Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hatodikán ítélnek a bírák nyugdíjazása ügyében 2012. október 22. hétfő 18:58 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hatodikán ítélnek a bírák nyugdíjazása ügyében
Luxembourg – Az Európai Unió Bírósága november 6-ra tűzte ki az ítélethirdetést a magyar bírák nyugdíjazása ügyében, közölte hétfőn az EU luxembourgi székhelyű, legfőbb bírói testületének sajtószolgálata.
.
A sürgősséggel tárgyalt ügyben október elsején – vagyis öt héttel és egy nappal a tervezett ítélethirdetés előtt – tartották a tárgyalást. Annak során az Európai Bizottság – az unió központi javaslattevő-végrehajtó intézménye, amelynek egyik feladata, hogy őrködjék az uniós szerződések tiszteletben tartásán – fenntartotta keresetét Magyarország ellen.
.
Az Európai Bizottság szerint a nyugdíjkorhatár leszállítása az érintett bírákkal szemben életkoron alapuló eltérő bánásmódot jelent, ami ütközik a diszkrimináció uniós tilalmával.
.
Az Európai Bizottság még az év elején indított az ügyben kötelezettségszegési eljárást, majd  miután a magyar kormánnyal nem sikerült megegyezésre jutnia, az uniós bírói szervhez fordult. Különösen azt kifogásolta, hogy a szerinte drasztikus korhatárcsökkentést jelentő új szabályozást rendkívül  rövid, másfél éves átmeneti időszak alatt kívánják végrehajtani.
.
Az Alkotmánybíróság július 16-ikai döntéséről az uniós végrehajtó testület képviselője a tárgyaláson úgy vélekedett: az nem indok a keresettől való elállásra, mert egyfelől akkor, amikor a bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen, a bírált intézkedések hatályosak voltak, másfelől ezen intézkedések alapján a köztársasági elnök tömegével fel is mentett bírákat. Az alkotmánybírósági döntés a felmentett bírák sérelmét nem orvosolta, nekik perelniük kell visszavételükért vagy kártérítésükért, miközben eredeti beosztásukba nyilván nem kerülhetnek vissza, hiszen azokat a posztokat időközben betöltötték.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 2 szavazatból)
Hatodikán ítélnek a bírák nyugdíjazása ügyében , 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. Báthory Ödönke

    Semmi gond. Majd valami adóból kifizetik ezt a büntit is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  2. Tényleg semmi gond. Azt mondják hogy Orbán debil? Dehogyis! Törvénybe iktatták, ha az államot megbünteti az unió, azt a lakosság köteles kifizetni. Gondolom adóként behajtják.
    Úgyis kevés adónem van eddig bevezetve…
    Én már azt várom, hogy mikor vezetik be az elszúrt ügyek folyományaként a miniszterelnöki, meg a gazdasági miniszter nevű adónemet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  3. MAGYAR JUSZTICIA

    A fényképen a Kúria épületében álló, illetve ülö Juszticia hatalmas márványszobor egy részlete látható (a kard és a mérleg). Ennek az alkotásnak – más testvéreivel ellentétben – az a jellemzője, hogy az elfogulatlanságot jelképező kendő nincs a szemén… Mindig érdekelt, hogy eredetileg lefelejtették, direkt lehagyták, avagy a háborús viszontagságok során kallódott el ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  4. Figyu!!!!!!!!!!
    Jusztícia orbanisztánban a jogot és nem az igazságot képviseli.
    A jogot pedig tudjuk kik alkotják jelenleg.
    A kendő hiány a művész előérzetére enged következtetni.
    Vagy esetleg valami hasonló korszakban készült a mű.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  5. Egyszerű az ügy, a kamorra az alábbiak szerint döntött:

    Amennyiben az elkövetkező éveket, “évtizedeket” nyugalomban-uralkodva akarjuk eltölteni, ahhoz az szükséges, hogy a . b í r ó i . k a r . l e g t a p a s z t a l t a b b , mondhatni . l e g b ö l c s e b b . r é s z é t . el kell távolítani, ki kell vonni a forgalomból. Magyarul a bírói kart le kell fejezni. Különben még képesek nekünk, de különösen vezérünknek álmatlan éjszakákat okozni. Nem fordulhat többé elő, hogy bíróság, vagy hatóság előtt kelljen felelnünk bármiért amit az eemúútt huszonkét év során elkövettünk!
    kmf.
    [Ezt az írásbeli határozatot csak a Kamorra tagjai láthatják. Olvasás után megsemmisítendő]

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  6. Zalaegerszegen a bírónő megerősítette az elsőfokon hozott ítéletet és a két 62 éves bírót visszahelyeztette hivatalába – mely ellen nincs fellebezésnek helye, az államfőnek is tudomásul kell vennie…
    A bírók miért nem mentek utcára?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Az Európai Bizottság fenntartja keresetét 2012. október 1. hétfő | AN

Jogellenes a bírák korhatár miatti felmentése 2012. augusztus 23. csütörtök | AN

Alkotmányellenes a bírák nyugdíjazása 2012. július 16. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos