Ronai and Ronai
AMERIKAI

Újabb lépés a nyílt diktatúra felé 2012. július 27. péntek 17:14 | AN Forrás: Political Capital/MTI

  • Hozzászólások(99)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Újabb lépés a nyílt diktatúra felé
Budapest – Bevezetik az előzetes választási feliratkozást az országgyűlési választásoknál, erről a szeptemberben kezdődő ülésszakon dönt a parlament – mondta a miniszterelnök, aki külhoni magyarok esetében a levélben szavazás általánossá tételét tartják ésszerűnek. Az MSZP kifogásolja, hogy a Fidesz szokásos kormányzati taktikájának megfelelően pénteken a sajtón keresztül közölte az előzetes választási feliratkozás tervezett bevezetését, és határozottan ellenzi a kezdeményezést. A szocialisták szerint a Fidesz véget vetne a demokráciának; a döntés célja, hogy leszűkítsék a választáson részt vevők körét a lehető legkisebbre, a leginkább a Fidesz támogatói körére.
.
Orbán Viktor közölte: Magyarországon eddig az állam választói névjegyzéket állított össze és saját adatbázisából indult ki. Ezt most megfordítják, így aki a választásokon részt akar venni, annak fel kell iratkoznia, és ha ezt megteszi, akkor a jelöltállítás első pillanatától kezdve minden információt, ajánlási lehetőséget megkap.
.
Aki pedig nem akar részt venni, az kívül marad ezen, és őt nem fogják „zargatni” választási akciókkal, az nem fog szórólapot vagy kopogtatócédulát kapni. A nagy vita inkább azon van, hogy azok esetében, akik feliratkoztak, kötelezővé tegyék-e a részvételt, mondta.
.
Orbán szerint a feliratkozás több hónapig tart majd, mindenki tudni fog róla, és könnyű lesz megoldani ezt a feladatot.
.
Arra a felvetésre, hogy lesznek, akik elfelejtkeznek majd erről, a kormányfő azt mondta: azt gondolja, ha valaki az ország számára egyik legfontosabb döntésben részt kíván venni, akkor annyit igazán megtehet, hogy a maga részéről a szándékot jelzi.
.
A feliratkozás alapján jóval a választások előtt tudni fogják, hogy a magyar választópolgárok hány százaléka dönt úgy, hogy részt vesz a szavazáson, tette hozzá.
.
Arra a kérdésre, hogy erről szeptemberben, illetve az ősszel kezdődő parlamenti ülésszakon dönthet-e az Országgyűlés, azt mondta: határoznia kell erről a parlamentnek, mert úgy fair, hogy a választások előtt több mint egy évvel minden részletszabályt mindenki pontosan ismerhessen.
.
A kormányfő arról is beszélt, hogy a külhoni magyarok esetében azért van szükség a feliratkozásra, hogy egyáltalán létrejöjjön a választói névjegyzék. Ezzel kapcsolatban közölte, hogy ésszerű megoldásnak tartják a levélben történő szavazás általánossá tételét a magyar államhatáron kívül.
.
Molnár Zsolt (MSZP), az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta, ezek után „nem egészen érthető”, mire gondolhatott Orbán Viktor csütörtökön, amikor egy nyilvános rendezvényen úgy fogalmazott: „reméljük, a demokrácia helyett nem kell új politikai rendszert bevezetni”.
.
A szocialista politikus úgy fogalmazott: „az elmúlt két évben a Fidesz-KDNP kormánya és parlamenti többsége lépésről lépésre építi le a Magyar Köztársaságot”. Úgy vélik, a demokratikus intézményeket kizárólag a kormánypártok érdekeit szem előtt tartva, senkivel sem egyeztetve formálják át. Az ország polgárainak többségét „módszeresen rekesztik ki saját jövője alakításából”, s ebbe a sorba illik a “feliratkozás”, vagyis „a választási előregisztráció meglebegtetése” is.
.
Az MSZP felszólította a kormány tagjait, hogy ne a sajtón keresztül üzenjék meg a párt döntéseit. Követelik, hogy az ismertté vált fideszes álláspontról a kormány azonnal kezdeményezzen széles körű szakmai vitát szakmai szervezetek, civil közösségek bevonásával, ezzel egyidejűleg pedig ötpárti parlamenti egyeztetést az őszi ülésszakon benyújtani tervezett választási eljárási törvényről – olvasható a közleményben.
.
Orbán Viktor és Kósa Lajos ma reggeli nyilatkozatai arra utalnak, hogy „választási feliratkozás” elnevezéssel az előzetes regisztráció sajátos formájának bevezetésére készül a kormány – állapítja meg gyorselemzésében a Political Capital. „A körvonalazott regisztrációs intézménynek legfeljebb csak egyes elemei ismertek az európai demokráciákban, összességében ilyen feltételekkel kialakított ’választási feliratkozásra’ nincs példa. A döntés hátterében az állhat, hogy a Fidesz jelenleg úgy véli: a bizonytalan pártpreferenciával rendelkező, politikailag inaktív választók távoltartásával növelni tudja saját esélyeit a soron következő választáson, ugyanakkor ebben továbbra sem mehet biztosra párt. A pontos részletek még nem ismertek, az alábbiakban az ezzel kapcsolatos politikusi nyilatkozatokat elemezzük.”
.
„A Magyar Nemzet Kósa Lajosra hivatkozva írja, hogy a Fidesz elnöksége egyetértett abban, hogy szükséges a jelenlegi rendszer módosítása, mert e nélkül nem biztosítható a külföldön élő vagy dolgozó magyar választók részvétele a voksolásban”, folytatódik a Political Capital írása. „Ez egy álszakmai érv, mert abban sosem volt vita, hogy a magyarországi lakcímmel nem rendelkező állampolgároknak regisztrálniuk kell, hiszen a magyar állam semmiféle adatbázissal nem rendelkezik a világ magyarjairól. A Magyarországon élő állampolgárok nyilvántartásával ezzel szemben sosem volt probléma: a névjegyzékeket mindig pontosan vezették, komolyan vehető panasz sosem volt erre. Nincs tehát kényszer, ami indokolná az előzetes regisztrációt. A külföldön tartózkodó, de egyébként Magyarországon élő állampolgárok pedig 2004 óta sikeresen gyakorolhatják választójogukat. Nekik egyfajta regisztrációt már eddig is meg kellett tenniük: a magyarországi névjegyzékről át kellett kérni magukat a külképviseleti névjegyzékbe. Továbbra sem látszik tehát, hogy a vélt pártpolitikai érdekeken kívül, mi indokolná, hogy minden magyar állampolgár előzetesen jelezze, hogy legelemibb jogával élni kíván.”
.
„A Magyar Nemzet kérdésére, hogy a néven kívül miben különbözik az előzetes regisztrációtól a feliratkozás, Kósa azt válaszolta: ’míg az előbbi inkább passzív részvétel valamiben, addig az utóbbi megköveteli az aktív választói magatartást’. Ez az állítás téves, mert a passzív rendszer a névjegyzék automatikus, a választási irodák általi frissítését jelenti – ez működött nálunk, a jelek szerint 2010-zel bezárólag. Az aktív rendszer ezzel szemben az állampolgártól várja el, hogy erőfeszítést tegyen: ez maga az előzetes regisztráció. Egy név nélkül nyilatkozó fideszes forrás szerint ’az elnökség az előzetes regisztráció helyett mindenképpen érthetőbb, magyaros hangzású elnevezésre törekedett’. Azt is elárulta, hogy ’a választási rendszer módosításának egyik legfőbb gyakorlati mozgatórugója pedig az lehetett, hogy ne a bizonytalanok, hanem a biztos pártválasztók döntsék el a következő választást’. Ugyanezt, egy másik név nélkül nyilatkozó fideszes politikus még őszintébben fogalmazta meg májusban. Más kérdés, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a Fidesznek bejön a számítása: 2014-ig épp a korábbi kormánypárti szavazók válhatnak rezignálttá, míg a leváltó hangulat is felerősödhet addig, ami akár a kiábrándultakat is regisztrációra késztetheti”, jegyzi meg a PC.
.
„Kósa Lajos a Magyar Nemzetnek azt is elmondta, hogy ’a feliratkozás rendszere a tervek szerint nemcsak a szavazás előtt néhány hónappal, hanem majdnem a teljes négyéves cikluson át nyitott lenne egy meghatározott időpontig, például február végéig’. Ez az információ is több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol. Ezek szerint egy 46 hónapos regisztrációs időszakot követne egy kéthónapos tilalmi időszak. Túl azon, hogy teljesen értelmetlenné teszi az egész regisztrációs mechanizmust, bizonyosan több zavart is okoz majd. Mondjuk a 2015-ben regisztrálók nyugodtan hátradőlnek, mondván már elintézték a 2018-as kötelezettségüket, de ha elfelejtik tájékoztatni a választási irodát arról, hogy 2017-ben elköltöztek, elképzelhető, hogy mégsem fognak tudni 2018-ban szavazni. A jelenlegi rendszerben ezzel szemben a választási irodák automatikusan az új lakhely szerinti névjegyzékbe vezetik át a költöző állampolgárokat.”
.
„Kósa Lajos azt is mondta: ’több európai országban is hasonló rendszer működik. Nem működik”, mutat rá a debreceni polgármester hazugságára a PC. „A Fidesz jellemzően nemzetközi példákra való üres hivatkozással próbálja legitimálni jogszűkítő ötleteit, most sincs ez másként. Már korábban is hivatkoztak a francia mintára, de mint megírtuk, ott egészen másképp működik az előzetes regisztráció (csak a 18. életévét frissen betöltőknek kell feliratkozniuk, illetve az új lakhelyet kell bejelenteni, de szó sincs arról, hogy minden egyes választás előtt regisztrálni kellene).”
.
„A világ demokráciái határozottan abba az irányba tartanak, hogy minél kevesebb erőfeszítésre kötelezzék állampolgáraikat, mivel pontosan tudják, hogy a magas választási részvétel a legjobb legitimáló tényező. Olyan demokratikus ország pedig egyáltalán nem létezik, ahol a jól működő népesség-nyilvántartás ellenére jogvesztő regisztrációhoz kötnék a választójogot. Most úgy áll, Magyarország ebben is igyekszik ’élenjárni’ – fejeződik be a Political Capital gyorselemzése a nyílt fideszes diktatúra felé vezető újabb lépés tárgyában.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (29 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +31 ( 41 szavazatból)
Újabb lépés a nyílt diktatúra felé, 4.7 out of 5 based on 29 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(99)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

99 Reader’s Comments

  1. Nem léptetheti ki!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  2. Nagyon gyorsan el kell távolítani ezt a bandát. Remélem van olyan tökös gyerek a fidessben aki példát vesz Indira Gandi testőrétöl. Ő nem érdemeltte meg és Fia sem de ez a szemét megérdemli. Pintér menjen a jó francba, ha nem állítja meg ezt az ámokfutót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  3. Csak annak volna szabad szavaznia akinek állandó lakcíme van MO-n. Aki külföldön él és nem állandó MO-i lakos, az minek szólna bele ?
    PL valaki hiába kanadai állampolgár ha nem ott él akkor ne is szavazzon. Az az ausztrál aki nem megy szavazni 50$ kb 10.000 bírságot fizet.
    Kíváncsi vagyok a fityesz mit kezd azokkal akik jelentkeztek és mégsem szavaztak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  4. És az utcák még mindig üresek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  5. Igy van kedves Györgyi P.
    Az utcák még mindig üresek.
    A nép éppen ezekben a pillanatokban
    hajta a fejét rabigába.
    Mert mi egy ilyen nép vagyunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  6. “Remek eszmefuttatás Maeldron arról, hogy Orbán mégiscsak a “haza bölcse”. Ugyanis ő pontosa ezt akarja, amit te eldöntöttél.”
    .
    Persze, a szúnyogok meg a kerti budi bölcsei, elérik, hogy a házba menjek be.
    .
    Egyszerűen arról van szó, hogy az összes jelölt így vagy úgy fogyatékos, a náci szavazók minden áron összetartanak, a többiek nem. Ja és legutóbb a náciknak sikerült magukkal rántani sok száz ezer bizonytalant, amiért szintén a korlátozott képességű ellenjelöltek tehetnek.
    .
    Jóérzésű ember nem szavas Mesterházy Attilára. Jávor Benedek me. jelöltként? LOL. Vagy kit kérnek fel, Sólymot?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (16 szavazatból)
  7. Az utcák, a demokratikus és alkotmányos jogok, valamint a legalapvetőbb emberi jogok MOST MÁR A NÉP LELKIIMERETÉÉRT KIÁLTANAK !!!
    Hol van hát a NÉP, A MAGYAR, A BÜSZKE :-((((( !!!
    Évszázados jogairól mond le egy kézlegyintéssel, mert nem veszi észre (nem akarja látni), hogy KIRABOLTÁK ÉS MEGFOSZTJÁK ALAPVETŐ TULAJDONÁTÓL :-(((.
    Orbánisztán népe VAK és TEHETETLEN !!!
    HAJRÁ Magyarország…., HAJRÁ magyarok :-(((((((((( !!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  8. Abban nincs köztünk nézetkülönbség, kedves Maeldron, hogy az általad említett személyek alkalmatlanok. (Bár Orbánnál a sarki villanykaró is alkalmasabb lenne.)
    Nézetkülönbségünk abban rejlik, hogy ha nem mész el Orbán ellen szavazni, akkor az ő esélyeit növeled. Azaz: otthonmaradásoddal Orbánt marasztalod a hatalomban. És ha ezt teszed, akkor bizony Orbánhívőnek bizonyulsz, akármit is mondasz, ugyanis akik nem Orbán hívei, azok igyekeznek megakadályozni a hatalomban maradását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  9. Idézném ide a minap megjelent Guardian-cikket, amely Magyarországról 242 Milliárd Dollárt, azaz 55 176 000 000 000, olvasd: 55 Billió 176 Milliárd Forintot látott elgurulni. Ha itt lenne – nem lenne bizony válság! A Tusnádfürdőből szórt malasztok helyett azon tessék agyalni, kedves ‘félázsiai’ Miniszterelnök úr, hogy hogyan tetszik visszacsábítani a kint levő iszonyatos pénzt – vagy legalábbis – töredékét. Mondjuk… kiszámítható jogrendszerrel, kiegyensúlyozott ország-és pénzgazdálkodással, és nem visszamenőleges lópikulával… Pedig példát lehetne mutatni Brüsszelnek ebben is, nem csak a rájuk (is) feccelt romapolitikában. Vagy Öntől és Matolcsy úrtól mindez távol áll? Nem kell akkor megvárni a 2014-et, hanem át kell adni valakinek a stafétát. Annak, aki vállalja az eltűnt pénzek visszacsábítását – új recepttel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  10. csatt++++++++++++++++++++++++Sokan nem így látják, hogy egy karó is alkalmasabb lenne – ha hozzáértő gárda lenne mellette! (Orbán a karó és a hozzá nem értő sleppje, a kettő így együtt tragédia az országnak!)
    De amint elnézem, vannak akiknek még bejön, pedig én még egy karóra is előbb szavaznék, mint a vekkeresre!
    fjudit! a félázsiai mini szterelnöknek kérdéseket nem lehet feltenni, még megzavarná a tiszta gondolatmeneteit.))))))))))Akkor aztán mihez tapsikolnának a 2/3-s zemberek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  11. Biztosra veszem, hogy a Fidesz vezetése, az eltelt két éves kormányzás adta lehetőségeket kihasználva (pl. a kérdőíves színjátékok stb.) már név szerint belőtte a Fidesz-KDMP-t egyáltalán nem támogatók táborát, továbbá az aktív szavazók többségét is a pártszimpátiájuk alapján.
    Most az apatikus, apolitikus, közügyektől elfordultak táborának a feltérképezése és egyúttal, a részükről lehetséges meglepetésszerű választási részvétel kiiktatása van soron, mint megoldandó feladat, hiszen e párt-duó mint tudjuk, az európai demokratizmus “elkötelezett híve”, amely alatt ők csakis a Fidesz-KDMP diktátumának az ellenvetés nélküli tudomásul vételét értik, és még poénkodnak is vele rendesen.
    És igen, ha ezt az alantas eljárásmódot is keresztül verik a többség erejével, akkor minden demokratának regisztráltatnia kell magát, és el kell mennie voksolni!
    Ezt teheti minden demokrata a maga perszonális szintjén, ha nem akar részt vállalni a “nagy össznépi” felelőtlenségben és együgyűségben!
    Az pedig, hogy a balos “párt-akárkiknek” és a párttagságnak végre leesik-e a 20 filléres? Végre rádöbbennek-e arra, hogy a megcsappant hitelük visszaszerzése érdekében tenni kéne már valamit, azt a jó isten se tudja.
    Meg kéne már érteniük, hogy a fagylaltgombócokhoz nem a tölcsér nyalogatásán keresztül vezet az út!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  12. Mit kívántok a néptől???Nemfognak Orbán ellen sem felkelni,sem szavazni.Az ilyen kormányzást szokták meg visszamenőleg hetediziglen.Kell egy führer,egy szigorú apa,aki kordában tartja őket.A demokrácia,a szólásszbadság az olyan fárasztó,egyik ezt mondja,amásik azt teszi .A diktatúra az frankó.Nincs sok pofázás,Aki pofázik az nézze meg magát.Ha egyszer a vezér,vagy annak jobb keze asztmondja,hogy 2030-ra világelsők leszünk,mindenki más csak a nyálát csurgatja az irigységtről higgyük.Elvégre ketten csinálják a történelmet isten és a földi helytartója Orbán,dícsértessék a nevük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  13. Kedves fjudit
    2012. július 28. szombat
    18:30
    Vértes András egy minapi interjúban azt állította, hogy az a 242Mrd $ nagy valószínűséggel nem mind hazai tulajdonú pénz volt tehát túl sokat nem szabad képzelni róla. :(
    Jó lenne, ha csak a felét haza lehetne hozni. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  14. Lehet, hogy valaki már írta a sok kommentbe,de:
    ez az egész regisztráció arról szól, hogy pontosan tudják előre, hogy hányan mennek el szavazni, így a kubatov listával összevetve ( ahonnan tudják pontosan hány fideszbuzi van), máris tudni fogják mi lenne a választás kimenete.
    No ekkor lesz szükség a külföldiek szavazataira levélben, mert annyi levélben érkezett szavazatot hazudnak, amennyit csak akarnak. Olyan választási eredményt hoznak ki, amilyet csak akarnak ezek a hazaáruló tetvek.
    Ne legyenek illúzióink, ezek a patkányok csalnak,lopnak,hazudnak továbbra is.
    Soha mást nem is csináltak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  15. Az a nagy baj, hogy ezek tudják, hogy bármit megtehetnek, ezt pedig mi, magyar választópolgárok bizonyítottuk be. Ha nem tehetnének meg minden alávalóságot, akkor már réges régen el lennének zavarva. Nem lettek elzavarva, azaz bármit megtehetnek, továbbra sem lesznek elzavarva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  16. Talán a nagy hajsza, amit a töltődés helyett tesz a vekkeres, totál taccsra teszi magát, ilyen állapotban nem húzza ki 2014-ig! A beszédírója viszont elmehetett szabadságra, ő meg, mint egy elszabadult hajóágyú, lődöz mindenre!
    Nincs világválság szerinte, csak Amerikában és Európában van baj. Még szerencse, hogy nekünk fél-ázsiai származékoknak itt van ő, mindenkinél okosabb, a németeknél, az angoloknál és még a franciáknál is! Ráadásul még életében soha nem hazudott, így nekünk, a fél-ázsiai származékoknak nincs is miért aggódnunk!
    A Nyugat haldoklik, de mielőtt végleg kipurcanna, még felvesszük a védőhálót?
    Én má’ becsomagótam, de USA, Európa halódik, akkó’ Bangledesh vagy Etiópia felé vegyem az irányt? Annyira elbizonytalanított ez a sallerező!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  17. Kedves antifülke,
    Nem csak annyi határontúli, hanem annyi helyi szavazatot hazudnak, amennyit akarnak. Számszerűsítve: 10.000 választóból 2.000 regisztrál, tehát ha azt mondják, hogy 4.001 regisztrált, akkor ezt még benyeli a nép, mert elég magas létszám nem regisztrált, viszont biztosan megvan az 50%+1 fő, még akkor is, ha mind a 2.000 regisztráló ellenük is szavazna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  18. antifülke: Szükség lesz a külföldi megfigyelőkre, de amilyen elbizakodottak kihoznának egy 75% győzelmet is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  19. Ezt hívják színtiszta nacionalizmusnak, amit most mondott megint OV.
    Ez már rombadöntötte az országot, ellentétes minden európai elvvel, megint elgurult a gyógyszer.

    “Orbán Viktor egy, a gazdasági válság okairól és kezelési lehetőségeiről szóló átfogó előadás során szóba hozta Románia és Magyarország sajátos helyzetét. Szerinte Közép-Európa sikeresebb volt a válságkezelésben, mint a Nyugat, de Magyarországnak és Romániának most erőfeszítéseket kell tennie, hogy bekerülhessen a Szlovákia, Csehország, Lengyelország alkotta sikerzónába. Orbán Viktor aggodalmát fejezte ki a romániai fejlemények miatt, amelyek szerinte kockára teszik az utóbbi tíz év felzárkózását és a költségvetés rendbetételében elért eredményeket, amelyekért a lakosság hatalmas áldozatot hozott.
    Elemzésében a miniszterelnök rámutatott: nincs szó világválságról, csak Amerikában és Európában van baj. – Ma az európai egység egy olyan nemzetközi programmá vált, amellyel kapcsolatban kritikát megfogalmazni, akárcsak érzékeny kérdéseket feltenni, a kánonon kívüli hangfekvésben beszélni, nem csak illetlenség, hanem retorzióért, sőt kiátkozásért kiáltó tett – mondta Orbán Viktor. Ezzel szemben a miniszterelnök szerint egyedi megoldásokra van szükség egyedi problémák kezelésében, és az európai nemzetek ellenében az Európai Uniót nem lehet sikerre vinni. Rámutatott, a nemzeti érzés reneszánszát éli Európában és bebizonyosodott, hogy az európai nemzetek nem akarnak összeolvadni egymással.
    – A terv a gyümölcskosárra hasonlít inkább, nem pedig egy gyümölcsturmixra, amit brüsszeli bürokraták hoznak létre. Ebből az is következik, hogy a mai európai válságra nincs központi megoldás, a nemzeteknek saját erőfeszítéseik révén, külön-külön kell megoldaniuk a saját problémáikat – magyarázta a miniszterelnök. Úgy vélekedett: ez a válság kedvező átrendeződés lehetőségét hordozza Közép-Európa országai számára.

    – Ki kell mondanunk, hogy az európai válság lényegében Brüsszel válsága. Brüsszel az elsődleges akadálya annak, hogy nem találjuk a megoldásokat a nemzetgazdasági bajok kezelésére. Brüsszelben azzal töltenek értékes heteket, hogy a csirkeketrecek méretét módosítsák, előírják, hogy a disznóknak játékot kell betenni az ólakba, és a libák lelki állapota fontos európai politikai kérdés, miközben százezrek veszítik el munkahelyüket, omlik össze a pénzünk és érezzük, hogy egyre nehezebb megélni – mondta a miniszterelnök.

    Közép-Európa országainak lépéselőnyét Orbán Viktor annak tulajdonította, hogy nem újabb hitelek felvételével próbálták a válságot kezelni. – Ez alól csak Magyarország a kivétel, amely a 2008-as válság után radikálisan megnövelte államadósságát és most azért harcolunk, hogy az adóssághegy ne szakadjon ránk, hanem kimászhassunk alóla – mondta Orbán.

    Az eladósodásért Orbán Viktor a baloldalt okolta. – Ha jönnek a szocialisták, előbb-utóbb összedöntik az országot, és akkor előbb vagy utóbb a jobboldalhoz kell fordulnunk, hogy az hozza rendbe. Aztán ha ráununk a jobboldalra, vagy a jobboldal mindenféle hibákat vét, akkor persze visszamegyünk a baloldalhoz, aki majd megint jól összedönti az országot, és utána megint visszahívjuk a jobboldalt, hogy tegye már rendbe – mondta a miniszterelnök.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  20. kekec
    Ez az ingyenes retúr utazást jó ötletnek lehetne mondani , de a dolgozók ezért vegyenek ki egy nap szabadságot? Ugyanis ezek az irodák majd valószínű munkaidőben lesznek nyitva ahol előzetesen lehet regisztrálni. Ez az egész egy torz ötlet, mert eddig a szavazásra jogosultak több mint a felének el kellett menni szavazni, hogy érvényes legyen a választás. De ha most 200 ezer ember regisztrál előre és ebből elmegy 195 ezer , akkor ők döntik el közel tízmillió ember sorsát. Ami azt jelentheti demokratikus a választás. De véleményem szerint akkor demokratikusan nem is lehet majd leváltani. Hacsak nem milliók vonulnak mindenfele az utcára és demokratikusan Ceaușescu sorsára jut.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  21. Ez arra megy ki, hogy kiszimatolják, ki nem szavazott rájuk, ki maradt otthon. Aki szavazott, annál nem tudhatják, kire voksolt.
    Úgy látszik, az apolitikus, vagy kiábrándult nem-szavazókat akarják zaklatni, ha újranyerik a választást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Tudom, sőt állítom, hogy T. fjudit felvetésében megfogalmazott feladat messze meghaladja azt, amire a Fidesz-KDMP kormány tagjai egyáltalán elkötelezték magukat, nem különben amire képesek és alkalmasak. A hatalmi funkcióba emelt urak ugyanis nem Magyarországot akarják megmenteni, hanem a Fidesz-KDMP klientúrát, a mögöttük álló pénzeszsákok játékterét és biztosítani azok mind nagyobb térfoglalását. Ők ugyanis eldöntötték magukban, hogy a baloldali “haszonlesők” már éppen eleget “kaszáltak”, és eljött az ideje annak, hogy végérvényesen kiszorítsák azokat, mint a “felkent, és arra érdemesített magyarok” egyedüli képviselői.
    Ehhez persze mint a “demokratizmus leghűbb hívei”, nem a választók korrekt meggyőzése eszközeivel láttak hozzá, hanem a választók több éves, előzetes, jórészt alattomos eszközöket felvonultató “megdolgozásával”.
    “A cél szentesíti az eszközt”, minden lépésük ezt az elvet tükrözte/tükrözi vissza, de jól tudjuk, hogy a kevéssé művelt közemberek tömegei számára ezek a jelek vagy felismerhetetlenek, vagy a tényszerűségük is olyan súlytalan, mint a semmit mondó, üres szavaké.
    És, ha netán bizonyítékok kellenének, akkor sorolhatnánk a nemzetgazdaság helyzetét károsan befolyásoló, sokszor a szándékosság gyanúját is felvető gazdasági intézkedések egész garmadáját. Ezek az elemi szintű gazdasági ismeretekkel is könnyen átláthatók.
    Én azonban egy egyszerűbb összefüggést hozok fel bizonyítékként. Tud-e valaki megnevezni olyan elméleti munkát, a helyzet, az adottságok és a lehetőségek elemzését, a jövőkép megfogalmazását, társadalmi kibontakozási iránymutatást, vagy különféle időtávú programokat amelyek a múltba révedő “nemzeti hablatyolás” helyett azt fogalmazta volna meg, hogy a hová jutottunk el, miben fogható meg a világban jelenleg elfoglalt helyünk, mik az adottságaink, mik a korlátaink, a visszatérő tévedéseink és hol vannak a reális lehetőségeink. Miket tekintünk fő, és minden politikai erő számára kötelező prioritásoknak és azokra mekkora erőforrásokat mozgósítunk. Mit kell tennie ezekért az államapparátusban, az állami szolgáltatások terén, a piaci szférában és az állampolgároknak, maguknak. Milyennek szeretnénk tudni a magáért és a környezetéért felelősséget vállaló állampolgárt, hogy a magyar társadalom a konkrét célokhoz eljuthasson és ehhez kiktől milyen támogatást kap stb..
    Szóljon, aki tud ilyenről, mert én nem tudok hasonlóról! Ez persze nem csoda, hiszen ehhez a Fidesz-KDMP vezetőinek tételes “vallomást” kellene tennie arról, hogy titokban mit is akarnak elérni valójában, ámde azok nyílt bemutatását ma még nem merik vállalni!
    Az ennél is szomorúbb valóság pedig az, hogy az ő titkos céljaik eléréséhez egyáltalán nincs szükség nagy léptékű, az egész társadalmat mobilizálni akaró szellemi invesztíciókra! Mert nem ez a céljuk!
    A “Kegyelmes Uram” világának a rekonstrukciójához ugyanis elégséges megidézni és elfogadtatni Horthy, Mindszenthy meg a többi, nem éppen tiszteletet érdemlő, gyászos történelmi alak példáját.
    A szerencsétlenségében magára maradt magyarok nagyszámú tömege meg már lassan képes lesz elhinni azt, hogy az űrrakéták sebességével változó emberi szükségletek, a tudomány, a technika és technológia, a piac stb. által pörgetett világunkban letűnt korok eszméivel, eszközeivel és gyakorlatával a nemzetek “versenypályáján” lehet maradni!
    Sírhatnékom van ha erre gondolok …
    És, ma már két károsan munkálkodó politikai erő is létezik nálunk Orbán és a “koleszos” csapata tevőleges, de sosem vállalt eszmei-politikai támogatása által!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  23. Ilyet még sosem csináltam…..-A cikket csak félig olvastam el,-a hozzászólásokra még csak rá sem tudtam nézni,De szembeköptem a monitort tökfőzelékkel…. …….. -Megvédi őket az ÁVÓ ,,( Tudom már máshogy nevezik ezeket a hárombetűs rohadékokat) Bármilyen cselekvésüktől a nép ellen ??? (Csak parancsot teljesítettek és elélhetnek még vagy 100 évig..)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  24. Nem értem Orbán miért aprózza így el a dolgot?
    Kétharmadával akár már holnap írathat egy aprócska kiegészítést a tákolmányhoz és minden vágya megoldódna, a választási milliárdokat sem kéne kidobni az ablakon, hanem tolhatnák bűntársai, Simicskáék a többi sok ezermilliárd után kifelé az országból. A kiegészítés pedig valahogy így szólna:
    1. Csak Orbán Viktor lehet a FIDESZ elnöke,
    2. Csak a FIDESZ alakíthat kormányt,
    3. Csak Orbán Viktor lehet Magyarország uralkodója (miniszterelnöke, királya, császára, szultánja, kalifája)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  25. gets
    “Vértes András egy minapi interjúban azt állította, hogy az a 242Mrd $ nagy valószínűséggel nem mind hazai tulajdonú pénz volt tehát túl sokat nem szabad képzelni róla.”
    .
    Magasan benne vannak az országba irányuló uniós fejlesztési támogatások eurómilliói is, a korábban is uniós polgárok adójából folyósított, de Orbán által folytonosan szapult Brüsszelből utalt összegek bizonyos magánszámlákra irányított összege is.
    Talán Vértes is erre gondolt, mivel kiismeri magát a nemzetközi pénzpiaci vándorutakon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  26. ITT MÁR CSAK AZ IMF HITEL ÉS A KOHÉZIÓS ALAPOK MEGTAGADÁSA SEGÍTHET. AZ LENNE A TISZTA VÍZ A POHÁRBA…:
    - Máskülönben külföldi segélyből “nyugodtan épülhet” majd a diktatúra. Anélkül pedig, bár borzasztóan szúrna, de kibújna a szög a zsákból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  27. Végre a bizonytalan nyugat is bizonyítva látná, hogy itt egy totalitárius rendszer épül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  28. gyümölcskartárs

    Magyarország,szeretlek…………………………..minimum 500 km távolságból

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  29. “az utcák meg mindig üresek” írjak többen. kiváncsi lennék, hogy akik ezeket a megállapításokat teszik hány tüntetésen voltak ott. Könnyű a klaviatura mellől ilyen megállapításokat tenni és mindent másoktól elvárni. Hiába megy pár száz ember minden tüntetésre, amikor a többség az otthon lágy kényelme mellett varja, másoktól a megoldást!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  30. Ez végtelenül antidemokratikus eljárás, remélhetően beavatkozik az Unió!
    Képzeljük csak el,hogyan regisztrálnának azok a honfitársaink, akik tanyákon, eldugott kis falvakban élnek. Sehogy, hiszen, ha nagyon elégedetlenek még négyévente esetleg elmennek szavazni, de már kétszer nem. Egyértelműen bizonyította Orbán, hogy totális diktatúrára törekszik, ezért mindenképpen meg kéne állítani, mielőtt még teljesen tönkreteszi az országot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  31. Nem olvastam el az összes hozzászólást, így lehet, hogy mások már elmondták ugyanezt. Én ezt jó hírként értékelem. Azt mutatja, hogy a fideSS az utolsó szalmaszálba is belekapaszkodna. Oda az önbizalom. A paranoiájuk újabb és újabb hülyeségbe hajszolja őket, ami csak közelebb hozza a bukást. Remélem, nem állítom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  32. Én így találtam ki mit akarnak: Elmegy a polgár regisztrálja magát, ugye a választásig még sok idő van ugye. Amikor már jó sokan regisztráltak elkezdik kinyomtatni a szavazó cédulákat ( személyi számmal, vonalkóddal láthatatlanul) amit aztán a listából megkapok (névre szólóan, azonosítóval) aztán ikszelhetek. A szavazat számláláskor pedig megnézik kire voksolt a buta polgár. A többit a fantáziára bízom…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  33. Nem mentünk még az utcára, még nem csordult túl a pohár. Lehet, hogy egy apróság elég lesz ahhoz, hogy mindent félretegyünk. Úgy csinálják, hogy ne egyszerre érezze mindenki a szorítást, csak apránként. Nagyon kitalálták ezt az “elmút nyócév” alatt, aprólékosan kidolgozták a legkisebb részletet is, ami a hatalmonkoncentrációt illeti. Csak a gazdasággal ne lenne az a bibi, hogy nem elég a pénz, ami a hatalom megtartásához kell. És ebben fognak hibázni, mert ebbe keményen bele tud szólni az únió.Mi a neve, Európai Unió, (régebben Európai Gazdasági Közösség, stb. most nem sorolom fel. Az Eu. nem szól bele mindenbe, nem szól bele a belpolitikába, persze csak akkor nem, ha nem sérti a Csatlakozási Szerződésben vállalt jogokat és kötelezettségeket. Nem akarok nagyon részletekbe menni, de nekünk egyetlen mentsvárunk most az Eu, mivel a tagállamoknak vannak kötelezettségeik, jogaik is vannak, de pénzt csak akkor fog kapni, ha betartja az uniós elveket. Vagy kilép, de ahhoz népszavazás kell, azt már nem tudja OV elintézni. Remélem ezegyszer tényleg jókor vagyunk jó helyen, az Eu. tagjaként, és nem rontja el a jobboldal, mint már annyiszor a történelmünkben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  34. Én némileg másként látom ennek a baromságnak az okát, mint általában a politológusok. Ők azt mondják, hogy Orbán regisztrációs ötlete arra vonatkozik, hogy a bizonytalanokat távol tartsa a szavazástól. Szerintem aki bizonytalan az bármikor még változtathat az elképzelésén, revidiálhatja álláspontját a tekintetben, hogy elmenjen-e szavazni és ha így dönt mit neki a regisztráció. Ez pusztán nem fogja elijeszteni. Nekem van egy teljesen másféle elméletem, amin azt hiszem érdemes elgondolkozni. Az, hogy Orbán meglebbentette, hogy netán tán mást kell kitalálni a demokrácia helyett, az nyilván azt hivatott előre jelezni, hogy bizony ő adott esetben túl is fog lépni ezen. Nekem szent meggyöződésem, hogy még csak most készül valami elképesztő támadásra a nyugdíjasokkal szemben. Nincs pénz és már nincs honnan elvenni, maradnak a nyugdíjasok. Előrebocsátom, hogy a nyugdíjasok többsége már az elmúlt szavazáskor is inkább a baloldalra szavazott. Most ha éri még valami atrocitás a társadalom ezen rétegét még azok a nyugdíjasok is átállhatnak az ellenkező oldalra mondjuk az LMP mellé) akik eddig rájuk szavaztak. Mint tudjuk a nyugdíjasok tábora ép elég nagy, ráadásul ők azok akik el is szoktak menni választani, na ezt akarja a regisztrációs eljárással Orbán megnehezíteni. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy bizony a szavazni vágyó nyugdíjasok között sok beteg, esetleg mozgásában korlátozott is van, akik ha akartak szavazhattak, mert az urnákat, ha kellett házhoz is vitték. Én tudok olyan idősek otthonáról, nem is egyről, ahová szintén kiment a szavazatszedő bizottság megbízottja az urnával. Igen ám, de a regisztráció nem oldható meg ebben a formában, hiszen még az online formációt is elvetették, mindenkinek személyesen kell regisztrálnia az önkormányzatoknál. Mondanom sem kell nagyon sok vidéki kis település távol esik a saját önkormányzatától, vagy a jegyzőségtól így aztán nyilván a nagyon idősek és a betegek képtelenek a regisztrációra. Orbánnak már régóta bögyiben vannak a nyugdíjasok, csak nem tudott még olyan intézkedést találni, ami azért még belefér a demokratikus keretekbe, de üt is azért az idősökön. Ez úttal úgy vélem nem érdeklik már a demokrácia szabályai egyáltalán, meg fogja ha kell hozni “áldásos” intézkedéseit, ami nyilván elene fogja hangolni ezt a nem elhanyagolható szavazó bázist. Ezért probálja beszűkíteni a mozgásterüket, lerakni az aknákat és úgy egyébként is kiváncsi me4nniy nyugdíjas menne el szavazni, mert azok jó részét igen csak le kell vonja a saját szavazói közül. Így látom én ezt, ezzel magyarázandó a demokrácia seggberúgását is és a regisztrációs kényszert is. Ne feledjük egyelőre a nagyobb tömbök, bázisok érdeklik, egy-két tévelygővel Orbán még per pillanat nem számol.A nyugdíjasok bázisa viszont milliós nagyságrend, őket kell eltántorítani lehetőleg a szavazástól. Ez a formkla pedig jó eszköznek bizonyul, legalább is így első ránézésre. Persze bíznunk kell abban, hogy ebből az eszement ötletéből ssm lesz semmi, csak ehhez az ellenzék nagyon szigorú fellépése szükségeltetik, valamint az AB pozitív hozzáállása, hogy még a puszta gondolatát is kiverje Orbán fejéből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  35. Ne minuszolj!
    Ird le a véleményed ha má, vagy van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  36. Nem a bizonytalanokról szól.
    A fidesz és a jobbik eddig mindig az alacsony részvételi arányban volt érdekelt.
    Ha egy évvel korábban kell regisztrálni, akkor az éppen szavazó korba érő fiatalok többsége nem fog szavazni.
    Az idősek jó része sem fog szavazni.
    Aki közben költözik, az sem fog szavazni.
    A fidesz-imádókat célzottan serkentik majd regisztrálni, és ha kell, kimennek értük.
    Ezen kívül a regisztráció ténye legitimáló hatású. Regisztrálni fogunk, ahelyett, hogy elküldenénk őket a búsba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  37. és még “vezetheti” az országot….szégyen…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. „A Jóisten remélhetőleg megsegít bennünket, s egy új gazdasági rendszerhez nem kell majd – a demokrácia helyett – valamely új politikai rendszert bevezetni.” – mondta a diktátor, aki már most pontosan tudja, hogy a Jóisten ennyire nem fog minket „megsegíteni”!
    Így tehát jöhet majd az új politikai rendszer, amelyben ez a hatalommániás, dilettáns kókler lesz a parlament által holtig megválasztott Főméltóságú Kormányzó Úr. Hiszen úgysincs már Köztársaság, hiszen úgyis szinte teljes mértékben visszaállította az 1944. március 19-e előtti állapotokat és elévülhetetlen érdemeket szerzett a feudalizmus alapjainak lerakásában.
    Innen már csak egy lépés a parlamentnek mint felesleges intézménynek a felszámolása, az ellenzék teljes megsemmisítése, sőt az ellenzék vezetőinek koncepciós perek útján történő bebörtönzése, a felségsértés jogi intézményének bevezetése és valamennyi szakmai intézménynek az orbáni ámokfutás által való átalakítása. Még szerencse, hogy minden diktátor feje porbahull idővel. De addig???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Közveszélyes szélhámosság a magyar néppel szemben, amit a választással kapcsolatban óhajtanak tenni! – külföldiek ide jönnek majd szavazni, hazai magyarok pedig otthon maradhatnak????? – Orbán-klán-oligarchiának úgy látszik csak ennyit szá
    mítanak a hazai magyar emberek!!!!

    Na, igen, Kubatov lista él, persze, hogy van pontos listájuk, különben nem tudnák a fideszre szavazókat ajándékokkal meglepni. Azok a szomszédok akik ajándékokat – piti dolgokat – kapnak, beárulják a másik szomszédot, hogy kire szavazni, milyen párti?
    Ez a “szél-egyenes” betart Magyarországnak! –

    OrbánDiktátor KASZTOSÍTÁST kezdett hazánkban, ez tovább folytatódik.
    Tényleg nincs EREJE a NÉPNEK, csak ennek a szélhámos bandának????? – ezek nem politikusok, nem a haza és a hazai magyarság érdekeit, hanem saját hatalmukat dédelgetik, pártolják, tesznek meg mindent az emberek leigázásáért, de már itt kellene, hogy legyen, hogy

    “…… KÉR A NÉP…..”, nem adnak, hanem még mindig ADÓKAT VEZETNEK BE.

    De, KI KÉRI SZÁMON és JELENTI FEL Orbánt CSALÁSÉRT? – ÓRIÁSI MÉRETBEN BECSAPTA a népet és a MAI NAPIG TESZI a magyar emberekkel.

    Nemezetközi bíróság is van, ahol feljelentést lehet tenni ellene! Akik nem teszik meg azok is bűnt követnek el, mert Orbánékat védik azzal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  40. Ahogy leváltották Berlusconit, ugyanúgy és AZONNAL LE KELLENE VÁLTATNI ezt a közveszélyes szélhámos, polihisztor…… Orbán-bagázst!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  41. Fideszes vélemény: a vadbarmok elmennek, és össze-vissza szavaznak!
    A legújabb, kibővített vélemény: a félázsiai származékok, a vadbarmok elmennének szavazni és össza-vissza szavaznának – hát regisztráljanak, a kintieknek nem kell csak levélben szavazni – és sehol semmi csak a tompultság! A kormányfő pedig nyaralgat és töri a fejét, hogy milyen ötlettel rukkoljon elő! Normális országban már nem kellene agyalnia, mondom normális országban, nem ilyen félázsiaiban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  42. Az egészről a következő véleményem van :
    Amikor majd a most még érdektelenséget tanusító , önmagát mindenből kivonó , odanemfigyelő polgár végső dühében , utolsó percben mégis elmegy szavazni és szembesülnie kell azzal hogy adminisztratív okoknál fogva nem teheti azt amihez 60 éve joga volt a magyarnak , kialakul benne egyfajta szkeptikus , hideg gyűlölet a Fennálló ellen.
    Egyfajta tartós gyűlölet , ami akkor alakul ki amikor elveszik a gyerek játékát indoklás nélkül.És senkinek ne legyenek kétségei : propagálni is fogja a véleményét mindenfelé.
    Következő választást talán megnyeri Fennálló.
    De merem állítani :
    Fennálló hat év múlva el fog tűnni a politikai palettáról.
    ( Kár hogy addig éhenveszünk. )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. Emily: “(Még szerencse, hogy) minden diktátor feje porbahull idővel.”
    Bródy: >… (de) tudjuk, hogy a nagykacsát végül levágjá(k)<

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. mélységesen felháborít és elkeserít a szabadságnak ez az utolsó láncszene
    ami úgy szakadhat el, hogy erről az országban milliók sem fognak előzetesen
    értesülni.
    Mert ne legyünk naívak: vidéken és nyomoruságban élő honfitársaink jó része
    már csak későn értesül erről s az igen lényeges dolgokról, s azok okairól, így
    tenni sem tud időben ellene, ha egyáltalán tudna is….
    Hiányzik pl. legtöbb vidéken a klubrádió is, s az internet sem elég elterjedt.
    Másik véleményem az, hogy ha ezt az EU hagyja, ezt a pofoncsapását a
    demokráciának, akkor ez is csak annyit ér….
    Valóban az idősek és a fiatalok eshetnek ki szép számmal a szavazásból, ami
    igazán aggasztó !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  45. csiszár istván

    Nagyon jó ez a “Fennáló” név.

    De tulajdonképpen honnan , milyen logikai levezetésből származik ?

    A legjobb viszont az volna , ha Orbán Viktor ( Domitianus császár példáját követve ) ” Dominus et Deus” -nak neveztetné magát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. Magyarországon hemzsegnek az ideológiai-politikai analfabéta politikusok! Például:
    1.”Kommunizmus” a Világon soha,sehol nem volt,ebből erednek az “idején”,”áldozatai” stb., nevű téves asszociációk
    2. A “demokrácia” és a “diktatúra” nem társadalmi-politikai rendszerek,azok voltak viszont az ősközösség,a rabszolgatartó ,a feudális,a kapitalista és a szocialista rendszerek,az előzők csupán ezek ogi megnyilvánulásai.Sem Orbán,sem Fodor Gábor,sem pedig Gerő András úgy tűnik nem tanultak marxizmust,illetve közgazdaságtant, vagy politológiát…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. Magyarországon hemzsegnek az ideológiai-politikai analfabéta politikusok! Például:
    1.”Kommunizmus” a Világon soha,sehol nem volt,ebből erednek az “idején”,”áldozatai” stb., nevű téves asszociációk
    2. A “demokrácia” és a “diktatúra” nem társadalmi-politikai rendszerek,azok voltak viszont az ősközösség,a rabszolgatartó ,a feudális,a kapitalista és a szocialista rendszerek,az előzők csupán ezek ogi megnyilvánulásai.Sem Orbán,sem Fodor Gábor,sem pedig Gerő András úgy tűnik nem tanultak marxizmust,illetve közgazdaságtant, vagy politológiát…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. csiszár istván

    Valóban mérhetetlenül álszent és képmutató a jobboldal örökös kommunistázása.

    Az emberiség eddigi történelme folyamán ugyanis a valóságban még soha és sehol nem volt kommunizmus , de még csak szocializmus sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  49. A legvérmesebb kommunistázók, mint köpönyegforgatók ott ülnek a Fideszben és megtagadják a múltjukat, a rokonaikat, nagyon jó példát adnak a gyerekeiknek, hogyan kell majd elbánni a felmenőkkel!
    A sok volt “komcsi”-ból össze is állhatna a régi MSZMP, hogy nem sül le az orcájukról azc a rinocérosz bürke!
    A 2/3-s, 300.- Ft vizitdíjas fülkeforradalmárok pedig tapsikolnak nekik, akkor miért ne pávatáncoljanak továbbra is, amíg még mindigvannak, akik beveszik?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Ki kell röhögni a nyilasokat 2012. október 12. péntek | AN

Módosíthatnak a feliratkozási szabályon 2012. október 7. vasárnap | AN

Október 23: a rendszert végképp elsöpörni 2012. október 4. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos