Ronai and Ronai
AMERIKAI

MSZP: a földtörvény nem korlátozná a külföldiek földszerzését 2012. október 15. hétfő 0:59 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
MSZP: a földtörvény nem korlátozná a külföldiek földszerzését
Budapest – Az MSZP szerint a tervezett földtörvény egyáltalán nem korlátozná a már Magyarországon gazdálkodó külföldiek földszerzését, de nem juthatnának saját földhöz azok a fiatal mezőgazdasági szakemberek, akik jelenleg a társas vállalkozások alkalmazottjai.
.
Gőgös Zoltán parlamenti képviselő az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében Orbán Viktor kormányfő és Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szombati, Cegléden elmondott szavaira reagálva azt írta: a „miniszterelnök azon kijelentése, hogy véget vetnek a külföldi vircsaftnak, nem más, mint egy kommunikációs blöff”.
.
Hozzátette, hiába védi Orbán Viktor és Fazekas Sándor a „fideszes bizniszt”, az MSZP 2014 után felbontja a tisztességtelen szerződéseket, és a felszabaduló területeket – átlátható módon – helyi gazdálkodók rendelkezésre bocsátja. Úgy fogalmazott: a földtörvényt pedig, amely az elfogadása esetén is csak 2014 májusában lép hatályba, „azonnal a történelem szemétdombjára küldjük, a jelenlegi kormánnyal együtt”.
.
Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Cegléden, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) ifjúgazda-tagozatának kongresszusán arról beszélt, hogy az új földtörvény teljes egészében véget vet a külföldiek földvásárlásának, visszaszerzi „a zsebszerződéssel kilopott földet”, megvédi a termőföldet a spekulánsoktól és a bankároktól is, és korlátozza a nagybirtokot.
.
„Ha nem hátrálunk meg, ha nem hagy el az erőnk”, 2013-ban olyan változások történnek a magyar mezőgazdaságban, amelyekre 50-100 éve nem volt példa – jelentette ki a kormányfő a parlament előtt fekvő új földtörvényre utalva. A jogszabály modern agráriumot teremt majd, a szocialista mezőgazdaság szocializmust túlélt híveinek kora ugyanis lejárt – fogalmazott a ceglédi művelődési központ színháztermét megtöltő fiatal gazdák előtt.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
MSZP: a földtörvény nem korlátozná a külföldiek földszerzését, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Miért pont ebbe ne hazudna, mikor mindenben hazudik?
    Nem a külföldi vircsaftnak kell véget vetni, hanem a fideszes vircsaftnak.
    És nem csak ezt a törvényüket kell szemétdombra hajítani, hanem az összeset a fidesszel együtt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  2. Azért már elkezdődött valami: Földet foglaltak a gazdák, egyenesednek a kaszák…
    Így érthető, miért mentek tanulni a kínaiakhoz az internet-szűrés ügyében! Kínos dolgokat TV-kből és rádiókból nem tudhatnak meg a zemberek, csak az internetizéről, be kell szüntetni!!!!!!!!!!!!!Azonnal!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Olvastam: földet foglaltak a gazdák, felszántottak egy részt és bevetették – így foglalták le maguknak a földet Kajászón.
    Fükeforradalom, gazdasági szabadságharc, parasztfelkelés, mi jöhet még?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán földtörvénye a frakció homokozójában 2012. november 5. hétfő | AN

Die Presse: abnormális a magyar földtörvény 2012. október 22. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos