Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hende Csaba megemlékezett ’56-ról 2012. október 22. hétfő 18:47 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(47)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hende Csaba megemlékezett ’56-ról
Budapest – A szabadság azt jelenti, hogy kézbe vesszük az életünket, és magunk alakítjuk; 1956-ban a műegyetemi fiatalok a szabadság útját járták, mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter hétfőn a Műegyetemen, az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékünnepségén.
.
„1956-ban ezeknek fiúknak és lányoknak köszönhetően megmozdult az ország, hogy visszahódítsa a szabadságot, és kezébe vegye a saját életét” – emlékezett vissza Hende Csaba a kormány nevében mondott beszédében.
.
„Kalandunk a szabadsággal, a nagy közös utazás nem ért véget sem nekünk, sem Európa szerencsésebb felének” – fogalmazott a miniszter. Hangoztatta: ami most Európában történik, nem a pénzről, hanem a szabadságról szól.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -2 ( 4 szavazatból)
Hende Csaba megemlékezett ’56-ról , 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(47)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

47 Reader’s Comments

  1. Báthory Ödönke

    De szépen beszél, arany minden szava! Ez a beszéd azért jó, mert mindenki arra gondol, amire akar -csak előbb kérdezze meg, hogy mire akar.
    Valami halvány emlékem van egy ellenzéki politikusról, aki szerint a népnek joga van elkergetni azt a kormányt, aki a nép ellenében kormányoz. Vajon most mi lenne a véleménye?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  2. Szörnyetegek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  3. Nem mondom Svejk sem mondta volna szebben!
    Csak ‘56 később történt.
    Svejk meg nem volt Magyar Honvédelmi Miniszter.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  4. Hááát!Ahogy múlik az idő,ahogy kevesebb az élő szemtanú úgy egyre több szépet és jót lehet mondani.10 év mulva kiderülhet,hogy az amerikai függetlenségi háború kismiska volt ehhez képest.De a tömegek valóságos célja a függetlenség mellett a SZOCIALIZMUS REFORMJA VOLT.Feudalista igénnyel egy ember lépett fel Mindszenty a ródióbeszédében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  5. Ki tud többet (hazudni) 56-ról?
    Ebben pláne a fityisz szokott győzni.
    A jobbik meg majd letagadja, mint a holokausztot. :(((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  6. Csende Haba beszédei a különféle laktanyákban dandárszinteken ki voltak függesztve egy időben (már ahol), országszerte – na nem nagyszerűségük miatt, hanem felháborító baromság jellegük miatt.
    .
    A katonák röhögve- undorodva- dühöngve mutogatták egymásnak ezeket a borzadványokat.
    .
    Sejthetitek, miért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  7. Remélem Wuttner Mariska néni is elmeséli ujra a szép történeteit, hogyan állt ellen azoknak akik orosz Rubellel akarták kifizetni a szolgálatait mert ő csak jó magyar Ft-t volt hajlandó elfogadni.Persz esetleg azt is, hogyan állt ellen a bitófa csábításának amikor a perében szereplő társait valami különleges véletlen folytán kivégezték csak ő maradt életben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  8. Wuttner=Wittner

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  9. Irigyek vagytok. mert ti nem kaptatok „56-os HÖS” kitüntetest mint a tégla Pokorni apuka fiacskaja. Szaporodnak az 56-os hös parmezan-partizanok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Gyuriczának van igaza.Én is átéltem felnöttként ezt az időszakot.Sőt ott voltam 56.okt.23-án és láttam a felvonulokat és hallottam miket mondtak.Azok a fiatalok nem akartak rombolni,gyujtogatni,Budapestet feldulni.Azok a fiatalok csak a szcializmust akarták helyes irányba /utra/terelni és azokat a vezetők megbüntetését követelték,akik a szocializmus épitését letéritették a helyes utrol és persze azokat a hibákat követelték megszüntetni,amelyeket az AVH követett el a jó szándéku emberekkel szemben is.56-os események nem abból a célból indult,ami végül is lett.Sajnos a szocializmus ellenségei,a horthy rendszer diszidált kiszolgáloi kihasználták ezeknek a joszándéku fiataloknnak a kezdeményezését és inentől fogva már nem a békés rendezés,a szocializmus megreformálása volt a cél,hanem annak megdöntése.Eböl lett aztán a nagy kalamajka.Sajnos a mindenkori politika a saját ideologiája szerint alakitja a nézetét össze kavarva ezzel az utodok fejét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  11. Itt is leírom, amit a Pintér cikknél:
    .
    Olyan országok esetében, ahol holmi Kubatov-listákat ápolgatnak, újra vezessék be a
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! COCOM-listát !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  12. Most ez a sláger a FID-SS retorikában: “Európa szerencsés fele”
    Nem fejlettebb, nem korszerűbb, nem kultúráltabb, hanem szerencsés…
    Mindez, mint gagyogja “a szabadságról szól”. Azt már nem teszi hozzá, hogy arról a szabadságról amelyet nemrég mi építettünk le egészen a sírgödörig…
    Amerika, meg nyalja a seggüket (lásd: a nagykövet asszony és a hadügyér közös kertipartija).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  13. kormorán 2012. október 23. kedd 09:25
    HOGY FÉRSZ HOZZÁ AKKOR EHHEZ AZ OLDALHOZ?
    (a probléma ugyanis kétirányú)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  14. kormorán
    2012. október 23. kedd
    09:25
    A COCOM lista a nagy teljesítményű IC-k, a biztonsági szoftverek és módszerek, technológiák export-stopja volt. Ma már ezt nem lehet hatékonyan újraéleszteni, csak úgy, hogy jóval magasabb szinten húzzák meg a stop határát és az új fejlesztési, kutatási eredményeket nem viszik piacra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  15. Na ez a lény sem tudja, hogy
    IGAZÁN JÓL CSAK A SZÍVÉVEL LÁT AZ EMBER!
    Rajta nem segít ez a kukker…neki a nyelvcsapások a nyerők, ahhoz nem kell látni, sőt, direkt az a jó, ha nem is lát és nem is hall!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  16. Szegény bátyám /repülős ezredes volt/ forog a sírjában , hogy ilyen honv. minisztere van az országnak.Pfuj !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Rágalomcentrikus kormány !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Olvastam a minap (egy történelemkutató tollából), hogy már azelőtt megindultak a szovjet csapatok, hogy egyetlen lövés eldördült volna Pesten…
    Még az is kiderülhet, hogy a szovjetek szervezték meg az októberi eseményeket, és jól előkészített provokációkkal sikerült még az erjedési folyamat szárba szökkenés előtt leszámolniuk azzal az irányzattal, amely eltért az ő gondolkodásuktól. Azt viszont egyre kevésbé értem, hogy a világ legerősebb agresszív hadserege ellen öngyilkosságba kergetni megtévesztett fiatalokat milyen erkölcsi alapon lehetséges példaértékű cselekedetté megszépíteni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. gets
    Igazad van, de engedd meg, hogy kiegészitselek.
    Mára a COCOM korszak óta, annyit fejlődött az akkor számitástecnikának nevezett tudomány és a kiszolgáló ipar a felhasználásra került műholdas tehnikával, hogy informatikának hivják. De úgy érzem, lassan ez a név is átalakul.
    De nem is a név a fontos, hanem a mögötte lévő fejlődés.
    Csak egy példa kezedben van az okos telefon. Az egy olyan hordozható elektonikus számitógép, mellyel internetezhetsz, bármikor bárhol fényképezhetsz,
    vagy helyszini videóközvetitést végezhetsz a helyzeted koordinátáinak rögzitésével. Ki tudja, miért, hová? Ráadásul több könyvtárnyi anyag van
    zsebedbe, de ha nem elég, bármikor kereshetsz segitséget, vagy partnert.
    Ezenfelül bármi – alkalmassá tett – eszközt észrevétlenül irányithatsz távolból,
    vagy figyelemmel kisérheted pillanatnyi helyzetét.
    .
    Ez már nem egy egy IC, vagy programcsomag, hanem
    RENDSZERSZERŰ ALKALMAZÁS.
    Ennek nem elég egy részét lekoppintani.
    De egy kritikus részének megismerésével hihetetlen károk okozhatók!
    Nem feledhető, hogy az alkalmazó ember is része egy ilyen alkalmazásnak.
    EHHEZ MÁR KEVÉS A COCOM. NAGYOBB EMBERI BIZALOM SZÜKSÉGES.
    EZT VESZITETTE EL ORBÁN!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  20. Minuszos – Itt vannak már az azeri baltás-testvíreid, menj üdvözöld őket, ott biztosan többet is fizetnek!
    A baltás legyen veled!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  21. Idézek a tanulmányból:
    “A szovjet hadsereg már 1956 nyarán haditervet dolgozott ki Magyarország megrendszabályozására – állítja Jobbágyi Gábor jogászprofesszor. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának tanára A Provokáció? Az 1956-os forradalom kezdetéről és a Kossuth téri tömeggyilkosságról címmel újabb kötetet jelentetett meg a Kairosz Könyvkiadónál. A napokban megtartott könyvbemutatón Jobbágyi Gábor azt is részletezte: 1956. október 23-án este, még mielőtt egyetlen lövés eldördült volna a Rádiónál, mintegy harmincezer szovjet katona indult el Magyarországra a Kárpátaljáról és Erdély felől. ”
    .
    .
    A fenteik alapján egyáltalán nem véletlen a tüntetés engedélyezése, majd a tömeg fegyverekhez juttatása. A tizenéves suhancok hazaszeretetével visszaélésre építve szerintem bűn úgy beállítani most utólag az akkori eseményeket, hogy bármilyen szeget ütött volna az a szovjet világhatalom koporsójába. Köztudott volt az elfoglalt és katonai megszállás alatti területeken úgy a megszállók elleni gyűlölet, mint a kiszolgáltatottságuk, tehát fölösleges úgy értelmeztetni a dolgokat, mintha ez adott volna bizonyságot arról, hogy az elnyomottak nem kérnek a rájuk kényszerített rendszerből. Ha a világhelyzet (a fegyverkezési verseny miatt padlóra került SZU kénytelen felismerni, hogy csak saját kimúlását gyorsítja fel, ha folytatja a versenyt) nem alakul oly kedvezően, az oroszok soha nem mennek ki tőlünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Túlavasúti
    Köszönöm a kiegészítést, ilyesmikre gondoltam a “jóval magasabb szint” megállapításához. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Gyöngyi Péter

    Én a Pázmány Katolikus Egyetem tanárait szellemükben elég jól ismerem,hogy egy szavukat se higgyem el.
    1./ Ha mi olyan következetes szövetségesei voltunk a SZU-nak,akkor miért akartak volna bennünket,már nyáron megrendszabályozni.
    2./ Jalta = Magyarország,Szovjet érdekeltség.
    3./ Ki az a hülye,aki egy másodpercig is elhitte,hogy a SZU engedélye nélkül,mi azt csinálunk,amit akarunk?
    4./ Ha elfogadjuk,amit a jogász professzor írt,akkor az önmagában ellent mond annak a hipotézisnek,hogy Kádár elárulta a forradalmat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  24. Szeget ütött volna ‘56 a CCCP koporsójába?
    .
    - Ez sem több, mint a hibásan értelmezett magyar nemzettudat egy újabb ostoba megállapítása, mely köszönőviszonyban nincs a valósággal.
    .
    Sőt, pont az ellenkezője az igaz; az 56- mos magyar és lengyel események során derült ki végleg, hogy a szovjet hatalom azt csinál az általa ellenőrzött területeken, AMIT AKAR.
    .
    És ebbe senki nem fog beleszólni; az USA nyíltan kimondta, hogy NEM FOG CSAPATOKAT KÜLDENI KÖZÉP- KELET EURÓPÁBA, a szovjet kontroll alatt lévő területekre.
    .
    Lényegében 56- tól számított a CCCP szuperhatalomnak.
    .
    De ez az “56 volt az első szeg a CCCP koporsójába”, meg hogy “a magyar forradalom miatt omlott össze a CCCP” (WTF???) – makacsul tartja magát, még ha pont az ellenkezője az igaz, akkor is.
    .
    Na igen… minél kisebb ÉS erőtlenebb egy nép, egy ország, annál jobban hajlamos valamiféle önámító, hamis nagyságtudatot kreálni magának, még ha az totál baromságokon alapul, akkor is. Sőt, akkor csak igazán…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  25. Egyébként, ezen kicsit sem kell csodálkozni.
    .
    Amíg ilyeneket ordítanak a magyarsztáni népvezérek egy állami ünnepségnek nevezett tébolykodáson, hogy
    .
    Varga: idegen erők szorításában
    .
    Rogán: ma is harcolnunk kell a szabadságunkért
    .
    Kósa Lajos: az MSZP-t felelősség terheli ‘56 miatt …
    .
    Addig ez csak rosszabb lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  26. T. csatt !
    2012. október 23. kedd
    11:09

    ” Idézek a tanulmányból:
    “A szovjet hadsereg már 1956 nyarán haditervet dolgozott ki Magyarország megrendszabályozására – állítja Jobbágyi Gábor jogászprofesszor. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának tanára ”
    .
    A “hir” akar igaz is lehetne! Mindenesetre nekem azert vannak fenntartasaim, ha a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának tanára
    is irta, mivel az utobbi idoben a klerus es segedcsapatai eloszeretettel irjak ujra a tortenelmet a sajat elfajzott ideologiajuk alatamasztasara !
    .
    Szoval csak TOBBSZOROSEN KONTROLLALNI mindent, amit ezek mondanak, irnak, hogy eljussunk az IGAZSAGHOZ !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. Hende egyszerűen hülyeségeket beszél. Magyarországon és Europában is a szabadságot a pénz jelenti. Ez a kapitalista termelési mód alaptörvénye. Akinek pénze van szabadsága is van, akinek viszont nincs az egyszerűen rabszolga. a tőke (pénz) bérrabszolgája. .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. Haggyukmá a Pázmány Péter Egyetem végtelen baromságait jó ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. Túlavasúti 9:33!

    Lehet, de az is jobb, mint egy fasiszta HUNTA “alkotmányos” igája alatt görnydni, ’stenments megdögleni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. csatt 11:09 !

    Utolsó mondatod egy hatalmas ellentmondást rejt magában. Mégpedig azt, hogy – ahogy korábban írod – a SZU. mint “a világ legagresszívabb hadserege” birtokosa a fegyverkezési versenyben alulmaradva rádöbben, hogy inkább leteszi a fegyvert ahelyett, hogy bevetné interkontinentális, nukleáris meg támadó erejét, akkor ez a LEGAGRESSZÍVABB jelző egyáltalán NEM ÁLLJA MEG A HELYÉT.
    Gorbacsov éppen az önmagán túlduzzadt és a hatalmat kézben tartani mégis, vagy épp ezért képtelen . k ö z p o n t o s í t o t t . államirányítás lehetetlenségét és . é r t e l m e t l e n s é g é t . felismerve lépett a glasznoszty és a peresztrojka kísérletéből a rendszer felszámolásának súlyos, de .b é k é s . megoldása felé. E döntésben kétségtelenül része volt a rákényszerített fegyverkezési versenynek, de a sportrepülőn észrevétlenül Moszkváig berepülő német fiú és a csernobili katasztrófa, meg még sok minden belső gond . r á d ö b b e n t ő . e r e j é n e k.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. Eldrad!
    *
    Írod; “önámító nagyságtudat”.
    *
    Hát igen, akár a varangy: folyton ugrál, de ha közelítsz hozzá . f e l f ú j j a .
    m a g á t, és mérges elegyet lövell ki magából.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. *
    Bocs, de a varangynak legalább egy jó tulajdonsága is van. Az, hogy elássa magát hosszú időre.
    Nekünk viszont nincs ilyen szerencsénk…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  33. KORDON BLUED 2012. október 24. szerda 09:17
    kormorán ezt kérdezte:
    “Olyan országok esetében, ahol holmi Kubatov-listákat ápolgatnak, újra vezessék be a
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! COCOM-listát !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
    Én továbbra is fenntartom:
    HOGY FÉRSZ HOZZÁ AKKOR EHHEZ AZ OLDALHOZ?
    nem értem, miért kérdezed:
    “Lehet, de az is jobb, mint egy fasiszta HUNTA “alkotmányos” igája alatt görnydni, ’stenments megdögleni.”
    .
    Szerintem nem mástól kellene várni a “sült galambot”. Országunk ügyeit magunk
    kizárólag oldhatjuk meg. Ezt várják el tőlünk demokratikus barátaink világszerte.
    Főleg az EU nem akar beleszólni abba, hogy miként akarunk tovább menni.
    Ránk bizzák mit akarunk. 2/3-a Viktornak van nem nekünk!
    .
    Én még emlékszem, hogy nem a COCOM lista ellen küzdve valósitottuk meg
    a rendszerváltozást. Ugyanis az nekünk – lakosságnak – sem volt jó. Azt sem
    felejtem, hogy a listából kimaradt cikkekkel szabadon kereskedtünk. Sőt a
    listán lévő cikkekkel is kereskedtek egyesek “kerülő úton”.
    Igy lett például mára dúsgazdag milliárdos az akkori Műszertechnikai Vállalat tulajdonosa és a jelenlegi Magyar Hirlap tulajdonosa és az Echo Tv támogatója.
    .
    Ha most kizáródnánk – mint az akkori COCOM listás országok – nem az emlitettek,
    hanem mi veszitenénk, ők meg tovább gazdagodhatnának.
    .
    Csak hogy érthető legyek. A rendszerváltozás előtt azért kerültem az országban
    az első PC tulajdonosok közé, mert a Műszertechnikai Vállalat által behozott,
    máshol már kiselejtezett és szétszedett alkatrészekből épitettem első gépem.
    PEDIG AKKOR MÉG COCOM VOLT! Azt sem lehetett volna behozni:
    Nem szabad elfelejteni, hogy pont a COCOM miatt válhattak gazdaggá egyesek.
    Nem tartozom azok közé akik magunkra akarják záratni a határt, mert azt mások
    a saját izlésük szerint végeznék.
    .
    BE KELL LÁTNI, HOGY EZ A FASISZTOID BANDÁT MAGUNKNAK KELL KIDOBNI!
    A FEJLŐDÉST AKADÁLYOZVA UTUNKBAN ÁLLNAK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Kedves Kordon Blued, a “legagresszívabb” fogalom nem biztos, hogy egyenlő a “legbátrabb” fogalommal. A legagresszívabb gondolkodás nélkül nekiront a leggyengébbnek, vagy a nálánál biztosan gyengébbnek, de egyáltalán nem biztos, hogy a megközelítőleg vele egyenlő erejűnek is nekiront.
    Amit tapasztalhattak, akik már akkor is éltek, magyaroknak, cseheknek, lengyeleknek, németeknek esélyük sem lehetett megmoccanni se, afgánok is megízlelték az agrsszivitást.
    Gorbacsov idejére alapvetően megváltozott a helyzet tanulmányaim alapján. Addigra elterjedtek a tévévételi lehetőségek közvetlen műholdról, az addig minden információtól elzárt lakosság nem csupán a külföldet meglátogató sportolók és művészek suttogásaiból sejtette az igazság másik oldalát is, hanem képpel, hanggal saját érzékszerveivel láthatta az elrettentő különbséget. Ehhez társult még az, hogy napról-napra zuhanó életszínvonallal kellett volna szembenézniük, ha folytatják a fegyverkezést.
    Nem vitatva, hogy a “minden”-ben más is van, nem csak a fegyverkezési verseny, én mégis elsőbbséget adok ennek a kényszerítő erőnek, mert ha nincs verseny, akkor hangulatjavító intézkedésekkel még évtizedekre elodázhatták volna az összeomlást, de mert nem volt miből, nem lehetett más választás, mint hazarendelni a csapataikat.
    Ronald R. jól számolt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  35. Ez a csóka így jár be dolgozni? Akkor azért van az, hogy nem látja: minden idők legkisebb haderejére csökkent a honvédség létszáma, hogy a Gripenek évi pár alkalommal emelkednek fel (Izrael pilótáinak egy szolgálat alatt 4 felszállásuk van minimum, és 7 perc alatt töltik újra az F-15-eseiket), hogy még a katonáink közlekedését is bérelt gépekkel kell megoldani Afganisztánban. Csőd, leépülés az eredménye Hende Csabának. Aki a polgári körök pofázással felépített serege után olyan helyre keveredett, amihez érteni is kell – persze, hogy meghaladta “képességeit”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. Egyébként Jurij Andropov emlékiratai autentikusabb források.
    Hajnali ötkor lefogták Zsukov csapatai a honvédelmi vezetést, minden reptér felszállópályáira harckocsikat állítottak, és délelőtt 11-re Zsukov jelenthette: Hruscsovnak, hogy, idézem: ” a 150 000-res, jól felszerelt, folyamatosan gyakorlatban tartott magyar hadsereg megszűnt működni”.
    HAT óra alatt végeztek a magyar honvédelemmel.
    Kíváncsi lennék, ma hány percre volna szükségük?
    Természetesen csak elméleti szinten akarom megtudni.
    Aki pedig ilyen erő ellen bőszíti a népét azzal, hogy “csapataink harcban állnak”, miközben ezek voltak a tények, az nem kaphat nagyobb elismerést, mint amit meg is kapott. Egy vezető sem pusztíthatja a saját népét oktalanul, a remény legkisebb szikrája nélkül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. “…a polgári körök pofázással felépített serege után olyan helyre keveredett, amihez érteni is kell…”
    .
    - Hahaha… mondjon már valaki EGY magyarföldi védelmi miniszteri, vagy ennek megfelelő beosztást bitorló senkit az utóbbi… mondjuk, 500 évben, aki nem párt- vagy érdek- kinevezett senki volt!
    .
    Kivétel az 1848- asok, mert az valóban világszínvonalon is professzionális társaság volt.
    .
    A magyar honvédség egyébként hiába volt pár évtizede jól felszereltnek számító, folyamatos képzés alatt álló, ha
    .
    - Gyakran hülyeségekre képezték őket, ahogy ez most is történik (értelmetlen, öngyilkos, 100 éve elavult harceljárások, stb),
    .
    - Túlbürokratizált vízfej volt, ahogy most is az, teljes- tökéletes döntésképtelenséget eredményezve,
    .
    - Motiváció teljes- tökéletes hiánya,
    .
    - És még kb. 1000+X ok,
    .
    Szóval, hiába számított jól felszereltnek, egy hatástalan, semmire nem való banda volt mindig is, pár, kis létszámú elit alakulatot leszámítva (de ez max. zászlóalj- szint, az meg nagyon kevés).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  38. Kőhídi Imre
    2012. október 24. szerda
    12:11
    Nagy Imrét alaposan félrevezették, ennek ellenére lehetőséget látott a mártíromság vállalásában és ez lett a korábbi hibáinak is az eredményes eliminálása. :(
    A mai vezetésből ki vállalna ilyesmit?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. OrKbán Hiktor arról beszélt, hogy ma az egész világ tudja és elismeri, hogy a magyarok forradalmával és szabadságharcával az egész világ lett jobb.
    .
    Jáder Ájnos arról beszélt, hogy 56- ban magyarországon írták a világtörténelmet.
    .
    És a többi.
    .
    Jaj, jaj.
    .
    Nem hiába mondom én mindig: minél hitványabb, életképtelenebb, semmirekellőbb egy nép, vagy népcsoport, állami vezetés, ország, vagy bármilyen szervezett közösség…
    .
    …annál bődületesebb baromságokat kell kitalálniuk saját történelmükről.
    .
    56 és a mindenkori, de főleg a mai magyarsztáni népvezéri eszeveszettség erre kitűnő példa.
    .
    Amit ezek az állatok összehordanak, az már tényleg a delirium tremenses fantáziálás kategóriája. Na de mit várunk, amikor ugyanezen koporsótöltelékek szerint
    .
    A nyugat hanyatlik, a keleti modell, pl. tadzsikisztán pedig követendő sikermodell,
    .
    A magyar gazdaság olyan erős, hogy soha nem volt még olyan, és ez csak azért nem létszik, mert a Zidegenek annyira irigyek ezért, hogy rossz hírét keltik a magyarnak, meg tönkreteszik a gazdaságát,
    .
    Ostrom alatt állunk,
    .
    Szabadságharcolunk a hanyatló, erőtlen, kiizsákmányoló nyugattal,
    .
    A Honvédségük erősebb mint valaha, de azért vannak még problémák,
    .
    Nem szorulnak az ájemef hitelre, de azért kell, de nem lehet kizsákmányolni a magyartot,
    .
    Ufókszálltakletegnapazopesnyavegutihépaklestéren,
    .
    Stb… ???
    .
    És a nép jelentős része ehhez asszisztál, sőt, ez még valamiféle tökösségnek minősül?
    .
    Ez bizony Fatal Error.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  40. Ezek a történelemmeghamisító ömlengések valóban elgondolkoztatók. Több okból.
    Mert ha “világ” csak az ötvenhatos magyar események nyomán döbbent rá, hogy a SZU által megszáll területeken legszívesebben ledobnák magukról a megszállottak a megszállást, akkor a világ vezetőinek nemcsak épelméjűségét lehet utólag kétségbe vonni, de a hírszerzésük is csapnivaló volt. Nem kétségbe vonva a tizenéves suhancok hazaszeretetét, akik életüket, egészségüket, jövőjüket feláldozva öngyilkos harcba keveredve benzines palackokkal dobálták az utcai harcokra alkalmatlan arzenált, erősen megkérdőjelezendő a forradalmat felvállaló vezetők államférfiúsági felelősségérzete, hiszen ha valakik egészen biztosan tudták, hogy a SZU soha semmilyen más jogot, mint az erősebb jogát el nem ismer, és kegyetlen megtorlás következik a részükről.
    Azt pedig a forradalom győzelmének beállítani, hogy szabadságharccá minősítették Nagy Imréék a korábban az ő szóhasználatukban is “huligán” “bandák” “randalírozását”, ismét csak a mai kor galád félrevezetése. A SZU lecserélte a pesti megszállóit, de ehhez a lecseréléshez ki kellett vonulniuk átmenetileg. Szó sem volt a forradalom győzelméről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. Bocs, a megfelelő helyen kimaradt az “ők” szó. Nagy Imre, Maléter pontosan tudták milyen kegyetlenül el fogják tiporni a magyar felkelést a bolsevikok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. csatt:
    .
    - Az semmi!
    .
    Én akkor kapok lábrázást, amikor valaki felböfögi az a pokolbeli marhaságot, hogy ‘56 volt az első szeg a CCCP koporsójába, és hogy a CCCP összeomlása ebből következően lényegében ‘56- nak volt köszönhető.
    .
    Most eltekintve attól, hogy az állítás első feléből nem következik a második, ez nettó baromság, ugye.
    .
    Mert pont hogy ‘56 alapján derült ki, hogy a CCCP lényegében azt tesz, amit akar azokban az országokban, ahol jelen van a hadereje- és ebbe senki nem fog beleszólni.
    .
    Vagyis, erősebb és félelmetesebb lett, mint valaha, és hacsak nem volt közvetlen fenyegetés, még az USA sem szólt egy szót sem (egy kivétel volt, a kubai válság, de az közvetlen fenyegetés volt, a végeredményt tudjuk).
    .
    Hát, nem mondom, ez aztán a szög a koporsóba… :(((
    .
    Szóval, a magyar legendagyár szerint nem ám a kubai válság, az USA által kommandírozott fegyverkezési verseny, az űrprogram, a közel- keleti szovjet szövetségesek folyamatos rommá verése (Izrael által), valamint magának a CCCP- nek a tökéletesen elb…ott gazdasági programja tette tönkre a CCCP- t… nem.
    .
    Hanem a Zötvenhatosok.
    .
    Jaj. Juj.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  43. A Kádár korszakról sok rosszal lehet elmondani – sőt, el is várják, ha kell, ha nem, – de katonapolitikailag ez biztosan nem áll. Az első olyan hadászati-hadműveleti doktori értekezés, ami a hadviselés erdős-hegyi terepre vonatkozó eljárásait ráncba szedi, 1980 körül írták. (Magyarország csak ilyen terepre behatolva tudna háborút viselni, de addig e tárgyban egy A4-es papírt nem írtak tele a specialitásokról. Két elveszített világháború után sem; még akkor sem, amikor egy katona vezette az országot.) Ennek a doktori megvédésnek előfeltétele volt, hogy a doktori megvédéséhez ezeket az eljárásokat 40 000 szovjet katona éles gyakorlatán be is kellett mutatni. Mondom: éles háborúban. És ez ezredesi rangtól előírás volt. A hadsereg kiképzése olyan eljárásokkal ment végbe, hogy a minimális költség jöjjön ki; a harckocsizók pld. eleinte betétcsővel lőttek, majd itt vezették be a lézeres gyakorlatokat. A laktanyák minősége össze sem volt vethető bármelyik Varsó Szerződéshez tartozó országéval: központi fűtés, meleg víz, kis körletek. Csémi Károly tartott egyszer egy öt órás (5×50 perces) előadást séróból a Nato, a USA és a Varsói Szerződés stratégiáiról; ez olyan szellemi szint volt, amit én (újságíróként) egész életemben csak még egy embertől tapasztaltam meg.
    Na, most, ehhez képest egy Szabó János nevezetű ápolt a NATO központot tartotta a legalkalmasabbnak annak kifejtésére, hogy ő tulajdonképpen nagyon helyteleníti a NATO puszta létét is, de mit lehet tenni, ha ő az Orbán-Torgyán kormány hadügyminisztere? Másnap egy holland lap azt írta: “ez az ember szemlátomást nem tudja megkülönböztetni a NATO emblémáját a Mercedes csillagtól.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. Gets,
    Nagy Imrét senki nem vezette meg, sem az NKVD-ben, amit szolgált (és az azért nem volt kötelező), sem a begyűjtési minisztérium élén. Sőt, a Parlamentben sem: még egyszer mondom, reggel 5 után semmilyen információ a seregből se ki, se be. Nem minősítem, de csak kegyeleti okokból.
    eldrad,
    Pálffy a Varsói Szerződés legtehetségesebb tábornoka volt; csak leölette Rákosi. A többit előbb megírtam: a sereg a II. VH után szakmailag ugrásszerűen fejlődött, 1989-ig. Aztán kinyíltak a csatornák a patkányok fölött: csak biznisszé vált az ország védelme. Azért, mert Európa fel sem tételezi, hogy seregre lesz szüksége igen hamar, attól az még realitás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  45. Kőhídi Imre 2012. október 24. szerda 15:42
    “Pálffy a Varsói Szerződés legtehetségesebb tábornoka volt”
    Pálffy a Magyar Demokratikus Hadsereg legtehetségesebb tábornoka volt,
    ezért ölette le Rákosi. (talán igy helyesebb). Hol volt még a VSZ?
    Itt utánanézhetsz:
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Vars%C3%B3i_Szerz%C5%91d%C3%A9s
    hátétépé://hu.wikipedia.org/wiki/P%C3%A1lffy_Gy%C3%B6rgy
    (egy kicsit(?) más)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. Kőhídi Imre 2012. október 24. szerda 15:42
    Egyébként Nagy Imre életéből bizonyitást nyert valóságot itt tanulmányozhatod:
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Nagy_Imre_%28politikus%29
    Tévedni emberi dolog. (márhogy nem szándékosan)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Komolyan érdekelne, hogyan lett ez a fazon honvédelmi miniszter!
    A fáma szerint sorkatona sem volt.
    Karikatúra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Sok szék közé esett az LMP 2013. október 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos