Ronai and Ronai
AMERIKAI

Módosíthatnak a feliratkozási szabályon 2012. október 7. vasárnap 23:33 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Módosíthatnak a feliratkozási szabályon
Budapest – A hétfőtől kezdődő háromnapos országgyűlési ülésen szavazhatnak a választási regisztráció részletszabályait alaptörvénybe foglaló bizottsági módosító javaslatról. A képviselők ezt követően az alkotmányügyi bizottság kezdeményezésére kiegészíthetik azt az alkotmánymódosító javaslatot, amely az alaptörvénybe foglalná a választójog előzetes regisztrációhoz köthetőségét.
.
Amennyiben a Ház elfogadja a bizottsági indítványt, akkor az alkotmány szintjén rögzítenék, hogy a magyarországi lakhellyel rendelkezők – a kormányoldal eredeti javaslatával szemben – mégsem regisztrálhatnak levélben a választásokra, azt kizárólag személyesen, vagy elektronikus formában tehetik meg a voksolást megelőző 15. napig.
.
A változtatást a Fidesz azzal indokolta, hogy Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke aggályosnak nevezte a levélben történő feliratkozást.
.
Ezt követően az Országgyűlés megkezdheti a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), valamint a Médiatanács 2011-es költségvetéséről szóló törvényjavaslat tárgyalását. A képviselők a nyilvánosság minél hathatósabb kizárása érdekében várhatóan ismét az éjszakai órákban értékelhetik azokat a módosító indítványokat, amelyek a bírák nyugdíjkorhatárának változtatását indítványozó előterjesztésekhez érkeztek.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

22 Reader’s Comments

  1. Naon szalad ez az ” alkotmány-biznisz “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  2. Erdekessegek a torvenytervezetbol
    http://www.parlament.hu/irom39/08405/08405.pdf

    20., 27., 55. cikkely osszefoglaloja:

    A Nemzeti valasztasi bizottsag elnoket es 7 tagjat Orban nevezi ki 9 evre.
    Osszesen 13 tagja lesz, ebbol 10 fideszes.
    Garantalt, hogy ez a bizottsag minden fidesz csalast jovahagy.

    A kulfoldrol levelben beerkezo szavzatokat a Nemzeti valasztasi centrumban szamoljak meg, aminek a vezetojet szinten Orban nevezi ki 9 evre.

    245. cikkely:

    A szamlalason 4-en lehetnek jelen : 3 Orban kinevezett (bizottsag, centrum, media hatosag) es egy kulfoldi megfigyelo.

    Tehat fuggetlen vagy ellenzeki megfigyelo nem lehet jelen a kulfoldrol beerkezett szavazatok szamlalasaban.

    Csalas lezsirozva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  3. Figyu!!!!!!!!!!
    Minek feliratkozni?
    Tömegesen meg kell jelenni, az asztalról elvenni a szavazó lapot, beikszelni, bedobni és kész.
    Lehet, hogy a körzet szavazatai nem lesznek érvényesek, de ha legalább 100 körzetben megtörténik, akkor cseszhetik az egész választást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  4. Az egész országgyűlési cirkusz fölösleges és álszent , ezek még egy törvényt se hoztak ami nem róluk és ő értük készült volna.Szívesen várom a mínuszolós majmok ellenpéldáit és jogtalan felháborodásukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  5. Péterfalvi a fidesz fizetett ügynöke! Amit megrendelnek tőle, azt ő gondosan szállítja a megbízóinak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  6. Az USA Alkotmányát 1787-ben hozták létre és az eltelt 225 év alatt csak 27-szer módosították.
    Az rendben van, hogy Orbán nem tisztelte az Alkotmányt (ezt legalább előre elárulta) de hogy a saját Tákolmányát is WC papírnak használja, ha kissé csokis lesz a nadrágja, az kissé meglepő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  7. imax
    Ez most bekerült a pakliba. A polgári engedetlenség igen szép példája, ráadásul MINDEN szavazókörzethez nem tudnak 100 ember távoltartásához elegendő rendőrt odatenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  8. figyelő
    A család BE VAN építve a rendszerbe – mivel a bejelentési kötelezettséget és a BÜNTETHETŐSÉGET eltörölték. A “külföldről érkezett” bizottsági tag feltehetően Tőkéséktől vagy hasonszőrű társaitól érkezik?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  9. bocs: nem család, hanem csalás

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  10. Senki nem vágja pofán a barom fideSSeseket, hogy regisztrálni csak munkaidőben lehet, aki dolgozik, annak szabit kell kivenni emiatt, mert nem mindenki ügyfélkapus!
    Én levélben nem is regisztráltam volna fő a bizalom alapon, mert honnan tudhatnám, hogy valóban felvettek-e a névsorba, lehet csak a választáson tudom meg, hogy ja bocs, nem kaptuk meg a levelét!
    Legutóbbi tudásom szerint a határon kivüliek levélben szavazhatnak.
    Valaki előtt ugy ott van ez a dolog – a csalás maximális lehetősége mellett!!! – a szavazás titkossága?
    Ha levélben szavaznak, ki fogja leellenőrizni, hogy az illető valóban létezik-e, valóban ott lakik-e?
    Érdekes amikor ez a főbarom csuti levelezget velem, akkor megtalálják a nevemet és a cimemet a lakcimnyilvántartóban, de ez a választói névjegyzékhez mégsem elég!
    Hogy nyilna meg alattuk a föld!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  11. inax!
    Nem kell túlbonyolítani a dolgot, mert amit mondasz az amúgy sem jó megoldás. Pecsétek nélkül nem érvényes a szavazócetli, azokat pedig csak akkor nyomják rá, ha azonosítottak a választási névjegyzéken. Ha ilyen megoldáson töröd a fejed, sokkal egyszerűbb, és bőven elég, ha a nemzeti színű zsinórt, vagy a papír ragasztókorong lezárópecsétet feltéped az urnának nevezett papundekli dobozon, máris fújhatják az érvényességet. Egy röpke elegáns mozdulat az egész!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  12. Alap?Törvény?Módosítás?

    Nincs nehéz helyzetben az a vadász aki elé folyamatosan odaterelik a vadat.

    Alaptörvény ellenes választás? Sebaj, módosítjuk az Alaptörvényt.
    No itt van a megállj.
    Ez az utolsó csepp a pohárban a demokrácia lebontásának folyamatában.
    Ha ezt hagyjuk akkor évtizedekre bezárjuk magunkat egy ázsiai Orbanisztánba.

    Ki kell szállni minden politikusnak ebből az előre elcsalt választásból, melyben kiherélik a valódi választási alapelveket, lényegi elemeket hagynak a ki a régi választási törvényból, korlátozzák a választók választási lehetőségeit, illetéktelenekre terjesztik ki a szavazati jogot, megszentségtelenítik az Alaptörvényt.

    Itt a hatalomnak nemet kell mondani.

    Igaza van az Eötvös Intézetnek és igaza annak a válasznak melyet erre Majtényi kapott:
    http://www.dk365.hu/valasz_Majtenyinak_121005.pdf
    Vissza kell térni a régi alkotmányhoz. Ha kell népfelkiáltással.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. A szabályokat mindig az erősebbek írják, a gyengéknek be kell tartaniuk, vagy nem játszhatnak.
    Ez így van mindenhol a Földön.
    Más kérdés, hogy rossz szabályokkal öngólt is bekaphatnak a választásokkor.
    Ha mégsem, akkor a választások után is bekaphatják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  14. sasa
    A Földön a demokráciákban biztosan nincs így, hogy az erősebb ír törvényt!
    Most itt nem szabályt írnak, hanem az Alkotmányunk helyére összetákolt Alaptörvényt módosítgatják, csűrik-csavarják, próbálják belegyömöszölni a választási törvényt.
    Ezt pedig főleg konszenzussal lehetne megtenni és legfeljebb a 2018-as választásra vonatkozóan – az, hogy firkál egy-két inzultációs levelet az nem konszenzus!
    Mindenki megkapta a munkahelyek megőrzéséről küldött levelet is: pl. az elbocsátott bírók, nyugdíjasok és a rokkantak korkedvezményesek is!
    Mit gondoltak ezek az emberek, amikor ezt a levelet elolvasták?! Szórakoznak velük vagy a cinizmus legalja szólt hozzájuk!
    A Parlamentben a 2/3 mindent lesöpör, csak az ő képviselői beadványaikat fogadják el a gombnyomogató droidok – NINCS SEMMIBEN KONSZENZUS, ilyen az alaptörvény – 1 párté és nem az országé! Mikor kérdezték meg, hogy szűnjön meg az országhatáron a Köztársaság és csak Magyarország legyen?!
    Annyira a hatalmuk megőrzésére koncentrálnak, hogy egyre több ökörséget követnek el – ha nem itt élnék, azt mondanám, egy röhej amit művelnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  15. Ne reménykedjetek semmiben A hőkölés népe mindent eltűr. Ezt nem is igen lehet a szemükre vetni. Az eltelt több mint ezeregyszáz-valahány évből ezeregyszázban alattvaló kisemmizett senkik voltak. A lelkükből a rendszerváltás és a falkaforradalom között ezt a lelkileg rögzült alattvalóságot nem tudták kitörölni. Húsz év nem elég a demokrácia megtanulásához. Különösen akkor nem, ha a demokráciát egy végletekig korrupt, többségében hitvány politikai osztály igyekszik megtanítani, és ezt a tanítást a kétezeréves, a felvilágosodás kezdete óta elsüprendőnek ítélt római katolikus egyház minden hatalmat imádó és isteninek kikiáltó papjai is gátolják, pápástól, püspököstől. Egy olyan országban ahol a demokráciának hagyományai vannak, ahol a polgárok osszetartó közösségei őrzik jogaikat, ezt a hitvány orbán-fasiszta bandát a hatalom közelébe sem engedték volna. Láthatjátok: a görögök, a spanyolok, vagy a portugálok ellenállását? Pedig náluk nem a fasizmust akarják rájuk erőszakolni, csak kivívott jólétükből akarnak egy keveset lecsípni. A magyarok meg kussolnak, nemhogy nem lázadnak, még tömegesen imádják is kedves viktorkájukat, kézcsókra járulnak hozzá hálából azért, mert bandájával kifosztja és nyomorba taszítja őket. A vele szemben fellépő ellenzéknek pedig legfontosabb dolga, hogy már előre a megszerzendő koncon, a pozíciók megszerzésén marakodjon. Így a csuti továbbra is hatalmon marad, mert a magyarok ebsorsot akarnak. Meg is érdemlik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  16. Ma már az egész eddigi választási kuplerájból egyetlen dolgot lehet kikövetkeztetni:
    HA A VÁLASZTÁSRA KERÜL A SOR, JÓ HA VALAKI AZT TUDJA FIÚ-E VAGY LÁNY.
    Hiszen csak azt látjuk, hogy a fide$$ arisztokratái örökbe birtokba akarnak maradni.
    .
    HISZEN MIT TEHETSZ – A KAVARGATÁS UTÁN – HA A FELIRATKOZÁST KÖVETŐEN A PARLAMENTI 2/3 BIRTOKÁBAN – EGYÉNI JAVASLATRA – A
    PARLAMENT MEGVÁLTOZTATJA AMIT ADDIG TUDTUNK.
    (lásd Püspökladányi választások, ahol az első forduló a választók spontán
    bojkottja miatt érvénytelen volt és VÁLASZTÁS KÖZBEN vagyis a második
    választási kisérlet előtt eltörölték a minimális szavazószámot. Amikoris a
    választók 20%-a vett részt a szavazáson, ennek 50%-val, tehát valójában
    a szavazatok 10%-ával nyert a fide$$. MÉGIS 50%-AL DICSEKSZENEK és
    szidják a bunkó, hülye tanulatlan parasztokat, hogy nem szavaztak rájuk)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  17. Mi van, ha regisztrálok még öt másik helyen, ahol rokonom él és bejelentkezem és mind az öt helyen szavazni fogok. Ezt hogy fogják kiszűrni? Mondjuk a fidesz mellett voksolok, Véli a fidesz vagázs, hogy meg lehet csinálni 2014 ben azt amit 2010 ben megtettek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  18. szemüveges 2012. október 8. hétfő 18:37
    “Mi van, ha regisztrálok még öt másik helyen”
    Mi van, ha kitalálnak még öt másik időpontot folytatólagosan, szépen sorba?
    -Kár ezen morfondírozni. Úgy hülyeség az egész, ahogy kitalálták.
    (Ha meg nem, akkor világrengető gazemberség! Ez is…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. - Én csak akkor vagyok hajlandó elmenni szavazni,hogy ha nemzetközi megfigyelők lesznek a következő választásokon.. .. – Már mindenütt az a ők embereik ülnek. -Majd kijön mondjuk egy 99% győzelmük,- oszt jó napot………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  20. Kedves Dimitru1!
    Nincs vagy-vagy. Világrengető gazemberség, oszt’ jó napot.
    Valamilyen csodában reménykedünk. Mondjuk abban, hogy az EU azért tesz arról, hogy egy tagállamában ne történhessen ilyesmi. Pedig azt hiszem, hogy hiába reménykedünk abban, hogy kívülről oldják meg a problémánkat. Aki gondolkodó emberként élt már 1956-ban az tudhatja, hogy akkor is cserben hagyott bennünket a demokratikus Nyugat. Hiába is hallgattuk a rádióadásokban, hogy miket mond az ENSz-ben Willi Brandt. A britek még ki is használták a helyzetet arra, hogy kirobbantsák a szuezi válságot.
    Egy hatékony, hazai megmozdulást (mondjuk egy általános sztrájkot) azonban meg kellene SZERVEZNI, de nincs ma olyan demokratikus erő, szakszervezet, vagy civil szervezet, amely megszervezhetné és Orbán már jóelőre megszervezte az esetleges ilyesmi letörését. Pl. a TEK létrehozásával, újabban pedig a civilek “katasztrófavédelmi” behívásának a megkezdésével.
    Ha behívnak egy a parlament által deklarált “civil” katasztrófahelyzetben, akkor katonai fegyelemmel tiltanak el attól, hogy bármilyen tüntetésen részt vehess, vagy még a – tüntetők elleni – kivezénylésedre is sor kerülhet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Hüle görény nép ez a magyar! Lásd, 1848 VÉRTANÚIT! Nem volt közöttük MAGYAR!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  22. Azt nem értem hogy ha itthon lehetséges manipulálni a levélbeni regisztráciot akkor a külföldi levélben levöket mi védi meg ettől,Pl.a kormány rendelkezik a kinti magyar állapolgárok minden adatával,aki nem nem regisztrál annak adataival a kormány regisztrálhat,sőt szavazhat is.Ellenörizni nem lehet,és ha valaki azt mondja hogy ezt a kormány nem teheti meg az nagyon téved,mert azt is megteszi amit nem tehet meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Október 23: a rendszert végképp elsöpörni 2012. október 4. csütörtök | AN

Győzelemben bízik az MSZP 2012. szeptember 24. hétfő | AN

Orbán újra fazonigazít az alkotmányán 2012. szeptember 20. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos