Ronai and Ronai
AMERIKAI

Zsidó Filmfesztivál lesz novemberben Budapesten 2012. október 21. vasárnap 21:37 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Zsidó Filmfesztivál lesz novemberben Budapesten
Budapest – Zsidó Filmfesztivál kezdődik november 22-én Budapesten: a négynapos filmmustrán a zsidósággal foglalkozó játékfilmeken és dokumentumfilmeken kívül a fesztivál alkalmából kiírt rövidfilmes pályázat válogatott munkáit is műsorra tűzik.
.
A Zsidó Filmfesztivál (ZSIFI) célja, hogy a levetített alkotásokon keresztül minél sokrétűbb képet adjon az érdeklődők számára a zsidóság rendkívül színes és a többség számára ismeretlen világáról, mai állapotáról – fogalmaztak a szervezők.
.
A nyolc játékfilmet és tíz dokumentumfilmet tartalmazó program összeállításában részt vett a Bálint Ház vezetője, Fritz Zsuzsa, a KINO mozi vezetője, Garancsi Ágnes, továbbá Csörgits Hunor filmszakértő és Borgula András, a Gólem Színház művészeti vezetője. A vetítésekre a KINO-ban, a Cirko Gejzír moziban és a Bálint Házban kerül sor.
.
Műsorra tűzik a Sean Penn-nel forgatott Helyben vagyunk című drámát Paolo Sorrentino rendezésében, Tatia Rosenthal stop-motion technikával készült 9.99 dollár című animációját és Radó Gyula Legenda – A szegedi diák-Hamlet történetet című munkáját is. A dokumentumfilmek között látható az internettel átszőtt világot bemutató Felkattantva, valamint a Berlinalén sikert aratott Oma és Bella, két idős, Berlinben élő zsidó nő portréja.
.
A fesztivál Nyomokban zsidót tartalmaz címmel nyílt kisfilmpályázatot is hirdetett, amelyre zsidó témákat, problémákat, karaktereket az eddigiektől eltérő, új szemszögből bemutató munkákat várnak. A november 1-jén lezáruló nevezést követően a Grigor Attila, Till Attila és Szabó Simon alkotta zsűri választja ki azokat a legfeljebb tízperces rövidfilmeket, amelyeket a budapesti zsidó filmmustrán levetítenek. A győztes alkotást a jövő évi Brit Zsidó Filmfesztiválon is levetítik, és rendezője pedig kiutazhat a londoni fesztiválra.
.
A pályázat kiírása a www.zsifi.org honlapon olvasható, ahol a fesztivál részletes programja is szerepel.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.6/5 (10 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -3 ( 9 szavazatból)
Zsidó Filmfesztivál lesz novemberben Budapesten, 2.6 out of 5 based on 10 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. Csacsikának ezúton izenem, hogy az ilyen és hasonló nagyszabású rendezvények, mint ez és az évente megrendezésre kerülő Zsidó Nyári Fesztvál mögött is ott áll a MAZSIHISZ…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  2. Köszönöm az üzenetet, nézni fogom a támogatók listáját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  3. Akkor már értem.
    http://hvg.hu/kultura/20121021_Torvenymodositasokkal_segitene_a_magyar_f

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  4. taotológia
    2012. október 22. hétfő
    06:15
    Novák náci féreg elődke megtalálta megint a náci hívószavakat. :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (12 szavazatból)
  5. gets, nem kellett sokáig keresgélnie. A hóna alá vannak tetoválva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (6 szavazatból)
  6. Gonosz torpe Novakocska Elodocske uj torvenyevel fog tisztesseget tanitani. Nem tudom, honnan vette a batorsagot, hogy embersegbol peldat, vitezsegbol format mindeneknek o adjon. A most meghirdetett “harc” (nemetul kampf) sem eredeti, az Egyesult Allamokban torveny szabalyozta a filmipar harom profiljanak: gyartas, forgalmazas, vetites eroszakos szetvalasztasat, mert a zsidogyulolo regi toket zavarta a filmiparban tapasztalt zsido eloretores es gyarapodas. Annak ellenere, a filmipar tovabb nott es egyre jovedelmezobb lett, Hollywood aranykora azutan kezdodott, es ma is folyamatban van, de Elod torvenykezo amerikai elodjeire mar senki nem emlekszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  7. Filmfesztivál, zsidó filmek…
    .
    Miért nem készítenek Izraelben egy mega- költségvetésű filmet a hatvanhetes háborúról, és ezt a filmet ezerrel megreklámozni, aztán tolni minden moziban? Olyasmi szintű filmet, mint a pl. a Ryan közlegény, a Windtalkers, a We were soldiers, vagy az orosz Kilences század?
    .
    Biztos, hogy sikeres lenne, max. a nácik,meg az iszlamisták gyújtanának fel pár várost világszerte Északnyugat- Európában. De ez már rendvédelmi kérdés, és ezt hatvanhetes film nélkül is megteszik rendszeresen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (14 szavazatból)
  8. http://atv.hu/videotar/20121022_mihalyi_peter_2_resz

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Megkezdődött a TriBeCa Film Fesztivál 2015. április 17. péntek | Molnár Miriam

Az idei fesztivál mottója: Wallenberg 2012. május 28. hétfő | AN

Elkezdődött a Cannes-i Filmfesztivál 2011. május 12. csütörtök

A nem keresett eltűnt személy 2011. április 28. csütörtök | Molnár Miriam a Tribeca Filmfesztiválról

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos