Ronai and Ronai
AMERIKAI

A jogállamiságot ellenőrizni kell 2012. szeptember 14. péntek 13:23 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A jogállamiságot ellenőrizni kell
Berlin/Bécs – A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német és a Die Presse című osztrák konzervatív lap is foglalkozik Magyarországgal pénteki számában.
.
A problematikus öt százalék című budapesti riport alcímében a szerző, Stephan Löwenstein kiemelte: „Magyarországon a legtöbb zsidó jól érzi magát, de az antiszemitizmus növekedik”. Kifejtette: az Orbán-kormány tagjai, „és maga a miniszterelnök is az utóbbi időben rendszeresen és világosan állást foglalt az antiszemitizmussal és a Jobbikkal szemben”, a Fidesz azonban „ügyetlenségek révén támadhatóvá is teszi magát”. Hozzátette: Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Nyírő-temetés ügyével nem csupán „külpolitikai botrányt okozott”, hanem kétes módon megpróbálta szétválasztani Nyírő József írói és politikai munkásságát.
.
Áder János szeptember 3-án, a Dohány utcai zsinagógában tartott Wallenberg-emlékesten elmondott beszédével kapcsolatban azt írta, hogy a köztársasági elnök „nem követi (Francois) Hollande (francia államfő) példáját”, aki „kifejezetten elismerte a holokausztban viselt francia felelősséget”.
.
A konzervatív Die Presse pénteki száma arról ír, hogy az Európai Bizottság szerint a közelmúltban Romániában és Magyarországon kialakult politikai válság jó ok arra, hogy bevezessék a jogállamiság mind a 27 EU-tagállamra kiterjedő szisztematikus ellenőrzését.  A bécsi lap idézte Viviane Reding EU-biztosnak az Európai Parlamentben tett kijelentését, miszerint az EU jelenlegi kötelezettségszegési eljárása túl „technikai” és túl lassú ahhoz, hogy a szervezet reagáljon az olyan helyzetekre, amikor nagy veszély fenyegeti a jogállamiságot.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (14 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +14 ( 16 szavazatból)
A jogállamiságot ellenőrizni kell, 4.7 out of 5 based on 14 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

10 Reader’s Comments

  1. Miafene van már itt?
    Valamiféle ” Weimari Köztársaság ” ??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  2. ” az Európai Bizottság szerint a közelmultban Romániában és Magyarországon kialakult politikai válság jó ok arra, hogy bevezessék a jogállamiság mind a 27 EU-tagállamra kiterjedő szisztematikus ellenőrzését.”
    Jóreggelt kívánok! Ezt szajkózom már hosszú ideje, ha nem is ezekkel a szavakkal!
    Végre rájönnek, hogy egy nemzetek felett álló szövetséget nem lehet hosszú távon csupán üzleti alapon működtetni még akkor sem, ha azt e célból hozták létre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  3. MIT ÉRNEK A SZABÁLYOK ELLENŐRZÉS NÉLKÜL?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  4. A FAZ tudósítója vagy hülye, vagy tájékozatlan, vagy mindkettő.
    .
    „Magyarországon a legtöbb zsidó jól érzi magát”
    — Magyarországon ma elég sok zsidó aggódik. Még nem fél, de már aggódik. Azért aggódik, mert vagy ő maga látott már ilyen helyzetet, vagy a felmenői. És igen szar lett a vége.
    .
    „…maga a miniszterelnök is az utóbbi időben rendszeresen és világosan állást foglalt az antiszemitizmussal és a Jobbikkal szemben”, a Fidesz azonban „ügyetlenségek révén támadhatóvá is teszi magát”.
    — Orbán szóban ugyan paríroz az EU-nak (de mint tudjuk: “ne azt nézzék, mit mondok”), tettekben viszont a retkes Jobbik öltönyös verziója. Aki ezt nem érti, azt Orbán nagyon szereti.
    — Orbánt sok mindennek nevezték már, de ügyetlennek még nem. Nem is ügyetlenkedésből élesztgeti a Horthy-korszakot, hanem alapos megfontolásból — a Jobbik progamját valósítja meg lépésről lépésre.
    .
    Ha az újságíró még ennyit sem tud Magyaroroszágról, akkor inkább ne írjon róla.
    Vagy tán csak nem vált a FAZ Orbán apologétájává?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  5. Már megint támadják Magyarországot! Hogy merik bántani a főméltóságú elnök urat? A magyaroknak semmi közük nem volt a holokauszthoz. Mindent a német megszálók csináltak. A magyarok csak összeszedték és szállították a zsidókat. Ez csak logisztikai feladat volt. Na meg szétrabolták a vagyonukat,és céltáblának használták őket a Duna partján. Akkor meg miért kellene bocsánatot kérni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  6. A magyarok csak megmentették a zsidokat a szovjet megszálokkal szemben, a fidesz pedig megmenti Őket a a a saját maguktól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  7. Van valami ami miatt egy dologban egyetértek a szélsőjobbal de csak ebben az egyben.Nézzük csak.Trianon.IEz egy nyereségvágyból elkövetett békeszerződés volt mert az akkori jelenben nem az etnikai összetétel alapján húzták meg a határokat.Ha igy lett volna akkor most Kassa Eszék Nagykároly Ungvár Szabadka Érsekúlyvár Losonc Beregszász Nagyvárad Arad mind magyar város lenne.Ez persze akkor nem volt fontos.A mai nyugati demokráciák ezt soha nem lesznek képesek felfogni hogy mit is tettek az elődjeik.Gyakorlatilag egy lassú agoniára melynek a halál a vége itéltek egy nemzetet.Soha nem védték meg a gúnyhatáron kivül élő magyarokat.De az észt azt tudják osztogatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  8. KAKAS, kakas!
    Nézze meg az 1910-es népszámlálási adatokat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. Magyarországon az első számú hír, hogy Gyurcsány Ferenc nem jelölteti magát miniszterelnöki posztra a 2014-es választásokon. Azt a jelöltet támogatja ő és pártja, aki a legnagyobb támogatottságot élvez

    Továbbá a hét fontos eseménye Gyurcsány Ferenc és vezetőtársainak egyhetes éhségsztrájkja, ami ma délután több ezer fős tüntetéssel végződött. A hét folyamán meglátogatták őket pártok, tömegszervezetek vezetői, egyházi vezetők, civil szervezetek képviselői és más köztiszteletben álló személyiségek. Támogatásukról biztosították őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. T. biológus!
    Ez hír és remélem lesz összefogás az MSZP és a DK között, mert ettől Orbán a lemerült aksijával még jobban kiakad. Amikor aksitöltőre kötötte magát még egy hétig sziporkázott, beszélt sokfelé és főleg sokfélét, azóta pedig egyre több hülyeség kerül napvilágra – valahogy nagyobb sebességre kapcsolt az önamortizálódásuk! Már tényleg csak a hívők nem akarják ezt meglátni!
    Gyurcsány Ferenc kezet nyújtott Mesterházynak, pedig igazán kiszúrt a DK-val, de a volt miniszterelnök ezen is túl tud lépni, ha egyszer az ország érdeke ezt kívánja!
    Gyurcsány Ferencet és Orbánt ezentúl egy lapon sem említem – ez volt az utolsó hsz, amiben ezt még elkövettem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Ormos: az antiszemitizmus halálos járvánnyá vált 2012. szeptember 13. csütörtök | AN

Orbán és a valóság 2012. szeptember 13. csütörtök | AN

Helyreigazít a királyi tévé 2012. szeptember 11. kedd

„Valójában támadás indult a zsidósággal szemben” 2012. szeptember 6. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos