Ronai and Ronai
AMERIKAI

St. Louis-ban pusztított a legutóbbi tornádó 2011. április 24. vasárnap 2:37 Forrás: AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
St. Louis-ban pusztított a legutóbbi tornádó

St. Louis, Missouri – A Lambart repülőteret és a környező épületeket jelentősen megrongálta, a lakosok idegeit pedig nagyon megviselte az idei tornádó szezon legújabb vihara.

Nemhiába hívja a köznyelv tornádófolyosónak az USA közepén, nagyjából a Sziklás-hegység és az Appalache-hegység között fekvő területet. A két hegyvonulat közti széles síkságon elterülő államokban tavasszal és nyáron gyakori a viharos forgószél. Az idei szezon különösen tragikusnak ígérkezik, hiszen a Reuters szerint 2011-ben eddig összesen 43 halálos áldozatot követeltek a tornádók.

A pénteki szélvihar a Lambart reptéren és környékén letépte a háztetőket, több épületet a földdel tett egyenlővé, az ablakokat ripityára törte, a buszokat oldalukra fordította. Az AP fényképésze, aki szombaton helikopterről fényképezte a pusztítást, bombatámadáshoz hasonlította a látványt. Olyan ház is volt, ahol a tető teljesen hiányzott, az ebédlőasztalt a többi bútorral együtt tisztán láthatta a magasból.

A reptéri biztonsági kamerák is megörökítették a vihart: menedékhelyre szaladó dolgozókat, sodródó léceket, korlátdarabokat a fokozatosan elsötétedő váróteremben. A repülőteret szombaton bezárták, hogy legyen idő az áramszolgáltatás helyreállítására, és a törött üvegfalak, ablakok betámlázására.

A tornádók kisebb politikai vihart is kavartak. Bírálat érte Barack Obamát, aki egyetlen tornádótól súlytott területet sem látogatott meg, ami pedig természeti katasztrófák esetén szinte hivatalos kötelessége egy elnöknek. A szövetségi anyagi segélyt természetesen jóváhagyta, és telefonon felhívta az egyik észak-karolinai Lowes bolt menedzserét, aki az üzletben tarózkodó emberek életét mentette meg.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Észak-Karolina: katasztrófa sújtotta terület 2011. április 20. szerda | AN

Halottak tucatjai a pusztító vihar után 2011. április 17. vasárnap

Kisgyermekeket is megmotoznak a reptéren 2011. április 16. szombat | Ostrom Edit

Megtévesztőek a ferihegyi táblák 2011. április 15. péntek | Szalkovszky Tibor

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos