Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az MSZP gratulál Luke Skywalker elfogásához 2012. szeptember 13. csütörtök 10:23 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(43)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az MSZP gratulál Luke Skywalker elfogásához
Budapest – Az MSZP gratulált a Terrorelhárítási Központ (TEK) vezetőjének, amiért szerda délelőtt „jelentős összegeket nem kímélve a Budapesti Műszaki Egyetemen elfogták Luke Skywalkert”. A Fidesz szerint a szocialistáknak ma is sikerült átlépniük az ízléstelenség egy újabb határát, reagált Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője a Műegyetemen történtek kapcsán szerdán elhangzott szocialista kijelentésekre.
.
Lukács Zoltán, a párt frakcióvezető-helyettese szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján fogalmazott így, azt követően, hogy délelőtt kiürítették a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet, miután egy fürdőköpenybe öltözött diák játékpisztolyt tett ki a padra az egyik előadáson.
.
A szocialista képviselő azt mondta, Hajdu János, a TEK főigazgatója ezzel felülmúlta Hollywoodot, hiszen Luke Skywalker elfogása George Lucas rendezőnek is csak a Star Wars című film harmadik részében sikerült.
.
„Akárcsak Luke Skywalker, mi is a köztársaság pártján állunk, úgy látjuk, hogy Hajdu úr viszont a Sötét Úr hatalmába került”, folytatta az ellenzéki politikus, aki szerint a szerda délelőtt történtek azt mutatják, hogy „ha a Terrorelhárítási Központ és vezetője csak kéthente csinál hülyét magából és a szervezetből, azzal sokat lendítene az ügyeken”. Lukács Zoltán reményét fejezte ki, hogy a jövő héten nem látnak majd „közbeszerzési kiírást a Közgép részére a Halálcsillag megépítésére”.
.
Selmeczi Gabriella közleményében azt írta, hogy súlyos felelőtlenség viccet csinálni az emberek biztonságából, elbizonytalanítani az embereket abban, hogy ha baj van, számíthatnak a rendőrség gyors és hatékony segítségére.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +11 ( 11 szavazatból)
Az MSZP gratulál Luke Skywalker elfogásához , 5.0 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(43)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

43 Reader’s Comments

  1. Reszkessenek a gyerekek a strandokon mert őket is elviszi a TEK ha a strandon előveszik a vízipisztolyaikat. Farsangról nem is beszélve ha valaki Csubakkának mer öltözni. Persze hős vezéreink f@sását már megtapasztalhattuk amikor köteles Kövér Laca elvetette a huszárok kardjait valamely magas ívű beszéde alkalmából. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  2. Csodálnám, ha ezután “nemzetbiztonsági szempontokra” hivatkozással nem tennék kötelezővé a tanintézmények sajátos (gólyanapok, diáknapok, stb) rendezvényeire vonatkozó forgatókönyveinek egyeztetését (engedélyeztetését)…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  3. Olvasóknak! Most egyet kell értenem a TEK bizonyos csekedeteivel. Nézzünk vissza, hogy az USA számtalan iskolájában meg lőtte halomra osztálytársait egy-egy őrült. Ilyen Magyarországon is történt, Norvágiát is említhetjük. A töketlen Jedi egyetemi órára nem füdőköpenyben ül be, kezében pisztollyal. A TEK valóban nem helyesen cselekedett, azonnal le kellett volna lőni a hülyegyereket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (23 szavazatból)
  4. Kedves Kommentelők!
    .
    Sajnos, ebben az esetben a TEK fellépése érthető, de azt azért ne felejtsük el, hogy volt engedélyük a hallgatóknak a forgatásra. Bejelentették előre. Nem véletlen, hogy a Luke-kal szemben még garázdaság ellen sem tesznek feljelentést…..
    .
    DE!!!
    A TEK-nek nem ez az első hibája.
    1. Hajdu Jánosnak komoly túlvilági kapcsolatai vannak, egy 70 éve halott nyilassal levelez. (Az impresszumban nem csak az ő neve volt, hanem Rózsa Sándoré és Zrínyi Ilonáé is. Nekik miért nem írt?)
    2. A szíriai szereplés mindent elárul. Kullognak az események után, de arcuk az van.
    3. Brad Pitt fegyverei. Még elnézést sem kértek. Később előálltak kamumagyarázatokkal, hogy egy fegyverkereskedő bandát akartak lefülelni, stb, De akkor miért nem az átadáskor csaptak le?
    4. Többször előfordult a TEK-kel, hogy rossz címre mentek…..
    .
    Ezeknek szellemében nézve a tegnapi eseményeket, felettébb mulatságos a TEK szereplése.
    Azt meg én teszem hozzá, hogy Hajdunak korrektül kellene válaszolni, hogy ez a kivonulás mennyibe kerül az adófizetőknek, és nem megsértődve elrohanni.
    .
    Egyébként megfigyeltétek, hogy mindig fekete ruhában nyilatkozik?
    .
    Vespasianus
    .
    P.S.
    Kedves Hajdú János! Kérlek, nekem ne írj levelet….. Rómában nyugszom, immár több száz éve…. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  5. Kedves Hazai zamatos, minden bizonnyal igazad van úgy általánosságban, csakhogy ez esetben feladatul kapták a hallgatók az egyetemi napok rendezvénysorozat keretében olyan filmek készítését, ami “fegyverek”-kel kapcsolatos eseményt rögzít. És erről a feladatról, mivelhogy az egyetem ifjúsága adta feladatul az egyetem ifjúságának, az egyetemen mindenki tudott. Illetve illett volna tudnia… (Én legalábbis így tudom a történeket.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  6. Itt olvashattok részleteket az ügyről:
    http://atv.hu/cikk/20120912_gyorshir_fegyveres_az_epuletben_kiuritettek_a_bme_t_kiszallt_a_tek?source=hirkereso

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Mindenképpen bizonyítania kell a TEK-nek, hogy szükség van rájuk és több milliárdot érő hozzáértésükre, ezért volt ez a gyors intézkedés!
    Hamar munkának ez az eredménye…..
    Ha a rendőrséget hagyták volna kibontakozni, beégni, azoknak már úgyis mindegy)))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. Ezt a sok zavaros felvetést.
    Pontosan az előírtak szerint jártak el, miszerint a rendőrségre érkezett bejelentés alapján, a Budapesti Műszaki Egyetem egyik előadó termében egy fegyvert (vagy annak látszó eszközt) helyeztek a padra, a bejelentő még véletlenül sem említette, hogy ez forgatási kellék.
    A rendőrség (mivel fegyveres elkövető volt kilátásban) hívták (szabály szerint) a TEK-et. Addig amíg ők nem látták az elkövetésnél használt “fegyvert” addig azt igazinak kell tekinteniük. Ez szolgálati előírás.
    Nem védem őket, de most úgy reagáltak, és tették a dolgukat ahogy azt kell, mertha valós a helyzet ez az eljárás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  9. hamond
    Remek, ezek szerint bárki felhívja őket, azonnal rohannak, anélkül, hogy leellenőríznék az infó valóságtartalmát. Szolgálati szabály passzusuk van annak érdekében, hogy hülyét csinálhassanak magukból…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  10. Túsztárgyalók csak a filmekben vannak és Amerikában a lövöldözéseknél?
    De ott nem rontanak azonnal ajtóstól a házba a rendőrök és főleg a kimenekülteket nem terelik vissza!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. Nagy durranás volt és még el sem kezdődött a farsangi szezon!
    Gratula tökös TEK-es legények!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  12. Kivételesen hamondnak van igaza. Sem a rendőrség, sem a TEK nem hibáztatható pusztán azért, mert a bejelentést követően intézkedtek. Ha nem tették volna, az lenne a nagyobb baj.
    Inkább azzal kellene foglalkozni, hogy mi okozta a felfordulást. Véletlen volt, vagy szándékos zavarkeltés?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  13. Örülök, hogy innentől biztonságban érezhetem magam…
    És mostantól egyetértek, hogy valóban kiemelt fizetés jár nekik, hiszen bármelyik pillanatban befuthat akármilyen telefon, hogy pl. “Csajágaröcsögén a közmeghallgatáson fegyvernek látszó tárgyat (hatlövetű bikacsököt) rakott egy jégeralsóban megjelenő férfi maga elé”, és akkor azonnal indulniuk kell. Nyilván, hiszen Csajágaröcsögén se alacsonyabb jogú állampolgárok élnek, mint az egyetemeken, mindenkit meg kell védelmezni, különösen azután, hogy a baltás gyilkos kiadása okán megnőtt hazánk veszélyeztetettségi indexe…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  14. Kár, hogy az abszolúte hiteltelen szőke démont hagyták ez-ügyben megszólalni!
    Az a gyanúm, hogy megtervezett vakriasztás történt – nagy barom volt, aki ilyennel játszadozik! :((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. girbegurba! Igazad van, és az a hibás, aki kirohanva farkast kiáltott, vagy aki elhitte, és nem nézett utána, hogy miről is van szó.
    Az tény, hogy a világban és már sajnos nálunk is, lásd Pécs, történnek szörnyű események. De egy felelősségteljes hivatal és intézmény nem kelt fölöslegesen pánikot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Azért még mielőtt egyesek halálra magasztalják a TEK eljárását előtte érdemes elolvasni egy jelenlevő diák elmondását az esetről.
    “http://index.hu/belfold/2012/09/12/ott_voltam_a_teremben/
    “Ott voltam a teremben. A biokémia előadás rendben lement, a diákok már mentek ki a teremből, mikor megjelent néhány civil ruhás nyomozó, akik visszaterelték őket a tanárnő segítségével. A diákokat leültették, majd kiemelték Luke Skywalkert, elvették a pisztolyát, kivezették, átkutatták a holmiját. Néhány közelében ülőnek (akik persze eredetileg teljesen máshol ültek, hiszen a visszaterelt nép az ajtó mellett ült le) elkérték az adatait, hogy tanúskodjon.

    Az óra alatt én nem realizáltam, hogy valaki jelmezben lenne, mikor kifele vonultak, akkor figyeltem fel a fiatalemberre a judogiban, aki egy játékpisztolyt kerepeltetett a jobb kezében. Először meglepődtem, de utána azonnal rájöttem, hogy csak valami egyetemi játékról lehet szó.

    A pisztolyról messziről látszott, hogy játékpisztoly (legalább is nekem egyértelmű volt), az egész dolog tipikusan a dolgok túlreagálása volt. Hallgató koromban is azonnal realizáltam volna, hogy valami játékról van szó, eszembe nem jutott volna hallgatótársamra hívni a rendőrséget.

    Megkérdeztem volna őt, vagy valamelyik mellette ülőt, hogy az milyen pisztoly. Lehet, hogy én is részt vettem volna a játékban, és fel nem merült volna bennem, hogy ha a játékpisztolyt kiteszem az asztalra, azt valamelyik évfolyamtársam terrorfenyegetésnek érzi, és kihívja a TEK-et.”
    .
    Tehát odáig, hogy kimentek az rendben van de onnantól kezdve……..
    Pancserek, és egy igazi fegyveres esetében ők okoztak volna felesleges áldozatokat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  17. “…ezek szerint bárki felhívja őket, azonnal rohannak, anélkül, hogy leellenőríznék az infó valóságtartalmát…”
    Pontosan így van. Ugyanez a helyzet a bombariadóknál is. Ha kapnak egy bejelentést, kötelességük azonnal cselekedni.
    Az már más kérdés, hogy ha látják a helyszínen, blöff az egész, akkor szép csendben levonulnak és megkeresik a felelősöket. Aki telefonált nekik, az a hunyó. Ugyanis elképzelni nem tudom, hogy – ha ő éppen nem is tudott a filmes buliról – valóban igazinak nézhette, amikor a “tettes” kirakta az asztalra. Egy pillekönnyű műanyagot egészen másként fog meg, tart, tesz le az ember, mint egy valódi fegyvert. Nem véletlen, hogy az igazi filmeken sem lehetne eladni ilyesmit, ezért használnak hatástalanított vagy leszűkített valódi fegyvereket.
    Az már egy röhej, hogy nagy sajtótájékoztatón egy fegyverszakértő komoly képpel megállapítja, hogy a műanyag játék “nem éles lőfegyver és nem kell hozzá fegyverviselési engedély”. (Ezután majd a játékboltba is fegyverszakértőt viszek magammal, mielőtt játékpisztolyt veszek a gyereknek, hogy azért mégiscsak szakember mondja meg, hogy kell-e hozzá engedély.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  18. csatt
    2012. szeptember 13. csütörtök
    11:40
    Nem bárki, a rendőrségre futott be a segélykérés, és ők értesítették a TEK-et, tehát nem bárki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  19. Kedves Olvtársak, most egy pillanatra tegyétek félre a többnyire jogos ellenérzéseiteket a TEK-kel szemben. A világ valamennyi komoly terrorelhárító szolgálata lényegében ugyanígy járt volna el, mert ez a dolga! Én láttam a pisztolyt (az ATV-ben bemutatta), első látásra nem lehet eldönteni, hogy valódi-e. A tegnapi “Egyenes Beszéd”-ben Tarjányi Péter világosan levezette, hogy a akció pontosan a vonatkozó protokoll szerint zajlott. És nagyon jó lett volna, ha például Pécsett is ugyanígy riasztották volna a rendőrséget, lehet, hogy az áldozat még ma is élne! Ami pedig “Skywalker” barátunkat illeti: talán a filmforgatás befejeztével nem volt kötelező jelmezben és (játék)stukkerrel menni az előadásra, mert ez igenis félreérthető annak, aki nincs beavatva!

    Szóval, barátaim, ne essünk át a ló túlsó oldalára, ha lehet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. Oké, hamond, tehát amennyiben Csajágaröcsögéről beszólnak a rendőrségre, akkor a rendőrségtől függ, hogy továbbítja-e a segélykérést, vagy automatikusan beszólnak a TEK-nek, akik űzött vadkanként száguldanak Csajágaröcsögére, mert a rendőrségtől (nem akárkitől!!!) kapták a bejelentést…
    Na, kíváncsi vagyok, lenne-e Csajágaröcsöge közmeghallgatásának biztonsága annyira fontos, mint a helyben lévő székesfőváros egyetemi előadása, ahol előbb megvárják, hogy leteljen az óra, és amikor már kifele mennek a hallgatók, visszaterelik őket a játékpisztolyos jelmezes (terrorveszélyes) bandita jelenlétébe, akin nyilván bármikor kitörhet a közveszély…
    Ne haragudj, ez vicc kategória.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  21. Kedves Observer, én ugyan, nő létemre soha nem fogom megérteni a férfilogikát, de azért arra befizetnék, hogy “világ valamennyi komoly terrorelhárító szolgálata lényegében ugyanígy járt volna el, mert ez a dolga”…
    Normális helyeken ugyanis a rendőrség meg a terrorelhárítók közrendet igyekeznek biztosítani és az állampolgárok testi épségét megóvni. Ez esetben (már kifele mentek a “veszélyeztetett helyszínről” a hallgatók (nem is tudták hogy veszélyben lettek volna), és amikor már megszűnt számukra a veszély, jönnek a terrorelhárítók, és visszaterelnek mindenkit arra a helyszínre, ahol állítólag nekik kellene megszüntetni az életveszélyes állapotot.
    Nekem az rémlik, hogy bolsevikok (fasiszták, stb) alkalmaznak olyasmit, hogy maguk előtt hajtják a fegyverteleneket, miközben megközelítik az elaknásított területeket, vagy a géppuskaállásokat.
    Természetesen meghajlok igazad előtt, ha megismétled, hogy mindenütt visszazavartak volna mindenkit arra a helyszínre, ahonnan kimenekíteni kellett volna őket. Tudod, nem hiszem, hogy feladatuk lenne életveszélytől éppen megszabadultakat visszazavarni életveszélybe. No de említettem, én nő vagyok, talán megbocsátható nekem, hogy semmi logikát nem látok az ilyesmiben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  22. Kedves csatt! Ne légy szexista, arra ott van a derék dr. Varga a fityeszből… Nincs férfi- és női logika, csak logika van. Nem is valami “férfilogika” mentén próbállak meggyőzni, csupán azt mondom, hogy elég alapos, az átlagos állampolgárok szintjét meghaladó ismeretekkel rendelkezem a temaban. Hidd el, ha egy terroristagyanús személy fegyverrel (vagy akár egy annak látszó tárggyal) civilek között bukkan fel, ezt kell tenni… Valószínűleg elkerülte a figyelmedet, hogy az egyenruhás kommandósok behatolása előtt 4 civilruhás kommandós ment be a terembe, majd a terepszemlét követően kezdődött a villámgyors és szakszerű fegyveres akció, amely 17 (!) másodpercig tartott. A “visszaterelés” Skywalker lefogása után történt, és senkit sem veszélyeztetett! A többi szemtanúk “túlszinezése”, ami a hirtelen megnövekedő adrenalinszint következménye. (tapasztalt rendőrök sokat tudnának mesélni arról, hogy ugyanazon a helyszínen tartózkodó szemtanúk néha egymásnak homlokegyenest ellenkező dolgokat állítanak ugyanarról). Szóval, hidd el nekem, a terrorelhárítás a VILÁGON MINDENÜTT nagyjából hasonló forgatókönyv szerint működik ilyen vagy ehhez hasonló esetekben.

    Amúgy a TEK egyéb dolgait illetően nekem is vannak súlyos kifogasaim…

    És végül, kérlek, ezt a szarkasztikusnak szánt “férfi-nő” szembeállitást nyugodtan mellőzheted, én sem ezen a síkon érveltem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. Hazai zamatos
    Egy gagyi kínai műanyag fegyver esetében is? Nem kellett volna olyanokkal ellenőriztetni, akik képesek felismerni egy valódi fegyvert? Állítólag a diákok FORGATTAK, tehát előbb-utóbb várhatjuk a filmet. Már alig várom! Addig is:
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=350607098357158&set=a.103539903063880.7526.100002236118965&type=1&theater

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Drága kekec, általában imádom, ahogy kekeckedsz, de most nincs igazad. Láttam a “fegyvernek látszó tárgyat”, 2 méterről nem lehet megkülönböztetni egy valódi Parabellumtól. Ami az ellenőriztetést illeti, hogyan gondoltad ezt? Odamegy egy szakértő, közli a delikvenssel, hogy ellenőrzés van, adja át a stukkert (ahogy pl. BKV-ellenőr kéri a bérletet). Ha a fickó átadja, hamis a baba, ha pedig lelövi, valódi stukker volt…

    Amúgy meg értelek, nekem se a szívem csücske Hajdú dandártábornok, de néha azért a TEK is csinálhat hasznos dolgokat (annál is inkább, mert az állomány zöme a Készenléti Rendőrségtől került át, és jól képzett szakember).

    Remelem, nincs harag… :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. Kedves Observer, nem kerülte el semmi a figyelmemet: a helyszíni beszámoló szerint előbb visszaterelték a már helyszínt elhagyókat, majd utána kiemelték az illető játékpisztolyos “terroristagyanús” alakot.
    Idemásolom, hátha te is felfedezed ebből az eseménysorrendből, mi mikor történt:
    “Ott voltam a teremben. A biokémia előadás rendben lement, a diákok már mentek ki a teremből, mikor megjelent néhány civil ruhás nyomozó, akik visszaterelték őket a tanárnő segítségével. A diákokat leültették, majd kiemelték Luke Skywalkert, elvették a pisztolyát, … ”
    Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a sorrend egyértelmű
    1. A hallgatók kifele mentek a teremből, amikor megérkeztek a civil ruhások.
    2. A civilruhások a tanárnő segítségével visszaterelték a termet már elhagyókat.
    3. a visszaterelés után kiemelték a gyanús személyt.
    Persze, előfordulhat, hogy mindez csak az illető jelen lévő személy képzeletében játszódott le, és a valóságban teljesen másképpen történt. Csakhogy ez jelent meg a híradásban. Elnézésed kérem, amiért a hírek alapján csorbítottam a TEK hírnevét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  26. Miért kell mindent elhinneTEK. Lehet ez csak gyakorlatnak
    álcázott ijesztgetés is. Ki az a marha, aki ilyent játszik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  27. http://velvet.hu/sztori/2012/09/12/bme_skywalker/
    Egy szemtanú beszámolója. VISSZAterelték a diákokat abba a terembe, ahol még benn volt a feltételezett terrorista a fegyvernek látszó tárggyal. Hajlamosabb vagyok elhinni, hogy El Tolcsy közGÁZ nobel-díjat kap a tündérmeséiért, mint azt, hogy ez profi akció volt. Mert ha ez a profizmus csúcsa, amit a TEK produkálni tud, akkor én nem tudnék nyugodtan aludni Orbán helyében!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  28. Observer
    Odament KÖZEL 2 civil ruhás, és KÖZELRŐL is fegyvernek nézte azt a műanyag vacakot, amin a szemtanúk szerint még a fröccsöntési illesztés sem volt jól eldolgozva, és azután az óráról TÁVOZÓ diákokat VISSZAerelték a terembe, ahol Luke még benn volt a “fegyvernek látszó tárggyal” Szemtanúk szerint tehát iszonyatosan sok áldozat lehetett volna a TEK hibájából, ha a fegyver éles, és a diák ölni akar! Egyáltalán nem arra volt kihegyezve az akció, hogy embereket mentsenek!
    egy komment a Varánuszról:

    Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.) · http://youaredamned.com 2012.09.13. 15:52:36
    @sörtelen: Na épp ez az ami elárulja, hogy ki gondol komolyan egy lövöldözést, és ki nem. A pécsi egyetemen a lövöldöző nem tette ki maga mellé a pisztolyt, hanem előkapta, és el kezdett lövöldözni. Ugyanez volt a helyzet az utóbbi időkben történt amerikai lövöldözéseknél is. Most magyarázhat a TEK és Hajdú János amit akar, tudható volt, hogy ez valami tréfa lehetett. Arról nem is beszélve, hogy ha tényleg terrort akartak elhárítani, akkor nem küldik vissza a tanulókat a “terrorista” karmai közé, mint ahogy a TEK tette. A terrorelhárítás első pontja mindenhol, hogy ha mód van a civilek kimentésére, akkor azzal kell kezdeni. A nagy TEK úgy látszik még nem hallott erről,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  29. Kekec: a műanyag fröccsöntési technológiát jól ismerő szemtanúkra ugyanúgy vonatkozik, ami feljebb már kifejtettem, plusz még egy másik effektus, amelyet szaknyelven esemény utáni eufóriás locsogásnak hívnak. Egyébként amit írsz, az igaz: amikor KÖZELRŐL megbizonyosodtak a civilruhás nyomozók, hogy a fegyver nem valódi – vagyis nincs veszélyhelyzet – “visszatereltek” mindenkit a terembe. Ha érdekel, szívesen elmondok Neked még néhány érdekes dolgot – nem erről a konkrét ügyről – de csak privát csatornán …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. ez is Varánuszos:
    allegretto23 2012.09.13. 08:30:29
    Ha csak az elmúlt 2 hónap eseményeit nézem: imf tánci-tánci, elbaltázás, szíriai kutyaütők és egyéb TEKéletlenség legalább háromszor, varga-türhő képviselő minősíthetetlen megszólalása és az őt mentegető fidesz-tyúkok – szerintem érdemes lenne tényszerűen leírni és pályázni vele Vajna úrnál sírva-röhögős hálivudi komedi szkrínpléj kategóriában. A kormány és függelékei teljesítményét egyetlen szóval tudnám jellemezni: Facepalm.
    http://varanus.blog.hu/2012/09/13/en_adtam_ki_a_baltast_oszt?fullcommentlist=1#comments
    Nagyon egyet kell érteni az Mszp szövegével:
    „ha a Terrorelhárítási Központ és vezetője csak kéthente csinál hülyét magából és a szervezetből, azzal sokat lendítene az ügyeken”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  31. kekec: van még 1-2 dolog amit megosztanék Veled privát csatornán. Lehetséges?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Apám volt egykor az egyik nagy fehér főnök a yardon, (már nyugdíjas a drágám) alá tartozott az egész közrendvédelem cakk pakk. Alig várom, hogy szombaton, míg szedjük a szőlőt, kicsit beszélgessünk :) Kíváncsi vagyok, nagyon a véleményére

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. Telefonon az istennek se hajlandó mondani egy szót se, csak annyit, hogy vigyek metszőollót. Nem is értem

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  34. Láttam a híradóban egy “szakértő” véleményét magáról az akcióról. Ki is nyílt a bicska a zsebemben. Szerinte nagy szerencse, hogy a TEK járt el és nem a rendőrség, mert nem sérült meg senki. Még emlékszem a TEK előtti időkre. Ha nem lennének, ezt a szituációt két egyenruhás járőr oldotta volna meg és meg is oldotta volna. Nevetséges, hogy ezer meg egy helyen bizonygatják ennek a magánhadseregnek a létjogosultságát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  35. Itt valóban nem feltétlenül a TEK hibázott, de azért a helyükben megkeresném a bejelentőt! A bombával való fenyegetést is büntetik, itt mi a különbség?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  36. szgabi
    Én se értem.:) Vajh miért?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  37. Az izléstelenség normális emberek által elfogadott határát Selmeczi Gabriella puszta megjelenése már régen átlépte, hát még ha meg is szólal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. knife1
    2012. szeptember 14. péntek
    10:03
    A bejelentőt sem érheti semmilyen retorzió, mivel ő sem fegyverszakértő.
    Egyébként, a “játék” fegyvereket ellátják egy piros, narancs, vagy sárga kupakkal a cső elején, ez jelenti hogy játék fegyverről van szó, amelyiken ez nem látható, addig azt élesnek kell tekinteni, míg szakértő ki nem mondja hogy nem az.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. Az MSZP egy szellemi szeméthalom, ostobaságuk nem ismer határt, egy rendőrségi intézkedés esetében örülni kéne, hogy végül kiderült: oktalan felhajtás volt.
    Talán mit kellett volna a TEK nek csinálni mikor megkapták a bejelentést, hogy fegyveres grasszál az egyetemen belül? Kiöhögni? Megnézném melyik az az amerikai rendőrt aki erre a bejelentésre röhögni fog!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. …. “amikor KÖZELRŐL megbizonyosodtak a civilruhás nyomozók, hogy a fegyver nem valódi – vagyis nincs veszélyhelyzet – “visszatereltek” mindenkit a terembe. ”
    .
    .
    .
    Innentől csak az a kérdés, hogy ha már a civilruhások megállapították a vészhelyzetdeficitet, akkor mi a fészkes fenének kellett berontaniuk a kommandósoknak?
    Nyilván azért, mert a világ minden részén szintén rátörnek a terrorelhárítók a helyszínre akkor is, ha semmilyen vészhelyzet nincs, mert sehol nem ismerik a mobiltelefont, meg egyébként is, ha egy akció elkezdődött, akkor azt végig kell vinni, bármi is történjen. Azaz: ha tréfa az egész, akkor is ki kell dobni vagy ötszázmilliót az ablakon…
    Na, ezért létezik szerintem férfi-logika is, mert nők ilyen sületlenséget biztosan nem követnének el. (Természetesen nem az akció végrehajtására értem a megállapításomat, hanem arra az állításra, hogy a “világon mindenütt ugyanígy jártak volna el”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  41. csatt
    Ez a népnek szóló figyelmeztető demonstráció volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  42. Azért egy túsztárgyalót nem ártana felvenniük!
    A kiadatás egyik legkárosabb hozadéka az ország lejáratása mellett, a terrorfenyegetettség lett.
    A Cinege utcát nem a pár LMP-s böröndös akciója miatt kordonozták be!
    Aki ebben a kiadatásban benne volt, annak a családja is veszélybe került!
    Ezért fognak minden hívásra a TEK-sek rohanni.
    Engem nem érdekel az ő félelmük, maguknak keresték, de sajnos mi sem maradunk ki belőle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  43. Szeptember 13-án egy harci gyakorlat alkalmával eltűnt 5 rakétafej a táborfalvi lőtérről.
    Azt kérik ne nyúljanak hozzá, ha valakik megtalálják – most kérdem én, ha ellopták, akkor már hozzányúltak, vagy az UFO-k voltak?
    Valakik itt valamire nagyon készülnek?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Kincs, ami nincs 2014. március 27. csütörtök

Közbiztonság Szilárd egy napja 2014. január 14. kedd

Rettegés a Cinege utcában 2013. december 31. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos