Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Fidesz nem azonosul a nőellenességgel 2012. szeptember 12. szerda 9:34 | AN Forrás: MTI/Index/blogoszféra

  • Hozzászólások(64)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Fidesz nem azonosul a nőellenességgel
Budapest – A régi szép időket idéző, Mikola István szinglihordázását és megannyi más feledhetetlen fideszes megnyilvánulást sikerült alulmúlnia a narancsosok képviselőjének, Varga Istvánnak, aki szerint a nőknek vissza kéne térniük a gyereknevelés mellé, szülni két-három vagy inkább négy-öt gyereket, és akkor jobban megbecsülnék egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak. Keitel és a német tábornokok felakasztása bezzeg szerinte justizmord volt.
.
A Fidesz nem tud azonosulni a párt képviselőjének, Varga Istvánnak azon szavaival, amelyek hétfő késő este hangzottak el a parlamentben, a családon belüli erőszak önálló büntetőjogi törvényi tényállássá minősítéséről szóló vitában, közölte Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője és Selmeczi Gabriella, a párt szóvivője.
.
.
A fideszes politikus kijelentéseit kedden több portál idézte, az MSZP és az LMP pedig bírálta a kormánypárti képviselőt a szavai miatt. Varga meglátása szerint „azzal kellene foglalkozni, hogy ebben a társadalomban ne egy vagy két gyermek szülessen, hanem három, négy vagy öt gyermek. És akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnénk egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak”.
.
Rogán Antal és Selmeczi Gabriella közleményében azt írta: a Fidesz-frakció nem támogatja, hogy családon belüli erőszak címmel a büntető törvénykönyvben (Btk.) önálló büntetőjogi törvényi tényállás legyen, mert az új Btk. az összefoglalóan családon belüli erőszakként emlegetett helyzeteket külön-külön amúgy is szigorúan bünteti. Ugyanakkor „nem tudunk azonosulni Varga István képviselő úr tegnap elhangzott szavaival sem, amellyel számos ponton a képviselőcsoport többsége sem ért egyet. Meggyőződésünk szerint Magyarországon a nők szerepe messze túlmutat a család keretein. A magyar nők aktívan kiveszik részüket a családfenntartásból, és a gyermeknevelés mellett munkát is vállalnak”, írták.
.
A parlament hétfőről keddre virradó éjjel – szokás szerint a nyilvánosság elől elbújva – tárgyalta meg azt az országos népi kezdeményezést, amely azt célozta, hogy az Országgyűlés tűzze napirendjére a családon belüli erőszak önálló büntetőjogi törvényi tényállássá minősítését. Ennek érdekében a kezdeményező Élet-Érték Alapítvány csaknem százezer aláírást gyűjtött össze.
.
Varga nem először üt meg nőgyűlölő hangot, hiszen a gyengébb nemet tette korábban felelőssé a népességfogyásért: „…A nők az önmegvalósítás, emancipáció mellett elfelejtenek gyereket szülni. Ha önök azt szeretnék, hogy ötven-hatvan év múlva legyen még magyar…majd ha mindenki megszülte a maga két-három vagy négy gyerekét, akkor mehet önmegvalósítani meg emancipálódni”.
.
Varga, az 59 éves, orosházi születésű ügyvéd a rendszerváltás után tagja volt a Justitia albizottságnak is, amely a kommunista bűnök elszámoltatására jött létre. Mint az Indexnek büszkén nyilatkozta, „Az én nagy botrányom az volt a 90-es évek elején – a világsajtóban is szerepeltem –, hogy a Justitia albizottságban ifjú titánként azt mondtam: Keitel és a német tábornokok felakasztása a nürnbergi perben justizmord [téves, jogellenes bírói ítélet] volt. Akkor mindent megkaptam a nagy intelligenciájú emberektől. Nácinak kiáltottak ki, még a HVG portrérovatában is szerepeltem, pedig országgyűlési képviselő sem voltam”.
.
.
Keitel a saroglyán. Varga szerint ez a justizmord, nem a családon belüli erőszak
.
Varga a családdal kapcsolatos ügyekben csak ritkán szólalt meg, jóllehet az ő felesége a jelek szerint megússza az agyabugyát: öt édes és egy nevelt gyereke van, saját megfogalmazása szerint „gyakorlatilag egy fél futballcsapatnyi”. Salamon László mellett ő volt az, akinek a módosító javaslatára kikerült az új Büntető törvénykönyvből az együtt élők közötti lelki bántalmazás tényállása. (Az indokolásuk szerint a bűncselekmény törvényi tényállásának elemei más bűncselekmények tényállási alakzataiban is megtalálhatók, azaz lényegében felesleges ennek külön tényállás.)
.
.
Varga minősíthetetlen macsó megnyilvánulása rendkívüli visszhangra talált a sajtóban; magyarországi viszonylatban lassan már a baltás gyilkos kiadatásával vetekszik. Alábbiakban csokorba vesszük a legjellemzőbb véleményeket:
.
„A »Tisztelt« Háznak sikerült ismét alulmúlnia magát. Tekintélye immár totális nulla, intellektusa a pince padlóját nyaldossa, empátiája elpárolgott. Mert az aztán nagyon fontos, hogyan büszkélkedik Orbán saját kormányzásáról, meg hogy éhes-e Gyurcsány a Kossuth téren. Az, hogy a családon belüli erőszak legyen végre úgy büntethető, hogy annak elrettentő hatása is legyen a suttyóra, az nem menő. Az nem érdekes, az le van szarva. Majd éjfél után adásba kerül, amikor már lement a Himnusz.(…)
.
.
És mi ez a baromság, hogy a társadalom »ne tekintse a családon belül elkövetett erőszakot az idegenekkel szembeni bűncselekményekkel egyenrangú jogsértésnek«? Hölgyeim! E-gyen-ran-gú-ság! Önök egyenrangúan agyon lesznek verve! Ez a helyzet!”
.
(Kard.
.
„Ép elméjű ember csak néz, hogy hova került. Ülés elején még gyorsan megkérdeztem Rogán “Four Seasons Provance” Antalt, hogy tényleg veszik-e a bátorságot és éjszakára teszik a családon belüli erőszakról szóló vitát, 103 ezer embert semmibe véve. Szokásos cinikus vigyorával bólogatott, mondván, hogy másnapra nem kerülhet, mert ott az ő csodálatos munkahelyvédelmi tervük vitája van.
.
.
Ezek után Orbán Viktort interpelláltam: álljon becsületesen az ország elé és tisztázza szerepét az azeri baltás gyilkos ügyében, cáfolja az állításukat, miszerint ő egyezett meg velük. Láss csudát, Orbán Viktor nem állt fel, hogy válaszoljon, lepasszolta Navracsicsnak, aki lesütött szemmel el is végezte piszkos feladatát, a merjünk buták lenni verziót elővezetve.
.
Az esti plenáris után pedig, miután a 260+ kormánypárti képviselőből 250 hazament, elkezdtünk 8, azaz nyolc darab vitát, és végül 6 kormánypárti képviselő jelenlétében (akik közül ketten az utána következő, szintén botrányos ezért éjfélre tett agrárkamarai törvény vitája miatt voltak a teremben) folytattuk le. A Fidesz részéről egyetlen nő nem volt jelen, aki elmondhatta volna, hogy tényleg nem oké, hogy hetente 1 nő és havonta 1 gyerek hal meg. A Fidesz vezérszónoka az a Varga István volt, aki közölte, hogy ha a családon beüli erőszak tényállását betennék a BTK-ba, akkor a válófélben levő nők alaptalan vádakkal támadnák meg a férfiakat és ez hova vezetne. Ehelyett szerinte a nőknek újra vissza kéne térni az otthonukba és a gyerekeket nevelni a munka helyett, és akkor nem is lenne baj.
.
Nincsenek szavak annak leírására, ami ott folyt éjfélig. Halász Pálma és több érintett nő … ott ültek a páholyban és nem hittek a szemüknek. Az én arcom égett a szégyentől, hogy önkéntesek százai, ezrei hónapokig álltak az utcán és gyűjtötték az aláírásokat, és a végeredménye ennek a népi kezdeményezésnek egy hatalmas arculcsapás az országgyűléstől is. Mindazok, akiket ver a családtagja, akik gyerekét bántalmazzák, most azt láthatták, hogy a 90%-ban férfiakból álló parlament is így bánik velük, ennyibe veszi őket. A videót majd itt lehet megtekinteni, érdemes.
..
Egy óra csupán, de hű képet ad arról, ami ma törvényhozás címen abban a házban folyik.”
.
.
„Ez a Varga István Marie Curie-nek, Sofia Kovalevszkájának, Margaret Thatchernek, Indira Gandhinak, Simone de Beauvoirnak magyarázza el, mikor valósítsák meg magukat. Küche, Kirche, Kinder. A nőnek tudnia kell a helyét.
Ha egy nő rendesen szül, majd nem veri agyon az ura. Tiszta sor. Ha nem szül az asszony, a kisbalta még elfogadható a nevelés eszközeként.  Majd abból tanul. Különben is, mit ugrálnak, legközelebb egyetemre is akarnak majd menni, meg szavazni a választásokon. Azért mindennek van határa.
.
Lánynak szülni dicsőség, asszonynak kötelesség. Mert fogyik a magyar. Az meg nem járja. Milyen világ lenne az,  amit nem szülnek tele vargaistvánokkal. Ki macerálná a kecskéket ? Ugyi.
.
Egy nő az első sorban vaginából áll. A többi rész felesleges. Kivéve azt, amivel kirántja a csirkét, de ha elég sokat verik, akkor a vaginájával is ki tudja majd rántani a csirkét, hogy legyen mit enni a vargaistvánoknak kecskemacerálás után. Mert a vargaistvánok sok minden és roppant komplex dolgokból állnak. Például.
.
.
Nincs szükség ezekre az Emancikra, amikor ott a sok vargaistván, aki eligazodik az algebrai görbékkel, DNS-sel, Higgs-bozonnal. Jókiállású vargaistvánokról van szó,  okosarcú parlamentáris férfiemberekről, akik sok örömet okoztak már nekünk a hihetetlen tehetségükkel. Mit sem szólva  a kecskékről.
.
Igényes egy ország a vargaistvánok országa. Világnemzet. Kellene már neki egy új címer. (…) Hogy mindenki tudja a helyét.”
.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (24 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +27 ( 29 szavazatból)
A Fidesz nem azonosul a nőellenességgel, 5.0 out of 5 based on 24 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(64)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

64 Reader’s Comments

  1. bumburi
    Nem azt javasoltam, hogy az érintett maga végezze el a munka nehezét. Hanem pl. egy aktív segélyhívó számmal aktivizálható kommandót, ami in szitu “veri a fejébe” a dúvadnak az emberi együttélés alapvető normáit. Nem verünk gyengébbet, mert esetleg lehet neki nagyobb tesója!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. A fidesz az emberi jogok eltiproja,ehez sok mindent nincs mit hozzá füzni:-(
    Mélyen elitélem , mert még egy allatnaban is több érzés van mint ezekben a törvény hozokban,vagyis egylapra nem teszem öket!!!!!!!
    Gyermekkorom rossz emleke, a 60-évvekböl maradt, 2 évvet kapott egy tanár legalább 30 also tagozatu leánygyermek szexuális zaklatásáért,és sok anya zaklatásáért. Több mint ötven év után??? még mindég maradt a régi Törvény.
    ès az elszenvedett lelkitrauma, ami nagyon sok gyermeket-családot mai napig végig kisér. A döntés hozzo fidesz akik egy egész országot terolizálnak ezzek az emberi értékeknek also szintjén állo fidesz-bikák, minnél hamarabb
    távoznak.Sokszor elgongolkodom-miért éjszaka tárgyal a parlament???????
    Mit esznek-isznak-szivnak ezek ott, hiszen fele legalább alszik!!!, a többi meg olyan dolgokra szavaz, amit normális ember soha-sem tenne!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. és lebukás ellen harisnya a fejre, vagy sísapka, netán “betyáros” kendőcske a száj elé, valamint gondosan ügyelni arra, hogy 8 napon belül gyógyuljon – de annak minden percére élete végéig emlékezzen az érintett (tehát ne nagyon akarjon repetát)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. Olvastam:
    Hogyan néznek ezek a fideszes-KDNP-s nyalókák az asszonyaik, lányaik szemébe?!
    Hát a monoklikat eltakaró napszemüvegen keresztül!
    És még, hogy ” nekem jó uram van” – mondja egy tanult nő – meg is érdemli!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. kekec
    Én is azért fordítottam számodra le a mondanivalómat, mert láthatólag nem értettél.
    TUDOM hogy a panelnyugger és a panelproli fityuszos szóalkotás, de ettől nem kevésbé bántó azok számára, akiket így jellemeznek. Mert nemcsak a panel bárkik, hanem az ország nagy része sem mozdítja a fenekét, bármilyen húsbavágó dologról is van szó.
    Én arra jártam (ugyan nem vagyok „szülőképes korú nő”, ámbár az orvostudomány ma már csodákra képes) és saját szememmel láttam a nők performanszát. Örömmel mondom, hogy NAGYON SOK gyerekkocsis anyuka, fiatal nő volt ott, na persze nagyszülő korú idősebbek is meg a régről ismert bérgyurcsánytakaroggyokból egy pár (de őket magasról le…ták). Lehet a képek nem ezt tükrözték, de a valóság ez volt.
    A hangnemedet találtam sértőnek, nem világos előttem, hogy valaki miért panelprolizik, nyuggerezik, ha azzal a közösséggel, aki ezt kitalálta nem ért egyet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. figyelő – talán azért kell ezeket ismételni, hogy ne merüljenek feledésbe!
    Sok-sok mindent elfelejtettünk már, amit elkövettek ellenünk, ez pedig a nép megvezetői malmára hajtja a vizet!
    Igen, lenyuggereztek, lepanelproliztak, olyanok, akik esetleg még olyanabb helyről indultak!
    Sok ismerősöm lakik kertes házban és vonul segélyért az önkormányzathoz, hogy mostanság fenn tudja tartani!
    Ők akkor a segélyesek!))))
    Akik nem akarják, ne ismételjék ezeket, de ne is ítélkezzenek, mert emlékeztetni akarjuk a többieket, hogy mit jelent a kormányon lévőknek a NÉP!
    A kiflist, a Köz(gép)társaságot, a ne mi nyerjük a legtöbbet, oszt jónapot, ha lehetőséged van megölni…, ne azt figyeljék, amit mondok, stb. is el lehet felejteni – de vagyunk páran, akik nem engedjük….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Fideszes női képviselők – kiflisbarbi elhatárolódott és a többi?!
    Maradjanak otthon főzni, mosni, takarítani, gyerekeket és unokákat nevelni, mit üldögélnek olyan helyen, ahova nem valók?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. Hej Vargànè kàposztàt fôz,
    Kontya alà ütött a…..Varga.
    Nô növön nem marad, ha ez így megy tovàbb !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Utálok pletykálkodni! De úgy hallottam, hogy Lázárt néhány éve Debrecenben ápolták, mert az apósa és a sógora nehezményezte, ahogyan a feleségével bánt. Igaz, nem? Nem tudom… DE nem zörög a haraszt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. csakén
    Lehet ismételni, de nem meghatározó jelzőként használnia – olvasd el kekec beírását – egy nem éppen kormánypárti beállítottságát hangsúlyozó kommentelőnek.
    Számomra nem elfogadható, mert akkor elérte célját az, aki kitalálta az idősek hülye nyuggerek, a valahol élők panelprolik, ha most az következik, hogy én ezért meg azért nem vagyok magyar (hiszen ez is a fityusz kommunikáció meghatározó szövege volt), csak azért hogy ezt sem felejtsem el, akkor egyetértek 100%-ig Bartus Lacival itt már nincs mit tenni, ennél már nem lehet bornírtabb az ország népe, ennél nincs lejjebb.
    Egyébként kekec beírásaival többnyire egyetértek ezzel továbbra sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. kekecnek hitelesítésül
    http://www.noltv.hu/video/4581.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. NEM VAGYUNK EGYFORMÁK – és én nem akarom elfelejteni, hogy mint NÉP, hogy kezelt, kezel bennünket ez a kormány!
    Soha nem tette helyre azokat, akik így nyilatkoztak!
    Ha megtette volna, akár lapozhatnék is.
    Van még egy-két dolog, mely nem felejthető!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. Hát, “kidagadt a tüdő a fazékból”. Elég rondán néz ki. Csak azt nem értem, aki szerint “a család férfi és nő természetes szövetsége az utódok felneveléséért” (alaptörvényükbe is beiktatták), az miért gondolja úgy, hogy a gyerekek felnevelése kizárólag az asszonyállat kötelessége?!
    Kekec! “A panelnyuggerek ébredéséhez még kell egy kis idő, de mentségükre szóljon a koruk miatt leépült elmebeli képességük.” Ezt sose fogom Neked megbocsátani. Szerinted Selmeczi G., Szíjjártó P., Varga I. és a többiek szintén a lakótelepen való létezés és az időskori demencia fogságában vergődnek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. “A panelnyuggerek ébredéséhez még kell egy kis idő, de mentségükre szóljon a koruk miatt leépült elmebeli képességük.”
    Kekec, nem a fideszes szóhasználat kritikátlan átvétele itt a legnagyobb baj, hanem a következtetés by Kekec. A “mentségükre szóljon”, meg ami utána jön. Ez az echte széljobber cinizmus, rosszindulat, gyilkos gúny, a bűnbakosdi. A panelben élők elsöprő többsége nem tartozik a jelenlegi kurzus kegyeltjei közé, egy-egy békemenethez nem közülük merítik a szép arcú, jólöltözött, decens statisztákat. Én azt hittem, ez triviális igazság, úgy látszik, tévedtem. Továbbá azt hiszem, durva, de mit durva, aljas dolog a “nyugdíjast” mint olyant, kora miatt leépült elmebeli képességűként aposztrofálni, már csak azért is, mert egyrészt nem mindenki épül le szellemileg öreg korára, másrészt mert nem minden nyugdíjas aggastyán. Vannak köztük kezdők is. Én azt hittem, ez is triviális igazság, és föl sem merülhet, hogy bizonygatni kelljen, de úgy látszik, ebben is tévedtem.
    De ha úgy volna, hogy a panelnyuggernek a kora miatt leépült az elmebeli képessége, akkor a te ócska odamondásoddal neki az ébredéshez rendelt idő nemhogy javítaná az “ébredés” esélyeit, sokkal inkább rontja azokat, hiszen a demencia az idő múltával csak fokozódik, ahelyett, hogy enyhülne. Ergo, még fölösleges is volt ez a legotrombább, leggyatrább fábrisanyis poénkodásokat idéző “szellemesség”.
    Így erodál a Fidesz, először ennek kéne ellenállni. És, ha ez megvolt, akkor lehet majd összefogásos-kivonulós-ébredős követelésekkel előhozakodni. Muszáj bojkottálni a szélsőjobb frazeológiáját, mert akinek a szavait átveszem, annak egy kicsit a gondolataival is azonosulok. És, főleg írásban, hiszen az olvasó nem láthatja az arckifejezésemet, nem hallhatja a hanghordozásomat. Nincs az az idézőjel, ami ezen változtatni tudna, pláne, ha ki sem teszem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos