Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Inkább hazudjon, miniszterelnök úr! 2012. július 29. vasárnap 14:12

  • Hozzászólások(46)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Inkább hazudjon, miniszterelnök úr!

- Milyen szerencse, hogy nem hívtam ki az infarktusos apámhoz a mentőket, mert akkor észrevették volna a nappaliban a lopott tévéket! – magyarázta az IMF-tárgyalások elhúzódásának előnyeit egy sötét kis ország sötét kis miniszterelnöke, és a hívei tapsoltak neki.

- Milyen szerencse, hogy én nem egy ilyen sötét kis országban élek! – gondoltam magamban. Aztán felriadtam, és rájöttem, hogy a rémálom csak félig volt igaz. Itt élek ugyanis.

Próbálom ezt az egészet abban a viszonylatrendszerben értelmezni, amiben eddig éltem, mozogtam és értelmeztem, de nem sikerül, mert csak akkor van értelme, ha Magyarország időközben átalakult egy rablóbandává, de erről nekem senki sem szólt. Ha azonban továbbra is ország vagyunk, ráadásul nincs olyan hatalmas szerencsénk, hogy az egykori Szovjetunió egy eldugott ex-tagországa legyünk, baromi magas hegyekkel körülvéve és 20 éve 96%-kal megválasztott Kedves Vezetővel, akkor semmi, értelmetlen, vállalhatatlan hablatyolás.

A ciklus felében két lehetőség volt, mármint az előzmények ismeretében: a miniszterelnök feltőkésítette a haverokat, átszabta a választási törvényt és az alaptörvényt a Fidesz kedvére, úgyhogy hátradől, konszolidál, nem tilt be rádiókat, nem üldöz ellenzéki politikusokat, hanem kormányoz, ahogy kollégái szoktak más országokban. A második lehetőség az volt, hogy bepánikol a közelítő vereségtől, a közvélemény-kutatási adatoktól, a környezetében tébláboló elmebetegektől és zavarodott nyilatkozatokat tesz, miközben meghirdeti a hatvankilencedik háborút valami ellen, ami vagy nincs, vagy nem lényeges, vagy nem érdemes ellene háborúzni.

Megnyilatkozásait hallgatva egyértelműen az utóbbi jött be.

Nemrégiben például beszédét félretéve azt mondta spontán, hogy az ilyen félázsiai szerzeteknek, mint a magyar, nem olyan demokráciára, módszerekre és kormányzásra van szüksége, mint például a svédeknek, hanem erős kézre, neki pedig erős keze van.

Aha. Mélyről indult, de most simán lefejelte a vakondot.

Abból indulok ki, hogy Orbán Viktor tisztában van vele, hogy az Ázsia, a Balkán vagy a Dél-Amerika nem egyértelműen pejoratív kifejezések, sőt, még pejoratív értelemben sem használhatja egy politikus, tehát a „félázsiai” valami olyasmit jelent, ami félig japán.

Félig japánnak lenni nagyon jó, tehát eddig teljesen rendben is vagyunk, az én kérdésem csak az, hogy a másik felünk micsoda? Jöttünk, jöttünk a nagy messzeségből, foglaltuk a hont, és akkor még teljesen ázsiaiak voltunk, de később történt valami, amitől elvesztettük azt a felünket. Mi történhetett? Tótok? Zsidók? Cigányok? Rácok vagy svábok?

Azt hiszem, nem szabadna eldobálnia a beszédeit a miniszterelnöknek, mert akkor őszintén beszél, nem mellesleg a saját szavaival, és rögtön kiderül, hogy a fejében egy békés földművelő gondolatai keringenek, aki az erőteljes fröccsözés közben szívesen megoldaná a magyarság problémáit. A többiek ilyenkor leintik a kocsmában, ő meg duzzogva rendel még egy liter kannás bort.

Másik alkalommal arról delirál, hogy minden erejével megpróbálja a demokrácia keretein belül rendbehozni, amit Európa, Gyurcsány és az Egyesült Államok elrontott, de ha nem megy, akkor nem megy, és…

És?! Akkor mi következik? Betiltja a szakszervezeteket és néha a tömegbe lövet?

Biztos más politikus is gondol ilyeneket, de kimondani?! Ha véletlenül elmondják saját maguknak, másnap lemondanak. Ennyire nem lehet valaki, khm, egyenzimes.

A szokásos nyári erdélyi turnéján aztán lebetegedhetett a szövegírója, mert azzal állt elő, hogy „Európa holdkóros módon a saját vesztébe tántorog. Átrendeződnek az erőviszonyok, de a fejünkben is átrendeződik a világról alkotott elképzelés. Egész történelmünket is új, korábban nem ismert nézőpontokból kezdjük tanulmányozni”.

Hurrá! Tanulmányozzuk együtt új szempontokból a történelmet!

Nagy szerencse, hogy a miniszterelnöknek ebben kiváló partnerei vannak, gyakorlatilag egy újraértelmező bizottság lohol a nyomában, és ha elköhinti, hogy a második világháború nem kóser, akkor három hét múlva megjelenik a könyv, miszerint részben megnyertük, részben pedig annyira jó fejek voltunk, hogy nem foglaltuk el az USA-t. Mindaddig persze, amíg a könyv elkészül, a zsebtévékben folyamatosan arról beszélgetnek a szakértők, hogy milyen igaza van azoknak – pozíciótól függetlenül -, akik úgy látják, hogy a második világháború nem kóser.

Orbán Viktor azért van az EU-ban, mert pillanatnyilag úgy látja, hogy kényelmetlen és káros lenne kiszállni. Szarik a közös értékekre, nincsenek gátlásai, az Uniót egy kellemetlen smasszernek látja, aki lassítja az ország átalakítását hátsókertté. Orbán Viktor ezt el is mondja minden alkalommal, ha kérdezik, ha nem. Különös fickó.

Eközben, hogy nevessünk is valamin, a Médiatanács elnöke azt állítja, Magyarországon akkora a sajtószabadság, amekkora Németországban sem. Nem akarom tudni, hogy mire gondolt, de én arra, hogy Németországban például nem fröcsöghetnek országos napilapokban ócska kis nyilas provokátorok, itt meg igen. Tulajdonképpen ebből a szempontból igaza van.

A sajtószabadság nem kis mértékben gazdasági kérdés, és természetesen a kormány ebből az irányból támad: megfélemlít, büntet, bizonytalanságban tart, míg meg nem fojtja a tízmilliós piacon egyébként is billegő értelmiségi orgánumokat, tisztességes lapokat és az ellenzéki sajtót, mert képtelen elviselni, hogy valaki mást mond, mint amit ő szeretne. Gyermeteg gondolkodásmód, dackorszak és hiszti, kétharmaddal a birtokában. Mint egy hülye ötéves, aki irtózatosan gazdag és tömegpusztító fegyvere van.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (157 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +222 ( 230 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Inkább hazudjon, miniszterelnök úr!, 4.8 out of 5 based on 157 ratings

  • Hozzászólások(46)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

46 Reader’s Comments

  1. “Mélyről indult, de most simán lefejelte a vakondot.”
    :)))))))))))))))))
    Ezt az ÍRÁST el kellene mailben küldeni ovinak!
    Legjobb lenne, ha egy szívspecialista kézbesítené, nem az internetizé. :))))))
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +68 (78 szavazatból)
  2. …….” Szarik a közös értékekre…….”, – gőze sincs, mi az érték. Egy primitív, műveletlen család kis utóda, Azt hiszi, a harmadosztályú foci (osztályon felüli juttatásokkal – főleg a haveroknak és a gyerekének) az “érték”. Ott szokott szotyolázni Fehérváron a stadionban és köpködni a héját a földre. Itt mellettünk a parkban ugyanezt csinálják a kis sötét tekintetű suttyók, de utánuk legfeljebb takarítani kell, az nem kerül túl sokba. Orbán után a nagytakarítás egy vagyonba fog kerülni, még az is lehet, hogy sok vérbe is. Mindenesetre a pár száz milliárd dollár “zsebpénzt” már kivitték az adóparadicsomokba. Lehet majd keresni és letiltatni. Nyilván nem Simicska vagy Nyerges néven lesznek találhatóak a papírok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +98 (110 szavazatból)
  3. A tanácsadói simán hülyét csinálnak belőle, ráadásul kiröhögik, mert nem veszi észre. Szegény Magyarország! Nem ilyen bunkó miniszterelnököt érdemelne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +60 (72 szavazatból)
  4. A nol.hu-ról egy komment:
    bandi34 | 2012. július 29. | 10:40:53
    Itt is felteszem ezt a kérdést:
    Mit gondolnak, felismerhetőek-e Orbán Viktor miniszterelnök úrnál
    Jerrold Post professzor ismérvei:
    A professzor szerint a mindenkori diktátorok, terrorista vezérek, maffiafőnökök pszichéje négy alapvető közös elemet mutat. Az első elem a messianisztikus küldetéstudat, amely az átlagemberéhez képest hatványozott énközpontúságot takar. A második szimptóma a paranoia egy fajtája – a diktátortípus az őt ért legkisebb kudarcért is másokat okol, és folyton ellenséget keres vagy épít. A harmadik alapvonás a normális emberéhez képest beszűkült lelkiismeret és az ennek hiányából származó gátlástalanság. A negyedik elem a legszűkebb környezet tagjainak a lelki terror alatt tartása, az uralom megszerzésének és birtoklásának különleges képessége, az ellenvélemények megtorlása.
    Sajnos én úgy vélem, hogy a válaszuk: igen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +133 (145 szavazatból)
  5. Csak azt kérdezném a nem-tisztelt miniszterelnökünktől, hogy vajon hol is tanulhatta az öntömjénezés ilyen magasfokú ismereteit? Mert, ahogyan lehúzza a komolyabb embereket, komolyabb múlttal rendelkező szervezeteket, az már mesteri. Csak a szó pejoratív értelmében!
    Mit tett eddig Magyarországért, mennyit is valósított meg a kevéske választási ígéreteiből? Gyakorlatig pozitívan semmi, viszont negatívan túl is teljesítette a terveit!
    Ő sohasem hazudik a népének – állította nem is olyan régen. Akkor miért is nem tartja be a szavát, amely igen elhíresült. Nevezetesen azt, hogy – ha jön az IMF, akkor ő távozik!. Ha csak ezt az egyet betartaná, máris fellendülne az ország hitele, gazdasági élete. Persze, ehhez az is kell, hogy ne csak ő, hanem az egész Fidesz bagázs tünjön el!
    Persze, az ellopott, elprivatizált vagyonokat tessék leadni a Magyar Államkincsártba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +59 (69 szavazatból)
  6. Gratulálok Para! Zseniális már a címadás is. (Kezdő irodalmárok kedvéért: az a legnehezebb, lásd: Nagy Lajos, A rossz író természetrajza.) A megfejtés pedig az, hogy a másik felünk meg balkáni. Idemásolom egy Szendamhoz intézett kommentemet, mert annyira tetszik, meg mert baromi lusta is vagyok, meg mert indulnom kell vasárnapi éjszakai műszakra 12 órázni a kapitalista német gyárba. (Megfizetik.)
    Egyik régi kedves barátom egy darabig egyetemi rektorként is szolgálta hazáját. Amikor ismerőse megkérdezte tőle, mi újság az egyetemen, lesújtó véleményt mondott: “Mi sem jellemzőbb a színvonal hanyatlására, mint hogy én lettem a rektor!” Ez most így hangzana miniszterelnöki humorként: “Magyarországon olyan reménytelen a helyzet, hogy én lettem a viktor!” Megfigyeléseim szerint hazánkban egymás mellett él az ázsiai és a balkáni életszemlélet, létmód, kultúra. Mindkét fajta társadalmi berendezkedés a korrupción alapul. A különbség, hogy az ázsiai szégyenlősebb, rejtettebb, ha pl. valaki bármilyen hivatali dolgát el akarja intézni, akkor saját magától kell a rejtett korrupciós ösvényeket felfedeznie, és azon végigügyeskednie magát. A balkáni stílus nyílt, egyenes,mondhatjuk kíméletlenül őszinte: világosan a szemedbe mondják, kinek mennyit kell fizetni. A balkáni a trambulinról vizel. A fideSS ez utóbbi kultúrkör söpredéke – lásd Mr. 20% -, amely most a maga módján uralkodik a túlnyomórészt békés, szégyenlős, képmutató ázsiai beidegződésű és kultúrájú népesség fölött. Ennek a felállásnak a következménye, hogy a tisztesség, (vele a szerény, kultúraközpontú életvitel), nem számít kívánatos politikusi jellemvonásnak. A balkániasan gondolkodók a pénz, a vagyon, az ázsiaiak a kapcsolatrendszerek mértékét tekintik prioritásnak. Ez működteti azt az – egyébként látványosan “eredményes” – kontraszelektív mechanizmust, aminek a jelenlegi politikai garnitúra siralmas erkölcsi, szellemi és kulturális színvonalát köszönhetjük. Amíg a 1990 utáni első és második országgyűlés nagyjából a népességből történt véletlen mintavetelnek minősíthető (szó sincs arról, hogy valamiféle elit választódott volna ki!), a jelenlegi már szinte kizárólag a fentiek szerint kontraszelektált figurákból áll. Hiába – mondta nagyapám – a szar mindig felúszik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +66 (76 szavazatból)
  7. Gondolják csak el:
    Lehet, hogy megcsappant jelentősen OV szavazótábora, de aki megmaradt, az elmegy szavazni, az biztos. A többi 5-6 millió magyar, aki bizonytalan szavazó
    - tudja a vén ördög, hogy miért…- vagy elmegy, vagy nem. Ha regisztrálni is kell, annál inkább nem megy el. És ez a félelmetes. OV. a maradék övéit felturbositja a határon túliakkal, akik még levélben is szavazhatnak majd.
    Azt tesz amit akar, egyenlőre. De meddig még…?
    A félázsiai népe meg fogja várni, mig Simor András mandátumának lejárata után mondjuk a Kuszaszemű lesz az MNB elnöke?
    Birka nép riadó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (57 szavazatból)
  8. Énszerintem őszerinte a félázsiai (népség) azt jelenti, hogy még ázsiainak sem vagyunk egészen jók, csak félig. És az ázsiain nyilván nem a japánt érti, de még csak a kínait sem (őket abraka-dabra megszerette), hanem mondjuk a khmerekre, akiknek még a miénknél is rosszabb a hírük.
    “Orbán Viktor azért van az EU-ban, mert pillanatnyilag úgy látja, hogy kényelmetlen és káros lenne kiszállni” – állítja Para-Kovács.
    Úgy bizony. Becsületesen meg is mondta a miniszterelnök: “…nincs magyar pénz fejlesztésre, csak azt tudjuk ilyen célokra költeni, amit az EU-tól kapunk. Ezért nem hagyhatunk egyetlen forintot sem a közös kasszában.”
    Akinek ennyi nyíltság és tiszta tekintet sem elég, azon már tényleg csak az erő segíthet, hogy össze legyen fogva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (44 szavazatból)
  9. “Abból indulok ki, hogy Orbán Viktor tisztában van vele, hogy az Ázsia, a Balkán vagy a Dél-Amerika nem egyértelműen pejoratív kifejezések, sőt, még pejoratív értelemben sem használhatja egy politikus, tehát a „félázsiai” valami olyasmit jelent, ami félig japán.”
    ————-
    ————-
    A miniszter nem csak pejoratív értelemben, hanem mivel az ázsiai etnikai csoportra nézve is lekicsinylő értelemben használta, véleményem szerint RASSZISTA kijelentés volt.
    -
    Elég elfoglalt vagyok, de a jövő héten több időm lesz, a miniszterelnök kijelentését lefordítom japánra és kínaira, és eljuttatom mind a japán, mind a kínai külügyminisztérium európai divízió, magyar referensének.
    -
    Természetesen a nyomaték kedvéért bármelyik kommentelő követheti a példámat, angolul is küldhető és magyarul is.

    http://www.mofa.go.jp/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (52 szavazatból)
  10. gyümölcskartárs

    Duma,duma,duma…Dugovics Titusz kéne, de nincs.Lehet kiabálni, hogy riadó, de a nép süket. Azt gondolom hamarosan egy demokratikus államban–például Albánia, Románia–kell menedékért folyamodjak.
    Mert egyetlen életem van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (31 szavazatból)
  11. Eagle, lefordítod, és eljuttatod. Rendben. És esetleg magyarázatképpen fel is szólítod rögtön szerencsétlen referenseket, hogy azonnal háborodjanak föl, mert a magyar miniszterelnök a japánokhoz, vagy a kínaiakhoz hasonlatosnak találja a magyar népet, és ezt a magyar nép kikéri magának? Vagy azért háborodjanak föl, mert ezzel a kijelentéssel egyszersmind őket meg mihozzánk hasonlította, és ez szerinted rasszizmusra utal? Biztos vagy benne, “mind a japán, mind a kínai külügyminisztérium európai divízió, magyar referensének” ugyanez lesz a véleménye, és nem valami egészen más, mondjuk éppen az eljuttatóról?
    Isteni szerencse, hogy most nincs több időd.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -19 (35 szavazatból)
  12. Na ez megint jó volt :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (18 szavazatból)
  13. Bunkó falkaforradalmároknak bunkó miniszterelnök dukál. A Magyar Nemzet bunkók gyülevész serege. Aki nem bunkó, nem is tagja ennek a Nemzetnek! Kirekesztették.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (39 szavazatból)
  14. Milyen nemzet lenne az, amelynek a Parlamentjében sámán táncol a korona körül? Félázsiai!
    Milyen nemzet lenne az, mely nem akar EU gyarmat lenni és ezt egy békemenetben sámán dobos kísérettel ki is nyilvánítja! Félázsiai!
    Egy gyarmatosító pénzt ad, hát ezt csak a 2/3-s agyúak hiszik…olyanok, akik Tündérországot is elhiszik!
    Erőről beszél, de ez már rég nem az, csak erőlködés, annak pedig tudjuk, hogy mi a végeredménye….
    Hogy idáig juttatott bennünket a sok nyalókája is tehet róla, ő majd elvonul egy kellemes intézménybe és aztán utána a vízözön?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (32 szavazatból)
  15. Az irás szokás szerint Para-normális.

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (28 szavazatból)
  16. Megint egy tökéletes jellemzés.
    ‘Mint egy hülye ötéves, aki irtózatosan gazdag és tömegpusztító fegyvere van.”
    Talán kiegészitésűl:
    Biztosan nem vette még észre, hogy ahol atombomba van, ott kapombomba is van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (20 szavazatból)
  17. Para for President!

    Szerintem Mini-Sztálin attól hujebb napról napra, hogy olvassa Para írásait és latja mennyire igaza van. Iszik erre aztán egy kis kannásat, megcsokolja a Mussolini szobrocskát a párnája alatt, oszt másnap megint … lefejeli a vakondot :-))

    Kérünk Téged szabadíts meg a Gonosztól. Ámen

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  18. Köszönjük, PKI! Nagyon üdítő ebben a szellemi sivatagban, hogy valaki ki meri mondani a kimondatlan gondolatainkat.
    A csúti bolond menthetetlen.

    (Nem vagyok vallásos, de mától naponta imádkozni fogok a magyar nép szabadságáért, vagyis orbánc mielőbbi kínhaláláért. Őt a mostani pozíciójából demokratikusan eltávolítani ugyanis lehetetlen.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (32 szavazatból)
  19. Nyílt levéd dr. L. Anikóhoz:

    Kedves Anikó!

    Végtelenül sajnáljuk, hogy nem láthattuk a napokban a posványosi konferencián, noha felbecsülhetetlen részvételére az utolsó pillanatig reménykedtünk. Úgy érezzük, pótolhatatlan veszteség ért ezzel bennünket.

    Emlékezzék vissza 1989 áprilisára – kedves Urának akkoriban még dús szakálla és liberális nézete volt – Mária néni miként fogta kézen János bácsit és vezette őt a halhatatlanságba. Kegyednek is ezt kellett volna tennie most élete párjával!

    De még semmi sem késő!

    M. Urunknak alighanem hosszabb aktív pihenésre – kis futboll, kis olympia, kis kolbászos pálinka, kis relax a felcsúti birtok hűs fái alatt – lenne szüksége, mert a sűrű politika erősen igénybe vette. A hű házastárs dolga ilyen kritikus helyzetben a helytállás.

    Kézen fogás, kivezetés.

    És ha mindez csak az egyik kezét venné igénybe, a másikat féltőn nyújtsa közös barátjuk, Lacika felé. Ő is rászorulna a tartós pihenésre – addig is elhelyettesíti őt koszorús és Kossuth díjas költő-óriásunk.

    Közeli hozzátartozójának és szoros baráti körének jelentős jobbulást, Kegyednek szorgalmas és kitartó ápolást kíván:

    A hű alattvalók nevében: Csacsicska Tamás

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  20. taotológia
    2012. július 29. vasárnap
    18:18

    Orbán gyakorlatilag azt mondta, hogy az ázsiai ill. fél-ázsiai nem ér fel más etnikai csoportokkal pl. a skandinávval ezért ésszel nem csak erővel lehet kezelni.

    -
    Ez egy becsmérlő rasszista megjegyzés különösen súlyos egy miniszterelnöktől, mert sérti, lekicsinyli és etnikai összehasonlító alapon alacsonyabb kategóriába helyez egy másik, az ázsiai etnikai csoportot.
    -
    Valószínűleg Orbán azért is mer ilyeneket mondani, mert fel úgy gondolja, hogy a hallgatók többsége olyan ember mint te is, aki nem is veszi észre az üzenetben a lényeget csak mondja a magáét, de ez tévedés, mert mint a mínuszaid is mutatják, a többség igenis érti miről van szó.
    -
    Sem a japán sem a kínai nem fog botrányt csinálni, de megjegyzik és az szerint fognak Orbánhoz hozzáállni.
    -
    Nem kell aggódnod, érteni fogják, nem buták és odafigyelnek arra mit mások mondanak nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  21. Naddolog én már harmincöt éve mondogatom hogy Nyugatázsiában élünk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  22. ” sámán táncol a korona körül”

    A mai magyar gondolkozás egyszerüen skizofrén.
    Gondoljátok meg :
    Elöször is szent korona , Mit jelent ez ? Erőszakos katolizáció, a kalandozások feladása, vallás váltás, honalapítás, beilleszkedés az akkori rendben EU, hűbéri viszony a pápával, az ellenkezők megölése.
    Másodszor a régi magyarság instenítése:
    Ősmagyarok, kalandozás (rablás és gyilkosság) rovásírás, magyarság tudat, sámánizmus, pogányság.
    Ez a két dolog teljesen ellentétes lenne egymással, de még meg is tetézi vona nyilatkozata miszerint az Iszlám az egyedüli normális vallás. És az ország 2/3-a (igazság szerint picivel több mint a fele) be is nyeli. Nem tudni persze mire büszkébbek az Ősi magyar eszmékre vagy szent isti féle államosításra. A vona
    féle iszlám emlegetése tényleg hab a tortán. Ez igy ahogy van baromság, mert nem lehet valaki katolikus is meg sámán imádó is, meg muszlim is egyben. Még is van valami közös ezekben. Mind a három vallás szerzője egy olyan isten (szigorúan kisbetűvel) aki utálja az embereket, aki el nyomja a saját népét, és ha teheti meg is öli őket. Ezkhez adódik még a fasizmus és a komunizmus/szocializmus is mint eszme. Gyakorlatilag tök mindegy hogy melyik nézetet követi a magyar nép a vége a PUSZTULÁS. Az a csoda hogy eddig egyáltalán fenmaradtunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  23. Aki „nem áll ki Magyarországért”, az „zsidóbarát áruló”
    Minél nehezebbé válik a jelen, annál inkább a múltjukba menekülnek a magyarok – például a két világháború közötti Horthy-rezsimre való visszaemlékezésbe. Beleértve az antiszemitizmust is- írja a Die Pressében Sibylle Hamann.
    Nem, a magyaroknak egyáltalán nem megy jól ezekben a napokban. Budapest utcáin minden második házon hirdetések kínálnak eladó lakásokat. Sok magyar próbál kétségbeesetten menekülni, azok, akik már nem képesek fizetni tartozásaikat. Szemet szúrnak a hajléktalanok is, akik közül több tucat fagyott meg az elmúlt télen.

    Sokan elvesztették az állásukat, és akiknek még van munkahelye, azok is alig tudnak megélni. Miközben a forint naponta veszít értékéből az euróval szemben, a boltokban vásárolható termékek ugyanannyiba kerülnek, mint Ausztriában. Ezért a magyaroknak éppen elegendő tennivalójuk lehetne a jelennel is. De mit tesz az ember, amikor nem akar szembenézni a valóssággal? Visszaálmodja magát a múltba, és álmában megszépíti azt.

    Orbán Viktor kormánya szívesen teszi ezt. Felesküszik a régi nagyságra, és az országban mindenfelé olyan országtérképeket helyeztet ki, amelyek Magyarországot az ország számára végzetes trianoni szerződés előtti határok között ábrázolja. Divattá vált, hogy a helységneveket régi magyar rovásírással is kiírják. Az emberek elmerülnek a két világháború közötti időszakra való visszaemlékezésbe, amikor a Hitler-barát Horthy Miklós uralkodott. És ezzel párhuzamosan olyan témához érkeznek, amely mindig hatásos: ez az antiszemitizmus. Végül is valakinek hibásnak kell lennie abban, hogy elveszett a régi dicsőség.

    Az első világháború után a Horthy vezette Magyarország volt az első európai ország, amely korlátozta a zsidók egyetemre jutását. Aztán – a nürnbergi faji törvényekkel egy időben – 1939-ben kizárták a magyar zsidókat a közéletből. Manapság az országban szinte heti gyakorisággal neveznek el egy teret Horthy-ról, új Horthy-szobrot avatnak vagy Horthy-emléktáblát lepleznek le ünnepélyes körülmények között, mint ez legutóbb a Debreceni Egyetemen is történt.

    Ha ezek a szobrok elfoglalják a közterületeket, akkor másoknak háttérbe kell kerülniük, másokat el kell rejteni, el kell távolítani és meg kell vetni őket. Mint például a köztársaság megalapítóját, Károlyi Mihályt, egy liberális főnemest. Ez a sétabotra támaszkodó, és a távolba tekintő szobor március végéig közvetlenül a parlament előtt állt. Először a szélsőjobboldali Jobbik-párt parlamenti képviselői kipát tettek a fejére, és „zsidóbarát árulónak” gúnyolták, majd táblát akasztottak rá azzal a szöveggel, hogy „Én vagyok felelős Trianonért”. Később az egyik jobbikos polgármester pisztolyt szorított a szobor fejéhez, és így fényképeztette magát. Végül aztán egy darus tehergépkocsi érkezett, leemelte Károlyit a talapzatáról, és elszállította.

    Ma magas építkezési kerítés takarja el a Kossuth-teret. Az elkövetkező két év folyamán átalakítják a teret, amelyet a „múltra való emlékezés jegyében” és a „magyar hagyományok emlékeként” a „nemzetnek ajándékoznak”. Az abszolút többséggel kormányzó Orbán-párt parlamenti képviselői azt szeretnék, hogy a szemük előtt levő tér ismét úgy nézzen ki, mint korábban. „Mint 1944 előtt”. Mint akkor, amikor még Horthy kormányzott.

    Akadnak magyarok, akik tiltakoznak a magyar történelem ilyen jellegű átértelmezése, átírása, kisajátítása és birtokbavétele ellen. Nekik azzal kell számolniuk, hogy besorolják őket a „zsidóbarát hazaárulók” közé. Mert végső soron mindig kell valaki vagy valami, akit és amit hibáztatni lehet. Trianont! De főképpen másokat!
    (Die Presse nyomtatásban: 2012.05.23.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (27 szavazatból)
  24. Eagle. “Orbán gyakorlatilag azt mondta, hogy az ázsiai ill. fél-ázsiai nem ér fel más etnikai csoportokkal pl. a skandinávval ezért ésszel nem csak erővel lehet kezelni.” és “Ez egy becsmérlő rasszista megjegyzés különösen súlyos egy miniszterelnöktől, mert sérti, lekicsinyli és etnikai összehasonlító alapon alacsonyabb kategóriába helyez egy másik, az ázsiai etnikai csoportot.”
    ~
    Hamis kiindulás, hamis logika, hamis következtetés a tiéd.
    .
    Mert nem, Orbán nem rangsorolta a különféle etnikumokat, ahogy nem rangsorolt az ész és az erő közt sem, egyszerűen csak utalt a magyarság ezidáig érdemben meg nem cáfolt eredetére, és mert ő, hogy is mondjam csak, “észül” nem, kizárólag “erőül” tud, ezért félre nem érthető fenyegetésnek álcázva megosztotta velünk ars poeticáját. Nem a “félázsiaiság” emlegetése a gond, hiszen ebben ő maga sem különbözik a többi “magyartól”, hanem a nem parírozóknak címzett nyílt hadüzenet a gond. A “na majd én megmutatom, ki az úr a házban” szemlélete a gond. A “demokrácia helyett valami más” bevillantása a gond.
    Orbán Viktor csak az erőt (illetve annak egy speciális válfaját, az erőszakot) tiszteli, és mert erre épített karrierje időtlen idők óta töretlen, ezért talán mégsem ok nélkül hiszi azt, hogy a magyaroknak tényleg ez kell. Ezért sem igaz amit írsz, hogy “sérti, lekicsinyli és etnikai összehasonlító alapon alacsonyabb kategóriába helyez egy másik, az ázsiai etnikai csoportot.” Az “ázsiai etnikai csoport”(?) számára, ahogy a mi számunkra sem, nem az a sértő, ha bárki eszement egymáshoz hasonlít bennünket, hanem ha ebből arra a következtetésre jut, hogy mi (vagy ők) csak és kizárólag az erő(szako)t respektáljuk. De ez nem rasszizmus. És újra mondom, Orbán szemében az erő(szak) nem negatívum, tehát valójában nem sorolja “alacsonyabb kategóriába” azt, akivel szerinte ezen a nyelven kell beszélni.
    Orbán Viktor egy érzéketlen, buta és műveletlen zsarnoktojás, és rengeteg minden még, ami rossz, de ez a “félázsiai”-zása akkor sem rasszista, főleg nem az egészázsiaiakra vonatkoztatva.
    ~
    “a félázsiai valami olyasmit jelent, ami félig japán.” Ezt nem Orbán mondta, hanem Para-Kovács írta, méghozzá ironikusan, tehát ha te ezen fölbuzdulva ostromolni kezded a hosszú címzetű japán és kínai (őt miért?) referenseket, akkor magadat teszed nevetségessé.
    Úgy érzékelem, hogy valójában téged nem az “ázsiai etnikai csoportok” iránt érzett aggodalom vezérel, hanem magadra nézve érzed sértőnek, ha valaki lefélázsiaiz. Mintha valami kis rasszizmus mocorogna benned, nemde?
    A mínuszaim csak azt mutatják, hogy sokan épp olyan felületesek és hebehurgyák, mint te, nem pedig azt, hogy igazad van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (16 szavazatból)
  25. Orbánra már ráfért egy kis PARA-lízis.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  26. Eagle 2012. július 29. vasárnap 17:07
    Hiába fordítják le, Ázsiában nem fogják érteni a “finom” célzást az “indiai” származású populációra.
    Egyébként az ideggyógyászok figyelhetnének! Ez már “királyi többes”?
    “Egész történelmünket is új, korábban nem ismert nézőpontokból kezdjük tanulmányozni”.
    Az egyes szám első személyű kijelentések is már az önkontroll elvesztését mutatják.
    Kivételesen jól fogalmazott Mesterházy:
    Mindez azért fontos, mert nem egy-két elszólásról van szó. Orbán kéthetes ámokfutása pontos lenyomata egész kormányzásának. Téves helyzetértékelés, önáltatás, hibás vagy nem is létező számítások és képzelgés egészül ki akarnoksággal, arroganciával, érzéketlenséggel, féktelen hatalomvággyal. A felsorolt rossz példák nem kivételt jelentenek, hanem magát a lényeget, ahogy Orbán kormányoz.

    Az meg aztán végképp hátborzongató, mikor egy európai uniós ország miniszterelnöke – pechünkre pont a miénk – ilyeneket mond: “reméljük, a Jóisten megsegít bennünket, hogy a demokrácia helyett nem kell kigondolnunk más típusú politikai rendszereket, amelyeket a gazdasági túlélés érdekében aztán be kelljen vezetni”. Hogy micsoda?! Reméli csupán, hogy demokrácia lesz a jövőben is? De amúgy kész volna feltalálni és alkalmazni ettől eltérő rendszert is?
    http://nol.hu/belfold/a_miniszterelnok_delibabot_lat

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  27. Itt akkor van árulas, ha kiállsz Magyarország mellett, és nem a Fideszt ajnarozod!!!!!
    Mennyivel más a különbség!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  28. Eagle 2012. július 29. vasárnap 23:29
    Ez a tragédia! Mert ezzel a szöveggel csak a hívőknek üzent egy félcigányozással, viszont nem veszi észre, hogy a szövegkörnyezet milyen értelmezést ad annak – már Ázsiából nézve. Ha egyáltalán foglalkoznak vele. Mert a “balkánit” is pejoratív jelzőként használjuk, bele sem gondolva, hogy az mennyire sértő lehet az ott élőknek, akik viszont nem “fél”ázsiainak, hanem egészen európainak szeretnének lenni!
    Geyza
    az lehet, hogy 35 éve, de én csak most találkoztam ezzel a véleményeddel:
    Nyugat-Ázsia! :-DDDDDD
    Cserébe küldöm a Varánuszról csórt “VITYU kán”-t
    Taológia
    Majd az idő eldönti, hogy a milliárdos lakosságú Ázsiában mennyire figyeltek egy kis Kelet-Európai mitugrálsz” szavaira, és az mennyit ártott nekünk. Ha szerencsénk van, észre sem veszik! Személy szerint én nem nagyon reménykedek ebben, mivel az ázsiai nyelvek jelképekre és áthallásokra épülnek – ezért igen érzékenyek az ilyesmire!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  29. Igaza van a 1/2ázsiai lenéző jelzővel, megteheti, hiszen 2x is megválasztották őt, ezt a szinesfémgyűjtő kinézetű egyéni vállakozót (schmitteltem! bocsika) és milliárdossá tették!
    És még mindig vannak 1/2ázsiai származékok, akik tapsolnak neki és egy szemernyi szégyenérzetük nincs amiatt, hogy mi is történt a hazával és kb. 4 millió létminimumon élővel! Orbán úgy amortizálta önmagát és pártját, hogy nem volt két db kétlábon járó lény, aki ezt elkövette volna, de ideje lenne, hogy észre vegyék, mert a Fideszt is amortizálja!
    Büszke államfő, mire büszke(?),a közel 4 millió ellehetetlenített emberre?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  30. @kekec

    Igen, van súlya jócskán a mondanivalódnak. Nagy +++ Már ki sem térek rá pontok szerint de egyet értek. Lehangoló.

    .
    Japánban értik a “finom célzást”, a japán külügy magyar referense tud magyarul és nagyon tájékozott személy. Korábbi magyar és egyéb hasonló esetekből tapasztalatból tudom az ilyen megjegyzések kiszólások nem lesznek elfelejtve érdekli és megköszöni a tájékoztatást.

    .
    Bár szerintem lehet hogy felesleges mert már a kínai és a japán is vette a lapot, ez a dolguk ezt figyelik egész nap.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  31. Báthory Ödönke

    Az első mondatot totál nem értem. Infarktusos apjáról és lopott tévékről beszél az én miniszterelnököm? Tényleg ezt mondta, vagy ez csak egy stílusparódia PKI tollából?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. taotológia
    bocs a névelírásért, de a keleti vonatkozásra tekintettel nem is sikerült nagyon rosszul a Tao-lógia. Pedig nem volt szándékos.
    Eagle
    Bár ne lenne igazam! Sokkal jobban szeretnék egy unalmas, szürke, dolgos hétköznapokkal gyarapodó Magyarországon élni, mint egy bolondok házában!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  33. Báthory Ödönke -
    A második bekezdés magyarázza, hogy ez csak rémálom volt. Ennyire MÉG Egyeske sem zakkant meg, hogy ilyen őszintén beszéljen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  34. Para-K-I. AZ irás fájdalmasan tökéletes. A népet azonban nem lehet lecserélni, tisztességes öszinte besédre lenne szükség. Meg kell értetni az emberekkel hogy ezt a miniszterelnököt el kell zavarni a bandájával együtt. Elsősorban nem azért mert fideszesek, hanem mert ennek a fidesznek se ideologiája se programja nincs. Megtagadta már rég az alapvető keresztény és konzervativ értékeket mint szeretet mint elesettek megsegítése mint békesség stb. A miniszterelnök ámokfutását mindenki látja. A jövőt azonban senki. Össze kell fogni, de az mszp kitalálta magának hogy egyedül indul az LMP gyűlölködik és gyurcsányozik , van akivel nem lehet mint a fasiszták. A politikusok csak magukra gondolnak mit nekik a nép. Ezért tartunk itt kicsinyes piti egyéni érdekek tolják orbán szekerét.ki fogja eltakarítani őket ha nem hajlandók összefogni értünk emberekért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  35. a részeg ember mondja mindig az igazat. orbán nem részeg, csak túldrogozott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  36. Túlavasúti 2012. július 29. vasárnap 20:40
    ……..Biztosan nem vette még észre, hogy ahol atombomba van, ott kapombomba is van!
    Értékelés: +4 (14 szavazatból)
    .
    Újabb kérdés az értékelés után:
    úgy-e molyen jó, hogy Amerika észrevette és ennek figyelembevételével
    politizálva fellép a további elterjedéséért.
    Hiszen már a kubai helyzet után is világégés keletkezhetett volna ha
    valamelyik fél meggondolatlanúl politizál.
    .
    Eddig még nem lett, DE EZUTÁN?
    (lehet tovább minuszolni! hiszen a világrendszerünk állapotáról van szó)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  37. ÉN mint az utca embere mondhatom hogy Nyugatázsiában élünk.
    DE egy miniszterelmök ilyet nem ejthet ki a száján !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  38. Hacsak az adott miniszterelnök nem Szentistván második reinkarnációjának gondolja magát és meg kívánja fegyelmezni a Kárpát-medence lezüllött ,elvadult ázsiai hordáit !
    Akik emútt nyóccévben illetve emútthatvanévben nagyon el@urvultak az átkos marxista-leninista eszméken.
    Ezért vasmarokkal kell öket viszaterelni a Katólikus Anyaszentetgyház kebelébe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  39. Orbán menjen vissza a faluszélre, oda való!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  40. A hatalom elvesztésébe 2002 után beletébolyult, várható volt, hogy ismét megkaparintva azt ámokfutás, bosszú és romlás lesz. Egy pitiáner suttyó volt mindig is, de a kezdeti értékeit (lásd a 90-es évek eleje) az elmebetegsége végleg és teljesen felemésztette. Ma már csak egy hataloméhes harácsoló emberi roncs. De a főbűnösök azok, akik mindezek ellenére mögötte állnak. Egyetlen diktátor hajlamú ember sem vált volna tényezővé, ha nem lett volna mögötte gyáva talpnyalósereg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  41. Maczák Ibolya: A Buta Auguszt
    http://bohoc.wordpress.com/bohoc-tipusok/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  43. A cirkuszi bohóc jobb megismerése pedig önmagunk megismerése. Fellini megfogalmazásában: „A játék tovább játszható. Antonioni Auguszt, a melankolikus, hallgatag Augusztok egyike. Picasso diadalmas, szemtelen, komplexusoktól mentes Auguszt, aki mindent tud. A végén ő kerekedik fölébe a Fehér Bohócnak. Einstein álmodozó, mesebeli Auguszt, aki sohasem szól, de az utolsó pillanatban ártatlanul előhúzza a zsebéből annak a rejtvénynek a megfejtését, amit a Fehér Bohóc rosszakaratból adott neki fel. (…) Ez a játék annyira igaz, hogy az ember egy Fehér Bohóc jelenlétében késztetést érez, hogy Augusztot játsszon, és megfordítva.”[13] Augusztok, Fehérbohócok vagyunk valamennyien.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. Kedves kekec, a névelírásod jobb, mint az eredeti, a névmagyarázatod hibátlan. Abban viszont ellentmondanék, hogy a “milliárdos lakosságú Ázsia” Magyarország-megítélésén egy fikarcnyit is ronthatna Orbán félázsiaizós otrombasága. Ázsia legföljebb azt vehetné zokon, hogy a magyarok megsértődnek azért, mert tulajdon miniszterelnökük félázsiainak titulálja őket. Ejnye, magyarok, mondhatná Ázsia, hát nektek derogál az ázsiai eredet, ti szégyellitek ezt, legszívesebben megtagadnátok őseiteket? Ejnye Eagle, folytathatná Ázsia, te épp mihozzánk szaladgálsz árulkodni, netán szeretnél tőlünk egy genetikai igazolást, hogy nem rendelkeztek ázsiai fél-felmenőkkel? Egyébként, fejezhetné be Ázsia, ha ennyire nem tetszik a rokonság, akkor tetszettek volna a Szíriuszról elkalandozni.
    Hát, kell ez nekünk?
    Értesz engem, kedves kekec? Orbán kijelentése nem rasszista, és nem az első olvasata sértő, hanem a mögöttes üzenet. Az viszont vért kíván. Hogy patetikus legyek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  45. santosh 2012. július 31. kedd 01:25
    “Augusztok, Fehérbohócok vagyunk valamennyien.”
    Bocsi, ha már erről beszélünk. Miért kell nekünk Zampániként viselkednünk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. Hiszen Ötvös is megmuttatta: VAN MÁS !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos