Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán a Fidesz-KDNP-viszonyról: „vagy együtt, vagy sehogy” 2012. július 16. hétfő 18:54 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(43)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán a Fidesz-KDNP-viszonyról: „vagy együtt, vagy sehogy”
Budapest – „Vagy együtt, vagy sehogy” – Orbán Viktor szerint ennek jegyében végzi közös munkáját a két kormánypárt, a Fidesz és a KDNP.
.
„Alpinista” helyzet van a Fidesz és a KDNP között: „ketten lógnak a falon, össze vannak kötve, és az egyik élete a másikén múlik, ha értik egymást, működik, (…) ha azonban nem, akkor mindkettő rosszul, méghozzá cudarul rosszul jár”, fogalmazott a miniszterelnök, a Fidesz elnöke újságírók előtt, a kormányoldal szövetségeseivel való konzultációsorozat első állomása, a KDNP vezetésével folytatott budapesti tárgyalás után. Szerinte mind a Fidesz, mind pedig a KDNP tisztában van ezzel „a történelmi típusú alpinista helyzettel”, és bátorító példa is van előttük, a CDU és a CSU együttműködése Németországban.
.
A legnagyobb rossztól való megszabadulás képessége, a felemelkedés képessége vagy a félelem nélküli életre vonatkozó keresztény tanítás mély alapját adja a kormányzati együttműködésnek – sorolta Orbán Viktor.  Kijelentette: egyetértés van a fideszesek és a kereszténydemokraták között abban, hogy nincs olyan rossz, amelyet ne lehetne jóvá tenni, nincs olyan mély gödör, amelyből ne lehetne kimászni.
.
A Fidesz és a KDNP közötti együttműködés 1994 óta egyre mélyül – mondta, majd felidézte, hogy 1998 és 2002 között már kormányoztak együtt, és Európának  akkortájt az volt a legkereszténydemokratább jellegű kormánya. 2010-ben pedig az elmúlt húsz év legnagyobb nemzeti egységét hozta létre a pártszövetség, tette hozzá.
.
A KDNP székházában tartott sajtótájékoztatón a kormányfő elmondta, azt kérte a kereszténydemokratáktól, hogy álljanak ki a méltányos tehermegosztás, a szükséges átszervezések és a középosztály felerősítésének politikája mellett.
.
A méltányos tehermegosztást keresztény ihletettségű gondolatnak nevezte: „Ha válság van, mindenkinek viselnie kell valamit a terhekből, de mindenkinek csak annyi terhet kell elhordoznia, amennyinek az elhordozására képes”. A kormánypártok egyetértenek abban, hogy nem szabad visszatérni a 2010 előtti megszorítások politikájához, ugyanis nem megszorításokra van szükség, hanem tehermegosztásra, hangsúlyozta, és egyúttal köszönetet mondott a KDNP-nek, hogy az EU-val folytatott vitákban is támogatta őt.
.
Az ország átszervezéséről szólva Orbán Viktor úgy fogalmazott: a változások mértéke talán csak az Antall-kormány kezdeményezte, 1990-ben megkezdődött átszervezésekhez hasonlítható.
.
Arra is kérte Semjén Zsolt KDNP-elnököt, hogy azokat, akik dolgoznak, vállalkoznak, adót fizetnek, gyermeket nevelnek, mindenek felett támogassák, mert ők viszik a hátukon az országot.
.
Orbán Viktor szólt a szociális adócsökkentésről is, amellyel kapcsolatban úgy fogalmazott: „a kugligolyó elgurult, a bábuknak dőlniük kell”, azaz a szociális adócsökkentésnek – a viták ellenére is – meg kell történnie, és a pénzügyletek illetékeiből meg kell teremteni az ehhez szükséges bevételeket.
.
Közölte azt is, pozitívan fogadta a KDNP-nek a következő két évre vonatkozó megfontolásait.
.
A miniszterelnök a következő napokban a Fidesz többi választási szövetségesével is találkozik, hogy áttekintsék az elmúlt két évet.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 5 szavazatból)
Orbán a Fidesz-KDNP-viszonyról: „vagy együtt, vagy sehogy”, 4.2 out of 5 based on 5 ratings

  • Hozzászólások(43)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

43 Reader’s Comments

  1. Semjén testvér helyében azért vigyáznék azzal az alpinizmussal. Orbán pár ciklussal ezelőtt a Kisgazdapártot invitálta egy kis hegymászásra, és emlékszünk még, mi lett a vége.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  2. Már vártam, hogy ez a sült-bolond mikor nyilvánítja magát okosabbnak Antallnál is! :((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  3. Csak úgy tomcsisan: ki a f@sz az a KDNP? 0.6%?
    De a bolondok így elmagyarázhatják maguknak hogy többpárti kormányzás van. Nem emlékeztet ez senkit a pár évtizeddel ezelőtti politikai helyzetre?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  4. A Fidesz és a KDNP közötti együttműködés 1994 óta egyre mélyül – mondta, majd felidézte, hogy 1998 és 2002 között már kormányoztak együtt, és Európának akkortájt az volt a legkereszténydemokratább jellegű kormánya. 2010-ben pedig az elmúlt húsz év legnagyobb nemzeti egységét hozta létre a pártszövetség, tette hozzá.
    .
    Szólni kellene a legkeresztényibb horthysta kormányutánzatnak, hogy olvasson Bibliát, mert a bűn elnyeri büntetését, és azon a helyen és napo nem pénzért, hatalomért ácsingózó, megalkuvó emberek lesznek a bírák
    Máté 7:19 Minden fa, amely nem terem jó gyümölcsöt, kivágattatik és tűzre vettetik.
    Máté 7:20 Azért az ő gyümölcseikről ismeritek meg őket.
    Máté 7:21 Nem minden, aki ezt mondja nekem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.
    Máté 7:22 Sokan mondják majd nekem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-e, és nem a te nevedben űztünk-e ördögöket, és nem cselekedtünk-e sok hatalmas dolgot a te nevedben?
    Máté 7:23 És akkor vallást teszek majd nekik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  5. napo = napon

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. Oh, ah! Ezt a nagy egyetértést! A plafon még a helyén van?
    A nulla támogatottságú kdnp és a farizeus semmilyen zs azt mondja és azt vallja, amit ov előír nekik. Amíg azt mondják, amit kell, képviselőik zsíros állásban vannak, ha önálló véleményük talál lenni, akkor repülnek. Teljes egészében ov-tól függenek. Amíg ov fogja a kötelet, addig léteznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  7. Ez a felcsuti zsebdulcse érzi hogy szorul a
    hurok.
    A pávatánc rendhez hozzá tartozik ez a kis
    riszálás a bérhivö banda felé, most látszolag mintegy
    felértékelve öket.
    De megvan ennek az az üzenete is a hajo elhagyásán
    merengök felé,
    egy a zsozso, egy a bünti is ha netán bukta lenne.
    És persze ért is a szobol ez a csiga gerincü bérhivö
    banda.
    Az utolso pillanat után is kitartanak a minidulcse mellett.
    Megvan ebben a gyakorlatuk.
    A katolikus anyaszentegyházuk is kitartott Hitler mellett.
    Na persze csak a legnagyobb keresztényi szeretet
    jegyében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  8. Add Uram, hogy a második teljesüljön be!

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  9. If we don`t hang together we shall surely hang separately.-Benjamin Franklin
    Na, ez tarja oket ossze.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  10. Zuhannának már le arról a kötélről!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  11. Én jobban örülnék a férccérnának, mert a kötél még bírhatja valameddig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  12. Szabad a gazda? Én a “SEHOGY” opciót választom!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  13. Nem tudom, mi van a dolog mögött, de burkolt fenyegetést érzek a “vagy együtt, vagy sehogy” megfogalmazásban. És tényleg, mintha az utóbbi időben a KDNP kissé túl komolyan vette volna saját létezését, mintha a Fidesszel szembe menve hovatovább saját véleményt próbált volna formálni.
    .
    “A Fidesz és a KDNP közötti együttműködés 1994 óta egyre mélyül” — alakul a dolog. Éljen a Fidesz és a KDNP örök és megbonthatatlan barátsága.
    “Európának akkortájt az volt a legkereszténydemokratább jellegű kormánya” — szépek ezek az indoklás nélküli ex cathedra kijelentések. Európa kissé mást ért kereszténydemokratán, mint ezek.
    .
    “nem szabad visszatérni a 2010 előtti megszorítások politikájához, ugyanis nem megszorításokra van szükség, hanem tehermegosztásra” — és nem szakadt rá a plafon, amikor pedig két év óta fosztogatja és rabolja ki a lakosságot. “Tehermegosztás” — ez az ember idióta és/vagy mindenki mást annak néz.
    .
    “Arra is kérte Semjén Zsolt KDNP-elnököt…” — Ez a selyemkendőbe burkolt parancs, ugye? Semjén mint önálló tényező, röhej.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  14. Ledarálják a KDNP-t is. Sírni nem fogunk vagy mégis?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  15. Papok és titkoltan papok egymásközt. Csak együtt vagy sehogy…mondja Orbán, nehogy megfúrjatok ám… akkor mi lesz velem? Mehetek földesúrnak, meg számolhatom a pénzem, de nekem hatalom kell, ha az nincs akkor talán még meg is h@lyülhetek . Mert én Orbán nem lehetek ellenzékben, de nem ám, a haza nem lehet ellenzékben…. Legfeljebb 40 év múlva, talán…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  16. Kicsit későn “ugrottam” a cikkre , már csak szemezgetni tudok ? De így együtt is jó lenne : Igen -ha lehetne akkor a SEHOGY a válaszom , vagy inkább minél előbb egymást röptethetnék egy nagyon mély szakadékba , ahonnan nincs visszaút !! Tuti lenne nagy ÉLJENZÉS !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  17. lavinaveszély idején vakmerőség a hegymászás, de hát ők tudják…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  18. Orbán benyalt egyet a statisztikai hibahatárnál is kisebb pártnak, nyivánvalóan csak azért, mert már szüksége volt “a nagyság átka” érzésre. No és arra, hogy milyen áramvonalasan tudja ő ezt kezelni.
    .
    Úgy látszik, néha ez is kell ahhoz, hogy nagynak érezze magát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  19. ha lehet, akkor inkább sehogy gombot nyomnám meg, ha ezzel tényleg segiteni tudnék, menten nagy kő esne le sok-sok ember szivéről!
    aztán már csak az lenne a kérdés, hogy tanultak-e ebből az őrületből, a következő választásnál érzik-e majd felelősségüket, hogy életüket mennyire befolyásolja egy lazán odavetett iksz jel, vagy nem gondolkodva, újra nagykanállal kajálnák valakik mézes-mázos hagymázas igéreteit?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  20. Most is mondom

    Ez a mai kis epizod, csak egy risza volt tömjénzsotin
    keresztül az egyházak felé.
    Mivel szerte az országban iszonyuan szembe tünöen
    nö a nyomor, és ezt a hivek nyilván szová is teszik
    ugy keresztényileg a tisztelendö? atyáknak,
    hát ez csak egy baráti intelem nekik, ehogy
    megbotoljon a nyelvük ott a szoszéken.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  21. Ego
    Nem is olyan röhej! Ugyanis a fideszék támogatása már lement úgy 800 ezerre, ebből 400 ezer a helyi pap által irányított bigott öregasszony. Azaz Tömjén joggal érzi úgy, hogy erősödött a pozíciója (éppúgy, ahogy Mesterházy is hiheti: hiába nem javul, ha Orbán hozzárontott) Meg talán az is dereng, hogy itt száz és ezermilliárdokból hagyták ki, márpedig ha a fele támogatást hozza – a markát is fifty-fifty tartaná.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  22. kekec :))
    Hogy te miért is nem vagy a zsoti tanács adoja ? :))
    Csak képzeld el, belülröl bomlasztanád a rendszert
    :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  23. Az egyenlő teherviselésből mennyit vállalnak az elismert államegyházak? Kezdjük mindjárt ezzel? A katolikus egyház mennyiről mondott le? Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  24. Ami történt a Kisgazda parttal az fog bekövetkezni a kdmp-vel is! Mar a fityeSS tul sok Kiss halat bekopott, lenyelt és van esély arra hogy valamelyik a TORKÁBAN marad!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  25. admin
    A katolikus egyház, – eléggé el nem ítélhető módon – mióta az eszem tudom,csak a markát tartotta, az adjékra.Sikeresen.Példa rá ” Mária országa”.
    Jut neki rendesen, hiszen már mindent pénzért csinálnak.Keresztelő,házasságkötés, temetés, harangszó a halottért,és az egyházi adó. Súlyos ezreket tesznek ki ezek az összegek. Plusz az állam hálája a milliárdokkal,amiért támogatják ezt a nem normális kormányt.
    Most csak a katolikus egyházról beszéltem,de mindegyiket felsorolhattam volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  26. Akkor még egyszer, összegezve, mi is ez a történelmi típusú alpinista helyzet: “A Fidesz és a KDNP közötti együttműködés 1994 óta egyre mélyül”, nyilván, mert “a keresztény tanítás mély alapját adja a kormányzati együttműködésnek”, de “nincs olyan mély gödör, amelyből ne lehetne kimászni” már persze csak akkor, ha “ketten lógnak a falon, össze vannak kötve”, mint kellemes a hasznossal.
    Kérdések:
    mi volna az a mély alapon mély gödör, amiből ki kell mászni? Csak nem az 1994 óta mélyülő együttműködés?
    hogyan lehet összekötve (ki)mászni?
    most akkor mély gödör, vagy alpesi magasságok?
    mégsem bűn a lógás? Vagy összekötve lógni hazafias?
    miért a falon lógnak, mint egy poszter a mély torokról, vagy a nemzeti együttműködésről szóló politikai nyilatkozat az államigazgatási szervek épületeiben, miért nem az ilyesmire bizonyítottan alkalmasabb céleszközök valamelyikén?
    ..
    “A méltányos tehermegosztást keresztény ihletettségű gondolatnak nevezte…”
    Eddig volt a “közteherviselés”, ami ezek szerint szekuláris gondolat, tehát rossz. A tehermegosztás keresztény, tehát jó.
    Már annak, aki osztja. Mert aki osztja, az nem viseli. Ez végre világos beszéd.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  27. Bator-y
    A kisgazdák igen készségesen hasadoztak, de egy központilag irányított szervezetben az ilyen elő nem fordulhat. Ráadásul a kisgazdákra már nem volt szükség a dezertőrök átülése után, a Kdnp támogatása meg az elolvadó tömeg mellett egyre jobban felértékelődik.
    Még csak azt sem állíthatjuk, hogy Orbán a katolikus egyház felépítését másolná. Az ugyanis valamivel demokratikusabb, mint amit ő építget. A pápa ugyanis messze nem annyira önkényesen rángathatja a Vatikán kormányát,
    mint Orbán Magyarországét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  28. Nem gondoltam volna, hogy egyszer olyan nagyok és magabiztosak leszünk, hogy a KDNP-s képviselőkön keresztül áttételesen ugyan, de megfenyegetjük a Vatikánt.
    Péld 16:18 A megromlás előtt kevélység [jár], és az eset előtt felfuvalkodottság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. Semjén a világ legszerencsésebb embere. Semmihez nem ért, nem szimpatikus, nem tudok egyetlen jó tulajdonságát sem felsorolni, ennek ellenére Orbán mellett és mint Marci Hevesen. Szerintem az az egyetlen előnye, hogy sokan annyira utálják hogy miatta nem szavaznak a Fideszre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  30. Orbánnal “egykötélen”…
    Na. Mindegy is. Annyi biztos, a FIDESZ már az MDF-et is felélte.
    (A Kisgazdák után.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  31. Lehet, hogy 1994-ben OV-t elrabolta az UFO-k KDNP-s tagozata és valamilyen beavatkozást hajtottak végre az agyában!

    Ilkei Csaba: Stílusgyakorlatok
    „Független országgyűlési képviselőként 1991 és 1994 között három éven át viszonylag közel ültem a parlamentben Orbán Viktorhoz. Hallottam, mikor, hogyan váltogatta a tényszerű stílust a handabandázással. Amikor szemben a Kereszténydemokrata Néppárt valamelyik képviselője kezdett beszélni, Viktor refrénszerűen megszólalt: »Térdre, imához!«, s néha ki is ment. Néhány ifjú demokrata ilyenkor kötelezően vigyorgott… Legutóbb Fodor Gábor erősítette meg, hogy pártvezetőtársai egykoron vadul szidták a csuhásokat, ez volt sokaknak akkor a papok megjelölése.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  32. „vagy együtt, vagy sehogy”

    Értsd vagy csinálod amit mondok vagy takarodj.
    -

    Orbán már kicselezi és lerúgja a saját pályán a saját játékosait.

    Ha kell és úgy hozza a sorsa, nem kap elég szavazatot, bármelyik pártot megkíséreli nagykoalícióba kényszeríteni vagy zsarolni, ahonnan aztán hamarabb leszámolhat velük.

    Ma védi a társadalmat homoszexuálisoktól, de ha sok szavazatot ígérnek neki, letolt gatyával rohan eléjük hastáncot járni.

    Ha nincs más jó lesz neki a Jobbik is, de még a MSZP-n sem lepődnék meg, egy fogjunk össze a Jobbik ellen címszó alatt.

    Orbán olyan mint egy síkos nyálkás hideg hal. Úgy váltogatja a világnézetét, elveit partnereit, mint ahogy a dobozból huzigáljuk ki a papírzsebkendőket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  33. Ez a nagy összeborulás nem előjátéka a Vatikánnal megkötendő konkorádtumnak? Tegnap vagy tegnapelőtt hallottam, valamelyik farizeus (számomra mostanában a farizeus = a kdnp-vel), hogy konkordátum megkötésére készülnek a Vatikánnal. Gondolom, ov parancsára, de mindenesetre jóváhagyásával. Vagy a farok csóválja a kutyát??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  34. Nagyon remélem, nem kell sokat várni arra, hogy együtt sehogy, soha többé!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  35. Eagle
    Úgy váltogatja a világnézetét, elveit partnereit, mint ahogy a dobozból huzigáljuk ki a papírzsebkendőket.
    .
    Azt hiszem félreértjük őt. Nem váltogatja a világnézetét csak a módszereit, amellyel a maga (maguk?) számára kitűzött hatalmi, világreform célját elérheti.
    Ha figyeltek, egyre többször hallhatjuk, hogy mit és hogyan „akarok”, így egyes számban, ebben az unortodox, min. nyolcmillió ember bőrére menő kísérletben – ijesztő, főleg annak tükrében, hogy a XX. században voltak már hasonló kísérletek kis hazánkban, a fasizmustól a szocializmusig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. figyelő 2012. július 18. szerda 08:10

    “Ha figyeltek, egyre többször hallhatjuk, hogy mit és hogyan „akarok”, így egyes számban, ”
    —–
    Őszintén szólva, én csak mostanában késve kezdtem erre felfigyelni.
    Íme a legutolsó gyöngyszem.

    https://www.facebook.com/photo.php?v=10151017015734836&set=vb.298090296092&type=2&theater
    -
    Nagyon jó, hogy megemlítetted, köszönet érte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. Eagle – persze ez az én dilettáns látásom, amit és amiről most írok.
    Tán az atv-ben láttam tegnap O.V. magyar bankokra vonatkozó elképzelését. Az országban a bankok 50%-a magyar lesz, egyelőre némi kis problémát okoz a tőkehiány, de persze ez majd „megoldódik”.
    Kíváncsi leszek, hogyan, mert egy alig-alig termelő gazdaságba nem lehet befektetni, és ha arra várnak, hogy itt lesz svájc 2., félek mindhiába. Az ország erkölcsi stabilitásának megítélése pillanatnyilag rendkívül rossz, ilyen helyre (gondolom én) csak olyan emberek jönnek „bankolni”, akikkel az együttműködés kockázata igen magas, azaz jobb esetben nem fosztanak teljesen ki bennünket.
    O. V. megemlítette, hogy minden új gazdasági kísérletnek vannak vesztesei, ami igaz is, de nem mindegy, hogy 500.000 vagy 8.000.000 ember a vesztes.
    Kedvenc hasonlatommal élve, az ország „szolgáinak” (bürokrata) helyzete olyan kellene hogy legyen, mint az Ószövetségben a lévitáknak. Ha a nép éhezett, ők még jobban éheztek. Azaz igencsak igyekeztek a „munkájukat” jól végezni, mert ők vesztették a legtöbbet. Itt – érdekes módon –, a nép, az istenadta nép fizeti a sikertelen kísérletek rendkívül magas, többnyire egy életet tönkretevő árát.
    Érdekes a link amit küldtél, és roppant szomorú, hogy ennyire semmibe vagy ami még rosszabb hülyére vesz bennünket az „előadó”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. Dimitru1
    Persze, nem mindegy az “egykötél” rögzítési pontja. Én a nyaktájra szavazok.
    gusztavnagy
    külön-külön sem!
    figyelő
    figyelemreméltó vélemények az ungarische bankolásról a Varánuszról

    sörtelen 2012.07.18. 08:56:06
    @Virág et.: Hsz-ed kapcsán írom (újra), hogy tessék megtanulni mindenkinek orbánul.
    Definiáltuk-e, hogy mi az hogy “bankrendszer”? Miért értelmezzük automatikusan mérlegfőösszegben? Miért nem darabban, vagy pénzforgalmilag?
    Mi van, ha az orbáni anticipáció az MNB új szerepét vetíti előre: a Magyarországon bejegyzett vállalkozások kötelezően MNB-számlán történő vezetésének törvényesítését? Mint a rohattkommunisták idejében? Az MNB-tranzakciós díj is új értelmet nyerne…
    A lakosság meg frissen gründolt állami lakossági bankszámlán számlán kaphatná csak a jövedelmét – amivel visszaállna az 1990 előtti _bankrendszer_.
    És kész. Mekkora %-a ez a hazai pénzforgalomnak? Kiszámolná valaki?
    kovi1970 2012.07.18. 10:01:45
    Nem tucc Te semmit! A közgép lajcsi már belefullad a sok (köz)pénzbe. Valamit csinálni kéne vele. Csinálnak még1 bankot az otp mellé. 2014 után ez biztosítja majd az orbánéknak, hogy az életszínvonaluk ne csökkenjen.
    Az meg, hogy legyen is forgalma majd az az 50% törvényileg biztosított részarány fogja biztosítani. Nem hülye a viktor (a lopáshoz és a szájkaratéhoz azért kivételes tehetsége van, majdnem azt mondtam a génjeiben van :) de azért néha előre elszólja magát…
    Link Elek 2012.07.18. 11:01:16
    nem kell hozza 15000 milliard.
    eleg allamositani.
    ahhoz minden rendelkezesre all, csak bele kell irni az alkotmanyba, hogy Mo-n csak olyan bank mukodhet, ami 51%-ban magyar tulajdonban van.
    es meg kell sugni minden bankarnak, hogy magyar=simicska

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  39. @figyelő

    Gondolom még nem jött rá, hogy az ország nem fog pénzt kapni vagy pont ő löki az uzsorások karmaiba a figyelemelterelő alibi szabadságharcával.

    Vagy ha Merkel kétsebességes Európai uniója bejön akkor belőlünk külváros lesz és akkor kezdődik az igazi kizsákmányolás, amivel Orbán megvádolta az mostani EU-t.

    ——-
    De nézzük mit csinál Orbán, nemcsak minket vesz hülyére, ami meghökkentő.
    -
    Lázít uszít az EU ellen, belerúg a krízis idején mint annak idején már meggyengült Szovjetunióba, ugyanakkor a markát tartja az EU támogatásért és amikor veszélyben látja sikító hisztirohamot produkál.
    -
    Dicsekszik az MSZP likvidálásával, a kommunizmus kiirtásával, ugyanakkor mint egy hímringyó egy marék homokért tilinkózik a kínai kommunista rezsimnek.
    -
    Tisztességének és polgári erényeinek biztosítékául megpróbálja maga előtt tolni a Vatikánt, ugyanakkor hízeleg és nyal a muzulmánoknak, kulturális és vallási megszilárdulást és terjeszkedést szorgalmaz az iszlámnak.
    -
    Pökhendi, arrogáns válaszlevet ír az amerikai kongresszusi képviselőknek, a zsidó-bérenc és egyéb rasszista jelzőkkel tarkított levelében folyót sír a vállukra, velük akarja eltakaríttatni a jobbik vezetőit és Morvait, ugyanakkor titokban taktikázik és a háttérben a kezükre játszik.
    -
    Kirúgja az IMF-t, a magyarok fejét teletömi, hogy az IMF ránk akarja kényszeríteni a kölcsönt miközben nincs is rá szükségünk, majd sorba küldi a követeit, hogy visszaédesgesse őket a tárgyalóasztalhoz és a vonakodásukat ill. a kölcsönfeltételeket Magyarország szuverenitásának megsértésével azonosítja.
    -
    Idétlen és átlátszó jellemtelen, köpönyegforgató játszmát játszik az összes többi hazai párttal aki ma az ellensége, holnap a barátja és leöli a mai barátjait.
    -
    Sorra kreálja a konfrontációs válsághelyzeteket, de mind másokat, az alattvalóit küldi oda kivéreztetni.
    -
    Elveszti az összes harcát, majd győzelemként előadja vereségeit.
    -
    A gazdasági, politikai és társadalmi problémákat nem hozzáértéssel, hanem erőszakkal akarja megoldani, durva ormótlan kezeivel belebabrál a kényes mechanizmusba.
    -
    Karizmatikusnak tünteti fel magát, holott egy karizmatikus ember nem harcol a népszerűségért, mindenki megbecsüli, nem kell kiabálnia, mert ha csendben megszólal mindenki elnémul,
    és nem kell követőket keresni, mindenki önként követi és együtt mennek és ami eltervezett véghez is viszi. Egy karizmatikus igazi államfő, volt sok ilyen, ha látja a nép gyengéjét, felemeli, Orbán meglovagolja és kihasználja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  40. Eagle
    2012. július 18. szerda
    11:56
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++^10

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. kekec
    Köszi megnézem.

    Eagle
    Szép kis összefoglalás
    .
    Ezért írtam az előbb, hogy
    Nem váltogatja a világnézetét csak a módszereit, amellyel a maga (maguk?) számára kitűzött hatalmi, világreform célját elérheti.
    .
    És tök mindegy, hogy ki mit gondol, mond róla (és így rólunk). A kutyák ugathatnak, a karaván tűzön-vízen át halad. Persze ameddig van karaván.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  42. kekec
    „Csinálnak még1 bankot az otp mellé. ”
    .
    Szó nincs még egy bankról az OTP mellett. Egy tucat mindenféle nevű magyar felségjelű bank van már, amikről (szerintem) alig-alig hallott valaki.
    Ezek tulajdonosai persze nem idegenszívű bankárok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. @gets @figyelő

    Köszönöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos