Ronai and Ronai
AMERIKAI

Guantánamón nincs több nyugati állampolgár 2012. szeptember 30. vasárnap 0:13 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Guantánamón nincs több nyugati állampolgár
Winnipeg, Manitoba – Szülőhazájában, Kanadában üli le büntetése hátralévő részét Guantánamo legfiatalabb foglya, Omar Khadr. Hazaengedése után nincs több nyugati állampolgár a kubai amerikai bázison kialakított fogolytáborban.
.
Vic Toews kanadai közbiztonsági miniszter jelentette be, hogy Omar Khadr – aki mindössze tizenöt éves volt, amikor 2002-ben amerikai fogságba esett Afganisztánban – repülőn elhagyta a Camp Delta börtöntábort. Gépe az ontariói Trentonban lévő katonai légibázison landolt; onnét a terroristát a maximális biztonságú Millhaven fegyházba szállították.
.
Előreláthatóan 2018. október 30-áig marad ott: egy amerikai hadbíróság ugyan negyven évre ítélte a most huszonhat éves férfit, aki az al-Kaida tagjaként amerikai szanitécet gyilkolt meg, büntetését azonban szülőhazájában jelentősen mérsékelik. Khadr a 2010-es tárgyaláson bűnösnek vallotta magát nem csak a gyilkosságban, de út menti pokolgépek telepítésében, kémkedésben és más bűncselekményekben is.
.
Khadr volt a második világháború utáni idők óta az első személy, akit fiatalkorúként elkövetett háborús bűncselekmények miatt hadbíróság elítélt. Hazaküldésekor ő volt a legfiatalabb rab Guantánamón, ahol korábban azonban nála fiatalabbak is raboskodtak.
.
A kanadai születésű Khadrt az apja – az al-Kaida magas rangú tagja – vitte Afganisztánba. Tűzharcban fogták el, amelyben egyik szemére megvakult, hátába pedig két golyót kapott. Toew nyilatkozata szerint Kanada áprilisban érte el a kiadatását.
.
Guantánamón jelenleg166 terrorgyanús egyént tartanak fogva.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Guantánamón nincs több nyugati állampolgár, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Adott egy kanadi bevándolró család, muszlim háttérrel. A gyerek kamaszodik, és nem tudni hogy az otthoni hatásra vagy a helyi muszlim közösség hatására de a gyerek felszáll a gépre és Afganisztánba köt ki. Az biztos hogy a repjegyet nem saját maga kuporgatta össze. Aztán a gyerek bombát telepit embert ől, de elfogják és elitélik. Aztán a vedő jön a dumával, gyerek még az elkövető, nem tudta mit csinál stb stb.
    Elgondolkodom. Akárki is támogatta a gyereket (család, iskola, barátok ..) azokat is mind felelősségre kellene vonni..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. Grosits és Ratzinger* is csak 17 évesen lépettbe az SS-be…
    .
    * Ratzinger = XVI. Benedek pápa

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  3. Commonsense!
    Kezdjuk a felelossegre vonast az allammal.Nem,kezdjuk a troger trudeau-val,aki kitalalta a multikultit.
    A liberal vagy konzervativokkal akik melldongetessel egyettertettek a mostmar tobbszazezres muszlim bevandorlokkal,akiknek sikerult Kanadat a sajat kepukre formalni…szaporodnak mint a nyulak es teljesen beepultek az allamtol kezdve mindenhova.
    omar khadr ennek az erkolcstelen embertelen politikanak a termeke…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Börtönbe megy a fecsegő CIA-ügynök 2012. október 25. csütörtök | AN

Fellebbezést nyert bin Laden sofőrje 2012. október 16. kedd | AN

Guantánamói foglyot találtak holtan 2012. szeptember 11. kedd | AN

Halálra ítélhetik 9/11 kitervelőjét 2012. április 4. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos