Ronai and Ronai
AMERIKAI

Megkezdődött az esküdtek kiválasztása 2012. szeptember 7. péntek 9:36 | AN Forrás: Yahoo News

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Megkezdődött az esküdtek kiválasztása
Detroit – Csütörtök óta folyik az esküdtkiválasztás Detroit volt polgármestere, Kwame Kilpatrick ügyében, akit 2001-ben választottak meg nagy remények közepette, amelyekből semmit sem váltott valóra, most azonban harminc évi börtön elé néz, ha az ellene felhozott szövetségi vádak miatt elítélik.
.
Az esküdtkiválasztás fajilag kényes procedúra, tekintettel arra, hogy a vádlott afro-amerikai. Az esküdtszék tizenkét rendes és hat póttagját Délkelet-Michigan különféle területeiről behívott 220 esküdtjelölt közül választják. A jelöltek egy része a 83 százalékban feketék lakta Detroitból, más része viszont az alapvetően fehér elővárosokból származik.
.
„Jövőnk – pontosan itt, pontosan most”, ezzel a jelszóval kampányolt sikeresen az akkor mindössze 31 éves állami képviselő, aki Detroit történetének legfiatalabb polgármestere lett, és természetesen azzal biztatta híveit, megfordítja a kedvezőtlen demográfiai folyamatokat, Motor City elnéptelenedését. Ez nem sikerült, a város romlása visszafordíthatatlannak tűnik, és hogy még nem tűnt el teljesen a térképről, az csak az autóiparnak köszönhető.
.
Kilpatrick eddig már több mint egy évet töltött börtönben, mivel bűnösnek vallotta magát hamis esküben, az igazságszolgáltatás akadályozásában, valamint a próbaidős feltételek megsértésében. Most negyvenhat rendbeli vádat hoznak fel ellene, ezek között a lopás, sikkasztás, hatalommal való visszaélés legváltozatosabb formáit. Ha ezek a vádak igazak, Kilpatrick a jógatanfolyamoktól a golfklubokon át a lehallgatás elleni felszerelésekig mindent arra használt fel, hogy a várost szétlopja, mégpedig részben családi vállalkozásban. Egyik vádlott-társa maga az apja.
.
Kilpatrick a faji kártyát próbálta kijátszani, amikor azzal védekezett, hogy a kelet-michigani esküdtkiválasztás alkalmával mindig fehér esküdtszékek jönnek létre, és ez vele szemben nem lenne tisztességes. Példaként hozta fel egyik barátja, Bobby Ferguson ügyét, aki ugyancsak kénytelen volt egy kevesebb mint tíz százalékban fekete összetételű esküdtszék kérdéseire felelni.
.
Az ügyészség azonban maszatolásnak tartja az esküdtszék „színével” kapcsolatos panaszokat, s szerinte a lényeg az, hogy a volt polgármester egyszerűen kifosztotta a várost a maga, haverjai és a politikai összeköttetésekkel rendelkező apja számára. Korábban valószínűnek tűnt, hogy a családi bűnbanda tagja lehetett az anya, Carolyn Cheeks Kilpatrick, aki tizennégy éven át volt szövetségi kongresszusi képviselő a Demokrata Párt színeiben, ám végül őt nem helyezték vád alá.
.
Ha sikerül a hétvégén lebonyolítani az esküdtek kiválasztását, Nancy Edmunds bírónő hétfőn nyitja meg a tárgyalást. Ő ítélkezett korábban az „alsónadrágos robbantó”, Fáruk Abdulmutalláb ügyében, aki múlt októberben bűnösnek vallotta magát, hogy levegőbe akart repíteni egy utasszállító gépet; jelenleg életfogytiglani börtönbüntetését tölti.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Megkezdődött az esküdtek kiválasztása, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. A detroit-i autoipar hol van mar,ugy igazabol meg a tobbi…..ami meg jellemzo volt es mutatta a varos viszonylagos jo letet,de mi tortent a 60-as evek vegetol,azt senki nem tudja megmagyarazni,illetve nem merik…romok,bunozes,gengszterbandak,lerohadt epuletek,meg a tobbi ganejsagok ami tortenik a korrupt varosatyakkal es a rendorseget is beleertve.
    Ez a ganej Kilpatrick majd kimagyarazza magat,tombolva fog orditani rev. Al Sharpton es Obama utan……..
    Egy tanulatlan felmuvelt vadbaromnak adtak poziciot,ime az eredmeny….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Kiadott neki 1,5 millió dollárt az automata 2012. június 20. szerda | AN

Detroit májusra becsődölhet 2012. január 11. szerda | RR

„Oszama él”, mormolta a vádlott 2011. szeptember 15. csütörtök | RR

Detroitba utazik a Vasas 2011. szeptember 7. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos