Ronai and Ronai
AMERIKAI

ENSZ-diplomaták emlékeztek Wallenbergre 2012. szeptember 21. péntek 0:10 | AN Forrás: MTI

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
ENSZ-diplomaták emlékeztek Wallenbergre
New York – ENSZ-diplomaták emlékeztek meg Raoul Wallenberg születésének 100. évfordulójáról a New York-i Zsidó Örökség Múzeumában, közölte csütörtökön internetes kiadásában az International Business Times.
.
„Önműködően és a szokásoktól eltérően járt el. Odament az Auschwitzba induló vonatokhoz és embereket húzott elő belőlük”, mondta a Budapesten a vészkorszak idején zsidók ezreit megmentő svéd diplomata példájának ma is élő üzenetéről szólva Jan Eliasson, az ENSZ főtitkár-helyettese.
.
„Nekünk, diplomatáknak úgy kellene cselekednünk, ahogy azt ő tette. Néha a diplomatáknak nem kellene útmutatást kérniük”, hangoztatta Eliasson, aki maga is svéd állampolgár.
.
Az ENSZ főtitkár-helyettese szerint a diplomatáknak idejekorán és bátran kell fellépniük, különösen annak fényében, hogy atrocitások ma is történnek. A szerda este megtartott megemlékezésen 33 ország diplomatái vettek részt, köztük Magyarország és Svédország állandó ENSZ-képviseletének diplomatái.
.
Az eseményen David Marwell, a centenáriumi megemlékezésnek otthont adó múzeum igazgatójának moderálásával Wallenberg két biográfusa, a magyar származású, amerikai Kati Marton író-újságíró és a svéd Bengt Jangfeldt történész fejtette ki gondolatait a svéd diplomatáról.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
ENSZ-diplomaták emlékeztek Wallenbergre, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. New York – ENSZ-diplomaták emlékeztek meg Raoul Wallenberg születésének 100. évfordulójáról a New York-i Zsidó Örökség Múzeumában, közölte csütörtökön internetes kiadásában az International Business Times.

    ezeknek az ensz-diplomataknak esze águkban se volt megemlékezni, ny(irto) jozskarol, pedig az alap(talan)törvénybe benne van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Wallenberg-megemlékezés az Európa Tanácsban 2012. október 3. szerda | AN

Utcát neveznek el Wallenbergről 2012. augusztus 5. vasárnap | AN

Pénteken tartják a humánum napját 2012. augusztus 2. csütörtök | AN

Embermentőket köszöntenek a Wallenberg-évfordulón 2012. július 26. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos