Ronai and Ronai
AMERIKAI

Obama megtoldotta a szíriai segélyt 2012. August 3. Friday 14:06 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Obama megtoldotta a szíriai segélyt
Washington/London- Barack Obama amerikai elnök 12 millió dollárnyi pótlólagos életmentő humanitárius segélyt hagyott jóvá a szíriaiak számára, hogy segítsen ellensúlyozni a Básár Asszad rezsimje által elkövetett szörnyű atrocitások következményeit, közölte csütörtökön a Fehér Ház.
.
A kommüniké szerint ezzel 76 millió dollárra növekedett az az összeg, amelyből az Egyesült Államok élelmiszerrel, vízzel, gyógyszerekkel, ruhaneművel és tisztálkodószerekkel támogatja a másfél millió szíriai rászorulót.
.
Szíriában amerikai adatok szerint egymillióan kényszerültek elhagyni lakhelyüket, közülük több mint 130 ezren kerestek menedéket a szomszédos országokban.
.
.
Nagy-Britannia és Oroszország egyaránt a szíriai fegyveres konfliktus befejeződését és Szíria stabilizálódását szeretné, ám a szíriai helyzet megközelítésében továbbra is nézetkülönbségek vannak a két ország között, mondta csütörtökön David Cameron brit kormányfő, miután háromnegyedórás megbeszélést folytatott a Downing Street-i miniszterelnöki hivatalban Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.
.
Putyin magánjellegűnek minősített látogatásra érkezett Londonba, és az orosz tájékoztatás szerint utazásának egyik fő célja az orosz olimpiai csapat felkeresése.
A moslyok ezúttal elmaradtak
.
Az orosz államfő legutóbb hét éve, a nyolc legnagyobb ipari hatalom (G8) skóciai csúcstalálkozóján járt Nagy-Britanniában, és egészen a legutóbbi időkig nem volt biztos, hogy ellátogat-e a londoni olimpiára. A játékok múlt pénteki megnyitóünnepségén Dmitrij Medvegyev miniszterelnök képviselte az orosz kormányt.
.
A csütörtöki látogatás magánjellege miatt Cameron és Putyin nem tartott sajtóértekezletet a rövid kétoldalú megbeszélés után, csak a londoni miniszterelnöki hivatal előtt felsorakozott újságíróknak mondtak néhány szót. Putyin szerint a két kormány „életképes megoldáson” dolgozik Szíria ügyében, Cameron pedig közölte, hogy a tárgyaláson a kereskedelmi, az energiaipari és a biztonsági együttműködés szorosabbra vonásáról is szó volt.
.
A tártuszi orosz bázis műholdképe
.
Szíriával kapcsolatban Putyin egyik külpolitikai tanácsadója, Szergej Markov csütörtökön a BBC rádiónak nyilatkozva azt mondta: felelőtlenség a nemzetközi közösség részéről a szíriai kormányellenes erők támogatása, mivel a felkelők közül többen nagyon közel állnak az al-Kaida terrorhálózathoz és más radikális iszlamista csoportokhoz.
.
Markov szerint Oroszország „nem a Nyugat ellen harcol”, hanem a Nyugat „egyes esetekben tudatlanságból fakadó, irracionális politikájával” próbál szembeszállni Szíria ügyében.
.
Cameron és Putyin a Downing Street-i találkozó után ellátogatott a londoni olimpia cselgáncsversenyeire, ám a kormányfői hivatal elől – mintegy jelezve a kapcsolatos igen hűvös mivoltát – két különböző járművel indultak a verseny helyszínére.
.
A brit-orosz kapcsolatok különösen fagyosak azóta, hogy Alekszandr Litvinyenkót, az orosz állambiztonsági szolgálat volt alezredesét – aki Londonba szökött, és az orosz vezetés politikáját súlyosan bíráló nyilatkozatokat tett – 2006 novemberében, a szervezetébe juttatott hatalmas adag polónium 210-es izotóppal megölték. A mérgező anyagot a Scotland Yard vizsgálata szerint Litvinyenko teájába csempészték az Egyesült Államok londoni nagykövetségének közvetlen közelében lévő elegáns Millennium Hotel bárjában, ahol a dezertőr exügynök 2006. november 1-jén két másik orosszal találkozott.
.
.
Az oroszok már a Közel-Kelet spájzában vannak
.
Nagy-Britannia 2007-ben hivatalosan vádat emelt a fő gyanúsított, Litvinyenko egyik teapartnere és volt ügynöktársa, Andrej Lugovoj ellen, akit később parlamenti képviselőnek választottak hazájában.
.
Sem az orosz állam, sem Lugovoj nem ismerte el soha felelősségét Litvinyenko haláláért, és Moszkva elzárkózott a gyanúsított kiadatásától. A kiadatás megtagadását diplomaták kölcsönös kiutasítása követte, és a két ország mélyponton lévő viszonyán David Cameron brit miniszterelnök tavalyi moszkvai látogatása sem javított sokat.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 2 szavazatból)
Obama megtoldotta a szíriai segélyt, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék: , , ,

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

11 Reader’s Comments

  1. Megy a ködösítés, vagy vitt Putyin bizonyítékokat is??? :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  2. csiszár istván

    Az úgynevezett nyugati civilizáció már hosszú évtizedek óta békésen üzletel az iszlám világgal , továbbá békés úton és békés , toleráns módszerekkel úgymond demokráciát szeretne teremteni ezekben az országokban.

    Vajon a nyugati politikusok ennyire naivak és buták ??

    Vagy van a háttérben valamilyen titkos trükk , amiről mi nem tudunk ??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Szerintem Asszad a végsőkig kitartNincs más esélye és ezért mindenre képes.Ha elbukik az egyenlő neki a halállal.Álltalában a diktátorok tisztában vannak vele hogy ha hanyatlanak nincs több esélyük.Az hazugság hogy felajánlják neki hogy távozzon egy másik országba ezzel átadva a hatalmat és igy végetvetve a vérontásnak anonimitást biztositanak-igérettel ezt Szaddam is tutta.Ezért sajnos még el fog húzodni ez a polgárháború sokan fognak még ártatlanul meghalni.Egy külső beavatkozás is csak az ártatlan áldozatok számát növelné.Ha valaki tudja pontosan hogy miért indult el ez a folyamat sziriában és miért fajult idáig az bővebben kifejthetné mert az igen csak árulkodó hogy a nagyhatalmak miért ennyir intenzivek a sziriai helyzetben.Én tudom bűnös mindegyik mert saját érdekeit akarja érvényesiteni usa-izrael-oroszország-irán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. A Szíriából menekülő örmények igazolni látszanak Putyin érveit – szerintük a “felkelők” terrorista kapcsolatokkal működnek. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. Miért van az az érzésem, hogy megfogja még bánni a Nyugat, hogy ész illetve arab szövetséges olajmonarchiái figyelmeztetése nélkül kitermel egy új al-Kaida barát iszlámfasiszta kormányzatot Szíriában. Nem akarom visszasírni Asszadot, de a nagyhatalmak is hibásak amiatt, hogy hagyták a szír ellenzéket radikalizálódni, ezért tartok attól, hogy sok ártatlan fogja belföldön és külföldön (mint Izraelben, Oroszországban vagy Irakban) megszenvedni a polgárháborús helyzetet a terror képében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  6. Ez nem így van, animebj, a Nyugat semmit nem csinált Szíriával, a körmét nézte évtizedeken át. Szimplán arról van szó, hogy egyszer minden véget ér,. és egy vallási elnyomáson alapuló, brutális, vérszomjas rendőrállam, ahol ráadásul még a nyomor is égbekiáltó, egyszerűen nem maradhat fenn örökké. Lehetett tudni, hogy ha nem reformálják meg, előbb-utóbb valami robban. A kis Asszad eleinte még próbálkozgatott, aztán nem csinálta tovább, bejött a válság, az amúgy is 40 %-os munkanélküliségből 70 % lett, és kiborult a bili. Az ellenzéket nem a Nyugat hagyta radikalizálódni, elég radikálissá tette azt az elnyomás.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. ricsi:

    Félreértesz, nem úgy gondoltam, hogy a Nyugat tette iszlámfasisztává a szír ellenállást (bár a hidegháborúban az USA a pakisztáni szövetségesével közösen pont ezt tette, hogy elegendő szellemi muníciót adjon az oroszokkal hadakozó afgán felkelőknek), hanem az, hogy tétlenségével, az orosz és a kínai külpolitika “érzékenység” túlreagálásával nem hagytak más választást, mint a szabadságharc ideológiának erőszakosságának tobzódását, remélve, hogy veszedelmes hangzatokkal és brutalitással letudják majd győzni a népirtó rezsimet.

    http://hvg.hu/vilag/20120723_sziria_riport

    Érdemes elolvasni, jól példázza, hogy kezd nagyon is elveszni a remény, hiszen ha már igazi (fegyveres) támogatásra nem számíthatnak, csak a nacionalista avagy a vallási “segítség” maradt, utóbbi egyértelműen az al-Kaida képében jött el, amely még Irakban is tevékeny maradt az amerikai kivonulás után is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Ott mindenképp ez lett volna, iszlám ellenállás. Miért, mi van még? Egész Szíriában azért “kell” a rendszernek kitartania, hogy az oroszok ne veszítsék el Tártuszt. Hát ez egy kicsit nagy ár, ez egy. Kettő: veszítsék el. Orosznak meleg tengeren keresnivalója zéró. A kínaiaknak meg aztán végképp semmi közük ehhez azon kívül, hogy hülyére keresik magukat az iráni embargón. Nekik inkább arra kéne vigyázniuk, hogy a dél-kínai-tengeri olaj miatt Vietnam ne vágja megint úgy pofán, mint 1979-ben.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. erre a HVG-cikkre meg a következőket tudom mondani. Egy diktatúra nem mindig sújt mindenkit, sőt, szükségképpen széles tömegbázisokon nyugszik sokáig, lásd Hitlert. Ha most Orbán ellen fegyveres felkelés törne ki, azt a lakosság komoly hányada nem üdvözölné, mert félne, mert nem kapna kenyeret, mert nem tudná mi van, stb. Nem is értenék, miért kell fellázadni. A csőcselék mindig a győztes után megy. Magyarországon az értelmiség teljes egészében eltűri Orbán garázdálkodását. Szíriában még be is nyalt a meleg szarig. Orbánt 48 óra alatt el lehetne kergetni, Asszadot egy kicsit nehezebb, az egy vadállat, és olyanok védelmezik, akik rettentő dolgokat műveltek, és tudják, hogy nekik nem lesz kegyelem. Ezek nem Simicskák, hogy loptak pár milliárdot. Ezek élve megnyúzták a csecsemőt a szüleik szeme láttára, csak úgy, buliból. És ezeknek az al-Kaida vagy a másik el fogja vágni a nyakát. Értem én, hogy Omár meg Husszein most ideges, így jár a kisember, amikor a történelem fogaskerekei közé kerül. Tetszettünk volna civilizált államszerveztet építeni. Most aztán a csöbör helyett jön a vödör. Szar ügy. De ezért is Amerika a hibás?

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. “…Tetszettünk volna civilizált államszerveztet építeni. Most aztán a csöbör helyett jön a vödör. Szar ügy. De ezért is Amerika a hibás?…”
    .
    - A féleszű, semmiről semmit nem tudó, komplexusos nyikhajok szerint igen, de egyébként természetesen nem.
    .
    Hogy az iszlám világot illetően ki a hibás mindebben, ehhez két kitűnő szakirodalom:
    .
    1, Amin Maalouf: A keresztes háborúk arab szemmel (itt csak az utószóban ír a szerző erről, az összesen vagy 8 oldal, olvassa el mindenki). Könnyen beszerezhető, bármelyik jobb könyvtárban megvan. Aki legalább ezt nem olvassa el, annak kuss.
    .
    2, Bernard Lewis: What went wrong?
    Ez meg alighanem a létező legjobb szakmai elemzés a témáról. Hogy az iszlám világban mikor és mi romlott el.
    Ehhez viszont komolyabb angoltudás kell, mert magyarul nem jelent meg, de a netről talán még leszedhető.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A fegyverek zöme iszlamista kézre kerül 2012. October 15. Monday | AN

Orosz radar volt a szíriai gépen 2012. October 13. Saturday | AN

Amerikai katonák érkeztek Jordániába 2012. October 11. Thursday | AN

Törökország odavert Szíriának 2012. October 3. Wednesday | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos