Ronai and Ronai
AMERIKAI

NAACP: fajüldözők az elitiskolák 2012. szeptember 27. csütörtök 23:45 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
NAACP: fajüldözők az elitiskolák
New York – Az Egyesült Államok legnagyobb polgárjogi szervezete ma, csütörtökön panaszt adott be specializált New York-i gimnáziumok ellen a város oktatási osztályán. Az elsősorban színes bőrűek érdekvédelmét ellátó NAACP azt állítja, az intézmények diszkriminálják a spanyol ajkú és a fekete diákokat.
.
A szervezet panasza nyolc elitgimnáziumot sorol fel, de különösen erős vádakkal illeti a világ legjobbjainak – valamint egymás riválisainak – tartott Stuyvesant High és Bronx Science iskolákat, amelyekből számos Nobel-díjas, híres művész és zenész került ki.
.
A National Association for the Advancement of Colored People statisztikai érvelése szerint jóllehet New York City lakosságának több mint fele fekete vagy hispán, a Stuyvesant – ahol a jelenlegi, barbadosi származású igazságügyi miniszter, Eric Holder is érettségizett – diákjainak csak 1,2 %-a afro-amerikai és 2,4 %-a hispán. Az NAACP szerint ez az igaztalan és rasszista felvételi tesztnek köszönhető, amely „kiszűri” a tehetséges, ámde színes gyerekeket.
.
Az NAACP érvelése nem tartalmazza el, miként lehet olyan felvételi tesztet összeállítani, amely előnyhöz tudja juttatni az egyik vagy a másik népcsoporthoz tartozó gyerekeket – valószínűleg azért nem is fordulnak a váddal bírósághoz –, ellenben ha sikerül a várost meggyőzni arról, hogy valamely tanintézet megsérti az 1964. évi Polgárjogi Törvényt, New York oktatási osztálya dönthet úgy, hogy az illető iskolától megvonja a közpénzeket.
.
Az oktatási osztály már egy nappal a panasz benyújtása előtt hangsúlyozta: New York állam törvényei alapján egyedül a felvételi vizsga alapján dönthető el, hogy valamely közoktatási tanintézetbe felvételt nyert-e egy diák, és arra is felhívta a figyelmet, hogy a hispán és a fekete diákok aránya nő a kiemelt jelentőségű iskolákban.
.
Ha az NAACP-nek igaza van és a felvételi vizsga valóban rasszista, akkor a fehéreket is hátrányosan különbözteti meg. Himanshu Suri rapper, aki 2001-2002-ben a Stuyvesant diákszövetségének alelnöke volt, arra mutat rá,hogy a diákok kétharmada – ázsiai, ami nem véletlen: a queensi ázsiai közösségben a gyerekek egészen fiatalon ismerkednek meg a teszttel, szüleik pedig tudatosan készítik őket fel az elitgimnáziumi felvételire.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
NAACP: fajüldözők az elitiskolák, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

10 Reader’s Comments

  1. Az azsia gyerekek szulei azt tanultak hogy a tanulassal ki lehet emelekedni. A tavolkeleti orszagokban olyan sok az ember hogy tenyleg csak a legetanultabbak kapjak a jo poziciokat. A gyerekek pl Kinaban Koreaban, de az elsogeneracios szulok gyermekei Kanadaban,USA-ban vagy Ausztraliaban is napi 3-6 orat tanulnak az iskola melett es legalabb ket kulonorara jarnak. Ez egy kulturalis tradicio naluk, ezert nyilvan a felvetelin is jobban megfelelnek. Ez a tanulasi mania azonban nem ujszeru dolog, vagyis az eredmenyeket mar jol lehet latni. Hiaba keressuk azonban a tavolkeleti orszagok szuperintelektualis technologiai fejlodeset. Ez a sok tanult fiatal nem valtotta be a hozzafuzott remenyeket, sem Kina sem Korea nem valt a napi 10 oras tanulassal vilaghatalomma. Ami miatt erosodnek az nem mas mint az olcso munkaero, ami elszivja mind a munkat mint a technologiat a vilag fejlettebb felerol, vagyis a technologiailag fejlett nyugatrol.
    A zsenikepzes nem hozta meg eddig a hozzafuzott remenyeket, es jobb lenne ha az oktatasban is megtalalnank azt az egyensulyt, ahol a gyermek a koranak megfeleloen tanul, de magmarad gyermeknek is. A tulterhelt gyermekek lehet hogy szeleskoru ;s nagy meylysegu tudassal rendelkeznek, azonban az elrabolt gyermekkor kesobb visszaut, es ezek a felnottek igencsak torz lelekkel rendelkeznek. Sokan kozuluk nem tudnak kapcsolatot teremteni, masokkal szocializalodni, vagy egyszeruen csak nem latja es nem erdekli oket a kornyezet vagy mas ember . Termeszetesen nem minden okos-tanult fiatal ilyen de a nagytobbseg..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  2. A latszolag a szinesboruek jogaiert kuzdo Nemzeti Egyesulet a Szinesboru Emberek Haladasaert tulelte sajat magat, es az utobbi evtizedekben a letuno faji eloiteletek vadjaval manipulalo zsarolasi kampanyba kezdett. Rengeteg ceg inkabb kiegyezett es megfizette az NAACP altal eloirt valtsagdijat, igy nem kellett egy hosszadalmas pereskedesbe menni, es a tobbnyire teljesen megalapozatlan rasszizmus stigmajaval elni. Sajnos, a megalkuvas csak batoritas a zsarolonak.
    Meggyozodesem, hogy a felveteli rendszerek a tudas alapjan dontenek a felvetelrol, es az 1,2 es 2,4 szazalekos fekete es latino jelenlet az intezmenyekben nem valami “numerus clausus” eredmenye, hanem azt tukrozi, hogy az a ket etnikum szivesebben megy olyan felsooktatasi intezmenyekbe, ahol nincsenek magas felveteli kovetelmenyek, es a diplomakat tobbnyire a megjelenes jutalmaul osztogatjak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  3. Here’s my take on this:

    http://drmandler.wordpress.com/2012/09/28/new-yorks-specialized-high-schools-in-danger-of-elimination/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. Egyebkent elkepeszto az,hogy a szinesboruek,es most a feketekre gondolok,mennyire atestek a lo tulso oldalara.
    Egyike a legkorruptabb nepcsoportnak.
    Kinyitod a tv-t,a hirekben mar mast nem latok mint fekete polgarmester,fekete ceo,fekete rendorfonok,fekete szenator es sorolhatnank,minden allami allasban ott vannak,lehetoseget kaptak a Kennedy dinnasztia ota mindenhol es mindenben.Ennek ellenere nagyon keves a dolgozo es becsuletes feketek szama.Mindenhol es mindennel visszaelnek.
    Jo,hogy a cikk emliti a rap “muzsikust”.Masra nem tanit mint gyilkossag,es bunozes.Ez ellen meg egy fekete vezeto nem emelte fel a szavat.
    Ami a tanulast illeti azt nem szeretik,neven kell nevezni a gyereket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  5. Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy engem mivel gör.kat vagyok, felvennének e egy rabbi képző iskolába…mikor még a betérést is évekig húzzák?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  6. Itthon meg don vito pribékjei az egész magyar diákság ellehetetlenítésén dolgoznak, ami mellett a roma szegregáció is kisebb bűnnek számít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  7. Nálunk ugyan csak folyik a diszkriminálás! Aki egyházi iskolába jár, az köteles biblia órán részt venni, és a katolikus egyház által diktált hamis és hazug történelmet tanulni, reggeli imát elszenvedni, és soha kitűnő tanuló nem lehet ha nem hivőként viselkedik, nem úgy tesz mint ha vallásos lenne. Képmutatásra, hazugságra nevelik gyermekeinket. Hazug álszent társadalmat hoznak létre, és ebben legjobb partnerük a magyar állam!
    Ennek a kormánynak minden tagja felelni fog a katolikusok gátlás nélküli kiszolgálásáért! Higyjék el, eljön ennek is az ideje!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  8. Fringe!Tevedsz!Kik voltak azok akik a feketek o”seit idecibaltak es rabszolga melora koteleztek?Kik voltak azok,akik az itt elo” o”slakosokat szinte kiirtottak,aki pedig eletben maradt azt rezervatumba zartak?Nezz meg legyszi egy statisztikat,hany milliardos fekete bo”ru” el itt USA-ban,es mennyi feher?Es majd a osszevetetted a ketto” aranyat,akkor beszelj korrupciorol es minden masrol!Ja es ne csak NY-ban,NJ-ben nezz korul,hanem egesz USA-ban!
    Amiket te allitasz,az egyszeruen hazugsag es irigyseg!Amerika nem csak a fehereke,itt mindenkinek adott a lehetoseg,es ami azt illeti ,egy fekete vagy egy spanyol me’g mindig sokkal nehezebb esellyel indul(ha pl. egy “zsiros”allasrol van szo)mint egy feher!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  9. Izzzy,ne izzadjal mar ennyit bizonygatni valamit ami nem igaz.
    Irigyseg fogalmat nezd meg a szotarban.Irigysegrol itt szo sincs.
    Arrol van szo,hogy nevezzuk neven a gyereket,es mikor ez megtortent akkor kotekedjel.
    Te mar lattad Detroit lehorasztott negyedeit? Vajon miert nez ugy ki?
    Te mar meglatogattal egy arvahazat ahol 90 %-ban csak szerencsetlen kis fekete gyerekek vannak ledobva mert nem kellettek a “szuloknek”
    A munka meg tanulas az nem eppen a kedvenc idotoltese a tobbsegnek.
    A bunozes,drogrol mar ne is beszeljunk.
    Az ok a feketek elott hajtom meg a fejem akik elsonek ertek be egy lagert felszabaditani nemetorszagba,a tuskegeek elott,ha tudod mi az,egy “szacsmo” elott ,remelem tudod kirol beszelek,ezek voltak azok akik letettek valamit a TORTENELEM asztalara….a mai muveszek kozul Fishburne-t emlitenem aki egy remek szinesz es latszik,hogy kemenyen megdolgozott azert ahol ma van…..
    A rabszolga sorson mar tul vagyunk,ugy latszik te meg megrekedtel azon a szinten.
    Azon sajnos tul kell lepni,de nem tudnak mert annak a neveben folyik a munka es tanulas utalat a reszukrol …..
    En meg egy azsiait nem lattam munka es tanulas nelkul,kulonosen a kinaiak es koreaiak,biztos vannak kozottuk is ganajok,de a tobbseguk taniul es dolgozik es sose panaszkodnak.
    Az hogy egy zsiros allast ki kap meg azt allitom nem egy feher fogja megkapni,hacsak nincs osszekottetese vagy eleg vegzettsege…
    AZ se igaz,hogy nem kapnak allast,igenis kapnak…ahogy Kanadaban is nekik van elsoseguk mindenre,csak nem elnek vele,konnyebb drogot arulni,mint kimenni dolgozni meg tanulni.
    Ezen gondolkozzal es erveljel jobban mielott valaszolsz….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  10. Saját magát rúgja seggbe az NAACP az ilyen hisztivel, mert maga mutat rá arra, hogy a feketék nem képesek ugyanazt teljesíteni, mint a sárgák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Mi lesz veled, Magyarország? 2014. április 2. szerda

Hoffmann meséi 2013. december 27. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos