Ronai and Ronai
AMERIKAI

Zsinagógába ment az izraeli válogatott 2012. augusztus 14. kedd 18:31 | AN Forrás: AN

  • Hozzászólások(56)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Zsinagógába ment az izraeli válogatott
Budapest – Szerdán 20:30 órakor a Puskás Ferenc Stadionban ötödik alkalommal mérkőzik meg egymással a magyar és az izraeli labdarúgó válogatott. Noha nem tétmeccsről, hanem európa-bajnoki felkészítő, barátságos mérkőzésről van szó, sajnos nem kizárt, hogy ez az összecsapás legalább annyira szól majd  a botrányról, mint a sportról.
.
Az érdeklődés meglehetősen nagy Budapesten, már két nappal a meccs előtt több mint tízezer jegyet adtak el a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjának beszámolója alapján. A belépőkhöz országszerte az IBUSZ irodáiban, valamint a www.ibusz.hu internetes oldalon lehet – elhelyezkedéstől függően – 2000, 3000, 4000 és 7000 forintos áron hozzájutni.
.
Az egyik náci szennyportál szerint érthető az érdeklődés, „hiszen ugyanolyan szimbolikus súlya van ennek a meccsnek, mint amikor a bolsevik érában a Szovjetunió válogatottja ellen játszottunk. Akkor még az a lázadó magyarországi hippi is kiment a stadionba, és piros-fehér-zöldbe csavarta magát, akinek a farmerdzsekijén mondjuk a csillagos amerikai lobogó díszelgett, és focimeccset legfeljebb a tévében látott, véletlenül. Most meg magyar zászló a kézben és a felvarrón, hajrá magyarok!”
.
.
Az izraeli válogatott tagjai Fröhlich Róbert főrabbi üdvözlő beszédét hallgatják a Dohány utcai zsinagógában
.
„Aki nem fér be”, hergeli a nyilas honlap a talajgyökereket, „az a meccs alatt barátkozhat a vendégcsapat esetleg szintén kint rekedt szurkolóival. Persze nem hisszük, hogy egy izraeli vagy hazai zsidó ne jutna be a meccsre, ha be akar. Azért nem semmi egy olyan ország válogatottja ellen harcolni, amelynek vezetője azzal büszkélkedik, hogy Magyarországot is megszerezték. Reméljük, a magyar válogatott darabokra szabdalja az ellenséget, és olyan leckét ad neki, hogy örökre megemlegeti.”
.
A szélsőséges elemeknek külön fogódzót adhat, hogy a találkozón szlovák játékvezetői hármas működik közre: Ivan Kruzliak játékvezető munkáját honfitársai, Peter Chládek és Tomas Vorel segítik.
.
Az „ellenség” egy nappal a meccs előtt, kedden érkezett meg Budapestre, ahol látogatást tettek a világ második legnagyobb zsinagógájában, a Dohány utcában. A csapatot fogadta és üdvözölte Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének ügyvezető igazgatója és Frőlich Róbert főrabbi. A válogatott tagjai meglátogatták a zsinagóga kertjében kialakított Raoul Wallenberg parkot és a mártírok emlékművét.
.
A magyar labdarúgó-válogatott története során eddig négy alkalommal találkozott szerdai ellenfelével, az izraeli együttessel, valamennyiszer barátságos mérkőzésen, és egy döntetlen, két vereség illetve egy győzelem a mérlege.
.
Az eddigi négy összecsapáson, amelyek közül az első 1992-ben, az utolsó 2009-ben zajlott, csak egyetlen alkalommal, 2000. június 3-án tudták a magyarok győzni a szerdai ellenféllel szemben: akkor Lisztes Krisztián és Horváth Ferenc góljaival diadalmaskodott a nemzeti csapat az Illovszky Stadionban. Az összesített gólarány 4:2 Izrael javára.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.1/5 (14 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 15 szavazatból)
Zsinagógába ment az izraeli válogatott, 4.1 out of 5 based on 14 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(56)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

56 Reader’s Comments

  1. Most hallottam:
    .
    Gójnélküli döntetlen lesz :D :D

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  2. Ha a jobbik szimpatizánsok rászerveznek a meccsre kérdéses, hogy lesz e elég rendőr és hogyan, mit cselekednek?????? :((((((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  3. “Reméljük, a magyar válogatott darabokra szabdalja az ellenséget, és olyan leckét ad neki, hogy örökre megemlegeti.” Milyen baromság ez? Ez most egy sportesemény vagy háború? Ezek betegek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (24 szavazatból)
  4. Szegedi Csanád ott lesz a meccsen?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  5. Reméljük, a kerítésen… felnégyelve :)

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  6. “A szélsőséges elemeknek külön fogódzót adhat, hogy a találkozón szlovák játékvezetői hármas működik közre: Ivan Kruzliak játékvezető munkáját honfitársai, Peter Chládek és Tomas Vorel segítik.” A szlovákok már a spájszban vannak! Ez kész összeesküvés a magyar nemzet ellen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  7. Amikor az izraeli himnuszt fogják játszani vonyítani fog az egész náci banda!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  8. Remélem, hogy nem fog semmi atrocitás, és a stadinban semmi katasztrófa történni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  9. Bár az is igaz, hogy a magyar szurkolók a vereség, és a győzelem miatt is durva tettekre képesek, ezért tényleg nem tudom, hogy mi lesz!:(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  10. Lecsó,

    2 napja olvastam, hogy már tízezer jegy elkelt a meccsre. Tudtoddal volt olyan meccs az utóbbi időben, amire ilyen sokan voltak kíváncsiak ? Gondolod, hogy ez a meccs olyan izgalmas lesz, hogy a focirajongók emiatt mennek ki ?
    Nagyon úgy vélem, hogy ez a nagymértékű érdeklődés legkevésbé sem a focinak szól és nem a lelkes focirajongók töltik meg a lelátót.
    Tartok attól, hogy nagyon csúf események történnek majd holnap :-((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  11. Eredetileg, úgy gondoltam, hogy ez az a meccs, ahol akármelyik fél is győz, elégedett lehetek! Lehet, hogy tévedtem, és az én nem igazán focirajongó szívemnek, is tét meccs lesz a holnapi?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (15 szavazatból)
  12. Ez a mérkőzés felér majd egy tüntetéssel, amit a sz.jobb rendez a zsidóság ellen,és azonkívül, hogy erősíti az összefogást, ráadásul eltereli a figyelmet a legújabb gazdasági problemáról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  13. Melyik szurkoló tábor hova fog ülni? A rogyadozó felébe ülnek a nácik? Legalább nem kell szétverni, széthullik magától. Ha könnyű a kődarabokat leszedni vigyázzanak a játékvezetők.
    Lehet bizonyítani a magyar focistáknak. Abba ölnek sok pénzt. Megérdemlik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  14. Nos!
    Ha a magyarok veszítenek, azért fognak balhézni a szélsőségesek, ha pedig nyer a csapat, akkor jöhet a jobbikos ráadás a zsidó csapat ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  15. Viktor kimegy a meccsre ad a náciknak két pofont és haza küldi őket, oszt jó napot! Vagy ellenzékben nem ezt ígérte?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  16. Ráadásul remek esemény arra, hogy a szélső jobb ne figyeljen oda az újabb gazdasági problémákkra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  17. Viktor mint nagy focista csak ott lesz a meccsen? A páncélautóból remekül lehet szurkolni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  18. Viktor csak a nyugatnak ad pofont!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  19. Magyarország megint vezető hír lesz a külföldi médiában! Ha a magyar válogatott utazna játszani Izraelbe, szerintem ott nem lenne olyan nagy érdeklődés, ugyanis Izrael nem magyarellenes ország!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  20. #
    Lecsó
    2012. augusztus 14. kedd
    21:14 Kokit,meg sallert!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  21. Tényleg a döntetlen lenne a legjobb!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  22. Ja, csak ezek elég sokba kerültek az országnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  23. Ez az ország sem lenne ennyire szélsőséges, ha éppen a hatalom megszerzését, nem az antiszemitizmusra építették volna Orbánék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  24. http://www.magyarhirlap.hu/velemeny/a_demokracia_babonaja.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  25. Nagyon szomorú vagyok !
    Hogy a sport is bemocskolódik a politikával, meg mindenféle ideológiákkal.
    Egyébként itt nem csak a nácikra és ideológiájukra, indulataikra gondolok, hanem a nácikkal szemben állók által megfogalmazott nézetekre és indulatokra.

    Itt van két nép amely – népről beszélek és nem bármely korszak uralkodó osztályáról – amely alapvetően nem áll egymástól nagyon távol. Azért sem mert itt együtt éltek magyarok és zsidók a kárpát medencében, és nagyon nagy volt a két kultúra egymásra hatása. Igen, nagy volt a keveredés. Én pl. néhány éve, 48 évesen tudtam meg, hogy anyai nagyapám is, és dédnagyapám is zsidó származású volt. Azért csak most tudtam meg, mert ez nem volt téma a családban. Soha nem volt téma, hogy mi mik vagyunk, zsidók vagy magyarok.

    Most hirtelen kettős identitásúnak érzem magam, és rosszul vagyok a zsidógyűlölőktől – sose bírtam egyébként őket, már akkor se amikor még nem tudtam nagyapám zsidóságáról -, (a magam zsidóságáról). De irritál az is, hogy a nácikkal szemben megszólalók a zsidógyűlölőket magyaroknak nevezik. Ez nagyon hibás megközelítés !

    Nagyon kérek mindenkit, hogy ezt ne tegye.
    A nácik, a fajgyűlöletükkel kiíratkoznak a magyarságból.
    Ezzel a gondolattal és szemlélettel közelítve hozzájuk, egyedül maradnak.
    Mert aki nem náci – hanem csak magyar – az nem csatlakozik hozzájuk.
    Mert ha csatlakozik akkor már nem magyar !

    Ahogy utálatos dolognak érzem “zsidózni” – azaz zsidókról általánosságban negatív kontextusban fogalmazni és gondolkodni, ugyanúgy utálatos számomra a “magyarozás” is, azaz a magyarokról általánosságban negatív kontextusban beszélni.

    Épp egy sport esemény lehetne az az esemény amely összehozhatná és baráttá tehetné a tisztességes embereket zsidókat és magyarokat.
    Nagyon fáj amit művelnek ezzel kapcsolatban egyesek.
    Egyébként meg az izraeli csapatnak: welcome in Budapest, welcome in home!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  26. Gonoszka
    2012. augusztus 14. kedd
    21:31
    Szennylapokat is linkelsz? :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  27. Elolvastad?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  28. Állítólag a Puskás Ferenc stadion életveszélyes.
    Miért, és kik adták ki az engedélyt?
    Ne adja az ég, hogy valami baj legyen a stadionnal, mert ezek a hülye jobbikosok még azt is a vendég csapat számlájára írnák. Ha a butaság ölni tudna, nem lenne egy szélsőséges sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  29. Bumburi

    A stadion egy része pontosan ezért már egy ideje le van zárva. A veszélyes részre nem engednek be szurkolókat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  30. Gonoszka
    2012. augusztus 14. kedd
    22:14
    Ez a rovar visszaél az olvasottságával és az óvatlan olvasót becsavarja mint egy csavart, aminek a feje a művelet végén leesik – nehogy valaki egyszerűen ki tudja csavarni.
    ovi ugyanilyen gazemberséget követ el a négyfenekű dumáival. :(((
    Nem vagyok hajlandó ilyen “emberek” megnyilatkozásaival vitatkozni. :)
    Egyszer jó volt, hogy belinkelted, (de a többi félek károkat fog okozni több látogatónk lelkivilágában is), mert Bartus Laci talán helyére teszi azt a förmedvényt. Mondjuk legjobb helye a szemétdomb, vagy a kuka.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  31. Remélem Izrael szétszaggatja a nácikat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  32. Csak nehogy Orbán vérebei sérüljenek meg!:P

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  33. Sajnos a derék magyar nép egy része a gyűlöleten kívül semmilyen „alkotó” tevékenységre nem képes. Ha csak tized ennyit foglalkoznának azzal, hogy lett Izrael olyan országgá – élet és véráldozatok árán – szinte a semmiből, amilyenné lett, nem itt tartanánk.
    Csak remélni merem, hogy nem újra egy bizonyság lesz ez a sportesemény a zsidógyűlöletre, hála mindazoknak, akik erre építik a befolyásukat/hatalmukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  34. Kit érdekelnek a nyilasok ordibálásai?
    Rendőrségi probléma.
    Le kell őket fényképezni és a meccs után elszállítani őket a börtönbe,ahová valók.
    Én döntetlent várok,hiszen mindkét válogatott vigyázni fog,nehogy lesérüljenek a selejtezők előtt.
    Pedig nyilvánvalóan az Izraeliek a jobb képességű játékosok.
    Hiszen értékük is többszöröse a Magyar játékosoknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (13 szavazatból)
  35. és a közbiztonságnak annyi!!!
    ezzel a szétvert rendőrséggel semmi jóra ne számitson Budapest, se a meccs előtt, se alatta, se utána, a fasiszta csürhe minden akadály nélkül teheti amit akar!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  36. Egy ilyen nyilas csürhével nem játszanék egyáltalán. A “magyar” (értsd orbanista
    ) rendõrség semmmit sem fog csinálni hogy a nyilas csürhét vissatartsa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  37. Emberek könyörgöm legalább a sportból ne csináljunk politikát ugyis minden a pályán dől el.Ha valaki csak azért megy ki hogy jól kiordibálja magát meg hogy szidhassa izraelt és ettől jobban érzi magát hát ennél nagyobb élvezete ne is legyen az életében mert mint tudjátok amelyik kutya ugat az nem harap leadja a beteges agyában felgyülemlett feszültséget aztán megnyukszik hogy na most jól oda bas..tam nekik és önkielégülten hazamegy.Az ilyen ember saját magát csapja be de másra ezen kivül nem képes.Az erőviszonyokat tekintve az én tippem 2-1-re győzünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  38. Báthory Ödönke

    Lehet, hogy így akarják lebontatni az életveszélyes Népstadiont? A nyilas csürhe eddig is szeretett dobófegyverként betondarabokat használni. Itt egy kicsit többet találnak majd.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  39. Igazán szép gesztus, hogy a templomban kezdték.
    *
    Csak nem pogromra készülődik az a tízezer?
    *
    Az egész egy közönséges, hétköznapi esemény volna, ha nem egy ilyen országban kellene megvívni a küzdelmet, mint ez a mai, ismét elsötétedő egű új-horthista Magyarország.
    *
    Az egyik aranyérmes olimpikonunk lisztferihegyi fogadtatásán sokan üvöltözték kórusban, hogy “ria-ria hungária”, majd másnap(!) egy nem is tudom mely ügyben tartott baloldali tüntetés ürügyén megjelent ellentüntető jobboldali söpredék üvöltözte, hogy “ria-ria hungária”. Univerzális csatakiáltás…
    *
    Jómagam, afféle öregember, csak egyért könyörgök, hogy ne legyen semmi balhé és atrocitás.
    *
    A Mindenható óvja azt 2×11-et, a játékvezetőket, a jószándékú nézőket és mindannyiunkat !!!!!!!!
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  40. Azert nyilvan a nyilas sopredek ismerkedesi szandekahoz lesz par szava a kirendelt izraeli elharitoknak is…
    .
    Na, azok tenyleg fel ezzel lezuznanak barkit, kerdes, engedi- e nekik az izraeli iletekes hivatal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  41. “…fel Kezzel…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. A nemzeti köz és jobboldali magánmédia napok óta – nyilván az MTI Hírcentrum által összehangoltan – azon csámcsog, hogy az Olimpián a “legnagyobb vesztes az Európai Unió, szemben a nemzetállamokkal”. Ugyanis szerintük “Brüsszel törekvése évek óta az, hogy az unió tagjai küzdjenek egy színben, egy lobogó alatt”. ” Tehát a legnagyobb győztesek a nemzetállamok.
    NO COMMENT.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  43. Eldrad tudom hogy az én kommentjeim többsége nálad kivágja a biztositékot de talán abban egyetértesz velem hogy ez most kinek jó hogy egy meccs miatt ismét konfliktus legyen?Tudod nekem már néha az az érzésem mintha az inger is irányitott lenne mivel annyira kiszámithatóak a reakciók.Kell a cirkusz mert addig a legfőbb gondokról el lehet terelni a figyelmet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  44. A fényképen látva a kis szőkét az első sorban, elsősorban nem imádkozni mentek a zsinibe.
    MEHICE

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. Kakas, nem lehet mindig azt a kérdést feltenni, hogy kinek jó. Végső soron nyilvánvalóan senkinek, de attól még a csürhe úgy megy ki, hogy meggyőződése: a legjobbat cselekszi, és neki vitathatatlanul jól fog esni, hogy botrányt rendezhessen.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. voisine
    2012. augusztus 15. szerda
    12:20
    .
    Nincs mehice a Dohányban. Valamint asszem még a Dózsában meg a Thökölyn sincs. A többiben van.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. Sportból ne csináljunk politikát, de szép gondolat!
    1972. München, Olympia – lemészárolt 11 izraeli versenyző.
    Egyre többet kell költeni a sportversenyek biztonságára.
    Nekünk egy harciaskodó, sallert, kokit osztó országmegvezető jutott, sajnos hozzá hasonló egyének (ha nem is országvezetők) más országokban is vannak.
    Einstein gondolatai:
    A történelem arra tanít meg bennünket, hogy az emberiség semmit sem tanul a történelemből.
    A világ egy veszélyes hely, nem azok miatt, akik gonoszságokat követnek el, hanem azok miatt, akik ezt tétlenül nézik.
    Ne beszéljünk addig a nagy felfedezésekről vagy haladásról, míg a világon egyetlen boldogtalan kisgyerek is létezik.
    A kérdés, ami néha elbizonytalanít: én vagyok őrült vagy mindenki más?
    Megjegyzésem:
    Kár, hogy országok vezetői, kikre milliónyi ember sorsa van bízva nem a jobbításon munkálkodnak, hanem a vagyonuk gyarapodásáért képesek minden gonoszságot elkövetni….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  48. És a sportemberek, élükön a min.e-el hallgatnak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  49. A magyar belpolitika nem érdemli meg, hogy Izrael a fiait pályára lépteti ellenünk!

    Mindenesetre tiszta szívű magyarként Izraelnek szurkolok, meg annak, hogy az alja csőcselék felejtse otthon magát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Élő közvetítést manipulált a királyi tévé 2012. augusztus 23. csütörtök | AN

Mor: a magyar zsidókért is küzdenek Pesten 2012. augusztus 15. szerda | AN

Izrael már nem tudja, kit hívjon, aki nem sáros 2012. július 17. kedd | Rákócza Richárd

A házelnök nemkívánatos Izraelben 2012. június 25. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos