Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: A homofóbia gyógyítható 2012. július 10. kedd 1:30

  • Hozzászólások(256)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: A homofóbia gyógyítható

A jó hír már a címben eldurrant, talán felesleges is megírnom a cikk többi részét, de feszít a közlésvágy, aminek ki kell jönnie, az jöjjön, tehát nem elégszem azzal, hogy minden magyarul beszélővel közlöm a nagyszerű perspektívát, hanem kicsit részletezem is a kérdést, elvégre ez a hivatásom.

Magyarországon népbetegség a homofóbia, és bármilyen kézenfekvő is lenne, nem a jobboldalon pusztít kizárólag és elsősorban, hanem megoszlik a teljes lakosság körében, mert ugyan ki ne ismerne olyan, egyébként jó fej, liberálist, szocialistát, gyurcsányistát, aki utálja a Fideszt, gyűlöli a rasszizmust és a kirekesztés minden formáját elítéli, de a melegektől zavarba jön, aztán megrázza magát és felemelt fejjel közli, hogy nem bírja a buzikat, egyszerűen képtelen elviselni a látványukat is. És nem pironkodik. Továbbra is liberálisnak (baloldalinak, gyurcsányistának) tartja magát, büszke arra, hogy felvilágosultabb és szélesebb látókörű, mint egy sutyerák Fidesz-szavazó, közben meg náci, csak épp nem olyan látványosan, mint a többiek, hanem csak visszafogottan, családiasan, tulajdonképpen nem is említette volna, ha nem kérdezem, meg egyébként is, nem szokott ő találkozni melegekkel (ezt hiszi, és ha tudná a valóságot, hogy mennyi meleggel találkozik, akikről azt hiszi, hogy nem azok, biztos megdöbbenne).

A legnagyobb előnye annak, hogy a nácik a homofóbia élharcosaivá lettek éppen az, hogy ebben az esetben a normálisabb homofóbok esetleg elgondolkodnak annak lehetőségén, hogy hozzáállásukkal baj lehet, elvégre normális ember semmilyen kérdésben nem lehet azonos platformon nyilasokkal, és ezzel már meg is tették az első lépést a gyógyulás felé.

Mert bizony, míg a homoszexualitás nem, addig a homofóbia igenis betegség.

Ezért is különös, amikor felnőtt emberek összeállnak sokan, és kimennek az utcára, hogy tüntessenek betegségükkel, mint most, a Budapest Pride alkalmából is, mert például más betegségek esetében ez szinte sohasem történik meg, én legalábbis még nem láttam egyenruhába bújt csoportot a Kossuth téren, akik azt kiabálták, hogy „Aranyerünk van! Aranyerünk van!”. Mondhatnám: nem jellemző.

A másik furcsa jelenség, hogy pont az az alakulat akad ki állandóan a melegekre (leszbikusokra, transzneműekre, a- és metroszexuálisokra valamint csak úgy), amelyik önként verődik zárt alakzatba, erőteljesen jelezve, hogy visszavágyik a tornatermi öltözők fülledten erotikus atmoszférájába, ahol izzadt és enyhén szőrös férfitestek értek egymáshoz mintegy véletlenül, és ilyesmire azóta sem akadt lehetőség, csak a Gárda megalakulása után, ahogy végre ismét a katonai alakulatok fegyelme, összezártsága és letagadhatatlanul homoerotikus jellege domborodik ki, mint minden férfiak által uralt, katonai csoportosulásban, kezdve a börtönöktől, a nácikon át a terrorszervezetekig.

Az már csak gonosz pletyka, persze, hogy a Gárdában betiltották a leszbikus és meleg pornófilmekben való szereplést, mert rendes magyar ember csak rendes heteroszexuális pornófilmben vállal szerepet, esetleg állatokkal, de csak ha fiatal és nagyon kell a pénz.

A homofóbiát, mint minden hasonló pszichés torzulást vagy sokkszerű beavatkozással lehet gyógyítani, vagy nagyon hosszú, fáradtságos terápiával, ami drága és sokáig tart. Magam részéről arra gondolok, hogy a feketébe öltözött és szorongva üvöltöző nácik között szép számmal akadtak olyanok, akik folyamatos késztetést éreztek ruháik letépésére, hogy feltáruljon az alatta viselt aranyozott műbőrtanga, és parancsnokuk legnagyobb meglepetésére legszívesebben bevetették volna magukat a forgatagba, felmásztak volna az első szembejövő kamionra, hogy végre felszabadultan ünnepeljenek.

Mert egyébként mi a halált kerestek a Budapest Parádén?

Természetesen a homofóbia gyógyulása nem jár együtt a bemelegedéssel, aki nem homofób, az nem automatikusan queer, hiszen éppen ezért működik a világ, mert vannak csomóan olyan emberek, sőt többségben, akiket egyáltalán nem zavar és nem érdekel, hogy mások mit csinálnak, mert megvan a saját dolguk, valamint tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy a heteró felfogás elterjedtebb és elfogadottabb a világban, de ettől még korántsem problémamentes, biztos sokan tudnának erről mesélni, de kezdetnek elegendő elolvasni a világirodalmat.

Elég elképzelnünk egy házasságot a Nemzeti Együttműködés Kormányának áldásával, tehát férfi, nő, három gyermek, lakáshitel-törlesztés, hat éves autó, és máris egyértelmű, hogy aki ilyen helyzetben van, annak a legkisebb gondja is nagyobb annál, mint hogy ki milyen tangában ugrabugrál egy rohadt meleg szombati délutánon a Városligetben, sokkal inkább fogja családját és elviszi valahová, ahol olcsón vízbe márthatja őket, míg ő alszik kicsit az árnyékban.

Aki nem így cselekszik, hanem egyenruhát ölt és ordibál, az beteg, nagyon-nagyon beteg, minden bizonnyal más problémái is vannak a homofóbia mellett, de a szakorvos ennél többet tud majd mondani. Kezdetnek nézzen körül a lakásában, hogy vannak-e ott gyermekek és tartozik-e hozzájuk egy anya. Második lépésben kérdezze meg magától, hogy miért nem.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (92 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +76 ( 106 szavazatból)
Para-Kovács Imre: A homofóbia gyógyítható, 4.3 out of 5 based on 92 ratings

  • Hozzászólások(256)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

256 Reader’s Comments

  1. Szerintem pedig PKI görbe tükre mindenképp hatásos volt – nem lett volna ilyen veszekedés 200 feletti hsz-el, ha nem lép néhány itteni (ál)liberális tyúkszemére. :))), vagy hihihi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  2. gets 2012. július 12. csütörtök 10:16

    Ez a legkevesebb, nem képez akadályt, hogy megértsük egymást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  3. Eagle, mondom, hogy hátborzongató vagy. Íme, három mondat tőled:
    “…mert szerintem a buzik igen nagy százaléka, egyáltalán nem homoszexuális… Sokuk csak megteszi, akár befolyásoltság, akár anyagi előnyökért…”
    “Remélem ez a sok szerencsétlen befolyásolt ember is felébred egy napon és visszatalál a normális életbe.”
    És most figyelj!
    “Sajnos rengetegen nem élnek vele, azaz sokan még mindig elrejtik homoszexualitásukat és családot alapítanak és a feleségük gyermekeik is kedvezőtlenül élnek, csak hogy alibije legyen a karrierje érdekében.”
    Eagle, te összevissza beszélsz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  4. @Rfarkas 2012. július 12. csütörtök 10:59

    Ne írd át amit mondtam ne adj szavakat számba, ne ragadj ki félmondatokat és ne csinálj már magadból tiszta hülyét te szerencsétlen, ne erőlködj itt végig ha már nincs értelmes mondanivalód. Hol az elütésekre fókuszálsz hol belemagyarázol dolgokat. Ne pazarold a helyet.

    Ezt írtam:

    “Sajnos rengetegen nem élnek vele, azaz sokan még mindig elrejtik homoszexualitásukat és családot alapítanak és a feleségük gyermekeik is kedvezőtlenül élnek, csak hogy alibije legyen a karrierje érdekében.

    Sok esetben pedig azért mert bár szívesen felvállalná nyíltan a homoszexualitását, pont a mind erőszakosabbá és provokatívabbá váló mozgalom riasztja el, azt már nem vállalja fel , és nem akarja, hogy a *mozgalmi homokosokkal* azonosítsák.

    Ugyanakkor sokan csatlakoztak olyanok akiknek semmi keresnivalójuk nincs a homokosok között.”
    -
    Az utolsó mondatot ne vágd le inkorrektül.

    A fentiek egyke sem zárja ki a másikat.

    Na bevette a fejed te szerencsétlen kötözködő? Na menj a francba borzongjál most már valahol máshol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (9 szavazatból)
  5. Hát drága barátom szerintem Te is Szakorvosi ellátásra szorulsz ! Sajnálatos hogy Te is, és az általad leírt homofóbok is ilyen drasztikusan fogják fel a dolgot.

    Szerencsés gyógyulást kívánok !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  6. Torontoi
    2012. július 11. szerda
    22:18
    Szerinted Spárta volt az ideális társadalom, akar férfiaknak, akár a nőknek? Hát ezt erősen kétlem!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  7. gets: Ha a “liberálist” a (jelen esetben)”nácitól” csak maga az eszme különbözteti meg akkor már régen rossz.
    Jelen 200 feletti vita épp az agybeteg valóságot mutatta meg, hogy létezik a liberalizmusnak olyan bázisa, amely simán kirekeszt, ha nem vagyok hajlandó hajszálpontosan ugyanazért és ugyanúgy lelkesedni mint ő.Ezzel pedig egyszersmind meg is szűnik liberálisnak lenni.
    Megbélyegez és kirekeszt.Halmazokba csoportosít és osztályoz és értékel.
    Pontosan mint egy náci.
    A tudomásulvétellel nem elégszik meg, neki az kell hogy ünnepeljek is.
    És ebben van a lényeg: egy liberálist nem szabad ,hogy csak a cél különböztessen meg egy nácitól.
    A gondolkozásmódnak kellene különböznie.Annak ,hogyha valaki más véleménnyel van, mást gondol valamiről mint én,azt ugyanúgy elfogadom,ugyanúgy helyet és teret adok neki.

    Aki tehát szélsőségesen liberális(szabadelvű) az kirekesztheti és megbélyegezheti és felcímkézheti(lehomofóbozhatja pl) azt ,aki szerinte nem eléggé liberális.
    ………………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  8. A libsibolsi, ha a homárokat védi, akkora náci, hogy a Hitler ahhoz képest ipari tanuló.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  9. Eagle, így, így, ahogy az finom úrinőhöz illik. Még egy kis szippantás a viceházmesterek üde leheletéből, és tökéletesen meggyőző leszel

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  10. @ricsi 14:52
    Pártpreferencia szerinti vélemény nyilvánítást csak ezt az egyet találtam, nem is túl friss, és nem is reprezentativ, ha jól emlékszem a 9. táblázat.
    http://www.esely.org/kiadvanyok/2008_3/TOTH.pdf
    Nem gondolom, hogy nagyságrendi különbségek lennének mai napság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  11. verse
    2012. július 12. csütörtök
    14:37
    Ügyesen kiforgatod valakik szavait és szembeállítod a véleményemmel.
    A náci eszmét a normális ember kirekeszti a saját világából, mert az nem hazafias, hanem kirekesztő.
    A liberális is így kell, hogy tegyen, különben öngyilkosjelöltté válik.
    Az ultraliberális ezt odáig fejleszti, hogy a náci tükrözéseként a fizikai megsemmisítést is módszernek tekinti a nácik ellenében.
    Ezeket az egyszerű gondolatokat lehet túlspilázni, de ezt ne várd tőlem.
    Millió módszer van a kirekesztés “kölcsönös” megszüntetésére, nem gyürkőzöm neki ezek sorba rendezésének.
    Már csak annyit, hogy egyetlen ismerősömtől sem hallottam olyat, hogy a más irányultságúak akár gyengéd erőszak alkalmazásával is kényszerítették volna a felvonulásukon való aktív részvételre.
    Az undor túlzásba vitele viszont nem vezethet a fizikai megsemmisítés irányába. :(((((((((((((((
    Nem én mínuszoltalak – ricsit sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. Eagle 10:17
    egy hoffmanrózsi veszett el benned, hallod! Ő is kitalálta, sőt törvénybe írta az ifjúság szexuális nevelését, ne legyen már annyi nemileg eltévelyedett egyed. Szerintem a heterók szexuális életében is az a sok káros elhajlás, kisérletezgetés, élmény fokozás – talán a kötelező gyónás és penitenciaként a házaspár csoport tehetne ellene. ;-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  13. voisine
    2012. július 12. csütörtök
    15:11
    Nem semmi a linkelt tanulmány. :)
    Ki akarja még radírozni az emberi természet általa nem kedvelt szórványait??? :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  14. Érdekes dolog ez a homofóbia! A homofóbok többsége ugyanis nem fóbiás a homoszexuálisoktól, azaz nem fél, csak undorodik tőlük. Például beldgondol, hogy egy homoszexuális férfi oda szereti bedugni, ahonnan a szar jön ki minden nap, és azt gondolja, hogy ez perverz!
    Én nem tudok róla, hogy eddig bármilyen undort a betegség kategóriába sorolt volna a tudomány. Ha valaki a perverziótól nem undorodik, az a nem normális!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  15. @Rfarkas

    Az egész hosszú vitarovatban egyetlen önálló gondolatod hszed nem volt, bár rengeteget írtál de másodiknak, nem kezdeményezőként, és kizárólag mások, hszeire ugrottál, másokat buzeráltál, gúnyoltál, piszkáltál, anélkül, hogy bármilyen kitűzött célt meg tudtál volna valósítani. Ha volt egyáltalán. A hszekből amikre válaszoltál alig értettél valamit, csak kontráztál.
    -
    Azt hiszem @Feleselő 2012. július 11. szerda 11:14 hsze nagyon igaz és vonatkozik rád is.

    “A homofobia nem betegség tehát nem kell gyógyítani! Ellenben a homoszexualitás egy nagyon komoly betegség, vagy mint már írtam személyiségzavar! ”
    -

    Más, ezt nem @Rfarkasnak címzem, saját észrevétel.
    -
    Úgy látom a szexuális másság, a saját nemhez való vonzódás valóban csak egyik kísérő jelensége ennek a fent említett személyiségzavarnak, amely ennél rosszabbat is tud produkálni, de egyéb vonalon is szépen megnyilvánul, mint annak bizonyítékát adta itt sok mínuszoló, valamint nácizó, homofobizáló, és u.n. szabadelvű.
    -
    Nem probléma. Ez az eldurvult vitarovat szerintem csak meggyőzi az egészséges társadalmat, hogy hogyan vélekedjenek a homoszexuális társadalomról. A homokosokat meg arról, hogy hogyan vélekedjetek rólunk.
    -
    A probléma csak az, ha az egészséges többség és a heteró társadalom ellenszenvesnek vagy nem kívánatosnak találja a kisebbségben lévő beteg személyiségzavaros homokosokat, annak sokkal súlyosabb következményei lesznek mintha a kisebbség, találja ellenszenvesnek az egészséges többséget.

    Már nem fog segíteni ha lehomofóbiázza , lenácizza, őket, inkább csak ront a helyzeten. Ez itt most megtörtént és azt hiszem ez meg fog történni hamarosan szélesebb társadalmi skálán.

    -
    Ennek ami itt megy ezen a vitarovaton, nem lehet pontot tenni a végére, de szerintem a valós társadalmi átalakulások lerendezik majd ezt a valóságban, és várhatóan az egészség, a természetesség, a különálló nemek természetes összefonódása fog felülkerekedni.

    Érthetően idő kell, minden téren az élő szervezetek immunrendszerei csak egy idő után reagálnak a betegségre, fertőzésre rontásra.

    Sajnos előbb meg kell betegednie és belázasodnia, ha kapásból nem kezeli le a problémát. De végül általában győz az egészség, és meggyógyul.

    Minden társadalom vagy meggyógyul, vagy ami szomorúbb belepusztul ugyan, de az Asimov által megírt variáció szerint, az idejében kiválók és önmagukat izolálók egy kis csoportja túléli és új társadalmat alapít.
    -
    Meglátjuk mivel végződik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  16. @santosh
    2012. július 12. csütörtök
    15:43

    Nem tudom, tényleg nem tudom, nem is szakmám, egyszerűen csak vannak áldozattípusok, félrevezethetők, főleg a szégyenlős, a tapasztalatlan akivel a tapasztalt könnyen elbánik, kihasználja, szóval valami védelem, segítség vagy oktatás kellene nekik. végül is a gyermekeinkről a jövő nemzedékről van szó.

    Nem azt kellene példának állítani, hogy legyél bátran teljes jogú homokos vagy leszbi, mert meg van engedve kiharcolták, hanem hogy hogyan legyen teljes értékű boldog hetero.

    Hogyan térjen ki a csapdákból hogyan ismerje meg a szexualitás természetét, a változások, elbizonytalanodások, elhajlások természetét, hogyan kontrollálja vágyait, érzéseit, gondolatait, hogyan vegye észre amikor mások akarják kontrollálni ezeket. Mi fakad belülről mi az ami ő maga és mi az nem ő, csak a körülmények vagy más emberek rávették, megszerettették vele. stb.

    Az én természetes eszem ezt mondja.

    Csak egy javaslat volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  17. A ballibbel nem is az az igazi baj, hogy vannak dogmái. Azok mindenkinek vannak. Az a gond, hogy elhitették magukkal: győztek. Csináltak egy orwelli világot, ahol bizonyos tételekben kell hinni, ezek közül csak egy a homoszexualitás “elfogadtatása”, és rögtön utána elhitették magukkal, hogy az ő dogmáik valamiféle globális eszmék, amik tulajdonképpen már meghódították az egész gondolkodó világot (már amit ők annak tartanak), és ami még hátra van, azt el lehet azzal intézni, hogy középkori, hogy náci, és még van egypár ilyen sárga lap, amit ha ők felmutatnak, azt hiszik, most aztán történt valami. Ehhez képest a dogmák kizárólag a fejlett nyugati világban, kb. 15-20 országban pusztítanak, de még ott se kizárólagos érvényűek. Azt elérték, hogy az ún. mainstream sajtóban nem számít embernek, aki nem úgy gondolkodik, mint ők – amivel persze azt is elérték, hogy majd a nem-mainstream sajtó fog azzal foglalkozni, amivel ők nem. A világ lakosságának valószínűleg a 99 %-ának felfordul a gyomra a homároktól, betegnek, eltévelyedettnek tartják őket, tetteiket minden világvallás halállal rendeli büntetni. Nos, ilyenkor persze mindenki elmaradott középkori hülye náci, aki nem úgy gondolkodik, mint ők. A lóláb néha kilóg, ők maguk is tudják, hogy egy semmit sem számító kisebbséget alkotnak, ezért vágnak le ilyen agresszív hisztiket, ezért tartják napokig felszínen ezt a témát, ezért elképzelhetetlen számukra, hogy ne az övék legyen az utolsó szó, mert akkor talán nekik is rá kell jönniük, hogy a világ nem kívánságműsor, és semmiképp nem úgy alakul, ahogyan azt a nyálkás álhumanizmusban dagonyázva elképzelik.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  18. ricsi ez kissé zagyvára sikerült. :) (remélem nem a jobbik zagyva sugallta :) )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  19. Teljesen világos gondolatmenet, gets. Azt mondhatod, hogy nem értesz vele egyet, de hogy zagyva… melyik részét nem érted?

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  20. ricsi – ugyan szervezd már meg a büszkén undorodók felvonulását légyszi … :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  21. mind a cölibátus, mind a nőkre lekonyulás nagyobb életvezetési felelősséget igényel (remélem érthető vagyok). Ennyiben szembeszállnék Parával. Alapállításom, hogy az önként és nem önként vállalt, ill. megtörténő nőmegvonás általános hiányérzetet okoz, komoly szocializációs, újra-szocializációs válságot és megoldandó feladatot jelent, amivel nekem, heterónak nem kell megküzdenem, de joggal várom el, hogy az érintettek átvészeljék ezt az integrációs válságot. És abban meg igaza van Parának, hogy ebben inkább segíteni kell (vagy legalább nem csinálni semmit), mint gátolni a folyamatot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  22. Szervezze a rosseb, az ilyen vonulgatás már eleve nem vall normális emberre.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  23. :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Eagle, Para-Kovács cikke úgy hibátlan, ahogy van, sem ahhoz hozzátenni-, sem abból elvennivaló nincs. Aminthogy általában is, ha valakivel egyetértek, azzal nem vitatkozom. Viszont a némelyik kommentben megnyilvánuló fékevesztett butaság, dölyfös rosszindulat, zsigeri gyűlölködés, az elvakult, otromba tudatlanság és tudákosság az más, azzal szembeszállok, És nem személyes érintettségből, mint tudni véled, hanem az elemi tisztesség miatt, és mert átkozottul nem jó ilyen bűzölgő szellemi mocsárban fuldokolni, amivé ez az ország vált.
    S most hadd idézzek tőled, megint: “Voltak akik generációkra visszamenőleg genetikailag bűnöző családban születek de tisztességesen éltek nem lettek bűnözök, voltak akik genetikailag is bizonyított jó családban születtek és bűnözőkké váltak.”
    Ezt voltál bátor odarondítani egy régebbi cikk alá, idén, június 20-án, hajnali hat óra negyvenkor. Megkérdezném ezek után, vajon ki is a beteg, ki is a személyiségzavaros? A homoszexuálisok csakugyan?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  25. Elolvasva a cikket, majd pedig a kommentek egy részét, úgy döntöttem írok. Bár nem azért, hogy megváltoztassam bárki véleményét is a témával kapcsolatban, csak inkább, hogy elmondjam, mit gondolok.

    Egyrészről a kb. 15 év alatt mióta netet használok, ez talán a második eset, hogy ráírok egy ilyen cikkre. Ennek pusztán az az oka, hogy szerintem csak azok veszik a fáradtságot, hogy ilyen vitákba beszálljanak, akik mélyen érintve vannak a témában (leszámítva az unatkozó 12 éveseket, akik idősebbnek tetetve magukat próbálnak szórakozni, valamint azokat, akik a való életben egyáltalán nem nyitják ki a szájukat, és ilyen esetekben fröcsögnek szabadon a világba, hogy enyhítsék saját belső feszültségeiket). A többiek vagy melegek, és a cikket olvasva ragadtak itt, mert tetszett nekik a cikk, vagy “nem melegek”, akiknek saját szexualitásuk megéléséhez hozzátartozik, minden más fajta szexuális irányultság tagadása. Utóbbira ezt a cikket ajánlanám elolvasni: http://www.psychologytoday.com/blog/the-big-questions/201106/homophobic-men-most-aroused-gay-male-porn

    Én nem szeretem a címkéket, de az egyszerűbb érthetőség kedvéért azt mondom, meleg vagyok. Magyar is vagyok, bár nem Magyarországon élek, hanem az USA-ban már néhány éve. Azzal, hogy meleg vagyok, ugyanakkor nem azt mondom, hogy minden felvonuláson tangában rázom magam. Sosem tettem, igaz túl sok felvonuláson se jártam. Ugyanakkor azt se mondom, hogy ne lenne szabad megtenni.

    Mielőtt bármit is mondanék, azért azt szögezzük le azok kedvéért, akik esetleg mint még rejtőzködő melegek ide tévednek, és látva a hozzászólásokat, gyorsan úgy is döntenek, hogy örökre “titkos Ilonák” maradnak, hogy szerencsére nem az a magyar valóság, amit ezek a kommentek tükröznek. Igaz, nem otthon élek, de járok haza, és látom, hogy a helyzet folyamatosan javul. Ami nem azt jelenti, hogy egyre több a “buzi”, hanem, hogy egyre többen elfogadóak, és nem akadnak fenn felesleges dolgokon, hanem sokkal inkább az egyenlőség mellett voksolnak.

    Ahol én élek, a szexuális irányultság nem kérdés, és nem alapja diszkriminációnak. Hogy miért nem? Mert aki meleg, leszbikus, biszexuális, semmi másban nem különbözik attól, aki nem az, mint abban, hogy kit szeret. Érdekes, hogy a homofóbok folyton azon lovagolnak, hogy természetellenes és undorító, amit a melegek tesznek. De pontosan mi abban az undorító, hogy két ember szereti egymást? Mert egy meleg párkapcsolat ugyan arról szól, mint egy heteró: két ember, akik egymást érdekesnek és vonzónak találták, intim együttlétbe kezdenek (és itt nem a szexről beszélek, hanem annak a közelségnek a megéléséről, amire minden ember vágyik). Az, hogy a háló szobán belül mi zajlik, az csak egy része a kapcsolatnak. Mikor gyerekek voltunk, a szex (jobb esetben) egy ismeretlen terület volt, ami félelemmel teli kíváncsisággal töltött el minket, és ha esetleg kezünkbe került egy szexmagazin, undorral és megrökönyödve szemléltük először, hogy mit is csinálnak a felnőttek egymással. Aztán persze, ahogy beindultak a hormonjaink mindez megváltozott. Egy valami maradt azonban azokban, akik gyűlölik a buzikat: a félelem és az undor attól, ami semmivel sem másabb a szex más területeitől. Olvastam olyan hozzászólást, hogy hogy lehet az nem undorító, hogy egy férfi oda rakja a szerszámát, ahol a másik a végtermékét üríti. Nos, mivel nem csak meleg barátaim vannak, én még nem hallottam olyan férfiról, akit ne izgatott volna az anális szex gondolata a barátnőjével kapcsolatban. Vagy talán az a téves elképzelés él bizonyos férfiak fejében, hogy a nők habcsókokat pottyantanak?

    De nem szeretnék a szex oldaláról beszélni a dolognak többet, mert amit két ember négy fal között csinál egymással egyetértésben, és mindkettőjüknek örömet okoz, azzal szerintem semmi gond nincs. Létezik olyan, hogy szabad akarat, és mint olyan alapvető emberi jog.

    Tudom, erre az jön, hogy maradjon is négy fal között. De miért is vonulnak fel a melegek? A tévhittel ellentétben nem azért, hogy polgárt pukkasszanak. A Pride akkor kezdődött, mikor még elzárással bűntették a szexuális másságot. Akkor történt, hogy csoportokba verődtek a melegek, és felvonultak a megkülönböztetés ellen. Nem azt akarták mondani, és azóta se azt mondják, hogy legyen mindenki meleg. Pusztán azt mutatják meg, hogy ők is emberek, ők is részei a társadalomnak, akik ott vannak a mindennapokban, ugyanúgy adót fizetnek, és kiveszik a részüket a társadalom terheiből. Cserébe semmi mást nem várnak, csak azt, hogy ugyanolyan életet élhessenek mint bárki más. Nem tudom, miért él az a tévképzet bizonyos emberek fejében, hogy a melegség elfogadásával majd jön az, hogy tangában az utcán magukat riszáló férfiak ártatlan fiatalokat térítgetve fogják erkölcsi fertővé változtatni a világot. A felvonulás egy parádé. Egy alkalom, amikor kicsit néhányan levetkőzik a gátlásaikat, de nem egyenlő a hétköznapokkal. Mikor vége a Pride-nak ezek az emberek visszamennek a hétköznapi állásukba, és minden megy tovább. A cél csak annyi, hogy azok az emberek, akikben van tolerancia észrevegyék, hogy bizonyos rétege a társadalomnak jogfosztott, mert egy meleg pár nem mondhatja ki a boldogító igent, nem fogadhat örökbe gyereket, és nem lehetnek egymás törvényes képviselői, pedig nem fosztjuk meg ezeket a jogokat a balkezesektől, a szőke hajúaktól, vagy a barna szeműektől, miközben azon tulajdonságok is ugyanúgy veleszületettek, mint a szexuális irányultság. De hogy tovább menjek, ugyancsak nem fosztjuk meg ezeket a jogokat a börtöntöltelékektől, a hazugoktól, a gyűlölködőktől, pedig valószínűleg a társadalom sokkal nagyobb veszélyben van tőlük, mint a melegektől.

    A Pride alkalmával érdekes módon mindig a felvonulás veri ki a biztosítékot. Talán azért, mert ez a leglátványosabb. Az hogy mellette rengeteg kultúrprogram is van, már senkit nem érdekel, mert abba nem lehetne belekötni túlzottan.

    Azok, akik itt fröcsögnek, vagy bárhol máshol csak abba gondoljanak bele, hogy valószínű, hogy a saját családjukon belül is van valaki, aki másképp szeret. Tegyük fel a saját gyerekük jelenti majd be egyszer. Képesek lennének kitagadni? Vagy kezeltetni a gyereket, és ezzel teljesen tönkretenni az életét? Ha igen, akkor az ő kezeikben sokkal rosszabb helyzetben nevelkedik fel az a gyerek, mint azt tenné mondjuk egy toleráns párnál vagy egy meleg párnál, mert semmi mást nem tenne az az ember, mint a saját elképzelését ráerőltetné egy másik ember életére. Amit ugye elég sokan megtesznek a gyerekükkel így is.

    De tovább megyek: mit tenne az az ember, aki most így beszél a melegekről, ha ő maga született volna melegnek (bár a fentebb belinket cikket olvasva ez a kérdés elég ironikus)? Aki meleg, az annak született. Nincs olyan, hogy valaki divatból lesz meleg. Ha ez igaz lenne, akkor odahaza sok meleg valószínűleg divatból lenne heteró, hiszen otthon melegnek lenni azért nem annyira szerencsés még. És akad is bőven olyan, aki „heteró” életet él meleg létére, és örök boldogtalanságban, miközben belül továbbra is meleg. De egy olyan közegben miért akarna valaki divatból meleg lenni, ha egyébként heteró? Szereti, ha jogfosztott talán? Vagy ha diszkriminálják?

    Itt most volt július 4, ami olyan mint augusztus 20 otthon. Épp San Franciscóban töltöttem ezt az ünnepet, habár nem itt élek. Kint voltam a szabadban egy hatalmas parkban, ahol több ezer ember gyűlt össze piknikezni. A többség heteró volt, de kb. 30-40% nem az volt. Mindenki nyíltan az volt, ami. Családok gyerekekkel (heteró és meleg) osztoztak egy azon területen békében és egyetértésben, mert így is lehet. Egy gyerek szexuális irányultsága adott a fogantatás pillanatától, azoban a hozzáállása embertársaihoz még nem. Érdekes volt itt látni ezeket a gyerekeket, akik többnyire egy pillanatra se rökönyödtek meg azon, hogy esetleg két férfit vagy két nőt láttak kézenfogva, vagy akár csókolódzni. Az ő fejük nincs még tele tiltásokkal és dogmákkal. Szerencsére itt valószínűleg később se lesz, nem úgy mint sajnos otthon. Pedig, higgyétek el, ha egy gyerek ott állna a felvonuláson (mint ahogy azt teszik az itteni nagyvárosokban, sőt továbbmennék, Magyarországtól Nyugatra mindenhol), egy gyerek számára a vidám hangulat, a zene és a színes forgatag csak az érdekes az egészből. Nem fog a fejükben zavar keletkezni, se nem válnak meleggé, de még csak libabőrösek se lesznek az undortól. Zavar akkor keletkezik a fejükben, mikor otthon a megzavarodott szüleik a saját félelmeiket rávetítve a felvonulókra elkezdenek „mocskos buzizni” és gyűlölködni. Mert a gyerek azt nem fogja érteni, de mivel a gyere számára a szülő a példakép, azonosulni fog azzal a félelemmel, majd pedig a gyűlölettel. Mert ami rossz apunak, anyunak, az „nekem” is az. De hogy mi is igazából a rossz apunak, anyunak, arra már nem tér ki senki, főleg azért se, mert ha értlemes ember módjára végiggondolnák a saját logikájukat, akkor ők is rájönnének, hogy nincs benne logika.

    A magyar felfogáson csak egy valami fog változtatni: ha megszűnik az a félelem, amiben egyesek élnek, hogy a világ tele van összeesküvésekkel, amik a “normális” ember ellen irányulnak. Fel kéne nőni végre, és a világot felnőtt szemmel szemlélni, nem pedig egy vacogó gyermek fantáziáján keresztül.

    Csak gondoljunk bele, milyen társadalmat kapnánk, ha kivennénk belőle minden meleget és szimpatizánst! Egy olyat, ami az elégedetlenségére saját életével ismét találna egy csoportot bűnbaknak. Mint ahogy teszik is ezt sokan azokból a neonácikból, akik veszik a fáradtságot bandákbaverődve gyűlölködni. Nekik a közösségi szellem abban nyílvánul meg, hogy közösen gyűlölnek másokat: melegeket, zsidókat, cigányokat, mikor kit, mert addig se kell a saját életükkel foglalkozniuk. (Itt egy példa innen az USA-ból, ami vészesen hasonlít az otthoni Jobbikos felfogáshoz: http://youtu.be/50r0CnKq7_k)

    Én meleg vagyok, de eszem ágában sincs heterókat meleggé “téríteni”. Volt már szerencsém olyan “heterót” kikosarazni, aki utálta a melegeket, és épp a barátnőjét készült eljegyezni. Aki meleg, és magát elfogadta, valószínűleg van jobb dolga is annál, hogy a bizonytalanokat terelgesse, mert elmondhatom, mint meleg, hogy semmilyen összeesküvésről nem tudok, ami a heterók ellen irányulna, márpedig nekem tudnom kéne, hiszen én is része vagyok ennek a nagyon veszélyes és félelmetes közösségnek, akik világuralomra készülnek törni. Sőt a barátaim többsége is heteró, és semmi bajom nincs azzal, hogy ők nem melegek. Még csak azt se tartom undorítónak, hogy ők ellenkező neművel bújnak ágyba.

    Ha valami személyiségzavar, akkor az a homofóbia. A névben is benne van, hogy fóbia, vagyis indokolatlan félelem valamitől. Mi lenne, ha a társadalom végre a félelemből a megismerés felé haladna? Láttunk már példát eleget, hova vezet a félelem (háborúk, gyűlölet, üldözés). Melegek mindig is voltak, és mindig is lesznek. Melegek nem meleg párok frigyéből születnek, hanem heteróékból. És meleg párok ugyanúgy léteznek az állatvilágban is, így azt se lehet mondani, hogy ez az ember elfajzása. A különbség csak az, hogy állatok közt nincs homofób. Miért? Mert ők voltak olyan szerencsések, hogy nem kezdtek el gondolkozni az életen, pusztán élnek. Ajánlom figyelmébe mindenkinek, hogy csak egy élete van. Dönthet úgy, hogy mások dogmáit, mások félelmeit magára véve él, vagy lehet önmaga, és élvezheti azt, aminek született. Homofóbnak nem születik senki, ellenben születik egyedinek, és társas lénynek, amit soha nem fog megélni, hogy embertársaira címkéket akasztva él.

    (még egy link: http://youtu.be/MfBOGXFkC8c Sajnos ez a film nem jött ki magyarul, de aki tud angolul, annak ajánlom figyelmébe. A címe: For The Bible Tells Me So, és olyan keresztény családokat mutat be, ahol kiderült, hogy van meleg a családban, és azt a folyamatot mesélik el a szereplők, ami ezután történt.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  26. @Rfarkas

    Azt nagyon régen írtam egy teljesen már cikkhez.

    Független attól, hogy kiragadod a mondataimat az összefüggéseiből, és új környezetbe helyezed és olyasmivel próbálod kapcsolni ahol más értelmet nyerhet, meglepő a nyilvántartásod és amilyen következetesen követed és regisztrálod a hozzászólásokat és megvan a lehetőséged , az eszközöd és az időd , hogy visszabányázd az hozzászólók régi kommentjeit. Mit sem szólva arról hogy több nicken írogatsz az AN -be.

    Azt hiszem most már nem nehéz kitalálni, hogy ki vagy te és.

    Köszönöm az információt, jobb lett volna ha nem izgatod fel magad.

    Mindenesetre őrülök, hogy felfedted vagy legalábbis ötletet adtál, hogy kik járnak a hozzánk ide.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  27. gets: Azért címeztem Neked a postot, mert Te használtad az (ál)liberális kifejezést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  28. @Eagle, Ricsi, Feleselő

    Igazatok van!

    Látszólag más kisebbség, balkezesek. Én személy szerint viszolygok tőlük. Valami nagy gond lehet az agyukkal, hogy nem a jobb kezükkel akarják papírra vetni a gondolataikat! Súlyos betegség, személyiség zavar lehet a háttérban! Gyereket sem adnék nekik mert valószínűleg az lenne az első dolguk, hogy otthon mindent bal kézzel írnának a gyerek előtt és a gyerek kénytelen lenne ezt utánozni, akarata ellenére. Amikor első általánosba jártam, még szerencsére voltak igazi tanítók, akik rácsaptak a balkezesek kezére, hogy ne a csúnya kezükkel írjanak. Sajnos mára már nem mer ezért senki rájuk szólni mert akkor rásütnék a billogot.

    Egyesületük is van: http://www.balkezesek.hu/ még nem nézem utána, valószínűleg nemzetközi szervezetekbe is tömörülnek.

    Biztos az egész világot erre az ocsmányságra akarják ráerőltetni! Pedig statisztika szerint alig lehetnek többen mint a melegek.

    Hát nem! Én ebből nem kérek! Nem akarom Őket a dunába lőni mert elfogadó vagyok de írjanak otthon bal kézzel! Elképesztő, hogy ha az ember a (jobb)kisujját nyújtja, ezeknek az egész (bal)keze kéne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  29. @freedom_man

    Nem az számít, hogy melyik kezével ír, hanem hogy mi ír le és hova.
    Te is tudod jól.

    -
    Nem az számít, hogy homokos, hanem hogy hogyan viselkedik. Ezt mindannyian kifejtettük, de én különösen, hogy nem a homoszexualitásukkal van bajom, hanem a viselkedésükkel.
    Eltökéltétek, hogy frappánskodva kiforgatjátok a hszeink értelmét. Na ez az ellenszenves.

    -

    De, ugye elismered, hogy hátrányos megkülönböztetés ér rengeteg heterót is, ugyanúgy mint homokost, de nem amiatt hogy heterók, hanem akárcsak a homokosokat, az emberi hozzáállásuk viselkedésük, hivalkodásuk, feltűnés keresésük, gyenge szociális érzékük stb miatt. Tehát ne mártíromkodjatok a hátrányos megkülönböztetés nem a ti kiváltságotok, individuális keresztetek.
    -
    Ahogy írod a balkezeseknek is vannak nehézségeik, az etnikai csoportoknak, a cigányoknak, a zsidóknak, és mindenkinek, nem vagytok elnyomott hősök nektek semmivel sem rosszabb mint egy átlagembernek. Több eset volt kirúgtak nőket az US ban mert túl szexik voltak és zavarták a hivatali munkát. heteró volt, diszkriminációra panaszkodott, nem az volt a baj, hogy szexi, hanem hogy túlzottan úgy is öltözött. Nem csak agresszív és hülye homokosok hanem agresszív és hülye heterók is megszívják, ne rinyáljatok annyit.
    -

    Akkor, megalakulhatna a gusztustalan heterók egyesülete, talán meg is fog, a hülyeséget író balkezesek és kellemetlenkedő homokosok egyesülete.
    -
    Mint mondtam többször, de nagyon szeletív az értelmező képességetek, figyelj újra…….a tanítványaim és munkatársaim között több homoszexuális van. Szerencsémre disztingvált, rendkívül intelligens jó ízlésű emberek, stílusos, nagy tudású, néhány művész és zenész is, teljesen elkülönülnek a mostani homomozgalom trendjétől és aggódnak, hogy több bajuk lesz belőle.

    Sokukkal szeretek beszélgetni pl. az egyik történelemben szuper, rengeteget tanulok tőle.

    Soha nem terhelnek másságukkal, észre sem veszem kivel van dolgom. Magánügy. van emberi büszkeségük tartásuk. Nem homo büszkeség emberi büszkeség!!!!!!!
    -
    Nem azért kedvelem mert nagyszerű homokosok, hanem mert nagyszerű emberek.

    Kettő közülük kapott pro segítséget, nem részletezném a természetét, visszatértek a normális életbe, megnősültek, amennyire tudom boldogok de nem homók és nem is küzdenek elfojtott homoszexualitással.

    Az egyik volt középiskolai osztálytársam, egy tündéri pofa, mindig megnevettet ha rossz kedvem van. Végig tanúja voltam a nemi hovatartozása kálváriájának, révbe ért rendben van kapott pro segítséget. Megnősült családja van boldog. Nem homokos.
    -
    Nem minden homokos, többek között akiket én is ismerek, próbál kísérletezni mellébeszélő olcsó hatásvadász bugyuta hszekkel, nem mindegyik próbál önigazolást keresni hanem intelligensebben éli meg másságát, tudják és elismerik, hogy ez bizony beteges rendellenesség, többen keresik a gyógyulást, mondom intelligens emberek, főleg nem azonosítják magukat a MOZGALMI HOMOKOSOKKAL, nem éri őket hátrányos megkülönböztetés, munkahely elvesztés.
    -
    Javasolnám, hogy velük tárgyaljátok meg a dolgot, ők tudnának igazán hasznotokra lenni, de nem javasolom mert ez már szóba került köztünk néha, szóba sem állnának veletek.

    De nem azért mert ti is homokosok vagytok. Mint mondtam, és most ismétlem ezredszer, nem ez a legnagyobb bajotok.
    -
    Miért válaszoltam most a trükkös, olcsó klisé, bugyuta hszedre és írom ezt a kommentet ezen az eldurvult arrogáns vitarovaton????
    -
    Nem neked válaszolok, nem nekted írom, nem te vagytok a címzett, csak kihasznállak téged és a hszedet.

    Valójában a bizonytalankodóknak, a befolyásoltaknak, az intelligens gyógyulást keresőknek írok. Nem tudom hatásos e amit írtam, olvassa e valaki veszi e hasznát valaki, de ha intelligens, elolvassa az összes hszt az ízléstelen vitákat akkor talán elgondolkozik tényleg homokos e tényleg mit akar, mit tud tenni, és ha csak egy ember kikerül a homokos mozgalom karmaiból akár mert rádöbben, hogy nem is homokos vagy mer segítséget keres, akár mert ugyan homokos de nem akar már mozgalmi homokos lenni akkor nem fáradtam hiába.
    -
    De többet ide már nem fogok írni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  30. Freedomman, te hülye vagy, a balkezesek éppen hogy intelligensebbek. Rossz példát hoztál fel, a homárok mellé a következő megvédendő csoportokat kell állítani: pedofilok (gyerekkel szeretik), gerontofilok (csak a 80 évesre gerjednek), zoofilok (ló, kecske, ékszerteknős, meg ami mozog), és nekrofilok (halottakkal szeretik csinálni). Egy külön alfaj a nekro-zoofil, ami szintén megérdemli, hogy a védelmére kelj. :D :D
    .
    Hogy Természet Anyánk hol áll, azt tökéletesen bebizonyítja egy közép-afrikai majomcsorda, amely arról híres, hogy mindenki mindenkivel csinálja, és amikor éppen nem, akkor a többiek előtt maszturbál. Náluk minden nap a másság ünnepe, ott senki sem kérdőjelezi meg a Pride-ot, nem is értem, miért nem köztük vonulgatnak? :D :D

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (8 szavazatból)
  31. @ricsi
    A balkezesség és a homoszexualitás azért tehető egy serpenyőbe, mert mindkettő veleszületett, mondhatnám “teremtmény”- ha vallásos lennék.
    Az általad felsoroltak pedig nem veleszületett dolgok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  32. Eagle:
    én úgy gondolom, normális nevelést – jelenlét, elfogadás, támogatás, szeretet – kap egy gyerek, akkor azonosulni fog a szülei és nevelői értékeivel, önálló lesz és nyitott feléjük és mindenféléről lehet beszélgetni is vele. A szexről is.
    Mit tanít nekik hoffmannrózsa és társai? Hogy minden problémát megold – védekezés, nemi betegségek, rossz tapasztalatok -, ha nem szexelnek a házasságig. Ha véletlenül ho valaki, akkor mondjon le egy életre a szexről. Tudod mi lesz ebből? (Tudom az egyházi iskolák diákjaitól!)
    Hogy próbálnak megfelelni a tanultaknak – a gondolatok és a hangoztatás szintjén – és tele vannak feszültséggel, tapasztalatlanok és hiszékenyek. Ezért nem tartom ezt kifejezetten tévútnak.
    .
    “Nem az számít, hogy homokos, hanem hogy hogyan viselkedik.” Behelyettesíthető cigányra, zsidóra, stb. Ne haragudj meg rám, és vedd már észre, hogy ez rossz duma. Ha ho, húzza meg magát! A homoszexuálisok kiállnak magukért, és ezt jól teszik. Tényleg nem kötelező elmenni a Pride-ra! A “bizonytalankodók, befolyásoltak, intelligens gyógyulást keresők” ilyen meg nincsen. Nem a fejben dől el, ahogy azt a magad szexualitásával kapcsolatban is tapasztalhatod.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  33. Egy újabb elmélet szerint a szexuális irányultság kialakulásában elsősorban genetikai tényezők – pontosabban az embriót anyaméhben érő hatások – játszanak meghatározó szerepet. Kalifornia állam Berkeley Egyetemének kutatói 720 véletlenszerűen kiválasztott férfi és nő kezét tanulmányozták, és úgy találták, hogy a heteroszexuális férfiak mutatóujja rövidebb, mint a gyűrűs ujjuk, míg a nők esetében a két ujj nagyjából közel azonos hosszúságú. Azonban a leszbikus hölgyek Jupiter ujja (a gyűrűs ujjhoz viszonyítva) egyértelműen rövidebbnek bizonyult, míg azon meleg férfiakat, akiknek több idősebb testvérük volt, a hosszú mutatujj jellemezte. A kutatók feltevése szerint a homoszexualitás örökletes kondíció, mely sokban a balkezességre hasonlít.
    *
    http://s7.images.www.tvn.hu/2012/03/10/14/32/www.tvn.hu_6f4f699424986e14281155df2a166954.jpg
    *
    *
    Megnézted a kezedet? ….
    *
    Ez csak még feltevés, nem kell messzemenő dolgokat levonni ujjaid hosszából.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  34. jav.: Ezért tartom ezt kifejezetten tévútnak.
    .
    ricsi
    összemosod a szexuális bűncselekményekkel! Minden szex elutasítandó, ha a másikat sérti – nem egyezik bele, kiskorúságánál fogva nincs ítélőképessége teljes birtokában, stb. Ez nem nemi irányultság kérdése!
    “Viccelődésed” pedig elárulja, hogy bizony megkülönböztetsz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  35. „Leszbikus nők már fordultak hozzám azzal, hogy szeretnének gyereket. Én ezt természetesnek tartom, de jogilag is utána kellett néznem, lehetséges-e. Kiderült, hogy a magyar törvények ezt nem engedik meg. Talán azért, mert a jogalkotók attól tartottak, hogy egy ilyen párhoz kerülő gyermek minden bizonnyal homoszexuális lesz. Pedig a gyereket nem lehet homoszexuálissá nevelni. Az X-kromoszómában van egy gén, ami szabályozza a homoszexualitást. Ez olyan, mint a balkezesség. Nem érdemes kiverni valakiből a természetes hajlamát, ha az a társadalomra nem veszélyes. Nem lehet véletlen, hogy a férfi homoszexuálisok aránya a társadalomban 4%, a művészek között pedig 10%. Természetes az is, hogy a homoszexuális férfiak körében is felmerül az utód igénye. A nyugati országokban lassan megszűnnek a tiltások. […] Csupán arra van szükség, hogy a társadalom humánusabb legyen, és el tudja fogadni ezt a kisebbséget.”
    Interjú Czeizel Endrével – Flaszter, 1998/3.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  36. ““Viccelődésed” pedig elárulja, hogy bizony megkülönböztetsz.”
    .
    Naná. Én még képes vagyok rá.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  37. Vosine: “Az általad felsoroltak pedig nem veleszületett dolgok.”
    .
    Erre semmilyen bizonyítékod nincs. Miért ne születhetne valaki szadistának? A legtöbb szociopata azzal kezdi, hogy legyek szárnyait tépkedi ki. Miért ne születne valaki zoofilnek vagy pedofilnek? A pedók is ugyanazt mondják ám, mint a homárok, hogy márpedig ők ilyenek, így születtek, nem betegek, és különben is a gyerekek is akarják. Kapaszkodj meg, vannak mozgalmaik is, már elkezdtek ők is lobbizni, vannak már “fejlett”, “européer” országok, ahol nem is büntetik (!!!), és még tíz év, és ők fognak vonulgatni, Hogy fog tetszeni?
    .
    Neeem, nem az a különbség köztük meg a homoszexuális között, hogy ki mivel született, hanem az, hogy az utóbbi téged nem zavar, ha felvonul. Legalábbis ezt állítod. De ha a szociopaták, vagy a pedók, vagy a több -fílek vonulnának fel, akkor üvöltve tiltakoznál.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  38. @ricsi
    dobnál egy-két hivatkozást arra, hogy amiket felsoroltál veleszületettek/vagy lehetnek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  39. Azt hiszem, nem értettetek meg. Nekem sem úgy általában a balkezesekkel van bajom. Csak azokkal, akik ezzel kérkednek, egyesületet alapítanak, stb. Adtunk nekik pl. balkezes ollót (hát azt a ruhát sem venném fel amit egy balkezes szabó csinált), stb. Még a végén az lesz, hogy balkezes klaviatúrán kell hozzászólnom. Pfujj, undorító.

    De komolyra fordítva a írást.
    Továbbra is azt mondom, hogy ha nem lennének hozzátok hasonló megváltó emberek, akik megbélyegzik Őket (mármint a melegeket), csak azért mert azt tartjátok normálisnak ahogyan Ti éltek, akkor nem lenne szükségük a felvonulásra sem.

    Tudjátok az a gond, hogy felállítotok egy értékrendet és abba mindenkit bele akartok nyomni. Mint ahogy 30-50 évvel ezelőtt még “bűn” volt bal kézzel írni. Ezért hoztam fel ezt a példát.

    Többen közületek a bibliával példálóztok. Hát Jézusnak egy szerencséje van, hogy feltámadt. Különben szegény most forogna a sírjában a sok (félre)magyarázat miatt.

    A vegetáriánusokat is késztessük húsevésre, mert a “normális” emberek húst zabálnak! Ne tüntessenek, ne tömörüljenek! Egyenek húst! Az a normális!
    Meg az absztinenseket ivásra, mert az emberek többsége iszik! Nekem ne magyarázzanak, hogy az alkohol káros!

    Gratulálok, próbáljátok még másokban is elnyomni azt, ami nekik természetes, nektek pedig nem. Csak azért, mert a többség más állásponton van. Éljen a KDNP! Ők tutira megmondják, mi helyes és mi nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  40. Voisine: minek? Azt fogod mondani rá, hogy hülyeség.
    .
    „Most of these theories commonly point out the fact that sadism is mainly dependent on the upbringing of an individual. Although biological and environmental aspects are also known to contribute to the development of this behavioral disorder, less evidence is available about hereditary patterns or genetic causes.”
    .
    http://groups.yahoo.com/group/determinism/message/3443?l=1
    .
    http://masochism2.blogspot.hu/2010/01/sadism-masochism-and-genetics.html
    .
    http://en.wikipedia.org/wiki/Sadistic_personality_disorder
    .
    Freedomman: kapaszkodj meg, nem Jézusra hivatkozunk, hanem Mózesre. Egyértelműen halállal rendeli büntetni a homoszexualitást, ha férfiak közt zajlik. Az úgynevezett újszövetséget annyira nem ismerem, de kétlem, hogy Jézus egyáltalán foglalkozott volna ezzel a témával.
    .
    “Tudjátok az a gond, hogy felállítotok egy értékrendet és abba mindenkit bele akartok nyomni”
    .
    Ezt van merszed még neked mondani?

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  41. ” a férfi homoszexuálisok aránya a társadalomban 4%”
    .
    Talán álmodban, meg Kinsey doki szerint, aki csak utólag mondta meg, hogy börtönökben csinálta a felmérést. Jó lesz az 4 ezreléknek is. A művészek közt van esetleg 4 %, ez nem is kérdés, mert a hombárság velejárója, az önzés és a család nélküliség automatikusan hozzásegíti ezeket az embereket, hogy művészi hajlamaikat kiéljék. Akinek három műszakban kell négy gyereket eltartani, annak kisebb gondja is nagyobb, mint hogy festegessen.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  42. ricsi
    most jönnek akkor a gyerektelenek, a művészek? Mert azok sem úgy élnek, mint a “rendes” emberek?
    Ezt mondom, hogy egy gondolatrendszer – pozitív vagy negatív – vezeti az embert, aztán ha így, akkor már csak te maradsz. Vagy kinyit minden emberire.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  43. Ricsi az Újszövetségben ha Jézus nem is de Pál apostol aki nagyon tanul ember volt beszél a témáról.

    Rom 1:27 Hasonlóképen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az õ tévelygésöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban.
    Rom 1:28 És a miképen nem méltatták az Istent arra, hogy ismeretökben megtartsák, azonképen oda adták õket az Isten méltatlan gondolkozásra, hogy illetlen dolgokat cselekedjenek;
    Rom 1:29 A kik teljesek minden hamissággal, paráznasággal, gonoszsággal, kapzsisággal, rosszasággal; rakvák, írigységgel, gyilkossággal, versengéssel, álnoksággal, rossz erkölcscsel;
    Rom 1:30 Súsárlók, rágalmazók, istengyûlölõk, dölyfösek, kevélyek, dicsekedõk, rosszban mesterkedõk, szüleiknek engedetlenek,
    Rom 1:31 Balgatagok, összeférhetetlenek, szeretet nélkül valók, engesztelhetetlenek, irgalmatlanok.
    Rom 1:32 Kik jóllehet az Isten végzését ismerik, hogy a kik ilyeneket cselekesznek, méltók a halálra, mégis nemcsak cselekszik azokat, hanem az akképen cselekvõkkel egyet is értenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  44. Az X-kromoszómában van egy gén, ami szabályozza a homoszexualitást.
    voisine. Akkor az evolóció folyamán miért nem halt ki ez a gén ?
    Érted ez nem örökletese. Persz a veleszületésnek elentmondanak azok az ex homosexuálisok akik felhagytak ezzel a szokással és heterosexuális életet élnek és jó családapák lettek. A homosexualitás 99%-ban választás kérdése, igaz hogy ezt a választást a külső korülmények (gyermekkori erőszak, homosexuális környezet) erőteljesen befolyasolhatja.
    Ha valaki úgy nő fel hogy körülötte dohányoznak 99.9999%-ban biztos hogy ő is dohányozni fog. Látam már 3 éves gyereket cigizni, 5 éves alkoholistát. Ez mind mind a környezet kérdése. Soha senki nem bizonyította a homosexualis gén létezését, ez egy indok arra hogy a homosexuáli sigazolja saját magát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  45. Máté, 19
    12. Mert vannak heréltek, a kik anyjuk méhéből születtek így; és vannak heréltek, a kiket az emberek heréltek ki; és vannak heréltek, a kik maguk herélték ki magukat a mennyeknek országáért. A ki beveheti, vegye be.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  46. commonSense 13:55
    Te mondtad CommonSense, hogy Isten nem teremt hibásat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  47. Fent is tartom. Nézzük akkor. Isten a föld feletti uralmat az embernek adta.
    Gen 1:28 És megáldá Isten õket, és monda nékik Isten: Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet és hajtsátok birodalmatok alá; és uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.
    Ekkor a föld ura az ember lett. Miótán a Sátán szövegét bevette az ember és neki hitt Isten helyett, az ember poziciója erősen megingott attól kezdve az Ördögnek van befolyása az emberiségre. Az ember szenyyezi a környezetet, mérgezi a földet, szenyezi a vizeket és a táplálékot, közeli rokonok kötnek házasságot stb stb. Nem Isten akarat ez hanem az ember változtatta meg a környezetet. Ezért egyre több a betegség, ismeretlen allergiás betegségek jönnek, stb stb. A legtöbben persze Isten vádolják ezzel, pedig ez olyan dolog hogy vezeted az autót, nem az előírások szerint utána meg az autógyárat vádolod amikor a kocsi lerobban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  48. @ricsi 13:15
    szerinted 4 ezrelék? Én nem vagyok egy Gyurcsány fan, de akkor mire alapoz a DK ?
    *
    Én nem vaok egy Biblia szakértő ami a Mózesi tv-eket illeti, sajnos hangsúlyozom szerintem ez a tiltás/ok, a férfi sovinizmusról szólnak, mert az asszonyt tárgynak tekintették, Felebarátodnak feleségét bűnre ne kívánjad. … szolgáját, se szolgálóját, se ökrét,
    se szamarát, se egyébnemű jószágát el ne kívánd……..:))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  49. Egyébként érted mirőlbeszél itt Jézus a Máté 19:3-12 ig. Itt nem a heréltekről van szó ugye érted. Hanem a házasságról és a sexualitásról.
    A heréltek helyzete a következő.
    1. Herék nélkül született valaki, nem fogja a sexuális egyesülést kivánni, ezért nem fog házasságot kötni.
    2. Mások végeztekvalakin mütétet, legtöbbször gyermekkorban. Az eset hasonló az előzőhöz, szintén nincs választása az egyénnek. Ilyen herélteket alkalmaztak énekesnek (nem mutál a hangjuk) vagy háremőrnek (nem veszélyesek a lányokra)
    3. A harmadik dolog azonban egy nagyon fontos kérdés. Itt fizikailag is vagy átvitt értelemben is lehet értelmezni a heréltséget. ( az előző pontbanis lehet hogy valakinek van heréje de lelkileg van megnyomoritva és igy alkalmatlan a sexre). Ennél a pontnál azonban az önkéntesség a fontos. Valaki egy cél érdekében lemond a sexualitásról. A római katolikus egyház papjai is ide tartozhatnának, de ez a dolog teljes önmegtartoztatást feltételez, a mennyek országáért. Természetesen nem kell senkinekkiherélnie magát ahoz hogy a mennybe jusson itt arról van szó hogy a mennyek országának a munkálására szánja valaki oda az életét, önként (dalolva).
    A mennybe jutásnak a feltételét is leírnám ha mér szóba hoztam :

    Rom 10:9 Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta õt a halálból, megtartatol.
    Rom 10:10 Mert szívvel hiszünk az igazságra, szájjal teszünk pedig vallást az idvességre.
    Egy másik történet ahol meg is keresztelkedik az alany miután hitre jutott:

    Act 8:35 Filep pedig száját megnyitván, és elkezdvén ezen az íráson, hirdeté néki a Jézust.
    Act 8:36 Mikor pedig menének az úton, jutának egy vízhez; és monda a komornyik: Ímhol a víz: mi gátol, hogy megkeresztelkedjem?
    Act 8:37 Filep pedig monda: Ha teljes szívbõl hiszel, meglehet. Az pedig felelvén, monda: Hiszem, hogy a Jézus Krisztus az Isten Fia.
    Act 8:38 És megállítá a szekeret; és leszállának mindketten a vízbe, Filep és a komornyik; és megkeresztelé õt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  50. Nagyon sokan Isten vádolják egy csomó dologgal, pedig ezeknek az okozói sokszor maguk az emberek vagy közvetett/közvetlen módon maga a Sátán.
    Ez azért történi kígy mert az emberek össze vannak zavarodva, nincs egy “zsinor mérték az életükben”, nem tudják a jót elválasztani a gonosztól.
    Mindenki a saját feje után jár és azt hiszi hogy mindent tud.
    Jdg 21:25 Ebben az idõben nem volt király Izráelben; azért mindenki azt cselekedte, a mi jónak látszott az õ szemei elõtt.
    Pro 16:2 Minden útai tiszták az embernek a maga szemei elõtt; de a ki a lelkeket vizsgálja, az Úr az!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos