év múlva – ha ez a bagázs a felszínen marad – már csak a négyek bandája lesz “rendszerváltó”.
    .
    Amúgy pedig egy alkotmánybíró ne dicsérgesse az alkotmányt – miközben a törvény a munkáján (?) kívül kizárólag tudományos és oktatási tevékenységet végezhet. Ebbe egyáltalán nem tartozik bele semmiféle “panelvita”. A Stumpf által alányalt amerikai demokráciában a Legfelsőbb Bíróság tagjai leginkább a munkájukkal vannak elfoglalva és nem különféle konferenciákon virítanak.
    .
    Ha Stumpfnak ennyi ideje van, inkább foglalkozna a manyupok kirablása miatt beadott panaszokkal – ezt láthatóan nem kapkodja el az Alkotmánybíróság. Talán csak azért nem, mert ha alkotmány-ellenesnek minősülne a dolog, akkor a költségvetési hiány azonnal nem 2,7, hanem 7,2 százalék lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  12. Két idézet az ízes ősmagyar nevet viselő és duplájára hízott Stumpftól:
    “Az új alaptörvény … kifejezése azoknak a gondolatoknak, amelyek összefogják a nemzetet”
    “ugyanazok az elvek inspirálták, mint Kossuthot, vagyis a szólás, az egyesülés szabadsága, az elnyomástól való szabadság.”
    .
    Röviden: Ezek szerint a nemzet összefogása és az egyesülés szabadsága az új tákolmány alapja. Kivel és hol egyesítik a nemzetet? Romániával, vagy Románia, Szerbia stb. ellenében? Háborúzni is fognak az egyesülés érdekében? Egyre forróbb talajra lépegetnek ezek a fideszes mihasznák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  13. Először is le a kalappal az amerikai építészek előtt! Nem szakadt le a plafon.
    Másodszor meg le a kalappal az amerikai (jó) költők előtt. Pedig 50ezer euró biztosan jól jött volna – de Orbán önkényuralmától visszautasította Lawrence Ferlinghetti :
    http://index.hu/kultur/2012/10/11/visszautasitottak_az_eloszor_kiadott_magyar_irodalmi_dijat/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  14. Kekec, a magyar Parlament is áll még pedig a parlament összes helyiségének, termének plafonja le kellett volna már szakadjon ov és bagázsa hazugságaitól.
    Szegény Parlament, bírja a kiképzést – bár kissé koszos, ezért tisztítják, azt hiszem, évek óta – de csak kívülről. Belülről kéne, mielőbb és hathatósan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  15. Hogy lehet, hogy nem røhøgte el magåt a kijelentes alatt!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. Nincs más rokonság a két Stumpf között, csak a trógerság.
    http://hetivalasz.hu/itthon/nem-vagyok-jo-ujsagiro-39280/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. Hát ez tényleg egy tákolmány. Remélem Orbán és a szobatársak elzavarása után az új kormány azonnal megsemmisíti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  18. Tudják kérem hogy ki az a Stumf?
    A tanulmányait a kommunista egyetemen végezte, és még pártfunkciója is volt!
    Aztán elvette a kommunista Horváth István belügyminiszter lányát feleségül. Amikor a rendszer megváltozott és házassága már hibának számított elvált a neki gyerekeket szült asszonytól, és Fideszes körből választott magának ágyast.
    Szinte az egész mostani kormányt ő nevelte „fülkeforradalmárnak” és hazudozó rongy embernek. Századvég és más nevekkel „háttérintézményeket” alapított, és a mostani kormányszóvivőt is ő nevelte hazug rongy emberré, sőt közös vállalkozásuk is van! Most úgynevezett „Alkotmány jogász” minden gyakorlat és ismeret nélkül, de Orbán kegyelméből. Amúgy viszonzásul azért amit a kormányért és természetesen a Fideszért tett!
    Nos, miután beengedték az USA ba, – ami nagy hiba volt, – most ő magyarázza a szennyesét és a bűneit amit elkövetett a magyar nép ellen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  19. Strumpf ?
    Akkor miért nem hupikék ?
    :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. A hazaszeretet forrasa a sziv. (Nem a kalaptorveny.)
    Kulso, de nem elhanyagolhato targyi feltetele a szeretheto haza.

    “-A sivatagba meno katonak skorbutot kapnak.
    -Akkor az en skorbutomat valaki ellopta, mert nincs itt.” – (Rejto Jeno)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. Stumpf mszmp-és elvtárs osztja az eszet , csak azt nem tudom hogy miért állnak szóba vele .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  22. Tamas
    na miert? Mert a Heritage Foundation ami konzervativnak nevezi magat, majdnem annyira jobboldali, mint a magyar kormany. Kepmutato modon a Liberty Bell van az emblemajukon, de a kredojuk messzebb van a liberalizmustol, mint Mekka Jeruzsalemtol. 700.000 tagot szamlalnak, ez aranyosan a magyar populaciora vetitve huszezer lelek volna, szoval nem egy tomegszervzet, de neha eleg nagy zajt csinalnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. Ahol egy Stumpf alkotmány bíró lehet ott sem az alkotmányban sem a bíróságban nem lehet bízni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  24. Túlavasúti!
    Tündikének Szájer Józsi az uracskája.
    Stumpfnak a volt MSZMP-s belügyminiszter Horváth István lánya a neje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  25. Kérdezzük má meg Buday szakértő urat, hogy a fent nevezett családy kapcsolatok vajjon rokony kapcsolatnak mondhatók e ???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  26. A jó öreg Kéry Lacit ugyan miért nem hívták meg, mint a bibóisták mentorát.
    Pedig szegény még manapság is azt bizonygatja, hogy Orbán igenis tehetséges srác volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  27. Kormoran, en is szep remenyu srac voltam, most meg ez van.
    Minel idosebb leszek, annal jobb voltam.
    Errol jut eszembe, imadom, amikor negyven – otven eves ferfiak sracnak nevezik magukat. Az en idomben a sracok maximum tizenket evesek voltak. Van ennek valami koze az elvarhato eletkor kitolodasahoz, vagy ok csak kesobb erik el a maturitast?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. Hasonlóságra törekedtünk az amerikai alkotmánnyal, mivel még Kossuth is elismeréssel beszélt róla.
    Ilyen “ravasz” fickó ez a Stumpf, így akarja meggyőzni Amerikát. Marhajó!
    Olyan nemzetiségű politikánk volt abban az időben, hogy Kossuth,mint az egyik legliberálisabb és leghaladóbb vezető hallani sem akart semmiféle etnikai elismerésről.
    Igen, hallani sem akart!
    Ezért az első világháború veresége természetes lehetőség volt a velünk élő nemzeteknek az önálló államiságra.
    Kedvezőbben is alakulhatott volna történelmünk, ha rugalmasabb politikát folytattunk volna.
    Stumpf így hülyeségekkel érvel, és hülyének nézi a megrendezett vita résztvevőit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Hungarian citizen

    Es a kedves Heritage Foundation minden tagja igazi alja naci, vagy epp csak agyalagyult seggfejek gyulekezete? Ott ultek, szepen hallgattak ez a zavartelmeju talpnyalo senkit, es egy sem rohogott fel hangosan vagy vezettette ki a patkanyt a terembol?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. A képen:
    Stumpf meg a Deákné vásznai))))))))))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Magyarország visszautasítja a német kritikát 2011. május 16. hétfő | AN

Uniós feszültséget okozhat az új alaptörvény 2011. április 15. péntek | AP

Itt az Orbán-alkotmány végleges szövege 2011. április 15. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos