Ronai and Ronai
AMERIKAI

Több cég száll be az F-35 fejlesztésébe 2012. szeptember 30. vasárnap 0:04 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Több cég száll be az F-35 fejlesztésébe
Washington – Csökkenhetnek a Lockheed Martin Corp. bevételei, miután a Pentagon hajlik arra, hogy más cégeket is bevonjon minden idők legköltségesebb fegyverprogramjába, amelynek célja az F-35 harci gép kifejlesztése.
.
A lépés azt a célt szolgálja, hogy lejjebb nyomják a Joint Strike Fighter néven is emlegetett egymotoros, együléses gép fejlesztési költségeit, amelyek a legújabb számítások szerint meghaladhatják az 1,11 trillió dollárt.
.
A Pentagon és a légierő illetékesei a múlt héten nyilvánosan bírálták a Lockheedot az új, radarral észlelhetetlen gép fejlesztése közben véghezvitt pénzszórás miatt. A számla jelenleg 396 milliárd dolláron áll. A védelmi minisztérium reméli, hogy a versenytársak megjelenése a programban a költségek lefaragásával jár majd együtt.
.
Az F-35 az amerikai légierőn kívül nyolc szövetséges ország – Nagy-Britannia, Kanada, Ausztrália, Olaszország, Törökország, Dánia, Norvégia és Hollandia – számára készül.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Több cég száll be az F-35 fejlesztésébe, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

9 Reader’s Comments

  1. Nekünk nem adnak belőle ?
    ( Gyarmatosítók.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  2. Vajon a regi radarok számára is láthatatlan. Lásd lopakodót löttek le Szerbiában, mert lathatoak voltak a régi radarokkal….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  3. A GRIPEN SOKKAL JOBB, AZT VEGYÉTEK !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  4. Azt csodálom, hogy a Közgépet kihagyták a buliból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  5. Azért csak ennyi a végösszeg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  6. CommonSense
    .
    - Nem voltak láthatóak.
    .
    Ezt a hülyeséget csak a kereskedelmi médiák terjesztették, hogy nagyobb legyen a nézettség, aki a lovat adta alájuk, az meg egy magyar származású légós tiszt volt a szerb hadseregben, aki nagy pofával kezdte óbégatni, hogy hát ő “átszerelte” a radart, oszt mindent látott.
    .
    Ami történt, ahogy ezt a NATO nyilvánosságra is hozta:
    .
    - Egy szerb- szimpatizáns francia elhárítótiszt, ki a brüsszeli központban dolgozott, áruló lett, és olyan helyzetben volt, hogy hozzáférhetett bizonyos gépek repülési útvonalaihoz, és egyéb bevetési adataihoz.
    .
    Az egyik 117- es repülési útvonalát, és pontos idejét sikerült is kiadnia a szerbeknek, akik így pontosan tudták, AZ AZ EGY DARAB 117- ES merre, mikor jön. Jött is, a szerbek felküldtek elé egy szar mig21- est, hogy vizuálisan észlelje (meglássa). Meg is látta, rárepült, hogy a 117- es elkezdett össze- vissza billegni – na, EZT már látták a radarok, és a szerb légvédelem mindennel rálőtt, amivel csak tudott – valamelyik lövedék el is találta.
    .
    A történet benne volt az akkori Panorámában, ez egy – akkor éppen – kitűnő külpolitikai műsor volt. Nógrády György személyesen magyarázta el, de akkor már nyilvános volt az ügy.
    .
    A seggfej franciát meg sittre vágták, nem tudom, mennyi évre.
    .
    Na, ez történt.
    .
    Ne vicceljünk már, ha a régi radarok “látnák” a lopakodókat, sehol. Egyet sem lehetett volna bevetni – ehhez képest zseniálisan szerepeltek mindenhol, Szerbiában, irakban, pedig ezeknek komoly régi felszereléseik voltak…
    .
    Továbbá, nem túl életszerű, hogy az USA légierő ezt az “apróságot” nem vette volna észre az eddigi legdrágább hi- tech projectjében…
    .
    Nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  7. Akkori kollegaim ( US Navy repulosok), amikor ez meeg teema volt, ugy tajekoztattak hogy egyszeru vizualis eszleles volt. Akkor meeg nem tudtuk hogy a berepulesi utvonalakat elarultak. Egyebkent se a gyarto, sem a lopakodo felhasznaloi nem mondtak hogy a lopakodo lathatatlan. A leltarban is ugy szerepel hogy csokkent eszlelhetosegu stb stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. Egy apróság: az USA trillió az az EU billiót jelenti. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. Csoka:
    .
    - Pedig annak idején ezt lehozták a külügyi hírműsorok, na, nem főműsoridőben, persze, így csak kevesen tudtak róla, hiába volt nyilvános információ.
    .
    És így van, a “lopakodó” nem jelenti, hogy “láthatatlan”, de jelenleg semmilyen radar nincs forgalomban, amivel lehetne észlelni egy stealth gép berepülését. Legalábbis, radarjel- visszaverődés alapján nem ad repülőgépre utaló jelet.
    .
    Tűzvezető üzemmódban észlelné, de abban meg nem keres senki semmiféle repülőgépet, mert az kb. olyan, mintha egy bizonyos kis halat akarna valaki kihalászni a Fekete- Tengerből anélkül, hogy tudná, pontosan hol van.
    .
    De akárhogy is, jelenleg ennél fejlettebb stealth technológia nincs, és ez már sokszor bizonyított.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Kína ellopta az F-35-ös egyes terveit 2012. március 11. vasárnap | AN

Nem olcsó mulatság F-35-öst tartani 2012. február 27. hétfő | AN

Drón váltja fel a U2 kémrepülőgépet 2011. augusztus 4. csütörtök | Rákócza Richárd

Lőttek az F–35-ösnek, megmarad hárommilliárd 2011. február 17. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos