Ronai and Ronai
AMERIKAI

Meggyilkolták az USA líbiai nagykövetét 2012. szeptember 12. szerda 14:47 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Meggyilkolták az USA líbiai nagykövetét
Washington/Bengázi – Életét vesztette Christopher Stevens, az Egyesült Államok Líbiába akkreditált nagykövete. Az ötvenkét éves diplomata a bengázi konzulátuson tartózkodott, amikor fegyveres banditák ütöttek rajta a líbiai őrök által védelmezett épületen.
.
A terroristák azt kívánták megtorolni, hogy egy amerikai film – egyébként az igazsághoz híven – szoknyapecérnek és csalónak állította be a vallásalapító Mohamedet. A támadók automata fegyverekkel és rakéta-páncéltörő gránátokkal támadtak a konzulátusra, közölte Uánisz al-Sáríf líbiai belügyminiszter-helyettes a Bengáziban tartott sajtókonferencián.
.
A támadás idején mintegy tucatnyi amerikai tartózkodott az épületben. A líbiai őrök körülbelül húsz percen át teljesítették a kötelességüket és tűzpárbajt vívtak a terroristákkal, akik gyújtóbombát dobtak az épületbe. A támadás során egy épületrész teljesen kiégett. Egyelőre nem világos, hogy Stevens füstmérgezésbe halt bele, vagy a kocsijában ült és menekülni akart, amikor azt telibe találták.
.
.
Christopher Stevens
.
Egy másik amerikai állampolgár füstmérgezést szenvedett. Két líbiai biztonsági őr hősi halált halt, valószínűleg miközben megpróbálták kijuttatni a nagykövetet.
.
Barack Obama elnök közleményben ítélte el a támadást, amelyhez fogható barbarizmust utoljára az iráni iszlamisták tanúsítottak, amikor – még Jimmy Carter elnöksége idején – elfoglalták a teheráni amerikai nagykövetséget.
.
Az esemény a lehető legrosszabbkor jött az elnöknek, akit republikánus ellenfelei eddig is katasztrofális külpolitikával, gyengekezűséggel, Amerika ellenségeivel szembeni túlzott elnézéssel vádoltak.

.
Mitt Romney republikánus elnökjelölt igyekszik minél inkább kihasználni a történteket. Felháborodását fejezte ki amiatt, hogy az Obama adminisztráció „gyalázatos módon” nem a missziók elleni támadásokat ítélte el először, hanem „azokkal szimpatizált, akik a támadásokat végrehajtották”.
.

Stevens karrierdioplomata volt, aki már másodszor szolgált Líbiában; mostani beosztásába Obama nevezte ki az idén. Május 22-én kezdte meg a szolgálatot, de már a forradalom alatt is Líbiában volt, s az átmeneti kormány mellett képviselte az amerikai érdekeket.
.
Az Egyesült Államok most valamennyi külügyi szolgálatban lévő állampolgárát evakuálja Bengáziból, és nem zárja ki további támadások lehetőségét sem. A Mohamed viselt dolgairól szóló film sikeresen hiszterizálta a kairói lakosság egy részét is. A tüntetők közül néhányan átmásztak az amerikai követséget övező falon, letépték a csillagos-sávos lobogót és helyére a tálibok fekete zászlaját tűzték ki.
.
.
Az amerikai zászló meggyalázása Kairóban
.
Líbiai források szerint Bengáziban az Anszár al-Sária nevű terrorcsoport lendült támadásba. Vállalták a felelősséget, nem említették viszont, hogy az ominózus film miatt követték el a terrorcselekményt. Az al-Kaidához közel álló banda elsősorban Líbia keleti területein erős.
.
A Mohamed, a muzulmánok prófétája című filmet Terry Jones, a Korán-égetéseiről korábban már elhíresült lelkipásztor, egy floridai törpeegyház vezetője támogatta, aki azt mondta, az alkotás célja nem a muzulmánok támadása, hanem annak bemutatása volt, mennyire destruktív ideológia az iszlám. Az alkotás szatirikus formában mutatja be a különféle emberi gyengeségeiről, köztük pedofíliájáról közismert vallásalapító életét.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 6 szavazatból)
Meggyilkolták az USA líbiai nagykövetét, 4.3 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

26 Reader’s Comments

  1. Csőcselék! Remélem, USA kellő módon visszavág.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  2. Sajnálom a nagykövetet. Ő egy újabb áldozata a mohamedán terroristáknak. Természetes, hogy Obama semmit nem fog tenni megtorlás ügyben, ő már csak ilyen.

    A kérdéses filmet szívesen megnézném, ha van valakinek linkje rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  3. Hátha ugyanúgy belebukik, mint Carter a teheráni balhéba. Miatta szemtelenedtek el ennyire, Amerika tekintélye nulla. És mi jut eszébe egy nagykövetnek, hogy tengerészgyalogság nélkül mászkál? Ez még itt, Pesten se ajánlatos.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  4. Nincs mit csodalkozni az “arab tavasz” fele szenny ,most visszafizeti szepen az Obama fele tamogatast…..es pont 9/11 evfordulojan tortent..ez sem veletlen..
    Jo kerdes miert nem volt jobb vedelem egy USA nagykovetsegen….csodalkozom ,hogy meg Kairoban nem oltek meg a nagykovetet…
    Ezt kellene Romney-nak kihasznalni es nem engedni megegyszer Husszein Obamanak egy masik negy evet…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (19 szavazatból)
  5. Tényleg akkora ötlet volt Kadhafit megbuktatni :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  6. Miért van az hogy már nem is csodálkozok egy ilyen hír hallatán ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  7. Mindig mondom :
    Mem jó beavatkozni ezeknek a belső életébe.
    Ha gyilkolni kívánják egymást és egymás pereputtyát , hannikő őket.
    Öregbush csinálta jól : Pofánverte Szaddámot mikor az megkívánta a pofánverést , aztán meghagyta hatalmában.
    Amerikának kis hadgyakorlat volt , Iraknak meg valami hihetelen nagy balladai eseménysor.
    Kisbush ifjonti hevületében teljesen leverte Szaddámot.
    Pedig milyen jól jött volna mostanában ! Jól rá ugrasztanii Iránra.
    Az USA.-nak nem került volna különösebb nehézségébe egymásnak uszítani ezt a két gyermeteglelkü ámde vérgőzös agyú szörnyetegekből álló népet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (20 szavazatból)
  8. Tán csak nem Romney megbízásából keverik valakik a kakit Líbiában?
    Gyanúsan jól szervezett, jól kivitelezett kis támadás volt ez.
    Ne legyünk naívak, lesz még a választásig néhány pofás USA elleni támadás itt-ott az iszlám világban, vagy a környéken. Mitt bátyó lehet, hogy a háttérben már jó ideje kever, kavar, kötögeti az alkukat, és ígérget ezt-azt valakiknek, ha az elnökválasztás előtt befűtenek egy kicsit Obamának.
    Tegyük csak fel gyorsan a senecai kérdést, “Kinek jó ez…?”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (17 szavazatból)
  9. Én az arabok helyében csinálnék egy filmet Istenről. aki a Biblia szerint megölt, illetve lemészároltatott több mint másfél millió embert, gyermekeket, csecsemőket, elsőszülötteket, sőt saját fiát is áldozatul dobta. Mert hogy ez legalább akkora igazság, mint Mohamed “ügyei”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (19 szavazatból)
  10. commandante ilyet senki nem kockáztat hacsak nem a cia akar másik elnököt ezért villamosszék jár Mondjuk azt konkrétan nem értem hogy még itt K európában
    is jár pár tengerészgyalogos a nagykövetnek ott ahol szűkség lenne rájuk ott miért nem ??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  11. Az arabok csinálhatnak paródiát istenről, meg a kereszténységről, amit már meg is tettek párszor. Csak éppen senkit nem érdekel, mert a lenézett nyugaton szólásszabadság van, és senkit nem érdekel, hogy mit tesznek fel YouTube-ra. Ezért nem fognak amerikai terroristák buszokat robbantani a Kairói vagy Teheráni utcákon. Pedig lassan ideje lenne megmutatni, hogy kinek hol van a helye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  12. brrr
    Ha csak úgy nem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. Tancsa János
    2012. szeptember 12. szerda
    16:20 ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    köszönöm fél órája röhögök, feldobta a napomat, mint tegnap a teherbe teherbe mém.
    .
    . iszlám náci nem felejt. ezt tudni kell. már csak erre a haverbajdzsánra leszek kíváncsi. a többi már bekalibrálta magát. asszem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  14. Obama megoldja a problemat, majd elmegy Libiaba bocsantot kerni. Bocsanatkeresben minden eddigi elnokon tultesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  15. Sok a ganajtúró élősködő a világban – lehet, hogy rendezni kell a sorokat! :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  16. Egyébként ennyi eszük van, hogy világra szóló reklámot csináltak ennek a vacak filmnek, komolyan mondom, én azt sem tudtam, hogy ez a film létezik. Tudta bárki?

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  17. Geyza
    2012. szeptember 12. szerda
    15:50
    (Szerkeszt)
    .
    Kisbush ifjonti hevületében teljesen leverte Szaddámot.
    Pedig milyen jól jött volna mostanában ! Jól rá ugrasztanii Iránra.
    .
    Ha egyszer el volt menve az esze? Nem lehetett már kezelni. Kadhafit meg a saját népe nyírta ki, és nem ártott abba besegíteni. Egyrészt csak jobb, ami most van, másrészt meg azért annak az embernek bűnhődnie kellett a múltért. És még mindig olcsón megúszta.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  18. MrB
    2012. szeptember 12. szerda
    16:53
    Ezért nem fognak amerikai terroristák buszokat robbantani a Kairói vagy Teheráni utcákon. Pedig lassan ideje lenne megmutatni, hogy kinek hol van a helye.
    .
    Mondjuk én már a földdel tettem volna egyenlővé Mekkát és Medinát. Aztán minden nap egy várost, amíg térden állva nem könyörögnek kegyelemért.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  19. Vajon libiában mi volt a bűne Kadhafinak? Ezt akarták?Mai napig nem értem az egészet.Szerintem ma sincsenek sokan tisztában Kadhafi-val kapcsolatban.lehet hogy kemény kezü volt a népével de nem éltek rosszul éhezni senkinek nem kellett ingyenes egészségügyi ellátás volt és mindenkinek volt tető a feje fölött.Ilyen támadások szóba sem jöhettek volna.Na most melyik volna jobb?Mert a jelenlegi helyzet csak rosszabb lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  20. Commandante
    Lehet Te nem szivesen latnad Romney pajtast az elnoki szekben,de allitom O nem fog foldig hajolva bocsanatot kerni,mert megoltek az orszaga nagykovetet es meggyalaztak az amerikai zaszlot….mert peldaul a CNN-en reggel ota az ultrabalos kommentalok terdig csuszkalnak a mea culpa-ban

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  21. hajrá Romney. más nem lehet elnök.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  22. Persze ha a TEK védte volna akkor biztosan nem történhetett volna meg.
    .

    ” Lukács Zoltán, a párt frakcióvezető-helyettese szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján fogalmazott így, azt követően, hogy délelőtt kiürítették a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet, miután egy fürdőköpenybe öltözött diák játékpisztolyt tett ki a padra az egyik előadáson. A szocialista képviselő azt mondta, Hajdu János, a TEK főigazgatója ezzel felülmúlta Hollywoodot, hiszen Luke Skywalker elfogása George Lucas rendezőnek is csak a Star Wars című film harmadik részében sikerült. “Akárcsak Luke Skywalker, mi is a köztársaság pártján állunk, úgy látjuk, hogy Hajdu úr viszont a Sötét Úr hatalmába került” – folytatta az ellenzéki politikus, aki szerint a szerda délelőtt történtek azt mutatják, hogy “ha a Terrorelhárítási Központ és vezetője csak kéthente csinál hülyét magából és a szervezetből, azzal sokat lendítene az ügyeken”. Lukács Zoltán reményét fejezte ki, hogy a jövő héten nem látnak majd “közbeszerzési kiírást a Közgép részére a Halálcsillag megépítésére”.

    (MTI)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Tényleg utálom Aszadot és a rendszerét,de biztos vagyok benne,hogy a világ
    megint nagy hibát követ el az úgynevezett sziriai felkelők támogatásával.
    Ez az egész “arab tavasz” ilyen,mint amit ma látunk Libiában ill Egyiptomban!
    Al -Kaidások nyomulnak mindenhol,nyirják a keresztényeket,a nyugat meg tap
    sikol! Nem látnak a szemüktől? Ha Obama nem csap oda keményen ,neki
    annyi!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  24. MrB
    Persze mert a nyugati ember , ha ilyen bárgyú dolgokat lát mint viccölködés Istennel, röhög egyet és továbbmegy rajta.
    A gyermeteglelkü vérgőzös agyú szörnyetegek meg azonnal hörgésbe fúló hangon dzsihádért kiáltanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  25. Nemtudomki aki megint hülyeséget írt :
    Khaddafival csak az volt a baj hogy volt.
    Persze lehet hogy mégnagyobb baj ha nincs.
    Mert az USA nem jól kezelte a kérdést :
    Azt kellett folytatni amit akkor kezdtek el , amikor féleszű Kaddafi egyoldalúan bejelentette hogy a Szidra öböl az mind Líbiáé , akinek esze van az láthatja a térképen hogy az egy líbiai ” beltenger “.
    Erre jött az hogy az USA megbombázta őt.
    egy barátom , aki szemtanúja volt az eseményeknek eképp írta le :
    ” Lebontották a titkosszolgálat épületét , de úgy , hogy a mellette lévő ( most nemtudom már milyen ) nagykövetségnek csak az ablakai törtek be. Mintha szikével operálták volna ki a Titkosszolgálat épülettömbjét. Utána pedig eltakarították a palotáját. De az nem egy egyszerű palota ott , hanem egy városnegyed , magas fallal körbevéve. Rengeteg épülettel belül , ahová halandó be nem léphetett. Na a központi épületet az USA légiereje eltüntette. Khaddaffy csak azért úszta meg ép bőrrel , mert valami kerti sátorban kovboj-filmeket nézett. Egy fára fel lehetett mászni és igy látható volt mi van a fal mögött..Füstölgő romokat láttunk odabe , de aztán szaladni kellett mert jött a járőr ”
    Még tovább is mesélt a cimborám :
    ” Kaddaffi később éjjeli ellencsapást indított a NATO ellen. Egy rakás harci géppel leakarta bombáztatni a NATO repterét Délolaszországban , ahonnan indultak az őt megbombázó amerikaiak. A NATO nem számított ilyesmire , ezért csak az automatikus rádióechnikai ellenrendszabályokat foganatosító rendszerek működtek. Ezek miatt a líbiai gépek jóval elvétették a célt és a puszta tengert bombázták bőszen. Az ameriakiak csak másnap értették meg hogy támadás-féle érte őket. Ezért aztán megemeltek egypár gépet és éjjeli támadás keretében lebontották a Tripoli ( vagy Bengázi , most már nememlékszem ) tengeri kikötöt. De jó alaposan.
    Az amcsik 1 gépet veszítettek, azt az oroszok lőtték le kísérleti célból. A barátom légvédelmi rendszerek telepítésén dolgozott akkoriban ott. A ruszkik jóelőre mondták mikor kell lemenni az óvóhelyre , de a hülye líbíaiak nem hitték el amit mondtak. ”
    Hát szóval EZT kellett volna folytatni. Két-három évente kicsit helyrerakni őket lelkileg. Hogy megértsék hol a helyük , mielőtt olyan baromságokra vetemednek mint a Lockerbie.-i merénylet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  26. “KAKAS
    2012. szeptember 12. szerda
    18:04
    Vajon libiában mi volt a bűne Kadhafinak? ”
    .
    Barátom! Ennyire tájékozatlan mégsem lehetsz? Nem arról volt szó, hogy volt egy diktátor, mint Franco, Pinochet, Salazar, ilyenek. Volt egy sivatagi rabló, aki gründolt magának egy országot, és a gengszterbandájával együtt rettegésben tartotta. Mi az, hogy jól éltek? Nem élnél te líbiai szinten! Azt hiszed, valahol olaj van, és azzal minden el van intézve? A líbiai per capita GDP az utolsó Kadhafi-évben húsz százalékkal volt alacsonyabb a MAGYARNÁL! 2010-ben! Ő meg a fiai meg a haverok nyúlták le a lét, aztán Beyoncét bérelték fel házi énekesnőnek! Kadhafit nem Amerika buktatta meg, Amerika hónapokig a hüvelykujját szopta Obamának köszönhetően, aztán nagy kegyesen a végére beszálltak a drónjaikkal. Ilyen támadások valóban nem jöhettek Kadhafi alatt szóba, az, igaz, mert ő akkora terrorista volt, hogy más már nem jutott mellette szóhoz. Értsd meg, ezek nem politikusok, Szaddám, Ahmedinedzsád stb, egyszerű bűnözők, akiknek megadatott, hogy ne csak egy városnegyed, hanem egy komplett ország felett uralkodjanak, nagy részüknek nincs is ki a négy kereke. Olyan, mintha Magyarországon a Száva fivérek lennének a kormány, vagy a whiskys, bár jó úton haladunk efelé. És a 21. században az nem tétel, hogy nem éhezik valaki, és fedél van a feje felett, ennél azért valamivel több jár, nem gondolod?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Terry Jones nem léphetett Kanadába 2012. október 13. szombat | AN

CIA-központ volt a bengázi amerikai konzulátus 2012. október 12. péntek | AN

Kik álltak a bengázi támadás mögött? 2012. szeptember 29. szombat | AN

Spontán terrortámadás Bengáziban? 2012. szeptember 21. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos