Elkezdődött a Cannes-i Filmfesztivál 2011. May 12. Thursday 5:57 Forrás: FH

Share
Elkezdődött a Cannes-i Filmfesztivál
A középpontban Woody Allen.

Cannes – Woody Allen “Midnight in Paris” című filmjének bemutatójával megnyílt szerda este a 64. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál.

Az eseményt Bernardo Bertolucci nyitotta meg, miután átvette az életművéért neki ítélt Arany Pálmát. A 71 éves olasz rendező Woody Allennek, Robert De Nirónak, a zsűri elnökének, valamint azoknak az olaszoknak ajánlotta a díjat, “akiknek van erejük és energiájuk küzdeni, kritizálni és felháborodni”.

A megnyitón koncertet adott az extravagáns öltözeteiről ismert énekesnő, Lady Gaga is, aki természetesen most is egyedi ruhában lépett színpadra a nagyszámú közönség legnagyobb örömére.

A május 22-ig tartó nemzetközi fesztivál versenyprogramjában húsz játékfilm küzd a fődíjért, az Arany Pálmáért, köztük a spanyol Pedro Almodovar, a dán Lars Von Trier és a belga Dardenne fivérek egy-egy munkája. A versenyprogramon kívül mutatják be Woody Allen moziján kívül egyebek mellett “A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken” című 3D-filmet, de a kritikusok kíváncsiak a Mel Gibson visszatérésének számító, Jodie Foster rendezte “The Beaver” vetítésére is.

Az alkotásokról a kilenctagú zsűri dönt, amelyben az Arany Pálma-díjas Robert De Niro mellett tag még Uma Thurman és Jude Law amerikai színészek, Johnny To hongkongi, Olivier Assayas francia és Mahamat-Saleh Haroun csádi rendező, Martina Gusman argentin és Nansun Shi hongkongi producer, valamint Liv Ullmann és Ingmar Bergman lánya, a filmkritikusként dolgozó Linn Ullmann.

A filmfesztivál Caméra d’Or zsűrijében a Magyar Filmunió ügyvezető igazgatója, Vezér Éva is részt vesz.

Tags: , , ,

One Reader’s Comments

  1. Hm… fel lehet tupírozni ezt a rendezvényt is a média varázsával, de sajnos a valóság más:
    http://www.apokalipszis.eoldal.hu/cikkek/egy-letunoben-levo-tarsadalom/orgia-lett-a-cannes-i-filmfesztivalbol.html
    Úgy vélem, nem érdemes beleélnünk magukat a celebek varázsába. Épp oly esendő emberek, mint a sarki boltban a Mariska néni vagy… mi…

Kapcsolódó cikkek

Megkezdődött a TriBeCa Film Fesztivál 2015. April 17. Friday | Molnár Miriam

Az idei fesztivál mottója: Wallenberg 2012. May 28. Monday | AN

Így gyötrődtek a Fehér Házban 2011. August 11. Thursday | AN


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók