Ronai and Ronai
AMERIKAI

A kínaiak bekérették az amerikai diplomatát 2012. augusztus 6. hétfő 14:00 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A kínaiak bekérették az amerikai diplomatát
Washington/Peking – A kínai külügyminiszter-helyettes a hét végén hivatalában személyesen is kifejezte országa „határozott tiltakozását” az Egyesült Államok pekingi missziója helyettes vezetőjének, amiért Washington bírálta Kínát a dél-kínai-tengeri katonai helyőrség létrehozása miatt.
.
Az amerikai külügyminisztérium pénteken úgy vélte, Kína növelte a feszültséget a térségben, amikor a vitatott hovatartozású, de Kína által felügyelt Paracel-szigeteken katonai helyőrség létesítéséről döntött, s emiatt kifejezte az Egyesült Államok aggodalmát.
.
Peking visszautasította az amerikai állásfoglalást, és elégedetlenségének adott hangot, amikor Csang Kun-seng a külügyminisztériumba kérette Robert Wangot, az amerikai nagykövetség második emberét.
.
.
Robert Wang
.
Csang szerint az amerikai diplomácia figyelmen kívül hagyta a tényeket, összekeverte a helyest a helytelennel, rendkívül rossz üzenetet küldött, s ezzel nem segíti az érintett feleket abban, hogy „fenntartsák a békét és a stabilitást a Dél-kínai-tengeren és az ázsiai és csendes-óceáni térségben”. Egyúttal sürgette Kína szuverenitásának és területi integritásának őszinte tiszteletben tartását.
.
A hét végén több hivatalos kommentár, nyilatkozat és közlemény is megjelent a kérdésben Kínában. Csin Kang külügyi szóvivő például Kína megfellebbezhetetlen szuverenitását hangoztatta a Paracel-szigetek és a hozzájuk tartozó vizek felett és megerősítette, Kínának jogában állt azok közigazgatását magasabb szintre emelni.
.
A dél-kínai tenger térképe az elméleti tengeri határokkal, területi igényekkel. A zöld háromszögek már biztosan olajlelőhelyek, a zöld négyszögek nagy valószínűséggel azok, a rózsaszín területek már kiaknázás alatt állnak. A Paracels-szigetek egyformán közel vannak a kínai és a vietnami partokhoz
.
Peking nehezményezte, hogy az Egyesült Államok nem vesz tudomást arról, hogy más országok olaj és gázkitermelésbe kezdtek a vitatott területeken, olyan törvényt fogadtak el, amelyben egyoldalúan a magukénak mondják ki a szigeteket, vagy kínai halászokat fenyegettek hadihajókkal. Csin szerint a washingtoni megnyilatkozás ellentétes azzal az ígérettel, hogy az Egyesült Államok nem foglal állást a kétoldalú területi vitákban.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 4 szavazatból)
A kínaiak bekérették az amerikai diplomatát, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

13 Reader’s Comments

  1. Még egy helyi háborús góc lesz??? :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. gets, könnyen lehet! Kínának iszonyú mennyiségű kőolajra van szüksége. Innen sokkal egyszerűbb “beszerezni”, mint Afrikából…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  3. gets.Lehet hogy még egy háborús góc.Inkább szánalmasak mint hogy komolyan kéne venni őket.Usa És Kina hatalmas területü ország.Számomra érthetetlen hogy ekkora terület ellenére nem elég nekik hogy bármit bőséges mennyiségben elő ne tudnának állitani.Ez dominancia kérdése.Néha csinálni kell nekik valamit hogy jelezzék hé mi is itt vagyunk.A túlnépesedés és mértéktelen energiafogyasztás is hamis és hogy ezért terjeszkedni kell.Ha valaki járt kina nyugati vagy usa középső részén az láthatná hogy megkora területek kiaknázatlanok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  4. Kakasfiam .
    Mennyé vissza a tyúkolba.
    Ott a helyed.
    Itt csak röhögnek a kukorékolásaidon.
    ( Ekkora baromságok mondásán még egy valódi kakas is elvörösödne a füle tövé..izé…taraja végéig. )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  5. Komolyra fordítva :
    Ezt a szituációt már évtizedek óta jósolgatják amerikai politikai politikai jövő-kutatóintézetek. Még abból a korból , amikor Kína seholsem volt.
    -
    Érdekes hogy Kina , a Második Világháború idején , mikor az USA meg a Szovjetúnió közösen ( és érdektelenül ) dolgozott azon hogy megmentsék a szaros seggüket a Japán Császári Haderőtől , akkoriban nem nagyon hívogattak be senkit sem a nem is létező külügyminisztérumukba !
    -
    Csakhát mostanra kinőttek Mao-féle egyenzubbonyból. Tekintve hogy a kissé idiótikus Nyugati Pénzvilág túlzásba vitte az ipar odatelepítését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  6. KAKAS:”Ha valaki járt kina nyugati vagy usa középső részén az láthatná hogy megkora területek kiaknázatlanok”

    Tejóatyaúristen! Geyza hol vagy? Gyere fussunk Arizonaba olajat keresni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  7. Mennék wazze de le vok dermedve Kakas baromságaitól..még ebben az árnyékbani 40 fokban is , holott sehol sincsen árnyék !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  8. “…”Ha valaki járt kina nyugati vagy usa középső részén az láthatná hogy megkora területek kiaknázatlanok”…”
    .
    - Wazeg, ez tényleg hülye, hhihi…
    .
    Bazi nagy sivár terület = gazdaságilag kiaknázatlan terület.
    .
    Nem vagy te egy kicsit… egyszerű?
    .
    :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  9. Eldrad.Nincs igazad .Bazi nagy sivár terület ha ha akkor az hogy lehet hogy izrael a sivatagot termékennyé tette?Ezek az országok meg ugy gondolják könnyebb mást elvenni mint náluk kemény munkával eredményt elérni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. Eldrad.Lehet hogy te úgy gondolod hogy nyitva felejtették a ketrecem ajtaját de ez a hülyézés nem egészen korrekt.Te is csak olyan vagy mint a többi ember velem együtt sőt ha a megnyilvánulásaidat olvasom tényleg olyanok vagyunk mint a hal az üveggömben akinek hiába mutogatunk egy fogkefét soha sem fogja megérteni hogy mi az mert behatárolt az értelmi képessége.Mi emberek is ilyenek vagyunk meg vannak a határok amit még értünk és érzékelünk mint ahogy te is úgyhogy tartózkodj a sértegetésektől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. “…olyan vagy mint a többi ember velem …”
    .
    - Jajjj, látom már, Téged Senki nem Ért Meg, pedig hát… :))))))
    .
    “…Eldrad.Lehet hogy te úgy gondolod hogy nyitva felejtették a ketrecem ajtaját …”
    .
    - Be sem zárták soha, :)
    .
    “…ez a hülyézés nem egészen korrekt…”
    .
    - Nem is, de az ámokfutás, amit itt művelsz, és hogy BÁRHOGY érvelünk, bármit írunk, próbálván türelemmel elmagyarázni, miért eszeveszett, értelmetlen baromság minden egyes szó, amit írsz…
    .
    Te meg oda se neki, lepereg minden, tolod ugyanazokat a f…szságokat újra, azaz, velünk is ki…szol, mert időrablás volt minden perc, amit rád szántunk… na, mindez már dühítő.
    .
    “…Bazi nagy sivár terület ha ha akkor az hogy lehet hogy izrael a sivatagot termékennyé tette?…”
    .
    - Ahol a kifogásolt dolgot írtad, annak ehhez semmi köze nem volt. Ne idétlenkedj már, most így akarod visszamenőleg igazolni ezt az OTT beírt hülyeséget?
    .
    Én komolyan nem értem, mi a frászt akarsz te itt.
    .
    Jaj, persze; meg nem értett zseni vagy. És téged mindenki csak bánt (jéé, pont ilyen az átlagmagyar is… :)
    .
    Na jó, szivassad a többieket, míg bírják cérnával, részemről befejeztem a veled való bármiféle kommunikációt. Időpazarlás, megabytepazarlás.
    .
    Magad fajta háborodottakkal amúgy is értelmetlenség bármiféle magyarázkodás, ezt már tudjuk.
    .
    OK, mindenkinek: aki akar, bokszolhat még itt ezzel a szerencsétlennel, de szerintem semmi értelme.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  12. Tancs Kaszabell

    No,no ! Majd úgy fognak járni mint egykor a Damanszkij szigeten.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. Nem jó a veszekedés és a háború sem jó!
    Ámbár olvasgatva a hozászolásokat,talán ilyen a természetünk.
    Elnézést akit nem érint.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Peking nehezen viseli a kritikát 2012. október 16. kedd | AN

Peking tiltakozik bankja szankcionálása miatt 2012. augusztus 2. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos