Ronai and Ronai
AMERIKAI

Területi viták az amerikai-kínai katonai tárgyalások napirendjén 2012. augusztus 23. csütörtök 19:08 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Területi viták az amerikai-kínai katonai tárgyalások napirendjén
Washington/Peking – Magas beosztású kínai katonai vezetők tárgyalnak az Egyesült Államokban – jelentette a China Daily című angol nyelvű napilap csütörtöki számában. A tárgyalások középpontjában valószínűleg a dél-kínai-tengeri és a kelet-kínai-tengeri területi viták állnak.
.
A kínai delegációt a vezérkari főnök helyettese, Caj Jing-ting (Cai Yingting) vezeti. Három hónapon belül ez a második magas szintű katonai látogatás kínai részről az Egyesült Államokban, májusban a védelmi miniszter járt ott.
.
A China Daily emlékeztet arra, hogy sem Peking, sem Washington nem jelentette be előre a látogatást, s hogy szakmai körökben elterjedt vélemény szerint a két ország katonai vezetői között elsősorban a Japánnal kiéleződött szigetvita és a Dél-kínai-tengeren ugyancsak területi viták miatt kialakult feszültség van terítéken.
.
A lap utal rá, hogy Japán és az Egyesült Államok kedden 37 napos hadgyakorlatot kezdett a Csendes-óceán nyugati részén, amelynek célja a Tiaojü (Diaoyu)-, japánul Szenkaku-szigetek „visszafoglalásának” gyakorlása.
.
A lap által idézett katonai elemző szerint az Egyesült Államoknak a térségre összpontosító új stratégiája nélkül Japán most nem vállalt volna fel annyi súrlódást Kínával.
.
Egy másik szakértő arra is felhívja a figyelmet, hogy a kínai-amerikai katonai kapcsolatok messze elmaradnak az általános kétoldalú viszonyt jellemző minőségtől, s úgy vélte, három nagy akadály áll a helyzet javulásának útjában. A szakértő szerint ezek: a tajvani fegyvereladások, a Kína partjaihoz közeli felderítő tevékenység és a katonai együttműködést korlátozó intézkedések amerikai részről.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 2 szavazatból)
Területi viták az amerikai-kínai katonai tárgyalások napirendjén, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. Sok ebből sem derülhet ki. :(((
    Lássuk a tetteket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. gets
    -
    Röviden: Kinának savanyú a szökö.
    -
    Kina nem csak Japánnal de a térség minden országával “súrlódik”.
    Fókuszáljanak csak szépen a Tibetböl való kivonulásra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  3. Sajnos, Colombus, nekunk savanyubb a szolo. A munkalehetosegeket Kinanak ajandekoztuk a nagyobb profit remenyevel, ezzel a lelkunket es a jovonket aldoztuk fel. Kina peppe vert minket a sajat jatszmankban. Ma nekik komoly tartalekaik vannak, nekunk komoly es teljesithetetlen kotelezettsegeink, es aznap amikor az amerikai piac vegkepp elveszti a vasarloerejet, Kina majd a folyamatossag megszuneseert buntetesbol benyujtja a szamlat, amit nem frissen nyomtatott dollarban, hanem a nemzetkozi szokvanyoknak megfeleloen aranyban kell kiegyenliteni. Jo volna, ha mashogy alakulna, de a kialakult helyzetben az eselyek nem nekunk kedveznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  4. Szia Mate Ivan Tibor

    /
    /
    Kinanak valoban vannak tartalekai bizonyos dolgokbol, de nincs elegseges elelmiszere es energiahordozok teruleten ( a szenet leszamitva ) is fuggo.
    Az elelmiszer az ami sulyosabb kerdes mert ha nincs mit megvenni a vilagpiacon akkor hiaba van penzed. Ilyenkor szokott jonni a haboru hogy ” elveszem azt ami neked van ” valami alibivel persze. Vilag proletarjai egyesuljetek pl. Ehez komoly hadsereg kell es komoly kulso tamogatas is. Kinanak komoly hadserege is meg van es az orosz tamogatas is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  5. Kína egy “bűnös” ateista ország , ahol úgymond üldözik a keresztényeket.

    Amerika pedig egy keresztény ország , ahol ha ma még nem is üldözik az ateistákat , de egy magát nyíltan ateistának valló ember sohasem lehetne magas beosztású politikai vagy katonai vezető.

    Azt pedig többek között már egy római pápa is kinyilatkoztatta , hogy a bűnös és kárhozatos ateistákkal gyakorlatilag lehetetlen a párbeszéd.

    Így tehát a két ország vezetői milyen erkölcsi alapon tárgyalnak egymással és miért alacsonyodnak le egymáshoz ?? ( Mármint a keresztényüldöző , bűnös ateisták és az ateistákat megvető és elítélő keresztények ).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A kínaiak bekérették az amerikai diplomatát 2012. augusztus 6. hétfő | AN

Veszélybe sodorta a hálózatot a kém 2012. június 15. péntek | AN

Cenzúrázták a Sötét zsarukat 2012. június 1. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos